Tiistia 17.10.06

TIISTAI 17.10.06

1. Israelin pääministeri Ehud Olmert matkustaa Venäjälle 3 päivän valtiovierailulle. Matkan tarkoituksena on muun muassa keskustella Iranin kriisistä ja Venäjän asekaupoista Syyrian kanssa. Israel on valittanut Venäjälle, että venäläiset aseet ovat kulkeutuneet Hizbullahin käsiin- erityisesti Israelia huolestuttaa huippunykyaikaisten panssarintorjunta ohjusten- Kornet ja Metis- joutuminen Hizbullahille. Nämä ohjukset voivat parhaimmillaan osua 5,5 kilometrin päästä. Israel on myös huolissaan Hizbullahin uudelleen aseistumisesta. Puolustusministeri Amir Peretz uhkaa aloittaa uudelleen tiedustelulennot saadakseen selville, mitä Syyrian ja Libanonin rajan yli todella kuljetetaan.
2. Syyrian aikeita yritetään selvittää Israelissa kuumeisesti. Näyttää, että Syyria aseistaa liittolaisiaan Libanonissa samoilla aseilla, joita se on antanut Hizbullahille. Ei ole selvää, onko tarkoitus valmistaa Libanonin uudelleen valloitusta vai tehdä kolmas rintama Israelia vastaan (muuthan ovat Golan ja Gaaza). Syyrian joukot Israelin rajalla ovat edelleen hälytystilassa kuten ovat olleet Libanonin sodan alusta asti.Ne ovat kylläkin puolustusmuodostelmassa, mutta on helppo siirtyä hyökkäysmuodostelmaan, jos niin halutaan. Voi olla, että on kysymys vain Syyrian presidentin Bassar Assadin halusta pönkittää omaa asemaansa Syyrian sisällä ja myös ulkomailla, mutta kannattaa seurata tilanteen kehittymistä.
3. Iranin presidentti Ahmedinejad ilmoitti olleensa yhteydessä Allahiin ja saaneensa vakuutuksen voitosta lansimaista.
4. Poliisi antoi oikeuskansleri Menachem Mazuzille suosituksen laittaa Israelin presidentti Moshe Katzav syytteeseen seksuaalirikoksista, salakuuntelusta ja armahdusien antamisesta väärin perustein. Ihmetyttää, miksi poliisi ei halua laittaa syytteeseen ensimmäistä naista, joka syytti Katzavin painostaneen hanet seksisuhteeseen kanssaan. Koko juttu alkoi valituksesta, jonka presidentti teki poliisille syyttäen kys. naista kiristyksestä. Poliisilla on kasetti, jossa on keskustelu presidentin ja kys naisen (hänen nimeään ei saa julkaista lain mukaan) välillä, josta saa kuvan kiristyksestä .

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021