SUNNUNTAI 23.10.11

1. RAUHANKUMPPANI teki sen taas. Palestiinalainen arabi lähestyi kahta teini-ikäistä juutalaista Ramotin lähiössä eilen 15.00 aikaan ja ilman mitään varoitusta tai provosointia puukotti toista heistä, joka pyrki taistelemaan haavoittuneena takaisin. Toinen nuorukainen juoksi pakoon paikalta saaden arabin peräänsä. Tilannetta seurasi läheltä 12-vuotias tyttö 6-vuotiaan veljensä kanssa, ja vasta nähdessään toisen juutalaisen juoksevan pois arabi perässään, jolla oli veitsi kädessä, tyttö ymmärsi tilanteen oikein ja ottaen veljeään kädestä lähti juoksemaan läheistä taloa kohti. Arabi ilmeisesti yritti tavoittaa nämä lapset, mutta nähdessään paikalle kokoontuvan katsojia hän kääntyi ja palasi haavoittamansa nuorukaisen luo iskien häntä uudelleen ennen juoksemista läheiseen pusikkoon kadoten näkyvistä. Tyttö kertoi, että koska arabi oli paljon nopeampi kuin hän veljensä kanssa, hän katsoo, että Jumala auttoi heidät pakoon.

Haavoittunut 17-vuotias nuorukainen Yehuda Ne´emad vietiin hengenvaarallisessa tilassa sairaalaan, jossa hänelle suoritettiin välitön leikkaus. Hän ei ole enää hengenvarassa.
Poliisi aloitti laajat etsinnät terroristin löytämiseksi helikoptereita ja jälkikoiria käyttäen ulottaen etsintänsä myös läheiseen Beit-Iksan arabikylään B-alueella. Kylän ja Jerusalemin Ramot-lähiön välinen turva-aita on tällä kohtaa rakentamatta, ja arabeja näkee usein Ramotissa.
Yehuda Ne´emad istui ystävänsä kanssa Zarchi-kadun penkillä, kun arabi hyökkäsi heidän kimppuunsa. Yehuda Ne´emad opiskelee yeshivassa.
Jotkut juutalaisnuoret yrittivät hyökkäyksen jälkeen mennä arabikylään polkua pitkin, jota terroristi luultavasti käytti, mutta poliisi esti sen.

RAMOTIN terrori-isku herätti kipeän keskustelun, miten vastata selvästi lisääntyneeseen väkivaltaan arabien taholta. Shalit-operaatiota vastustaneet ennustivat suuren terroristi-joukon vapauttamisen lisäävän hyökkäyksiä juutalaisia vastaan, ja saavat nyt uutta vettä myllyynsä vaatien hallituksen suhtautumisen täyttä remonttia hyökkäyksiin osallistuneita vastaan. Likudin kansanedustaja totesi, että tapaus on osoitus arabien terrori-kulttuurista ja vaati terroristien talojen tuhoamista: ”Hyväntahtoisuuden aika on ohi, nyt tarvitaan kovia otteita,” oli hänen reseptinsä.
Kansanedustaja Ariye Eldad (NU) sanoi, että nyt olemme todistamassa terrorin nousua satojen terroristien vapauttamisen johdosta. Hän totesi, että ”vain pelottelutaktiikan uudistamisen kautta Hamasia vastaan teloittamalla sen johtajia Gazassa, mukaan lukien Ahmed Jaabari, joka osallistui Gilad Shalitin sieppaamiseen - vain toiminta eikä vain reagointi verisiin terrorihyökkäyksiin - pystyy estämään mahdollisia terrori-iskuja ja säästämään juutalaisten kansalaisten elämän”.

TERRORINUHRIEN järjestön ALMAGOR johtaja Meir Indor varoittaa, että vaarallisten terroristien vapauttaminen innostaa nuoria liittymään terroritoimintaan. Hän sanoi odottavansa, että vielä vapautettavat 550 palestiinalaista vankia tulevat inspiroimaan vähäisiin terrori-iskuihin osallistuneita, kuten kivien ja petrolipommien heittäjiä sekä puukottajia, siirtymään vaarallisempiin terrori-tekoihin. Hän sanoi järjestönsä aloittaneen kampanjan kuolemanrangaistuksen ottamiseksi käyttöön pahoja terroristeja tuomittaessa.
Israelin turvallisuusjärjestöjen taholta vakuutetaan, että niillä on käytettävissään tarvittavan täydelliset tiedustelutiedot terrorismin nousun estämiseksi. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=242786, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4137562,00.html

2. HAMASIN ja Fatahin johtajat käyvät jo vaalikamppailua palestiinalaisten sieluista. Shalit-operaatio meni Hamasin piikkiin, ja Fatahin puheenjohtaja Abbas sai tietää koko operaation sopimisesta ollessaan vierailulla Venezuelassa vasta sen päästyä julkisuuteen median kautta. Tämä hämmensi entisen terrorijohtajan täysin. Hän joutui kiireesti palaamaan kotiinsa järjestääkseen tervetulojuhlat Länsirannalle vapautetuille terroristeille. Mutta ei siinä kaikki. Hamas keksi mainion propagandatempun maksamalla jokaiselle vapautetulle Hamasin jäsenelle 2000 USD, mikä pakotti Abbasin lupaamaan rahaa Länsirannalle vapautetuille, mutta PA:n vankienasiain ministeri Issa Qaraqi ei halunnut kertoa, kuinka paljon. Varat myönnetään sekä Gazaan että ulkomaille vapautetuille, hän lupasi.
Hamas jatkoi kilpaa antaen vapautettujen asua Gazan 5-tähden hotellissa, mutta Hamasin edustajan mukaan PA on vaatinut useita Länsirannalle vapautettuja kuulusteluihin.
Hamasin virkailija Fathi Qarawi Länsirannalla vaatii, että PA:n tulee lopettaa vapautettujen vankien ja heidän perheittensä häiritseminen ja käyttää vankien vapauttamista edistääkseen palestiinalaisryhmien yhtenäisyyttä.

HAMASIN Syyriassa asuva ulkomaanasioitten johtaja Khaled Mashaal matkustaa joka tapauksessa Kairoon tutkimaan mahdollisuuksia sovinnon löytämiseksi PA:n kanssa.
Hamasin sotilaallisen siiven Issa din al-Qassam johtaja Ahmed Jaabari totesi ”vapautettujen vankien tuoneen hymyn lukuisten perheitten kasvoille” ja lupasi ”jatkaa IDF.n sotilaitten sieppaamista, kunnes Israelin vankilat on tyhjennetty palestiinalaisvangeista”.
Toinen Hamasin korkea virkailija Gazassa Khalil al-Haya uhkasi myös järjestönsä jatkavan sieppausoperaatioita palestiinalaisten vapauttamiseksi. Hän osoitti sanansa israelilaisille kehottaen heitä ”kärsimystensä välttämiseksi vapauttamaan kaikki vankinsa, koska Hamas tulee myös tulevaisuudessa käyttämään Shalit-operaation kaltaista järjestelmää”.

PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas tapasi Egyptin sotilasjuntan johtajan marsalkka Mohammed Tantawin kiittäen hänen osuuttaan vankien vapauttamiseksi. Abbas totesi, että Gilad Shalitin vapauttamisen myötä Netanyahu ja muut osapuolet menettivät mahdollisuuden sen käyttämiseksi valttikorttina rauhanprosessin vastustamiseksi.
Abbas käyttää tällaista koodikieltä tarkoittaen, että hylätessään Abbasin vaatimukset 1967 rajoista ja Jerusalemista Palestiinan pääkaupunkina, Netanyahu vastustaa rauhaa.
NETANYAHUN kanslian edustaja Mark Regev totesi Hamasin käyttämän retoriikan ja vapautettujen terroristien nostamisen korokkeelle osoittavan sen ääriterrorismin luonteen, jonka mukaisesti se katsoo jokaisen juutalaisen miehen ja naisen lailliseksi iskukohteeksi. Regev katsoo tämän antavan Israelille oikeuden jatkaa Gazan merisaartoa.

EHUD BARAK antoi entiselle korkeimman oikeuden tuomarille Meir Shamgarille - IDF:n sotilaitten Ehud Goldwasserin ja Eldad Regevin ”vapauttamisen” jälkeen - tehtäväksi laatia uudet toimintamallit, joiden mukaan neuvotteluja vankien vaihtamiseksi tulee vastaisuudessa käydä. Hizbullahin kanssa neuvotteluissa Israel ei tiennyt, että molemmat IDF:n sotilaat olivat kuolleet, vaan jatkoi hyvässä uskossa neuvotteluja, joiden tuloksena Israel vapautti neljä Hizbullahin jäsentä sekä 200 palestiinalaista ja libanonilaista vankia kahta ruumista vastaan.
Shamgarin komitean suosituksia on pidetty piilossa Shalitin neuvottelujen ajan, mutta nyt Netanyahun ja Barakin tutustuttua niihin, niitä käsitellään hallituksen istunnossa, minkä jälkeen ne alistetaan Knessetin vahvistettaviksi ennen julkistamista. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=242736

3. SAUDI ARABIAN vaarallisesti ikääntyneen kuningasperheen jäsenen kruununprinssi Sultan bin Abdulazizin odotettu menehtyminen 87-vuotiaana aiheuttaa pientä kuhinaa kuningas Abdullahin seuraajien parissa. Kuningas Abdullah on 89-vuotias ja on tiettävästi sairaalahoidossa, jossa hän sairasvuoteelleen maaten piti viisi vuotta sitten perustamansa uskollisuusneuvoston ensimmäisen hätäistunnon 19.10. esiintyen protokollan vastaisesti ilman arabipäähinettä, kuten kuvissa nähdään.
Prinssi Sultan kuoli New Yorkissa lauantaina 22. päivä lokakuuta.

Perimysjärjestyksessä kruununperillinen on sisäministeri ja varapääministeri prinssi Nayef bin Abdulaziz, eikä 60 vuotta kestänyt kuninkuusperinnön jatkuminen aiheuttane ongelmia.
Prinssi Nayef on veljiinsä ja velipuoliinsa katsoen suhteellinen nuori, vain 78-vuotias. Saudiprinssejä on useita tuhansia; jokaisella on useita vaimoja ja jalkavaimoja.
Prinssi Nayefin nousu kruununperilliseksi on Debkafilen artikkelin mukaan järkevä ja hyväksyttävä monestakin syystä Saudi Arabian vakavuuden varmistamiseksi.
Nayef ansaitsi kannuksensa taltuttamalla kovin ottein maassa esiintyneet mielenosoitukset; hän on mielipiteiltään konservatiivi ja hänellä on hyvät suhteet maan hengellisten Wahhabi-auktoriteettien kanssa, ja lisäksi hänellä on korrektit suhteet Muslimiveljeskunnan kanssa, jonka vaikutus ja valta ovat oleellisesti nousseet varsinkin Egyptin vallankaappauksen myötä.

Kuningas Abdullah toivoi, että uskollisuusneuvosto voisi nopeasti vahvistaa Nayefin kruunun-perilliseksi ja samalla myös hänen seuraajansa, mutta prinssi Talal bin Abdulaziz oli poissa tilaisuudesta, minkä johdosta päätös siirtyy ainakin tiistaihin, jolloin prinssi Sultan haudataan, tai 40 päivän suruajan jälkeen. Artikkelin mukaan Abdullah pitää ohjaksia lujasti käsissään. http://www.debka.com/article/21410/
4. UUTISOTSIKOITA
- Libyan teloitetun diktaattorin Muammar Gaddafin hautajaisia jouduttiin siirtämään, koska YK vaatii tutkittavaksi olosuhteita, joissa hän sai surmansa. NTC:n mukaan hän kuoli kapinallisten ja Gaddafin kannattajien ristitulessa, mutta videokuvien mukaan hänet pidätettiin hengissä. Hänen vasemmassa ohimossaan on kuitenkin luodinreikä, joka todistanee, että kapinalliset teloittivat hänet, ehkä hänen kullatulla pistoolillaan, kuten kerrotaan. YK:n taholta on jo syytetty, että NTC on syyllistynyt sotarikokseen teloittaessaan pidätetyn miehen. NTC kuitenkin julistanee sodan päättyneeksi ja uuden hallituksen ottaneen vallan maassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/148957#.TqPMEnL3vO0
- PA:n Kanadan lähettiläs Linda Sobeh Ali karkotetaan maasta hänen julkistettuaan tweet-sivullaan videon arabi-tytöstä, joka kehottaa aloittamaan sodan sorron ja epäoikeudenmukaisuuden lopettamiseksi tuhoamalla juutalaiset. Linda Ali selitti, että hän julkisti videon kehotuksella tarkistaa se, mutta hän itse ei ollut sanojensa mukaan tutustunut videoon eikä tuntenut sen sisältöä. Hän sanoo, että asiaa on liioiteltu ja paisutettu suhteettomaksi, eikä hänen tarkoituksensa ollut aiheuttaa vahinkoa. Kanadan ulkoministeri John Baird on kuitenkin vahvasti päätöksensä takana ja vakuuttaa, ettei hän asioi PA:n lähetystön kanssa ennen kuin lähettiläs on vaihdettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/148968#.TqPMnnL3vO0
- Yksi Oslon sopimusten laatijoista, entinen Meretzin puheenjohtaja ja oikeusministeri Jossi Beilin sanoo, ettei viiteen elinkautiseen tuomittu Marwan Barghouti ole terroristi, vaan poliittinen johtaja, joka olisi pitänyt vapauttaa Shalit-operaation yhteydessä. Hän vaatii, että hänet tulee vapauttaa ilman viivytyksiä. Tämä on varsin outo tapa hyljeksiä Israelin laillisen ja pitkän oikeuskäsittelyn tuloksena annettua tuomiota. Beilin selittää näkemystään lisäten, että pian PA pitää ”presidenttinsä” vaalit, ja niissä Barghouti luultavasti valitaan ”presidentiksi”. Sen jälkeen ”kansainvälinen yhteisö”, johon PA:n johtajat toistuvasti vetoavat, vaatii hänen vapauttamistaan. Beilin näyttää unohtavan, että jos PA:n vaalit pidetään, Hamasin tulee olla mukana, eikä Fatahin entinen Tanzimin johtaja Barghouti ole kovin suosittu Hamasin keskuudessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/148962#.TqPOuXL3vO0
- Tarkkailijoitten mukaan YK:n turvallisuusneuvoston jäsenten vaihtuminen ensi vuoden alussa voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä PA:n valtiohakemukselle. PA sanoo, että 8 valtiota on luvannut äänestää puolesta, joiden mukana on Brasilia, mutta tämän maan tilalle tulee Guatemala, joka on vahvasti PA:n kannalla, mutta sen mielipide riippuu Etelä Amerikan valtioitten tahdosta, joita se edustaa. Jos ne sanovat ei, Guatemala äänestää ei. Tämän johdosta PA vaatii äänestystä 11. marraskuuta 2011, ja Libanonin voi toimia sen puolesta kutsujana, ennen kuin jäsenet vaihtuvat. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/148948#.TqPQ23L3vO0
- Galileassa riehuu lähes 40 maastopaloa. Poliisin mukaan todisteet osoittavat, että ainakin jotkut niistä on sytytetty tarkoituksellisesti. Satoja dunameja metsää ja laidunmaita on palanut poroksi, viikonvaihteen aikana raportoitiin ainakin 38 metsäpaloa, joiden syttymistä eri puolilla maata ei voida pitää sattumana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/148963#.TqPSyXL3vO0
- Baruck Obama ilmoittaa, että USA:n joukot lähtevät Irakista kuun lopussa. Mutta samalla amerikkalaiset pelkäävät, että USA:n jättämän tyhjiön tulee täyttämään Iran. USA kävi kaksi sotaa Irakin asevoimia vastaan, joista toisen aiheena olivat Saddam Husseinin oletetut massatuhoaseet, joita ei ole löydetty. Nyt 8 vuotta myöhemmin viimeisen USA:n sotilaan jättäessä maan Iranin vaikutuksen myötä Irakissa tullee olemaan kaikkia mahdollisia massatuhoaseita ydinpommeista lähtien. http://www.haaretz.com/print-edition/news/america-fears-iran-could-fill-the-void-in-iraq-1.391430
- Libyan siirtymäkauden neuvoston johtaja, jota artikkelissa kutsutaan pääministeriksi, Mahmoud Jibril sanoo eroavansa antaakseen tilaa uuden hallituksen muodostamiseksi. Neuvoston uskotaan julistavan tänään, että Libya on vapautettu tyranniudesta, jollainen Gaddafin hallinto oli. Jibril opasti uusia ministereitä, ettei politiikka vaan talousasioiden tulee olla hallinnon perusteena. Libyan talous perustuu suurelta osin öljyntuotantoon, jota monet maat hamuavat. http://www.haaretz.com/news/middle-east/libya-prime-minister-says-plans-to-step-down-in-wake-of-gadhafi-s-death-1.391384
- Musta magia leviää Lähi Idässä, siihen liittyvine noituuksineen, kirouksineen ja okkulttisine esineineen, kuten artikkelissa kerrottu nukke, joka asuntoon tuotuna aiheutti asukkaille monenlaisia outoja tapahtumia, tavaroiden häviämistä, outojen hyönteisten ilmaantumista ja ristiriitoja aviopuolisoitten kesken. Vaikka musta magia ja noituus ovat kiellettyjä myös islamissa, sillä on syvät juuret esim. Saudi Arabiassa, kuten artikkelissa kerrotaan. Eikä se ole tuntematon juutalaisten keskuudessakaan, vaikka juutalainen uskonto vakavasti kieltää sotkeutumasta siihen. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=242740

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019