SUNNUNTAI 28.08.11

1.”Muslimiveljeskunnan jäsenten soluttautuminen USA:n keskushallintoon on paljon pahempi kuin aiemmin otaksuttiin”, kertoo entinen FBI:n agentti ja USA:n merivoimien upseeri John Guandolo. Kirjoitus perustuu WND:n artikkeliin, jota esittelen seuraavassa valikoiden.

Guandolo vakuuttaa, että Obaman hallituksen parissa toimii ainakin kolme Muslimi-veljeskunnan jäsentä, jonka mottona on: ”Jihad on tiemme ja kuolema Allahin hyväksi on unelmamme”. Tämän paljasti ensiksi islamin uudistaja Tarek Fatah äskeisessä puheessaan Torontossa. ”Kun joku sanoo Jihadi Islamistien soluttautuneen yhteiskuntaan, ei ole syytä torjua sitä vain jonain pelkoreaktiona, rasistisena syytöksenä”, Tarek Fatah, tämä kanadalainen journalisti, varoittaa. ”Tänään Valkoisessa Talossa on ainakin kolme Muslimiveljeskunnan jäsentä, jotka muovaavat Obaman politiikkaa”, Fatah sanoi puheessaan IdeaCity konferenssissa. ”Yksi heistä on Rashad Hussain, Obaman nimittämä USA:n lähettiläs ”Organisation of Islamic Conference”, islamin 52:n valtion muodostamaan liittoutumaan, joka on vaikutusvaltainen järjestö, ja jonka päämaja on Saudi Arabiassa ja jolla on läheiset yhteydet Muslimi-veljeskuntaan.”
Hussain avusti Obamaa kirjoittamaan Kairon puheensa.
Toiseksi Fatah nimesi Dalia Mogahedin, joka kirjoittaa Obaman puheet, ja joka on syntyisin egyptiläinen ja Muslimiveljeskunnan jäsen. Tämän lisäksi samoihin piireihin on nimitetty toinen musliminainen, hän sanoo.

FBI:n entinen agentti John Gaundolo selittää, että muslimien soluttautuminen Valkoisen talon ja presidentti Obaman politiikkaan on tätäkin tiiviimpi. ”Soluttautumisen taso on viimeisen kolmen hallituksen aikana ollut syvä. Tämän presidentin aikana se on perintöä hänen vaalikamppailustaan, jonka aikana Muslimiveljeskunnan jäsenet työskentelivät hänen kanssaan”, hän selittää jatkaen, että soluttautuminen on syvällä myös kotimaan turvallisuus-palvelun ja armeijan avainvirkojen parissa.

JOHN Guandolo varoittaa, että Muslimiveljeskunnan soluttautuminen USA:n avainvirkoihin vaarantaa maan turvallisuuden, sillä Muslimiveljeskunnan päämääränä on tuhota USA sisältäpäin, kuten WTC:n tuplatornien tuhoamisen jälkeen korkean Muslimiveljeskunnan jäsenen asunnosta Washingtonin lähiöstä löydetty arabiankielinen asiakirja todistaa.
Tähän strategiaan kuuluu soluttaa Veljeskunnan jäseniä korkeisiin avainvirkoihin.
Erityisen vaarallisena Guandolo pitää Rashad Hussainia, joka toimi asianajajana ennen liittymistään Valkoisen Talon henkilökuntaan. Hän puhui säännöllisesti Veljeskunnan tilaisuuksissa ja puolusti siihen kuuluvia järjestön jäseniä, kuten Sami al-Arian, tuomittua terroristia, minkä hän ensin kielsi mutta myönsi sittemmin. Hän kulkee maailmalla kehottaen muslimeja antautumaan entistä tiiviimmin Allahin palvontaan, kuten Afganistanissa.
Hän vakuuttaa, että ”paras tapa taistella väkivaltaista islamia vastaan on paneutua entistä tiiviimmin islamiin, sillä islam vastustaa väkivaltaa”. Tätä hän suosittelee Obaman hallitukselle sen taistelussa islamin väkivaltaisia aineksia vastaan USA:ssa.

OBAMA nimitti hijab muslimivaatetusta pitävän Mogahedin presidentin neuvonantaja-neuvostoon uskontoa ja lähiöyhteistyötä käsittelevissä asioissa. Mogahed kannattaa islamin sharia lakia, jota hän pitää moraalisempana kuin länsimaista. Hän myös kannattaa islamin vaatimuksia naisten pukeutumisessa ja alistettua asemaa julkisessa elämässä. Hänen tavoitteenaan on saada sharia-laki osaksi länsimaista laintulkintaa. http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=337321

2. ISRAEL oli aivan vähällä aloittaa uuden sodan Gazaan kaistalla Eilatin lähellä tapahtuneen terrori-iskun jälkeen. Tällä kertaa suunnitelmat hyökkäyksestä, sen voimasta ja tavoitteista oli laadittu hyvissä ajoin ja olivat lauantaina odottamassa puolustusministeri Ehud Barakin lopullista allekirjoitusta. Myös kotimaan puolustus oli otettu mukaan suunnitelmien laadintaan, sillä oli todennäköistä, että tilanteen kiihtyminen Gazassa voisi aiheuttaa rakettien ja ohjusten massalaukomiset Israelin siviilikohteisiin ehkä myös Hizbullahin taholta. Toiseksi, kuten ynetnews.com artikkelin kirjoittaja Alex Fishman kertoo myös WND:n julkistamassa artikkelissa, toimintasuunnitelmissa huomioitiin Libanonin kakkossodan opetukset mahdollisimman suuren tulivoiman käyttämisestä heti alusta lähtien kotirintaman kärsimysten vähentämiseksi. Tällä kertaa operaatiota ei ollut tarkoitus lopettaa kesken, kuten cast lead operaation aikana tapahtui Olmertin saatua ”kylmät varpaat”.

VIIME HETKELLÄ suunnitelma kuitenkin hyllytettiin uudelleen ”odottamaan seuraavaa otollista tilaisuutta”. Tähän vaikuttivat Hamasin yllättäen julistama tulitauko ja sen poliisien yritykset estää muitakin terrorijärjestöjä pidättymään rakettiensa laukomisesta. Kuten tunnettua, Hamasin ja Islamic Jihadin johto meni kiireesti piiloon ja suurin osa siitä piileskelee edelleen; vain Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh on näyttäytynyt julkisuudessa.
Hyökkäyssuunnitelman mukaan vakinainen armeija pantiin kuitenkin viime lauantaina hälytys-valmiuteen, ja sen osastoja vahvistettiin reservivoimilla. Armeija valmistautui tosissaan uuteen otteluun, vaikka samaan aikaan IAF:n täsmäiskut terrorijohtajia vastaan sekä salakuljetus-tunneleihin ja tunnettuihin verstaisiin ja varastoihin jatkuivat.
Muita hyökkäyskäskyn viivyttämiseen vaikuttavia tekijöitä olivat Egyptin varoitukset Gilad Shalitin vapauttamiseksi käytävät keskustelut sekä Kairon kaduilla jatkuvat Israelin vastaiset mielenosoitukset, mitkä voisivat kehittyä entistäkin väkivaltaisemmiksi. Hamas pyysi sekä Egyptiä että Yhdysvaltoja viestittämään Israelin johdolle halustaan tulitaukoon.

ASIAA käsiteltiin 8 ministerin muodostamassa Israelin turvallisuuskabinetissa, jossa mielipiteet jakaantuivat. Shin Bet oli hyökkäyksen kannalla ja lupasi antaa iskukohteet armeijalle. Koska Turkki oli omaksunut Gazan kaistaa suojaavan asenteen, hyökkäys sinne olisi voinut katkaista Turkin suhteet kokonaan, mikä olisi selvä menetys Israelille. Viimeisenä argumenttina huomioitiin Gazan hyökkäyksen negatiiviset vaikutukset Israelin asemaan YK:n jäsenvaltioitten keskuudessa, mikä tulisi kovalle koetukselle PA:n tekemän esityksen omasta valtiosta tullessa YK:n elimien käsittelyyn syykuun 20. päivän jälkeen.
Artikkelissa varoitetaan, että tilanne alueella jatkuu jännittyneenä ja IDF on joutunut venyttämään voimiaan äärimmilleen. Lauantain tilanne voi uusiutua koska tahansa ja hyökkäyssuunnitelmat ovat valmiit, vain odottaen lopullista sinettiä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4114255,00.html

IDF oli valmis eliminoimaan Hamasin pääministeri Ismail Haniyehin Eilatin terrori-iskun jälkeen, mutta Egyptin Israelin lähettilään mukaan siitä luovuttiin Egyptin kehotuksesta, kertoo egyptiläinen lehti Al-Ahram palestiinalaislähteisiin viitaten.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4114381,00.html

3. USA JA ISRAEL seuraavat tarkoin tapahtumia Syyriassa, ja niiden erikoishuolena ovat Syyrian massatuhoaseet (WMD), kertoi Wall Street Journal lauantain artikkelissaan lainaten Israelin YK:n USA:n lähettilään Mike Orenin lausuntoa.
Erityishuolta aiheuttaa Syyrian sisäisen tilanteen sekavuus massamielenosoitusten jatkuessa Bashar Assadin hallitusta vastaan. Tämä voi painostaa Assadia luovuttamaan WMD-arsenaaliaan Hizbullahille ja Hamasille, mikä aiheuttaisi erittäin vaarallisen tilanteen sekä Israelin siviileille että USA:n armeijan henkilöstölle Lähi Idässä.

SYYRIALLA on tiettävästi Lähi Idän suurimmat biologisten ja kemiallisten aseitten varastot ja se valmistaa niitä itse. Syyria tunnetaan myös yhtenä suurimmista terrorijärjestöjen aseiden hankkijana Iranin ja Pohjois-Korean jälkeen, joilla molemmilla on myös WMD aseita sekä ohjuksia niiden kuljettamiseksi kohteisiinsa.

ARTIKKELISSA vakuutetaan, että suuresta huolesta huolimatta USA:n tiedustelu ei ole saanut todisteita, että WMD aseita olisi joutunut terrorijärjestöjen käsiin, mutta varoitetaan samalla, että yhä useammat Syyrian armeijan yksiköt ovat liittyneet mielenosoittajiin, mikä voi kehittyä sisällissodaksi. Viikonvaihteen aikana entistä suuremmat kansanjoukot kokoontuivat kaduille myös Damaskoksessa vaatien Assadin eroa. Kaksi mielenosoittajaa surmattiin. NGO-järjestön mukaan surmansa saaneiden siviilien luku ylittää 2000 syyskuusta lähtien.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/ambassador-oren-israel-is-very-concerned-about-syrian-wmds-1.380979

4. UUTISOTSIKOITA
- PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas alkaa muistuttaa hätääntynyttä hiirtä, joka näyttää hampaitaan jokaiselle sitä lähestyvälle. Abbas sanoi lauantaina, ettei hän tule koskaan tunnustamaan Israelia juutalaisena valtiona ja pyysi, ettei sitä vaadittaisi häneltä. Hän kritisoi samalla kvartettia siitä, että se pitää kiinni omista vaatimuksistaan eikä huomioi hänen esityksiään. Abbas haluaa, että ulkomailla asuvilla palestiinalaisilla tulee olla oikeus (paluuoikeus kuten juutalaisilla) palata sinne, mistä he eri syistä pakenivat vuodesta 1948 ja 1967 lähtien ja ovat asuneet YK:n täysihoitolaisina maailman järjestön kustannuksella. Sekä USA että EU ovat varoittaneet, että ellei Abbas peruuta YK:lle laatimaansa esitystään, ne lopettavat taloudellisen tukensa, mikä lienee pitkästi toista miljardia vuodessa. ISRAELIN ulkoministeri Avigdor Lieberman täräytti täyslaidallisen PA.n suuntaan todeten äskeisten tapahtumien Eilatin lähellä todistavan, että PA:n vakuuttelut luopumisesta terrorismista ovat yhtä kaukana totuudesta kuin Ramallah on YK:n päämajasta New Yorkissa. Hän vakuuttaa, että Fatahin ja PA:n päämääränä on Israelin tuhoaminen ja ääri-islamilaisen kalifaatin perustaminen sen raunioille. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4114446,00.html
- Islamic Jihad on laukaissut 4 rakettia perjantaiaamusta lähtien, jolloin se sopi tulitauosta Gazassa. Yksi Grad-raketti putosi Bnei Shimon alueelle lähelle Beershebaa sunnuntiaaamuna, onneksi aukealle alueella. Torstaista lähtien terroristit ovat laukoneet yli 15 rakettia ja kranaattia Gazasta Israeliin. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/grad-rocket-fired-from-gaza-falls-near-be-er-sheva-1.381126
- Puolustusministeri Ehud Barak sanoo, ettei Israel anna Egyptin armeijalle lupaa nostaa Siinailla olevien joukkojensa määrää nykyisestä, minkä rauhansopimus määrittelee. Egyptin sotilasneuvosto pyysi lupaa tuoda tuhansia miehiä aseineen ja joukkojenkuljetusvaunuineen Siinain valvonnan tehostamiseksi. Panssarivaunuja ei esitykseen sisältynyt. Egyptin rauhattomuudet lienevät syynä luvan perumiseen. http://www.haaretz.com/print-edition/news/barak-israel-won-t-let-egypt-deploy-more-troops-in-sinai-right-now-1.381064
- Egyptin viranomaiset aloittivat neuvottelut Siinain 13 beduiiniheimon johtajien kanssa, jotta ne ottaisivat vastuulleen Siinain keskeisten osien turvallisuusvalvonnan, kertoo Debkafile (DF). Sawarka-heimon johtaja Abu Ahmed sanoo aloittavansa Israelin ja Egyptin välisen rajan sekä ns. Philadelphia-käytävän valvonnan salakuljetusten lopettamiseksi Siinailta Gazaan. Sawarka-heimon alue kulkee Välimeren rantaa pitkin pohjoiseen Gazan rajalle ja jatkuen Israelin rajaa pitkin itään. Tiyana-heimo omistaa samoin suuren maa-alueen Gazan rajoilta Siinain sisämaahan. Heimo suostui myös mukaan. Siinailla on 900 USA:n sotilasta, joiden tehtävää on 30 vuoden ajan ollut valvoa Egyptin ja Israelin välisen rauhansopimuksen toteutuminen. Nyt heitä aiotaan kouluttaa vastaamaan al-Qaidan yrityksiin raivata oma reviirinsä Siinailla. DF varoittaa, että kokemusten mukaan beduiinien uskollisuus vaihtuu maksajan mukaan, eikä heillä ole uskonnollisia tai muita velvoitteita turvata Israelin turvallisuutta. DF esittääkin, että Israelin tulee kehittää omat beduiinijoukkonsa omalle puolelleen Egyptin rajaa. http://www.debka.com/article/21247/
- Erez rajanylityspaikan komentaja ja upseeri auttoivat Israelissa terveyshoitoa saaneen palestiinalaisäidin ja hänen pienen tyttärensä turvaan terminaalin suojatilaan ja antoivat heille aterian ramadanin päiväpaaston päättyessä. Terminaali joutui Jihadin rakettitulen kohteeksi ja uhkasi äidin ja hänen vauvansa turvallisuutta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147265#.TloLc10mKK8
- Iran suunnittelee yhdistävänsä Egyptin terroriakseliinsa. Iran lähettää lähettiläänsä Kairoon lähitulevaisuudessa suhteiden alkaessa vähitellen lämmetä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147258#.TloMi10mKK8
- Afrikan valtioitten järjestö African Union AU ei aio tunnustaa Libyan kapinallisten hallitusta. Varsinkin Etelä Afrikan presidentti Jacob Zuma vastusti NATO:n iskuja Libyaan ja länsivaltojen päätöstä kaataa Gaddafin hallitus Libyassa.
- http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147255#.TloNTl0mKK8
- USA kieltää uhkaavansa tuen poistamisella PA:lta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147266#.TloN6l0mKK8



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021