TORSTAI 14.07.11

1. ISRAELIN etusivun juttu on ns. boikotti-laki, jonka Knesset on hyväksynyt. Laki antaa yksityishenkilölle tai järjestölle oikeuden nostaa syytös mitä tahansa yksityistä ja järjestöä vastaan, joka toimillaan tai puheillaan vaatii boikotoimaan Israelia tai osaa siitä. Laki kieltää hallituksen tuen sellaisilta yksityisiltä tai yhteisöiltä.
KNESSETIN eilinen istunto oli Kadiman aloitteesta tehty vaatimus tilaisuudesta, jossa keskusteltiin ”Netanyahun hallituksen epäonnistumisista”, kuten sitä nimitettiin.
Pääministeri Netanyahu sanoi omassa puheenvuorossaan, että hän itse auktorisoi lakiesityksen, joka ilman sitä ei olisi edennyt siihen, missä sen käsittely nyt on. Hän selitti vastustavansa kaikenlaista syrjintää: Israelin vastaista, arabien vastaista, haredi-väen vastaista tai ketä tahansa yksityistä kansalaista vastaan Israelissa.

LAIN saattaminen voimaan voi vielä joutua vastatuuleen, sillä järjestöt, joita laki ennen muita koskee, aikovat valittaa siitä korkeimpaan oikeuteen, kuten Gush Shalom on jo tehnyt. Nämä järjestöt ovat toimineet suurelta osin ulkomaisen rahoituksen turvin; ovatpa jotkut Euroopan maat liittäneet vuosibudjettiinsa varoja, jotka on osoitettu NGO-järjestöille Israelissa. Uuden lain mukaan tämä on laitonta, mikäli järjestöjen voidaan osoittaa toimillaan tukevan Israelin vastaisuutta. Boikotti-lain voidaan katsoa polkevan ilmaisuvapautta, jos sitä tulkitaan ahtaasti, mutta NGO-järjestöjen toiminnan saaminen asiallisiin puitteisiin on ehdottoman tarpeellinen. Monet näistä järjestöistä kuten Peace Now, Jesh Gevul, Gush Shalom jne. ovat keränneet tietoja Juudeassa ja Samariassa, videoineet tapahtumia ja tilanteita ja antaneet niitä median ja ulkopuolisten järjestöjen kuten YK:n alaisten tutkimuskomiteoitten käyttöön, jotka puolestaan perustavat raporttinsa suurelta osin niiden luovuttamiin tietoihin tutkimatta niiden oikeellisuutta. Tämä tuli räikeästi ilmi esim. cast lead operaatiota tutkivan YK:n asettaman ns. Goldsteinin komitean raportin yhteydessä, jonka vetäjä entinen Etelä Afrikan tuomari Goldstein itse joutui myöhemmin toteamaan perustuneen virheellisiin tietoihin, joita hän oli saanut sekä Hamasin ja muiden terrori- että NGO-järjestöjen edustajilta Israelin kieltäydyttyä yhteistoiminnasta komitean kanssa, koska sen asettajan YK:n ihmisoikeusneuvoston mandaatissa jo osoitettiin Israel syylliseksi rikoksiin ihmisoikeuksia vastaan.

PÄÄMINISTERI Netanyahu hämmästeli, miksi Kadiman valtuutetut vastustivat boikotti-lakia, vaikka Kadiman kansanedustajat olivat sen alkuunpanijoita, ja monet allekirjoittivat laki-esityksen Knessetille. Hän opetti demokratiaa todeten, että ”jos laki ei miellytä jotain, hänen tulee koota tarvittava kansanedustajamäärä ja aloittaa prosessi lain peruuttamiseksi tai muuttamiseksi”. Netanyahu totesi myös, että korkein oikeus voi havaita laissa puutteita, jonka takia se voi joutua uuteen käsittelyyn. Hän viittasi arabikansanedustajaan Haneen Zoabiin, joka osallistui flotilla I:n purjehdukseen Mavi Marmara –aluksella, jonka tarkoituksena oli murtaa Israelin ja Egyptin asettama Gazan kaistan merisaarto. Netanyhau letkautti Zoabiin päin kääntyen - ehkä tarpeettomasti - näin: ”Voit olla onnekas, että olet Israelin etkä esim. Syyrian parlamentin jäsen, esimerkiksi.” Tämä raivostutti Zoabia siinä määrin, että Knessetin puhemies Reuven Rivlin varoitti häntä kolmesti ja lopulta antoi käskyn poistaa hänet salista. Zoabi kahinoi järjestysnaisten kanssa vastustaen fyysisesti poistamista salista ja päästyään mikrofonin eteen huusi Netanyahulle: ”Hyvä on, aseta minut muurin eteen ja anna käsky flotilla I:n sotilaille ampua minut.”

EU:n johto on myös arvioinut, että boikotti-laki polkee yksityisen kansalaisen ilmaisuvapautta, vaikka se toisaalta antaa hänelle mahdollisuuden puuttua sekä yksityisten kansalaisten kuten yliopistojen professoreiden ja muiden akateemikkojen Israelia kotimaassa ja ulkomailla solvaaviin lausuntoihin ja puheisiin että järjestöjen Israelin vastaisiin toimiin. EU:n edustajana kritiikkiä esitti ulkoministeriön johtaja Catherine Ashton.
Opposition johtaja Tzipi Livni syytti Netanyahua vihan lietsomisesta eri kansalaispiirien välille vakuuttaen, että ”järkevä, kansallinen, liberaali ja voimakas sionistinen keskus on Kadima”.
http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=229252, http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=229138

2. ISRAELIN puolustusmekanismi viimeistelee uutta puolustusjärjestelmää, jonka uskotaan olevan valmis vuoteen 2015 mennessä, jolloin Iran on nykyisten epäilysten mukaan saanut atomipomminsa ja niitä kuljettavat ballistiset ohjuksensa käyttökuntoon. Israelin puolustusjärjestelmä on suurelta osin kehitetty USA:n rahoituksen turvin, mutta suunnittelu ja kehitys operatiiviseen kuntoon on tapahtunut ja tapahtuu israelilaisten yhtiöitten toimesta.

Puolustusjärjestelmä ulkoista uhkaa vastaan perustuu nelinkertaiseen ohjusten torjunta-menetelmään. Uloimpana on Arrow-3, joka pyrkii tuhoamaan ballistiset ohjukset ennen niiden ehtimistä ilmakehään.
Toisena vaiheena on Arrow-2, joka tuhoaa ilmakehään ehtineet ballistiset ohjukset.
Kolmantena vaiheena on Magic Wand järjestelmä, joka eliminoi keskimatkan ohjukset kuten syyrialaisen M-600 ja Fajr ohjukset sekä tykinammukset ja risteilyohjukset.
Neljäntenä torjuntakerroksena toimii Iron Dome torjuntapatteristot, joita IDF on asentanut toimintakuntoon kaksi patteristoa, mutta joiden määrää on tarkoitus lisätä kolmeentoista. Tämä Katjusha- ja vastaavien lyhyen matkan rakettien torjuntaan tarkoitettu järjestelmä on testattu käytännössä ja se on osoittanut toimivuutensa.

UUDEN puolustusjärjestelmän kokonaiskustannusten arvioitaan maksavan 7- 8 miljardia USD. Kehityksen painopisteessä on ollut Iron Dome, jota kaivataan varsinkin Gazan turva-aidan läheisyydessä sijaitsevien juutalaiskaupunkien ja yhteisöjen turvaamiseksi. USA osoitti äskettäin 205 miljoonaa USD Iron Dome järjestelmän jatkokehittelyä varten. USA:n asiantuntijat ovat vakuuttaneet, että Israelin kehittämät torjuntajärjestelmät palvelevat myös USA:n omia tarpeita sen ulkomailla olevien tukikohtien, lentokenttien ja laitteistojen suojaksi.
Kaikki edellä mainitut puolustusjärjestelmät toimivat keskitetyn tutkavalvonnan avulla, joka on edelleen yhteydessä USA:n maailmanlaajuiseen tutkavalvontajärjestelmään, joka pystyy välittömästi havaitsemaan ohjuksen laukaisun esim. Iranissa ja seuraaman sen lentoa.
USA:n uusi puolustusministeri Leon Panetta kutsui puolustusministeri Ehud Barakin Pentagoniin keskustelemaan yhteisistä menetelmistä ohjusuhan torjumiseksi.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4094829,00.html,
Rakettituli Gazasta on aktivoitunut viime päivinä. Eilen ammuttiin kolme Kassam-rakettia ja yksi kranaatti, tänään yksi Kassam lisää. Eilinen Kassam vaurioitti pahoin rakennusta Sha´ar HaNegevin alueella, mutta ilman ihmisvahinkoja. IAF iski yön aikana eri kohteisiin Gazassa.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4095255,00.html

3. UUTISOTSIKOITA
- Hamas varoittaa Gazan asukkaita käyttämästä Internetin tarjoamaa peli-ohjelmaa, koska sen uskotaan houkuttelevan käyttäjiä Shin Betin asiamiehiksi. Ohjelman käyttäjä voi aloittaa pienestä saaresta ja laajentaa mandaattiaan laajaksi imperiumiksi, monimutkaiseksi kaupunkien ja siirtomaitten verkostoksi. Varoitus annettiin sen jälkeen, kun eräs palestiinalainen valitti, että tuntematon pelaaja kehotti häntä kokoamaan tietoja armeijan sijoituksesta Gazassa. Hän kertoi turvallisuusmiehille saaneensa kontaktin pelaajaan peli-ohjelman kautta. Henkilö lähetti hänen tililleen 200 USD tietoja vastaan. Hänen kieltäytyessään tuntematon pelaaja alkoi uhkailla häntä. Gazan turvallisuusmiehet sanovat olevansa varmoja, että Shin Bet käyttää peliä agenttien värväämiseen. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=229273
- Tuhannet kauhistuneet surijat saattoivat 8-vuotiaan Leibby Kletzkyn viimeiseen leposijaansa Brooklinissa New Yorkissa. Hän lähti koulusta yksin mennäkseen äitinsä luo, joka hätääntyi, kun poikaa ei alkanut kuulua. Hänen löytämisekseen aloitettiin laajat etsinnät sekä poliisin että vapaaehtoisten toimesta. Poliisilla oli epäilyksiä eräästä parrakkaasta miehestä, jonka toimet olivat heille tuttuja ja jonka nähtiin liikkuvan pojan kanssa ja ilmeisesti houkutelleen hänet autoonsa. Pojan silvottu ruumis löydettiin roskankeräys-astiasta matkalaukkuun tungettuna, mutta mies oli säilönyt hänen jalkansa jääkaappiinsa. Pojan vanhemmat kuuluvat hasidim-juutalaiseen äärijärjestöön. Poliisi pidätti keskiviikkona pojan murhasta epäiltynä Levi Aronin. http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=229313
- USA:n entinen YK:n lähettiläs John Bolton sanoo vakuuttuneensa, että Barack Obama on huonoin presidentti, mitä maalla on koskaan ollut. Bolton toimii nykyisin Amerikan Enterprise instituutissa ja Fox-news kommentaattorina. Hän sanoi Obaman omaksuneen eurooppalaisen linjan, jonka mukaan tarpeeksi mittavat myönnytykset palestiinalaisille edistävät Israelin ja PA:n välien lähentämistä sekä arabimaitten yhteyksiä, mikä helpottaisi selvittämään terrorismin ongelmat. ”Ymmärrykseni mukaan tässä katsotaan asioita kiikarin väärästä päästä”, Bolton analysoi. Bolton kuuluu muutamien muiden entisten kuuluisuuksien kanssa, kuten Espanjan entinen pääministeri Jose Maria Aznar ja Nobelin rauhanpalkinnolla palkittu David Trimble Pohjois-Irlannista, järjestöön nimellä Friends of Israel Iniative. Hän sanoo vielä harkitsevansa lähteekö hän mukaan USA:n presidenttikilpaan. Hän perustelee mahdollista osallistumistaan sanoen, ettei USA:ssa ole käyty merkittäviä turvallisuus-poliittisia keskusteluja kahteen ja puoleen vuoteen, koska se ei ole Obaman tärkeys-listalla merkittävällä sijalla. ”Varsinkin Irania koskeva politiikka on vaarallinen, koska Boltonin mukaan Obama kuvittelee voivansa päästä Iranin atomipommiuhasta odottamalla, kuten USA teki kylmän sodan aikana odottaen NL:n hajoamista”. Hän valittaa, ettei Iranin ydinlaitoksia pommitettu 2008. Hän myös uskoo USA:n käyttävän veto-oikeuttaan PA:n tekemästä Palestiinan valtion perustamisesityksestä, minkä jälkeen PA vie asian YK:n yleiskokoukseen, jossa sen läpimeno on varmempaa, mutta jonka päätöksillä ei ole sitovaa merkitystä. http://www.jpost.com/VideoArticles/Video/Article.aspx?id=229077
- Moodyn investointipalvelu harkitsee USA:n luottovarmuuden pudottamista, mikä sai New Yorkin hallituspiirit ja luottojärjestöt kiihottuneeseen tilaan. Tämä on ensimmäinen kerta vuoden 1995 jälkeen, että AAA tunnuksella varustettu USA on saanut varoituksen, jonka Moody antoi 13.07.2011, maan joutumisesta erityis-tarkkailun alaiseksi. USA:n lainlaatijat eivät ole Moodyn mukaan toimineet tarpeeksi nopeasti nostaakseen USA:n velan ylärajaa, mikä voi aiheuttaa maan joutumisen konkurssitilaan (default). Aikaraja on 02.08.2011, mitä ennen asia on hoidettava. Obaman hallitus haluaa lisätä velkamäärää, republikaanit haluavat, että valtion menoja on supistettava. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/145699
- IDF harkitsee uuden panssarin valmistamista, joka olisi nykyistä Merkavaa kevyempi, mikä antaa sille suuremman nopeuden ja vähentää polttoainekuluja. Uusi panssari varustettaisiin Trophy-suojauksella, joka pystyy torjumaan sitä kohti ammutut ohjukset ja ammukset. Siten Merkavan tapaista paksua suojapanssaria ei tarvita. Merkava MK-4 otettiin käyttöön 2003, se on yksi parhaita maailmassa, myös henkilöstön suojauksen vuoksi. (JP, Yaacov Katz)
- USA:n armeija käyttää Afganistanissa Israelin kehittämää tiedustelujärjestelmää sotilaittensa suojaamiseksi. Israel toimii kolme Skystar-180 tiedustelujärjestelmää, ja kolmen uuden toimittamista valmistellaan. Skystar-järjestelmä on pieni taktinen mekanismi, jonka edistyksellinen sähköoptinen sensori T-STAMP, johon kuuluu päiväkamera ja yösensori, tarjoaa 350 asteen ajankohtaisen tarkkailun 1000:n jalan korkeuteen. Käyttöön asennettuna järjestelmään kuuluu liikuteltava valvontakeskus, joka saa ajantasa-kuvia kaikesta mielenkiintoa herättävästä ja sen tarkat koordinaatit. Järjestelmän hyötyetäisyys on 4 km, ilmapallon asentaminen vie 15 minuuttia. (JP, Yaacov Katz)
- Englannin anglikaanikirkon arkkipiispa ja symbolinen anglikaanien johtaja maailman-laajuisesti esitti tiistaina avunpyyntövetoomuksen, kuten hän sanoi, Israelin kristittyjen yhteisöjen kärsimyksien vuoksi ja pyrkien estämään heidän muuttamisensa maasta. Arkkipiispa Rowan Williams, joka sanoo tunnustavansa druidien pakanallista uskoa, sanoo palattuaan matkalta Juudeasta ja Samariasta sekä Israelista, että tilanne on erittäin paha Länsirannalla, jonka kristitty väestö pienenee kaiken aikaa. Hän pyytää taloudellista tukea varsinkin palestiinalaisten kristittyjen auttamiseksi. Artikkeli varoo huolellisesti mainitsemasta, ettei sama maastamuutto tendenssi tapahdu Israelin alueelta, vaan vain Juudean ja Samarian palestiinalaisalueilta. (JP, Jonny Paul)
- Huomattava joukko maailman johtavia talouden, diplomatian ja valtioitten johtajia kokoontuu tällä viikolla Kaliforniassa ns. Bohemian Grove alueella, mahtavien punapuitten varjostamalla tarkasti vartioidulla alueella kahden viikon ajaksi pitämään hauskaa ja rentoutumaan, mutta sen ohessa suunnittelemaan seuraavia siirtoja maailman ohjaamiseksi haluamaansa suuntaan. Henkilökunta on huolella valittu ja vieraiden hauskuttamiseksi kutsutut henkilöt ovat valmiit tarjoamaan palveluksiaan. Ohjelmaan kuuluu vuotojen mukaan myös pakanallisia, jopa druidien muinaisia molok-jumalan palvelurituaaleja symbolisine polttouhreineen. Artikkelin mukaan Bohemian Grove menoista luvataan lähipäivinä todisteita internetissä. http://www.infowars.com/anonymous-could-unleash-literally-explosive-material-on-bohemian-grove/

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019