TORSTAI 28.04.2016

TORSTAI 28.04.2016
O1. Tarkoitukseni on kirjoittaa lyhyt tiedonanto tämän hetken tilanteesta. Tänään on erikoissapatin aatto, sillä huomenna perjantaina on juutalaisen pessahin seitsemäs eli viimeinen päivä, eikä siten huomenna voi kirjoittaa normaaliraporttia, eli 2 sapattia peräkkäin.
02. Israel on säästynyt pahoilta terrori-iskuilta tänä pessahia, vaikka yrityksiä niistä on ollut useitakin.
Viimeisin yritys oli kahden Nablusista kotoisin olevan arabin suunnitelma iskeä Jerusalemiin, mutta poliisi ja Shin Bet saivat heidät kiinni Jebel Mukaberista ennen kuin he ehtivät toteuttaa katalan suunnitelmansa. Kaksi sotilasta ajoivat waze-ATK-ohjauksen vuoksi keskelle Beit Fajjar arabikylää, jonka asukkaat alkoivat kivittää heitä. Onneksi auto toimi ja sotilaat pääsivät ajamaan pois kylän keskustasta. ATK-ohjaus ei opasta, mikä tie vie arabikylään, jonne ajaminen on samaa kuin ajaisi ampiaispesää; on onnekas, jos sieltä hengissä selviää. Sellaisia rauhantekijöitä!
Israelilaiset pyrkivät luontopoluille ja piknikeille puistoihin pessahin viimeisenä kokonaisena chol hamoed päivänä, mitä suosi miellyttävä sää. Arviolta 300 000 ihmistä tungeksi pois kaupunkioloista luonnon helmaan, mihin Israel pienestä koostaan huolimatta antaa erinomaiset mahdollisuudet. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211505#.VyGXM1RxfhQ
Juutalaiset pyrkivät nousemaan myös Temppelivuorelle, mutta Jerusalemin poliisi, joka toimii yhteistyössä muslimi-wafkin kanssa, seuraa silmä kovana, ettei vain tuuli heiluta pyhiinvaeltajan huulia äänettömän rukouksen merkiksi. Ainakin 13 juutalaista poistettiin Vuorelta muka rauhan häiritsemisestä - tasapuolisuuden nimissä mainittakoon, että poliisi pidätti myös 2 islamin wafkin vartijaa hyökkäyksestä poliisia ja turisteja vastaan.
UTJ:n kansanedustaja Moshe Gafvi sanoi, että juutalaisten nouseminen Temppelivuorelle tulee sytyttämään sodan. Hän vertasi Vuorelle nousseita uskonnollisia juutalaisia Rooman vallan aikana toimineisiin selootteihin, jotka halusivat häiritä Rooman hallintoa silloisessa Palestiinassa. Juutalaisten pahin uhka on keskinäinen taistelu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211498#.VyGZOVRxfhQ,
PA:n YK:n lähettiläs Riyad Mansour puolestaan totesi lausunnossaan journalisteille, että Israelin hallinto muistuttaa natsi-Saksan hallintoa. Hän esitti noita inhottavia huomioitaan järjestämässään lehdistö-konferenssissa New Yorkissa keskiviikkona. Hän vertasi Israelin turvallisuus-joukkojen toimintaa Juudeassa ja Samariassa siihen, miten Saksan turvallisuus-joukot eliminoivat juutalaisten vastarinnan Varsovan Ghetossa.
Israelin YK:n lähettiläs nuorekas Danny Danon vastasi Mansourin väitteisiin sanojaan säästelemättä kutsuen niitä halveksittaviksi, jotka kansainvälisen yhteisön tulee tuomita. "Palestiinalaiset jatkavat valehtelemista maailmalle naurettavilla väitteillä sen sijaan, että taistelisivat terrorismia ja kiihotusta vastaan".
Aiemmin keskiviikkoja PA syytti Israelia alaikäisten pidättämisestä.  Danon vastasi siihen: "Kun IDF pidätti 16-vuotiaan arabipojan, joka murhasi viattoman kuuden lapsen äidin Dafna Meirin, Israel kohteli häntä, kuten murhaajia tulee kohdella, sillä sellaiset tulee tuomita elinkaudeksi vankilaan". Arabipoika saavuttaa täysi-ikäisyyden 16-vuotiaana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211506#.VyGbwVRxfhQ
03. Israelin tiedustelujoukot metsästävät Syyrian puolella Golanin kukkuloilla Al-Qaidan alajärjestön jäseniä, joilla tiedustelutietojen mukaan on käytössään kemiallisia aseita. Israelin saamien tietojen mukaan heillä on taistelu aikaa vastaan, sillä jihadistit aikovat käyttää aseitaan lähiaikoina. Israelin joukkojen toiminta Syyrian alueella on kaksin verroin vaarallista, sillä he voivat joutua lentohyökkäysten kohteiksi, joita suorittavat sekä Syyrian että Venäjän ilmavoimat.
Israelin tietojen mukaan ISIS- ja muiden Assadin hallitusta vastaan taistelevien joukkojen tarkoituksena ei ole käyttää kemiallisia aseitaan IDF:n sotilaita vaan kilpailevia ryhmiä vastaan Syyriassa. Joukkotuhoaseiden esiintyminen Israelin pohjoisrajan tuntumassa häiritsee kuitenkin pahoin IDF:n komentajien mielenrauhaa, eivätkä he voi jättää asiaa silleen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211460#.VyGgrVRxfhQ
Arabinainen ja mies yrittivät keskiviikkona hyökätä veitsin sotilaita vastaan Jerusalemin pohjoisosassa Qalandian tarkastusasemalla. Sotilaat olivat kuitenkin varuillaan ja avasivat tulen heitä vastaan surmaten molemmat ennen kuin he ehtivät vahingoittaa ketään sivullisia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211485#.VyGjYVRxfhQ
04. IDF:n upseeri everstiluutnantti Elial Elbaz sanoi keskiviikkona, että tiedustelutiedot osoittavat Hizbullahin valmistautuvan sotaan aivan samalla tavoin kuin ennen 2006 sotaa. Hizbullah suorittaa jatkuvaa tiedustelua IDF:n toimista ja joukkojen sijoituksista ja yleensä kaikesta, itä tapahtuu Israelin puolella Libanonin rajaa. Elbaz palvelee Libanonin rajan tuntumassa ja tuntee siten olot siellä hyvin. Hän puhui TV-2:n ohjelmassa.
IDF.n tulee olla valmiusasemissa sekä Hamasin että Hizbullahin yllätysiskujen varalta, mutta varoituksia tule kaiken aikaa PA:n arabien mahdollisesta uudesta väkivalta-aallosta, joka tulisi olemaan intifada-taistelun luokkaa. http://www.timesofisrael.com/idf-commander-hezbollah-preparing-for-war-just-like-in-2006.
SÄÄENNUSTE lupaa 13 -20 asteen lämpötiloja täksi päiväksi, mutta sää alkaa lämmetä huomisesta alkaen ja jatkaa siten, että sunnuntain lukemat ovat 19 -29 +C-astetta pääkaupungin alueilla. Taivaankansi on aluksi osittain pilvien peitossa, mutta kirkastunee siitä myöhemmin.
Toivota lukijoille siunattua ja rauhallista viikonvaihdetta.Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020