KESKIVIIKKO 01.12.10

1. HOLLANTILAINEN poliitikko ja kansanedustaja Geert Wilders saapuu Israeliin ensi viikolla vakuuttaakseen israelilaisille, että heidän on syytä harkita uudelleen osallistumisensa ns. rauhanprosessiin palestiinalaisten nykyjohdon kanssa. Samalla kun hän tekee selväksi, ettei hänen tarkoituksensa ole puuttua Lähi Idän ainoan demokratian, Israelin, sisäisiin asioihin, hän vakuuttaa, ettei hän näe tulevaisuutta suunnitelmille kahdesta valtiosta, joista toinen olisi islamilainen ja luultavasti äärilaitaa edustava näennäisdemokratia.

YEDIOTH Aharonit journalisti Eldad Beck, joka sai luvan haastatella häntä Hollanissa, toteaa, että Wilfersin henkivartijat varmistivat hänen henkilöllisyytensä ja tutkivat, ettei hänellä ollut asetta mukanaan, ja useammin kuin kerran. Beck toteaa, että Wildersillä on todella syytä varovaisuuteen, sillä muslimimaailma on julistanut hänelle kuolemantuomion, ”fatwa”, jonka perusteella kuka tahansa muslimi on ellei oikeutettu peräti velvoitettu surmaamaan hänet missä ikinä hänet tapaa. Wilders itse näyttää tottuneen henki-vartijoihinsa, vaikka hän valittaa, ettei hän voi mennä edes pesuhuoneeseen ilman vartijoita samalla, kun epäillyt terroristit kulkevat kaduilla vapaina kenenkään pelottelematta. Hän asui vuosikaudet eri asunnoissa peläten henkeään, mutta nyt hallitus on valmistanut turvakoteja, joissa hän asuu, mutta hänen asuntonsa osoite on salaisuus, ainoana kansaedustajana. Hän kulki silloin valeasuisena ja joutui käyttämään armeijan koneita matkustaessaan.

BECK kyselee Wildersin mielipidettä väitteistä, että hänen puolueensa Party of Freedom (Vapauspuolue), joka menestyi erinomaisesti viimeisissä vaaleissa ja oli avainasemassa hallitusta muodostettaessa, olisi äärioikeistolainen, rasistinen tai fasistinen. Wilders huitaisee syytökset sivuun vakuuttaen, ettei niin suuri osa kansasta, joka häntä äänesti vaaleissa, voi olla mieleltään järkkynyt tai sekopäinen. Hän vakuuttaa, että yhä useampi hollantilainen ajattelee samoin kuin hän, mutta aloittaessaan taistelun maansa vapauden puolesta muslimi- ja muuta siirtolaisuutta vastaan hän on menettänyt omansa. ”Vain mielipiteen ja ajatusten ilmaisun vapauden olen säilyttänyt”, hän selittää ja lisää, että monet uhkaukset hänen henkeään vastaan ovat todisteena siitä, että hänen asiansa on oikea.

WILDERS valittaa, että jos hän olisi esittänyt yhtä kovaa kritiikkiä kristillisyyttä tai juutalaisuutta vastaan, tuskin kukaan olisi edes huomannut sitä saati aloittanut vainota häntä henkilökohtaisesti, Vatikaani ei olisi protestoinut eikä Hollannin lippuja poltettu maailmalla. Hän kertoo rapper-laulajasta, muslimista, joka laulussaan viime viikolla kertoo unelmoineensa katkaisevansa hänen kaulansa, eikä kyse ole pilasta, sillä laulaja kehotti surmaamaan jokaisen, joka kritisoi islamia. Oikeus vapautti muslimi-laulajan ilman tuomiota.

VIIME KESÄN vaaleissa Party of Freedom oli kolmanneksi suurin puolue, ja jos vaalit pidettäisiin nyt, se saisi 31 % äänestä ja nousisi suurimmaksi puolueeksi. Wilders kertoo, että esim. Saksassa kritisoitiin hänen toimintaansa, mutta kun gallupit osoittivat, että jos siellä perustettaisiin vastaavanlaine puolue, se saisi viidenneksen äänistä, liittokansleri Merkel muutti äänilajiaan puhuessaan Vapauspuolueesta ja alkoi vaatia siirtolaisuuden rajoittamista Saksassa ja monikulttuurisen yhteiskunnan hylkäämistä.

WILDERS toteaa, että Sykes-Picot sopimuksen mukaan Jordania muodostettiin palestiinalais-valtioksi, ja sekä kuningas Hussein että nykyinen kuningas Abdullah II silloin hyväksyivät sen, että Jordania on Palestiina. Hän sanoo vastustavansa väestönsiirtoa, mutta jos tämä tosiasia tunnustettaisiin, osa palestiinalaisista muuttaisi Jordaniaan, jossa heidän sukulaisiaan asuu, ja jonka väkiluvusta 65 % on palestiinalaista kansaa.
Wilders ei halua ottaa kantaa Israelin sisäisiin asioihin, kuten esitystä kuuliaisuusvalaan valtiolle, mutta pitää sitä hyvänä asiana. Hän sanoo, että EU on aina ollut myönteinen islamille ja palestiinalaisille, eikä suosittele sitoutumista sen kanssa. Turkin pääsyä EU:n jäseneksi hän pitää vaarallisena ja katsoo, että Iran on Israelin pahin uhka.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3991733,00.html

2. TURKIN ulkoministeri Ahmet Davutoglu kiistää WikiLeaksin paljastaman dokumentin tiedot, jonka mukaan hän olisi joskus sanonut Israelin uhkaavan Turkkia tai ettei Israel kauan säilyttäisi vapauttaan, kertoo Washington Times Davutoglun sanoneen USA:n vierailunsa yhteydessä. Hän kertoi tästä vastaillessaan journalistien kysymyksiin, miten hän näkee Israelin tilanteen muuttuneen Turkin kansallisen turvallisuusneuvoston lokakuussa julkistaman lausunnon puitteissa, jossa Israel luetaan Turkin suurimpiin uhkiin, mutta listasta poistettiin aiemmin siellä olleet Iran ja Syyria.
DAVUTOGLU vakuutti olevansa vielä täysissä ruumin ja sielun voimissaan ja muistinsa olevan hyvän, eikä hän sano muistavansa koskaan lausuneensa tuollaista eikä sitä, että Israelin ja palestiinalaisten välinen konflikti tulisi ratkaista yhden valtion periaatteella, eli että palestiinalaiset nielaisevat Israelin. Hän syytti Israelin lehdistöä, joka toistaa tällaisia uutisia.
Hän vierailee USA:ssa pari päivää sen jälkeen, kun WikiLeaks paljastuksissa USA:n ulkoministeriön sanotaan pitäneen Davutoglua erittäin vaarallisena ja pääministeri Recep Tayyip Erdoganista, että hän yksinkertaisesti vihaa Israelia.
Davutoglu kiistää tiedot perättöminä, mutta on outoa, miksi hän vetää Israelin lehdistön tähän, koska paljastukset perustuvat sähkeisiin ja internet viesteihin johtajien välillä, eikä lehdistöllä ole mitään tekemistä tämän kanssa?
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3992385,00.html

3. CNN kertoo lähetyksessään palestiinalaisesta 3-vuotiaasta tytöstä Gazasta, joka odottaa elinvaihtoa Haifan sairaalassa. CNN kertoo, miten tytön vanhemmat joutuvat kulkemaan Haifan ja Gazan väliä kärsien kaikki epämukavuudet tarkastuspisteissä mennessään tapamaan sairasta tyttöä, joka kärsii munuaisten toimintahäiriöistä. Tytön kerrotaan puhkeavan itkuun aina herättyään jatkuvasta kivusta johtuen, joka tuntuu aina valveilla ollen. CNN syyttää Israelia, ettei se ole vaihtanut hänen munuaistaan, vaikka lääkärien mukaan hän ei elä monta kuukautta ilman munuaissiirtoa. Kertomuksessa Israelia syytetään pienen tytön tahallisesta kiduttamisesta.

INN, joka asiasta kertoo, muistuttaa, että Israelissa on jatkuva puute siirrettävistä elimistä, ja että joka kuukausi ihmisiä kuolee, sekä juutalaisia että arabeja, odottaessaan omaa vuoroaan. Israelin sairaaloissa ei hoideta rodun tai ihonvärin eikä muunkaan tuntomerkin, vaan inhimillisen hädän vuoksi, mutta edellytykset ovat rajoitetut hyvästä tahdosta huolimatta. Kuten äskettäin uutisoitiin, Israelin sairaalat hoitavat vuosittain 180 000 arabipotilasta, joita usein tuodaan maahan maista, joiden kanssa Israelilla ei ole diplomaattisuhteita.

INN ihmettelee sitä, miksei PA, jolle EU ja USA työntävät vuosittain satoja miljoonia USD ilman vastuuvelvollisuutta, ole kustantanut tytön hoitoa ja munuaissiirtoa hänelle Belgiassa, jossa se CNN:n mukaan maksaisi 700 000 USD.
INN muistuttaa myös, miksi Israelin ja Gazan raja-asemilla tutkitaan tarkoin maahan pyrkiviä, sillä syöpäsairaaksi naamioitunut voi olla itsemurhapommittaja tai kainalosauvoilla liikkuva voi kantaa mukanaan pommia, joka lauetessaan surmaa häntä tarkastaneen sotilaan, kuten on tapahtunut. Hamas takavarikoi Gazaan lahjaksi annettuja lääkkeitä myyden niitä omaksi edukseen, kuten muitakin humanitäärisyyden vuoksi sinne vietyjä toimituksia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140934

4. ISRAELIN ja Jordanian välisen raja-alueen valvonnasta on nousemassa kiista IDF:n ja rajapoliisin kesken: Kumpi järjestö on velvollinen siihen. JP:n artikkelissa kerrotaan Idan reservaatista, josta on jylhät näkymät massiivisen vesivarannon yli taustalla häämöttäviin Jordanian vuoriin. Kanjoni on useiden kilometrien pituinen, mutta reservaatin lisäksi se toimii salakuljetus reittinä Jordaniasta Israeliin. Salakuljettajat tuovat maahan kovia huumeita, heroiinia ja kokaiinia, joiden Israelilla lisätään kemikaaleja määrän nostamiseksi, minkä jälkeen ne salakuljetetaan Egyptiin. Reitti Egyptiin on kaksisuuntainen liikenne, sillä sieltä salakuljetetaan huumeita myös Israeliin ja Gazaan, joita ajoittain takavarikoidaan.

RAJAPOLIISIN komentaja Eded Aflalo kertoo, että viimeisen vuoden aikana poliisi on tehnyt kolme suurta takavarikointia. Yhdellä salakuljettajalla oli 50 kg heroiinia, arvoltaan miljoonia USD. Huumeiden tuonnin valvonta on kuitenkin vain yksi rajapoliisin tehtävistä, sillä sen ohella rajan yli pyrkii terroristeja, jotka rakentavat tukikohtaansa rajan toiselle puolelle. Hän kertoo edelleen, että päätös sallia palestiinalaisten vapaa pääsy Suolameren pohjoisosaan ja turvallisuusaidan vähitellen valmistuessa ja sulkiessa PA:n hallitsemat alueet Israelista, Aravan alueesta on kehittymässä keskeinen terroristien käyttämä reitti. Vertauksen vuoksi hän kuvailee: ”Soutumatka Jordaniasta meren yli hotellialueelle Israelin puolelle, jossa majailee maksimissaan 14 000 turistia, kestää minuutteja”. Hän sanoo, että vuonna 2006 poliisi pidätti Jordaniasta tulleen veneen, jossa kuljetettiin aseita. Tämän johdosta poliisi rakensi huhtikuussa uuden tarkkailuaseman lähelle hotellialuetta, joka voi olla potentiaalinen iskukohde. Rajan tarkempi valvonta aloitettiin viime vuosikymmenen puolivälissä, ja se on saanut aikaan arvaamattomia tuloksia käyttäen tiedusteluvälineitä, eliittijoukkoja sekä vakituisia partioryhmiä. Tulokset nousivat nollasta tusinaan, Alfalo kertoo.
IDF:n uusi komentaja kenraalimajuri Yoav Galant suunnittelee vetävänsä rajapoliisin pois Aravasta ja korvaavansa sen armeijan yksiköillä. Rajapoliisin joukot hajautetaan sen jälkeen eri tahoille, osa niistä Länsirannalle, Alfalo paljastaa.

ALFALO varoittaa armeijan johtoa, ettei sotilailla ole oikeutta pidättää ketään, kuten poliisilla on, eikä sillä ole samaa mahdollisuutta pitää ilmiantajia ja agentteja beduiinien parissa, joiden joukoista salakuljettajat useimmiten tulevat. (JP)

5. UUTISOTSIKOITA
- Wadi Keltissä sijaitsevaan luostariin pääsy helpottui uuden tien valmistuttua. Kaksi miljoonaa NIS maksaneen projektin yhteydessä parannettiin viemäröintiä ja rakennettiin turvakaiteita. Pääsy tähän Pyhän Georgen luostariin on ollut ajoittain vaikea ja vaarallinen johtuen rankkasateitten syövyttämistä poluista ja alueista. (JP)
- USA:n ulkoministeriö esitti harvinaisen kovasanaisen tuomion PA:n suorittamasta ”tutkimuksesta”, jonka mukaan juutalaisilla ei ole mitään yhteyksiä Temppelivuoreen eikä varsinkaan sen Länsimuuriin ja alueisiin sen lähistöllä. Muurin rabbi Shmuel Rabinovitch esitti kiitoksen USA:n esittämän kannan vuoksi. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=197497
- Asuntojen valmistuminen Juudeassa ja Samariassa putosi 21 %, mutta uusia asuntoja aloitettiin 1126, kertoo Peace Now. http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=197466
- Israelin 3.5 kuukautta sitten lähettämä 14-hengen poliisiosasto palaa kotiin saatuaan tehtävänsä täytettyä Haitissa. Sen tehtävänä oli avustaa paikallisia asukkaita järjestyksen ylläpidossa sekä oman poliisivoiman kehittämiseksi. He kertovat, miten surkea tilanne on Haitissa ja miten saaren asukkaat on hylätty. Koululaisilla ei ole ruokaa eikä vanhemmilla varaa lähettää heitä sinne, ei ostaa kouluasuja eikä kirjoja. He sanovat asukkaitten etsineen apua sairauksiinsa, vaikka he eivät olleet saaneet koulutusta siihen. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=197433
- IDF:n pohjoisen lohkon komentaja kenraalimajuri Gadi Eisenkott sanoo, ettei vielä keskeneräistä ohjusten torjuntaverkostoa ole tarkoitettu väestön vaan IDF:n tukikohtien suojaksi. Jokin aika sitten kerrottiin, että Iron Dome lyhyen matkan raketteja vastaan suunniteltu järjestelmä varastoidaan eikä asenneta paikoilleen. Kerrottiin jopa, että puolustusministeri Ehud Barak aikoo myydä järjestelmiä ulkomaille ja siksi ne täytyy pitää varastoissa. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=197483
- Google Earth paljastaa satelliittikuvassaan, että Iranin ilmavoimien pääesikunnan rakennuksen katolle on rakennettu Davidin tähti, joka näkyy erinomaisesti kuvissa. On selvää, että kolme kuukautta sitten havaittu mutta ilmeisesti salaa rakennettu Davidin tähti vallankumousaukion varrella herätti kiivaita vastalauseita. Varsin taitavia nuo Israelin salaiset agentit, kuten tämäkin osoittaa, sillä ketkäs muutkaan sen olisivat tehneet! http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=197395
- Egyptiläinen tuomari mitätöi 82-vuotiaan juutalaisjohtajan Carmen Weinsteinen vankilatuomion, koska hänelle ei oltu annettu tilaisuutta puolustaa itseään. http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=197424
- WikiLeaksin johtaja Julian Assange vaaditaan pidätettäväksi Interpolin käskystä syytettynä raiskauksesta Ruotsista. Bolivia tarjosi hänelle turvapaikkaa. USA sanoo parantavansa dokumenttiensa turvallisuutta vuotojen johdosta. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=197451

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019