Uutiskatsaus

UUTISKATSAUS 03.08.2010

IDF:n sotilaat olivat asentamassa valvontakameraa Libanonin turva-aitaan, kun Libanonin armeijan sotilaspuvuissa olevat vaativat heitä lopettamaan ja palaamaan omalle puolelleen rajaa. IDF:n sotilaat totesivat olevansa omalla puolella rajaa ja että operaatio oli sovittu YK:n UNIFIL-joukkojen kanssa. Libanonilaiset avasivat yllättäen tulen kiväärein ja panssari-ohjuksin, mihin IDF vastasi panssarien tykkitulella ja myöhemmin helikopterin ohjuksin. Tilanne kehittyi siihen, että molemmat puolet tulittivat toisiaan tykeillä. Välikohtaus sattui lähellä Misgav HaAm juutalaiskylää vastapäätä Adeileh libanonilaiskylää.

LIBANON sanoo kolmen sotilaansa kuolleen, myös yksi journalisti menehtyi. Uutiset eivät mainitse haavoittuneista, mutta niitäkin varmaan oli. Ulkomaiset lähteet mainitsevat uhreista myös IDF:n puolella, mutta IDF ei ole antanut tietoja heistä.
Libanonin presidentti kehotti asukkaita seisomaan lujina Israelin 1701 sopimuksen rikkomista vastaan. Pääministeri Netanyahu kutsui turvallisuusneuvonantajansa kiireiseen istuntoon.

IDF:n taholla epäillään, että libanonilaiset sotilaat olivat sotilasasuihin pukeutuneita Hizbullahin pyssymiehiä, jotka asuvat kylissä lähellä rajaa, ja laatii valitusta YK.lle.
Tilanne rajalla ei ole vielä ohi, kertovat uutislähteet, vaikka YK vaatii molempia osapuolia osoittamaan hillintää ja lopettamaan vihollisuudet.
Hizbullah voi etsia syytä rajakahinoihin saatuaan tietää, että Bashar Assad on siirtymässä Iranin sidoksista Saudi Arabian leiriin.
http://www.debka.com/article/8947/
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/3-lebanese-soldiers-journalist-killed-in-clash-on-israel-lebanon-border-1.305734 Myöhempien tietojen mukaan eversti-luutnantti Dov Harari sai surmansa ja toinen komentaja haavoittui vaikeasti sirpaleista. Syyria sanoo olevansa Libanonin tukena tässä "Israelin rikollisessa hyökkäyksessä".

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021