maanantai 21.2.2011

MAANANTAI 21.2.2011

Libyassa levottomuudet jatkuvat jo 6 päivää. Uusimpien tietojen mukaan myös Tripolissa mielenosoittajat ovat valloittaneet muutaman aukion ja polttaneet parlamenttirakennuksen.
Libyassa virallisesti arvioidaan kuolleen noin 200 ihmistä, mutta esim. lontoolainen lehti arvioi kuolleita olevan jo 1000. Benghasisssa osa armeijan yksiköistä on siirtynyt mielenosoittajien puolelle, joten vsiellä voidaan olla sisällissodan partaalla. uusin tieto on, että ilmavoimat ovat pommittaneet mielenosoittajia, jotka ovat lähestyneet tukikohtaa.

Amerikkalaiset sotalaivat eivät päästä iranilaisia sotalaivoja Suezin kanavan läpi Debka-filen mukaan.

Kiinassa hallitus on tukahduttanut kovalla kädellä Jasmiini-mielenosoitusta yrittäneet.

Israelissa ultraortodoksien rabbit olivat napit vastakkain: riidan aihe oli sfaradijuutalaisten tärkeimmän rabbin Ovadia Josefin päätös hyväksyä kaikki armeijassa tehdyt juutalaisuuteen kääntymiset, kun askenaasijuutalaisten tärkeimmät rabbit Tovia Weiss ja Josef Elyashiv vastustivat sitä ja aikoivat kutsua mielenosoituksen Josefia vastaan. Kuitenkin välitysyritykset onnistuivat ja kumpikin osapuoli hyväksyi, että juutalaisiksi hyväksytään ne jotka aikoivat kääntyessään elää juutalaisen lain mukaan - käytännössä tällaista on vaikea todistaa puoleen tai toiseen, niinpä Israel Beiteinu- puolueen johtaja Avigdor Lieberman ei varmaan hyväksy tätä kompromissia ja voi jopa kaataa hallituksen tämän asian takia. Lieberman lupasi vaalien alla pitää huolta vasta juutalaisuuteen kääntyneistä, koska näistä valtaosa on venäläisiä eli hänen kannattajajoukkoaan.

Oslon kaupunki vaatii Israelia siirtämään suurlähetystönsä muualle, koska se häiritsee asukkaiden rauhaa. Ongelma on vain, että kukaan ei halua myydä Israelille uutta kiinteistöä.


Vuotuisesssa internet-konferenssissa tiedotusministeri Moshe Kachlon valitteli internet-palveluja tarjoavien firmojen haluttomuutta investoida uuteen infrastruktuuriin. Kachlon haluaisi joka kotiin valokuitukaapelin. Internet palveluita Israelissa tarjoaa 2 firmaa, jotka eivät ole halukkaita suuriin investointeihin, vaan väittävät asiakkaiden olevan tyytyväisiä.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019