PERJANTAI 04.08.2017

PERJANTAI 04.08.2017
01. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu kehuu, ettei yksikään hallitus ole tehnyt niin paljon "setlementtien" hyväksi kuin hänen
Johtamansa puhuessaan uuden lähiön perustamisen perustuksen laskutilaisuudessa Betar Illitissä torstaina Jerusalemin eteläpuolella. Hän sanoi hallituksensa tekevän kaikkensa ratkoakseen ongelmia, joita juutalaisyhteisöt kohtaavat Juudeassa ja Samariassa. Tilaisuuteen osallistui satakunta ihmistä.

Pääministerin henkilökuntapäällikkö Yoav Horowitz oli muutamaa tuntia aiemmin vieraillut Netiv Ha´Avot etäyhteisössä, joka ei ole saanut laillista vahvistusta - nimeltään Elazar yhteisö - jonka 15 asuinrakennusta korkein oikeus määräsi purettaviksi väittäen NGO-järjestön esittämiin dokumentteihin perustuen, että ne oli rakennettu arabien omistamalle maalle. Tämä surkea asiaintila jatkuu Israelissa, jossa NGO-järjestöt voivat esittää kokoamiaan epämääräisiä ja usein virheellisiä dokumentteja maan-omistuksesta suoraan korkeimmalle oikeudelle, vaikka omistus-oikeuden tutkiminen tulisi suorittaa alueoikeuksissa. Korkein oikeus ei suorita omia tutkimuksiaan.
Netanyahu lupasi tutkia - lain antamien mahdollisuuksien puitteissa – miten Elazarin asukkaille aiottu tuho voitaisiin minimoida pystymättä lupaamaan yhtään enempää.
Vieraillessaan tuhottaviksi aiotuissa kodeissa torstaiaamuna Horowitz lupasi taistella Netivot Ha´Avot yhteisön puolesta, koska "se on kuin oma kotini". Beitar Illitin sisäänkäynnin ulkopuolelle kokoontuneet asukkaat esittivät pääministerille pyynnön estää kotien tuhoaminen.

NETAYAHU lupasi hallituksensa kabinetti-ministeriensä muodostaman pienoiskonventin tehneen talonrakennusministeri Yoav Galantin johtaessa päätöksen, jonka mukaan kohteeseen aiotut varat kaksinkertaistettaisiin 60 miljoonasta NIS 120 miljoonaan. Netanyahu myös kehui hallituksensa ja ultra-ortodoksien yhteisöjen edustajien välien kehittyneen erinomaisiksi. "Niiden edustajia osallistuu hallituksen istuntoihin ja viikkoistunnot haredi-kansanedustajien kanssa toimivat hyvin.
Artikkelissa muistutetaan, että Machpela-rakennuksen kohtalo Hebronissa Patriarkkain Mausoleumin lähellä on ratkaisematta. Armeija teki päätöksen 2012, jolla se esti asukkaitten pääsyn asuntoihin. IDF samalla sulki kaikki kadun varrella olevat liiketilat turvallisuussyistä johtuen. IDF lupasi pitää uuden kuulemisen asuinrakennuksen omistajien kanssa, mutta sitä ei ole pidetty. Rakennukseen muuttaneet 15 perhettä sanovat ostaneensa rakennuksen esittäen dokumentit, joita IDF ei ole tunnustanut. Heitä uhkaa väkivaltainen häätö rakennuksesta, ellei ratkaisua löydetä ajoissa. Netanyahu etsii ratkaisua, jolla häätö estetään. Hän antoi ohjeen puolustusministeri Libermanille pidättää väkivaltainen häätö, kunnes ratkaisu on löydetty.
http://www.timesofisrael.com/netanyahu-no-government-has-done-more-for-settlers-than-mine/, http://www.timesofisrael.com/netanyahu-no-government-has-done-more-for-settlers-than-mine/,

02. PÄÄMINISTERI Netanyahua syytetään lahjonnasta, rikoksista ja luottamuksen rikkomisesta vahingossa julkisuuteen vuotaneissa dokumenteissa. Yksityiskohdat paljastuivat torstaina poliisin Rishon Lezion maistraatin oikeudelle esittämiin dokumentteihin kuuluvissa raporteissa. Oikeus asetti sen jälkeen kiellon kysymyksen käsittelemiseksi julkisuudessa. Ne ovat nimeltään Tapaus 1000 koskien lahjoja sekä Tapaus 2000 koskien Israel Hajom kysymystä. Kielto koskee myös avoinna olevaa sopimusta pääministerin entisen henkilökuntapäällikön Ari Harow kanssa. Kielto on voimassa syyskuun 17. päivään saakka. Edellisten ohella poliisi tutkii ns. sukellusvenekauppaa Saksan kanssa nimellä "Submarien Affauír", jota tutlii Lahav 433. Oikeuskansleri Avichai Mandelblit sanoo varovaisesti, että edistystä on tapahtunut toimien yhteistyössä Mikki Ganorin kanssa sukellusveneasiassa.

PÄÄMINISTERI Netanyahu pitää syytöksiä noitavainoina hallituksen kaatamiseksi eikä usko niiden tuottavan mitään tulosta. Koska niillä ei ole perusteita, hän sanoo. Entinen pääministeri Ehud Barak on kritisoinut kärkevästi Netanyahua todeten: "Miten hän voi johtaa turvallisuuskabinettia seisten tuomarin edessä, tavaten asianajajiaan ja sitten päättäen sodasta? Barak kehottaa ministereitä havahtumaan ja toimimaan pian.
JPost 03.07.2017

03. Presidentti Trumpin nimittämä läheinen neuvonantaja ja Lähi-Idän rauhanneuvottelija Jared Kushner esitti äskettäin yksityis-tilanteessa lausutun mutta julkisuuteen vuodatetun arvion, ettei Israelin ja PA/PLO/HAMAS välistä rauhansopimusta ole mahdollista solmia aivan lähiaikoina.
PLO:n johtaviin virkailijoihin kuuluva Hanan Ashrawi toteaa: "Kushner ei ole kelvollinen toimimaan neuvottelijana, sillä hän on antamillaan lausunnoilla jäävännyt itsensä sopimattomaksi. Ashrawi laukoo selityksissään edellisen lisäksi, että on mahdotonta keskittyä kysymykseen, jos koko sydämestään on omaksunut toisen osapuolen asenteen vastoin kansainvälisiä lakeja ja oikeuksia toiselle osapuolelle. Tämän vuoksi Kushnerin lausunto on itsensä toteuttava profetia, koska "me olemme Israel-myönteisiä ottaen Israelin asenteen miehitysvaltana, orjuuttaen toista kansaa, toimien lakien vastaisesti pystymättä sanomaan, ettei kysymystä voida ratkaista" Ashrawi määritteli Israelin asenteen, jonka Kushner on omaksunut, kuten hän väittää..

ASHRAWI kutsuu lapselliseksi Kushnerin vaatimusta pyrkiä eroon historiasta, sillä aika kulkee eteenpäin. "Jos hän haluaa edetä tulevaisuuteen, hänen tulee ymmärtää, että meilläkin on kulttuuri ja historia Palestiinan mailla vuosisatojen ajalta. Israel perustettiin 1948 ja miehitti maamme 1967. Tämä on historia. Jos jätämme tämän huomiotta, meillä ei ole mitään välineitä konfliktin ratkaisemiseksi minkään ratkaisun löytämiseksi tulevaisuudessa". Lyhyeksi on kutistunut Israelin 3500 vuoden historia Ashrawin almanakassa, niin kristitty kun väittääkin olevansa, joka perustuu totuuteen eikä olettamuksiin ja propagandaan.

OLC:n jäsen ja Abbasin tukija Abdullah Abdullah katsoi samoin Kushnerin sopimattomaksi toimia sovittelijana. "Hänet kasvatettiin äärisionistisen tarinan pohjalta, joten häneltä ei voida odottaa mitään parempaa. Hän ei tiedä toisen osapuolen historiaa, ja voidaksesi toimia sovittelijana, on oltava neutraali, kuunnellen kummankin osapuolen kertomusta, hänellä on vain yksi" Hän päätyi arviossaan siihen, ettei Trump ole yhtään
pätevämpi ymmärtämään Lähi-Idän kysymyksi.
• "Ongelman ydin ei ole Kushner vaan Trump" hän selvitti.
http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Top-PLO-official-to-Post-Kushner-cannot-broker-peace-with-Israel-501569

04. UUTISIA LYHYESTI
• Israelin ilmailuteollisuus IAI on 3 vuoden kehittämisen ja testausten jälkeen valmis esittelemään uusimman tuotteensa nimeltä Counter Improvised Explosive Device and Mine Suite Mobile system". Se voitaisiin lyhennettynä tarkoittavan pyörillä liikkuvaa miina ja pommiharavaa. Järjestelmä pystyy identifioimaan, paikantamaan, ja tuhoamaan monenlaisia pommi- ja miina-ansoja ennen kuin armeijan sotilaat ehtivät paikalle. Projektipäällikkö Reuven Y kehuu järjestelmää ainutlaatuiseksi maailmassa, se on käänteentekevä alallaan. Se voidaan varustaa joko maan pinnalla tai sen alle piilotettuja ansoja vastaan JPOST
• Kaksi Afrikan muslimimaata lähettävät lähettiläänsä Israeliin, Senegal ja Guinea ovat ne rohkeat ja kauniit. Netanyahun aloittama kampanja nimeltään Israel on tulossa Afrikkaan ja Afrikka on tulossa Israeliin, näyttää murtavan aiemmin läpipääsemättömän muurin läpi. JPOST, ToJ
• Poliisi valmistautui taas kerran huolella potentiaalisiin väkivaltaisuuksiin "rauhan uskontona" tunnetun islamin saarnaajien kiihottamien huligaanien varalta Temppelivuorella, jonka tulisi olla kaikkien kansojen kokoontumispaikka, ei sotimaan, vaan palvomaan Kaiken Luojaa ja Hallitsijaa sekä Ylläpitäjää, jonka nimi ei ole Allah. JPOST, ToI.
• Juudean ja Samarian karkotetut juutalaiset ovat alkaneet vaatia lakia, joka sallii heidän palata v. 2005 Ariel Sharonin tuhoamiin kyliinsä ja kaupunkeihinsa.
ToI
Ohjelmani on jotenkin sekaisin, en saa kopioitua linkkejä artikkeleihin ja ohjelma katkoo yhteyden toistamiseen.
Lämpötilat tänään
Jerusalem 20 -30; T. beras 26 -38; Suolameri32 -40; Eilat 28 -41 +C-astetta. Huomenna asteen verran enemmän tai sitten ei, ne ovat ihmisen laatimia ennusteita.
.

Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 28.06.2020

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 25.06.2020