Sunday, December 16, 2018

SUNNUNTAI 16.12.2018

SUNNUNTAI 16.12.2018
01. Viimeiset viikot ovat antaneet aiheen epäillä, että hyökkäykset israelilaisia kohteita vastaan tukevat lisääntymään. Näiden viikkojen aikana PA:n ja Hamasin arabit ovat surmanneet 5 israelilaista ja haavoittaneet 12 Juudeassa ja Samariassa, kuten Debkafilen (DF) terrorinvastaiset lähteet raportoivat.

DF:n asiaa koskevassa artikkelissa todetaan, että kasvavien todisteiden valossa Fatahin äärijärjestö Tanzim on yhä useammin osallistunut näihin Israelin vastaisiin hyökkäyksiin Hamasin rinnalla.

Ratkaiseva todiste oli Barkan teollisuuspuistossa 2 työntekijää murhanneen terroristin kiinnisaaminen 5 viikon ajojahdin jälkeen Askarin pakolaisleirissä Nablusissa, jossa hän sai surmansa tulitaistelun seurauksena.
Ennen Barkan terroristin eliminoimista Israelin turvallisuusjoukot saivat kiinni toisen terroristin, joka oli osallisena Ofran tulituksessa 9. joulukuuta Sudran arabikylässä Ramallahin alueella. Tulituksessa terroristi ampui 21-vuotiasta 30 viikkoa raskaana ollutta naista vatsaan – luultavasti tarkoituksellisesti – minkä johdosta keisarinlaikkauksella abortoitu poikalapsi kuoli 4-päivän ikäisenä tulituksessa saamiinsa vammoihin.

Viimeisin verinen todiste saatiin torstaina PA:n arabin surmatessa 2 IDF:n sotilasta ja haavoittaen kolmatta ja nuorta naista Givat Asaf Hill risteyksen lähellä olevalla bussipysäkillä lähellä Betheliä. Hamasin tiedottaja ilmoitti Hamasin osallistuneen ainakin kahteen terrori-iskuun.

DF kertoo, että Ramallah on Fatahin valvoman PA:n ja sen instituutioiden toimipaikka. Nousevien todisteiden mukaan on myös selvää, että Fatahin "aseellinen siipi" Tanzim, joka toimi pääasiallisena terrorijärjestönä Israelia vastaan toisen intifadan aikana ja sen jälkeen 2000 -2002 jolloin se voitettiin, on lisäämässä peitettyä tukeaan Juudeaa ja Samariaa viime viikkoina terrorisoituneelle Hamasin verkostolle.

DF:n artikkelin mukaan Tanzim järjestönä tukee vain Hamasin aseellista osaa, joka äskettäin järjestäytyi puolisotilaalliseksi osastoksi, tunnettuna nimellä "Amoudi marttyyrien prikaati". Sen perustajajäsenet ovat enimmäkseen intifadan veteraaneja.

DF mainitsee 6 todistetta Tanzimin yhteydestä Hamasiin.
1. Hamasin verkosto keskittyy Ramallahiin, jossa se tuntee voivansa toimia turvallisesti PA:n ja sen turvallisuusjoukkojen nenän edessä.
2. Hamas omaksui uuden hyökkäystavan. Ofrassa ja Asafissa terroristit käyttivät autoa tulistuksessa ja nopeassa paossa, joka oli Tanzimin käyttämä tavaramerkki. Sitä testattiin 9. tammikuuta Hamasin ja Tanzimin yhteisoperaatiossa rabbi Raziel Shevahin murhaamiseksi kotinsa edessä.
3. Terroristien kyky välttää kiinnijoutumista epätavallisen pitkän aikaa johtuu Tanzimin tarjoamista piilopaikkoista palestiinalaisen kansan yhä useampien lohkojen aktivoituessa monimuotoisemmiksi, joilla aiemmin ei ollut suurta sympatiaa Hamasia kohtaan.
4. Fatah-Tanzim komensi seuraajiaan kansan keskuudessa avustamaan Hamasia asettamalla äkillisiä liikenne-esteitä IDF:n liikkeiden häiritsemiseksi, nostattamalla spontaaneja mellakoita, poistamalla hyökkäyksistä otettuja videoita, joissa näytettiin pakolaisterroristien mukanaoloa ja heidän avustamisestaan niissä.
5. Israelin ja PA:n turvallisuusjärjestöjen välinen yhteistoiminta rauhan säilyttämiseksi on heikentynyt viime viikkoina. Tämä johtuu osaksi
PA:n tietoisuudesta, että Tanzim tukee Hamasia, ja osaksi siitä, että sen tietolähteet ovat kuivumassa.
6. Torstaina, joulukuun 13.päivänä, Tanzim katsoi ajan kypsyneen salaisen Hamasin tukensa julkistamiseksi, ylistämällä keskiviikkona israelilaisia murhanneita terroristeja julkisesti "Palestiinan sankareiksi", ja kehotti arabimassoja kunnioittamaan Hamasin perustamispäivää perjantaina 14.12. yleisillä mielenosoituksilla. Näillä Tanzim haluaa toistaa Hamasin järjestämiä 8 kuukautta kestäneitä "paluumarsseja" Gazan rajalla.
https://www.debka.com/extremist-fatah-wing-throws-support-behind-latest-hamas-terror-onslaught/,
02. Debkafile lisää omiin tietolähteisiinsä perustuen, ettei Tanzimin antama tuki Hamasille ole osoitettu vain Israelia vastaan, vaan se on osa Tanzimin johtajan Mahmoud al-Aloulin poliittista kampanjaa. Hänet valittiin PA/PLO:n apulaispuheenjohtajaksi. Hän on toiminut Fatahin keskuskomitean jäsenenä vuodesta 2009 lähtien. Hänen päämääränään on astua Mahmoud Abbasin rooliin tämän lopulta tajutessa aikansa koittaneen astua syrjään PA/PLO:n puheenjohtajana, jota hän on laittomasti pitänyt hallussaan lähes 14 vuotta.

IDF varoitti aiemmin tänä vuonna al-Aloulia, että ellei hän lopeta salaista kampanjaansa Tanzim terrorisolun hyväksi, IDF tuhoaa sen. Israel ei kuitenkaan ole – tapansa mukaan - puuttunut siihen tämän jälkeen.
Siten on odotettavissa voimistuneita Hamasin perjantaina järjestämien "March of Return" mielenosoitusten aikana Gazan turva-aidalla, ja ehkä myös Temppelivuorella, sillä Tanzim aikonee osallistua niihin jollain tavalla.

Debkafile ennustaa haastavien viikkojen ja kuukausien tulemista Abbasin seuraajan valitsemisen alkaessa kuumeta. Al-Aloulin lisäksi varteen otettavia ehdokkaita ovat ainakin Jibril Rajoub, Marwan Barghouti, sekä UAE:ssa maan pakolaisena asuva Mohammed Dahlan, jolla on vahva asema Hamasissa.
Marwan Barghouti johti Tanzimia 2.intifadan aikana. Israelin oikeusistuin tuomitsi hänet viiteen elinkautiseen + 40 vuotta, mutta hän pyrkii osallistumaan PA:n poliittiseen elämään vankisellistään käsin.
https://www.debka.com/extremist-fatah-wing-throws-support-behind-latest-hamas-terror-onslaught/,

03. Israelin turvallisuusjoukot jatkavat sinnikkäästi epäiltyjen terroristien etsimistä Juudean ja Samarian alueilla voidakseen estää heidän potentiaaliset suunnitelmansa uusista terrori-iskuista.

Viikonvaihteen aikana IDF pidätti tusinoittain Hamasin jäseniä ja kannattajia Juudeassa ja Samariassa. IDF:n käsityksen mukaan osa Givat Asafin ja Ofran lähellä tehtyihin autoterrorismiin osallistuneista on edelleen vapaalla jalalla. Nämä autosta tehdyt tulitukset eivät olleet "yksinäisten susien" tekemiä, vaan niiden takana ovat Hamasin terrorisolut, jotka IDF haluaa hajottaa. Tanzimin aktiivisuuden lisääntyessä IDF:n tulee laajentaa etsintöjään.

Golani Prikaatin 13. pataljoonan sotilaat pidättivät kaksi aseistettua miestä perjantain ja lauantain välisenä yönä lähellä juutalaista asuntoyhteisöä Hebronissa, vain 300 metrin päässä Patriarkkain Mausoleumista.

Yksi heistä oli aseistettu M-16 kiväärillä, täydellä panoslippaalla, ja asetettuna automaattiselle tulelle, kuitenkin varmuustoimi päällä.
Toisella pidätetyistä oli Uzi puoliautomaattinen rynnäkkökivääri.
Heidät molemmat vietiin kuulusteltaviksi.

IDF:n sotilaat partioivat Hebronin alueella lähellä juutalaista yhteisöä tehden ajoittaisia etsintöjä PA:n tiedustelulta saamiensa vihjeiden perusteella aseista, joita voitaisiin käyttää terrorismiin.

IDF:n Golani joukot ovat yhdessä Nahal Prikaatin kanssa pidättäneet tusinoittain Hamasin jäseniä viimeisten päivien aikana pyrkiessään estämään Gazan terrori-järjestöjen perustamaan terrorin infrastruktuuria Juudeaan ja Samariaan ja erityisesti Hebroniin, joka perinteisesti on Hamasin vahvaa aluetta, kuten myös Betlehem, jossa vietetään näyttävästi joulujuhlia.

Turvallisuusjoukkoja huolestuttaa havainto paikallisten terrorisolujen syntymisestä, joiden jäsenistä parilla kolmella ei ole mitään rekisteriä laittomuuksista, ja voivat siten esteettä hankkia aseita hyökkäyksiin.

"Tällä aseella he ampuvat tänään häissä – kuten arabeilla on tapana juhlia – mutta huomenna he myyvät ne, ja sitä seuraavana päivänä niitä voidaan käyttää terrori-iskuihin tulitushyökkäyksissä" kertoi Golani upseeri ynetnews.com toimittajalle. "Meillä on tuntu terroritasoisten hyökkäysten lisääntymisestä, mikä pitää meitä jatkuvasti valppaina. Toisaalta yöllisten ratsioittemme johdosta arabit ajattelevat kahdesti, ennen kuin pitävät hyökkäyksissä käytettäviä aseita kotonaan."

Lauantaiyönä salaiset agentit pidättivät arabimiehen nimeltään Mohammad Barghouti Kobar arabikylässä lähellä Ramallahia osana operaatiota Givat Asaf risteyksessä 2 IDF:n sotilasta torstaina murhanneiden terroristien pidättämiseksi ja saattamiseksi oikeuteen.

Kobar arabikylässä asuivat kaksi terroristia, Salah Barghoiti ja Wa´ad Barghouti, joiden uskotaan osallistuneen tulitukseen Ofran lähellä, jonka seurauksena 4-päivän ikäinen keisarinleikkauksella synnytetty poikalapsi Amiad Ish-Ran menehtyi.
Salah Barghouti, 29-vuotta, sai surmansa keskiviikkona yrittäessään paeta IDF:n pidätystä. Useita epäiltyjä pidätettiin Surda ja Silwad arabikylissä, kuten Shin Bet tiedotti.

Givat Asaf (Hill) tulituksessa haavoittunut Netanel Felber on edelleen hengen-vaarallisessa tilassa Hadashan Ein Karem sairaalassa Jerusalemissa; samassa iskussa pahoin haavoittuneen siviilin Shira Sabagin tila on parantunut.

Beithelin lähellä sijainneeseen IDF:n vartioasemaan soluttautunut arabi, joka ensin puukotti vartijasotilasta Naveh Rotem, 21, ja sitten iski häntä raskaalla marmorilaatalla päähän saattaen sotilaan kuolemanvaaraan, ilmoittautui lauantaina vapaaehtoisesti armeijalle. Hänet vietiin kuulusteltavaksi. Hänen uhrinsa tila on alkanut osoittaa elpymistä.

Parin viimeisen kuukauden aikana Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin vanhassa kaupungissa on tehty kaikkiaan 15 hyökkäystä, joissa sai surmansa 5 ihmistä ja 22 haavoittui.

Hyökkäysaalto alkoi Barkan teollisuushallissa tehdystä murhasta, jossa yhtiön sähkömiehenä toiminut arabi murhasi 2 juutalaista työtoveriaan Kim Levengrond ja Ziv Hagbi, ja haavoitti kolmatta. Murhaaja saatiin kiinni viiden viikon ajojahdin jälkeen Askarin pakolaisleisissä lähellä Nablusia. Hän sai surmansa tulitaistelussa yrittäessään paeta piirittäjiään.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5426781,00.html,

04. UUTISIA LYHYESTI

Miljoona Israelin lasta asuvat köyhyydessä, jossa ei ole varaa lämmitykseen, ruokaan eikä lääkitykseen.
Israelissa varaudutaan kulutustavaroiden hinnan nousuun, mutta samaan aikaan paikallinen NGO-järjestö paljastaa juuri joulun alla, jota osa israelilaisista kuitenkin kunnioittaa eri tavoillaan, karun todellisuuden.

Heprealaista nimeä "Latet" (Anna) kantava NGO järjestö raportoi, että yli 2.3 miljoonaa israelilaista – heistä yksi miljoona lasta – lasketaan kuuluviksi kategoriaan "köyhä". Lyhyesti sanoen kaikkiaan neljännes israelilaisista kärsivät taloudellista puutetta, vaikeuksista saada tulot ja menot tasapainoon Latet NGO-järjestön laatiman kriteerin perusteella arvioiden.
He elävät köyhyysrajan alapuolella.

Raportista selviää, että lähes neljännes israelilaista lapsista tarvitsevat lasten-huoltopalvelua, ja yli kolmannes heistä jättävät ainakin yhden aterian päivässä taloudellisen ahdingon vuoksi.
Rekisterin mukaan 6 % huollosta riippuvista lapsista ovat pakotetut anomaan almuja ja 5.7 % kokoavat ruokatarpeita lattioilta (kaduilta) tai roska-astioista.

Köyhillä vanhuksilla tilanne vain pahenee: 92 % heistä ilmoittavat, etteivät heidän eläkkeensä riittäneet, ja 2/3 osaa tunnustivat, etteivät he pysty hoitamaan terveyttään kunnolla.
Köyhistä perheistä 53 % sanoivat, ettei heillä ole tarpeeksi ruokaa; 72 % pelkäävät ruokatarpeittensa loppuvan, koska ei ole enää rahaa.
47 % sanoi joutuvansa korvaamaan maitotuotteet imeväikäisiltä korvaavilla tuotteilla.

Elintason korkeus iskee pahimmin heikkoihin perheisiin: 71 % huoltoa tarvitsevista ovat velkaantuneita; 49 % elää sulkemisuhan alla, ja yli puolella köyhistä perheistä ei ole lämmityslaitteita tai varaa niihin talven tullessa.
2/3 osaa heistä jättää lääkkeet ostamatta; 85 % jättivät hammashoidon pois.
11 % sanoo haluavansa tai jo yrittäneensä lopettaa elämänsä.

Latet järjestön puheenjohtaja Gilles Darmon sanoo sydäntä vihlovasti, että Israelin hallitukset ovat voineet tottua yli kahteen miljoonaan köyhään maassaan, muttei heidän tule tottua miljoonaan nälkää näkevään lapseen.
Alle 3 000 NIS kuukaudessa ansaitsevat ovat köyhiä NII:n (kansallinen terveysvakuutus instituutti) kriteerin mukaan, eli keskimäärin kolmanneksen kansallisesta kuukausipalkasta. Tutkimuksessa on käytetty juutalaisten ja arabien kaikista ryhmistä koottuja esimerkkejä.

Terveysministeri Haim Katz sanoi hänen ministeriönsä aiotuista budjetti- leikkauksista: "En tule sallimaan pienten tyttölasten vajoamista prostituutioon, jotta voisimme nostaa poliisiupseerien palkkoja. Leikkaukset pienentävät ministeriön mahdollisuuksia nostaa perheitä köyhyysloukusta".
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5425341,00.html,
IDF löysi jo neljännen hyökkäystunnelin, jotka Hizbullah oli louhittanut kallioiseen maastoon Libanonista rajan ali Israelin puolelle.
IDF jatkaa operaatiotaan "Northen Schield" (Pohjoinen kilpi), jolla pyritään poistamaan Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin uhkaukset "yllätyksistä, jotka tulevat kohtaamaan Israelia, jos se uskaltaa uhata Hizbullahia ja Libanonia". IDF:n operaatio aloitettiin 4.joulukuuta.
IDF:n tiedotteessa sanotaan, että 4. löydetty tunneli on IDF:n valvonnassa, eikä aiheuta välitöntä vaaraa, sillä räjähteet on siirretty syrjään.

Paikallisia asiaan kuuluvia auktoriteetteja on informoitu tunneleista.
Tiedotteessa todetaan, että "Libanonin hallitus on vastuussa hyökkäystunneleista, jotka on louhittu Libanonin alueelta. Tämä on yksi uusi häikäilemätön rikos YK:n turvallisuusneuvoston päätöstä 1701 ja Israelin itsenäisyyttä vastaan, joka tehtiin 2006 toisen Libanonin sodan päätyttyä."
USA:n hallitus kielsi kansalaisiaan lähestymästä Libanonin raja-aluetta.

Pääministeri varoitti Hizbullahia vieraillessaan tunnelien paljastusalueella todeten: "Jos he tekevät virheen ja yrittävät vahingoittaa meitä, me tulemme antamaan heille ennen kokemattoman iskun." Hän sanoi, että IDF ja hallitus olivat kaiken aikaa tietoisia tunneleista, mutta pitivät suunsa tiukasti kiinni.
Ehkä IDF odotti vain sopivan menetelmän keksimistä, jolla tunnelit löydetään seismisen kaikuluotaimen avulla. Niiden tuhoaminen ei ole hankalaa, mutta Israel pysyttelee omalla alueellaan ja odottaa, että Libanon tuhoaa loput niistä omalla alueellaan.

Hizbullahin tarkoituksena oli soluttaa tunnelien kautta taistelijoitaan Israelin alueelle, jossa he olisivat miehittäneet Metullan alueen, tai ehkä ottaakseen panttivankeja kiristääkseen heillä myönnytyksiä Israelilta.
Libanonin presidentti Aoun puhui hyvin peitellysti ja pelokkaan tuntuisesti vakuuttaen, ettei Libanonilla ole pahoja aikeita IDF:n suhteen, eivätkä IDF:n toimet vaaranna valtioitten välisiä suhteita. Hän sanoi odottavansa lopullista raporttia ennen kuin tekee päätöksiä jatkotoimista. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5426851,00.html,

Hallituksen oikeistojäsenet antoivat pääministerille varoituksen, että hänen tulee muuttaa turvallisuuspolitiikkansa Juudeassa ja Samariassa, ja aloittaa operaatio väkivallan poistamiseksi Juudean ja Samarian alueilla, joissa veriset hyökkäykset Israelia vastaan ovat lisääntyneet hälyttävästi.

Protestin takana ovat Beit Yehudin, Likudin ja Kulanun ministerit, jotka protestoivat hallituksen villaisia vastauksia Hamasin ja Fatah-Tanzamin toistuviin ja nopeasti lisääntyviin hyökkäyksiin israelilaisia sekä sotilaita että siviilejä vastaan Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa.
Kapinoivat ministerit esittävät esimerkkeinä, miten hallituksen uhkaamien ja päättämien terroristen talojen, ja beduiinien laittomasti rakentamien kylien tuhoaminen on jäänyt tekemättä antaen viholliselle kuvan Israelin löysästä suhtautumisesta räikeisiinkin rikkomuksiin.
Torassa todetaan: "Parempi olla lupaamatta, kuin luvata ja jättää se toteuttamatta."
Netanyahu pitää nyt viittä ministerin paikkaa valvonnassaan, mikä osoittanee, että hänen tavassaan hallita on jotain pahasti pielessä, ja ettei sellainen hallintomalli ole sopivaa demokraattisessa valtiossa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5426921,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 7 -17; Tiberias 12 -23; ´Suolameri 14 -23; Eilat 14 -27; puolipilvistä, lämpötila laskee huomisesta alkaen.

Syyrian hallitus antoi varoituksen Israelille, että Syyriaa vastaan tehdyt hyökkäykset tullaan kostamaan vastaavanlaisilla iskuilla Israelin alueella, myös lentokenttiä vastaan tehdyt iskut. Syyria tukeutuu nyt Venäjään. https://ejmagnier.com/2018/12/14/new-rules-of-engagement-between-syria-and-israel-as-russia-changes-its-position/,
No comments: