Friday, May 10, 2019

TORSTAI 10.05.2019

TORSTAI 09.05.2019
01. Tänään 09.05. on Israelin itsenäisyyspäivä – eilen oli kaatuneitten muistopäivä – ja vaikka itsenäisyyttä ei varsinaisesti juhlita uskonnollisin menoin, sitä kuitenkin kunnioitetaan vapauttamalla kansalaiset kaikesta työn teosta, ja siksi minunkin täytyy alistua yleiseen näkemykseen ja pidättyä laatimasta artikkeliani.
Toinen aihe on kuitenkin läheisempi, eli saamme rakkaita vieraita Suomesta, minkä johdosta katson olevani vapautettu velvollisuudesta, jota en yleensä koe velvollisuutena.

Pyrin kuitenkin vähän luistelemaan tiukkapipoisuudesta ja kirjoitan jotain jo tänään voidakseni jatkaa sitä huomenna.

Katselimme eilen Tuntematonta Sotilasta, mikä nostatti minulle mielikuvan: Me olemme kuin suomalainen vartiosotilas asemavaiheen aikana tarkastellen vihollisen liikkeitä peililaitteen avulla pyrkien muistamaan, ettei päätä saa nostaa suojaesteen yli, tai joutuu vihollisen tarkka-ampujan iskukohteeksi.
Paras pitää vain matalaa profiilia.

02. Seurasin hetken aikaa John B Wellsin ohjelmaa ”Daily Dose of Straight Talk, jossa ohjelman laatija kävi läpi USA:n päivänpolttavia kuulumisia konekiväärivauhtia – tai ehkä se muistutti venäläistä Emma pikakivääriä, jota louskuttaa luotejaan rauhalliseen tahtiin, vaikka sitä hiekassa pyöritettäisiin.

Wellsin ohjelmassa todettiin useita asioita, joista joitain sain selville. Hän puhui Karavaaneista, joilla hän ilmeisesti tarkoitti laittomasti maahan tunkeilijoita, joiden määrä vai kasvaa välittämättä Trumpin uhkaamista muureista, joita osaksi on pystytetty jopa Pentagonin avustuksella. Hän puhui keskitysleireistä, joita USA:han on rakennettu sadoittain, pakkopaidoilla ja giljotiineilla varustettuina.

Wells puhui syvästä etelästä, jonka pyrkimyksenä on kaataa Trumpin hallitus ja ennen kaikkea, estää hänen uudelleen valintansa 2020.
Hän puhui myös poliisin saamasta uudesta vallasta, jolla se pystyy kontrolloi-maan kansalaisia käyttäen taseaseitaan ja pian myös ajatusten lukijoitaankin, joilla se pystyy pidättämään epäilemiään pelkän kuvitelmansa perusteella.

Poliisin uusiin valtuuksiin kuuluvat epäilemänsä henkilön pysäyttäminen keskellä liikennettä ja hänen tutkimisensa alastomana kaivellen kaikkia ruumiin onkaloita - etenkin naisilla - väittäen etsivänsä huumeita. USA on siis poliisivalta.

He saavat myös tunkeutua asuntoihin – jopa väärään osoitteeseenkin – joutumatta vastuuseen, koska ”jokainen on varmasti syyllistynyt johonkin”.
Kansan valvominen kasvaa uusien laitteiden, kuten dronet, ansiosta, sekä kasvojen tunnistaminen suuren kansanjoukon keskeltä. Isoveli valvoo kaikkea.

Wells kertoi Trumpin pakottaneen Kiinan myymään osan Long Beachin satamasta tai kentästä saadakseen tukikohdan B-52 raskaille pommittajilleen Iranin varalta.
Hän kertoi myös uutisesta, että Atlantin Valtameren pohjalaatta osoittaa hajoamisen merkkejä, joka voi kuivattaa koko meren. https://beforeitsnews.com/v3/,

Siinähän sitä olikin jo alkupaloiksi, mutta odotapas vain kun pääsen itse asiaan.

03. ”Before its News” julkaisemassa artikkelissa esitetään tosiasioina väitteitä, jonka mukaan Israelin juutalaisten enemmistö eivät ole välttämättä juutalaisia, vaan heitä tulisi kutsua Esaun jälkeläisiksi, eli Edomalaisiksi. Esau oli Isakin saaman kaksoispojan Jacobin veli.

Jeesuksen maanpäällisenä aikana Israelin maassa oli kolme Rooman vallan alla olevaa puoli-itsenäistä valtiota: Judea, Galilea, sekä Dekapolis ja Perea Jordanjoen itäpuolella. Edomilaisten valtio Idumea sijaitsi Juudean eteläpuolella, kuten kartta osoittaa. Judean ja Idumean välinen Raja kulki jossain Gazan ja Beersheban tienoilla.

Kun juutalaiset karkotettiin maastaan, edomilaiset valtasivat heidän maitaan ja siirtyivät heidän asuinpaikkoihinsa alkaen kutsua itseään juutalaisiksi. He liittoituivat roomalaisten kanssa, ja Judean valtiota hallitsivat edomilaiset.
He kutsuivat itseään ”valituksi kansaksi”, mutta heidän alitsijansa oli Lucifer.

Artikkelin mukaan Jeesuksen ajan fariseukset ja kansan vanhimmat olivat Esaun jälkeläisiä, eivätkä kuuluneet puhdasveriseen juutalaiseen kansaan. Tämä selittäisi
Jeesuksen lausumat kovasanaiset tuomiot aikansa fariseuksille ja kirjanoppineille. Israelin kuningas Herodes Suuri oli edomilaisen käännynnäisen poika. https://beforeitsnews.com/v3/religion/2019/2546470.html,

Jatkan edelliseen 10.05. selailemalla tämän päivän uutisraportteja.

04. HalTurner raportoi saamiinsa tiedustelutietoihin perustuen, että Iranin korkein johto on siirtänyt Iranin presidentti Hassan Rouhanin tarkkailijan asemaan ja nostanut vallankumousarmeijan IRGC:n hänen tilalleen ainakin koskien viiden maan kanssa solmittua JCPOA-sopimusta, jonka se katsoo epäonnistuneen.

Rouhani saa pitää nykyisen virkansa presidenttinä, mutta hänen valtaoikeuksiaan on pienennetty. Ensimmäisiä seurauksia siitä on raportti, jonka mukaan IRGC voi nyt valtuuttaa ulkomaiset edustajansa (proxies) hyökkäämään vastustajia vastaan.

Raportin mukaan Iranin hallitus on valtuuttanut edustajiaan iskemään vihollisen henkilökuntaa ja laitteita vastaan alueella, kuten 3 USA:n virkailijaa vahvistaa.
USA on toistamiseen tarkentanut Iranille, että Iranin edustajien hyökkäykset USA:n alueella toimivia sotilaita, tukikohtia tai niitä sen liittolaisia kohtaan, ovat hyökkäys Iranin taholta Yhdysvaltoja vastaan.

Varoituksista huolimatta Iran siirtää keskimatkan ballistisia ohjuksiaan aluksillaan asemiin, joista se voi iskeä USA:n ja sen liittolaisten asemia vastaan. Washington ja Lontoo ovat nyt molemmin puolin Atlantia ”kriisin hallintamuodossa” sotilasjohtajien vakuutettua, että Iran valmistelee vakavia toimia.

Valmisteluja tehdään siltä varalta, että Iranin johto päättää toimia vastuuttomasti, mihin USA liittolaisineen joutuvat vastaamaan. Iran jatkaa uhkaavia liikkeitään. Liittolaisten harkinnassa on ennalta ehkäisevien iskujen suorittaminen Iranin jatkaessa armeijan yksiköittensä siirtämistä hyökkäyksiä edeltäviin asemiin.

Iran aseistaa nopeasti edustajiaan ja ohjaa niiden liikkeitä. Tämä voi tarkoittaa hyökkäysten valmistelua monella rintamalla, mukaan lukien Houthit Jemenissä, Hizbullah Libanonissa ja Syyriassa, sekä Hamas ja Jihad Irakissa ja Gazassa, joista käsin ne voivat iskeä suoraan USA:n ja sen liittolaisten asemia vastaan.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/soft-coup-in-iran-rhouhani-sidelined-to-observer-while-irgc-takes-actual-command,

05. PohjoisKorea suoritti yllättävän ohjuskokeen tuntemattomasta paikasta, mikä lähetti shokkiaallot USA:n, Japanin ja EteläKorean sotilaalliseen johtajistoon.

Ohjuskokeen suorittaminen ilman ennakkovaroitusta katsotaan suureksi provokaatioksi, mikä aiheuttaa uuden geopoliittisen kriisin Yhdysvalloille.
Tiedustelutietojen mukaan PohjoisKorea ampui useita KN-15 (Pukkuksong)-2 ohjuksia, jotka ovat keskimatkan, potentiaalisella ydinkärjellä varustettuja, Sino-ri ohjusten operatiivisesta tukikohdasta Nodongissa.

Sino-ri tukikohta ei ole PohjoisKorean länsimaille ilmoitettujen luettelossa, eikä ilmeisesti myöskään sisälly USA:n ja PohjoisKorean välisiin ydinaseista luopumis-neuvotteluihin. KN-15-2 ohjuksen kantomatka on 520 km, ja se ammuttiin itään. Miksi PK ampui ohjuksen juuri nyt USA:n ja PohjoisKorean neuvotellessa presidentti Trumpin ja presidentti Kim Jong Unin tapaamisesta lähiaikoina? https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/u-s-blind-sided-by-surprise-north-korea-missile-launch-major-provocation,

06. USA:n hallituksen oikeusministeriö ilmoitti torstaina miehittäneensä PohjoisKorean rahtilaivan, joka rikkoi kansainvälisiä sanktioita. Tapauksesta ilmoitettiin pian sen jälkeen, kun PohjoisKorea ampui yllättäen useita keskimatkan ballistisia ohjuksia mereen aiemmin torstaina, vaikka näillä ei liene yhteyksiä toisiinsa.

USA:n ilmoitus aluksen kansainvälisen sanktion rikkomisesta voi aiheuttaa maitten välisten suhteitten kärjistymisen.
Oikeusministeriön ilmoituksen mukaan alus ”Wise Honest”, PK:n toiseksi suurin rahtialus, kuljetti hiiltä Kiinaan ja Venäjälle ja muihin maihin vastoin kv.sanktioita, ja sen paluulastissa kotimaahan oli raskasta koneistoa, jota voidaan käyttää ydin-ohjelman toteuttamisessa.

Alus ohjattiin USA:n aluevesille rannikkovartijoitten ja sheriffien valvonnassa. ”Tämä rahtialus on toistaiseksi vapautettu palveluksesta” sanotaan USA apulais-oikeuskanslerin John Demersin lausunnossa. UNSC:n päätöksellä v. 2017 poistettiin PK:n oikeudet kuljettaa hiiltä.

”Wise Honest” pidätettiin Indonesiassa vuosi sitten Makassar salmessa, jossa suoritetussa tarkastuksessa todettiin, ettei aluksella ollut päteviä dokumentteja. Sen omistajaksi paljastui PK:n laivayhtiö, jonka omistaa PK:n armeija.

USA:n oikeuskansleri Geoffrey Berman kertoi journalisteille, että aluksen maksut suoritettiin USA:n pankkien kautta USA:n lakien vastaisesti. PK yritti peittää aluksen kotipaikan väärentämällä sen dokumentteja, ja kääntämällä pois sen signaali-järjestelmän, etteivät muut laivat saisi selville sen paikkaa ja reittiä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262963,

07. Presidentti Donald Trump sanoo, ettei hän voi laskea pois mahdollisuutta, että USA:n ja Iranin välisten jännitteitten nousu nykyiselle korkealle tasolle voisi johtaa sotilaalliseen vihollisuuteen.

Hamasin sotilaallisen siiven izza din al-Qassam al-Quds prikaatin tiedottaja Abu Hamza sanoi keskiviikkona, että palestiinalaiset vastarintajärjestöt voisivat jatkaa taisteluja siitä, mihin ne jäivät äskeisten 2 päivää kestäneitten taistelujen jälkeen, jos osoittautuu, ettei ”vihollinen” toteuta Kairon tulitaukosopimuksen määräyksiä.

Hän sanoi ”vastarintajärjestöjen” seuraavan tarkoin ”vihollisen” toimintaa ja pitävänsä sormensa liipaisimella. Hän myös paljasti, että välittömästi tulitauon tultua voimaan sotilaalliset tuotantoyksiköt aloittivat rakettivarastojen täydentämisen.

Abu Hamza sanoi ”vihollisen” halunneen rauhantilan rauhantilaa vastaan, mutta väitti rakettien ja panssariohjusten pakottaneen ”vihollisen” hyväksymään vastarinnan asettamat ehdot tulitauolle. Hän antoi tunnustusta vastarinnan uhollisille toimille sekä yhteistoiminnasta eri ryhmittymien välillä.

Islamic Jihadin johtaja Ziad al-Nakhala ennusti, että ”sota voi puhjeta tulevan kesän aikana”, koska ”ulkomaat haluavat riisua vastarinnan aseista, ja se voi alkaa tuntien aikana”, uhaten suoraan Tel Avivia, mutta myös Jerusalem on sen tähtäimessä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262902,

08. PA:n hallituksen pääministeri Mohammad Shtayyeh kehottaa maailmanpankkia puuttumaan Israelin hallituksen päätökseen vähentää PA:n terroristeille tai heidän omaisilleen maksaman määrän pidättämistään vero-ym. tuloista, ns.”pay for Slay”, jotka se normaalisti tilittää sellaisenaan PA.n tilille.

Shtayyeh valitti rahahuolistaan WB:n Länsirannan ja Gazan johtajalle Kanthan Shankarille torstaina tämän vieraillessa Ramallahissa. Hän pyysi WB:ta koordinoimaan maksujensa etuisuusjärjestelmää voidakseen edistää Länsirannan talouden kehitystä ja kehittää työmahdollisuuksia. Shankar lupasi WB:n toimivan PA:n asettaman kiireellisyysjärjestelmän puitteissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262957,

09. Presidentti Trump sanoo, ettei Israelia voida käsitellä samojen mittapuiden mukaan kuin rauhallisia lähiöitä USA:ssa, sillä Israelia uhataan päivittäin tuholla, mikä täytyy huomioida tuomitessa Israelin toimia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262948,

10. Hizbullah, joka on oudolla tavalla edustettuna Libanonin parlamentissa ja hallituksessa, ja jota toiselta puolelta pidetään yhtenä maailman suurimmista terrorijärjestöistä, kutsuu Yhdysvaltoja tyrannivaltioksi. Sen vihan nostivat pintaan USA:n asettamat uudet sanktiot Irania vastaan, mikä koskettaa Hizbullahia siinä, että Iran maksaa suuren osan sen menoista.

Hizbullah sai liittolaisineen yli puolet jäsenistä Libanonin 128 jäsenen parlamenttiin toukokuussa 2018. Saad Haririn hallitukseen Hizbullah sai 3 ministeriä. USA vaatii, Haririn hallituksen ministereitä valvomaan, ettei Hizbullah saa tukea julkisista varoista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262953,

11. IDF laajentaa Gazan asukkaitten kalastusoikeuden Välimerellä 12 merimailiin Kairon tulitaukosopimuksen mukaisesti.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262947,

12. PA:n olympiakomitean puheenjohtaja ja urheilutoimen johtaja Jibril Rajoub painostaa espanjalaista Atletico Madridia luopumaan pelaamisesta Jerusalemissa. Rajoub itse on hoidettavana israelilaisessa Ichilov sairaalassa, jonne hänet kiidätettiin keskiviikkona hätätapauksena.
PA kieltäytyy maksamasta sairasmaksuja israelilaisissa sairaaloissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262952,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 09 -27; Tiberias 13 -27; Suolameri 18 -30; Eilat 17 -31 +C-astetta. Aurinkoista tänään ja huomenna, lämpenevää.

Tuesday, May 07, 2019

TIISTAI 07.05.2019

TIISTAI 07.04.2019
01. Kairossa Egyptin valvonnassa sovittu tulitaukosopimus tuli voimaan maanantain aamuyöntunteina. Israel ei ole julkistanut sen sisältöä, mutta ilmeisesti Qatarin lupaus 480 miljoonan USD avustus/laina palestiinalaisille painoi vaa´assa - unohtamatta IAF:n suorittamaa Gazan kaistan massiivista pommitusta.

Israelin suurin huoli oli runsaan viikon päästä alkavat Euroviisi-kilpailut Tel Avisissa. Kilpailutiimit ovat ja maassa suorittaen taustakuvauksia.
https://www.timesofisrael.com/an-escalation-that-achieved-nothing-and-a-ceasefire-that-wont-hold-for-long/,

02. Israel toimii Euroviisujen isäntänä Netta Barzilain voitettua edelliset kisat ohjelmallaan nimeltä ”Toy”. Tämän vuoden kilpailujen järjestäjäksi valittiin Tel Aviv potentiaalisten kaupunkien tarjousten perusteella.

Ensimmäinen semifinaali pidetään 14.05., toinen 18.05. Euroviisu-tapahtumien yhteydessä myydään kaikenlaista rekvisiittaa asuista lippuidin ja reppuihin, joista saaduilla tuloilla pyritään osittain kattamaan suuria menoja.

Israelin edelliset voittavat ovat: 1978 Izhar Cohen ja Alphabeta ”A-Ba-Ni-Bi”; 1979 Milk and Honey ”Hallejuja”; 1998 Dana International ”Diva; 2018 Netta Barzilai kappaleella ”Toy”.
https://www.timesofisrael.com/countdown-to-a-douze-y-of-a-eurovision-celebration/,

03. Hamas ilmoitti kokeilleensa uutta taktiikkaa ohittaakseen Iron Dome torjunta-ohjusten aiheuttaman vallin ampumalla rakettikimppuja Israeliin. Kokonaisuutena se ei toiminut, vaikka muutama raketti pääsi sen läpi iskien kaupunkeihin.
Iron Dome torjunta onnistui 86 %:esti.

Hamas ampui 698 rakettia Israeliin, joista Iron Dome eliminoi 240;
Israelilaisia sai surmansa 4, haavoittuneita oli 234;
IDf teki kaikkiaan 350 iskua eri puolille Gazaa;
Gazan arabeja kuoli 30, haavoittuneita oli 154.

Hamasin aseellisen siiven Izz al-Din al-Qassam prikaatin tiedottaja Abu Obeida kehui saavutuksia some:ssa: ”Allahin avulla Qassam prikaati onnistui ohittamaan ns. ”Iron Domen” uuden taktiikan ansiosta ampumalla useita raketteja samalla kertaa. Tulituksen keskittämisen ja rakettien suuren tuhovoiman ansiosta onnistuimme aiheuttamaan viholliselle suurta menetystä ja tuhoa.” https://www.timesofisrael.com/hamas-boasts-it-overcame-iron-dome-with-concentrated-rocket-salvos-it-didnt/,

04. Jos Gazan terrorijärjestöillä oli aikomuksena estää tai ainakin häiritä Euroviisu kilpailuja, se taisi epäonnistua surkeasti, ja suurilla omilla menetyksillä.
Gazan asukkaille aiheutettu tuho ja kärsimykset eivät kuulu terroristien huolen-aiheisiin. Siksi he torjuvat YK:n ja Qatarin edulliset tarjoukset Gazan kaistan jälleenrakentamiseksi ulkoisella rahoituksella.

Euroviisukilpailujen järjestäjät vakuuttavat, ettei rakettituli pysty estämään musiikkiesitysten järjestämistä. Onneksi terroristit eivät ampuneet pitkän kantomatkan rakettejaan, joilla ne pystyvät häiritsemään Ben Gurionin lento-kentän kansainvälistä liikennettä, vaikka sen uhkasi sitä videollaan.

Ei tiedetä, millä Israel uhkasi Hamasia & co, mutta ehkä siihen kuului uhkaus Gazan kaistan miehittämisestä ja Hamasin hallinnon lopettamisestä.
Euroviisu-kilpailut kestävät viiden päivän ajan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262805,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262693,

05. ”Vain pitkäaikaisella maaoperaatiolla pystytään palauttamaan pitkäainainen rauhantila” sanoo Sderotin pormestari Alon Davidi Israelin hallitusten valitsemasta taktiikasta, jota se on harjoittanut kolmen sodan ja toistuvien häirintätoimien aikana Gazan terroristien taholta. Hän opastaa hallitusta:
”Älä vain reagoi hyökkäyksiin, vaan toimi laatimasi ohjelman mukaan”.

On syytä muistaa, että Kairon sopimus on tulitauko, jonka Hamas voi rikkoa koska vain tahtonsa mukaan, kuten se on tehnyt aikaisemmissa vastaavissa sopimuksissa. Davidi sanoo, että lyhyen tähtäyksen tulitauot sopivat
vastustajalle, joka kokee asemansa heikoksi, voidakseen koota joukkonsa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262802, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262787,

06. Likudin ministeri Bibin hallituksessa Yoav Galant kritisoi Gideon Saarin lausuntoa, jossa hän katsoo ”suostumisen tulitaukoon ennen aikaiseksi saavuttamatta mitään merkittäviä etuja”.

”Gideon Saarin huomautukset ovat sopimattomia. Vastustan pääministerin ja hänen johtamansa hallituksen kritisoimista” Galant sanoi. ”Pääministeri toimii hienovaraisesti ja vastuullisesti. Hänen tärkein huolensa on Israelin turvallisuus”.

Galant kritisoi myös SiniValkoinen puolueen johtajaa Benny Gantzia tämän vaatiessa IDF:n pelotteluvoiman palauttamista. ”Gantzin lausunto on epäasiallinen ja kuuluu sopimattomaan politikointiin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262799,

07. Debkafile kertoo artikkelissaan, että yksi Islamic Jihadin Ashkelonia kohti ammutuista raketeista oli Iranin valmistama Badr3, jota aiemmin ovat käyttäneet Houthti kapinalliset Jemenin sodassa. Sen räjähdekärki painaa 250 kg, ja sen kantomatka on 150 km. (Aiempi malli painoi 40 kg)

Iran toimitti raketin Jihadille Gazaan luultavasti osina ja koottiin siellä, arvioi DF. Sen tuhovoimaa lisää se, että se räjähtää 20 m kohteensa yläpuolella levittäen 1400 sirpalettaan laajalle alalle, joten siltä suojautuminen heittäytymällä maahan ei estä joutumasta sirpaleitten haavoittamaksi.
https://www.debka.com/irans-badr-3-missile-in-maiden-show-against-israel-in-palestinian-rocket-offensive/,

08. Pääministeri Netanyahun läheinen uskottu Amidror sanoo, että 2 päivää kestäneen laukaustenvaihdon Israelin ja Gazan terrorijärjestöjen välillä alkoi Iranin antamasta kehotuksesta ampua salaa IDF:n partioita Gazan rajalla samaan aikaan, kuin Kairon tulitaukoneuvottelut olivat lähellä ratkaisua.

Jihadin sala-ampujat haavoittivat kahta IDF:n sotilasta, mihin IDF vastasi iskemällä Hamasin sotilaskohteisiin Gazassa, mikä johti 2 päivää kestäviin taisteluihin.
Jihad ensin kielsi osuutensa sotilaitten tulitukseen, mutta sitten myöntäen sen. Tämä aloitti hyödyttömän tulituksen osapuolten välillä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262785. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262792, https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Amidror-Iran-behind-the-Gaza-escalation-588796,

09. Teini-ikäiset arabinuoret ampuivat sytyttämiään ilotulitusraketteja juutalaisia koululapsia kohti Maaleh HaZeitim lähiössä Jerusalemin vanhassa kaupungissa.

Arabinuoret tulittivat juutalaislapsia vain muutaman metrin päästä tiistaina. Juutalaislapset onnistuivat pakenemaan paikalta ilman vahinkoja.

Turvallisuusvartijoiden lähestyessä arabinuoret ampuivat rakettejaan myös heitä kohti ennen pakenemistaan.
Juutalaislapset olivat nousemassa busseihin arabien tullessa paikalle. Lapset kertoivat, että arabit olivat 14 -15-vuotiaita ja ampuivat suoraan kohti. Poliisi tuli paikalle 10 minuutin kuluttua, minkä jälkeen lapset nousivat bussiinsa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262792,

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi sunnuntaina julkaisemassa lausunnossaan tuomitsevansa mitä voimakkaimmin termein rakettien ampumisen Gazasta Israeliin, kohdistaen ne erityisesti siviilien asuntokeskuksiin.

Guterres kehotti osapuolia hillitsemään toimiaan äärimmilleen, lopettamaan
hyökkäyksensä, ja palaamaan aiempaan yhteisymmärrykseensä tulitauosta.
Hamas tuomitsi hänen lausuntonsa Israelin suosimisesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262797,

10. IDF julkisti sunnuntai-iltana ottamansa videon, jossa sen lähettämä drone, miehittämätön pienkone, eliminoi ulkomaisten lahjoittajien varojen muiluttamista Gazaan johtaneen Hamasin virkailijan.

Videossa näytetään Hamed Ahmed Abed Khoudari hetkeä ennen ohjuksen ampumista hänen autoonsa, surmaten hänet ja haavoittaen kolmea muuta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262720,

11. Kristityistä näyttää kehittyvän uusin uhanalainen ihmislaji maailmassa. Kristittyjä vastaan hyökätään kaikkialla, Kauko Idästä Eurooppaan, Afrikkaan ja Amerikkaan. Heidän kirkkojaan ja rukoustilojaan poltetaan, heidän edustamaansa kulttuuria vastaan hyökätään, ja heidän pyhiä kirjojaan asetetaan kiellettyjen listoille.

Tämä kaikki tapahtuu kirkon hengellisten ja yhteiskuntien maallisten johtajien suosiollisella avustuksella myönnytysten merkeissä: ”Tuhotkaa vain pyhät rakennuksemme ja kirjamme, ryöstäkää ja raadelkaa vain, raiskatkaa neitsyemme ja nuorukaisemme, sehän on kielletty kotimaassanne, eikä teitä voida palauttaa sinne, koska teidät poloisethan voitaisiin teloittaa siellä”.
https://www.skywatchtv.com/videos/five-in-ten-5-6-19-muslim-children-in-philly-sing-of-chopping-off-heads/,

Persecution.org raportoi, että radikaali hindupuolue esittää vaaliohjelmassaan, että kaikki kristityt ja muslimit tulee sterilisoida. Asiaa käsittelevässä artikkelissa ironisoidaan, että heidän tulisi antaa YK:n suositteleman Planned Parenthoodin hoitaa asia puolestaan, koska he feministien kanssa palvovat samaa epäjumalaa.
https://www.online-ministries.org/war-of-the-worlds-religions-radical-hindu-wants-to-sterilize-christians-and-muslims/,
https://www.skywatchtv.com/videos/five-in-ten-5-6-19-muslim-children-in-philly-sing-of-chopping-off-heads/,

12. Zakir Naik on Intian hengenvaarallisin mutta myös suosituin muslimisaarnaaja sekä Intiassa että maailmassa, kertoo Jihad Watch. Hän kiertää ympäri maailmaa keskustellen uskon asioista ei-muslimien kanssa. Hänen islamin uskoon käännyttämänsä henkilöt sanovat, että siihen vaikutti hänen loistava esiintymisensä noissa keskusteluissa, mikä vakuutti heidät islamin totuudesta.

Nyt on kuitenkin tullut esiin, että hänen järjestämiensä massakääntymisten yhteydessä käytetään rahaa ihmisten suostuttelemiseksi alistumaan islamille.
Mumbain poliisin tutkimuksissa paljastui, että hänen voittoa tuottamaton Islamin Tutkimussäätiö oli laittomasti käännyttänyt 800 ihmistä maksaen heille varoista, joita hän sai ulkomailta. Nyt häntä syytetään 28 miljoonan USD rahanpesusta.

53-vuotias Naik pitää myös radikaalia islamia suosittelevaa ohjelmaa Peace TV:ssä, jossa häntä seuraa 200 miljoonaa katsojaa maailmanlaajuisesti. (Intiassa se on kielletty)
https://www.jihadwatch.org/2019/05/jihadist-islamic-preacher-who-paid-non-muslims-to-convert-accused-of-money-laundering,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 09 -21; Tiberias 16 -28; Suolameri 18 -31; Eilat 18 -33 +C-astetta, tänään ja huomenna puolipilvistä, sen jälkeen aurinkoista. Vähän viilenevää.

Papua Uusi Guineassa tapahtui 7.2 R-asteen maanjäristys.
Myös Yellowstone tärähtelee uusien maanpinnan liikkeiden vuoksi.
https://watchers.news/2019/05/06/papua-new-guinea-earthquake-may-6-2019/,


Sunday, May 05, 2019

SUNNUNTAI 05.05.2019

SUNNUNTAI 05.05.2019
01. Gazan terrorijärjestöt, ennen muita Hamas ja Palestinian Islamic Jihad (PIJ), ovat aloittaneet julistamattoman sodan Israelia vastaan.

Lauantain aikana raportoitiin 300 raketti-iskua Gazasta Israelin siviilikohteita vastaan, ja sunnuntaiaamuna raportoidaan 180 raketin ampumisesta yön aikana Israelin puolelle. Iron Dome eliminoi toista sataa rakettia. Sunnuntaiaamun raportin mukaan rakettien määrä on ylittänyt 400.

Aiemmin raportoitiin kolmen israelilaisen haavoittuneen iskuissa, tänä aamuna kerrotaan, että 58-vuotias Moshe Aggadi, 4-lapsen isä Ashkelonin kaupungista, sai surmansa raketin tuhottua hänen talonsa. Hän haavoittui raketin sirpaleista rintaan ja vatsaan, ja menehtyi haavoihinsa sairaalassa.

IDF on iskenyt 200 terroristikohteeseen Gazan kaistalla valiten ne yleensä siten, että siviiliuhrien määrä jää minimaaliseksi. IDF iski myös useisiin merialuksiin, jotka kuuluivat terrorijärjestöille Gazan rannikoilla. Yön aikana IAF iski 60 kohteeseen eri puolilla Gazan kaistaa.

Ashkelonin pormestari Tomer Glam saapui raketin iskukohteeseen todeten: ”tämä on vaikea aika Ashkelonin asukkaille. Me kaikki suremme, olemme murtuneita ja murskattuja tragediasta, joka kohtasi yhtä vanhinta ja tunnetuinta perhettä Ashkelonissa”.

Pormestari lupasi kaupungin tarjoavan surevalle perheelle kaikkea avustusta, jota se tarvitsee, toivottaen haavoittuneille pikaista paranemista. Ashkelonin lisäksi rakettien kohteina Hof Ashkelon, Ofakim, Kiryat Gat ja Sderot.

Aiemmin lauantaiaamuna varoitussireenit soivat BeerShevassa. Iron Dome eliminoi muutamia lähestyviä raketteja, mutta 2 pääsi iskemään kaupunkiin. Yksi raketeista iski kouluun sytyttäen sen tuleen.

Toinen raketti iski asuntotaloon, mutta se ei aiheuttanut ihmisvahinkoja.
Lisäksi 2 ihmistä haavoittui raketista, joka iski Negevissä sijaitsevaan Laqiyan beduiinikaupunkiin.

Kuusi ihmistä vietiin BeerShevan Sorokan lääkintäkeskukseen; toiset heistä olivat shokissa, toiset haavoittuneet juostessaan suojatilaan.
Hamasin lähteen mukaan IAF:n iskuissa sai surmansa 6 Gazan arabia.

BeerSheba, Ashkelon, Ashdod, KIryat Malachi ja Yavne määräsivät yleiset pommisuojansa avatuiksi, ja Kotirintama määräsi kaikki Gazaan rajoittuvien yhteisöjen, kuten myös maan keskiosissa, joilla ei ole kunnollisia yleisiä pommisuojia, pitämään koulut ja työpaikat suljettuina sunnuntaina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262678,

02. Gazan lähettyvillä asuvien juutalaisyhteisöjen asukkaat pelkäävät, että konfliktista voi tulla pitkäikäinen, eikä rauhaa ole näköpiirissä.

Miksi Hamas ja PJI päättivät iskeä raketeillaan juuri nyt? Tätä kysymystä ovat monet spekuloineet, eikä tyydyttävää selitystä ole saatavilla.

Kairossa jatkuvat tulitaukoneuvottelut ovat tietenkin yksi syy yrittää vääntää Israelin kättä myönnytysten saamiseksi; toinen on se, että Israel elää vaalien jälkeistä palautumisaikaa, jossa uuden hallituksen muodostaminen ja osuuksien sopiminen ovat ensi sijalla, mutta vaativat oman aikansa.

Kolmantena on tietenkin euroviisujen lähestyminen, joiden onnistuminen edellyttää rauhaa rajoilla, eivätkä rakettien jyskeet sopine viisujen tausta-musiikiksi – niin erikoiselta se tuntuisikin. IDF raportoi iskeneensä arabiryhmään Gazan pohjoisosassa. PIJ raportoi kahden ”taistelijansa” saaneen surmansa.

SiniValkoinen puolueen johtava puheenjohtaja Benny Ganrz kävi aamuvarhain tutustumassa tilanteeseen Gazan rajalla, ja antaa lausuntonsa sen jälkeen.

Opposition johtajaksi oletettu Gantz, entinen IDF:n yleisesikunnan komentaja, lupasi esittää vaihtoehtoisen ratkaisun, jonka hän toivoo hallituksen omaksuvan, sekä esitti tukensa ja osanottonsa Etelän asukkaille.

Aiemmin Gantz kehotti Israelin hallitusta ottamaan ”kovan linjan ja vastaamaan rakettituleen voimalla ilman kompromisseja palauttaakseen pelottelukyvyn, joka on edellisen vuoden aikana rapautunut katastrofaalisesti”.

IDF päätti siirtää 7. panssaroidun prikaatinsa Gazan raja-alueelle odottaessaan, että taistelut Israelin ja terrorijärjestöjen välillä jatkuvat lähipäivien aikana.

IDF:n tiedottaja Manelis kiistää arabiankielisen tiedottajan lausunnon, että arabiäiti olisi saanut lapsensa kanssa surmansa IAF:n ilmaiskussa todeten, että he saivat surmansa Gazasta ammutun raketin pudottua Gazan siviilialueelle. https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/anticipating-continued-fighting-idf-sends-armored-brigade-to-gaza-border/,

03. Ammuttuaan yli 450 rakettia Gazasta Israelin siviilikohteisiin, Islamic Jihad uhkaa käyttää pitkän kantaman ohjuksiaan hyökkäyksissään israelilaisia kaupunkeja vastaan. Muutama viikko sitten Gazasta ammuttu raketti putosi Tel Avivin pohjoispuolelle tuhoten asuntorakennuksen, joten uhkauksella on pohjaa.

Nykyisen konfliktin yhtenä syynä arvioidaan olleen perjantaina tapahtuneen tilanteen, jossa Gazan sala-ampuja haavoitti IDF:n upseeria ja naissotilasta, mihin IDF vastasi iskulla Gazaan.

Gazan terrorijärjestöjen yhteinen operaatiojohto ilmoitti lauantaiyönä toimivansa kilpenä Gazan kansalle ja maalle, todeten seuraavansa ”sionistisen vihollisen” toimia luvaten lopettaa sen aloittaman hyökkäyksen (vaikka tuskinpa se kaipaa syytä hyökkäyksiinsä) jonka se itse aloitti.
https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/anticipating-continued-fighting-idf-sends-armored-brigade-to-gaza-border/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262690,

04. Liikenneministeri Yisrael Katz, josta tullee seuraava ulkoministeri, totesi, että tusinoittain kohteita on tuhottu Gazassa, hyökkäystunneleita on myös tuhottu, olemme keskellä tätä taistelua; eikä ole saatu oppositiolta aitoa vaihtoehtoa.

Hän kiisti väitteet, ettei hallituksella ole kestävää turvallisuuspolitiikkaa. ”Ihmiset puhuvat ulkona kaikenlaista, mutta seinien sisällä käsitellään, miten toimia voimallisesti kuitenkaan aloittamatta varsinaista sotaa”.

Hän sanoi, ”ettei Abbasilla ole mitään mahdollisuutta palata Gazaan, ja vaatimukset lähettää parhaita sotilaitamme Gazan miehittämiseksi, jotta Abbas voi ottaa siellä vallan, on moraaliton ajatus. Vastuulla täytyy olla rajansa.
Ei Abbas eikä Egypti voi ratkoa meidän ongelmiamme”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262687,

05. Ulkomaat ovat antaneet omat tuomionsa Israelin puolustustoimista.

USA:n entinen YK:n lähettiläs Nikki Haley kritisoi lauantaina kansainvälistä yhteisöä siitä, että se pysyy hiljaa Israelin jouduttua hyökkäyksen kohteeksi.

”Jos olisi kysymys mistä muusta valtiosta tahansa, kansainvälinen yhteisö nostaisi suuren metakan. Ei mikään valtio voi istua paikoillaan jouduttuaan hyökkäyksen kohteeksi. Miksi Israelin pitäisi? Kaksinaísmoraali!”

USA:n erityislähettiläs Lähi-Idässä ja edustaja kansainvälisissä neuvotteluissa, Jason Greenblatt tuomitsi Hamasin ja Islamic Jihadin hyökkäykset Israeliin.

”Hamas ja PIJ ovat aloittaneet uudet valitettavat terrorismin toimet summittaisesti ampumalla sadoittain raketteja Israelin siviilikohteisiin. USA seisoo lujana tukien Israelin oikeutta itsepuolustukseen ja pyydämme kansainvälistä yhteisöä tekemään samoin.” hän twiittasi.

Toisessa tweetissään hän totesi: ”Hamasin ja PJI:n turvautuessa terrorismiin, ne estävät maailmaa avustamasta Hamasin arabeja Gazassa vahingoittaen siten palestiinalaisten asiaa”.

USA:n ulkoministeri julkisti oman terrorijärjestöjä tuomitsevan lausuntonsa ”niiden hyökkäysten vuoksi viattomia siviilejä ja heidän yhteisöjään vastaan vaatien niiden lopettamista välittömästi”.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro ilmaisi solidaarisuutensa Israelia kohtaan tweetissään lauantaina.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262683,

06. Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu tuomitsi lauantaina voimakkain sanoin IAF:n pommitettua Gazassa rakennusta, jossa toimii Turkin valtion uutistoimisto Anadolu Gazassa.

”Me tuomitsemme Israelin voimakkain mahdollisin termein sen kohdistaessa ilmaiskunsa rakennukseen, jossa toimii Anadolu-järjestö Gazassa” tweettasi Turkin presidentin johtava tiedotuspäällikkö Fahrettin Altun.

Anadolu raportoi rakennuksen romahtaneen ilmaiskun jälkeen. Toimiston henkilökunta oli evakuoitu hetkeä ennen iskua, eikä kukaan haavoittunut.

YK:n nimittämä Lähi-Idän rauhanprosessin erityiskoordinaattori Nickolay Mladenov valitti vihollisuuksien eskaloitumista.

”Olen syvästi huolestunut taas yhden vaarallisen eskaloitumisen johdosta Gazassa ja ihmishenkien menetyksestä. YK toimii Egyptin ja kaikkien kansojen kanssa tilanteen rauhoittamiseksi. Pyydän kaikkia osapuolia välittömästi vähentämään jännitystä ja nopeasti palaamaan edellisten kuukausien aikaiseen yhteisymmärrykseen.”

YK:n ja monien muiden maiden huolena on, että eskaloitunut tilanne tulisi romuttamaan kaiken, mitä on saatu aikaan, ja syventämään Gazassa asuvien huononevia olosuhteita.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262676,

07. KE motti Yogev (United Right) sanoi Knessetin ulko- ja puolustuskomitean istunnossa:

”Sydämemme on vammautuneitten etelän asukkaitten luona ja toivomme heille nopeaa paranemista haavoistaan. Hamasin ja Jihadin rakettien massa-hyökkäykset oikeuttavat Israelin puolustamaan kansalaisiaan haavoittaen samalla Hamasin, Islamic Jihadin johtajia, ja kaikkea infrastruktuuria josta olemme tietoisia.”

”Ainoa tapa nostaa pelottelukykyämme rauhan saavuttamiseksi, on iskeä niiden johtajiin. Ne, jotka luottavat Palestiinan Auktoriteettiin, joka kouluttaa lapsensa Israelin tuhoamiseen, tai kannustavat uusiin myönnytyksiin, jatkavat vastuutonta ja järjetöntä Oslon sopimusten veristä polkua.”

”Pitkän tähtäyksen poliittinen ratkaisu sisältää evakuoimisen yhteydessä tehdyn erehdyksen korjaamista, Gazan uudelleenmiehittämisen, ja Gazan läheisyydessä asuvien asukkaitten turvallisuuden tunnon kasvattamisen”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262675,

08. Islamic Jihad julkisti lauantaina uuden videon, jossa näytetään terroristien lataavan raketteja lukaisualustalle ja asentavan niihin räjähdyspanoksia. Heti sen jälkeen näytetään Dimonan ydintutkimusreaktorin rakennuksia, Ben Gurionin terminaalia, Haifan öljynjalostuslaitoksia sekä sanat: Tulirengas kääntyy ympäri.

PIJ uhkasi aiemmin Israelissa järjestettäviä Euroviisikilpailuja. ”Israel ei ole Eurooppa”, järjestö kirjoitti aiemmassa videossaan, näytettyään ensin El-Al matkustajakoneen saapumisen Israeliin.
Videossa näytettiin myös Euroviisun ensimmäisen semifinaalin päivämäärä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262667,

09. Palestiinalaisryhmittymät Gazassa uhkasivat perjantaina kostaa kahden Hamasin jäsenen saatua surmansa IAF:n ilmaiskussa.

”Israelin harjoittaman brutaalin aggression vuoksi kansaamme kohtaan yhtyneet palestiinalaiset vastarintaryhmät kehottavat kaikkia sotilaallisia ryhmiä lisäämään valmiuttaan antaaksemme vastauksen vihollisen rikoksiin” lausunnossa todetaan.

Aiemmin Hamas ilmoitti kahden ”taistelijansa” menetyksen IAF:n ilmaiskussa, joka oli seurausta viikoittaisen perjantain mielenosoituksissa yhteydessä sattunut tilanne, jossa Hamas avasi tulen sotilaita kohti haavoittaen IDF:n upseeria ja nais-sotilasta. Kolmas Hamasin arabi sai surmansa mielenosituksissa IDF:n luodista.

”Israel kantaa täyden vastuun tilanteen vaarallisesta eskaloitumisesta. Arabeilla on oikeus puolustaa itseään ja tulee jatkamaan kunnes piiritys loppuu”, sanotaan suurin piirtein Hamasin tiedotteessa.

Hamasi tiedottaja sanoi: ”Israelin hyökkäys rauhallisia mielenosoittajia vastaan ja sen kahden jäsenen murha ilmaisevat sen barbarismin ja väkivaltaisen luoteen viattomia protestoijia vastaan. Tämä ei tule estämään PA/HAMAS:n arabien jatkamista vastarintaansa, kunnes sen tavoitteet on saavutettu”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262658.

Israelin näkemyksen mukaan Iran antoi määräyksen Hamasille ja Jihadille.

10. Hebronissa asuna PA:n arabi, jolla on kiinteät suhteet Trumpin hallitukseen, perusti oman Reform and Development-puolueensa (Uudistus ja Kehityspuolue).

Puolueen perustaja on 45-vuotias Ashraf Jabari, joka kuuluu merkittävään Jabari-klaaniin Hebronissa. Hän on ammatiltaan liikemies, ja haluaa puolueensa edistävän taloudellista hyvinvointia kansansa parissa.

PA:N virkailijat hylkäävät hänen teesinsä, koska hän potkii PA/PLO:n aisojen yli. He syyttävät Fabarin työskentelevän USA:n hallituksen hyväksi, ja erityisesti kannattavan USA:n presidentin nimittämän tiimin laatiman ”Deal of the Century ” edistämistä, jonka Mahmoud Abbas hylkäsi tietämättä siitä mitään, ja kieltäen virkailijoitaan pitämästä suhteita USA:n hallituksen edustajiin.

”Kolme päivää sitten julkistin useiden muiden kanssa uuden puolueen, joka tarjoaa palestiinalaisille toivoa.” hän sanoi JP:n toimittajalle. ”Emme tarjoa itseämme kenenkään vaihtoehdoksi. Keskitymme vain talouteen ja varmistamme kansallemme paremman tulevaisuuden.”

Jabari toimi aiemmin PA:n turvallisuusjoukoissa. Hän sanoo puolueensa kannattavan yhden valtion ratkaisua, koska kahden valtion periaate ei ole enää toteuttamiskelpoinen. ”Me asumme joka tapauksessa Israelin sotilashallinnon alla. Jopa PA on vain itsehallinnon edustaja, eikä valtio, jossa Israel valvoo kaikkea. Jopa ID-korttimme on kirjoitettu arabiaksi ja hepreaksi, ja lisäksi Israel valvoo kaikkia rajojamme”.

Jabari sanoo palestiinalaisten haluavan elää Israelin hallinnon alla, saaden samat oikeudet, kuin Israelin hallinnon alla elävät jerusalemilaiset. Ehkä olisi ollut hyvä, että kahden valtion periaate olisi toteutunut 67-rajoilla, mutta ei yksikään Israelin pääministeri uskaltaisi hyväksyä sellaista ratkaisua.
(lukuun ottamatta Olmertia ja Barakia, jotka tarjosivat PA:lle enemmän kuin sen pinta-ala edellyttää, mutta sekään ei kelvannut Abbasille).

Hän sanoo huhuille C-alueitten liittämisestä Israeliin, että se ei jättäisi PA:lle mitään, ja siksi hän kannattaa yhtä valtiota. ”Haluamme lopettaa väkivallan ja verenvuodatuksen, lopettaa kansamme kärsimykset. Väkivalta on toivottoman ase, joka on menettänyt tulevaisuuden ja toivon.” Hän uskoo Palestiinan kansan enemmistön ajattelevan hänen tavallaan, vaikka salaa Abbasin pelossa.

Viime helmikuussa Jabari osallistui Israel/Palestiina talouskonferenssiin Jerusalemissa, jossa hän ystävystyi USA:n Israelin lähettilään David Friedmanin kanssa siinä määrin, että Friedman sanoi olevansa ylpeä voidessaan kutsua Jabaria ystäväkseen. Olisikohan tässä uuden toivon välähdys? https://www.jpost.com/Middle-East/Palestinian-with-close-ties-to-Trump-administration-launches-new-party-588679,

11. Israelin väkiluku ylittää yhdeksän miljoonan kansalaisen määrän, 9 009 000, asukasta, josta juutalaisten osuus on 74 %, arabien 21 %.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israels-population-passes-9-million-588658,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -28; Tiberias 19 -34; Suolameri 24 -34, Eilat 24-37 +C-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna, lämpötila nousee: 13 -31 astetta Jrslmissa.

Heinäsirkkaparvet (locust) pimentävät taivaan Najranissa, Saudi Arabiassa, vain viikkoja sen jälkeen, kun ne tuhosivat Irania ja Kuwaitia. Niitä kerääntyy katujen varsille suurina kasoina, syötyään ensin kaiken vihannan lähettyvillään.
http://strangesounds.org/2019/05/saudi-arabia-locust-invasion-video-may2019.html,