TIISTAI 25.12.12


TIISTAI 25.12.12

1. TÄNÄÄN, tiistaina 25. joulukuuta, ensimmäisenä joulupäivänä toteamme, että varmaan useimmat lukijoistani ovat viettäneet – ja aivan ansaitusti – viehättävän ja tunnepitoisen joulun aattoillan yhdessä perheittensä tai ystäviensä kanssa, katsellen hyväksyvästi lasten riemua ja säteileviä viattomuuden silmiä heidän availlessaan pakettejaan ja eläytyessään aidosti ja täysin rinnoin kristikunnan yhden suurimmista juhlapäivistä, Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen syntymän muistopäivän viettoon.
Valitettavasti vain kaiken joulutouhuilun, siivousten, lahjojen oston, kuusen hankinnan ja koristelun ja yleisen juhlahumun keskellä valoineen ja joululauluineen juhlan päähenkilö Jeesus tahtoo unohtua kokonaan, miksi Hän syntyi ihmiseksi jättäen Isänsä kodin ja tullen  ajaksi enkeleitä halvemmaksi voidakseen lähestyä halvinta ja heikointakin hänen tasollaan.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo Ylen jouluhaastattelussa, että USA:n ampumistapaukset koskettavat ihmisten mieliä Suomessakin pyrkien selittämään niiden syitä todeten, että niiden taustalla näkyy ihmisen epätoivo, että pinnan alla on paineita, ahdistusta ja pahaa oloa, joka ilmenee tällaisissa tapauksissa. Hän ei liene kuullutkaan, että Newtownin ampuja oli aktiivinen saatananpalvelija ja henkisesti poikkeava.
Joulunvietosta arkkipiispa toteaa näin: ”Jatkuvassa kulutuksen ja sanoisinko kiihkeänkin elämänrytmin keskellä se on niitä ainoita hengästystaukoja ja pysähdyspaikkoja, josta ehkä näkee johonkin vähänkin syvempään tai vähän parempaan”. Diakonia on hänen huolenaan.
Toisessa yhteydessä hän valittaa ihmisten puheiden kovuutta ja armottomuutta.
Arkkipiispa haluaa leppoisaa ja kiihkotonta elämäntapaa, mukavaa löhöstelyä lempituolissaan ehkä välistä muodinmukaiseen kirjaansa syventyen tai puolivalveilla torkkuen, myös jouluna.

JOS Suomen pääkirkon arkkipiispan joulupuhe tuntuukin suolattomalta ja mauttomalta, katolisen kirkon ylin johtaja Rooman paavi Benedict XVI ei häpeä Jumalan evankeliumia, vaan tuo selkeästi ilmi oman evankelisen uskonsa kehottaen ihmisiä antamaan tilaa Jumalalle hienoimpien digitaalisten vempeleittensä keskellä: ”Onko meillä aikaa ja tilaa Häntä varten? Emmekö me itse asiassa käänny pois Hänestä? Niin tapahtuu, jos emme anna Hänelle aikaa. Mitä nopeammin liikumme, miten tehokkaammaksi ajansäästömme on muotoutunut, sitä vähemmän meillä sitä on. Ja Jumala? Kysymys Jumalasta ei koskaan näytä kiireiseltä. Meidän aikataulumme on jo täysi,” 85-vuotias paavi sanoi maanantai-illan messussa Pyhän Pietarin Basilikaan Roomaan kokoontuneelle 10 000:lle osallistujalle jatkaen:
”Ei meillä ole aikaa Hänelle, ei edes ajatuksissamme tai siinä, mitä haluamme. Haluamme jotain itsellemme. Haluamme sitä, josta voimme pitää kiinni, onnellisuutta, joka on tavoitettavissa, haluamme suunnitelmiemme ja tarkoituksemme onnistuvan. Olemme niin täynnä itseämme, ettei jää mitään tilaa Jumalalle.”

AIEMMIN maanantaina paavi Benedict XVI sytytti rauhan kynttilän Vatikaanissa sijaitsevan asuntonsa ikkunaan rukoillen niiden puolesta, jotka asuvat ja kärsivät Pyhässä Maassa. Paavi rukoili rauhaa palestiinalaisten ja israelilaistenvälille, rauhaa ihmisille Syyriassa, Libanonissa ja Irakissa rukoillen, jotta ”kristityt noissa maissa, joissa uskomme syntyi, voisivat jatkaa elämäänsä siellä, että kristityt ja muslimit voisivat rakentaa maitaan rinnakkain Jumalan rauhassa.” http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=297198

2. Tuhansia ihmisiä useista maailman maista paikallisten lisäksi oli ahtautunut Betlehemin Manger-aukiolle maanantaina juhliakseen Jeesuksen syntymän muistoa, kuten Dalia Nammari kertoo Times of Israel artikkelissaan. Hän aloittaa artikkelinsa todeten, että ”tänä vuonna loma-aika on palestiinalaisille poiketen aiemmista Israelin miehityksen keskellä erityisen riemullinen YK:n hyväksyttyä itsenäisen Palestiinan valtion”, mikä ei ole totta, sillä YK hyväksyi Palestiinan tarkkailijan aseman, ei valtiota, mikä ei kuulu sen toimivaltaan.

Mutta ei juhlatilaisuuden pääpuhuja latinalainen patriarkka Pyhässä Maassa Fouad Twal myöskään malttanut pitäytyä puhtaasti kirkkonsa liturgiassa, vaan totesi: ”Tie todelliseen vapauteen on silti pitkä, mutta tämän vuoden juhlallisuudet ovat tavanomaista riemullisemmat, kaksin verroin iloiset, sillä juhliessamme Herramme Kristuksen syntymää juhlimme myös Palestiinan valtion syntymää.” Hän sanoi, että ”tie on edelleen pitkä ja vaatii yhteisiä ponnistelujamme”.
Twal on Jordanian kansalainen. Hän puhui Jerusalemin vanhassa kaupungissa sijaitsevan patriarkaatin päämajassa, josta hän johti vuotuista kulkuetta kävellen Betlehemin Syntymäkirkon Manger-aukiolle. IDF oli poistanut tiesulkunsa, mutta PA:lla oli omansa.
Palestiinalaiset olivat sekoittaneet tavanomaisiin jouluaiheisiin koristeluihin kaduilla ja aukiolla omia poliittisia tunnuksiaan lippujaan ja iskulauseitaan, ja marssijoita tahdittivat palestiinalais-nuorten musiikkiesitykset. Monet lapsista oli puettu jouluaiheisiin vaatteisiin pienine symbolisine lippuineen ja ilmapalloineen. Betlehemin joulu on vahvasti kaupallinen ja poliittinen, mitä korostaa PA:n muslimi-johtajien osallistuminen tilaisuuksiin.

ARTIKKELISSA todetaan, että vuoden 2000 intifadan aiheuttaman taloudellisen taantuman jälkiä korjataan edelleen, mutta arviolta 100 000 turistia ja arabikristittyä Juudeasta ja Samariasta sekä Israelin alueelta osallistui tämänvuotiseen juhlintaan. Betlehemin asukasluku on 22 000, mutta lähiympäristöineen siellä asuu n. 50 000 palestiinalaista. Artikkelissa haastatellaan 44-vuotiasta kristittyä kauppiasta Elias Johaa, joka sanoo, ettei juhla ole kaupungin kristityille tarkoitettu, koska heitä ei enää ole. Hän toivoo voivansa itsekin muuttaa pois Betlehemistä, sillä kristittyjen elämä on vaikeutunut ja pahenee edelleen. http://www.timesofisrael.com/poltical-issues-or-not-christians-flock-to-bethlehem-for-holiday/

3. Muslimisaarnaaja Ahmad Suhayli piti tulikivenkatkuisen saarnan Tunisiassa Radeksessa marraskuun 30. päivänä, jota levitettiin maailmalle toteamuksella, että hän kehotti surmaamaan kaikki juutalaiset. Hänen saarnansa esitettiin paikallisessa TV:ssä, jonka käänsi englanniksi MEMRI (Lähi Idän Median Tutkimusinstituutti) ja sieltä Facebookin sivuille.
MEMRI:n julkistamisen jälkeen Tunisian vähemmistöjen tukiryhmä julkisti valituksen, että Suhayli kiihottaa kansaa vihaan. Tämä antoi hänelle aiheen oikoa saarnansa aiheuttamaa ”väärin ymmärtämistä”, kuten hän sanoi, toisessa saarnassa, josta otteita alla.

MEMRI käänsi Ahmad Suhaylin pitämän toisen saarnan, jossa hän pyrkii selvittämään ymmärtämättömille, mitä Koraani opettaa ja miten hän sitä tulkitsi. Memri julkisti käännöksen Facebookissa 16. joulukuuta. Suhayli aloittaa saarnansa tähän tapaan:
”Kuvani oli postitettu Facebookiin syytöksellä: Ennahda pani minut vihaamaan islamia. Mene sen sivulle ja huomaat outoja asioita. En aio kertoa mitä, vaan kehotan menemään sinne ja katsomaan itse. Minun kuvani on sivulla varustettuna tekstillä: Jahili-syntyinen rikollinen kehottaa surmaamaan Tunisian juutalaiset asukkaamme. Katso miten kuvottavaa! Ikään kuin hän todella olisi sotarikollinen. Sallikaa minun sanoa, että tämä on perusteeton ja panetteleva valhe. Tulen todistamaan, mistä siinä on kysymys. Saarnani pidettiin 30.11.2012 ja Hannibal TV tuli ja kuvasi sen.”

AHMAD Suhayli kieltää koskaan kehottaneensa surmaamaan Tunisian juutalaiset ja kehottaa itse tarkistamaan, mitä hän sanoi. Hän sanoo saarnansa perustuneen IDF:n operaatioon ”Pilvenpatsas” Gazassa. Hän sanoo tarkoittaneensa puheessaan määrättyä lahkoa juutalaisuudessa, joka mainitaan myös Koraanissa. Hän sanoi puhuneensa Allahin tien ja lakien sekoittamisesta ja hänen sanojensa väärentämisestä. ”Tämä johti tilanteeseen jossa he surmasivat joitain Allahin profeettoja. Tämä koraanissa mainittu lahko on ansainnut Allahin vihan ja rangaistuksen. Nämä ovat Koraanin tosiasioita, ne ovat Allahin sanoja.”

”Sitten jatkoin todeten, että tämä lahko toimii Palestiinassa. He ovat ääri-sionisteja ja rasisteja, jotka ovat surmanneet ja lahdanneet palestiinalaisia vuosikymmenet. He miehittivät heidän maansa ja polkivat  jalkoihinsa heidän kunniansa. Koko maailma tietää tämän”, Suhayli selitti jatkaen: ”Sitten kehotin islamin kansaa ottamaan vastuulleen nämä toistuvat hyökkäykset. Ehdottomasti en kehottanut surmaamaan juutalaisia – en kaikkia. Todennäköisesti heidän joukossaan on myös rauhaa rakastavia,  jopa niitä, jotka vastustavat näiden äärimmäisten rasististen sionistien politiikkaa. Jopa Islamissa muslimeilla on nyt oikeus vahingoittaa noita ihmisiä, vaikka islam on suvaitsevaisuutta ja väkivallattomuutta rakastava uskonto, joka kieltää vahingoittamasta ei-muslimeja.”
Hän vakuuttaa lopussa tarkoittaneensa vain tuota sionistista äärilahkoa, joka kuvittelee olevansa parempi kuin muut, jotka on luotu palvelemaan sitä. Hän viittaa saarnan levinneen Ranskaan ja asianajajille, mikä osoittaa hänen pelästyneen mahdollisia oikeustoimia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163532#.UNlciGJHT-k

4. UUTISOTSIKOITA
-          Jerusalemin alueneuvosto hyväksyi maanantaina 1 200 asuntoyksikön rakentamisen Gilon lähiöön sen jälkeen, kun sitä vastaan esitetyt valitukset havaittiin aiheettomiksi. Gilon lähiö sijaitsee Jerusalemin eteläpuolella arabiasutuksen vieressä. Sitä vastapäätä laakson toisella puolella on turva-aidan eristämä pääosin kristittyjen asuttama Beit Jalan arabikylä, jonne tunkeutuneet terroristit tulittivat juutalaiskoteihin suorasuuntauksella. Yhdessä tapauksessa terroristit surmasivat pienen vauvan, jota vanhemmat työnsivät lastenrattailla Gilon puistossa. Terroristi tunnusti, että tarkoituksena oli aiheuttaa mahdollisimman suurta surua vanhemmille. Tyttäremme kerrostaloasunto sijaitsee laakson reunalla, ja yksi kiväärinluoti osui ikkunanpieleen.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163527#.UNlrTmJHT-k
-          Syyrian armeija käytti kapinallisia vastaan tekemässään ilmaiskussa sariinin tapaista kaasua nimeltä ”agentti 15”, joka aiheuttaa ihmisissä näön heikkenemistä, sekavuutta, hengitysvaikeuksia ja halvaantumista. Syyrian Amerikkalainen lääkintä-yhdistys SAMS tutki uhreja ja haastatteli heitä tullen tähän toteamukseen. Se on kuitenkin vain yksi monista ja lievimmistä kemiallisista aseista Assadin arsenaalissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163539#.UNltE2JHT-k
-          Kolme ihmistä haavoittui PA:n arabien heittämistä kivistä bussia vastaan tiellä no 60. Haavoittuneille annettiin ensiapu paikalla ja heidät kiidätettiin sairaalaan lisähoitoon. Paikan lähellä on IDF:n tarkkailupiste, josta on näkyvyys hyökkäyspaikalle, jossa on tapahtunut useita kivityksiä ja jopa tulituksia ampuma-asein. Alue on arabikylän Beit Ummar lähellä, jonne hyökkääjät pakenevat suojaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163524#.UNluaGJHT-k
-          Joulutervehdyksessään pääministeri Netanyahu vakuutti, että Israel tulee varmistamaan uskonnollisen vapauden maassa. Hän viittasi siihen, miten kristittyjen asukkaitten määrä useissa alueen maissa pienenee, mikä Israelissa puolestaan kasvaa vakavasti. Tosin kristityt niissä kaupungeissa, joissa he asuvat muslimien kanssa rinnakkain, kuten Nasaretissa tai Jerusalemin itäosissa, valittavat muslimien harjoittavan jatkuvaa häirintää ja painostusta, mikä sotii maan lakeja vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163514#.UNlvtWJHT-k
-          HRW tunnustaa, että jopa operaatio ”Pilvenpatsas” aikana, jolloin Gazan arabit ampuivat jatkuvasti raketteja Israelin siviiliasutuksia kohti, Israel jatkoi avustus-rekkojen kuljettamista Gazan kaistalle usein oman turvallisuutensa vaarantaen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163496#.UNlwzGJHT-k
-          Ministeri Uzi Landau totesi vieraillessaan Davidin kaupungissa, että Jerusalemin säilyttäminen yhtenäisenä ja jakamattomana on sionismin avain. Hän antoi tunnustusta niille, jotka jatkavat kaivauksia Davidin kaupungin alueilla löytäen yhä uusia todisteita muinaisen kuningaskunnan elämästä ja sen pääkaupungin kehityksestä, vaikka arabit vastustavat kaikkia kaivauksia Jerusalemissa ja varsinkin Temppelivuoren läheisyydessä, koska niiden löydöt vahvistavat vuoren juutalaisuutta. Hän sanoi, että Israel jatkaa Jerusalemin rakentamista, ei vain siksi, että se lisää turvallisuutta, vaan siksi, että Jerusalem on Israelin pääkaupunki. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163513#.UNlxd2JHT-k
-          Bayit Hayehudi puolueen puheenjohtajaa Naftaki Benettiä vastaan lähinnä Likudin ja Netanyahun aloittama parjauskampanja näyttää aiheuttavan  puolueen kannatuksen nousun gallupeissa, mikä osoittaa hänen teesiensä sopivan yhä useamman israelilaisen omaan poliittiseen kuvaan. Bennett vihjaa, että Netanyhau suunnittelee hallitusyhteistyötä vasemmiston kanssa, johon kuulunevat Labour ja Livnin puolue. Shasin taholta vakuutetaan, että se on aina hallituskuvioissa, vaikka puheenjohtaja- kiista Eli Yishain ja Arye Derin välillä häiritseekin vaalitaisteluja. Bennett sanoo Netanyahusta, että tämä haluaa hallitukseen kyllä-miehiä voidakseen itse junailla kaikkea oman tahtonsa mukaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163531#.UNly92JHT-k, http://www.timesofisrael.com/new-poll-shows-jewish-home-gaining-strength-at-netanyahus-expense/
-          Avigdor Libermania vastaan nostettu oikeuskäsittely näyttää viivästyvän ja moni-mutkaistuvan oikeuskanslerin äkillisten toimien vuoksi. Libermanin tutkimukset ovat kestäneet 17 vuoden ajan, nousten aina esille juuri ennen vaaleja kuten nytkin. Oikeuskansleri Weinsteinin toimia ihmettelevät yhä useammat, ja valtakunnan tarkastajaa on pyydetty suorittamaan tutkimuksia niistä. http://www.timesofisrael.com/libermans-former-deputy-denies-testifying-in-breach-of-trust-case/









Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021