KESKIVIIKKO 23.05.2018

Keskiviikko 23.05.2018
01. "Haagin kansainvälinen rikosoikeus (ICC) ei arkaile aloittaa tutkimukset Israelin suorittamista sotarikoksista, jos Rooman sopimus sitä edellyttää", sanoi ICC:n pääsyyttäjä Fatou Bensouda tiistaina. Hän totesi tämän tavattuaan PA/PLO:n ulkoministeri Riyad al-Malikin Haagissa tiistaina. Maliki antoi Bonsoudalle uusia syytöksiä väitetyistä sotarikoksista todeten hänelle samalla – lievänä moitteena – että jatkuva tutkimusten viivyttely antaa Israelille tilaisuuden jäädä rankaisematta.
Al-Maliki syyttää PA/PLO:n puolesta IDF:n sotilaita ja virkailijoita yli 100 palestiinalaisen surmaamisesta Gazan rajalla viimeisten kuuden viikon aikana, huomioiden v. 2014kesäsodan, sekä
"10 000 laittoman asuntoyksikön rakentaminen Länsirannalle ja Jerusalemiin osana setlementtiprojektia".
Bensoudan toimisto antoi lausunnon Malikin tapaamisen jälkeen, jossa todettiin, etteivät PA/PLO:n syytökset automaattisesti käynnistä tutkimuksia. Jos kuitenkin päätetään, että tilanne edellyttää tutkimuksia kansainvälisten sopimusten puitteissa, Bensouda tulee aloittamaan tutkimukset tarvitsematta ICC:n erillistä hyväksymistä.

Israelin ulkoministeriö iski takaisin todeten, että se katsoo PA/PLO:n painostuksen tutkimuksista suurella vakavuudella ja kyynisenä prosessina ilman laillista perustetta. "PA/PLO jatkaa ICC:n käyttämistä ongelmallisiin poliittisiin tarkoituksiinsa poliittisen prosessin aloittamisen asemesta. On nurinkurista, että palestiinalaiset tekevät näin samalla jatkaen kiihotustaan terroriin ja käyttäen naisia ja lapsia inhimillisenä kilpenä ja peittona väki-valtaisissa yrityksissään pyrkiessään haavoittamaan Israelin kansalaisten turvallisuutta".
Malikin Bensoudalle jättämät uuden syytökset keskittyvät kolmeen kohteeseen: Äskeiset väkivaltaisuuden Gazan rajalla; Israelin harjoittama palestiinalaisten karkottaminen, ja uusien setlementtien rakentaminen Juudeassa ja Samariassa ja Jerusalemin itäosissa.
Malikin jättämissä dokumenteissa väitetään, että IDF surmasin yli 60 palestiinalaista ja haavoitti tuhansia yksistään 14.05. "rauhallisissa mielenosoituksissa"; ja edelleen että 30.03. lähtien IDF on surmannut yli 110 rauhallista mielenosoittajaa ja muita suojattuna ihmisiä, mukaan lukien 2 journalistia, 14 lasta ja yksi avustava lääkintämies. Malikin dokumenteissa ei mainittu, että Hamasin johtaja tunnusti, että 14.04. mielenosoituksissa yli 60 surmansa saaneista 50 olivat Hamasin aktiivijäseniä, mikä osoittaa "rauhallisten mielenosoitusten olleen verhona väkivaltaisille hyökkäyksille IDF:n sotilaita ja turva-aitaa vastaan.

Edelleen dokumenteissa esitetään Israelin tarkoituksellinen menetelmä tuhoamisesta ja yksityisomaisuuden takavarikoinnista, mitkä johtivat 3 861 palestiinalaisen – mukana 1 960 lasta – karkotuksiin 13.06.2014 jälkeen, josta lähtien ICC tarkastelee tilannetta.
PA/PLO:n raporteissa ei tehdä eroa terroristien talojen eikä laittomasti rakennettujen talojen tuhoamisen välillä.

PA/PLO:n dokumenteissa väitetään, että 2017 yksistään Israelilla oli pitkälle edistyneet suunnitelmat 6 742 uuden asuntoyksikön rakentamiseksi setlementteihin, jotka kaikki ovat laittomia.
Kysymys juutalaisten rakentamiseksi Juudeaan ja Samariaan on nostettu välistä esiin todeten, ettei ole mitään laillisia esteitä rakennuslupien mukaiselle rakentamiselle. Kansainvälinen yhteisö on useimmiten hyväkysynyt PA/PLO:n kannan, jonka mukaan juutalaisten rakentaminen Juudeassa ja Samariassa on laitonta.
Ei tiedetä, minkä kannan ICC ottaa v. 2014 jälkeen rakennetuista setlementeistä, mutta ICC:n vuosiraportti 2015 viittasi YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaan joulukuussa 2016, jossa todetaan Israelin rakentamat setlementit laittomiksi.
Tammikuusta 2015 lähtien ICC on harkinnut täydellisten rikos-tutkimusten aloittamista Israelin ja PA/PLO:n toimia vastaan.

Israelin hallitus on vuosien ajan pyrkinyt vakuuttamaan ICC:n tutkijoita, ettei Israel ole allekirjoittanut Rooman Statute dokumenttia, eivätkä sen kohdat koske Israelia. IDF suorittaa jatkuvasti omia tutkimuksiaan, mikä on yksi tärkeä pointti määriteltäessä, koskevatko Rooman sopimuksen kohdat Israelia. Merkit viittaavat, että ICC nopeuttaa tutkimusten aloittamista sekä Israelin että PA/PLO:n suorittamista rikoksista. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinian-Authority-takes-Israel-to-task-at-ICC-over-alleged-war-crimes-558048

02. Gazan rauhallisten mielenosoitusten – jotka poikkeuksetta kehittyivät aseellisiksi ja väkivaltaisiksi – puolustusministeri Avigdor Liberman sanoo Hamasin sotilaallisen operaation epäonnistuneen. Hän antoi lausuntonsa keskiviikkona sen jälkeen, kun IAF oli suorittanut useita pommituslentoja koko Gazan alueella useisiin kohteisiin, mukaan lukien merisatama Gazan kaupungin länsipuolella, sekä hyökkäystunneli.
"Tänä iltana IDF tuhosi taas yhden Hamasin terroriryhmän rakentaman tunnelin" Liberman kirjoitti Twitter sivullaan. "Yritykset hyökätä Israeliin ilmasta, raja-aidalla ja maan alla estetään teräsmuurilla IDF:n mahdin voimalla".
Hän kehotti Hamasia tunnustamaan sotilaallisen tappionsa ja investoimaan varansa Gazan asukkaiden elämän parantamiseen. Tiistaiyön aikana suoritetuissa iskuissa - vastauksena Hamasin lähettämän ryhmän hivuttauduttua aidan läpi Israelin puolelle ja poltettua IDF:n valvontapesäkkeen – IAF iski maanalaiseen infrastruktuuriin ja kahteen kohteeseen, jotka kuuluivat Hamasin merivoimille.
Gazan arabit raportoivat räjähdyksiä Hamasin asemissa Gazan kaistan keski- ja pohjoisosissa. Uutistoimisto, jolla on suhteita Hamasin kanssa, sanoi 6 ohjuksen osuneen Hamasille kuuluvaan
rakennukseen Jabaliyassa kaistan pohjoisosassa.
Arabien mukaan pieni satama oli iskun kohteena, tuhoten 2 kalastusalusta ja sytyttäen rakennukset tuleen. Kohteeseen ammuttiin 2 ohjusta idästä, 1 idästä rannikon ulkopuolelta. Mahdollisista uhreista ei kerrottu. https://www.timesofisrael.com/after-gaza-strikes-liberman-says-hamas-military-project-has-been-a-failure/
Linkin videossa näytetään gazalaisten tuhoavan raja-aitaa, ja etenevän Israelin puolelle tuhoten IDF:n aseman ilman vastarintaa. Ryhmän jäsenen ottamassa filmissä esitetään, miten he sytyttävät tarkka-ampujien käyttämän aseman tuleen ja katkovat kaapeleita. Asemassa oli teltta, jonka suojassa tarkka-ampujat tarkkailivat potentiaalisia kohteita Gazassa.
https://www.timesofisrael.com/video-shows-gazans-cross-fence-destroy-idf-post-unhindered/,

03. Trumpin hallitus harkitsee vastatoimia PA/PLO:ta vastaan sen pyrkiessä ICC kiihdyttämään Israelin vastaisia rikostutkimuksia "mahdollisista sotarikoksista ja muista laittomuuksista Gazassa sekä Juudeassa ja Samariassa, myös Jerusalemin itäosassa". Trumpin hallitus harkitsee PA/PLO:n toimiston aseman eliminoimista Washingtonissa.
USA:n joulukuussa 2015 säädetyn lain mukaan PA/PLO joutuu maksamaan rangaistussakkoa, jos se aloittaa Israelin vastaisten kampanjan ICC:ssä. Yksi rangaistusmuoto on PA/PLO:n toimiston sulkeminen Washingtonissa.
Harkinnan kohteena on PA/PLO:n toimiston toiminta USA:ssa, joka on rajoitettu keskittymiseen kestävän rauhan saavuttamiseksi Israelin ja palestiinalaisten välillä, sanoi USA:n kansallisen turvallisuusneuvoston jäsen.
Viime marraskuussa USA:n silloinen ulkoministeri Rex Tillerson kieltäytyi vahvistamasta, että PA/PLO olivat toimineet kongressin antamien rajoitusten puitteissa, mikä ennakoi toimiston sulkemista Washingtonin Georgetown lähiössä. Presidentillä oli 90 päivää aikaa harkita, ovatko PA/PLO toimineet suorien ja aitojen neuvottelujen aloittamiseksi Israelin kanssa. Jos hän katsoo PA/PLO:n toimineen vastoin kongressin rajoitetta, hän voi sulkea sen. 90-päivän määräaika on täytetty, eivätkä neuvottelut osapuolten välillä ole edistyneet edes alkuun.
USA:n ja PA/PLO:n väliset suhteet ovat sen aikana pudonneet pohjalukemiin Abbasin ilmoitettua, etteivät PA/PLO:n virkailijat saa olla missään suhteissa Trumpin hallituksen kanssa. Viime viikolla Abbas kutsui USA:n lähettiläänsä kotiin USA:n muutettua lähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin, ja Hamasin alettua "March on Return" väkivaltaisen marssin kohti Jerusalemia ja Al-Aksa moskeijaa, jossa he halusivat osallistua rukouksiin. Jos he olisivat onnistuneet murtaa suuren aukon turva-aitaan, Hamasin sotilassiiven aseistetut joukot olisivat edenneet Temppelivuorelle pitäen voitonjuhlansa siellä
Kuten raporteissa on kerrottu, marssi tyrehtyi IDF:n päättäväiseen toimintaan estää hyökkäykset turva-aitaa vastaan turvatakseen Israelin alueen koskemattomuuden hyvin tiedostaen, että koko maailma seuraa silmä kovana IDF:n mahdollisia rikossyytteitä suhteettomista uhreista.
https://www.timesofisrael.com/white-house-mulling-possible-move-against-palestinian-mission-over-icc-push/

04. ToI julkaisi sivullaan artikkelin Plot against Iran (Salajuoni Irania vastaan): 7 kohtaa jotka on hyvä tietää toukokuun 23. päivänä.
Otan siitä joitain kiinnostavimpia kohtia. Alaotsikossa kerrotaan, että ulkoministeri Pompeon vaatimukset ja suunnitelma hallituksen vaihtamiseksi Iranissa eivät ole kypsiä, ja että Israel käyttää hävittäjiään hallituksen viestintään maailmalle.
• Philip Roth, Amerikan Israelin kirjallisuuden vanhin kuoli 85-vuoden iässä. Artikkelissa ihmetellään, miksi hänen kuolemansa sai mitättömän - ellei täydellisesti olemattoman huomion, etenkin juutalaisessa lehdistössä.
• Israelin lehdistö oli varmasti valmistautunut raportoimaan ajankohtaisesti IAF:n koneitten iskuista Gazan kaistalla, ensiksi palestiinalaisissa raporteissa, ja myöhemmin virallisessa tiedotteessa iskuista tunnelia ja satamaa vastaan.
• Israel lähetti maailman parhaat hävittäjänsä ja niiden ohjaajat viestittämään joitain maailmalle, eikä se ollut ensimmäinen kerta. Uutinen oli sentään se, että Israel käytti F-35 ja F-35i stealth koneitaan kertomaan jotain Assadille, jota Yoav Limorin mukaan luettiin myös Teheranissa. IAF:n komentaja Amiram Norkin ei tehnyt vain selväksi, että Israelilla on ase, jota yksikään vihollinen ei pysty eliminoimaan (sillä hän ei näe sitä), vaan siksikin, että sillä on pelin muuttavia ominaisuuksia, joilla se voi onnistuneesti hoitaa kaikki sitä vastaan tehdyt hyökkäykset. Yediot Aharonit sotkee kuitenkin aplodit kertoen, ettei F-35 voi kuljettaa raskaita pommeja, siihen tarvitaan vanha ja vanhentunut sotaratsu F-15.
• USA:n ulkoministeri Mike Pompeon Iranille tiistaina antama ultimaatumi on herättänyt eriäviä mielipiteitä. Pompeo kertoi journalisteille tiistaina ulkoministeriön lehdistö-tilaisuudessa, ettei hänen listansa ollut millään muotoa erikoislaatuinen: Se on hyvin alhaista tasoa. Se on standardi käyttäytyminen, jota me odotamme kaikilta valtioilta maailmassa. Haaretz toteaa, että Pompeon pitkän tähtäyksen päämäärä näyttää olevan hallituksen muutos, vaikka se menee aivan väärin. Sanktiot eivät koskaan ole saaneet hallitusta eroamaan yrityksistä huolimatta – peräti 60 kertaa 1. MM:n ja 2000 välillä.
• Pompeon väittämä, että Iranin Quds-joukot suorittavat teloituksia Euroopassa, ovat nostattaneet kulmakarvoja, koska sille ei ole todisteita, vaikka kyselyjä on tehty tunnetuille tutkimus- ja uutistoimistoille, joiden luulisi olevan selvillä niistä.
• USA:n Israelin lähettiläs David Friedman on joutunut polttavalle maaperälle siksi, että hänestä otetussa valokuvassa taustana on kuva Al-Aqsa moskeijasta, joka on korvattu juutalaisten 3. Temppelillä. Artikkelissa todetaan, että esitetty kuvitelma on yleistä joissakin juutalaisten uskonnollisissa piireissä, mutta että se on ehdottomasti kiellettyä USA:n lähettiläältä, jonka odotetaan toimivan puolueettomana selvittäjänä. Artikkelissa väitetään, että lähetystön kiellosta huolimatta Friedmanin avoin hymy ja aiemmat mielipiteet vihjaavat hänen hyväksyvän kuvan. Toiseksi, ehkä hän uskonnollisena juutalaisena, rukoilee useita kertoja Temppelin ja sen uhritoimitusten palaamisen puolesta. Tämä vaikuttaa ilkeämieliseltä vihjailulta. Asiayhteys on aina tärkeä.
• PA/PLO:n ilman mandaattia toimivan puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kohdalla se kuitenkin näyttää kiehuneen yli laidan. Hän joutui käymään useita kertoja sairaalassa rintakipujen, korkean kuumeen ja pneumonian vuoksi. Osoittaakseen, että kaikki on OK, hän antoi lehdistölle itsestään kuvan lukiessaan lehteä, jonka etusivulla on karikatyyri IDF:n sotilaasta, joka sieppaa sylivauvan maitopullon ja antaa hänelle myrkkyä sen sijaan. Oliko karikatyyri tarkoituksellinen vai oma maali, mutta joka tapauksessa kuva kertoo kaiken. Israel Hajom moittii Abbasia, ettei hänellä ole mitään hävyntunteita. Haaretz sen sijaan jättää sen huomiotta todeten, että päivän lehti Abbasin käsissä kertoo kaiken olevan hyvin. https://www.timesofisrael.com/the-plot-against-iran-7-things-to-know-for-may-23/,

05. UUTISIA LYHYESTI
IDF:n tiedottaja prikaatin kenraali Ronen Manelis sanoo maailman kaatuneen Hamasin esittämiin valheisiin Gazasta. Hän sanoo mieluummin häviävän kansainvälisessä propagandasodassa kuin voittavan valheilla, kuten Hamas tekee. Hyvä moralisointi, mutta kyllä IDF:n tulisi virtaviivaistaa tiedotustoimintansa, eikä odotella päiväkausia, ennen kuin julkaisee omat kuvansa ja videonsa. Maailma on siinä vaiheessa jo omaksunut virheellisen kuvan, eikä sitä korjata vanhentuneilla lausunnoilla. https://www.timesofisrael.com/in-wsj-op-ed-idf-spokesman-says-world-fell-for-hamas-lies-in-gaza/,
Teheran hylkää ulkoministeri Pompeon vaatimukset palata järjestykseen muitten valtioitten tapaan. Iranin asevoimien komentaja kenraali Mohammed Hosein Bahgheri hylkää Pompeon teesit todeten, että USA pelkää Iranin mahtia sotarintamalla, ja vakuuttaa Iranin jatkavan sotilaallisten ohjelmiensa edistämistä. https://www.timesofisrael.com/tehran-rejects-pompeo-demands-vows-to-push-ahead-with-weapons-development/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 18 -32; Tiberias 22 -38; Suolameri 26 -41; Eilat 26 -42 +C-astetta. Tänään pulipilvistä, huomisesta alkaen aurinkoista, lämpötila alenee 29 asteeseen.

Onko jesuiittapaavi Francis I mennyt sekaisin, kysyy WND. Paavi sanoo hyväksyvänsä kenet tahansa, pedofiliasta homoihin ja lesboihin selittäen, että Luoja loi hänet sellaiseksi, iloitse ja ole onnellinen, nauti elämästä sellaisena kuin olet. https://grassrootconservative.blogspot.co.il/2018/05/has-jesuit-pope-gone-crazy.html



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019