Thursday, April 28, 2016

TORSTAI 28.04.2016

TORSTAI 28.04.2016
O1. Tarkoitukseni on kirjoittaa lyhyt tiedonanto tämän hetken tilanteesta. Tänään on erikoissapatin aatto, sillä huomenna perjantaina on juutalaisen pessahin seitsemäs eli viimeinen päivä, eikä siten huomenna voi kirjoittaa normaaliraporttia, eli 2 sapattia peräkkäin.
02. Israel on säästynyt pahoilta terrori-iskuilta tänä pessahia, vaikka yrityksiä niistä on ollut useitakin.
Viimeisin yritys oli kahden Nablusista kotoisin olevan arabin suunnitelma iskeä Jerusalemiin, mutta poliisi ja Shin Bet saivat heidät kiinni Jebel Mukaberista ennen kuin he ehtivät toteuttaa katalan suunnitelmansa. Kaksi sotilasta ajoivat waze-ATK-ohjauksen vuoksi keskelle Beit Fajjar arabikylää, jonka asukkaat alkoivat kivittää heitä. Onneksi auto toimi ja sotilaat pääsivät ajamaan pois kylän keskustasta. ATK-ohjaus ei opasta, mikä tie vie arabikylään, jonne ajaminen on samaa kuin ajaisi ampiaispesää; on onnekas, jos sieltä hengissä selviää. Sellaisia rauhantekijöitä!
Israelilaiset pyrkivät luontopoluille ja piknikeille puistoihin pessahin viimeisenä kokonaisena chol hamoed päivänä, mitä suosi miellyttävä sää. Arviolta 300 000 ihmistä tungeksi pois kaupunkioloista luonnon helmaan, mihin Israel pienestä koostaan huolimatta antaa erinomaiset mahdollisuudet. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211505#.VyGXM1RxfhQ
Juutalaiset pyrkivät nousemaan myös Temppelivuorelle, mutta Jerusalemin poliisi, joka toimii yhteistyössä muslimi-wafkin kanssa, seuraa silmä kovana, ettei vain tuuli heiluta pyhiinvaeltajan huulia äänettömän rukouksen merkiksi. Ainakin 13 juutalaista poistettiin Vuorelta muka rauhan häiritsemisestä - tasapuolisuuden nimissä mainittakoon, että poliisi pidätti myös 2 islamin wafkin vartijaa hyökkäyksestä poliisia ja turisteja vastaan.
UTJ:n kansanedustaja Moshe Gafvi sanoi, että juutalaisten nouseminen Temppelivuorelle tulee sytyttämään sodan. Hän vertasi Vuorelle nousseita uskonnollisia juutalaisia Rooman vallan aikana toimineisiin selootteihin, jotka halusivat häiritä Rooman hallintoa silloisessa Palestiinassa. Juutalaisten pahin uhka on keskinäinen taistelu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211498#.VyGZOVRxfhQ,
PA:n YK:n lähettiläs Riyad Mansour puolestaan totesi lausunnossaan journalisteille, että Israelin hallinto muistuttaa natsi-Saksan hallintoa. Hän esitti noita inhottavia huomioitaan järjestämässään lehdistö-konferenssissa New Yorkissa keskiviikkona. Hän vertasi Israelin turvallisuus-joukkojen toimintaa Juudeassa ja Samariassa siihen, miten Saksan turvallisuus-joukot eliminoivat juutalaisten vastarinnan Varsovan Ghetossa.
Israelin YK:n lähettiläs nuorekas Danny Danon vastasi Mansourin väitteisiin sanojaan säästelemättä kutsuen niitä halveksittaviksi, jotka kansainvälisen yhteisön tulee tuomita. "Palestiinalaiset jatkavat valehtelemista maailmalle naurettavilla väitteillä sen sijaan, että taistelisivat terrorismia ja kiihotusta vastaan".
Aiemmin keskiviikkoja PA syytti Israelia alaikäisten pidättämisestä.  Danon vastasi siihen: "Kun IDF pidätti 16-vuotiaan arabipojan, joka murhasi viattoman kuuden lapsen äidin Dafna Meirin, Israel kohteli häntä, kuten murhaajia tulee kohdella, sillä sellaiset tulee tuomita elinkaudeksi vankilaan". Arabipoika saavuttaa täysi-ikäisyyden 16-vuotiaana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211506#.VyGbwVRxfhQ
03. Israelin tiedustelujoukot metsästävät Syyrian puolella Golanin kukkuloilla Al-Qaidan alajärjestön jäseniä, joilla tiedustelutietojen mukaan on käytössään kemiallisia aseita. Israelin saamien tietojen mukaan heillä on taistelu aikaa vastaan, sillä jihadistit aikovat käyttää aseitaan lähiaikoina. Israelin joukkojen toiminta Syyrian alueella on kaksin verroin vaarallista, sillä he voivat joutua lentohyökkäysten kohteiksi, joita suorittavat sekä Syyrian että Venäjän ilmavoimat.
Israelin tietojen mukaan ISIS- ja muiden Assadin hallitusta vastaan taistelevien joukkojen tarkoituksena ei ole käyttää kemiallisia aseitaan IDF:n sotilaita vaan kilpailevia ryhmiä vastaan Syyriassa. Joukkotuhoaseiden esiintyminen Israelin pohjoisrajan tuntumassa häiritsee kuitenkin pahoin IDF:n komentajien mielenrauhaa, eivätkä he voi jättää asiaa silleen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211460#.VyGgrVRxfhQ
Arabinainen ja mies yrittivät keskiviikkona hyökätä veitsin sotilaita vastaan Jerusalemin pohjoisosassa Qalandian tarkastusasemalla. Sotilaat olivat kuitenkin varuillaan ja avasivat tulen heitä vastaan surmaten molemmat ennen kuin he ehtivät vahingoittaa ketään sivullisia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211485#.VyGjYVRxfhQ
04. IDF:n upseeri everstiluutnantti Elial Elbaz sanoi keskiviikkona, että tiedustelutiedot osoittavat Hizbullahin valmistautuvan sotaan aivan samalla tavoin kuin ennen 2006 sotaa. Hizbullah suorittaa jatkuvaa tiedustelua IDF:n toimista ja joukkojen sijoituksista ja yleensä kaikesta, itä tapahtuu Israelin puolella Libanonin rajaa. Elbaz palvelee Libanonin rajan tuntumassa ja tuntee siten olot siellä hyvin. Hän puhui TV-2:n ohjelmassa.
IDF.n tulee olla valmiusasemissa sekä Hamasin että Hizbullahin yllätysiskujen varalta, mutta varoituksia tule kaiken aikaa PA:n arabien mahdollisesta uudesta väkivalta-aallosta, joka tulisi olemaan intifada-taistelun luokkaa. http://www.timesofisrael.com/idf-commander-hezbollah-preparing-for-war-just-like-in-2006.
SÄÄENNUSTE lupaa 13 -20 asteen lämpötiloja täksi päiväksi, mutta sää alkaa lämmetä huomisesta alkaen ja jatkaa siten, että sunnuntain lukemat ovat 19 -29 +C-astetta pääkaupungin alueilla. Taivaankansi on aluksi osittain pilvien peitossa, mutta kirkastunee siitä myöhemmin.
Toivota lukijoille siunattua ja rauhallista viikonvaihdetta.Wednesday, April 27, 2016

KESKIVIIKKO 27.04.2016

KESKIVIIKKO 27.04. 2016
01.EILEN tiistaina ennusteiden mukaan oli lämpöä reilut 33 astetta, mikä alkoi tuntua myös sisätiloissa iltapäivän aikana, vaikka ikkunat ja ovet pyrittiin pitämään suljettuina. Tänään sitten lämpötila heilahtaa reilut 9 astetta alaspäin, eli päivän korkein lämpötila jää jonnekin 24 asteen tienoille, yölämpötilan jäädessä 16 asteeseen, vaikka mittarimme näytti kuuden maissa 19 astetta, mutta se näyttää aina vähän kotiin päin. Ilma tuntui aamutuimaan kovin kostealta, ja Tarja Michal raportoi, että aamulenkin aikana tihkutti vettä. Lämpötila pysytellee 24 asteen tuntumassa, mutta lauantaina lukemat ponnahtavat 16 -27 +C-asteen lukemiin.

02.Raportit kertovat, että Galileassa on syttynyt useita metsäpaloja, jotka kuuman ja kuivan sään aikana leviävät nopeasti.
Tämä on jokakeväinen ilmiö, usein niitä sytyttävät arabiterroristit, mutta poliisin saamien vihjeiden mukaan nyt syttyneet palot ovat voineet saada alkunsa retkeilijöitten huolimattomasti sammuttamista nuotioista.
ISRAELIN palokuntien komentaja luutnantti Shahar Ayalon sanoi, että perjantaista lähtien on raportoitu 1 500 palon syttymisestä, lisäten, ettei helleaallolla ole mitään tekemistä syttymisen kanssa. Hän syyttää ihmisten huolimattomuutta ja varomattomuutta useimpien palojen syttymissyyksi. Luku on 3 kertaa enemmän kuin normaalistui tähän aikaan vuodesta.
Kolme suurinta paloa raportoitiin Gan Yavne, Emek Israel ja Galilean läntisillä alueilla. Tiistaina 20 palokunta ja kuusi sammutus-lentokonetta olivat toiminnassa palojen sammutus-töissä. Satoja dunameita pensaikkoa ja maan suurimmista banaani-viljelmistä olivat joutuneet tulen saaliiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211459#.VyBFrFRxfhQ

03.RAPORTIT kertovat myös, että Jerusalemin vanhakaupunki oli lähes tyhjä kansalaisten pyrkiessä matkustamaan rauhallisemmille tienoille Galileaan, Juudeaan ja Samariaan. Eilen tiistaina pidettiin Länsimuurilla kuitenkin juutalaisten pappien suorittama kansanlaisten siunaustilaisuus vahvan poliisivartion suojassa. Raporttien mukaan tilaisuuteen oli ahtautunut arviolta 50 000 ihmistä.
Tilaisuus voitiin suorittaa ilman suurempia häiriötekijöitä. Naiset muurilla, WoW, halusivat järjestää oman siunaustilaisuutensa muurin edustalla, mutta oikeuskansleri kielsi sen.
Poliisi oli asettanut 3 500 poliisia normaalivahvuuden lisäksi varmistamaan rauhantilan jatkumisen vanhassa kaupungissa ja etenkin Temppelivuorella, jonne kansanedustajilta ja korkeilla virkailijoilta oli kielletty nousu juhlapyhien aikana.

Poliisia ja virkailijoita syytetään juutalaisten diskrikisoimisesta, koska muslimit saavat rukoilla, tehdä sinne piknikretkiä ja jopa järjestää nuorten potkupallomatseja Temppelivuorella, mutta juutalaisilta rukoileminen on kielletty heidän pyhimmällä kohteellaan Temppelivuorella, jossa yleisen käsityksen mukaan juutalaisten ensimmäinen ja toinen Temppeli sijaitsivat. Jordanian hallitus, jolle uskottiin Temppelivuoren päivärutiinin hoito 1967 kuuden päivän sodan jälkeen Israelin pidättäessä hallinta-oikeuden, esitti uuden syytöksen Israelille rauhan rikkomisesta Vuorella uhaten samalla voimakkailla vastatoimilla.

POLIISI on pidättänyt ainakin 13 juutalaista Temppelivuorella syyttäen heitä rukoilemisesta tai muista "rauhattomuuksista" Vuorella. Yleensä heille annetaan porttikielto Vuorelle tai Jerusalemiin määräajaksi. Eilen kaksi juutalaista pyhiinvaeltajaa kumartui rukoilemaan, mikä sai paikalla olleet muslimit hyökkäilemään poliisia ja juutalaista ryhmää vastaan. Tilanteessa tyrkittiin ja ohjattiin muslimeja poistumaan juutalaisryhmän läheltä, mutta tilanne rauhoittui ilman vakavampia seurauksia.
Poliisi pidätti 2 islamin wakf-säätiön virkailijaa hyökkäyksistä juutalaisia vastaan, ja samoin 9 juutalaista väittäen heidän rikkoneen poliisin laatimia kirjoittamattomia sääntöjä.
Tiistain aikana Vuorelle nousi 825 vierailijaa, heistä 557 turisteja, ja 268 israelilaista. Poliisi vakuuttaa jatkavansa omaksumaansa toimintamallia, jolla pyritään säilyttämään rauhantila Vuorella, vaikka sillä boikotoidaankin juutalaisia palvojia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211443#.VyBN4lRxfhQ
04.Pessahin kunniaksi IDF suojasi satojen juutalaisten pyhiin-vaeltajien pääsyn Hebronin muslimialueella sijaitsevalle raamatullisen tuomarin Othniel ben Kenazin hautakammiolle.
Hän toimi tuomarina Israelissa Joosuan kuoleman jälkeen.

Alue jossa hautakammio sijaistee, kuului Hebronin juutalaisyhteisölle, kunnes arabit järjestivät kaupungissa juutalaisten massamurhan ja etnisen puhdistuksen 1929, minkä seurauksena englantilaiset evakuoivat kaikki juutalaisasukkaat Hebronista. Hyökkäykset juutalaisia olivat seurauksena englantilaisen kuvernöörin Samuelin asettaman Jerusalemin imaamin Hajj Amin al-Husseinin aloittamasta kiivaasta juutalaisvastaisesta kiihotuksesta. Hajj Amin pakeni maailmansodan aikana Saksaan päästen Hitlerin suosioon, joka suunnitteli Lähi-Idän valtaamista Afrikasta käsin. Hajj Amin suunnitteli kuolemanleirejä juutalaisille myös Palestiinaan.

JUUTALAISEN prikaatin komentaja kertoi, että matka Othniel ben Kenazin haudalle järjestettiin onnistuneesti useassa vaiheessa erittäin tiukkojen turvallisuus-toimien alla. Hän kertoi olleensa syvästi liikuttunut nähdessään satojen israelilaisten ja ulkomailta tulleiden pyhiinvaeltajien sekoittumisen yhteisesti osoittamaan kunnioitustaan Israelin ensimmäiselle tuomarille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211457#.VyBQElRxfhQ

05.UUTISIA LYHYESTI
·        Juutalaisnaiset haluavat armeijaan usein enemmän motivoituneina kuin miehet, mutta fyysiset ominaisuudet asettavat rajoituksia joukko-osastoista. http://www.timesofisrael.com/more-women-opt-for-artillery-but-not-all-will-make-it/
·        USA:n republikaanien pääehdokas Donald Trump iloitsee voitettuaan viiden alueen vaalit, että republikaanien sisäinen taistelu on ohi, hän on nyt ainoa ehdokas. Hän vähättelee Hillary Clintonin mahdollisuuksia todeten, että jos Hillary olisi mies, hän saisi korkeintaan 5 % äänistä. http://www.timesofisrael.com/trump-its-over-im-the-presumptive-nominee/
·        USA aloitti cyber-sodan Islamin valtiota vastaan, Bagdadissa oleileva kenraali Peter Gersten sanoo armeijan käyttävän erittäin hienovaraisia järjestelmiä, ja tulokset ovat tehokkaita. Puuttumatta yksityiskohtiin hän toimien perustuvan erinomaiseen yhteistoimintaan, mikä tuo erinomaisia tuloksia. http://www.timesofisrael.com/us-army-carrying-out-cyber-strikes-on-islamic-state/
·        Gazan keskenkasvuiset lapset opettelevat leikkiveitsin ja - asein väkivaltaisia yhteenottoja IDF;n sotilaita vastaan, joita näytetään julkisesti PA:n TV-kanavilla. Pienet pojannulikat on puettu sotilaallisiin maastopukuihin ja heitä koulutetaan armeijan ohjesääntöjen mukaan. Siinä koulutetaan uusi rauhan sukupolvi, jolle juutalainen on apinoitten ja sikojen sekasikiö, ja ilkein ja pahin vihollinen, joka tulee tappaa missä ikinä tapaat hänet. http://www.timesofisrael.com/gaza-kids-put-on-play-about-stabbing-killing-israelis/
·        YK:n turvallisuusneuvosto sanoo olevansa syvästi huolestunut pääministeri Netanyahun vakuutettua äskettäin, että Golanin kukkulat pysyvät ikuisesti Israelin valtion osana. Turvallisuusneuvosto esitti Kiinan edustajan Liu Jieyiin toimiessa kiertävänä puheenjohtajana, että Netanyahun vakuutus on tyhjän arvoinen eikä vastaa todellisuutta. Hän viittasi TN:n päätökseen vuodelta 1981, jolla mitätöitiin Israelin hallituksen päätös ulottaa Israelin laki ja oikeudet Golanin kukkuloille. Israelin ulkoministeriä julkaisi vastineen, jossa se kyselee: "Kenelle Israelin tulisi luovuttaa Golanin kukkulat? Hizbullahille vai Islamin valtiolle? YKTN:n päätös ei vastaa todellisuutta". http://www.timesofisrael.com/israeli-hold-on-golan-null-and-void-un-security-council-says/
·        Saudi Arabia on avautumassa monin tavoin. Turismia pyritään edistämään ja romuttamaan käsitys saudista suljettuna valtiona. Naisten osuutta pyritään lisäämään talousasioitten hoidossa ja heidän osuuttaan korkeampaan opiskeluun ja virkatehtäviin tuetaan valtion varoin. Saudi Arabian kruununprinssi Mohemmed Bin Salman, joka pitää useita avain tehtäviä käsissään – häntä kutsutaan nimellä Mr.Everything, herra kaikkea – julkaisi suunnitelman saudien monarkian uudistamisesta perusteellisesti, mihin kuuluu luopuminen öljysidonnaisuudesta ja siirtymisestä sähkön käyttämiseen voimanlähteenä. Tämä sattuu yhteen Kiinan tavoitteille kehittää kokonaan sähkökäyttöinen auto, jota markkinoitaisiin sekä USA:ssa että Kiinassa. Se tulisi olemaan puolta halvempi kuin nykyiset mallit ja lopulta sitä voitaisiin jakaa kansalle ilmaiseksi, todellinen kansanauto. http://www.timesofisrael.com/once-a-hidden-kingdom-saudi-arabia-to-open-doors-to-tourists/
·        PA pystyttää 20 jalan korkuisen patsaan Nelson Mandelasta, jota pidetään Marwan Barghoutin esikuvana Nobelin rauhan palkintoa ja maansa vapautumisesta apartheidista lähtien. Toinen ryhmä puuhaa Jasser Arafatin patsasta tai joitain muuta muistomerkkiä Abu Goshiin. http://www.timesofisrael.com/palestinians-unveil-20-foot-mandela-statue-in-ramallah/
·        Poliisi ja IDF pidättivät 3 PA:n arabia Nablusista, jota suunnittelivat terrori-iskua Jerusalemissa pessahin aikana. Heidät pidätettiin yön aikana Jebel Mukaber-lähiöstä Jerusalemin itäosassa. http://www.timesofisrael.com/security-forces-nab-3-palestinians-said-to-be-plotting-jerusalem-attack/
·        IDF:n sotilaskuorma-auto otti waze liikenneohjausta käyttäen väärän tien ja ajoi keskelle Beit Fajjar arabikylää, jossa sitä kivitettiin ja kolhittiin. Autossa olleet kaksi sotilasta säilyivät vammoitta pystyen ajamaan pois kylästä. http://www.timesofisrael.com/soldiers-take-wrong-turn-come-under-attack-in-palestinian-village/
·        USA:n ilmavoimien sotilaat yrittävät soveltaa IDF:n Gazassa käyttämää "knock on the roof" (koputus kattoon) eli ampua ensin varoitus-laukaus kattoon ja sitten varsinainen isku taloon. Testi Irakissa ei täysin onnistunut, koska arabinainen juoksi taloon ensin poistuttuaan sieltä varoituslaukauksen jälkeen, mutta palaten joutuakseen todellisen ilmaiskun uhriksi. Kansa pitää valistaa ja taas valistaa. http://www.timesofisrael.com/us-tries-fails-to-mimic-israeli-roof-knock-bomb-warning-in-iraq/
·        IDF:n komentajat Juudeassa ja Samariassa varoittavat, että väkivalta-aallon ensimmäinen vaihe "lapset puukkojen kanssa", joka vaati vain 34 kuollutta ja satoja haavoittuneita, oli vain ensimmäinen vaihe, mutta että sen toinen vaihe tulee olemaan paljon vaarallisempi. Toinen intifada 2000 -2005, Oslo-sota, vaati arviolta 1300 israelilaisen hengen ja useiden tuhansien haavoittumisen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211482#.VyB0HFRxfhQ

Sunday, April 24, 2016

SUNNUNTAI 24.04.2016

SUNNUNTAI 24.04.2016
01. JUUTALAISEN pääsiäisen, pessahin, eli englanniksi passover, toinen päivä on lähes tarkalleen puolivälissä aloitellessani tätä kirjoitelmaa - juutalainen päivä alkaa ja päättyy auringon laskiessa, mikä helposti sekoittaa länsimaiseen järjestelmään tottuneen.
Lämpömittarimme osoitti reilut 20 astetta nousten päivän mittaan 30 asteen tuntumaan taivaankannen ollessa osittain korkean yläpilviverhon peittämä.
Mutta ei tämä mitään, lämpötila nousee edelleen huomenna ja jatkaa nousuaan selviin hellelukemiin tiistaihin saakka alkaen keskiviikkona laskea uudelleen siedettävämpiin lukemiin. Tämä vain muistutuksena siitä, että Israelissa tilanteet vaihtuvat nopeasti ja ilman varoitusta, mikä sopinee laajemminkin Lähi-Idän tapahtumiin.
Piharuusut jatkavat vielä toistaiseksi huumaavaa ja värikylläistä loistoaan, kunnes hellesäät alkavat kuihduttaa niiden parhaimman elin-voiman ja loiston. Kiiltävän mustat eri loistavissa väreissä välkehtivät pikkuruiset kolibrit sujahtelevat parhaita mesimaita etsien riippuvan pesänrakennuksen ohella istahtaen välillä puhelinjohdolle hengähtämään ja nauttimaan pihapuutarhan loistosta. Asiaan kuluu myös raakkuva varisperhe, jonka kookkain yksilö on lentämäisillään suoraan toisen kerroksen terassille, mutta korjaten viime hetkellä korkeus-lukemaa sujahtaen siivenkärjet räystästä hipoen katon yli jonnekin, missä sillä lienee pesä ja poikaset.  
"Ääni sanoo: Julista. Toinen vastaa: Mitä minun pitää julistaman? Kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin kedon kukkanen. Ruoho kuivuu, kukkanen lakastuu, kun Herran henkäys puhaltaa siihen. Totisesti, ruohoa on kansa. Ruoho kuivuu ja kukkanen lakastuu, mutta meidän Jumalalle Sana pysyy iankaikkisesti. (Jes. 40:6 -7)
02. Tarkoitukseni on kirjoittaa taas alkavan viikon huomattavimmista tapahtumista siinä muodossa, kuin ne Israelissa nähdään. Koska osittainen toimintakielto on edelleen voimassa, esitän ne typistetyssä muodossa odotellen voimien palautumista.
·        USA:n presidentti Barack Hussein Obama jatkaa maailman kiertuettaan, jota pidetään samalla hänen jäähyväismatkanaan vuoden vaihteessa tapahtuvaa luopumistaan maailman johtavan valtion johtajuudesta. Hän käväisi Saudi Arabiassa, jonka kuningas Salman toimi epämukavassa asemassa täyttäen vieraan-varaisuuden vaatimukset, mutta pidättyen ylistämästä korkeaa vierastaan olemattomasta ystävyydestä maitten väillä. Seuraavaksi Obama käväisi Gulfmaissa, jossa jatkui sama pidättyväinen rooli, sillä Persianlahden maat katsovat Obaman pettäneen heidät ja heittäneen heidät susien (Iranin) armoille.
·        Seuraavana Obaman kiertomatkakohteena ovat Euroopan maat, joista Englannilla on perinteisesti ollut johtava asema USA:n suhteissa. Nyt näyttää tämäkin yhteys säröilevän Obaman hallituksen epäonnistuneen ulkopolitiikan vuoksi. Obama on pyrkinyt vaikuttamaan Daniel Cameronin hallitukseen, ettei se tukisi Englannin jättäytymistä EU:n ulkopuolelle, mikäli neuvoa antava kansanäänestys niin vaatii.
·        Eräs reportteri esitti Obamalle kärjekkään kysymyksen, mikä oikeus hänellä on sekaantua Englannin ulkopolitiikkaan.
Kaksi merkittävää poliitikkoa, Lontoon pormestari Boris Johnson ja Ukipin puheenjohtaja ke. Niles Farage totesivat, että Obaman toimiin vaikuttavat hänen kenialainen taustansa ja jäänne kolonialistisen siirtomaapolitiikan vastustuksesta, mikä sitoo Englannin itsenäistä päätösvaltaa. BBC:n reportteri heitti lataantuneen kysymyksen Obamalle: "Uskotko, että Englannin kielteinen päätös EU:lle vaikuttaisi ratkaisevan tuhoisasti USA:n ja Englannin erityissuhteisiin, ja jos kyllä, millä tavoin? Lisäksi, onko sinulla sympatiaa ihmisten kanssa, jotka ajattelevat, ettei tämä kuulu sinulle ollenkaan?" Sama BBC:n naisreportteri heitti kysymykset myös Cameronille, jota hän syytti Englannin vetämisestä kansanäänestyksen pyörteisiin, sekä Boris Johnsonille, joka veti Obaman kenialaisen geenitaustan. kysymyksen käsittelyn piiriin. Cameron vastasi, ettei hän voi estää Obamaa jatkamasta kampanjaansa EU:ssa pysymisen puolesta. Obama puhui pitkään Winston Churchillistä puolustellen päätöstään poistaa hänen patsaansa Valkoisesta talosta. Johnson arvioi omassa kirjoituksessaan, että päätökseen vaikutti Churchillin luja tuki Englannin kolonialismille, jota kenialaisen osittaisen taustan omaava presidentti Obama halveksii. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211324#.Vxxfz1RxfhQ
·        Raivostunut antisemitisti hyökkäsi torstaiaamuna Satmar hassidic synagogaan Lee Aveunilla Wiliamsburgissa alkaen tuhota sitä järjestelmällisesti. Seurakunnan jäsenet eivät uskaltaneet puuttua siihen vaan pakenivat paikalta. Hyökkääjä yritti osua löytämillään tikkailla seurakuntalaisiin, mutta epäonnistuttuaan siinä hän raivostui entistä pahemmin. Seurakuntalaiset ilmoittivat hyökkäyksestä paikalliselle suojajoukolle, jotka tulivat nopeasti paikalle poliisien seuraamina, jotka pidättivät miehen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/211328#.VxxwilRxfhQ
·        Israelin poliisi asetti 3 500 poliisia tukemaan pääkaupungin ja erityisesti Temppelivuoren rauhaa pessahin lomaviikon alkaessa. Juudean ja Samarian arabiasukkaitten liikkumista rajoitettiin tuntuvasti, koska poliisi epäilee muslimiaktivistien pyrkivän aiheuttamaan väkivaltaisia yhteenottoja juutalaisten kanssa sekä mahdollisesti järjestämään näyttävän terrori-iskun valitsemassaan kohteessa. Sunnuntaiaamuna poliisi poisti viisi juutalaista vierailijaa Temppelivuorelta syyttäen heitä rauhan rikkomisesta. Kaksi heistä olivat alaikäisiä. Poliisi lupasi kuitenkin ennen pessahin alkua, ettei se estä juutalaisia nousemasta Temppeli-vuorelle, mutta seuraavansa tarkasti, etteivät he kiihota muslimeja hyökkäyksiin. Rukousten pitämisen vahtiminen on poliisin keskeinen toimi, jopa huulten liikkeitä äänettömästä rukouksesta seurataan suurennuslasilla. Miksikähän juuri rukoukset ovat heille kuin punainen vaate härälle? Muslimit saavat kuitenkin rukoilla ja kiihottaa vapaasti Vuorella. http://www.timesofisrael.com/police-boost-temple-mount-security-amid-heightened-holiday-tensions/,http://www.timesofisrael.com/police-mks-ministers-banned-from-temple-mount-on-passover/, http://www.timesofisrael.com/3-jewish-men-arrested-for-attempting-passover-goat-sacrifice/,
·        Kohonneen väkivallan seurauksena, jota ovat suorittaneet usein alaikäiset muslimipojat ja tytöt, poliisin suojissa on ennätys-määrä nuoria poikia ja tyttöjä. Raportin mukaan poliisin suojissa on pidätettyinä 103 alaikäistänuorta, viisi heistä alle 14 vuotta.
Nuorin pidätetty on 12-vuotias. Muslimi-nuorten harjoittama väkivalta on levinnyt yhä useammin myös Juudeaan ja Samariaan. Siitä näyttää kehittyneen eräänlainen rohkeuden mitta, koska he varmaan ovat tietoisia antautuvansa kuoleman vaaraan. Se myös  asettaa ennen kokemattoman haasteen nuorille asevelvollisille, jotka joutuvat turvautumaan aseisiinsa pyrkiessään rauhoittamaan tai neutralisoimaan saman ikäisiä tai nuorempia nuoria arabeja.
Se ei ole vaikuttamatta yleiseen moraalin alenemiseen, kuten tapahtuu nyt länsimaissa, jossa vuosisatojen takaista moraalia ja etiikkaa edustavat miehet ja naiset hyökkäävät sumeilematta nuoria naisia ja lapsiakin vastaan luottaen pakolaisasemansa suomaan koskemattomuuteen. http://www.timesofisrael.com/israel-jailing-growing-numbers-of-palestinian-teens-report/
·        Maailma on siirtymässä NWO:n vaatimasta rajattomasta yhteiskunnasta muurien suojaamaan. Kaikkiaan 65 maata ovat joko rakentaneet tai suunnittelevat rakentavansa uudenaikaisia hälytyslaitteita sisältäviä muureja ja aitoja kansansa suojaksi yhä pahenevaa siirtolaistulvaa vastaan. On pelättävissä, että uusi tulva-aalto tapahtuu tulevan kesän aikana, jossa nimenomaan Ruotsi mainitaan yhtenä suosikkikohteena. Tämä tarkoittaa, että Svea-mamma patistaa ne edelleen Suomeen, jonka rajan valvonta Ruotsiin on lähes olematon. http://www.jewsnews.co.il/2016/04/20/world-of-walls-how-65-countries-have-erected-fences-on-their-borders-four-times-as-many-as-when-the-berlin-wall-was-toppled-as-governments-try-to-hold-back-the-tide-of-migrants/
·        Etiopiassa vielä muuttoa Israeliin odottavat juutalaiset järjestivät Gondarissa maailman suurimman seder aterian kaikille 3500 juutalaista sukua oleville. Hallitus on viivytellyt heidän siirtoaan Israeliin, syistä, jotka usein ovat poliittisia, eivätkä välttämättä taloudellisia. Hallitusten halu järjestää maahan muuttaneiden juutalaisten sulautuminen olevaan yhteiskuntaan ei ole poliittisesti antoisaa eikä tuo pisteitä vaaleja varten. Siksi osa Gazasta 2005 karkotetuista juutalaisista on edelleen vailla pysyvää asuinpaikkaa, kotia ja yhteisöä, jossa heidät otettaisiin osaksi muuta yhteisöä. Karkeasti puolet maailman juutalaisista asuu edelleen Israelin ulkopuolella, vaikka Israelin Jumala lupaa etsiä viimeisenkin heistä tuodakseen hänet luvattuun maahan. http://www.timesofisrael.com/a-hope-a-plea-a-promise-at-ethiopian-seder-3000-long-for-the-holy-land/
·        175 maalilan valtiota. niiden joukossa PA, joka ei ole valtio, allekirjoittivat Genevessä ympäristön suojelemissopimuksen. PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva Mahmoud Abbas käytti tilaisuutta hyväkseen syyttääkseen Israelia ja sen rakentamia kyliä ja kaupunkeja Juudeassa ja Samariassa ympäristön tuhoamisesta. Hän unohti kokonaan, että PA:n alueitten viemäröinti on lähes olematon, vaikka heille on lahjoitettu varat puhdistuslaitosten rakentamiseksi. Siksi puhdistamattomat viemärijätteet virtaavat puroissa ja notkelmissa kohti rannikkoa ja merta. Toiseksi PA:n arabit polttavat suuria kokkotulia hiilen valmistamiseksi Israelin vastalauseista huolimatta pilaten ilman hiilenkatkulla ja pölyllä. Näyttää tulleen tavaksi, että missä PA:n johto syyttää Israelia, siihen he itse ovat syyllistyneet, mikä on hyvä huomioida.  Asiantuntijat ovat varoittaneet, että Gazan alue tulee muuttumaan asumiskelvottomaksi seuraavan vuosikymmenen aikana, johtuen alueen saastumisesta, jota ei edes yritetä estää. http://www.timesofisrael.com/at-climate-deal-signing-abbas-says-settlements-destroying-the-environment/, http://www.timesofisrael.com/at-climate-deal-signing-abbas-says-settlements-destroying-the-environment/, http://www.timesofisrael.com/pm-idf-to-keep-operating-in-west-bank-areas-under-full-pa-control/, http://www.timesofisrael.com/finance-ministry-seeks-to-improve-conditions-at-west-bank-crossings/,
·        Ranskan päärabbi syyttää Ranskan johtoa, että se unohti kokonaan Israelin kiinteät, vuosisataiset suhteet Jerusalemiin ja Temppelivuoreen, koskien UNESCO:n äskeistä päätöstä ja julki-lausumaa, jossa se jätti pois kaikki juutalaisuuteen viittaavat termit puhuen Temppelivuoresta Haram al-Sharif moskeijan vuorena ja länsimuurin edustasta Al-Bural-plaza, viitaten tällä islamin perättömiin taruihin Muhammedin yöllisestä matkasta Jerusalemiin, sitoen Burak-ratsunsa Länsimuuriin ja ratsastaen sillä paratiisiin Allahin vastaanotolle. Unesco syytti Israelia, ettei se ole huomioinut UNESCO:n aiempia päätöksiä Patriarkkain mausoleumin ja Betlehemin Raakelin hautakammion merkitsemiseksi pelkästään Islamin perinnekohteiksi, joihin juutalaisilla ja Israelilla ei ole mitään asiaa. Näiden päätösten ja julkilausumien tarkoituksena on poistaa Israelin ja juutalaisten historiallinen, uskonnollinen ja laillinen oikeus Luvattuun Maahan. http://www.timesofisrael.com/french-chief-rabbi-paris-ignored-jewish-ties-to-jerusalem-in-unesco-vote/