Thursday, June 20, 2019

TORSTAI 20.06.2019

TORSTAI 20.06.2019
01. 7-vuotiaan juutalaisen koulutytön Modiinista raiskaustapauksen käsittely on juuttunut epäselvyyksiin ja epäilyihin, että poliisin aiemmat tutkimukset ovat olleet puutteelliset.

Epäilyksen alainen PA:n arabi Samariasta Mahmoud Katusa on pidätettynä syylliseksi epäiltynä, ja syyttäjä pyysi pidätysajan jatkamista 10 vuorokaudella, mutta oikeus antoi heille aikaa tiistaihin saakka. Pidätetyn lisäksi tapaukseen liittyy kahden muun (arabin) läsnäolo raiskauksen aikana.

Jutun käsittelyn ongelmana on se, ettei koulutytön perhe ilmoittanut asiasta ja poliisille, eikä pitänyt potentiaalisia todistuskappaleita tallella forensic-tutkimusten suorittamiseksi. Raiskaus tapahtui 3 viikkoa sitten.

Syytetty vakuuttaa syyttömyyttään. Hänen asianajajansa Nashef Darwish sanoo käsittelyn muuttuneen luonteeltaan epäluuloksi tutkimuksen suorittaneita viranomaisia vastaan, eikä voi selittää, miksi vaaditaan uusia tutkimuksia? Mitä poliisi on tehnyt tähän saakka?

Poliisin tutkimusosaston johtaja Gadi Siso ja armeijan johtava asianajaja kenraalimajuri Sharon Afek päättivät keskiviikkona keskusosaston Juudeassa ja Samariassa suorittamaan lisätutkimuksia, mitä pidetään epätavallisena. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264815,

02. Iranin vallankumouskaarti sanoo keskiviikkona pudottaneensa amerikkalaisen miehittämättömän tiedustelukoneen (drone) Iranin eteläosassa.
USA:n armeija ei halua kommentoida asiaa.

IRNA:n mukaan drone sai osuman ylitettyään Iranin ilmatilan rajan lähellä Kouhmobarak aluetta Iranin eteläosassa Hormozgan provinssissa.
IRNA kertoo vallankumouskaartilta saamiensa tietojen perusteella, että kone oli RQ-4 Global Hawk.

USA:n keskuskomennuskunnan tiedottaja kapteeni Bill Urban kieltäytyi kommentoimasta häneltä asiaa kysyttäessä. Hän kuitenkin kertoi AP:n toimittajalle: ”Amerikkalaista drone-konetta ei ollut Iranin ilmatilassa.”

USA:n ja Iranin välit ovat olleet jännittyneet tankkilaivoja vastaan tehtyjen hyökkäysten vuoksi, joista USA syyttää Irania.
Presidentti Trump antoi käskyn 1000 lisäsotilaan liittämiseksi alueella oleviin joukkoihin suojelemaan USA:n intressejä Lähi-Idän alueilla.

Sotilasosastoon kuuluvat Patriot torjuntaohjuspataljoona, miehitettyjä ja miehittämättömiä tiedustelukoneita ja muuta puolustusmateriaalia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264837,

03. USA pidätti keskiviikkona ”syyrialaisen pakolaisen” epäiltynä kirkkoa vastaan Pennsylvaniassa suunnittelemastaan iskusta Islamin Valtion hyväksi, kertoi hallituksen oikeusministeriö.

”Mustafa Mousab Alowemer, 21, tuli Yhdysvaltoihin pakolaisen asemassa Syyriasta elokuussa 2016. Hänen tehtävänään oli iskeä kirkkoon Pittsburghin lähiössä”, apulaissyyttäjä John Demers ja Pittsburgin federaation syyttäjä Scott Brady sanoivat julkaisemassaan lausunnossa.

”Oikeusistuimen dokumenttien mukaan Mustafa Alowemer suunnitteli iskua kirkkoon ISIS:n nimissä, joka olisi surmannut ja haavoittanut lukuisia ihmisiä”, totesi Michael McGarrity FBI:n terrorinvastaiselta osastolta.

”FBI katsoo uhkaukset kirkkoja ja muita uskonnollisia laitoksia vastaan erittäin vakavasti ja tulee käyttämään kaikkia resurssejaan estääkseen potentiaaliset terroristihyökkäykset niitä vastaan” hän selitti.

Epäilty henkilö luovutti suunnitelmat ja räjähdysaineitten käyttämisen miehelle, jota hän luuli ISIS:n sympatisoijaksi, mutta joka oli FBI:n palkkaama.
Sen lisäksi, että hän otti yhteyttä mieheen sosiaalisessa mediassa, Alowemer tapasi hänet neljä kertaa huhtikuusta alkaen, lausunnossa todetaan.

Alowemer oli laatinut käsinkirjoitetun 10-kohdan ohjeen, jossa hän itse aikoi tuoda räjähteet selkärepussa paikalle merkiten kirkon sisäänkäynnit karttaan. Hän suunnitteli viimeisen tapaamisen FBI:n valepukuisen agentin kanssa keskiviikoksi ennen hyökkäyshetkeä heinäkuussa, oikeusministeriö sanoi.

Häntä syytettiin oikeudessa kerran yrityksistä luovuttaa materiaalia vieraalle terrori-järjestölle ja kaksi kertaa informaation luovuttamisesta koskien räjähteitä tai massatuhoaseita.

Pittsburgin kirkkoa vastaan viime lokakuussa tehdyssä antisemiittisessä iskussa ammuttiin kuolleiksi 11 ihmistä, verisin isku modernissa USA:ssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264840,

04. 23-vuotias Amerikan kansalainen joutui Berliinissä ihmisryhmän häiritsemäksi kerrottuaan heille olevansa juutalainen, JTA raportoi keskiviikkona.

Mies, jota luonnehditaan turistiksi, sai silmänsä mustaksi kasvoihin tehdyssä iskussa, kuten hän kertoi poliisin websivun mukaan, kuten uutisraportit kertovat.

Tilanne kehittyi Streglitz alueella Saksan pääkaupungissa 23.00 aikaan, kun kolme 20 hengen joukosta alkoi hyökkäillä häntä vastaan. Yksi kysyi hänen uskontoaan ja kuultuaan, että hän on juutalainen, iski häntä kasvoihin.

Muutamia päiviä aiemmin 20-vuotias mies, jolla oli kipa päässään, joutui miesjoukon häiritsemäksi Berliinin Prenzlauer Berg alueella, yhden yrittäessä onnistumatta sylkeä hänen kasvoihinsa.

Antisemiittiset hyökkäykset ovat Saksassa lisääntyneet vuoden aikana, mukaan lukien arabiryhmän hyökkäykset juutalaista muusikkoa vastaan antisemiittisessa tilaisuudessa Berliinissä.

Viime vuonna kasvonsa peittäneet hyökkääjät kivittivät kivin ja pulloin juutalaisen omistamaa ravintolaa vastaan ItäSaksan Chemnitz kaupungissa.
Saksan turvallisuusvirkailijat kertovat, että antisemiittiset tapahtumat lisääntyivät Saksassa viime vuonna 19.6 % 1799 tapaukseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264831,

05. Iranin ylin kaitsija, ajatollah Ali Khameney torjui Japanin pääministerin Shinzo Aben hänelle välittämän presidentti Donald Trumpin lähettämän viestin todeten, ”ettei presidentti Trump ole tarpeeksi arvostettu vaihtaakseen viestejä hänen kanssaan”.

Japanin pääministeri Shinzo Abe tapasi Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khameneyn 13.06.2019 samana päivänä, jolloin – kuten epäillään – Iranin IRGC:n suoritti japanilaisen tankkerin vaurioittamisen Omanin lahdella.

Ei ole tietoa, oliko Abe saanut viestin aluksen vaurioittamaisesta tapaamisen aikana, mikä olisi asettanut hänet varsin epämukavaan tilanteeseen.
Khameney kertoi myös Abelle, ettei USA ja sen presidentti pysty neuvottelemaan rehellisesti Iranin kanssa, eikä Iranin ongelmia voida ratkaista neuvottelemalla Amerikan kanssa.

Khameney lisäsi, ettei USA pysty kaatamaan Iranin hallitusta, eikä sillä ole auktoriteettia tulla sanomaan, ketkä maat eivät voi saada ydinaseita.
Nämä kommentit käänsi MEMRI (Middle East Media Research Institute).

USA vetäytyi toukokuussa pois 2015 sovitusta kv. JCPOA-sopimuksesta, jolla Iranin ydinteollisuutta säännöstellään, mutta ei sen ballistista ohjus-teollisuutta, eikä Iranin hegemonisia tavoitteita alueella.

Pakottaakseen Iranin uusiin neuvotteluihin Trump lisäsi Iranille uusia pakotteita, jotka ovat pahoin rampauttaneet sen taloutta.

Iran puolestaan uhkaa vetäytyvänsä vähitellen pois sopimuksen rajoitteista 10 päivän kuluessa, mistä ensimmäinen näyte on uraanin rikastamisen määrän ja laadun ylittäminen 27.06. mennessä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264839,

06. USA:n armeija tunnustaa, että Iran pudotti sen miehittämättömän tiedustelu- koneen Hormuzanlahden kansainvälisten vesien yläpuolella Omanin lahdella maasta ilmaan ohjuksella.

Iranin vallankumouskaartin (IRGC) sanoo puolestaan pudottaneensa koneen Iranin ilmatilassa lähellä Kuhmobarakia eteläisen Hormozganin provinssissa.

”Iran lähetti koneen pudottamisessa selkeän viestin Amerikalle” sanoi IRGC:n komentaja kenraalimajuri Hossein Salami lausunnossaan.

Iranin ja USA:n väliset suhteet ovat asteittain kiristyneet kummankin osapuolen tarkoin varoen ylittämättä kynnystä avoimen sodan aloittamiseksi.
Iran on vauhdittanut ydinaseeseensa tarvittavan rikastetun uraanin tuotantoa ja tasoa, sekä testaa toistamiseen kehittämiään ballistisia ohjuksiaan.

USA:n USS Abraham Lincoln lentotukialus viisaasti päätti olla kulkematta ahtaan Hormuzansalmen länsipuolelle vaan jättäytyi saattoaluksineen Omanin lahdelle jatkaen siellä harjoituksiaan.

Kiinan kerrotaan lähettäneen Iranille tuntemattoman aseen, jolla se pystyy upottamaan USA:n vahvasti aseistettuja sota-aluksia; onko kysymys merenpohjaan asennetusta merimiinasta, joka ponnahtaa ylös kohteen lähestyessä, vai jostain uudesta torpedosta, ei ole raportoitu.

USA:n suorittaman kokeen perustella kerrotaan, että emälaivan upottamiseen tarvitaan jopa 30 torpedon iskut.

USA:n armeijan tiedottaja kertoi, että pudotettu kone oli US Navy MQ-4C Triton, eikä RQ-4 Global Hawk, kuten IRGC raportoi.
Kone oli aiemmin raportoinut Iranin pikaveneitten parveilemisesta tankkerien ympärillä, myös tulipalosta norjalaisaluksessa Front Altair. https://www.bbc.com/news/world-middle-east-48700965,

07. BBC kertoo löytäneensä uusia todisteita Islamin lisääntyneestä valvonnasta ja alistamisesta Kiinan Xinjiangin alueella, mukaan lukien laajan projektin islamin uskon ja moskeijoiden tuhoamiseksi.

Kiinan viranomaiset sallivat ulkomaisille median edustajille vierailla uskonnollisissa kohteissa ja korkeiden islamin virkailijoitten luona tukeakseen väitteitään, että Kiinan politiikan päämääränä on lisätä valvontaansa uskonnollisten äärisuuntien hallitsemiseksi, eikä uskontoa vastaan sinänsä.

BBC sai harvinaisen luvan käydä tutustumassa korkean turvallisuuden alaisiin laitoksiin, joihin on koottu toista miljoonaa muslimia Kiinan Xinjiangin alueella.

Viranomaiset kutsuvat laitoksia koulutuslaitoksiksi, mutta BBC:n
raportin mukaan ne ovat aivopesulaitoksia, ajatusten ja mielen muotoilemiseksi Kiinaa hallitsevan marxismin oppien mukaisiksi.

BBC:n Kiinan kirjeenvaihtaja John Sudworth päätti vaaroista huolimatta suorittaa omia tutkimuksiaan, joista hän raportoi artikkeleissaan.
Hän löysi tarkoin lukittuja rakennuksia, seinille kiinnitettyjä ohjeita pukeutumisesta ja ulkoisesta olemuksesta: pitkä parta on kielletty.

Entisiä asuinrakennuksia hävitetään ja niiden tilalle pystytetään uusia laitoksia, kuten kuvat osoittavat. Entinen elinvoimainen uskonto tuhotaan ja moskeijat hävitetään. Uusi uljas yhteiskunta nousee entisen raunioille.
Kiina sortaa myös maansa kristittyjä, joiden määrä kasvaa nopeasti
https://www.bbc.com/news/av/world-asia-china-48696184/faith-in-ruins-china-s-vanishing-mosques,
https://www.bbc.com/news/av/world-asia-30654451/bbc-visits-china-s-xinjiang-province-home-of-the-uighurs,
https://www.bbc.com/news/av/world-asia-48189102/gao-china-s-people-surveillance-for-safer-society,

Edellistä raporttia lukiessa tulee mieleen, ettei meillä liene aavistustakaan, miten pitkällä Kiina on ihmisen mielenhallinnan alalla, ja mistä profetioissa kerrotut sotilaat tulevat, jotka eivät horju riveistään eivätkä vilkuile sivulleen; he toimivat kuin robotit, joita he osittain lienevätkin. (Joel 2:1 -9)

Eräässä toisessa artikkelissa kerrottiin, että Kiinan eliittiluokan oppilaiden pään ympärille kiinnitetään mikropiirivanne, joka kaiken aikaa raportoi ohjaajan valvontaan, miten kiinteästi oppilas seuraa opetusta. Vanne lienee kiinnitetty myös yhteys tietokoneeseen, josta saa vastaukset kysymyksiin.

Kiinalaisten suhtautuminen juutalaisiin, joita on Kiinassa n. 2 500, on mielen-kiintoinen. Heitä kiinnostaa juutalaisten taloudellinen menestyminen, jota he pyrkivät jäljittelemään, mutta eivät tunne tarvetta samaistua heihin.

08. Saudi Arabian ehkä luetuin lehti Al-Arabiya raportoi maanantaina Iranin hallituksen korkean neuvonantajan todenneen, ettei sodan syttyminen on väistämätön, ellei USA poista Iranin vastaisia pakotteitaan.

”Jos Amerikan kansa ei todella halua joutua sotaan Iranin kanssa, USA:n presidentin tulee luopua nykyisestä politiikastaan Iranin sanktioitten suhteen. Jos näin ei tapahdu, jännityksen kiristyminen ohjaa meidät automaattisesti väistämättömään sotaan, ennemmin tai myöhemmin ” sanoi Diako Hosseini, Analyst at the Center for Strategic Studies (CSS) kokenut analyytikko Teheranissa perjantaina.

CSS on ajatushautomo, joka neuvoo presidentti Rouhanin hallituksen Iranin ulko- ja sisäpolitiikkaa. Hassan Rouhani vastaa suoraan Ali Khameneille.
Hosseini arvioi, että ennen pitkää Iran on pakotettu turvautumaan uhkaukseensa maailman öljymarkkinoiden sekoittamiseksi. Hän uhkasi, että UAE tullaan poistamaan kartoista, jos sota syttyy.

Irania syytetään öljytankkereitten ja Saudi Arabian öljyjohtojen vaurioittamisesta, mutta Iranin yleisesikunnan komentaja kenraalimajuri Mohammed Baqeri kieltää Iranin osallisuuden niihin todeten: ”Jos Iran haluaa sulkea öljykuljetukset Persianlahden kautta, se on kyllin voimakas tekemään sen täydellisesti ja avoimesti”.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/iran-war-unavoidable-if-u-s-does-not-lift-sanctions,
Iran uhkaa tässä vain Persianlahden öljymaita, mutta sen uhkausten pääkohde on aina ollut Israel, joka varmasti joutuu sodan syttyessä altavastaajan asemaan Iranin komentaessa proxinsa Hizbullahin ja Hamasin toimimaan.

09. Hamasin johtaja Ismail Haniyeh sanoo, etteivät gazalaiset tunne ollenkaan olosuhteittensa helpottuneen tulitauosta huolimatta Israelin kanssa. Hän sanoi tulitauon olevan kaatumaisillaan Israelin kieltäytyessä tekemään omat velvoitteensa.

Haniyeh puhui ulkomaisille reporttereille torstaina Gazassa todeten, että tulitauko roikkuu nyt ilmassa.
Israel ei katso sitoutuneensa virallisesti mihinkään. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5529424,00.html,

10. IDF pitää suurimmat koskaan pitämänsä harjoitukset valmistautuessaan sotaan Hizbullahia vastaan.

Pääministeri Netanyahun viesti Libanonille ja Hizbullahille kuulostaa kovin tutulta: Hän on toistanut sen ennenkin.

”Älkää testata meitä”, hän viestittää potentiaalisille vihollisilleen huomioimatta, että pari päivää sitten raportoitiin IDF:n rypevän syvissä vaikeuksissa sekä miehistönsä koulutuksen että materiaalisten puutteiden vuoksi. Bibi on toiminut sekä ulko- että puolustusministerinä vuosien ajan, joiden aikana hänen olisi pitänyt huolehtia IDF:n sotilaallisesta tasosta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5527943,00.html,

11. Israel paljasti Pariisin ilmailunäytöksen aikana siirrettävän Iron Dome ohjustorjunta-patteriston.

Israelin aerospace yhtiö RAFAEL esitteli viimeistä tuotettaan ylpeänä herättäen ansaittua huomiota etenkin USA:n armeijan taholla.
https://www.timesofisrael.com/israel-unveils-portable-iron-dome-at-paris-air-show/,

12. Oikeistopuolueitten Unionin puheenjohtaja Rafi Peretz tarjoaa entiselle oikeusministeri Ayelet Shakedille kakkospaikkaa ehdokkaittensa vaalilistassa, pudottaen sijan aiemman haltijan Bezalel Smotrichin kolmannelle sijalle.

”Haluan meidän saavan 61 edustajaa Knessetiin ilman Libermania, ja siksi annan hänelle tämän sijan oikeiston yhtenäisyyden nimessä” Peretz selitti armeijan radion ohjelmassa torstaina.
https://www.timesofisrael.com/peretz-offers-shaked-no-2-spot-on-urwp-slate-at-expense-of-smotrich/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -29; Tiberias 22 -34; Suolameri 24 -37; Eilat 26 -41 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpötilat kuten tänään.

Monikulttuurista yhteiskuntaa ihannoivat uskovat sen perustuvaan voimaan, mutta Vietnamin sodassa karaistuneet upseerit panivat merkille, että ”Vihollisen voima perustui yhtenäiseen kulttuuriin, kieleen ja identiteettiin”.

”Monikulttuurisuus on kansan surmaaja”, todetaan American Spectatorin julkaisemassa artikkelissa.
https://spectator.org/multiculturalism-is-a-nation-killer/,

No comments: