Thursday, April 11, 2019

TORSTAI 11.04.2019

KESKIVIIKKO 11.04.2019
01. Israelin vaalit 2019 on pidetty ja kansa on sanonut oman mielipiteensä, eikä se miellytä kaikkia puolueitten edustajia.

Tulee vuosien takaa mieleen Karin piirros Hesarissa, jossa hän kuvaa maalais-isäntää, joka vaalien jälkeen tutkii tuloksia Maaseudun Tulevaisuudestaan ja ärähtää: ”P-na, enhän minä noin äänestänyt”.

Joka tapauksessa edessä ovat vaaleissa usein tapahtuneet epätarkkuudet ja tahalliset rikkeet, joita joudutaan selvittämään lähipäivien aikana.

Oikeistolaiset pienpuolueet - kuten Zehut ja Uusi Oikeisto - valittavat ”setlementeistä” saaduissa äänestystuloksissa tapahtuneen selviä virheitä, joissa juutalaisissa yhteisöissä on kirjattu useampia arabien saamia ääniä kuin juutalaisten. Vaalilautakunta lupaa hoitaa epäselvyydet muutaman päivän aikana, ja vaikeissa tapauksissa saada korkeimman oikeuden tulkinta asiassa.

Tämän hetken vahvistamattomien tulosten perusteella näyttää selvältä, että Netanyahun johtama Likudin koaliittio on vaalien voittaja varsin kunnioitettavalla erolla pahimpaan kilpailijaansa Ganzin johtamaan SiniValkoinen puolueeseen.

Sotilaitten antamien äänien johdosta, jotka nyt vasta on saatu laskettua, Naftali Bennettin ja Ayelet Shakedin johtama Uusi Oikeisto on ylittämässä 3.25 %:n vaalikynnyksen saaden 3.26 % äänistä. Zehut sai 2.76 %, eikä ylittäne kynnystä.

Tuloksiin pettyneet oikeistolaiset pienpuolueet valittavat: ”Bibi teki sen taas. Hän söi pienpuolueitten äänestäjiä pelottelemalla heitä vasemmiston voitolla, ellei Likud saa tarpeeksi ääniä”. Edellisissä vaaleissa hän käytti arabipuolueitten pelkoa. Gantz ja Lapid tunnustavat häviönsä, mutta sanovat, että taistelu jatkuu oppositiossa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261686. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261688,

02. Benyamin Netanyahun henkilökohtainen taistelu on kuitenkin vasta alkamassa.
Oikeuskansleri Avichai Mandelblit sanoo pyrkivänsä viivyttämään Bibin kuulemiset hänen kolmessa poliisin esiin kaivamassa tapauksessa.

”Gantz antoi keskiviikkoiltana ”voitonpuheensa”, joka yön aikana muuttui juhlinnan aikana liikaa nautitun alkoholin aiheuttamaksi päänsäryksi”, kuten professori Reuven Hazan sanoi.
”Tämä on Netanyahun viidennen kauden selvä alku, mutta se voi aivan hyvin muuttua hänen lyhimmäkseen.”
”Vuoden aikana voimme joutua uuteen kamppailuun joko Likudin puheen- johtajuudesta tai toisista vaaleista.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261686,

03. Benyamin Netanyhau kutsui keskiviikkoiltaa ja voittoaan puolueensa järjestämissä voiton juhlissa ”valtavaksi voitoksi, suureksi saavutukseksi, meikein uskomattomaksi. Mahdottomien haasteiden alla Likud on kasvanut dramaattisesti.”

Hän hämmästeli, että ”kansa antoi luottamuksensa hänelle, ja jopa entistä suuremmalla luottamuksella”.

Netanyahu sanoi aloittavansa keskustelut oikeistolaisten puolueitten kanssa vielä samana iltana. Lähes kaikki koaliittiossa mukana olleet ovat ilmaisseet halunsa suositella häntä pääministeriksi. ”Pyrin täyttämään tehtäväni nopeasti perustaakseni kansallisen vahvan hallituksen.”

”Hallitus tulee olemaan oikeistolainen, mutta haluan olla Israelin kaikkien kansalaisten pääministeri; oikeiston ja vasemmiston, juutalaisten ja ei – juutalaisten, kaikkien Israelin kansalaisten”.

”Meillä on edessä valtavat haasteet – turvallisuudessa, taloudessa, yhteisöissä, ulkomaanasioissa, turvallisuushaasteissa ja suhteiden normalisoinnissa ja rauhan sopimisessa arabimaailman kanssa. Uskon, että yhdistämällä voimavaramme voimme selvittää kaikki nämä haasteemme.” Bibi referoi lähitulevaisuutta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261640,

04. Tuntuisi varsin oudolta, jos oikeuskansleri vaatisi Netanyahun kuulemisten aloittamista samaan aikaan, kuin hän neuvottelee potentiaalisten hallitus-puolueitten kanssa hallituksen kokoonpanosta, ministerijaosta ja – ohjelmista edellyttäen, että presidentti Reuven Rivlin antaa hallituksen muodostamisen hänelle, kuten näyttää selvältä.

Tarkkailijat ennakoivatkin, että Mandelblit tulee myöntymään Bibin asianajajien toiveisiin muutaman viikon tai ehkä kuukauden lisäaikaa valtavan dokumentti-pinon käymiseksi läpi. He ennakoivat, että muutaman viikon siirto voi olla mahdollinen, mutta syyskuu on ehdoton takaraja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261683,

05. Virallisesti keskusteluja potentiaalisten hallituspuolueitten kesken voidaan käydä vasta sitten, kun presidentti Reuven antaa virallisesti hallituksen muodostamisen jollekin puolueen puheenjohtajalle, käytyään ensin keskusteluja heidän kanssaan ja saatuaan heidän suosituksensa pääministeristä.

Eri artikkeleissa ja JP:n pääartikkelissa kehotetaan muodostamaan kansallinen yhteistoimintahallitus, joka olisi ilman epäilyä maan kannalta paras ratkaisu, mutta kuten vaalitulos osoittaa, Israel on vaarallisesti hajaantunut, mikä aiheutti muinaisten kuningaskuntien kukistumisen.

Presidentti Reuven Rivlinin päätöstä hankaloittaa Netanyahua vastaan nostetut syytteet, jotka voivat jatkua kuukausia ellei vuosikausia, tai katkaista hänen mahdollisen pääministerikautensa lyhyeen.

Jos Netanyahu tuomitaan raskaisiin rangaistuksiin, presidentillä on oikeus ja valta armahtaa hänet kansallisen edun nimessä. Se on jopa mahdollinen toimintamalli muutamien kuukausien kuluessa.

Rivlinin ja Netanyahun perheitten välillä on kuitenkin sukupolvien ajan jatkunut keskinäinen kiista, joka tuli esiin Bibin suositeltua Edelsteinia Knessetin puhe-mieheksi ennen Rivliniä, joka hoiti sitä vuosikymmenien ajan. Perheitten välinen sovinto olisi kuitenkin ehdottomasti suositeltava kansallisen edun vuoksi. https://www.timesofisrael.com/how-will-netanyahu-try-to-stave-off-indictment-and-will-he-annex-settlements/,

Edellisessä artikkelissa todetaan, että UTJ ja Shas saivat kumpikin 8 edustajaa Knessetiin eli yhteensä 16, jolla Shas-johtaja Arye Deri voi vaatia sisäministerin paikkaa hallituksessa. UTJ:n johtaja Yaakov Litzman voi saada terveysministeriön, mutta vaatinee ministerin täyttä oikeutta, eikä apulaisministerin, kuten nyt.
Shas-johtaja Deri on hänkin rikossyytteiden alla

Oikeistopuolueitten Unioni sai viisi+1 edustajaa knessetiin. Unioni vaatii 2 ministerin virkaa toivoen opetus-ja oikeusministeriötä. Sen johtaja Rafi Peretz ja kakkosmies Bezalel Shmotrich ovat pyrkineet lainsäädännöllä suojelemaan Bibiä syytetoimilta ja luottamuksen rikkomiselta tapauksissa 1000, 2000 ja 4000.

Oikeusministeriön antaminen Shmotrichille arveluttaa Bibiä, koska sen tulisi jatkaa Ayelet Shakedin aloittamaa oikeustoimen ja korkeimman oikeuden uudistusta. Kulanu-puolueen johtaja Moshen Kahlon toivoo jatkavansa talousministerinä.

06. Sudanin presidenttiä Omar al-Bashiria vastaan kuukausien ajan jatkuneet mielenosoitukset ovat saavuttamassa huippunsa.

Sudanin armeija valmistelee tärkeän ilmoituksen julistamista tänään, kerrotaan valtion TV:n raportissa, jossa myös kerrotaan armeijan keskittävän joukkojaan Khartoumiin vahvistamattomien tietojen kertoessa vallankaappausyrityksestä.

Armeijan ja turvallisuuspalvelun joukot ympäröivät puolustusministeriön rakennuskompleksin, jossa myös presidentti Bashir asuu, kertoo Reuters.

Al-Arabiya TV raportoi, että Bashir on eronnut ja että useita upseereita on pidätetty, niiden mukana puolustusministeri. Tietoa ei ole vahvistettu.

Valtion TV välitti isänmaallista musiikkia muistuttaen kansalaisia, miten armeijan vallansiirto tapahtui mielenosoitusten seurauksena.
Omar al-Bashir on entinen laskuvarjojääkäri, joka kaappasi vallan verettömässä sieppauksessa 1989 pysyen jakavana henkilönä kriisien keskellä pyrkien vastustamaan länsimaiden pyrkimyksiä hänen heikentämisekseen.

Sudan on ollut eristettynä ja länsimaiden boikotissa 1993 lähtien, ja sitä syytetään terrorismin tukemisesta ja islamin terroristien majoittamisesta. Washingtonin asetti omat boikottinsa Sudania vastaan 1994.

Mielenosoitukset saivat ratkaisevan käänteen viikonvaihteen aikana kymmenien tuhansien kansalaisten valuessa kaduille. Armeijan sotilaat pyrkivät suojelemaan siviilejä tiedustelu- ja turvallisuusjoukkojen hajottaessa väkijoukkoja. Ainakin 11 protestoijaa on kuollut mellakoissa, heistä ainakin 6 sotilasta, poliisi raportoi.

Mellakat alkoivat 18.12. 2018 hallituksen nostettua leivän hintaa, sekä jatkuvasta talouskriisistä, joka on johtanut polttoöljyn ja käteisen rahan puutteeseen.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Sudan-braces-for-military-announcement-after-anti-Bashir-protests-586470,

07. UUTISIA LYHYESTI

Floridan kuvernööri Ron DeSantis sanoo luvanneensa, että hän tulee olemaan eniten Israelia suosiva kuvernööri Amerikassa, ja lupauksensa mukaisesti hän johtaa toukokuussa liikesuhteitten kasvattamis-delegaatiota Israeliin.

”Tänään voin sanoa täyttäväni lupaukseni. Delegaatiomme tuo Israeliin liikemiehiä, akateemikkoja ja poliittisia johtajia avustaaksemme Floridan ja Israelin välisten suhteitten voimistumista” Ron DESantis sanoi.

”Kuuden päivän vierailun tarkoituksena 25.05. -31.05.2019 on vahvistaa taloudellista sidettä Israelin ja Floridan välillä sekä yhdistää akateemisia instituutteja löytämään tieteellisiä ratkaisuja Floridan ympäristöongelmille, kuten punainen vuorovesiongelma”, kertoo pormestarin kanslia.

Delegaatio vierailee Tel Avivissa ja Jerusalemissa, ja pormestari DeSantis pitää hallituksensa istunnon USA:n Jerusalemin suurlähetystössä. https://www.jpost.com/American-Politics/Florida-Governor-DeSantis-to-head-trade-mission-to-Israel-586474,

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo kieltäytyy ottamasta julkista kantaa hänelle tehtyihin toistuviin kysymyksiin, tukeeko hän kahden valtion ratkaisua.

Osallistuessaan senaatin ulkomaan asioitten komitean istuntoon senaattori Tim Kaine (D-Vir) pyrki painostaamaan Pompeota USA:n ulkoministerin vuoden 2020 budjettikäsittelyn aikana ilmoittamaan kantansa Palestiinan valtiosta.

Neljä minuuttia kestävän vuoropuhelun aikana he mittelivät sanallisesti koskien tulevaa rauhansuunnitelmaa pyrkien saamaan USA:n ulkoministeriön kannan.’

Pompeo väisti suorat kysymykset todeten: ”Me työskentelemme nyt useiden eri tahojen kanssa jakaaksemme näkyämme, ja miten selvittää tämä ongelma.
Vuosikymmenien ajan kaikki nuo hämmästyttävät asiantuntijat ovat yrittäneet selvittää tätä kriisiä Lähi-Idässä, ja he ovat kaikki epäonnistuneet. Entisiä on turha paikata, ne eivät onnistu. Toivomme oman suunnitelmamme, näkymme ja ideamme osoittavan, miltä se näyttää, miten etenemme luomaan edellytykset, joissa Israel ja palestiinalaiset voivat ratkaista tämän ongelman.”

Kaine tiedusteli kuuluuko kahden valtion ajatus ”entisiin ideoihin”, johon Pompeo vastasi: ”Se on todellakin ollut pöydällä kauan ja miljoonia tunteja on käytetty sen ratkaisemiseksi, mutta se ei ole toiminut. Ehkä se toimii tänään”, hän kysyi ironisesti.
Pompeo vakuutti, ettei USA:n politiikka siinä ole muuttunut.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Pompeo-declines-to-reaffirm-Trump-commitment-to-two-state-solution-586417,

Uusi Oikeisto valittaa, että joku pyrkii varastamaan heidän voittonsa.
Puolueen johdon mukaan ”keskusvaalilautakunnassa on menossa jotain outoa. Kaikki tarkkailijat on poistettu sen tiloista uusintalaskennan ajaksi”.

”Neljän aikaan aamulla Uusi Oikeisto sai sotilaitten antamat äänet, joiden mukaan tiemme Knessetiin on selvä neljällä edustajalla, ja oikeisto kasvoi 67:än. Äkkiä laskennan tarkkailijat poistettiin, Uusi Oikeisto putosi alle kynnyksen ja ulos knessetistä, ja Meretz sai yhden edustajan lisää”.

”Voimasuhteet oikeiston ja Vasemmisto välillä muuttuivat 67:stä lukemiin 64”.
Puolueen johto vaatii laskennan uusintaa tarkan valvonnan alaisena.
Vaalilautakunnan jäsen Avraham Weber sanoo, että vaalikynnystä on nostettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261708,

PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat sanoo PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin tutkivan sen ja Israelin väliset suhteet Knessetin vaalien antamien vihjeiden perusteella. Hän piti lehdistökonferenssin Ramallahissa.

Abbas odotti Gantzin johtaman vasemmiston voittoa, joka olisi antanut aiheen päästä neuvottelemaan kenraalien kanssa, jotka ovat aina suosineet myönnytysten antamista PA/PLO:n arabeille lähes kilpaillen siitä, kuka heistä uskaltaa eniten luovuttaa arabeille Pyhää Maata, jonka Jumala itse omistaa.

”Tulemme taistelemaan Israelia vastaan riippumatta siitä, kuka heistä johtaa sitä. Sionistipuolueet ovat vain saman kolikon eri puolia” sanoi Hamasin johto. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261695,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06-18; Tiberias11 -24; Suolameri 16 -27; Eilat 14 -29 +C-astetta, tänään ja huomenna aurinkoista, lämpenevää.

PohjoisKorea uhkaa vakavilla iskuilla niitä, jotka asettavat uusi sanktioita maalle. Kim Jung Un kutsui maansa keskuskomitean kiireelliseen istuntoon. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/north-korea-must-deliver-a-serious-blow-to-those-imposing-sanctions,

Venäjä antoi uusia uhkauksia Ukrainaa, länsimaita ja NATO:a vastaan, että KERN-salmet ovat osa Venäjää ja se tulee puolustamaan niitä vieraita valtioita vastaan. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-russia-publicly-warns-ukraine-of-military-conflict-including-nato-over-kerch-strait,

Kolmas kriisitilanne on Venezuelassa, jossa Venäjällä, Kiinalla ja USA:lla jokaisella on omat intressinsä hoidettavanaan. Kiina rakentaa Karibbiaan – 55 mailia itään Palm Beachistä, Floridan Grand Bahama saarille Hong Kongissa toimivalle yhtiölle 3 miljardia USD syvänmeren konttisatamaa. Sitä voidaan kehittää sotasatamaksi. https://www.gatestoneinstitute.org/14050/china-caribbean-sea,
Tuesday, April 09, 2019

TIISTAI 09.04.2019

TIISTAI 09.04.2019
”Ei niin, että olisin jo sen saavuttanut (voittanut Kristuksen omakseni) tai että olisin tullut täydelliseksi, vaan minä riennän sitä kohti, että minä sen omakseni voittaisin, koskapa Kristus Jeesus on voittanut minut”. (Fil.3:12)
01. Perjantaina kävimme Tel Avivin Suomen lähetystyössä antamassa tukemme Suomen itsenäisyydelle koko Suomen alueeseen Karjalasta Petsamoon.

Tänään kävimme aamutuimaan antamassa tukemme Israelin suvereeniteettiin koko Luvatun maan alueeseen; Juudeaan, Samariaan, Gazaan ja Golaniin, minkä vuoksi raporttini tulee vähän myöhästymään.

Israel on kehittänyt laitteen, jolla jopa sokeat pystyvät äänestämään ilman apua, mutta eipä ollut Mevasseretin äänestyspaikalla sellaista laitetta, jonka johdosta Maijalla oli vaikeuksia löytää valkoinen lappu, ja siihen heprealaisin kirjaimin kirjoitetun haluamansa puolueen koodi, mutta onnistui lopulta Maken avulla.
Lappuja oli kaikkiaan 40, kukin edustaen yhtä puoluetta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5491352,00.html,

02. Ynetnews.com kertoo julkaisemassaan artikkelissa kuudesta kultaisen iän saavuttaneesta äänestäjästä, jotka ikävuosistaan huolimatta ovat antautuneet jakamaan 511 vuoden aikana kertyneet kokemuksensa valitsemansa puolueen vaali-kamppailun tukemiseksi.

Yhdelle heistä, Kibbuts Gevassa asuvalle Eli Gorenille, Labor-puolue on koti, johon hän syntyi, ja johon hän uskoo tänäkin päivänä. Hän on aina äänestänyt sitä huolimatta sen heilahteluista ylös ja alas tyrskyjen mukaisesti.

Boris Groisman, 91,YläNasaretista sanoo vakuuttaneensa 300 -400 ihmistä äänestämään Avigdor Libermania ja Israel Beitenua vuodesta 1999 lähtien. Hän on niitä ”työhulluja, jotka tuntevat syyllisyyttä joutilaisuudesta”, ja sanoo olevansa täynnä energiaa etenkin näin vaalikautena, mikä estää häntä löhöämästä kotinsa sohvalla TV-ruutua tuijottaen.

Gabi Deus, 81, joka valvoi Meretzin taloutta, jääden siitä eläkkeelle 7 vuotta sitten, mutta on äänestänyt Meretziä vuodesta 1988 lähtien. Hän on edelleen aktivisti käyden konferensseissa ja antaen ohjeita talouden hoidossa. Hän ei näe mitään syytä vaihtaa puoluettaan, vaikka se keikkuu äänikynnyksen rajoilla.

Tawfiq Husri, 86 Umm al-Fahmista, sanoo aina äänestäneensä Hadash-puoluetta. Hänellä on 21 lastenlasta ja kuusi lasten-lastenlasta. Korkeasta iästään huolimatta hän tulee Umm al-Fahmiin avustamaan puolueensa päämajassa.
”Olen ollut kommunisti vuosikymmenestä 1950 lähtien. 1958 protestoimme sotilashallintoa vastaan. Minut pidätettiin ja tuomittiin vankilaan 2 vuodeksi. Olin aktivisti kaikkein vaikeimpina aikoina, ja jouduin toistuviin kahnauksiin turvallisuusjoukkojen kanssa.”

Avraham Fried, 76 Likudin Haifan haaran puheenjohtaja, pyrkii selittämään, miksi hän haluaa toimia vapaaehtoisena vaalitoimitsijana taistelussa juutalaisvaltion tulevaisuudesta. ”Tänä päivänä vaalitaistelut käydään puoluetoimistoissa, ei ole kojuja kaduilla eikä vaalijulisteita. Kaikki on tietokoneistettu.”

Huolimatta Bibin varoituksista kannatuksen heikkenemisestä Fried uskoo selvään voittoon: ”Kyllä Bibillä on varmaan jotain hihassaan” hän vakuuttaa.

Sarah Levy, 90 Jerusalemista, ke. Mickey Levyn äiti, on numerolla 22 Benny Gantzin SiniValkoinen puolueen listalla. ”Minun puolisoni oli NL:n Zionin vankina, ja kun hän saapui Israeliin, hän taisteli – kuten minäkin – Irgunin joukoissa. Olen ollut Irgunin jäsen 14-vuotiaasta lähtien”. Hän viittaa sionistiseen puoli-sotilaalliseen organisaation, joka operoi brittimandaatin aikana Palestiinassa.

”Suurimman ajan elämästäni äänestin Herutia ja sitten Likudia. Mutta 15 vuotta sitten lopetin äänestämästä Likudia, koska tunsin, ettei se enää edusta arvoja, joiden puolesta taistelin”.
”Nyt äänestän SiniValkoista, koska heillä on kauniita ideoita, joiden toivon voivan toteutuvan”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5491287,00.html.

03. Vaalikamppailua johtavien puolueiden puheenjohtajat Benjamin Netanyahu ja Benny Gantz tekivät maanantai-iltana vielä 12 tuntia ennen äänestyspaikkojen avautumista viimeiset vetoomuksensa äänestäjille, joiden äänet ratkaisevat, jatkuuko 13 vuotta ja 27 päivää kestänyt Netanyahun valtakausi maailman ainoan juutalaisvaltion johdossa, vai onko jo aika vaihtaa miestä ruorissa.

Likudin puheenjohtajalla, puolustus-ja pääministerin salkkua hallussaan pitävällä Netanyahulla on taustanaan mittava meriittiliasta, joihin kuuluvat Iranin ydinhaaveiden vastainen onnistunut taistelu, useiden valtioiden diplomatian kääntyminen Israelia suosivaksi – myös arabi- ja kolmannen maailman maissa – sekä erittäin läheinen ystävyyssuhde maailman johtavan valtion Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa, sekä tunnustettu työskentely-yhteys Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa, mihin lisätään Israelin talouden vuosittainen 3.5 %:n keskimääräinen nousu.

Tämä kaikki tunnustetaan ja kiitoksella huomioidaan, mutta Netanyahun heikkoutena on sisäpolitiikan ja eri kansanryhmien keskinäisten suhteiden hoitaminen edes tyydyttävällä tavalla. Hänen tapansa haalia käsiinsä useiden ministeriöitten johto – ja erityisesti tärkeimpinä pidettyjen puolustus- ja ulkoministeriön salkut - antaa kansalle kuvan diktatorisista eleistä, olivat ne sitten todellisia tai vain kuviteltuja.

V. 2016 vaaleissa Bibi varoitti arabikansan valuvan suurin joukoin vaalipaikoille, ja kehotti oikeistolaisia pienpuolueitten äänestäjiä äänestämään Likudia, ettei se heikentyneenä antaisi aihetta presidentille suositella toista puoluetta hallituksen muodostajaksi. Etenkin Jewish ja Israel Beitenu Home valittivat toisten joukossa menettäneensä 7 kansanedustajan paikkaa Likudille.

Syytöksiä tämän toistumisesta näittenkin vaalien yhteydessä on esitetty, mikä vaarantaa 3.25 %:n äänikynnyksen rajamailla keikkuvien puolueitten säilymistä hengissä. Voidakseen kasvattaa Likudin johtaman oikeistoblokin edustajamäärän yli 61, Bibi sai houkuteltua Otzma Yehudit puolueen, ja Moshe Feiglinin johtaman Zehut puolueen vaaliliittoon Likudin kanssa.

Netanyahu viittaa 1992 vaarallisen virheen toistumiseen, jolloin Labor toi pääministeriksi entisen kenraali Yitzhak Rabinin, joka muodosti vasemmistolaisen hallituksen. Tämä hallitus allekirjoitti surullisen kuuluista Oslon sopimukset.

”Ja olette hyvin tietoisia, mitä sitten tapahtui: Se päästi maahan pahimmat murhaajat, toi heidät Juudeaan ja Samariaan – ja se osoittautui tuhoisaksi”.
Otzma-puoluetta pidetään Kahane-puolueen jälkeläisenä, minkä Bibi pyrkii särkemään ilkeämielisenä panetteluna.

Zehut puolueen johtaja Moshe Feiglin kieltäytyy sanomasta, ketä hän tulee suosittelemaan hallituksen muodostajaksi.

SiniValkoinen puolueen ykkösjohtaja Benny Gantz pyrkii vaalitaistelussaan kiinnittämään huomion Netanyahun poliisikuulusteluissa esiin kaivamiin korruptio- ja hyötymissyytöksiin vakuuttaen puolueensa poistavan korruption maan korkeimmasta johdosta, sekä palauttavansa kansan luottamuksen lain ja oikeuden toteutumiseen Israelissa.

Yair lapid, kenraalijuntan ainoa siviili, vakuuttaa luottavaisena, että jos SiniValkoinen puolue voittaa Likudin 4 -5 edustajan marginaalilla, ei mikään mahti maailmassa pysty sitä muodostamaan uutta hallitusta. Lapid hankki pateettisesti sotilaallista tietoa osallistumalla muutaman päivän harjoituksiin, ja diplomaatista kokemusta vierailemassa Ranskassa presidentti Emmanuel Macron kutsusta.

Kuten artikkeleissa todetaan, tiistai-iltana äänestyspaikkojen sulkemisen jälkeen selviää, onnistuuko Bibin taikomismenettely, mutta Gantzin taktiikan onnistuminen selviää vasta presidentti Reuven Rivlinin tehtyä oman päätöksensä seuraavan hallituksen muodostajasta, mikä kestää muutaman päivän. https://www.jpost.com/Israel-News/Benjamin-Netanyahu/Netanyahus-promise-to-annex-the-West-Bank-settlements-explained-586212,
https://www.jpost.com/Opinion/What-I-would-like-people-to-know-before-voting-586226,
https://www.jpost.com/Israel-Elections/Ive-read-every-Israeli-election-poll-since-January-So-what-586105,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261593,

04. Presidentti Reuven Rivlin viittasi äänestettyään Jerusalemissa puolisonsa taisteluun elämästä ja kuolemasta jouduttuaan toiseen kirurgiseen leikkaukseen keuhkosiirto-operaation jälkeen. Presidentti esitti toivomuksen, että he seuraavien vaalien yhteydessä voisivat äänestää yhdessä.

”Vain Israelin äänestäjät tulevat ratkaisemaan, kuka tulee olemaan seuraava pääministeri” presidentti Rivlin sanoi käytyään katsomassa Nechama vaimoaan. Hän äänesti Yefe Nof koulussa Beit HaKerem lähiössä Jerusalemissa. ”50 vuotta äänestimme yhdessä, Toivon, että ensi kerralla äänestämme yhdessä pysyvässä asuinpaikassamme.” Hän on synnynnäinen Jerusalemin asukas.

”Ei presidentti eivätkä puoluejohtajat päätä, kenestä tulee seuraava pääministeri tai millainen hallitus tulee olemaan. Vain te äänestäjät voitte päättää siitä, ja siksi kehotan teitä äänestämään”.

Israelissa on yli 6 miljoonaa äänestäjää, jotka päättävät 21. knessetin kokoon- panosta. Äänestyspaikkoja oli 10 000 eri puolilla maata, ne avasivat ovensa 7.00 aikaan aamulla ja sulkevat ne 20. 00 aikaan illalla. Äänioikeus on yli 18-vuotiailla. Rekisteröityjä äänestäjiä on kaikkiaan 6 339 729 henkeä, arabeja ja juutalaisia Israelin kansalaisia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261589,

05. Pääministeri Benyamin Netanyahu lupasi vaalikamppailunsa aikana, että välittömästi vaalien jälkeen hän tulee ulottamaan Israelin itsenäisyyden juutalaisiin yhteisöihin Juudeassa ja Samariassa, mukaan lukien ns. suurten yhteisöblokkien ulkopuolella olevat yhteisöt – tarkoittaen ilmeisesti myös autioille kukkuloille nuorten ihmisten rakentamia ns. etäyhteisöjä, joita IDF on hajottanut lukuisasti.

Israelissa kysytään aiheellisesti: Onko tämä yksi vaalilupauksista, joita ei ole koskaan tarkoituskaan toteuttaa, vai onko kysymys todellisesti suunnan muutoksesta. Artikkelin yhteyteen liitetyssä videossa pyritään haarukoimaan ratkaisua tähän.
Bibi on vihjaillut, että presidentti Donald Trump on tietoinen tästä, eikä ole esittänyt vastaväitteitä.

Valkoisen Talon rauhantiimin laatima rauhansuunnitelma julkistettaneen kevään aikana, ehkä 15.06., mutta tarkkaa päivämäärää ei ole ilmoitettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261565, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261580,

06. Brasilian presidentti Yair Bolsonaro, joka oli äskettäin 4 päivän vierailulla Israelissa käyden yhdessä Netanyahun kanssa myös Länsimuurilla, kertoi paikallisen radion haastattelussa, ettei hän ole muuttanut mieltään Brasilian lähetystön muuttamisesta Jerusalemiin, mutta ensi vaiheessa hän avaa kaupallisen toimiston Israelin pääkaupungissa antaen sille joitain diplomaattisia oikeuksia.

Brasilian ulkoministeri Ernesto Araujo vahvisti presidentin päätöksen lähetystön muuttamisesta, mutta arabimaiden painostuksesta ja taloudellisista realiteeteista johtuen sitä siirretään toistaiseksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261568,

07. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas nimitti Mohammad Shtayyehin PA:n pääministeriksi.

Hän lupaa esitellä hallituksensa kokoonpanon muutamien päivien sisällä, kuten PA:n virkailijat ja AFP kertoivat maanantaina. Shayyehillä on aikaa 14.04. saakka muodostaa hallituksensa, jossa ei ole Hamasin kannattajia tai jäseniä.

Edellinen pääministeri Rami Hamdallah erosi tammikuun lopussa.
Hamasin ja Islamic Jhadin johtajat tuomitsivat Abbasin nimityksen todeten sen rikkovan Kairossa varsin hitaasti edistyviä sovintoneuvotteluja.

PA:n virkailijat paljastivat, että jotkut pienemmät viisi järjestöä liittyvät hallitukseen, mutta PFLP ja DFLP kieltäytyivät kunniasta.

Saatuaan vahvistuksen nimitykseensä Shtayyeh esitti ohjelmansa todeten, että hän tulee toimimaan itsenäisen Palestiinan valtion perustamiseksi 1967 sotaa edeltävin aselepolinjoja noudattavin rajoin ja pääkaupunkinaan Jerusalem.

”Taistelu Israelia vastaan jatkuu täydellä teholla. Jerusalemin palestiinalaisasukkaat käyvät taistelua suojellakseen kaupunkia juutalaistamiselta säilyttääkseen sen arabi-palestiinalaisen imagon. Taistelu Al-Aksa moskeijan ja Jerusalemin kaupungin historiallisen taustan suojelemiseksi tapahtuu vahvistamalla sen muslimien ja kristittyjen asukkaitten päättäväisyyttä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261577,

08. SiniValkoinen puolueen puheenjohtajalta Benny Gantzilta puuttuu Netanyahun kaunopuheinen esitystapa – hän on jäyhä sotilaskomentaja – mutta hänen puolueessaan on ehdokkaina henkilöitä, jotka taitavat sen varsin sujuvin termein.

SiniValkoisen ehdokas tri. Yoaz Handel on yksi heitä.
Hän kutsuu uskonnollisia sionisteja tukemaan ketä tahansa, joka pystyy ratkomaan Israelin valtion ongelmat.
Hän kiistää Bibin syytökset puolueesta, että ”se on vasemmistolainen, ja että se tulee katkottamaan Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt”.

”Kuka äänesti evakuoiduista juutalaisyhteisöistä? Kuka jäädytti rakentamisen; kuka sanoi Bar Ilan yliopistossa 2009 pitämässään puheessa kannattavansa kahden valtion periaatetta? Se ei ollut Gantz eikä Yaalon” Handel kertoi Arutz Shevalle.

”Yaalon oli yksi, joka erosi evakuoinnin vuoksi, joka äänesti Gilad Shalitin vapauttamisesta tehtyä vankien vaihtoa suhteessa 1 – 1023; emme me ole idiootteja, jotka emme osaa historiaa.

”Bibi sanoo ulottavansa Israelin itsenäisyyden (juutalaisyhteisöihin Juudeassa ja Samariassa)? Asun lähellä Gush Etzionia, eikä sinne ole ulotettu mitään Bibin lupaamaa itsenäisyyttä edes yhteen senttimetriin 10 vuoden aikana, ja Bibi on ollut pääministerinä yli 13 vuotta. En usko hänen lupauksiinsa”.

Handel jatkaa sujuvasti aloittamaansa teemaa ja kehottaa epäilijöitä tutustumaan puolueohjelmaan, josta asiat selviävät. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261574.

Kaikella kunnioituksella, mutta yksi Gantzin ensimmäisiä julkisia puheita käsitteli Gazan juutalaisyhteisöjen tuhoamista ja sekä asukkaitten että sotilaitten vetämistä pois Gazasta, missä Gantz komensi IDF:n karkottamisjoukkoja.

Puheessaan Gantz ihasteli, miten sujuvasti ja määrätietoisesti karkotusoperaatio suoritettiin. Se oli todella hyvin suunniteltu ja toteutettu sotilasoperaatio, jossa juutalaisasukkaitten tuska ja kärsimys katsoessaan kotiensa, synagogiensa ja hyvin menestyneitten yritystensä tuhoamisesta jätettiin kokonaan huomioimatta, kuten myös operaation jälkeiset toimenpiteet heidän avustamisekseen aloittaakseen kaiken alusta.

Kunpa Taivaan Isä suojelisi Israelin kansan, ettei sen tarvitsisi enää koskaan käydä läpi samaa traumaa, joka - paitsi että se hajotti kansan - aiheutti syvän epäluottamuksen kansan ja hallituksen ja sen alaisten instituutioiden välisiin suhteisiin.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 09 -23; Tiberias 16 -29; Suolameri 19 -21; Eilat 18 -31 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, torstaina osittain pilvistyvää; vähän viilenevää.

USA:n Keskilänteen luvataan lumimyrskyjä, jotka aiheuttavat kovia lumisateita ja tuulia pian sen jälkeen, kun ”pommisykloni” riepotteli aluetta. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6899309/Massive-BLIZZARD-hit-Rockies-Midwest-Wednesday-bringing-heavy-snow-winds-rain.html,

Saudi Arabia uhkaa aiheuttavansa dollarin kaatumisen, jos USA toteuttaa uhkauksensa hyväksyä uusi laki, jolla uhataan OPEC:n lopettamista. http://www.pravdareport.com/news/world/142341-saudi_arabia/,Sunday, April 07, 2019

SUNNUNTAI 07.04.2019

SUNNUNTAI 07.04.2019
”Hullu sanoo sydämessään: ”Ei ole Jumalaa”. Turmiollinen ja iljettävä on heidän menonsa, ei ole ketään, joka tekee, mikä hyvää on. Herra katsoo taivaasta ihmislapsiin nähdäksensä, onko ketään ymmärtäväistä, ketään, joka etsii Jumalaa”.
”Mutta kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet. Ei ole ketään, joka tekee, mikä hyvää on. ei yhden yhtäkään. Eivätkö he mitään käsitä, kaikki nuo väärintekijät, jotka saavat leipänsä syömällä Minun kansaani, eivätkä avuksensa huuda Herraa?” (Ps14:1 -4)
01. Israelin vaalit ovat enää parin päivän päässä, eivätkä puolueet voi tehdä enää juuri mitään asemansa parantamiseksi, edessä on vain odotus, miten kansa vastaa heidän toimiinsa. Likudin puheenjohtaja, pääministeri Benyamin Netanyahu yritti vielä viime hetkellä vaikuttamaan oikeistolaisiin pienpuolueisiin, että ne äänestäisivät Likudia, etteivät äänet menisi hukkaan, jos äänikynnystä ei ylitetä.

Viimeisessä sallitussa gallupissa ennen vaaleja viimeisten viikkojen aikana jatkunut tendenssi näyttää pitävän edelleen: Oikeiston ja uskonnollisten puolueitten välinen blokki etenee selvään voittoon vasemmisto/arabiblokista.

Maagar Mohot suorittaman gallupin mukaan Gantz/Lapid valvoma Sinivalko-puolue johtaa Likudiin nähden 31 -28. Kolmantena on jonkin verran asemaansa petrannut Labor, joka saa 9 edustajaa, jota seuraavat. Oikeiston Unioni saa 7; UTJ 7; vasemmistolainen Meretz 7; Israelin arabipuolue Hadash-Taal 7 edustajaa.

Kuusi edustajaa saavat kukin: Feiglinin johtama Zehur; Haredi-puolue Shas, Uusi Oikeisto ja Kulanu.
United arabilista, Israel Beitenu ja Gesher eivät ylitä 3.25 % vaalikynnystä.

Maariv SofHashavuah viikonlopputoimitus julkaisi oman gallupinsa perjantaina iltapäivällä, jonka suoritti Smith tiedustelufirma. Sen tulokset osoittavat tällaista:

Sinivalko-puolue 29; Likud 27; Labor 9;
UTJ 7; Hadash Taal 7;
Shas 6; Uusi oikeisto 6; Oikeisto Unioni 6;
Meretz 5; Kulanu 5; Zehut 5.
Israel Beitenu 4; UAL-Balad 4.
Gesher ei ylittänyt vaalikynnystä.

Railo Oikeistoblokin ja Arabi-Vasemmistoglokin välillä osoittaa tasoittumista erillisten gallupien mukaan.
Smith gallup 64 -56; Yedioth Ahronot 63 -57; Maagar Mohot, jonka julkisti i24News ja Israel Hajom 64 -56 edustajaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261444,

02. Muutamia johtajien antamia kommentteja ennen vaalipäivää.

Kulanu-puolueen puheenjohtaja, nymyinen talousministeri, Moshe Kahlon vakuuttaa, ettei hän mahdu samaan hallitukseen, jossa Feiglin johtaa taloutta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261475,

Meretzin puheenjohtaja Tamar Zandberg sanoi TV-12 Offra ja Berkovich ohjelmassa, että oikeusministeri Ayelet Shaked on vaarallinen nainen, joka vastasi: ”Miksi blokkisi johtaja Gantz häpeilee sanoa olevansa vasemmistossa? Hän pitää itseään keskustalaisena, koska tietää olevansa vasemmistossa, eikä voittaa ääniä, koska niitä ei ole olemassa: Vasemmistolaiset häipyivät pois.” Shaked sanoo, ettei hän ole vaaraksi kenellekään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261469,

SiniValkoisen I puheenjohtaja Benny Gantz: ”Ei Netanyahu ole Messias, eikä hän ole Israelin johdossa, koska Israel on demokratia. Ei hän ole messias eikä legenda, jota ei voida vaihtaa. Me taistelemme korruptiota vastaan yleensä, ja erityisesti turvallisuuskysymysten ollessa kysymyksessä. Me lopetamme korruption. ”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261470,

Netanyahu sanoi vakuuttaneensa Vakoisen Talon edustajille, ettei Israel hyväksy kahden valtion periaatetta. ”Enkä minä koskaan hyväksy PA/PLO:n arabien valtaa juutalaisten yhteisöiden yli, ei edes Jordan joen laaksossa. Turvallisuusnäkökohtien perusteella velvollisuutemme on valvoa koko Juudean ja Samarian aluetta.”

”En myöskään tule karkottamaan yhtään juutalaista asukasta ja – yhteisöä. En aio suorittaa NYT:n vaatimaa itsemurhaa median suosion saavuttamiseksi (jakamalla Jumalan maata, jonka Hän antoi juutalaisille).”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261470

”Häpeällinen vaaliasetelma”, sanoo Walter Bingham, ”koska entiset kollegat haukkuvat toisiaan voittaakseen ääniä.”
Knessetin puhemies Yuli Edelstein selittää Likudin ansiot ja saavutukset Walterin ansioksi, ja Naftali Bennettin vetoomus Uusi Oikeiston puheenjohtajana, ja miten pienet puolueet heiluttavat koko poliittista järjestelmää kuin häntä koiraa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261449,

03. Itsenäisyys-liikkeen johtajisto tervehtii tyydytyksellä Benyamin Netanyahun ilmoitusta lauantaina, että hän haluaa ulottaa Israelin itsenäisyyden kaikkiin Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin.

Järjestön taholta sitä luonnehditaan historialliseksi tapahtumaksi, sillä vaikka se on niitä vaalijulistuksia, joita ei ole tarkoitettukaan sitoviksi, ensimmäistä kertaa Israelin pääministeri uskaltaa julkisesti tunnustaa, että se on Likudin johtaman hallituksen kestävä poliittinen suunnitelma.

Itsenäisyysliikkeen johtajat Yehudit Katsover ja Nadia Matar ilmaisevat kuitenkin olevansa huolestuneita siitä, ettei Netanyhau ole koskaan peruuttanut Bar Ilan yliopistossa pitämässään puheessa lupaamansa tukea kahden valtion periaatteelle. ”Tämä on hyvin arveluttavaa” he sanovat, sillä ”Trumpin suunnitelmaan kuuluu Palestiinan valtion perustaminen Juudeaan ja Samariaan.”

Heitä huolestuttavat myös pääministeri Netanyhaun antamat ristiriitaiset lausunnot, jotka häiritsevät pitkän aikajakson suunnitelmien toteuttamista Juudean ja Samarian alueilla ja aiheuttavat epävarmuutta niiden juutalaisille yhteisöille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261472,

04. Juudean ja Samarian siviilihallinto, jossa johtava asema on IDF:n käsissä, julkaisi laatimansa dokumentin PA/PLO:n laittomasta maan rohmuamisesta Juudean ja Samarian alueilla Euroopan Unionin (EU) suosiollisella avustuksella ja taloudellisella tuella, raportoi Israel HaJom.

Dokumentin nimi on ”Yhteenveto: Palestiinalaisten harjoittama setlementtien menettelytapojen toteuttaminen A-alueilla”, jota levitettiin 2017. Siinä todetaan: ”vuodesta 2015 lähtien on nähty setlementtien menettelytapojen toteuttaminen C-alueilla PA:n toimesta, keskeisten ponnistusten tapahtuvan Betlehemin ja Hebronin alueilla.”

Raportissa todetaan edelleen: ”Ilmiö on laajentunut tuhansien dunamien alueille, ja se nähdään Maan rekisteritoiminnan taholta vaatimukseksi erimuotoisena osaksi PA:n suorittamaa setlementtiprosessia”.

Raportissa todetaan, että prosessia toteutetaan EU:n antamalla rahoituksella.
Raportin laatijat luettelevat joukon puutteita ja ongelmia, jotka johtuvat tilanteesta. ”Ei ole olemassa palestiinalaista C-aluetta, mikä harhauttaa PA:n arabeja aiheuttaen vahinkoa yksityiselle omistukselle.


Toiseksi PA ei huomioi olevaa rekisteröintiä, ja siksi toiminnan proseduuri käsittää myös alueita, jotka ovat valtion omaisuutta ja sen valvonnan alla, kuten myös maata, joka on rekisteröity yksityiseksi omaisuudeksi.

Yksi tärkeimmistä syistä tämän ilmiön syntymiselle johtuu Israelin suorittamasta tyhjiöstä keskeyttämällä maan järjestelytoiminnot 1968. ”Ilman epäilyä setlementtitoiminnan poistaminen aiheutti vaikean säännöttömyyden, joka puolestaan rohkaisi PA:ta tekemään yksipuolisia ratkaisuja.”

Hallituksen toimintojen koordinaattori territorioissa toteaa:
”Siviilihallitus on auktoriteetti, jolle on auktorisoitu C-alueen hallinto, mukaan lukien maan rekisteröinti, poliittisen johdon antamien ohjeiden ja voimassa olevan lain mukaisesti. PA:n virkailijoitten väitetty maan rekisteröinti C-alueilla on täysin laiton, eivätkä alueelliset hallitukset tunnusta sitä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261477,

05. PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat tuomitsee Netanyahun antaman vaalilupauksen laajentaa Israelin itsenäisyyden Juudean ja Samarian alueen juutalaisyhteisöissä.

Erekat, joka aiemmin johti PA/PLO:n rauhanprosessin toteuttamista, sanoi lauantaina julkistamassaan lausunnossa:

”Sellaisen lausunnon antaminen Netanyahulta ei yllätä meitä. Israel jatkaa räikeää kansainvälisen lain polkemista niin kauan, kuin kansainvälinen yhteisö myöntää Israelille immuniteetin, etenkin Trumpin hallituksen tuella ja rohkaisemana kansainvälisen lain ja Palestiinan kansan ja kansallisten ja inhimillisten oikeuksien rikkomista” Erekat totesi tuohtuneena.

Hän myös uhkasi PA/PLO:n turvautuvan oikeustoimiin sellaisten Israelin harjoittamien toimien estämiseksi. ”Tulemme jatkamaan ponnisteluja oikeuksiemme puolustamista kansainvälisellä forumilla, kunnes kauan huomiotta jätetyt oikeutemme tulevat toteutetuiksi”.

Netanyahu antoi oman vastineensa lauantai-iltanaTV-12 haastattelussa.
”Pitää paikkansa, laajennan itsenäisyyttämme, enkä tee erotusta suurten ja erillisten juutalaisyhteisöjen välillä.”

PA liittyi jäseneksi ICC:n Haagin kansainväliseen oikeuslaitokseen 01.04.2015 esittäen sille heti joukon erilaisia syytteitä aina 2014 Gazan kesäsodan sotarikos-syytteisiin saakka, kuten myös Israelin harjoittamasta setlementtitoiminnasta, jota se myös pitää sotarikoksena.
YK:n yleiskokous hyväksyi 2012 PA/PLO:n Palestiinan valtioksi ja antoi sille oikeuden osallistua YK:n ja sen alaisten instituutioiden toimintaan ilman äänioikeutta. UNGA hyväksyi täten terrorijärjestön YK:n jäseneksi!
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261474,

06. USA:n senaattori Lindsey Graham ”kehotti lauantaina Yhdysvaltoja tekemään kahdenkeskisen puolustussopimuksen Israelin kanssa kertoakseen maailmalle, että hyökkäys Israelia vastaan tulkitaan hyökkäykseksi Yhdysvaltoja vastaan” raportoi AP.

Lindsey antoi lausuntonsa Republikaanien juutalais-koaliittion vuosikokouksessa Las Vegasissa. Hän lisäsi, että ”on korkea aika kertoa maailmalle miten tärkeitä sen yhteydet ovat Israelin kanssa”.
”Amerikan tulee kertoa maailmalle, että voidakseen tuhota yhden ja ainoan juutalaisvaltion, sen on mentävä meidän kauttamme”.

Graham kehotti republikaanien valvomaa senaattia äänestämään kuukauden sisällä Golanin kukkuloiden kuulumista virallisesti Israelille, ja painostaa demokraatit tunnustamaan virallisesti tämän tosiasian.

USA:n presidentti Donald Trump allekirjoitti dokumentin, jossa se virallisesti tunnustaa Israelin itsenäisyyden Golanin kukkuloihin, jotka se vapautti Syyrian hallinosta 1967 kuuden päivän puolustussodassa. Israel liitti alueet valtioonsa 1981, jota kansainvälinen yhteisö ei ole tunnustanut.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261471,

07. Omanin arabimuslimivaltion ulkoministeri Yusuf bin Alawi kehotti arabimaista helpottamaan Israelin pelkoa tulevaisuudesta ei-arabimaana arabimeren keskellä.
Jordanian ulkoministeri, joka ei aina suhtaudu turhan myönteisesti Israeliin, totesi härkäpäisesti, ”ettei ole minun ongelmani, tunteeko Israel olonsa mukavaksi tai ei.”

Yusyf bin Alawi bin Abdullah, joka vastaa Omanin ulkomaan asioista. Esitteli sovittelevia teesejään Maailman Talousforumin kokouksessa, joka kokoontui Jordanian toimiessa isäntänä Kuolleenmeren (Suolameren) rannalla.

”Länsi tarjoaa Israelille poliittista, taloudellista ja sotilaallista tukea ja nyt se omaa kaikki voiman antamat keinot – mutta siitä huolimatta se tuntee olonsa uhatuksi ainoana ei-arabi-valtiona 400 miljoonan arabin keskellä” Alawi sanoi paneelissa, jossa keskusteltiin geopoliittisesta asemasta. Uskoakseni meidän arabien tulee tutkia kysymystä ja pyrkiä helpottamaan pelkoja, joita sillä on, todellisten tekojen kautta Israelin kanssa.”

Paneelin moderattori journalisti Hadley Gamble kysyi häneltä, ”voitaisiinko vuosisadan kestänyt Israelin ja PA/PLO:n arabien välinen ongelma ratkaista tunnustamalla Israel ja sen oikeus olla olemassa”. ”Ei siten, vaan että he itse tuntevat olonsa hyväksytyksi”, Alawi vastasi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261458,

08. Israelin ja Hamasin välisen tulitaukosopimuksen ollessa ratkaisuvaiheessa Kairossa, Hamasin arabit kokoontuivat vastoin lupausta perjantaina turva-aidan varteen, kuten he ovat tehneet 30.03.2018 lähtien joka perjantai ”paluumarssin” nimissä.

IDF:n arvioiden mukaan 10 500 Gazan arabia oli kokoontunut tapansa mukaisesti protestoimaan Gazan alueen piiritystä ja kurjia olojaan vastaan, kivittäen sotilaita, mutta ilmeisesti pommien ja kranaattien heittelemistä sotilaita vastaan oli kevennetty.

Hamasin terveysministeriön mukaan tusinoittain arabeja haavoittui kertomatta, kuinka monta oli haavoittunut sotilaitten tulesta niistä 83:sta, jotka rekisteröitiin.

Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät terroristit aloittivat tänään nälkälakon tukeakseen Kairossa jatkuvia tulitaukokeskusteluja. Huhujen mukaan niihin on sisällytetty uusi vaatimus vankienvaihdosta, mikä monimutkaistaa sopimusta ja sen toteuttamista. Hamasin virkailija myöhemmin kiisti tiedon perättömänä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261450,

09. Italialainen journalisti Giulio Meotti, joka rohkeasti murtaa totuttuja formuloita esittääkseen asioita rehellisesti ja aidosti sellaisina, kuin ne ovat.

Hän kirjoittaa 05.04.2019 julkiasemassaan artikkelissa myytistä, jonka mukaan PA/HAMAS:n arabien länsimaisia tukijoita kutsutaan hyödyllisiksi idiooteiksi.
Meotti kuitenkin näkee, että asioita tulisi katsella toisin päin.

Meotti esittää, että on mahdollista, että Palestiinan arabit ovat Lännen käyttämiä hyödyllisiä idiootteja.

Palestiinan arabeja käytetään vain silloin, kun Israel sopii painostajan ja miehittäjän rooliin. Niistä kirkuvat otsikot hävisivät maailman mediasta kokonaan kahden viikon ajaksi, kun Gazan kansa nousi Hamasin hirmuvaltaa vastaan suurimmissa mielenosoituksissa islamin 12 vuoden ajan harjoittamaa diktatuuria vastaan, joissa kansa valui kaduille protestoidakseen elinolojensa surkeudesta.

Hamasin poliisit pidättivät tusinoittain protestoijia, hakkasivat aktivisteja ja väkivaltaisesti painostivat paikallista mediaa kertomasta mielenosoituksista. ”Spontaanit mielenosoitukset” olivat ”spontaaneja” siinä määrin, että turva-aidalla ei ollut ketään.

Protestien symboliksi nousi arabinainen, josta otettu video tuli kuuluisaksi.
”Hamasin johtajien lapset asuvat taloissa, heillä on jeepit ja autot, he menevät naimisiin, kun tavallisella kansalla ei ole mitään, ei edes leipäkannikkaa” hän kertoi epätoivostaan.

Yksi Hamasin johtajista Ismail Haniyeh ja hänen apulaisensa, Mousa Abu Marzouik, ovat koonneet kukin henkilökohtaisen omaisuuden.
Hamas käytti 120 miljoonaa USD aseisiin ja tunneleihin v. 2014. Sillä määrällä olisi rakennettu 1 500 kotia, 24 000 sairaalavuodetta, 6 lääkintäklinikkaa tai 3 veden puhdistus-laitosta.

Gazan käyttämä sähkö tulee valtaosin Israelista, jos PA maksaa sen, mistä se usein kieltäytyy, aiheuttaen toistuvia sähkökatkoksia.
Tunnelien rakentamisen asemesta Hamas olisi voinut kaivaa kaivoja veden löytämiseksi. Sähkön käyttämisen asemesta rakentaa raketteja, he olisivat voineet rakentaa meriveden puhdistuslaitoksen.

Lännen media kuitenkin kieltäytyi käsittelemästä kansan spontaaneja mielenosoituksia Gazassa Hamasin harjoittamaa hirmuvaltaa vastaan, eikä se kerro Mahmoud Abbasin sisäpiiristä, sen korruptiosta ja despotismista, eikä Hamasin sorrosta omaa kansaa vastaan.

Meotti sanoo odottavansa päivää, jolloin uutisartikkelit, katuprotestit ja flotillat aloitetaan Hamasin harjoittamaa miehitystä vastaan. ”Se on historiallinen päivä” hän toteaa. http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/23693

10. UUTISIA LYHYESTI

USA valmistelee Iranin vallankumouskaartin IRGC:n joukkojen nimittämiseksi terroristi-järjestöksi, seuraten toisten vihamielisten hallitusten ja järjestöjen asemaa maailmalla.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5490606,00.html,
https://www.debka.com/trumps-blacklisting-of-irans-guards-bodes-tougher-us-oil-sanctions-more-idf-air-strikes-in-w-iraq-as-well-as-syria/,

Asiantuntijat varoittavat cyber-hyökkäyksistä Israelia vastaan vaalien aikana. Pääministeri kehuu, ettei löydy toista maata, joka on yhtä hyvin varautunut niihin, mutta kuitenkin? https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5489568,00.html,

Venäjä pyytää Israelia ilmoittamaan aiemmin iskuistaan Syyriassa ja Irakissa, ettei syntyisi uusia hankalia diplomaattisia ongelmia maitten välille.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5489666,00.html,

PA/PLO:n ulkoministeri Riyad al-Malki varoittaa Netanyahua, että hän tulee kohtaamaan todelliset ongelmat, jos hän toteuttaa vaalilupauksessa Juudean ja Samarian C-alueitten liittämiseksi Israeliin. Siinä o uhkaus intifadasta.
https://www.timesofisrael.com/april-7-2019/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -26; Tiberias 14 -29; Suolameri 21 -30; Eilat 21 -31 +C-astetta, puolipilvistä, rannikolla ja etelässä aurinkoista. Huomenna kirkastuvaa, lämpötila laskee hieman.

Lähes 40 miljoonaa ihmistä Texasista Missisippiin ovat vaarassa voimakkaiden ukkosmyrskyjen ja tuulten vuoksi, jotka aiheuttavat tulvia ja paikallisia tornadoja viikon vaihteen aikana.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6893639/Nearly-40-million-people-Texas-Mississippi-risk-severe-thunderstorms-heavy-winds.html,