Thursday, September 26, 2019

TORSTAI 26.09.2019

TORSTAI 26.09.2019
01. Presidentti Reuven Rivlin murehti yhteyshallituksen muodostamisyritysten epäonnistumista ja katsoi lopulta ainoaksi järkeväksi ratkaisuksi antaa hallituksen tunnustelijan ja potentiaalisen pääministerin tehtävät Likudin johtaman oikeistoblokin johtajalle Benyamin Netanyahulle, koska hänellä puoltajia oli enemmän kuin Benny Gantzilla.

Saatuaan presidentiltä tunnustelijan tehtävät pääministeri Netanyahu kuuluttaa poliittista ja sosiaalista yhteyttä hajaannusta aiheuttaneen vaalikampanjan jälkeen.

Netanyahulla on nyt 28 päivää aikaa hallitusyhteistyön luomiseksi, presidentin ratkaisun mukaan potentiaalisella kahden viikon jatkoajalla.
Keskustelut yhteyshallituksen muodostamiseksi Likudin johtaman koaliittion ja SiniValkoinen puolueen keskustaryhmittymän välillä eivät lopulta johtaneet toivottuun tulokseen osapuolten syyttäessä toisiaan niiden kaatumisesta.

Luovuttaessaan keskiviikkoiltana 25.09.2019 tunnustelijan tehtävät virallisesti Benyamin Netanyahulle presidentti Reuven Rivlin sanoi: ”Olen päättänyt antaa sinulle, Sir, tilaisuuden hallituksen muodostamiseksi”.

Netanyahu vastasi siihen: ”Hyväksyn minulle antamasi tehtävän. En tee sitä kuvitellakseni, että minulla on suuri mahdollisuus hallituksen muodostamiseksi, vaan tiedostaessani, että kyvyttömyyteni siihen on hieman pienempi kuin ke. Gantzin, sillä me molemmat epäonnistuimme hallituksen muodostamiseksi”.

Netanyahu kuulutti yhteyshallituksen muodostamista, ja toisti useaan kertaan kysymyksen kiireellisyyttä.
”Tämän hetken päiväkäsky on laajan kansallisen yhteyshallituksen muodostaminen ja kiireesti” hän vakuutti. ”Kansallinen sovinto on välttämätön ja elintärkeä kaikkina aikoina, mutta erityisesti nyt”.

”Me olemme käyneet läpi kovan vaalikampanjan kaikilta sivuilta ja kaikille sivuille”, Netanyahu selvitteli. ”Meillä on tarve yhdistää kansa, ja parantaa syntyneet repeämät, sillä meitä odottavat kolme valtavaa haastetta”.

Bibi luetteli edessä olevat haasteet: Iranin aiheuttamat turvallisuushaasteet;
taloudelliset haasteet, ja kolmanneksi suuret tilaisuudet rajojen määrittämiseksi presidentti Donald Trumpin julkistaessa Lähi-Idän rauhansuunnitelmansa.

02. SiniValkoisten johtaja Benny Gantz ei kuitenkaan luvannut Bibin kuuluttamaa sovinnonhalua todetessaan, ”ettei hän halua istua rikossyytteitä odottavan henkilön johtamassa hallituksessa”.

”Tämä kysymys - toisten keskeisten kysymysten ohessa – on meille tärkeämpi kuin keskustelut ministerin paikoista tai pääministerin vuorottelusta” Gantz selvitti puolueensa näkemystä Bibin kuuluttamaan laajaan yhteyshallitukseen.

”Sinivalkoinen tunnustaa idean yhteydestä, mutta meille asiain oikea järjestys tarkoittaa neuvotteluja kahden valtapuolueen välillä – ja vain niiden välillä – voidaksemme päästä sopimukseen seuraavan hallituksen sisällöstä ja laadusta” Gantz sanoi.

Presidentti Reuven Rivlin painotti, ”ettei hänen päätöksensä ollut ratkaisu, ja että molempien ehdokkaitten tulee tiedostaa velvollisuutensa poliittisen lukon avaamiseksi. Israelin kansan tulee saada tietää, että hallitus voidaan muodostaa. On totta, että jokaisen tulee alistua kompromisseihin, mutta jos hallitusta ei saada kasaan, Israelin kansalaiset maksavat siitä korkeimman hinnan.”

Pettynyt SiniValkoisen johtaja Gantz puki pahan mielensä sanoiksi: ” Neuvottelut olivat täydellisesti Bibi Netanyahun peitto. Havaittuaan, ettemme sallineet hänen saada pääministerin tointa ensimmäiseksi, hän alkoi vaatia uusia vaaleja. Hän yrittää vierittää syytöksen meidän päällemme”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5597084,00.html,
03. Likudin korkea virkailija syytti pian Bibin saaman tunnustelijan aseman jälkeen SiniValkoisten johtoryhmän siviilijäsentä Yair Lapidia siitä, että hän salli kilpailunsa puolueen johdossa aiheuttaa uuden pattitilanteen.

”Syytös pysähtyneistä yhteyskeskusteluista lepää täysin Yair Lapidin hartioilla, joka on halukas raahaaman koko maan uusiin vaaleihin vain varmistaakseen, ettei Gantz pääse pääministeriksi” hän selvitti.

Lapin iski takaisin välittömästi twiitaten: ”Benny Gantzista tulee pääministeri ja Bibi menee hoitamaan rikollisia kysymyksiään”, viitaten poliisin tutkimuksiin Bibin sekaantumisesta lahjontaan, luottamuksen pettämiseen ja rikoksiin. ”Nuo Likudin läpinäkyvät yritykset konfliktin luomiseksi eivät innosta ketään meistä”.

Likud johtaa 55 kansanedustajan tuella, mukaan lukien oikeistolaisia ja ultra-ortodoksisia puolueita. Vaalien lopullisissa tuloksissa SiniValkoinen sai 33 jäsentä parlamenttiin; Likudin saadessa 32 jäsentä tarkistuslaskennan jälkeen; UTJ menetti yhden, sillä on nyt 7 kansanedustajaa.
Jos Bibi ei saa hallitusta kasaan, Gantz voi saada uuden mahdollisuuden.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5597084,00.html,

04. Alex Fishman kirjoittaa ynetnews.com julkaisemassa artikkelissa, että kahden vaali-kampanjan päättyessä poliittiseen umpikujaan Israelin kyky seurata nousevaa uhkaa Gazan kaistalta on pahoin hämärtynyt.

”Israelin kieriessä edelleen keskellä poliittista umpikujaa kahden karmean ja kiihottavan vaalikampanjan jälkeen, nouseva jännitys Hamasin hallitsemalla Gazan kaistalla uhkaa kiehua yli ja saavuttaa maan äkkiarvaamatta” Fishman kuvailee.

”Shin Betin johtaja raapii päätään epäuskoisena, kysellen itseltään: miten hän kaatui pää- ja puolustusministeri Netanyahun virittämään ansaan pitäessään uskottavana hänen vaatimustaan tehdä kattava isku Gazaan äänestyksen aattopäivänä”.

”Armeijan johtajat ovat herkkäuskoisia, mutta johtaja – joka palveli niin monen puolustus- ja pääministerin tulta sylkevän tulen alla vain odottaen jonkun kaatavan kylmää vettä heidän ylleen - olisi pitänyt käsittää, että Netanyahu oli pelaamassa ”chicken peliä”(kumpi räpäyttää ensin) hänen kanssaan taas kerran”.

Fishman selittää, että joka peräytyy ensiksi, on ”chicken”, ja joka uskaltaa jatkaa tavoitteensa saavuttamiseksi, on ”mies”. Hän sanoo, ettei Bibi ole ensimmäinen poliitikko pelatakseen tätä peliä armeijan kanssa, mutta seuraava pääministeri ei voi pelata sitä enää.

Fishman toteaa, että ”turvallisuusvoimien johtajat seisovat tällä hetkellä käytävässä, joka johtaa Israelin suoraan uuteen sotilaskonfliktiin Gazassa, sellaiseen, joka ei välttämättä riipu sen toimista tai siellä paljastuneista skandaaleista”, ja jatkaa:

”Samantapaisen kansan painostuksen aikana vuonna 2006 Hamas poisti vaikeuksitta PA:n vallan Gazassa, ja nykyinen arabien painostuksen tarkoituksena Gazassa on varmistaa Hamasin valta, jota horjuttavat loputtomat taloudelliset sanktiot”.

”Hamas tunnistaa arabikadun kärsivällisyyden alkavan säröillä ja pyrkii keskittämään arabien tunteman turhautuneisuuden mielenosoituksiin turva-aidalla, toivoen voivansa raapia taloudellisia saavutuksia osana sopimuksia rauhantilan säilyttämiseksi alueella”.

”Se on toiminut tähän saakka. Gazan kaistan kansalaisten elintaso on noussut 1.8 %, mutta se ei tyydytä kansaa, eikä sammuta sisäisiä liekkejä”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5596924,00.html,

05. ”Viime viikolla ”Palestiinan Centre for Policy & Survey Research” yhtiön suorittaman tutkimuksen mukaan kaksi/kolmasosaa gazalaisista pitää Hamasin hallitusta korruptoituneena, eikä siten ole ihme, että lähes puolet kansasta haluaa muuttaa pysyvästi pois Gazasta”

”Tämä mielipidetiedustelu nostatti punaisen varoituslipun IDF:n päämajassa, sillä Hamas-johtajalla Yahyia Sinwarilla ei ole useita mahdollisuuksia, vaan hänen täytyy käyttää kaikkia käytettävissään olevia keinoja Israelia vastaan”.

Sinwar on entinen Israelin turvallisuusvanki, joka ”useita vuosia kärsittyään vankilassa, jatkaa sydämessään edelleen vankien johtajana käyttäen voimaa vartijoita vastaan etuisuuksien saamiseksi”. Gaza on nyt hänen vankilansa ja sen asukkaat vankeja, joille hän vaatii etuisuuksia Israelilta voimaa käyttäen.

Fishman toteaa, että ”nurkkaan ahdistettuna Sinwar voi tuntea menettävänsä toisten vankien uskollisuuden ja on valmis maksamaan – ”vankien” kustannuksella – korkean hinnan, eli vankilakapinan, päämääränsä saavuttamiseksi. Uusi sota ei ole kaukana”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5596924,00.html,

06. ”Toinen Sinwarin päätuhkaava uhka tulee Qatarin taholta”, Fishman jatkaa edellistä artikkeliaan.

”Qatar on investoinut yli 400 miljoonaa USD Gazan kaistan jälleen rakentamiseen ja sen infrastruktuurin uusimiseen. Vuonna 2018 Qatar suostui toimittamaan 15 -30 miljoonaa lisää kuukausittain Gazan tarvitseman polttoaineen, terveydenhoidon ja palkkojen maksamiseen”.

”Qatarin ja Hamasin tekemän sopimuksen mukaan nämä tulolähteet loppuvat vuonna 2019, eikä mitään korvaavaa lähdettä ole tiedossa”.

Fishman muistuttaa, ”ettei Qatar luovu miljoonistaan hyväntekeväisyydestä, vaan sillä on käytännöllinen ohjelma suhteessa sen tukemiin puolueisiin ja ryhmittymiin, jotka ovat poliittisesti suhteessa Muslimiveljeskuntaan”.

”Vastapalvelukseksi Qatar haluaa laajentaa valtaansa tullakseen voiman ja vaikutus-vallan keskukseksi alueella. Qatar poistuu kaikilta alueilta, joissa raha ei tuota sen toivomaa poliittista tulosta”, ja nyt on Gazan vuoro joutua tarkastelun kohteeksi.

- Hamas ei ole karkottanut vihollismaata Egyptiä pois Gazasta.
- Hamas ei ole vähentänyt jännitystä Israelin kanssa,
- Hamas on lähentynyt Irania ja Syyrian presidentti Bashar Assadia,
- Hamasin johtajat ovat siirtäneet suuri summia omille tileilleen,
- Sinwar nosti jännitystä rajalla, koska Qatarin rahasiirrot olivat myöhässä.
Fishman toteaa lopuksi, että ”Qatarin tuen loppuminen voi pakottaa Sinwarin turvautumaan äärimmäisiin keinoihin, jotka voivat yllättää vaalitunnelmissa edelleen elävän ja sotaan valmistumattoman Israelin täysin”. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5596924,00.html,
07. Iranin presidentti Hassan Rouhani varoitti YK:n yleiskokouksessa keskiviikkona pitämässään puheessa maailman johtajia, että ”yksi ainoa virheellinen siirto voi sytyttää suuren palon”.

”Emme tule sallimaan ulkomaisten provokaattoreiden väliintuloa. Me tulemme reagoimaan päättävästi ja voimallisesti mihin tahansa turvallisuuttamme ja maantieteellistä yhtenäisyyttämme vastaan tehtyyn hyökkäykseen” Iranin presidentti Rouhani selvitti maansa asemaa YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa keskiviikkona.

Rouhani vakuutti, ettei Iran tule koskaan neuvottelemaan USA:n kanssa painostuksen alla, mutta lupasi, että Washingtonin asettamien sanktioitten poistaminen ja YK:n turvallisuusneuvoston tekemien päätösten noudattaminen voivat johtaa uusiin neuvotteluihin.

Rouhani sanoi Iranin kunnioittavat kv. ydinsopimusta Iranin kanssa, jos Euroopan maat toimivat lupaustensa mukaisesti sopimuksen pelastamiseksi, mutta lisäsi uhmaavasti: ”Iranin kärsivällisyydellä on rajansa”.

USA:n vetäydyttyä JCPOA sopimuksesta Iran on vähitellen alkanut purkaa sopimuksen uraanin rikastamisen laatuun ja määrään asettamia rajoituksia.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5597114,00.html,
Israelin YK:n delegaatio poistui YK:n istuntosalista Iranin presidentti Hassan Rouhanin puheen aikana lähettiläs Danny Danonin johdolla.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israels-UN-ambassador-stages-walk-out-during-Rouhanis-speech-602922,

08. 22-vuotias nainen sai kohtalaisen vaarallisia haavoja Modiinissa suoritetussa puukotuksessa lähellä Maccabim-risteystä tiellä 443 keskiviikkona.

Puukotuksesta epäilty 14-vuotias PA:n arabinuorukainen pidätettiin hänen yritettyään paeta paikalta.
Nainen sai haavoja yläruumiiseensa, ja hänelle annettiin ensi apu paikalla. Myös toinen henkilö sai vähäisempiä haavoja tilanteen aikana.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5596984,00.html,

09. Uuden juutalaisen vuoden 5780 kynnyksellä Israelin turismiministeriö ilmoittaa vuoden 5779 aikana maahan saapuneen ennätysmäärän 4.6 miljoonaa turistia. Tämä osoittaa turistien määrän nousseen 18 % edellisvuodesta 3.9 miljoonaa.

Turismin tuomat tulot nousivat vuoden 5778 NIS 19 miljoonasta 22.4 miljoonaan NIS.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israel-breaks-record-of-incoming-tourists-in-5779-602970,

10. Israelin ulkoministeri Israel Katz ja hänen Ronit vaimonsa tapasivat USA:n presidentti Donald Trumpin ja hänen Melanie vaimonsa YK:n yleiskokouksen aikana New Yorkissa.

Presidentti Trump osoitti suurta kiinnostusta Israelin vaaleihin kysellen, mitä Israelissa oikein tapahtuu.

Katz rauhoitteli Trumpin epäilyksiä todeten, että presidentti Rivlin antoi Netanyahulle tehtäväksi uuden hallituksen muodostamiseksi mahdollisimman pian ja toivoi hänen onnistuvat tehtävässään. Katz puhuu tänään YK:n yleiskokouksessa.

Katz ”kiitti Trumpia historiallisesta ja rohkeasta päätöksestä tunnustaa Jerusalem Israelin jakamattomaksi pääkaupungiksi sekä Golanin tunnustamisesta osaksi Israelia”. Hän vakuutti Trumpille tämän kysymykseen: Kumpi oli tärkeämpi Israelin kansalle, että ”Jerusalemin tunnustaminen on ilman epäilyä tärkein”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269462,

11. UUTISIA LYHYESTI

Yair Lapid sanoo, ettei hän halua samaan hallitukseen Netanyahun kanssa, ja sama kielto näyttää soveltuvan koko SiniValkoiseen puolueeseen. Liberman sanoo neuvottelevansa ilman ehtoja kenen kanssa tahansa. (paitsi ulltraortodoksien)
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5596763,00.html,

Gantz otti yhteyttä ennen tapaamistaan Rivlinin kanssa Joint Listan puheenjohtajaan Aymen Odehiin, joka väittää, ettei heillä ole sopimusta. Gantz halusi saada tukea pyrkimyksilleen saada hallituksen muodostajan tehtävät. Odeh käytti vastauksessaan psalmia ”Kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi”, minkä rabbit katsovat tarkoittavan, että ”muslimit rakentavat kolmannen Temppelin”.
Odeh kylläkin tarkoitti arabeja, tuskin juutalaisen Temppelin rakentamista.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5597465,00.html.

12. USA:n kongressin demokraatit aloittivat virallisesti 25.09.2019 tutkimukset, joiden päämääränä on presidentti Donald Trumpin syyttäminen, viimeinen kysymys koskee Trumpin pyyntöä Ukrainan presidentille tutkimuksen suorittamiseksi koskien Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin hämäriä liiketoimia Ukrainassa.

Trumpin tutkimuspäätöksen tultua julkisuuteen pörssikurssit putosivat, mutta jos syytteitä nostetaan presidenttiä vastaan, pörssikurssien pelätään romahtavan. http://theeconomiccollapseblog.com/archives/if-donald-trump-is-impeached-you-should-expect-the-mother-of-all-stock-market-crashes-to-happen,

13. Viime vuosien aikana on totuttu siihen, että Nobelkomitea keksii mitä oudoimpia ehdokkaita Nobelin rauhanpalkinnon saajiksi. Tänä vuonna huhutaan, että ruotsalainen 16-vuotias kehitysvammainen, aspergers-syndromia sairastava Greta Thunberg on ehdokkaana, joka nousi kuuluisuuteen twiitattuaan Trumpia koskevan syytöksen, että ”Trump riisti hänen lapsuutensa ja unelmansa. Miten uskallat?” kuten hän kyseli.
Thunbergin luultavasti aivopesi, valmensi ja kustansi YK:n ilmastokonferenssiin New Yorkissa NWO tai joku muu ilmastonmuutoksesta huolestunut järjestö. Hän pääsi muutaman metrin päähän Trumpista, jota hän tuijotti silmiä räpäyttämättä tavalla, jota voisi kutsua tappavaksi, ja josta WND sanoi, että jos missä, niin tässä on ehdokas pahojen henkien ajajalle (exorcist).

Mistä näitä rääväsuisia maailmanparantajia nousee kuin sieniä sateella, joilla näyttää olevan epätavallinen valmius ja rohkeus asiansa ajamiseen Trumpin kaatamiseksi?
https://www.jpost.com/Breaking-News/Greta-Thunberg-to-UN-climate-summit-you-have-stolen-my-dreams-602614,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 19 -32; Tiberias 22 -36; Suolameri 25 -36; Eilat 24 -38 +C-astetta, aurinkoista, lämpötila laskee huomenna muutaman asteen.
Tuesday, September 24, 2019

TIISTAI 24.09.2019

TIISTAI 24.09.2019
01. YK:n yleiskokous aloittaa istuntokautensa tänään tiistaina, mutta ennen sen alkua YK:n asettama ”Ilmaston Toimintakomitea” piti kokouksensa, jossa se suosittelee jäsenmaita tekemään enemmän maailman lämpenemisen estämiseksi rajoittamalla hiilidioksiidia (CO2) tuottavien laitosten toimintoja.

Jäsenmaiden johtajat pitävät puheensa, joista etenkin USA:n presidentin puhetta odotetaan suurimmalla mielenkiinnolla. Presidentti Trump ei osallistu ilmasto-komitean istuntoon, sillä hän vastustaa YK:n asennetta ilmaston lämpenemisen aiheuttajiin pitäen sitä virheellisenä.

Presidentti Trump puhuu uskonnonvapauden suojelemisesta, jota hän pitää yhtenä ensimmäisistä tavoitteistaan. Trump pyrkii muodostamaan liikeyhtiöitten muodostaman koaliittion, jonka tehtävänä on uskonnonvapauden suojeleminen.

Ideansa edistämiseksi Trump ilmoitti hallituksensa antavan edellisten lisäksi 25 miljoonaa USD uskonnonvapauden sekä uskonnollisten kohteitten ja reliikkien suojelemiseksi. Ensimmäisen kerran YK:n yleiskokous pitää erityisistunnon uskonnonvapauden käsittelemiseksi.
https://www.jpost.com/American-Politics/Trump-Protecting-religious-freedom-is-one-of-my-highest-priorities-602634.

02. YK:n ja sen alaisten instituutioiden uskottavuutta ja suosiota on pahoin riepotellut UNRWA:n toimintaa koskeva skandaali, johon ovat syyllistyneet sen korkein johto useiden vuosien aikana.

Syytökset vakavasta korruptiosta, nepotismista ja suosimisesta UNRWA:a vastaan perustuvat YK:n eettisen komitean suorittaman raportin joulukuussa 2018 vuotamisesta julkisuuteen.
Raportin julkaisivat sivuillaan Al Jazeera ja Agence France Press (AFP).

Tutkimusten keskipisteessä ovat olleet UNRWA:n pääkomissaari Pierre Krähenbyhl ja hänen nimittämänsä Maria Mohammedi, jonka kanssa hänellä oli suhde ”korkealla ammattimaisuuden yläpuolella”, minkä molemmat kiistävät.
YK:n pääsihteeri Antonio Guterres oli tutkimuskomitean jäsen pyrkien estämään skandaalin julkistamisen, mutta lopulta joutui tunnustamaan raportin.

USA peruutti UNRWA:n rahoittamisen jo aiemmin, mutta Sveitsi, Belgia ja Hollanti keskeyttivät nyt UNRWA:n rahoittamisen tutkimusten ajaksi.
https://besacenter.org/perspectives-papers/unrwa-corruption-scandal/,

03. Paavi Francis I:n perustama katolisen kirkon ja islamin uskontojen välinen neuvosto ilmoittaa uuden ”chrislamin päämajan” avaamisesta vuonna 2022, jossa toimivat sekä moskeija että kirkko allekirjoitetun sopimuksen mukaan.

Ilmoitus Abrahamin perheen Veljeskunnan toimitilojen rakentamisesta Saadiyat saarelle Abu Dhabissa julkistettiin paavi Francis I:n emiirikuntiin helmikuussa tekemän vierailun jälkeen.

Vierailun aikana paavi allekirjoitti sopimuksen yhdessä Kairon Al-Azharin yliopiston suur-imaamin, tri Ahmed el-Tayebin kanssa vaatien uskonnollista suvaitsevuutta ja keskustelua.

Julistuksen seurauksena perustettiin ”uskontojen välinen neuvosto valvomaan suvaitsevuutta edistävien projektien etenemistä”, jolle annettiin innoittava nimi ”Inhimillisen Veljeskunnan ylikomitea”.

Abrahamin Veljeskunnan toimitilat ovat sen ensimmäinen toimintakohde, jotka avataan yleiseen käyttöön 2022.

Paavin allekirjoittaman sopimuksen mukaan Abrahamin Veljeskunnan tilakompleksiin tullaan rakentamaan kirkko ja moskeija, myöhemmin synagoga, ja tiloja lisätään sopimusten mukaan muittenkin uskontojen tarpeita varten.

Steve Quayle:n artikkelissa muistutetaan Jesajan varoitusta liitosta kuoleman kanssa. (Jes28:15 -16)
https://www.nowtheendbegins.com/catholic-muslim-interfaith-council-created-by-pope-francis-announces-new-chrislam-headquarters-in-2022-that-combines-mosque-church/.

04. Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Zarif syyttää Israelia useita ilma-hyökkäyksistä Irakissa sanoen niiden kuuluneen Irakin armeijalle.

Heinäkuun keskivälistä lähtien ilmaiskuja on tehty kahdeksaan harjoitusleiriin, jotka kuuluvat Iranin tukemille Popular Mobilization joukoille (PMF) Syyriassa ja Irakissa.

Iranin vahvasti tukema PMF, joka on militaristien peittojärjestö, syyttää sekä Israelia että Yhdysvaltoja iskujen sarjasta ja havainnoista UAV-koneista tukikohtien läheisyydessä.

Israel ei ole virallisesti tunnustanut hyökkäyksiä, joskin virkailijat viittaavat niihin.

Osana keskusteluista hyökkäyksistä Saudi Arabian öljynjalostuslaitteita vastaan, joista syytetään Irania ja sen tukemia militaristeja, Zarif selvitti, että Irakin militaristit ovat osa Irakin kansallista armeijaa.

”Nämä militaristit ovat osa armeijaa ja Irakin hallitusta. Israelin tekemät ilmaiskut niiden tukikohtia vastaan ovat siten iskuja Irakin armeijaa ja hallitusta vastaan”.

Pääministeri Boris Johnson, Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Angelika Merkel julkaisivat New Yorkin YK:n yleiskokouksen ohessa yhteisen lausunnon:

”Meistä on selvää, että Iran kantaa vastuun näistä iskuista. Ei niille ole muuta selitystä. Kannatamme tutkimusten jatkamista uusien yksityiskohtien paljastumiseksi. Iranin tulee hyväksyä pitkän tähtäyksen aikavälin neuvottelut ydinohjelmastaan ja ohjusten rakentamisesta ja muista kuljetusmuodoista”.
https://www.jpost.com/Middle-East/Irans-Zarif-accuses-Israel-of-airstrikes-in-Iraq-602650,
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-49805591,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269336,

05. Päätettyään keskustelut Knessetiin hyväksyttyjen puolue-edustajien kanssa presidentti Reuven Rivlin kutsui luokseen Likudin johtajan Netanyahun ja SiniValkoisten johtajan Gantzin, joiden kanssa hän keskusteli parin tunnin ajan pyrkien painottamaan yhteyshallituksen muodostamista.

Hän antoi heille tilaisuuden puhua keskenään hetken aikaa poistuen salista, minkä jälkeen presidentti katsoi johtajien saavuttaneen merkittävää edistystä, joskaan ei vielä pystynyt antamaan lopullista ratkaisua ongelmaan.

Likudin ja SiniValkoisten hallitusneuvottelijat keskustelevat asiasta tiistaina, ja Netanyahu ja Gantz tapaavat presidentti Rivlinin uudelleen keskiviikkona.

Netanyahu sanoi edustavansa kaikkia koaliittion jäsenpuolueita, ja ettei ketään niistä jätetä hallituksen ulkopuolelle.

Rivlin painotti, ”ettei kumpikaan pääehdokkaista osoittanut selvää kykyä hallituksen muodostamiseksi, ja siksi painotan yhteishallitusta, vaikka se merkitsisi henkilökohtaisen tai ideologisen hinnan maksamista”. https://www.jpost.com/Israel-Elections/Rivlin-Gantz-and-Netanyahu-meet-WATCH-602625,
Gantzia moitittiin siitä, ettei hän ollut keskustellut Israel Beitenun johtajan Avigdor Libermanin kanssa ennen tämän selitystä presidentille, ettei hän voi antaa tukeaan kummallekaan pääehdokkaalle. Libermasn selitti, että ongelman muodostaa se, kumpi toimii ensiksi pääministerinä, ja miten vuorottelu hoidetaan. ”Voisivat vaikka vetää tikkua siitä”.

Tri Hagai Ben-Artzi varoittaa pääministeriyden antamista ensiksi Gantzille, joka on kokematon diplomatiassa ja voi vaarantaa kansan turvallisuuden.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269315,

06. Joint Listan arabikansanedustaja Ahmed Tibi selitti maanantaina puolueensa poliittisista tavoitteista TV-13 haastattelussa, ja miksi he tukevat Gantzia.

Tibi kertoi tavoitteena olevan ”puolueen merkityksen nostamisen, ja toiseksi päämääränä on Netanyahu kauden lopettaminen, mistä 13 kansanedustajaa 120:stä on merkkinä. Sillä estettiin Bibin oikeistohallituksen muodostaminen”.

Hallitukselta hän odottaa Kaminitz lain kumoamista ja taloussuunnitelman hyväksymistä, jolla nostetaan arabisektorin elinoloja, ja poistetaan sitä vaivaava rikollisuus. (alkuvuoden aikana suoritettiin 18 kunniamurhaa)

Ahmed Tibi ylistää arabiterroristia Marwan Barghoutia, joka toisen intifadan aikana surmautti lukuisia israelilaisia, ja tuomittiin viiteen elinkautiseen + kolme-kymmentä vuotta rikoksistaan.

”Barghouti on symboli ja kansallinen johtaja, joka on vankilassa. Hän taistelee kahden valtion muodostamiseksi kahdelle kansalle ja tielle vapauteen, jossa käytettiin väkivaltaa, jota kutsutaan vallankumoukselliseksi väkivallaksi. Jotkut hänet toimistaan ovat väärin. Mielestäni on vakava virhe vahingoittaa siviilejä”.

Tibi tuntee ”tulleensa loukatuksi, kun jotkut vertaavat häntä Itamar Ben Gviriin, joka pitää juutalaisen murhaajan Baruch Goldsteinin kuvaa seinällään”.
Hän sanoo asiaa vakavaksi, sillä hän on humanisti, eikä sano pahasti juutalaiselle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269333,

07. Korkea USA:n hallituksen virkailija valittaa, että ”Israelin hallitusongelmat estävät sitä käyttämästä hyväkseen merkittäviä tilanteita”.

”Jos Israel olisi ollut paremmassa tilanteessa, me olisimme voineet tehdä paljon enemmän sen hyväksi” hän sanoi Israel Hajom-lehden mukaan.

Hän vakuuttaa, että ”presidentti Donald Trump, Israelin lähettiläs David Friedman ja erityislähettiläs Lähi-Itään Jason Greenblatt todella huolehtivat Israelista, ja olisivat halunneet tehdä enemmän ja jatkaa sitä edelleen, mutta kuka on vallassa Israelissa ensi vuonna, tai onko sillä edes toimivaa hallitusta?”

”Näissä olosuhteissa, ja PA/PLO:n hylätessä rauhansuunnitelman suoralta kädeltä, ei ole mitään mieltä julkistaa sitä” hän toteaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269342,

08. 1250 ylistäjää kokoontui maanantai-iltana Sikemiin Josefin hautakammion edustalle Selichot koko yön kestäviin rukouksiin.(sliha, antaa anteeksi)

Mukana oli joitakin kuuluisuuden henkilöitä, rabbi Shmuel Edri Raananasta, Shomronin neuvoston johtaja Yossi Dagan ja opetusministeri Rafi Peretz, ja muita. Rukouskokous sujui ja hajaantui aamulla ilman välikohtauksia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269331,

09. YK julkisti sisäisen raportin, joka oli laatinut erityisreportteriksi nimitetty henkilö uskonnon tai uskon vapaudesta ”Taistelu antisemitismiä vastaan eliminoimalla uskoon tai uskontoon perustuvan syrjinnän ja suvaitsemattomuuden”.

Raportissa käydään läpi useita havaintoja, joissa antisemitismi ilmenee todeten, että USA:ssa 2017 aikana 58 % (1749 tapausta) olivat uskontoon liittyviä tapauksia, usein antisemitistisin painottein.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269320,

10. Israelin sanhedrinin järjestämä 70 maan konferenssi alkanee huomenna 25.09., ja perjantaina 27.09.2019 on tarkoitus suorittaa eläinuhri Öljyvuorella. Paikallinen media on kovin hiljaa tästä tapahtumasta.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -29; Tiberias 21 -36; Suolameri 23 -34; Eilat 22 -37 +C-astetta, aurinkoista, ei suuria muutoksia lämpötiloissa.


Sunday, September 22, 2019

SUNNUNTAI 22.09.2019

SUNNUNTAI 22.09.2019
01. Tänään presidentti Reuven Rivlin aloittaa klo 17.00 aikaan keskustelut vaaleissa vaalikynnyksen ylittäneitten puoluejohtajien kanssa kysellen, ketä he suosittavat uuden hallituksen muodostajaksi ja potentiaaliseksi pääministeriksi. Suositusten jälkeen Rivlin keskustelee ehdokkaitten kanssa

Hallitus-tunnustelijaksi nimetty henkilö informoi presidenttiä sovitun ajan kuluttua hallituskoostumuksesta, jonka jälkeen puolueet aloittavat varsinaiset hallitus-neuvottelut hallitusohjelmasta ja ministeripaikoista. Rivlin voi myös halutessaan vaihtaa tunnustelijaa, jos hän katsoo sen tarpeelliseksi.

Puolueille on varattu keskusteluaikaa 6 viikkoa, mutta jos sen aikana ei löydy koaliittiota realistiseksi hallituspohjaksi, puolueille annetaan 28 päivää lisää uskottavan hallituksen muodostamiseksi, mitä Rivlin voi jatkaa 14 päivää. Rivlin lupasi tehdä kaikkensa estääkseen uudet vaalit, kolmannet vuoden kuluessa.

Jos puolueille varattu aika ei tuota tulosta, nykyinen Netanyahun johtama toimenpidehallitus hajottaa Knessetin ja edessä ovat uudet vaalit 2020 alussa.
https://www.jpost.com/Israel-News/Gantz-on-verge-of-getting-more-recommendations-602441,

02. Likudin johtaja Benyamin Netanyahu kokosi keskiviikkona oikeistopuolueitten ja ortodoksien johtajat tilaisuuteen, jossa hän vaati heitä antamaan sitovan lupauksen suositella häntä hallitustunnustelijaksi ja pääministeriksi.

Näillä puolueilla on yhteensä 55 kansanedustajaa Knessetissä, eli hän tarvitsee 6 kansanedustajan tuen voidakseen muodostaa 61 kansanedustajan tukeman hallituksen.

Sinivalkoisen puolueen johtajalla Benny Gantzilla on 44 kansanedustajan tuki, joten hän tarvitsee 17 kansanedustajaa hallituksen muodostamiseksi.

Mahdollisia ehdokkaita ovat Israel Beitenu (9) ja arabien Joint List (13), Labour ja Demokraattinen Unioni.
Yaminan johtaja Ayelet Shaked ilmoitti Likudin kokouksen jälkeen, ettei hänen antamansa vakuutus tuesta Likudille ole sitova.

Rivlin suunnittelee Likudin ja Sinivalkoisen puolueitten johtajien kutsumista yhteiseen istuntoon yhteyshallituksen runnomiseksi, jota hän suosittelee. https://www.timesofisrael.com/rivlin-to-begin-consultations-on-tasking-next-prime-minister/,

03. Israelin arabien Joint List päättää tänään, ketä se suosittaa hallitus-tunnustelijaksi. Joint Listan jäsen Balad sanoo, ettei se suosittele Gantzia uudeksi pääministeriksi, mutta muut kymmenen jäsentä 13:sta suosittanevat häntä.

Sinivalkoisen virkailijoitten tiedetään käyvät salaisia keskusteluja Joint Listan kanssa hallitusyhteistyöstä, kuten TV-13 raportoi.
He lupaavat edistää useita lakialoitteita, niiden mukana ottaa uuteen harkintaan lain, jossa vaaditaan tuntuvia rangaistuksia henkilöille, jotka suorittavat laitonta rakentamista, kuten TV-13 raportoi.

Joint List esittää kuitenkin laajempia vaatimuksia koskien Israelin ja arabien välistä rauhansuunnitelmaa.

Kamenitz laki, joka hyväksyttiin Knessetissä 2017, on lisäys Israelin suunnittelu- ja rakennuskoodiin apulaisoikeuskansleri Erez Kamentzin johtaman erityiskomitean toimesta. Laki antaa hallitukselle suuremmat valtuudet kovennettujen rangaistusten ja purkamisen kautta valvoa laillista rakentamista Israelissa.

Kamenitz lakia vastustavat etenkin pienet juutalaiskaupungit, ja myös Bibi esitti lain muotoilemista uudelleen sen herättämän vastuksen vuoksi.

Regavim NGO-järjestö kritisoi tietoja SiniValkoisen suunnitelmista miedontaa lain purevaa kykyä, mikä ”näyttää vihreää valoa arabien laittomalle rakentamiselle, joka rehottaa etenkin arabisektorilla”.
Jos Rivlin hyväksyy arabit hallitukseen, se olisi ensimmäinen 1992 jälkeen.
https://www.timesofisrael.com/balad-said-opposed-to-endorsing-gantz-amid-bid-to-woo-joint-list-in-secret-talks/,
Joint Listan kansanedustaja Ofer Cassif sanoi, että puolue suosittaa Gantzia pää-ministeriksi vain, jos sen asettamiin ehtoihin suostutaan, niiden mukana Kamentzin laki. Galei Tzahal haastattelussa Cassif yksilöi vaatimuksia todeten, että Joint Listan yhden osan päätös koskee kaikkia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269233. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269214,

04. UUTISIA LYHYESTI

Viikoittaisiin ”paluumarsseihin” Gazan turva-aidan varrella osallistui 9 200 Gazan arabia, jotka pommittivat rajaa vartioivia sotilaita kallionlohkarein, kotitekoisin pommein sekä palopommilla.

Sotilaat vastasivat niihin mellakantorjumisvälinein pyrkien välttämään kovien luotien käyttämistä.

Hamasin ”terveysministeriö” ilmoitti, että 76 mielenosoittajaa haavoittui.
Mielenosoituksiin osallistuneitten määrä on nousemassa uudelleen, kuten myös heidän sotilaisiin kohdistamansa väkivalta, mikä osoittaa tilanteen kärjistymistä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269202,

Neljäntenä Yaminan listalla oleva entinen opetusministeri Naftali Bennett kritisoi kovin sanoin niitä, jotka ”juhlivat pääministeri Benyamin Netanyahun ja oikeisto-leirin vastaista vihaa viimeisistä vaaleista lähtien”, mitä Bennett pitää ”iljettävänä, epäkiitollisena ja vääränä ilman tosiasioita”.

Bennett kehottaa oikeistoleiriä nostamaan päänsä, sillä ”Bibi on investoinut elämänsä Israelin valtion olemassa olon ja vahvistamisen hyväksi”.

”Voitte olla eri mieltä, vastustaa häntä, kuten minäkin olen tehnyt, mutta tämä vasemmiston suorittama on lynkkaus: ”Mikä armahdus, kuolemantuomio hänelle!”
”Eikö hän tehnyt mitään hyvää Israelille? Ei mitään kiitoksen sanoja. Vaatimus heittää Bibi yli laidan on tosiasioiden valossa väärä. On syytä herätä”.

”Kansa palkitsi hänelle 55 kansanedustaja tuen, jotka etukäteen lupasivat suositella häntä pääministeriksi, mutta vain 44 kansanedustajaa tukee Gantzia”.

”Vain 2 puoluetta, Meretz ja Labor, sanovat kannattavansa kahden valtion peri-aatetta, mikä on yhteensä 11 Knessetin jäsentä. Kansa kääntyy oikealle!”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269230,

Yaminan kansanedustaja Betzalel Smotrich kritisoi tietoja Israelin arabien Joint List valmistelemaa päätöstä Gantzin suosittelemiseksi Israelin pääministeriksi.

”Haredim katsotaan sopimattomaksi istumaan hallituksessa, mutta syleillään terrorismin tukijoita” Smotrich puhkuu oikeutettua suuttumusta.

”Gantz, Lapid, liberman – sionismin tuhon ja todellisen lain alennusmyynnissä - ovat matkalla hallitukseen hinnalla millä tahansa – hyljäten haredi-veljensä ja syleillen niitä, jotka tukevat terroria ja hylkäävät juutalaisen valtion”.

”Joint List piti kokouksen tänään aamutuimaan, mutta tekee lopullisen päätöksen tavattuaan presidentti Reuven Rivlinin” sanoo Ahmed Tibi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269218,

05. Iranin vallankumouskaarin (IRGC) komentaja kenraalimajuri Hossein Salami varoittaa ulkomaita, että ”Iran tulee jahtaamaan jokaista hyökkääjää, vaikka se tekisi vain rajoitetun iskun Irania vastaan, ja pyrkii tuhoamaan sen” hän sanoi Iranin valtion TV:n lähetyksessä, kuten REUTERS raportoi.

”Ole varovainen, sillä rajoitettu hyökkäys ei pysy rajoitettuna. Me haluamme rangaista ja jatkamme, kunnes mikä tahansa hyökkääjä on täysin tuhottu” Hossein Salami vakuutti ohjelmassa.

IRGC:n komentajan varoitus julkistettiin sen jälkeen, kun Iranin uskotaan syyllistyneen Saudi Arabian öljyn jalostuslaitoksia vastaan tehtyihin tuhoisiin iskuihin, tai ainakin osallistuneen niihin.

USA:n puolustusministeri Mike Esper sanoi USA:n valmistelevan vastaiskuja saudien öljynjalostuslaitoksiin iskeneitä hyökkääjiä vastaan.

Hyökkäykset rampauttivat suuret osat saudien jalostuslaitoksista ja pudottivat öljytuotteiden tuotteiden määrän puoleen, eli 5 % maailman päivittäisestä öljyn-tarpeesta. Laitoksen johtajat sanovat, että sen tuotanto saadaan ennalleen viikon loppuun mennessä.

Jemenin houthi-kapinalliset ottivat vastuun iskuista, mutta USA:n presidentti Trump haluaa lisää todisteita Iranin osuudesta ennen päätöksensä tekemistä.

Iranin päämääränä uskotaan olevan saada Jemen Iranin valvontaa, ottaa hallintaansa Adenin satama, joka valvoo meriliikennettä PunaiselleMerelle ja viimeiseksi Israelin Eilatin lomakeskuksiin.
Iran haluaa saartaa Israelin sulkemalla myös sen meriyhteydet.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269224,

06. Egyptin Tahrir-aukiolle kokoontuneet mielenosoittajat vaativat presidentti Abdel Fattah Al-Sisin eroamista useiden kaupunkien liittyessä vaatimuksiin presidentin poistamiseksi vallasta.

Sadat mielenosoittajat marssivat pitkin Kairon katuja myöhään perjantai-iltana kantaen käsissään plakaatteja, joissa vaadittiin Sisin eroa, ja Egyptin hallituksen kaatamista.

Turvallisuusjoukot valvoivat mielenosituksia seuraten tarkoin mielenosoittajien marssia ja pidättäen heistä ainakin 74, kuten AFP raportoi.

Protestit alkoivat Kairossa Tahrir-aukiolla, joka oli vuoden 2011 Hosni Mubarakia vastaan nousseiden protestoijien keskuspaikka. Niiden sytyttäjänä pidetään online julkaistuja kehotuksia, joita julkaisi väärin kohdeltu, maasta muuttanut liikemies Mohamed Aly, entinen rakennusurakoitsija.

Mohamed Aly lisäsi painostustaan julkaisemalla ”selittävän” videon, jossa hän kiihotti egyptiläisiä liittymään ”miljoonan miehen marssiin” ensi perjantaina, ja täyttämään kaikki torit maassa Egyptin. Hän julkaisee ”expletive” (kiroavia) videoitaan Espanjassa syyskuusta lähtien syyttäen Sisiä ja hallitusta korruptiosta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269225,

07. Haifassa varas tunkeutui kerrostalon asuntoon, mutta asukkaitten havaitessa hän joutui pakenemaan asunnon parvekkeelle, mutta putosi sieltä kolmannesta kerroksesta maahan saaden surmansa.

Paikalle kutsuttu Magen David Adom avustava lääkintämies Assad Jo Hadad joutui elvytysyritysten epäonnistuttua toteamaan, että mies oli kuollut.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269210,

08. Lomalla Samariassa ollut 23-vuotias IDF:n upseeri haavoittui kohtalaisesti PA:n arabien kivittäessä hänen autoaan.

Hän ajoi valtatietä 55 lähellä Maale Shomronia Samariassa.
Upseeri haavoittui kasvoihin osuneesta kivenlohkareesta, ja hänen autonsa tuhoutui arabien aiheettomasta hyökkäyksestä.

MDA antoi hänelle ensiavun paikalla, ja hänet siirrettiin sairaalaan.

Keskiviikkona naisterroristi yritti puukottaa turvallisuusmiehiä Qalandian tarkastuspisteessä, mutta turvallisuusmiehet eliminoivat hänet ennen sitä.
Hänet vietiin Hadashan Mt. Scopus sairaalaan, mutta hän kuoli haavoihinsa.

Tutkimusten mukaan sotilaat käskivät häntä pysähtymään tarkastusta varten, mutta hän veti esiin veitsen uhaten sillä sotilaita. Häntä kohti ammuttiin useita laukauksia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269204,

09. Pääministeri Benyamin Netanyahu tapasi tänään USA:n presidentti Trumpin nimittämän rauhantiimin entisen jäsenen Jason Greenblattin ja USA:n Israelin lähettilään David Friedmanin pääministerin asunnossa Jerusalemissa.
Myös Israelin USA:n lähettiläs Ron Dermer oli paikalla.

Tapaamisesta ei ole annettu lausuntoa, mutta ilmeisesti siinä vaihdettiin informaatiota puolin ja toisin. Greenblatt tavannee myös SiniValkoisen johtajan Benny Gantzin, joka katsoo olevansa Israelin seuraava pääministeri.

USA lupaili julkistaa rauhansuunnitelmansa vaalien jälkeen, mutta nykyisessä epäselvässä tilanteessa se ei liene mielekästä.

Bibi informoi puolestaan Israelin poliittisesti blokkiutuneesta tilanteesta.
Presidentti Trump julkisti oman arvionsa, että Israelin ja USA:n välinen ystävyys on maitten välinen, ei vain henkilökohtainen. Siksi hän pysyi sivussa vaaleista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269196,

10. Ankarassa järjestettiin Turkin suojeluksessa palestiinalaisia tukeva konferenssi, johon osallistui radikaaleja islamisteja, jotka ”vaativat juutalaisen valtion eliminoimista ja antoivat tukensa BDS:n Israelin vastaiselle kampanjalle”.

”Israel täytyy hajottaa ja tuhota”, vaati eräs puhuja, kuten Saksan päivälehti Die Welt raportoi.

Turkin Shia-järjestön puheenjohtaja Kadir Arakas sanoi, että vastarinta Palestiinassa on tärkeä Israelin historian heikoimman ajanjakson aikana. Hän myös esitti vaatimuksen, ettei mikään islamilainen valtio työskentele suhteitten parantamiseksi Israelin juutalaisvaltion kanssa.

”Me haluamme vapauttaa Al-Aqsa moskeijan Jerusalemissa, ja meidän tulee tukea mujahideen taistelijoita” Arakas vaati puheessaan.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Call-to-destroy-Israel-at-Islamist-conference-in-Ankara-602442,

11. Iranin tukemat PMU joukot ovat siirtymässä Irakista tarkoituksenaan ottaa valvontaansa Irakin ja Saudi Arabian sekä Irakin ja Jordanian väliset raja-alueet. Tämä liike tuli julkisuuteen pian sen jälkeen, kun USA ilmoitti 21.09. vievänsä sotilaita ja ohjuksia Saudi Arabiaan vahvistaakseen saudien kykyä puolustaa maataan ja sen öljyn jalostuslaitteita, kertoo debkafile.

USA:n risteilijä USS Nitze siirrettiin PunaisenMeren pohjoisosaan. Aluksessa on Aegis ohjustentorjunta järjestelmä, jolla se pystyy seuraamaan ja estämään risteilyohjuksia. Irakin shia Population Mobilisation (PMU) joukot ovat matkalla miehittämään Irakin rajat Saudi Arabiaa ja Jordaniaa vastaan.

Debkafile julkaisi tietoja Iranin siirroista liittolaistensa kautta uhatakseen Saudien kuningaskuntaa sekä Israelia. USA:n armeija on ottanut varovaisen ja vaarallisen asenteen odottaa ja katsoa, mikä antaa Iranille aloitteen suorittaa suunnitelmiensa toteuttamisen ilman USA:n väliintuloa.

DF kertoo, että Irakin militaristit suuresti ylittävät Irakin kansallisen armeijan varustustason, omistaen uusia tankkeja, maasta-maahan ohjuksia ja liuta hyökkäys-droneja (UAV).

Saudien ja Israelin hävittäjät tekivät yhteisen pommituslennon Irakin itäosassa sijaitsevaan Al-Qaimin tukikohtaan.
https://www.debka.com/pro-iran-pmu-forces-take-over-iraqs-saudi-jordanian-borders-threaten-israel-from-the-east/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 17 -28; Tiberias 22 -36; Suolameri 26 -35; Eilat 23 -37 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, hieman lämpenevää.