MAANANTAI 06.11.06
HOMOPARAATI saa oikeuskansleri Menachem Mazuzin päätöksen mukaan toteutua Jerusalemissa, mutta sen reittiä on muutettava ja näyttävyyttä modifioitava. Poliisin päällystö pitää oikeuskanslerin päätöstä yllättävänä, mutta Mazuz perustelee päätöstään sillä, että korkein oikeus voi sallia sen kuitenkin.
Israelissa yhä äänekkäämmin sisäisiin asioihin puuttuva miljonääri Arcadi Gaydamak pitää Mazuzin päätöstä häpeällisenä ja osoituksena siitä, että Mazuz lukeutuu Israelin vihollisiin, koska paraati repii perhesiteitä ja on vastoin juutalaisia arvoja.
Väkivaltaisuudet alkoivat heti uudelleen Jerusalemissa Mazuzin päätöksen jälkeen, erikoisesti Mea Shearimissa, jossa poliiseja kivitettiin, asetettiin tiesulkuja ja poltettiin roskalavoja. 25 mielenosoittajaa on pidätetty. Korkein oikeus antanee oman päätöksensä tänään Yehuda Meshi-Zahavin anomuksesta homoparaatin kieltämiseksi Jerusalemissa.
IRAKIN ENTISEN DIKTAATTORIN Saddam Husseinin saama hirttotuomio on saanut kommentoijat tutkimaan, mitkä sen jälkiseuraukset voisivat olla. Israelissa huomiot ovat hillittyjä, vaikka Saddam edusti todellista uhkaa Israelille. Irakista muuttaneet juutalaiset pitävät tuomiota oikeutettuna, koska Saddamin vallankumousoikeus määräsi useita ihmisiä, jopa lapsia hirtettäviksi. Monet epäillyt kuolivat kidutuksista kuulustelujen aikana ennen oikeuskäsittelyä. Mordechai Ben-Porat, joka johti maanalaista sionistista liikettä Irakissa Husseinin aikana, vertaa juutalaisten asemaa Irakissa kultaruukkuun, jossa oli skorpioni, tarkoittaen tällä, että ajoittain juutalaisia kohdeltiin hyvin, välillä heitä vainottiin.
USA:N JA SEN LIITTOLAISTEN joukot aiotaan siirtää Irakin suurkaupungeista kaupunkien ulkopuolelle, koska vastuu maan turvallisuudesta on tarkoitus siirtää Irakin omille turvallisuusjoukoille. Kommentoijat esittävät arvailuja, millaisen johdon maa tullee saamaan. Yhtenä huomioitavana vaihtoehtona pidetään Mahdi-armeijan johtajaa Muqtada Al-Sadaria, jonka suosio on kasvamassa. Hän kuuluu shia-muslimeihin.
Jotkut muslimijohtajat maailmalla ennustavat Saddam Husseinin hirttämisen muuttuvan helvetiksi amerikkalaisille, tarkoittaen tällä, että tuomio on USA:n vaatima, ja että se myös vastaa seurauksista.
OPERAATIO SYKSYN PILVET Gazan alueella on saanut ulkopuolisten tuomiot ja vaatimukset siviilien suojelemiseksi ja operaation lopettamiseksi. Yhden näistä esitti paavi Benedict XVI, joka sanoi lausunnossaan olevansa huolestunut tilanteen vakavasta pahenemisesta ja kehotti osapuolia lopettamaan verenvuodatuksen ja aloittamaan suorat, vakavat ja todelliset neuvottelut. EU esitti samansisältöisen vaatimuksen syyttäen Israelia kansainvälisen lain rikkomisesta ja kohtuuttomasta väkivallan käyttämisestä.
Pääministeri Olmert totesi, että Israel tulee jatkamaan operaatiota, kunnes sille asetetut päämäärät on saavutettu. Hän myös totesi, että valtaosa (90 %) surmansa saaneista on ollut aseistettuja ja että terroristit käyttävät siviilejä kilpenään, kuten tapahtui Beit Hanoun moskeijan piirityksen yhteydessä. Olmertin mukaan operaatio, jossa yksi IDF:n sotilas on saanut surmansa, on tähdätty Hamasin ja Islamic Jihadin terroristeja vastaan, jotka suunnittelevat terrori-iskuja siviilikohteisiin Israelin puolelle. Tähän aamuun mennessä 48 palestiinalaista on saanut surmansa ja pari sataa haavoittunut. Punainen risti toteaa, että kaksi 17-vuotiasta para-lääkintähenkilöä on saanut surmansa operaatiossa. Sunnuntaina 100 lääkinnällistä apuhenkilöä osoitti mieltään Gazassa operaatiota vastaan. PA:n pääministeri Ismail Haniyeh kutsuu operaatiota ”massamurhaksi”. Beit Hanoun asukkaat ovat valittaneet veden ja välttämättömien tarvikkeiden puutetta, mutta puolustusministeri Amir Peretz vakuuttaa, että vettä, sähköä ja elintarpeita sekä muita tarvikkeita kuljetetaan kaupunkiin esteettä.
HAMAS JA FATAH ovat aamun uutisten mukaan päässeet sopuun yhteishallituksen muodostamisesta. Hamas saanee siihen 8 ministerin paikkaa, Fatah neljä ja pienpuolueet yhden kukin. Nähtäväksi jää, millaisen vastaanoton sopimus saa maailmalla, joka on syrjinyt Hamasin hallitusta. Kvartetin asettamat kolme vaatimusta, väkivallasta luopumisesta, aiemmin tehtyjen sopimusten noudattamisesta ja Israelin tunnustamisesta lienevät edelleen voimassa, eikä vielä tiedetä, mikä on tulevan hallituksen ohjelma.
KAZAKHSTAN ei ole maa, jossa naisia pidetään aasia alempana ja juodaan käynyttä hevosenvirtsaa, kuten tunnettu brittikoomikko Sacha Baron Cohen väittää kuvitteellisessa dokumentissaan kuvitteellisesta Kazakh TV:n reportterista Boratista. Näin todistaa Israelissa viikon vieraillut Kazakhstanin varapääministeri Karim Massimov, joka toteaa, että Kazakhstan pystyy näyttämään kauniin kuvan islamista ja maltillisesta muslimimaasta, joka kelpaa esimerkiksi Lähi Idässä. Hän kertoo, että Kazakhstanissa yhdistyvät taloudellinen kehitys ja etnisten asukkaiden välinen harmonia, jota muutkin muslimimaat voivat seurata.
Kazakhstanin varaulkoministeri Rakhat Aliyev sanoo kutsuvansa Cohenin maahan toteaman omin silmin, että Kazakhstanissa naiset ajavat autoa, viiniä tehdään rypäleistä ja juutalaiset saavat ilman häirintää mennä synagogiinsa. Varapääministeri Massimov tapasi Israelin korkeinta johtoa vakuuttaen heille, että öljyrikas Kazakhjstan haluaa yhteistyötä ja investointeja Lähi Idän valtioissa ja erikoisesti Israelissa.
BEDUIINI-ISÄ uskoo, että yksi hänen kolmesta vaimostaan surmasi hänen toisesta vaimosta saamansa poikalapsen kateudesta. Neljä vuotta vanhan pojan ruumis löydettiin viime viikolla roskaläjästä lähellä perheen kotia. Poliisi on pidättänyt 22-vuotiaan vaimon, joka oli houkutellut pojan asuntoonsa tarjoamalla ruokaa ja surmannut hänet veitsellä. Vaimo oli piilottanut ruumiin ensin pesukoneeseen, koska hänellä oli pesuvuoro, mutta ilmitulon pelosta käärinyt ruumiin muovipussiin ja heittänet sen roskiin. Vaimo on poliisin mukaan tunnustanut tekonsa. Motiivina surmaamiseen oli hänen lapsettomuutensa.
IAF AMPUI ohjuksen palestiinalaisten ryhmään, joka kantoi rakettikranaatteja Beit Hanoun kaupunkiin. Kaksi miestä sai surmansa iskussa. Vaikka 48 terroristia on saanut surmansa ja yli 200 haavoittunut operaation aikana, palestiinalaiset jatkavat Kassam-rakettien ampumista Israeliin. Lauantaina he ampuivat seitsemän rakettia, sunnuntaina neljä maalle vahingoittaen yhtä rakennusta, yksi raketti putosi mereen.
Kotirintaman komentaja kenraalimajuri Yitzhak Gershon toteaa, että Sderotin kaupungin asukkaitten huoli Kassameista on luultavasti oikeutettu, mutta liioiteltu. Kenraali ei näytä tajuavan, ettei normaali ihminen voi elää normaalia elämää pelätessään, että hänen kotinsa voi olla seuraavaksi raketin kohteena. Hän myös kiitteli Red Dawn varoitusjärjestelmää, joka antaa asukkaille alle 20 sekuntia sulkea kaasuhanat, kaapata lapsensa lastenhuoneesta ja juosta ehkä 50 metrin päässä olevaan sirpalesuojaan.
Hän kertoi, että IDF suorittaa Beit Hanoussa jälkisiivousta ja IAF:n koneet jahtaavat rakettimiehistöjä niiden kiirehtiessä laukaisupaikkaansa tai sieltä pois. Seitsemän rakettimiehistöä on eliminoitu.
Palestiinalaiset käyttävät ambulansseja pyssymiesten kuljettamiseksi Beit Hanoun kaupunkiin.
Löydetyistä asetehtaista Beit Hanoussa voidaan päätellä, että pommeja ja raketteja valmistettiin siellä tehdasmaisesti ja avoimesti aivan kaupungin keskustassa.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019