PERJANTAI 20.01.2017

PERJANTAI 20.01.2017
01.TÄNÄÄN 20. tammikuuta armon vuonna 2017, juutalaisen ajanlaskun mukaan 22. Tevet-kuuta 5777, USA:n kansan presidentiksi valitsema "ulkopuolinen", kuten häntä jotkut kutsuvat, - koska hän ei ole osallistunut aktiivipolitiikkaan – Donald J Trump (Pasuuna) vihitään kaikin virkaan kuuluvin juhlallisuuksin maansa 45. presidentiksi seuraavan neljän vuoden ajaksi.
Toisten juhliessa hänen virkaansa asettamistaan suurin odotuksin - 8 vuoden sekasortoisen ja Amerikan kansalle vieraan ideologian pakko-syötön jälkeen - uuden ajan alkamisesta, Trumpin katkerat vihamiehet pyrkivät edelleen kasaamaan kivenlohkareita hänen tielleen epäonnistuttuaan estämään kansan tahdon toteutumisen.

WND:n artikkeleiden otsikoissa todetaan:
"TRUMP saa sankarin vastaanoton virkaanasettamisen aattona";
"TRUMPIN-vastaiset agitaattorit nujakoivat poliisin kanssa "valitettavan" (tapahtuman) ulkopuolella";
"Uusi presidentti, uusi maailma";
"Ulkopuolinen Trump tulee olemaan ainutlaatuinen presidentti";
"CNN:n Trumpin-vastainen raportointi muuttuu vaaralliseksi";
"Arabimedia varoittaa Trumpin teloitusuhasta – amerikkalaisilta";
"Meksiko antaa afrikkalaisille siirtolaisille 20 päivää siirtyä USA:n rajalle".

02.HYVIN tiedostaen, ettei Trumpin valinta ollut monen näiden sivujen lukijankaan mieleen jätän arvioinnin kunkin oman harkinnan varaan pyrkimättä tunkemaan omaa mielipidettäni.

Eniten minua on hämmästyttänyt Amerikan juutalaisten kokoontuminen pian "auringonlaskuun poistuvan" entisen presidentti Barack Hussein Obaman taakse, vaikka hänen vihamielinen suhtautumisensa juutalaista kansaa ja etenkin Israelia kohtaan on tullut entistä selvemmäksi vielä viime metreillä. Hänen perintönsä tahriintui lopullisesti hänen YK:n lähettiläälleen antamissa ohjeissa pitäytyä käyttämästä veto-oikeuttaan UNSC:n äänestäessä päätöslauseesta 2334, jolla tuomitaan kaikki juutalaisten rakentaminen Juudeassa ja Samariassa ja pääkaupunkinsa Jerusalemin itäosissa laittomaksi ja niihin kotinsa Israelin valtion tuella rakentaneet asukkaat lain-suojattomiksi antaen PA/PLO:n verikoirille avoimen valtakirjan hyökätä heitä vastaan YK:n suojeluksessa. Temppelivuori ja vanha kaupunki ovat sen mukaan puhtaasti islamilaisia kohteita, joiden heprealaisia nimiä ei edes mainita lauselmassa.

VASTALAUSEENA Trumpin valinnalle monet juutalaisjärjestöjen johtajat Amerikassa boikotoivat hänen vihkimistilaisuuttaan.

Eräs progressiivinen ortodoksi-rabbi meni jopa niin pitkälle, että hän peukaloi rukouskirjansa kohdan, jossa siunataan maansa "tsaaria", ja pyytää toisia rabbeja tekemään saman historiallisen liturgisen vastalauseen. Arizonan modernin ortodoksian rabbi Shmuli Yankowitz kirjoitti sapattiaamun rukouksen uuteen muotoon julkaisten sen sosiaalisen median sivullaan nimellä "Rukous kansamme puolesta". Hän sanoo sen muistuttavan häntä miljardeista haavoittuvista ihmisistä, joiden elämä joutuu uhan-alaiseksi Trumpin hallinnon alla, ja haasteesta jokaisena sapattina rakentaa voimaansa seuraavan viikon hengellistä taistelua varten.

Juutalaisen historioitsijan Jonathan Sarnan mukaan perinteisesti juutalaiset rukoilivat hallituksen puolesta, jonka maassa he asuivat kuten Jeremia kehottaa: "Toimi sen kaupungin menestymisen puolesta, sillä sen menestys on sinun menestyksesi". (Jer.29:7) Tämän rukouksen kirjoittivat 15. vuosisadalla Iberian peninsulasta karkotetut sefardit, mutta se levisi ashkenazien pariin ja hyväksytään yleiseksi liturgiaksi ortodoksisissa synagogissa tänään. Sarna sanoo, että "Hanoten Teshua" rukous sisältää tosin vinkkejä myös hallituksen kiroamiseen tai vastarintaan sitä vastaan, mutta ettei se ollut alkuperäinen tarkoitus.

Sivusta katsoen Amerikan juutalaisten "suuteleminen heitä lyövää kättä" vihjaa Jumalan päätökseen heidän vahingokseen, kun heidän syntivelkansa on saavuttanut määrätyn kiintiön, kuten Kanaanin maassa asuvien pakanakansojen. Juutalaisten tuli odottaa 430 vuotta, ennen kuin Jumala kehotti Luvattuun Maahansa matkaavia juutalaisia karkottamaan ne tieltään tai tuhoamaan ne kansat täysin, mitä he eivät koskaan toteuttaneet omaksi vahingokseen. (TmK.2:1 -5)

03.UUTISIA LYHYESTI
·        Juutalaisuuteen kääntynyt Trumpin tytär Ivanka sai juutalaisen miehensä Jared Kushnerin kanssa rabbiinisen erivapauden matkustaa Donald Trumpin vihkiäistilaisuuteen sapattina. Jared Kushner toimii Trumpin läheisimpänä neuvonantajana erityisalueenaan Lähi-Itä, ja Israelin PA/PLO:n rauhanprosessi. Ivanka toiminee aluksi Valkoisen Talon ensimmäisenä Ladynä Trumpin vaimon jäädessä New Yorkiin lapsensa koulun vuoksi. http://www.jewsnews.co.il/2017/01/19/report-ivanka-trump-gets-pass-to-travel-on-shabbat-for-inauguration.html
·        CNN julkaisi äskettäin artikkelin, jossa kaavaillaan Obaman hallituksen jatkavan USA:n johdossa, mikäli Trump teloitetaan. CNN:n juontajan Wolf Blitzer keskusteli keskiviikkona ohjelmassa "Developing Now", mitä tapahtuu jos Trump ja vp Mike Pence teloitetaan, mikä näyttää olevan suosituin puheenaihe USA:n vasemmiston parissa. http://www.jewsnews.co.il/2017/01/20/cnn-assassinating-trump-could-keep-obama-administration-in-power.html
·        Muslimitulkit tarkoituksellisesti muuttavat kristinuskoon kääntyneitten siirtolaisten vastauksia saadakseen heidät karkotetuiksi Saksasta, sanoo pastori Gottfried Martens. Tämä havaittiin Afganista ja Iranista panneiden muslimien kuulustelutilaisuuksissa, joissa päätetään heidän oikeutensa pysyä maassa tai joutua karkotetuiksi. Pastori Martens sanoo kastaneensa yli 1000 muslimia Saksaa koettelevan kriisin alkamisesta lähtien. Hän sanoi, että kuulustelu-tilaísuuksiin osallistuvat viranomaiset ovat saaneet puutteellisen, vain alle 3 – viikon koulutuksen, eivätkä ilmeisesti ole ollenkaan tietoisia mullahien kehotuksista valehdella. Korani sallii ja jopa suosittelee valehtelemisen, jos sillä pelastaa itsensä tai edistää Allahin asiaa, minkä toteaminen on kovin monitahoinen kysymys. http://www.jewsnews.co.il/2017/01/20/muslim-translators-deliberately-misinterpreting-christians-to-get-them-deported-says-pastor.html
·        Zwi Mazel tarkastelee JP:n julkiasemassa artikkelissa, tuleeko Trumpim tarttuminen USA:n ja läntisen maailman johtoon mullistamaan koko muslimien maailman? Hän toteaa, että sunni-muslimien määrä on 85 % 1.6 miljardista islamin seuraajasta, ja shia-muslimit alle 15 %. Sunneilla on kuitenkin ongelma, ettei heillä ole keskeistä auktoriteettia, jonka päätöksiä kaikkien olisi noudatettava. Jokainen imam tai sheikki voi antaa sitovia uskonnollisia päätöksiä, joita tulisi periaatteessa noudattaa, mutta kukaan ei pysty valvomaan niiden toteuttamista. Sunnimaat Saudi Arabiaa ja Qataria lukuun ottamatta ovat omaksuneet sekulaareja instituutioita, vaalit, parlamentin ja vallan hajauttamisen. Yhteisten projektien toteuttaminen vaikeutuu, kuten on havaittu yhteisen vastarinnan muodostamiseksi Iranin nousevaa ylivaltaa vastaan.
Iranissa ylintä valtaa pitää käsissään ylin kaitsija ja hänen valitsemansa hallintajärjestelmä, jolla on tukenaan sille uskolliset yksityisjoukot normaalien asevoimien ohella. Tämä kaitsijalle uskollinen vallankumousarmeija ulottaa toimintansa kauas maan rajojen ulkopuolelle agenttiensa ja kouluttamiensa ja aseistamiensa liittolaisjärjestöjen avulla.

Iran pystyy tämän johdosta haastamaan jopa maailman johtavan suurvallan USA:n uhkauksillaan ja pelotteluillaan. http://www.jpost.com/Opinion/Analysis-The-age-old-Sunni-Shiite-conflict-478953
·        Obaman viimeinen "lahja" Amerikan veronmaksajille?
Hän komensi torstaiyönä 2 pisimmälle kehitettyä B-2 Spirit pommikonetta pommituslennolle Libyaan tukikohdastaan USA:ssa. Kohteena olivat Sirten kaupungista 28 km lounaaseen sijaitsevat ISIS joukkojen 2 leiriä. Pommituksessa sai surmansa 80 ISIS-joukkojen taistelijaa. Pommituksen hinta oli mielipuolinen. 34 tuntia kestäneen lennon aikana tarvittiin 15 ilmatankkauskonetta ja 100 JDAM 500 kg tarkkuuspommia. Pelkkä B-2 koneitten lento maksoi 8.8 miljoonaa USD, mihin eivät sisälly pommit eivätkä tankkaus-koneet. USA:lla on 100 B-2 konetta. https://www.yahoo.com/finance/news/colossal-price-fly-pair-b-200123999.html,
·        Floridan luonnonpuistoon on ilmestynyt jättikokoinen alligaattori, joka hämmästyttävästi muistuttaa hirmuliskoja. Puiston virkailijat ovat kauhuissaan seuranneet yleisön ahtautumista seuraamaan alligaattoria ja kuvaamaan sitä, sillä eläin on todella vaarallinen. https://www.yahoo.com/gma/giant-alligator-draws-crowds-visitors-florida-nature-raises-181207088--abc-news-topstories.html
·        Presidentti Trumpin tiedottaja lupaa, että lähetystön muutosta Jerusalemiin ilmoitetaan pian. Trump lupaa toteuttaa sen välittämättä vastalauseista. http://www.timesofisrael.com/incoming-trump-spokesman-announcement-on-embassy-soon/,http://jewishweek.timesofisrael.com/boundaries-blur-as-womens-march-on-washington-nears/,

04.SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 06 -13; Tiberias 10 -19; Suolameri 13 -22; Eilat 11 –21 +C-astetta. Taivaankansi pysyttelee puolittain pilvessä, ja huomenna voi paikoin ripotella vettä., Lämpötilat alenevat hieman huomenna ja ylihuomenna, mutta palautuvat tämän päivän lukemille maanantaiksi.  



-


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019