Thursday, December 13, 2018

TORSTAI 13.12.2018

TORSTAI 13.12.2018
01. Ofran terrori-iskussa vatsaan haavoittuneen Shira Ish-Ranin 30 viikon ikäinen vauva abortoitiin lääkärien päätettyä operaation välttämättömäksi Shiran heikon ja kriittisen kunnon vuoksi.
Shiran tilanne on vakiintunut, eikä välitöntä vaaraa ole enää olemassa.
Hänen vauvansa taisteli hengestään lääkärien pyrkiessä tekemään kaikkensa hän elpymisekseen, mutta lopulta hänen voimansa ehtyivät, ja hän menehtyi saamiinsa vammoihin keskiviikkona 72 tunnin taistelun jälkeen.

Shira ja Amichai Ish-Ran kävivät keskiviikkona katsomassa vauvaansa, jolle annettiin nimi Amiad Israel. Hän kuoli myöhemmin keskiviikkona, ja hänet haudattiin saman päivän iltana Jerusalemin öljyvuorelle.
"Vauva kuoli perheensä rakkauden ympäröimänä" totesi tri Alona Ben Nun, joka johtaa Shaare Zedek sairaalan prenatal yksikköä. "Vauva sai parhaimman mahdollisen hoidon, mutta hän ei pystynyt säilymään hengissä saamiensa vammojen vuoksi".

Shia ja Amichai odottivat bussia toisten joukossa bussipysäkillä sunnuntai-iltana tien no 60 varrella lähellä Ofran juutalaiskylää Jerusalemista pohjoiseen. He olivat viettäneet vihkiäisiään 9 kuukautta aiemmin.

Terrorisolun paikan ohi ajama auto hiljensi vauhtiaan pysäkin kohdalla, ja autosta ammuttiin toistakymmentä laukausta bussia odottavaa ryhmää kohti.
Tulituksessa haavoittui 7 ihmistä.
Shira sai osuman vatsaansa, hänen puolisonsa Amichai haavoittui jalkaan.
Shiralle suoritettiin vatsaleikkaus, joka kesti 10.00 sunnuntai-illasta neljään maanantaiaamuna.
30 viikkoa raskaana olleelle Shiralle suoritettiin abortti C-sektorilla, vauvan taistellessa hengestään 72 tunnin ajan lääkärien tarkassa valvonnassa, mutta lopulta hän menehtyi. Shira ja Amichai ovat edelleen sairaalahoidossa.

Pääministeri Netanyahu sanoi lausunnossaan: "Sydämemme ovat Shiran ja Amichain mukana alle 4 päivää vanhan poikalapsen menetyksen vuoksi, jolla ei vielä ollut edes nimeä. Olemme kanssanne, syleillen teitä, emmekä hellitä, ennen kuin tämä iljettävä terrorismi on juuritettu pois."

Opetusministeri, Beit Yehudi-puolueen puheenjohtaja, Naftali Bennett sanoi: "vauva syntyi tulesta". Hän lisäsi "Sydämensä itkeneen vauvan lyhyen elämän aikana" todeten, ja että "lausuntojen asemesta tarvitaan toimintaa".

Ensimmäisten joukossa EU:n lähettiläs Israeliin Emanuele Giaufret Tweettasi sivullaan: "Syvästi suruissani saadessani tietää vauvan kuolemasta saamiinsa vammoihin sairaalassa, haavoituttuaan viime sunnuntai-illan terrori-iskun uhrina Ofrassa Länsi-rannalla. Ajatukseni ovat kaikkien uhrien mukana. Vilpittömät surunvalittelut surevalle perheelle".

USA:n erityislähettiläs Jason Greenblatt sanoi: "Vauvan kuolema oli ehdottomasti sydäntä raastava. Valtioiden, jotka nostivat äänestyskynnystä YK:ssa esityksemme puolesta Hamasia vastaan – tai jotka olivat poissa, pidättyivät tai esitystämme vastaan tuomitakseen Hamasin – tulisi sisäistää nämä uutiset ja ymmärtää tekojensa seuraukset."

Israelin ulkoministeriön tiedottaja Emmanuel Nachson kirjoitti: "Vauva oli järjettömän palestiinalaisen raakuuden uhri. Syvimmät surunvalittelumme perheelle. Olkoon hänen muistonsa ikuisesti siunattu". https://www.jpost.com/Breaking-News/Baby-of-mother-shot-in-Ofra-attack-pronounced-dead-574177,

02. Hamasin tiedottaja vahvisti keskiviikkoiltana tiedot, että terroristi "Salah
Omar Salah Barghouti, jonka IDF:n sotilaat surmasivat lähellä Surdan arabikylää Ramallahin alueella, oli Ofran risteyksessä sunnuntai-iltana tehdyn terrori-iskun suorittaja". Hän kuului Hamasin useamman henkilön terrorisoluun.

Salah Barghouti, 29 kotoisin Kobarin arabikylästä lähellä Ramallahia, oli veteraaniterroristin Omar Barghoutin poika, joka oli pidätettynä Israelissa 25 vuotta. Hedelmä ei pudonnut kauas puusta.
Salah Barghouti sai surmansa Israelin turvallisuusjoukkojen luodeista yritettyään paeta heidän pidätystään.

Turvallisuusjoukot yhdessä Yamam terrorinvastaisen yksikön kanssa pidättivät myös muita Ofran tulitukseen osallistuneita terroristeja.
Pidätetyt terroristit vietiin Shin Betin kuulusteluihin.

Shira ja Avichai Ish-Ranin kolme päivää elänyt poikalapsi Amiad haudattiin öljyvuorelle keskiviikkoiltana. Shiran isä, Chaim Silberstein ylisti (eulogized) Amiad-poikalasta: "Amichai ja Shira, sydämemme on surusta, tuskasta ja menetyksestä raskas. Mutta poikanne, Amiad Israel, pojanpoikamme, on jo tehnyt paljon, ennen kuin hän oli 4 vuoden ikäisenä. Hän yhdisti Israelin kansan, joka yhtyi rukouksessa, syleilyssä ja rakkaudessa."

"Päättäväisesti hän viivytti sielunsa palaamista Pyhän (Holy One)luo, kiitetty olkoon Hänen nimensä, ennen kuin hänen haavoittuneet vanhempansa syleilivät häntä ja sanoivat hyvästit" Chaim Silberstein lisäsi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256089,

03. Yehezkel Hajbi, Barkan terrori-iskussa murhatun Ziv Hajbin isä, ilmaisi tyytyväisyytensä siitä, että Barkan teollisuushallissa 2 juutalaista työntekijää murhannut Ashraf Na´alwa eliminoitiin keskiviikkona yöllisessä operaatiossa, jossa hänet yritettiin pidättää piilopaikassaan Nablusissa (Sikem). Na´alwa työskenteli samassa yrityksessä sähkömiehenä ja tunsi uhrinsa.

"Suurin pelkomme oli se, että hänet pidätettäisiin elävänä ja sitten me joutuisimme seuraamaan hänen hymyään oikeudessa" Hajbi tunnusti Galei Tzahal haastattelussa. "Hänen eliminoimisensa teki hyvää sydämelle".

Hajbi hyökkäsi haastattelussa myös lainlaatijoita vastaan: "He vain polkevat vettä, eivätkä tee tarpeeksi seuraavan murhan estämiseksi. Kaikki, mistä he vain ovat kiinnostuneita, on koaliittio."

Kaksi kuukautta Shin Betin, IDF:n ja poliisin yhteistoimin suorittamia tehostettuja etsintöjä piileskellyt aseistettu terroristi löydettiin lopulta hänen piilopaikastaan Sikemissä (Nablus). Naa´alwa oli aseistautunut eikä suostunut antautumaan, vaan avasi tulen piirittäjiä vastaan. Yritettyään paeta hän sai surmansa turvallisuusmiesten luodeista.

Kaksi kuukautta kestäneen miesjahdin aikana turvallisuusjoukot pidättivät useita epäiltyjä, jotka olivat avustaneet häntä, tai olivat tietoisia hänen toimistaan. Muutamia heistä on asetettu syytteeseen. Heidän kuulusteluistaan selvisi, että Na´alwa suunnitteli uutta terrori-iskua, mikä jäi toteuttamatta hänen pakopaikkansa paljastuessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256100,

04. Arabiterroristi hyökkäsi torstaiaamuna Jerusalemin vanhan kaupungin Hagaikadulla juutalaisen miehen kimppuun yrittäen puukottaa häntä, mutta sen epäonnistuttua, arabi hyökkäsi kahta rajapolisia vastaan haavoittaen heitä, mutta ei hengenvaarallisesti.

Viiden aikaan torstaiaamuna terroristi tuli Damaskosportin suunnalta Hagai-kadulle, jossa hän veti esiin veitsensä yrittäen ensin osua kadulla kävelevään juutalaiseen mieheen. Mies kuitenkin pystyi väistämään hänen yrityksensä, jonka jälkeen mies hyökkäsi kahta kadulla vartioivaa rajapoliisia vastaan aiheuttaen heille pintahaavoja, ennen kuin he saivat kaivettua aseensa esiin ja surmaten hänet.

Toinen rajapoliiseista sai aseensa esiin ampuen terroristin kuoliaaksi.
Terroristi oli 26-vuotias PA:n arabi Länsirannalta.
19-vuotias rajapoliisi haavoittui käsivarsiinsa ja on kohtalaisessa kunnossa. Toinen 21-vuotias rajapoliisi haavoittui lievemmin. Heitä molempia hoidetaan pääkaupungin Shaare Zedek-sairaalakeskuksessa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5425209,00.html,

05. Ben-Dror Yemini kertoo ynetnews.com julkaisemassa op-ed artikkelissa, ettei Jihad-terroristeja pystytä kesyttämään, eikä heidän vaatimuksiaan tyydyttämään (appease, rauhoittaa, lepyttää, tyydyttää).

Yemini hämmästelee aluksi, miten outoa on se, miten useat uskovat, että Hamas voidaan tyydyttää huolimatta siitä, että Hizbullah todistaa, etteivät Jihad-terroristit kaipaa verukkeita tuhon ylistämisessään.
Hizbullah on lisäksi maailman laajin rikollisjärjestö, jota kohtaan Obaman hallitus osoitti sovittelevaa politiikkaa jättäen huomiotta sen huumeiden salakuljetuksen (joka kohdistuu juuri Yhdysvaltoihin) ja rahanpesun.

Yemini illustroi: "Jos Gazan kaistan kansain väliset saartotoimet poistettaisiin, loppuisivatko samalla raketti-iskut ja hyökkäystunnelit? Gazan alue kukoistaisi, ei olisi mitään vihollisuuksia Hamasin ja IDF:n välillä?"
"Nämä argumentit on omaksuttu määrätyissä piireissä maailmassa ja myös Israelissa, ja meidän on syytä tarkastella niitä IDF:n aloittaman "Operaatio pohjoinen kilpi" taustojen valossa", kirjoittaa Yemini.

Israel ei ole asettanut saartotoimia Libanonia vastaan, vaikka sitä hallitsee Hizbullah. Israelilla ei ole historiallista konfliktia Libanonin kansan kanssa.
Libanon on jopa ollut keskeinen arabiturismin kohde monien vuosien aikana. Sillä on mainiot hiekkarannat, ravintolat ja häikäisevä yöelämä – paratiisi! - jossa muslimit voivat nauttia siitä, mitä eivät voi tehdä kotimaassaan.

"Mutta Libanonilla on vieras Iranin valvoma elementti: Hizbullah, ja ne ovat rakentamassa ohjusten ja hyökkäystunnelien verkostoa, kuten Hamas etelässä, heidän syvään lännen vihaansa liitettynä, mukaan lukien Israel ja juutalainen kansa kaikkialla maailmassa".

Kysymme, voisiko Gazan kaista alkaa kukoistamaan, jos saarto poistettaisiin?
Voisiko Hamas luoda nahkansa (käärmeen tavoin? Jer. 13:23.)

Vastauksen kysymykseemme saamme Hizbullahista.
"Kysymys ei ole saarrosta tai tietystä konfliktista, eikä myöskään rajariidoista. Se on inhottava viha, joka levittäytyy Jihad-järjestöihin, sunni- ja shialahkoihin yhtälailla".
"Lopultakin kaikkea tätä tapahtuu kaikkialla, missä Jihad pyrkii valtaan tai sen saatuaan, jopa maissa, ja nimenomaan maissa, joissa ei ole merkittävää amerikkalaisten, juutalaisten tai eurooppalaisten vaikutusta".

"Hizbullah voi sallia Libanonin kukoistaa ja vaurastua, mutta se katsoo paremmaksi investoida varansa kuoleman teollisuuteen".

Yemini ennustaa, että tilanne tulee räjähtämään. Ja vaikka olettaisimme, että Israelia vastaan isketään - ja se toteutuu ja Israel tulee kärsimään iskujen johdosta, ja Libanon tulee taantumaan keskiajalle - kaikesta huolimatta Hizbullah tulee jatkamaan tuhoon johtavaa politiikkaansa.

Lopuksi Yemini siirtää huomionsa Hizbullahin harjoittamaan huume-kauppaan.
"Hizbullah ei ole vain kansainvälinen terrorijärjestö, se on myös kansain-välinen rikollisjärjestö. Suuri osa sen tuloista tulevat kokaiinin kaupasta.
Presidentti Obama omaksui vaaleista lähtien myönnytyspolitiikan ja ilmoitti halunsa aloittaa vuoropuhelun Hizbullahin kanssa voidakseen liittää sen osaksi Libanonin politiikkaa".

"Viisi vuotta ennen nimitystään CIA:n johtoon v. 2008, John Brennan kirjoitti asenteellisen kantansa, joka valottaa hänen uutta myönnytyspolitiikkaansa Irania ja Hizbullahia kohtaan". "Presidentin tulee toteuttaa sulauttamis-politiikkaa, joka rohkaisee maltillisia maita" hän kirjoitti.
Yemini olettaa, että "joissain oloissa se voi onnistua, mutta Iranin ja Hizbullahin tapauksissa niiden ruokahalu vain kasvaa syödessä.
Iran on iskenyt pitkät käsivartensa kaikkialle Lähi-Itään; Jemeniin, Syyriaan, Libanonin täydelliseen valvontaa Hizbullahin kautta".

USA:n huume kauppaa valvova järjestö (Drug Enforcement Agency, DEA) paljasti laajan Hizbullahin huumekaupan ja rahanpesuverkoston osana Operaatiota Cassandra. Hizbullah rikkoi USA:n lakia yhdessä Latinalaisen Amerikan huumekartellien kanssa. USA:n hallitus kuitenkin katsoi asioita sormiensa läpi ja "omaksui myönnytyspolitiikan pitäen sitä tärkeämpänä, kuin taistella rikollisuutta ja terrorismia vastaan, ja kehotti agenttejaan sulkemaan silmänsä, ettei häiritsisi petoa eikä Iranin kanssa solmittavaa ydinase-sopimusta (JCPOA), joka oli läpimurtovaiheessa".

Cassandran entinen johtaja John Kelly väitti, että "Hizbullah on yksi laajimmista kansainvälisistä rikosjärjestöistä maailmassa". Pian kuitenkin selvisi, että kysymystä hoitavat FBI:n agentit eivät löytäneet (tai uskaltaneet löytää) mitään pahaa. Kysymystä käsiteltiin maailmanlaajuisessa Politico makasiinissa, joka antoi pedolle immuniteetin Obaman hallituksen siunauksella.
Siten huumekartelli, jossa Hizbullah on mukana, voi jatkaa Amerikan nuorten ja lapsien elämän myrkyttämistä hallituksen hiljaisella hyväksymisellä.

Edellinen artikkeli on Ben Dror Yeminin laatiman od-ed artikkelin mukaan kirjoitettu, mutta ei sananmukaisesti käännetty.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5424922,00.html,

06. UUTISIA LYHYESTI

Terroristien auto-terrorismi sai torstaiaamun uuden todisteen.
Hyökkäys tehtiin tiellä no 60 - keskeisellä tieosuudella, joka kulkee Hebronin ja Jerusalemin alueilta pohjoiseen Juudeassa ja Samariassa - kello 11.15 aikaan, viitisen km:n päässä Ofrasta, Ramallahista koilliseen, bussipysäkillä Givat Asafin, juutalaisen etäyhteisön, lähellä.

Autosta ammutussa tulituksessa sai surmansa 2 ihmistä, ja 2 muuta haavoittuivat, jotka lähetettiin Shaare Zedek sairaalaan.

IDF:n julkistaman tiedotteen mukaan terroristi pysäytti autonsa bussipysäkin lähellä, tuli ulos autostaan ja aloitti tulituksen pysäkillä seisovia sotilaita ja siviilejä kohti. Ammuttuaan lippaansa tyhjäksi terroristi palasi autoonsa ja ajoi tiehensä kenenkään häiritsemättä. IDF aloitti miesjahdin välittömästi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5425209,00.html,

Ofran ampumistapauksen johdosta, jossa 7 ihmistä haavoittui ja yksi juutalainen äiti menetti 30 viikon ikäisen aborttisynnytyksellä syntyneen vauvansa, turvallisuusjoukot jatkavat terrorisolun jäsenten etsintää.

Rajapoliisi yritti pysäyttää PA:n kilvillä varustetun taksin, mutta joutui avaaman tulen sen pysäyttämiseksi surmaten taksin kuljettajan ja haavoittaen sen matkustajaa.
Keskiviikkoyönä tapahtuneessa operaatiossa lähellä Ramallahia raja-poliisin terrorinvastainen yksikkö Yamam epäili taksin liittyvän Ofran tulitukseen sunnuntai-iltana.

Yamamin rajapoliisi ampui taksia Ramallahin pohjoispuolella, Samariassa Surdan arabikaupungissa. Haavoittunut matkustaja vietiin sairaalaan Jerusalemissa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5424886,00.html,

Ranskassa Pariisissa ns. keltapaitojen aloittamat mielenosoitukset Emmanuel Macron hallituksen bensiinin ja muiden hyödykkeiden hintojen nousua vastaan ovat osittain laantuneet, mutta eivät suinkaan loppuneet. Niiden pelätään laajentuvan lähimaihin. Israelin kannalta huolestuttavaa on niiden muuttuminen antisemiittisiksi, mikä lupaa hyökkäyksiä Ranskan juutalaisia vastaan. Keltapaidat kutsuvat presidentti Macronia juutalaisten huoraksi. Macronin kannatus on pudonnut alle 20%. Ranskan juutalaiset harkitsevat yhä suuremmassa määrin muuttoa pois Ranskasta, suurin osa Israeliin, jossa valmistaudutaan 200 000 juutalaisen muuttoon luvattuun maahan. https://www.timesofisrael.com/france-tax-protests-often-feature-anti-semitic-rhetoric/.

Strasbourgin kaupungin juutalaiset pysyttelevät sisätiloissaan lukittujen ovien takana. Poliisi kehottaa asukkaita pysymään alueella.
Strasbourgin joulumarkkinoilla tapahtuneessa tulituksessa tiistaina saivat surmansa 3 ihmistä ja tusinan verran haavoittuivat.
Terroristi 29-vuotias Cherif Chekatt pakeni paikalta. Hän oli poliisin kirjoissa ja epäilty aikaisemminkin, mutta poliisi ei puuttunut asiaan. Poliisi lisäsi katusulkuja ja kehotti siviiliautoilijoita pysymään poissa kaduilta. https://www.jpost.com/International/Report-Strasbourg-residents-in-hiding-scared-and-locked-in-their-homes-574117,

Samarian juutalaisasukkaat ovat tukkineen liikenteen Beitin arabikylään, kuten myös Shilon ja Neve Tzufin risteyksissä sekä Yitzharissa.
Ke Bezalel Smotrich (Jewish home) kehotti Juudean ja Samarian asukkaita sulkemaan tänä iltana arabiliikenteen maanteillä. "Kehotan teitä ystäviäni, sankarilliset ja pioneeriuutisasukkaat, menemään ulos ja sulkemaan kokonaan arabiliikenteen tiellä no 60" Smotrich Twiittasi sivullaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256116,

Givat Asafin autoterrorismin johdosta ministeri Uri Ariel vaatii hallitusta kiireiseen istuntoon käsittelemään Juudean ja Samarian alueilla syntynyttä laitonta tilannetta, sekä tekemään tarvittavia päätöksiä alueitten turvallisuus-tilanteen palauttamiseksi, joka näyttää luisuvan kohti anarkiaa kansalaisten ottaessa turvallisuutensa turvaamisen omiin käsiinsä.

"Uusi brutaali hyökkäys tapahtui hetki sitten Assafin risteyksessä, Meidän tulee toimia välittömästi ja palauttaa tarkastuspisteet kaikkialla Juudeassa ja Samariassa, tuhota terroristien talot ja karkottaa terroristit Juudeasta ja Samariasta." Ariel uhkaa erota hallituksesta, ellei hallitus toimi nopeasti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256118, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256117, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256105,

Pommi räjähti lähellä Rimonin vankilan tiedusteluvirkailijan kotia Eladin kaupungissa. Kukaan ei haavoittunut pommi-iskussa, mutta lähelle paikoitetut autot kärsivät vaurioita. Samantapaisia hyökkäyksiä on tapahtunut aiemminkin, ja ne ovat pääosin rikollisjengien aiheuttamia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256099,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 06 -13; Tiberias 09 -19; Suolameri 14 -21; Eilat 12 -23 +C-astetta. Tänään puolipilvistä huomisesta alkaen aurinkoista, lämpenevää.

Englannin pääministeri Thereza May selvisi epäluottamusäänestyksestä selvin numeroin 200 vastaan 117 ja voi siten jatkaa Brexit suunnitelman toteuttamista. http://halturnerradioshow.com/,

Hamasin tiedottaja ylistää sankarillisiä terrorihyökkäyksiä Juudeassa ja Samariassa. Hamasin sotilassiipi näyttää ottavan vastuun kahdesta iskusta.
https://www.timesofisrael.com/hamas-spokesman-praises-heroic-west-bank-terror-attack/.

USA:n Jason Greenblatt tuomitsee kiihotuksen Juudeassa ja Samariassa ja pitää plakaatteja , joissa vaaditaan Abbasin murhaa, täysin hykjättävinä. https://www.timesofisrael.com/us-rebukes-unacceptable-west-bank-posters-urging-abbass-assassination/,

Fatahin ja PA/PLO:n johtajuutta havitteleva UAE:ssa asuva Mohammed Dahlan sanoo, ettei kahden valtion ratkaisu tule toteutumaan ja siksi haluaa, että aletaan suunnitella yhden valtion ratkaisua, jossa palestiinalaisilla on tasavertainen asema ja täydet kansalaisoikeudet Israelissa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5424475,00.html,


Tuesday, December 11, 2018

TIISTAI 11.12.2018

TIISTAI 11.12.2018
01. Ryhmä juutalaisia oli kokoontunut bussipysäkille odottamaan bussin saapumista sunnuntai-iltana lähellä israelilaista Ofran kaupunkia Ramallahista koilliseen. Heidän huomionsa oli kiinnittynyt seuraamaan israelilaista autoa, jossa matkusti juutalainen seurue soittaen äänekästä musiikkia.

Samaan aikaan palestiinalainen ryhmä ajoi autollaan bussipysäkin ohi, sen kuljettaja hidasti hieman vauhtiaan, ja auton sisältä avattiin kiväärituli bussia odottavaa juutalaisten ryhmää kohti.
Kaikkiaan 7 ihmistä haavoittui tulituksessa, mutta pahimmin heistä haavoittui 21-vuotias äiti Shira Ish-Ran, joka oli 30 viikkoa raskaana. Hänen miehensä Amichai haavoittui jalkaan ja juoksi toisten mukana pakoon tulitusta, mutta havaittuaan, ettei hänen vaimonsa ollut heidän joukossaan, hän palasi pysäkille löytäen vaimonsa maassa verta valuen. Amichai piteli häntä sylissään, kunnes poliisit ja ambulanssi saapuivat paikalle.

Shira Ish-Ran vietiin Shaare Zedek sairaalaan, jossa hänelle suoritettiin kriittinen leikkaus, joka kesti iltakymmenestä seuraavan päivän aamun kello neljään saakka 20 lääkärin ja sairaanhoitajan osallistuessa operaatioon.
Välillä Shira näytti jo heikentyvän kriittisesti, mutta hän tointui siitä uudelleen, sillä luodit eivät olleet vaurioittaneet hänen elintärkeitä elimiään.

Lääkärit suorittivat varmuuden vuoksi Shiralle synnytyksen C-alueella. Vauva on edelleen kriittisessä tilassa, mutta lääkärit tekevät voitavansa hänen pelastamisekseen. Jalkaan haavoittuneen Amichain tila on kohtalainen.

Shira ja Amichai olivat solmineet irralliset narunpäät yhteen 9 kuukautta aiemmin. He odottivat Ofran pysäkillä matkustaakseen kotiinsa Elon Morehissa.

Leikkauksen jälkeen Shira avasi silmänsä ja halusi puristaa äitinsä Lioran ja isänsä Chaim Silversteinin kättä pystymättä puhumaan letkujen vuoksi. Hän tunsi myös puolisonsa Amichain. Shira oli leikkauksen jälkeen rauhoittavien lääkkeiden alaisena, ettei hän tuntisi leikkauksen jälkeisiä kipuja, mutta lääkärit heikensivät sitä hetkeksi, palauttaen sedation uudelleen. https://www.timesofisrael.com/parents-of-woman-hurt-in-ofra-attack-she-opened-her-eyes-and-cried/,

02. Shira Ish-Ranin ja hänen vauvansa tila on edelleen vakava, lääkärit huomioivat Shiran hemoglobinin vähentyneen, mikä osoittaa verenvuotoa jossakin, mutta toivovat parasta. Shira ei vielä tiedä vauvansa syntymästä.
He tarvitsevat rukoustukea. Kuusi muuta terrori-iskun kohteiksi joutuneitten tila on kohtuullinen.
Arabit pakenivat paikalta, mutta sekä poliisi, Shin Bet että sotilaat aloittivat tehostetut etsinnät syyllisten löytämiseksi. Myös Barkan teollisuuspuiston alueella 2 juutalaista murhannut terroristi on edelleen vapaalla jalalla, vaikka etsintää hänen löytämisekseen on tehostettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/255994,

03. Veristen terrori-iskujen odottamaton lisääntyminen on antanut aiheen etsiä uudella innolla ratkaisumalleja, joilla lukkiutunut tilanne Israelin, PA/PLO:n ja Hamasin arabien välillä saataisiin lopultakin järjellisiin puitteisiin.
Trumpin nimittämän rauhantiimin laatima Lähi-Idän rauhansuunnitelma, joka pääosiltaan koskee Israelin ja arabien välisiä suhteita, on tiimin antamien viitteiden mukaan valmis julkaistavaksi, vain odottaen sopivaa tilannetta.

Ofran tulittamistapauksen jälkeen on vaadittu, että hallitus antaisi tuolle juutalaiskaupungille virallisen aseman kaikkine oikeuksineen. Mutta pääministeri Netanyahu sanoo, ettei hän voi suostua siihen, vaikka toisaalta hän sanookin, että huolimatta kansainvälisten järjestöjen varoituksista rakentaminen jatkaa Juudeassa ja Samariassa.

JP:n julkaisemassa artikkelissa todetaan, että Shin Betin johtaja Nadav Argaman toisti IDF:n komentajan Eisenkotin varoituksen, että suhteellinen rauhantila Israelin ja palestiinalaisalueitten välillä on petollinen, sillä terrorijärjestö Hamas pyrkii kaiken aikaa toteuttamaan terrori-iskuja Juudeassa ja Samariassa. Vaikka kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 2018 hyökkäysten määrä pieneni, kuusi israelilaista murhattiin tuona aikana, ja lokakuussa niiden määrä nousi oleellisesti, kuten Shin Bet raportoi.

Lokakuussa tehtiin 109 terrori-iskua Juudeassa ja Samariassa, verrattuna 80 iskuun syyskuussa. Iskuihin kuuluivat 15 kotitekoista pommia, 80 palopommia, 4 puukotusta ja 8 murhapolttoa.
Kaksi israelilaista, Kim Levengrond-Yehezkel, 29 Rosh HaAinista, ja Ziv Hagbi, 35 Rishon LeZion, murhattiin lokakuussa, 23-vuotiaan Ashraf Walid Suleiman Naalwan toimesta, joka työskenteli Barkanin teollisuuslaitoksessa.

Naalwanin suorittamat murhat inspiroivat arabinuoria, mitä tehostaa tosiasia, että terroristi Naalwan pääsi pakoon Carl Gustav mallin mukaan kyhätty rynnäkkökivääri mukanaan, eikä häntä ole löydetty 2 kuukautta jatkuneista tehostetuista etsinnöistä huolimatta.

Shin Bet, poliisi ja IDF jatkavat laittomien asevarikoiden ja verstaiden etsimistä ja takavarikoimista yöllisissä ratsioissaan.

Vaikka lukuisia aseverstaita on löydetty ja tuhottu, kaikkia niitä ei pystytä
täysin löytämään ja eliminoimaan. Ohjeet aseiden ja pommien rakentamiseen saadaan internetistä.
Argaman kertoi Knessetin valiokunnan kokouksessa, että turvallisuusjoukot ovat estäneet 480 terrori-iskua Länsirannalla, mukaan lukien 219 Hamasin suunnittelemaa, ja 590 ns. "yksinäisten susien" suunnittelemaa hyökkäystä.

"Yksinäisten susien" suunnittelemia iskuja on vaikea löytää ja ennakoida, koska heillä ei ole suurempaa järjestöä takanaan, josta aina joku paljastaa tahtomattaan tietoja, joita Shin Bet voi hyödyntää. Heidän iskunsa tulevat ilman ennakkovaroitusta, ja siksi ne onnistuvat suhteellisesti paremmin.

Vaikka taloudellinen tilanne on parempi Juudeassa ja Samariassa kuin Gazassa, USA:n suorittaman UNRWA:n 200 miljoonan USD tuen leikkaaminen tuntui pahiten Gazan arabinuorten keskuudessa, mutta myös Juudeassa ja Samariassa. Työttömyys heidän keskuudessaan on 27.4 %, ja puolet alle 30-vuotiaista nuorista on ilman työtä, mikä näkyy päivittäisten mellakoitsijoitten määrässä Gazan turvallisuusaidalla.
Eivätkä PA/PLO:n ilman mandaattia hallitsevan puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kiihotuspuheet ainakaan rauhoita tilannetta.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/A-volcano-of-violence-and-unrest-is-waiting-to-erupt-in-the-West-Bank-574010,

04. UUTISIA LYHYESTI

ISF asetti tarkastuspisteitä kaikille Ramallahiin meneville teille, ja teki useita ratsioita Ramallahin sisällä kuten myös ympäröiviin kyliin.
Ainakin neljää PA:n arabia ammuttiin ja useita muita pidätettiin kuulusteluja varteen turvallisuusmiesten jatkaessa Ofran terroristien etsimistä raportoivat PA:n lähteet.
IDF ei halua kommentoida asiaa, vaan osoittaa kysymykset rajapoliisille, sillä etsintöjä jatketaan ulottamalla ne yhä laajenevalle sektorille.

Tubasin arabikaupungissa Nablusista etelään, rajapoliisi ampui mellakoivia vastaan varoitus- ja kumiluoteja, haavoittaen ainakin kolmea arabia.
Erotasoisia mellakoita on syntynyt useissa muissakin arabikylissä, joihin turvallisuusjoukot ovat tehneet ratsioita.

IDF raportoi pidättäneensä 19 epäiltyä arabia Juudean ja Samarian kylistä.
Idhan arabikaupungissa IDF takavarikoi tuhansia NIS, joilla oli tarkoitus rahoittaa terrorihyökkäyksiä.
Ramallahissa IDF teki ratsioita PA:n newsagency Wafan toimitiloihin sekä muihin lähellä sijaitseviin rakennuksiin.

Mellakoita syntyi Ramallahissa lähellä PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin toimitiloja, joihin IDF ei tehnyt ratsiaa, mikä sai tämän ilman mandaattia toimivan entisen (ja nykyisen?) terrorijohtajan esittämään valituksia kansainväliselle yhteisölle, uhaten – taas kerran – katkaista turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa.
https://www.timesofisrael.com/3-palestinians-reported-hurt-in-clashes-as-army-hunts-ofra-attackers/,

ynetnews.com julkaisi Gadi Shamnin op-ed artikkelin, jossa kehotetaan aloittamaan kiireesti siviiliasioitten erottamisprosessi palestiinalaisista - kuitenkin pitäen ainakin toistaiseksi turvallisuusvalvonnan Juudeassa ja Samariassa tiukasti omissa käsissään, kunnes lopullinen ratkaisumalli on saavutettu.

Artikkelin alussa todetaan: Hizbullahin tunnelien eliminoiminen, vain osittain raportoitu kehitys Syyrian, ja kaukaisemmilla Iranin tukemilla areenoilla, toistuvat taistelut maan eteläosassa, sekä raportit kohoavista mutta onneksi estetyistä terrori-iskuista Juudeassa ja Samariassa, demonstroivat Israelin turvallisuustilanteiden nopeasta kasvamisesta.

"Nämä eivät ole haasteita, joihin voidaan suhtautua kevyesti. Kuitenkin on samalla todettava, etteivät ne muodosta eloonjäämiskysymystä Israelille, sillä Israel on – eikä vain turvallisuuden vuoksi – vahvempi kuin mitkään noista haasteita. IDF, Shin Bet ja poliisi ovat toistamiseen todistaneet vaikuttavat kykynsä tilanteen hallitsemiseksi antaen hallitukselle tilaa formuloida oman poliittisen strategiansa" – ja juuri siinä piilee villakoiran ydin.

"Poliittisella sektorilla on todellisia vaikeuksia kehittää poliittisia aloitteita, jotka muuttaisivat olosuhteita alueellisella areenalla – päinvastoin, se on joutunut vihollisten aloitteiden vietäväksi", Shamhi toteaa.

"Mutta ainoalla Israelin eloonjäämistä uhkaavalla areenalla – joka muodostaa ainoan eloonjäämisuhkan Sionistiselle yritykselle – missä myös Israelin voima on lähes ylivoimainen, hallitusta eivät vedä vihollisen aloitteet, vaan sen omaa lihaa ja verta oleva vähemmistö maassa ja Knessetissä, jolla on epätavallinen valta hallitusyhteistyössä: (Juudean ja Samarian) liittämistä kannattava vähemmistö".

Artikkelin kirjoittaja Gadi Shamni sanoo pelkäävänsä mahdollisuutta, että tämä vähemmistö pystyy toteuttamaan päätöksensä hyväksyttää Knessetissä liittämistä koskevat lait. Vähemmistön vakuutukset, että se pystyy toteuttamaan liittämisen niin pienellä palestiinalaismäärällä kuin mahdollista, ei kirjoittajan mielestä pidä yhtä todellisuuden kanssa.

Shamni toteaa, että riippumatta liitettävän alueen koosta, alueellinen ja kansainvälinen yhteisö katsoisi Israelin hylänneen sopimusratkaisun ja yksipuolisesti päättäneen ratkaisusta, jolla lopullisesti suljetaan ovet kahden valtion ratkaisusta, sekä Israelin ja palestiinalaisten erottamiseksi toisistaan. Hänen mukaansa se lopettaisi turvallisuusyhteistyön ja syntyneen tyhjän tilan täyttäisivät rikollisuus ja terrorismi.
"IDF joutuisi tilanteeseen, jossa se on pakotettu miehittämään koko Juudean ja Samarian alueen miljoonine asukkaineen, PA/PLO:n hallinnon romahtamiseen, ja Hamasin tunnustamiseen palestiinalaisten johtajaksi".

Gadi Shamni kehottaa kansallista turvallisuusneuvostoa (NSC) ennen lain hyväksymistä toteuttamaan hallituksen hyväksymän täydellisen ja minis-teriöitten välisen projektin, jossa tutkitaan liittämiseen liittyvät Israelin turvallisuus-, talous-, kansainvälinen asema ja suhteet naapurimaihin.
Hän esittää projektin tulosten julkistamista ja sen jälkeen julkista referendumia (kansanäänestystä), ja että "sen täytyy tapahtua kiireesti".
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5422523,00.html,

Edellisessä artikkelissa ei huomioida ollenkaan Netanyahun teettämää tutkimusta, joka yksiselitteisesti toteaa, että koko Juudea ja Samaria kuuluvat kansainvälisten järjestöjen kuten Kansainyhteisön ja sen toimia jatkaneen YK:n päätösten mukaan kokonaisuudessaan Israeliin, eikä niitä ole missään vaiheessa peruttu. Israelilla on siten täysi oikeus päättää maan omistuksesta.

Toiseksi Shamni pelottelee demografialla. Palestiinan arabien nopean kasvun vuoksi se tulisi lähitulevaisuudessa ohittamaan juutalaisten lukumäärän, hän sanoo ja puhuu miljoonista palestiinalaista, mutta heidän lukumääränsä lienee Juudean ja Samarian alueilla lienee n. 1 875 000, joskin lukumäärää pidetään epätarkkana ja liioiteltuna PA:n vääristyneen väestönlaskennan vuoksi. Israelin arabimuslimeja on n. 2 miljoonaa.

Maailman juutalaisista n. puolet asuu Israelissa (6 780 000), toinen puoli hajautuneena pitkin maailmaa. Eniten heitä on Yhdysvalloissa. Kun kaikki ajetaan pois kansojen erämaasta, Israel käy ahtaaksi kaikille asukkailleen, ja he tulevat vaatimaan: Tee meille tilaa voidaksemme asua maassa. (Sak.10:10)

Entisen Syyria Palestiinan alueella asuvien arabien, jotka kutsuvat itseään palestiinalaisiksi, lojaalisuudesta ei ole mitään takeita. Gazan arabit liittyvät ilman muuta Iranin tukemaan Syyrian ja Hizbullahin liittoon, mutta miten on Israelin maalla asuvien arabien tilanne? PA/PLO:n arabit ovat perinteisesti liittyneet muihin arabiarmeijoihin, mutta entä Israelin arabit?

Uskoakseni suurin Israelin turvallisuutta uhkaava vaara tulee Israelin juutalaisten hajanaisuudesta. Minun täytyy todeta kuin Paavali, joka valittaa "tuntevansa veljiensä, lihan puolesta sukulaistensa vuoksi, suurta murhetta ja kipua sydämessään, sillä heidän on lapseus ja kirkkaus, liitot ja Lain antaminen, Jumalan palvelukset ja lupaukset, heidän ovat isät ja heidän on Kristus lihan puolesta, Hän, joka on yli kaikkien, Jumala, ylistetty iankaikkisesti. Amen." (Rm.9:2 – 5), mutta he ovat hylänneet esi-isiensä Jumalan ja kääntyneet palvomaan kättensä tekoa ja kivijumaliaan.
Eivätkä he tunne Jumalaa, joka on Tie, Totuus ja Elämä.
Israelin sisäinen eri poliittisten, heimojen, ja uskonnollisten ryhmien välillä on avoin sotatila. Miten tällainen kansa voi selviytyä, jos kaikki arabimaat – tai edes rajanaapurit lisättynä Iranilla ja Turkilla - pystyvät toteuttamaan "Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin haaveen 1.5 miljoonan muslimiarmeijasta Jerusalemin vapauttamiseksi Israelin miehityksestä ja sen saastuttavasta vaikutuksesta", kuten he sanovat?

Kukin juutalainen ryhmä uskottelee omaavansa ainoan totuuden ja demonisoivat kaikkia muita ryhmiä. Jopa Länsimuurista taistellaan Knessetiä myöten hyljäten muitten kuin ortodoksiseen ja haredi-leiriin kuuluvien ryhmien oikeudet rukoilla muurin edustalla perinteensä mukaan.
Temppelivuorella juutalaiset eivät saa rukoilla hallituksen omaksuman politiikan perusteella, ettei pahoitettaisi muslimien mieltä.

Hizbullah on aloittanut psykologisen sodan Israelin puolustusarmeijaa IDF vastaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5423746,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 8 -16; Tiberias 15 -21, Suolameri 16 -24: Eilat 12 -24 +C-astetta. tänään kirkasta, huomenna voi sataa, ylihuomenna kirkasta. Lämpötila nousee hieman.

USA:n talvimyrskyt ovat vieneet sähköt 385 000 taloudelta ja surmanneet ainakin yhden ihmisen, Diegossa, Carolinessa, Georgiassa ja Tennesseessä. Yli 1 700 lentoa peruttiin. Tänään luvataan helpotusta. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6478285/One-dead-385-000-without-power-Winter-Storm-Diego-pummels-south-causing-chaos.html,
Sunday, December 09, 2018

SUNNUNTAI 09.12.2018

SUNNUNTAI 09.12.2018
01. YK:n yleiskokouksessa äänestettiin torstaina USA:n laatimasta päätöslauselmasta, jolla tuomitaan Hamasin väkivaltaisuus Gazassa ja sen Israelin vastaisen rajan tuntumassa, sai 87 puoltavaa ääntä, vastaan 58 ääntä, 16 maan edustajan pidättyessä äänestyksestä; 32 maan edustajat eivät olleet paikalla. USA:n esitystä ei siten hyväksytty, koska se olisi vaatinut jäsen-maiden 2/3 kannatuksen.
YK:n yleiskokouksen päätökset eivät ole sitovia. Mutta vaikka esitystä ei hyväksytty YK:n viralliseksi lausunnoksi, pääministeri Netanyahu antoi tunnustusta valtioille, jotka äänestivät esityksen puolesta.

Hamas sanoi lausunnossaan "USA:n hallituksen saaneen kovan iskun". Hamasin tiedottaja Sami Abu Suhri totesi Reutersille. "Amerikan laatiman kansan vastarinnan vastaisen päätöslauselmaehdotuksen hylkääminen merkitsee iskua Amerikan hallitukselle ja vahvistaa vastarinnan laillisuuden".

Ennen äänestystä keskusteltiin ja äänestettiin Kuwaitin esityksestä järjestys-säännön muuttamiseksi siten, että 2/3 hyväksymisen asemesta esityksen hyväksymiseen tarvittaisiin 193 jäsenmaan yksinkertainen enemmistö.
Kuwaitin tekemä proseduuria koskeva esitys kaatui niukasti.

USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley, joka eroaa tehtävistään vuoden lopussa, lähetti maanantaina kirjallisen muistutuksen jäsenmaiden edustajille kehottaen heitä äänestämään esityksen puolesta varoittaen: "USA suhtautuu äänestyksen tulokseen hyvin vakavasti".
Nikki Haley on ollut yksi Israelin luotettavimmista puoltajista YK:ssa.

"Ennen kuin YK:n yleiskokous voi uskottavasti kannattaa kompromissia tai sovintoa Israelin ja palestiinalaisten välille, sen tulee julkisesti, yksi-selitteisesti, ja ilman ehtoja, tuomita Hamasin harjoittama terrorismi", Haley opasti kokouksen osanottajia ennen äänestystä.

USA:n presidentti Donald Trumpin nimittämä rauhantiimi on usean kuukauden ajan työskennellyt kauan odotetun rauhansopimuksen laatimiseksi Israelin ja palestiinalaisten välille, mutta PA/PLO:n johto puheenjohtajansa Mahmoud Abbasin johdolla suhtautuu hyvin epä-luuloisesti esitykseen väittäen Trumpin hallituksen tukevan Israelin kantaa keskeisissä kysymyksissä.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo tuomitsi YK:n hyväksymän päätöksen, jossa se hylkää Amerikan tekemän esityksen.

"Vain muutamia päiviä Hamasi ammuttua mielivaltaisesti tuhansia raketteja Israelin siviilejä vastaan, YK ei pystynyt tekemään päätöslauselmaa terrori-järjestön tuomitsemiseksi. Tämä on taas yksi häpeällisesti vinoutunut toimi juutalaisvaltiota kohtaan" Pompeo Twiittasi sivullaan.

ISRAELIN YK:n lähettiläs Danny Danon totesi, että maat jotka hylkäsivät päätöslauselmaesityksen, tulisi hävetä.
Pääministeri Netanyahu kiitteli maita, jotka uskalsivat vetäytyä eroon YK:n automaattisesta enemmistöstä ja puolsivat esitystä.
"Vaikka äänestys ei tuonut vaadittavaa 2/3 enemmistöä, ensimmäistä kertaa kansojen enemmistö äänesti Hamasia vastaan ottaen siten periaatteellisen kannan Hamasia vastaan" Bibi totesi.

Hamas on hallinnut Gazaa vuodesta 2007 lähtien, jolloin se kaappasi vallan PA/PLO:n johtamalta hallinnolta, minkä johdosta Gazaa vastaan julistettiin kansainvälinen saarto, jota Egypti ja Israel ovat valvoneet rajoillaan ja Gazan merialueilla. Virheellisen hallinnon johdosta "Gazan talous on romahtanut aiheuttaen humanitäärisen kriisin", kuten WB määrittelee, minkä johdosta Gazan kansa kokee jatkuvaa juomaveden, sähkön ja lääkkeiden puutetta sekä terrorijärjestön harjoittamaa siviilielämän kuristaa painostusta.

Israel sanoo, ettei sillä ollut muuta mahdollisuutta kuin Gazaan menevän ja tulevan liikenteen tarkkaa valvontaa itsensä puolustamiseksi Hamasilta, jonka päämääränä on Israelin tuhoaminen, mistä sen rakettituli on osa.

Iranin YK:n apulaislähettiläs Eshagh al-Habib syytti Yhdysvaltoja pyrkimyksistä huomion kääntämiseksi pois konfliktin aiheuttamista juurikysymyksestä sanoen: "Me tunnustamme Hamasin lailliseksi vastarintaliikkeeksi, joka taistelee Palestiinan territorion vapauttamiseksi vieraalta miehitykseltä". https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5421490,00.html,

02. Israelilaisen rannikkokaupungin Haifan pormestariksi valittu Einat Kalish Rotem valitsi apulaispormestariksi Israelin arabin Raja Za´ataran vuorottelu-periaatteella Meretzin puheenjohtajan rabbi Dubi Halyinin kanssa siten että Halyin palvelee apulaispormestarin 2.5 vuoden ajan, jonka jälkeen Za´atara astuu hänen pakalleen seuraavien 2.5 vuoden ajaksi.

Za´ataran valinta on herättänyt yleistä kauhistusta Haifan asukkaitten keskuudessa hän aiempien lausuntojensa johdosta.

3 kuukautta sitten hän sanoi Yedioth Aharonot lehdelle protestoivansa Gazan kaistalle asetettua saartoa, aseettomien gazalaisten protestoijien surmaamista sekä painostusta ja alentamispolitiikkaa.

3 vuotta sitten puhuessaan Bar Ilan yliopistoissa hän puhuessaan paneelissa vertasi Islamin Valtion ISIS järjestöä sionismiin.
"Mistä he oppivat nämä rikoksensa? Katso mitä Sionistit tekivät 1948: raiskauksia, varastamista, murhia ja massamurhia tehtyiin täällä".
Kysyttäessä Hamasista hän kielsi sen terrorijärjestöksi. "Miehitetty kansa on oikeutettu vastustamaan miehitystä".

Za´ataran ryhmä sai kuntavaaleissa vain 2 edustajaa valtuustoon, ja Likud kolme. Kuitenkin Za´atara valittiin vuorottelevaksi apulaispormestariksi.
Haifalaiset hämmästelevät, miten henkilö, joka Israelin pahimpia vihollisia, Hamas ja Hizbullah, voidaan valita apulaispormestariksi?

Haifan kuntaporras ei ole kommentoinut asiaa virallisesti.
Netanyahu vaati apulaispormestarin nimityksen peruuttamista.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5421003,00.html,

03. IDF löysi äskettäin toisen terroritunnelin Libanonista Israeliin. Hizbullahin
Miehet Libanonissa lähestyivät IDF:n sotilaita aikoen tulla tarkistamaan, mitä sotilaat puuhaavat. Sotilaat avasivat tulen heitä kohti, jolloin he pakenivat.

IDF:n taholta vakuutetaan, että tunneleita on louhittu enemmän kuin nyt löydetyt kaksi, mutta tarkoituksena on löytää ja tuhota ne kaikki.
IDF pyysi YK:n UNIFIL-joukkoja Libanonissa tuhomaan tunnelit Libanonissa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5422198,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5421209,00.html,

04. PA/PLO on tehnyt suunnitelmia 15 miljoonan oliivipuun istuttamiseksi Israelin täyden valvonnan alla oleville C-alueille käyttääkseen tätä menetelmää maan rohmuamiseksi Juudeassa ja Samariassa.
Israelin maalain mukaan maanviljelijä, joka istuttaa puita vaikka toisen maalle, saa oikeuden vaatia maata itselleen sillä verukkeella, että hän on hoitanut ja huoltanut istuttamiaan puita.

ICA:n maatalousosaston johtajan laatiman raportin mukaan, jonka paljasti Sionistinen ihmisoikeusjärjestö Lavi, PA:n maatalousministeriö on laatinut ohjelman ja toteuttaa sitä käytännössä - ja on jopa antanut arabi-maanviljelijöille 300 000 puuntainta istuttamista varten.
Suunnitelman mukaan istutettava maa-alue on pinta-alaltaan 975 000 dunamia, eli 241 000 eekkeriä.
Tarkoituksena oli istuttaa sinne 14.7miljoonaa puuntainta, joista 11.9 miljoonaa on jo tehnyt hedelmää.

Juudean ja Samarian alueitten hallituksen koordinaattori COGAV sanoo olevansa tietoinen asiasta puuttumatta siihen millään tavoin. Sen mukaan ICA:n antamia PA:n ministeriön rekisteriin perustuvia tietoja ei ole pystytty referoimaan, eikä siten virallista lausuntoa anneta.
COGAV perustettiin valvomaan ja huolehtimaan Juudean ja Samarian B- ja C-alueita, joita IDF valvoo, C-alueita täysin, sekä pitämään huolta hallituksen intresseistä Juudean ja Samarian alueilla, mikä näyttää jääneen suorittamatta. COGAVia syytetään arabimyönteisyydestä.
Juutalaisyhteisöjen järjestö Regavim toteaa, että 2013 -2017 välisenä aikana PA:n arabit ovat lisänneet satoja uusia maatalouskohteita pinta-alaltaan useita tuhansia dunamia, ja rakentaneet 150 maantietä, pituudeltaan satoja kilometrejä.
PA:n arabien valtauskohteet on valittu juutalaisyhteisljen vierestä, jotta siten estettäisiin niiden laajentuminen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5420967,00.html,

05. UUTISIA LYHYESTI

Hizbullah on rakentanut hyökkäystunneleita myös Jemeniin.
Hizbullah avustaa Iranin tuella houthi-kapinallisia sodassaan Saudi Arabiaa vastaan. Hizbullah varastoi Iranista saamiaan aseita ja ohjuksia Bekaan laaksoon kaivamiinsa tunneleihin.
Syyrian sisällissodan kääntyessä yhä varmemmin Bashar Assadin voittoon, Hizbullah kääntää nyt huomionsa Libanoniin ja Israeliin, jota vastaan se uhkaa aloittaa sodan estääkseen Syyrian sodissa karaistuneitten joukkojensa veltostumisen tai jopa aiheuttavan vaikeuksia Libanonissa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5421172,00.html,

Netanyahu voitti hallituskoaliittion sisäisessä äänestyksessä mahdollisuuden tulla valituksi viidennelle pääministerikaudelle – edellyttäen, ettei oikeuskansleri Mandelblit aseta kapuloita rattaisiin kehottamalla oikeus-toimien alkamisesta Netanyahua vastaan, jota epäillään korruptiosta ja muista rikoksista, joista poliisi suosittelee syytteiden nostamista.
Netanyahun perhe on joutunut todella kovaan ristituleen. Sekä Benyamin Netanyahu, että hänen vaimonsa Sara, ja poikansa Yair, ovat joutunet poliisin toistuviin kuulusteluihin, jotka voivat kestää useita tunteja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/255913,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 7 -14; Tiberias 12 -20; Suolameri 14 -22; Eilat 12 -22 C-astetta, tänään ja huomenna puolipilvistä, tiistaina aurinkoista. Lämpötiloissa ei suuria muutoksia.

Artikkelini oli lähes valmis 13.45 aikaan, kun yllättävä sähkökatkos tuhosi suurimman osan jättäen vain vähän alkua. Siksi kirjoitan lyhennetyn version ja myöhästyneenä. Word ei millään suostunut etsimään muistiin tallennettua kirjoitusta, joten on pakko tyytyä tähän.