SUNNUNTAI 10.07.11

UUTISOTSIKOITA

1. Arviolta 50 ”lentilla” aktivistia pääsi poliisin ja viranomaisten haavin läpi Juudeaan ja Samariaan, jossa he eilen osallistuivat palestiinalaisten kanssa mielenosoituksiin, 4 heistä pidätettiin, mutta he aikovat jatkaa protestejaan viikon ajan. Lentokentällä pidätettiin 124 vierasmaalaista, jotka odottavat karkotusta lentoyhtiöitten vastalauseista huolimatta, sillä lennot ovat täynnä kesäsesongin vuoksi. (JP)
2. Kreikan presidentti Karolos Papoulias haluaa Israelin suhteitten lujittamista kaikilta osiltaan, Hän tunnustaa, että Israelin ja Turkin suhteitten huononeminen on vaikuttanut suhteitten lämpenemiseen. (JP)
3. Gazalaiset protestoivat siksi, että UNRWA pudottaa nimestään termit avustus ja työ. He pelkäävät, että YK:n alainen järjestö aikoo pienentää avustuksiaan. (JP)
4. Israel toivoo, että kvartet päättää seuraavassa kokouksessaan esittää PA:lle pyynnön jättää esityksensä YK:lle oman valtionsa perustamiseksi. Arviolta 100 Europarlamentin jäsentä katsovat, että PA:n esitys vaikuttaa negatiivisesti. (JP)
5. Palestiinan johdon lähettämät neuvottelijat Saeb Erekat ja Nabil Abu Rudaineh ottivat yhteen sanallisesti Obaman hallituksen edustajien kanssa Washingtonissa. USA:n kongressi päätti jäädyttää avustukset PA:lle, jos se jättää esityksensä YK:lle. (JP)
6. Israelin vasemmiston edustajat osoittavat mieltään oikeusministeriön edustalla vastustaakseen lakia, joka antaa yksityishenkilöille oikeuden esittää oikeustoimia henkilöitä ja järjestöjä vastaan, jotka vaativat taloudellisia, kulttuuri tai akateemisia boikotteja Israelia vastaan. Lakiesityksen teki Zev Elkin (LIKUD).
7. USA:n ja Israelin määrätyt ryhmät vaativat YK:n erityistutkijan palestiinalaisalueilla Richard Falkin erottamista hänen räikeän Israelin vastaisuutensa vuoksi. Tämän juutalaista sukua oleva virkailija julkaisi blog-sivullaan pilapiirroksen siasta, jolla on juutalaisten suosima kalotti päässään. Kalotissa oli esitetty Davidin tähti. (JP)
8. Israel ja turkki aikovat jatkaa sovintoneuvottelujaan heinäkuun lopulla. Pääministeri Erdogan vaatii edelleen Israelin anteeksipyyntöä, mutta Israel katsoo, että jos jonkun pitää pyytää anteeksi, se on Turkki, joka lähetti flotilla I:n matkaan. (JP)
9. USA aikoo myydä 125 M1A1 panssarivaunua Egyptille huolimatta siitä, että se voi saada ääri-islamilaisen hallituksen. USA haluaa saada keskusteluyhteyden Egyptin Muslimiveljeskunnan kanssa. (JP)
10. Iran sanoo ensi kertaa ampuneensa ohjuksen Tyynelle Valtamerelle. Se myös uhkaa, että jos USA tai Israel hyökkää sitä vastaan, se hyökkää USA:n emälaivoja vastaan valtamerillä ja sulkee pääsyn Persianlahdelta Tyynelle Merelle. Kaksi ohjusta ammuttiin 1900 km:n päähän bahman-kuussa Serhnanin provinssista (Iranin pohjoisosassa) Tyynelle merelle, sanotaan Iranin lausunnossa. (JP)
11. Israelin ilmailuteollisuus IAI aikoo parantaa Patriot ohjustorjuntajärjestelmää. Parannusta tehdään sekä ATK-ohjelmaan että kalustoon sen tutkajärjestelmässä, mikä parantaa sen ominaisuuksia. Patriot on USA:n valmistama. (JP)
12. USA ei hyväksy Syyrian syytöksiä, että sen lähettilään Robert Fordin vierailu Hamaan kaupungissa ja mielenosoittajien tapaaminen kiihottaisi mielenosoituksiin. USA on kieli keskellä suuta ja kädet silmillä ja korvilla seuratessaan sotlaitten jatkuvaa mielenosoittajien surmaamista, joita on yli 1400, ja pakolaisten määrä kasvaa. Turkin armeija valmistautuu perustamaan ei-kenenkään maan maitten raja-alueelle, jossa pakolaiset voisivat asua teltoissa ja jossa Assadin vastaiset johtajat voisivat toimia. (JP)
13. Kenraalimajuri Aharon Zeevi-Farkash sanoo, että jos Gilad Shalit voitaisiin saada Gazan ulkopuolelle, vaikka Egyptiin, se voisi helpottaa hänen vapauttamistaan. Israel on huolestunut tilanteesta Siinailla, ja harkitsee sen miehittämistä uudelleen, sillä Egypti ei pysty valvomaan sinne pesiytyneitä terroristeja eikä beduiinien aseistautumista ja aseitten salakuljettamista Gazaan. (JP)
14. Israelin uusi USA:n lähettiläs on Dan Shapiro. 1969 syntynyt Shapiro jätti valtuuskirjansa perjantaina. Seremoniaa johti Hillary Clinton. (JP)
15. Interpol antoi ”punaiset merkit” neljästä Hizbullahin jäsenestä, joita etsitään Haagin kansainväliseen oikeuteen vastaamaan osallisuudestaan Rafik Haririn murhaan. Heidän saamisensa oikeuteen on toivoton yritys ilman Nasrallahin suostumista, ja hän on toistanut vakuutuksiaan, ettei yksikään heistä joudu Haagiin. (JP)
Koska tänään on Maoz Zionin alueella päivän kestävä sähkönjakelun keskeyttäminen, kiirehdin antamaan vain uutisotsikoita. Valitan tilannetta. Siunattua kesänjatkoa.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019