MAANANTAI 26.08.13


MAANANTAI 26.08.13

1. ASUNTOMINISTERI Uri Ariel sanoi sunnuntai-iltana osallistuessaan kahden uuden 160 asunnon asuntoalueen vihkimistilaisuuteen Kedumimissa Samariassa, että ne jotka uskovat voivansa pakottaa Israelin rakentamaan Auschwitzin rajojen sisäpuolella, ovat väärässä. ”Ehdotan, että suurimpia rikollisia inhimillisyyttä vastaan olisi etsittävä jostain muualta”, hän totesi.” Ei heitä löydetä täältä, he ovat jossain muualla Lähi Idässä”.
Hän osallistui myös Alei Zahav juutalaisyhteisön 300 asunnon rakentamisjuhlallisuuksiin, joista 100 on rakennettu.
Ariel vakuutti sanovansa mahdollisimman selvästi, että hän oli paikalla todistamassa asuntojen rakentamista täällä kuten kaikkialla Israelissa.

”ME rakennamme 300 asuntoa Leshemiin kuten tuhansia Rosh Ha´ayniin, me rakennamme Kedumimissa kuten Kiryat Gatissa ja Modi´inissa, me rakennamme Jerusalemissa kuten me rakennamme Galileassa”. Asuntojen rakentaminen on oikea ratkaisu asuntojen hintojen alentamiseksi taloudelliselta ja sionismin kannalta, Ariel totesi.
Lopuksi Ariel halusi puuttua Syyrian tilanteeseen, josta hän totesi, ettei niiden, jotka olivat hiljaa holokaustin aikana, tule pysyä hiljaa, sillä kauhea tragedia on käynnissä siellä. ”Meidän tulee keskeyttää kemiallisten aseiden käyttö ja estää, etteivät muu kansat saa niitä”.

Maagar Mochot, professorit voimakkaan Israelin puolesta, suorittaman gallupin mukaan 19 % vastanneista pitää Jordaniaa palestiinalaisvaltiona ennen Länsirantaa, mutta vain 7 % uskoo sen toteutuvan. ”On meillä muitakin mahdollisuuksia, emme me ole pistooli päätämme vasten”, sanoi ke. Arye Eldad sunnuntaina päivän kestäneen konferenssin aikana, jossa keskusteltiin kahden valtion perustamisesta Jordanjoen molemmille rannoille kaikilta näkökulmilta katsoen. ”On meillä muitakin mahdollisuuksia, kuin perinteinen ajatus kahdesta valtiosta tai yhdestä valtiosta Jordanjoen länsipuolella”, Eldad sanoi. ”On myös mahdollista, että Jordania tunnustetaan palestiinalaisten valtioksi, vaikka kuningas Abdullah II tuskin pitää tästä ajatuksesta”.
Hän selitti edelleen, että arabikevät voi lopulta saavuttaa myös hashemiittien kuningaskunnan ja heidän monarkiansa kaatuu. ”Meillä tulee olla suunnitelma valmiina sitä varten”, Eldad totesi. ”Muuten tilanne voi päättyä hyvin pahasti Israelin kannalta, meidän tulee valmistautua siihenkin mahdollisuuteen, koska se on realistinen”.
Gallupin mukaan 41% haluaa tilanteen pysyvän ennallaan, ja 51 % uskoo niin käyvän. Vain 11 % uskoo kahden valtion periaatteeseen ja 21 % uskoo sen toteutuvan, 29 % ei osaa sanoa. 18.-19. elokuuta suoritetussa gallupissa kyseltiin myös eri puolueiden kannattajien suhtautumista em. kysymyksiin. Toisten konferenssiin osallistuvien mielestä Jordania on tärkeä USA:n ja Israelin intressien kannalta, toiset, kuten Hotoveli, kannattavat C-alueen liittämistä Israeliin, mutta tilanteen säilyttämistä muilta osin ennallaan.

2. PALESTIINAN Auktoriteetin tulee pian tehdä vaikeita ja tuskallisia päätöksiä Hamasia koskien, sanoi Fatahin korkea virkailija Azzam al-Ahmed sunnuntaina. Hän ei yksilöinyt ennustuksiaan, mutta Abbas vihjailee pitävänsä piakkoin vaalit, joissa hän mahdollisesti on ehdokkaana presidentin paikalle, koska ”tilanne näyttää hyvältä hänen kannaltaan”.
Ahmed kuitenkin selitti, ettei Hamas tule enää olemaan osallinen päätöksiin, joita PA:n johto tekee. Hän ei kuitenkaan haluaisi, että PA nimittäisi Hamasin hallinnon viholliseksi.

Abbas julisti v. 2007 Hamasin hallituksen kapinalliseksi yhteisöksi, mutta se ei ole estänyt häntä neuvottelemasta sovinnon saavuttamiseksi ja hallinnon yhdistämiseksi.
Abbas jatkoi myös PA:n vuosibudjetista 55 %:n siirtämisestä Gazan kaistalle Fatahin virkailijoiden ja muiden sen hyväksi toimivien palkkoihin. PA:n toiminnan lakatessa Gazassa Hamasin onnistuneen vallankaappauksen seurauksena 2006, he ovat edelleen saaneet palkkaa PA:lta, vaikka he joutuivat työttömiksi.

FATAHIN ja Hamasin välinen vuoropuhelu näyttää nyt muuttuneen valtataisteluksi, jossa molemmat osapuolet pyrkivät käyttämään Egyptiä keppihevosenaan.
Hamas panosti suuresti Muslimiveljeskunnan varaan, jonka ideologiaa se edustaa, mutta Egyptin sotilaskaappauksen seurauksena Hamas on jäänyt pahasti syrjityksi armeijan syyttäessä Hamasia Egyptin hallituksen vastaisista toimista ja hyökkäyksistä sen sotilaita ja asemia vastaan Siinailla. Armeija on pidättänyt lukuisia Hamasin kannattajia Siinailla ja sulkenut satoja salakuljetustunneleita, mikä tulee suoraan vaikuttamaan Hamasin talouteen.

Fatahin toiveena on, että Hamasin valta Gazassa kaadettaisiin Egyptin mallin mukaisesti. Hamasin tiedottaja Sami Abu Zuhri syyttää Fatahia poliittisesta kiristyksestä ja ulkopuolisten käyttämisestä islamilaista liikettä vastaan. Hän vaati Fatahia hylkäämään toiveet vallan-siirrosta Gazassa syyttäen Fatahia Egyptin kiihottamisesta Hamasia ja palestiinalaisia vastaan Gazan kaistalla.

Hamasin kannattajat Länsirannalla arvioivat, että PA voi julistaa Hamasin hallinnon Gazassa vihamieliseksi osoittaakseen maailmalle, että se kapinoi PA:n valtaa vastaan, ja että PA pyrkii  nostattamaan Egyptin hallituksen Hamasia vastaan ja mahdollisesti puuttumaan tilanteeseen Gazassa. Fatah on myös torjunut Hamasin pääministeri Ismail Haniyehin tarjouksen, että Fatah osallistuisi Gazan hallitsemiseen.

3. MAHMOUD ABBAS vakuutti torstaina vasemmistolaisen Meretz-puolueen jäsenille ja kansanedustajille, joita oli vierailulla Ramallahin Mukatan hallintokeskuksessa, että hän tietää israelilaisten huolen, mutta että hän vakuuttaa, että onnistuneiden neuvottelujen tuloksena PA luopuu kaikista lisävaateistaan. ”Emme vaadi paluuoikeutta Jaffaan, Akkoon ja Safediin”, hän lupaili. Entinen ulkoministeri Avigdor Liberman totesi vierailun jälkeen, että Meretz toimi Abbasin lammasten vaatteina voidakseen niillä peittää suden ominaisuutensa.

ABBAS toimi puheenjohtajana Fatahin keskuskomitean kokouksessa sunnuntaina.
Kokouksen jälkeen Abbasin neuvonantaja ja Fatahin tiedottaja Nabil Abu Rudeinah asetteli sanansa näin: ”Israelin kanssa käytävien neuvottelujen päämääränä on Palestiinan valtion perustamien 1967 sotaa edeltävin rajalinjoin pääkaupunkinaan Jerusalem (Al-Quds), sekä pakolaisten paluuoikeus kansainvälisten oikeusinstituutioiden päätöslauselmien ja arabi-suunnitelman mukaisesti”.
Hän painotti, että kaikki lopullisen tilanteen kysymykset ovat pöydällä USA:n hallituksen kanssa tehdyn sopimuksen 9 kuukauden aikataulun puitteissa.
Rudeinah vakuutti edelleen, että juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa muodostavat esteen oikeudenmukaisen rauhansopimuksen saavuttamiseksi, koska Palestiinan kansan oikeuksia ei voida peruuttaa.

Israelin ja PA:n neuvottelutiimit ovat tavanneet pari kertaa tiukkojen salaisuusvaatimusten puitteissa, eikä neuvottelujen edistymisestä ole tietoa. Seuraava neuvottelu pidettäneen lähi päivien aikana, vaikka päivämäärä ja paikka pidetään salassa viimeiseen asti.
PA:n pääneuvottelija Saeb Erekat paljasti Nasaretissa toimivan A-Shams radioaseman haastattelussa tiistaina, ettei PA olisi suostunut neuvotteluihin ilman USA:n hallituksen antamaa kirjallista vakuutusta, jossa se lupaa toteuttaa kaikki PA:n ennakkovaatimukset. Kirjettä ei ole julkistettu, joten sen sisältöä voidaan vain aavistella, mutta ulkoministeri John Kerryn esittämistä uhkauksista Netanyahulle Israelin eristämisestä steroidilla, mikäli neuvottelut epäonnistuvat, voi päätellä kirjeen Israelia uhkaavan sävyn.

GAZASSA järjestettiin perjantaina Hamasin ja Islamic Jihadin sponsoroimat mielenosoitukset, joihin osallistui satoja gazalaisia. He kokoontuivat rannikolla, josta he marssivat Gazan keskustassa olevan moskeijan eteen kantaen iskulauseita, joissa tuomittiin rauhankeskustelut ja syytettiin Abbasia poliittiseksi häviäjäksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171280#.UhsGjGJHT-k

4. UUTISOTSIKOITA
-          Israelin rajapoliisi meni tänään Kalandiyan arabikylään pidättääkseen epäiltyjä arabeja, mutta heitä vastaan aloitettiin kivien ja pullojen heittely, minkä johdosta poliisit käyttivät mellakan taltuttamisvälineitä. Kaksi arabia haavoittui, ja heidät kiidätettiin sairaalaan Ramallahissa, mutta sairaalassa heidät todettiin kuolleiksi. IDF aloitti tutkimukset asiassa. Kalandiya on yksi pahimmista arabikylistä, josta mielenosoittajia valuu häiritsemään IDF:n sotilaita Kalandiyan rajanylityspaikassa, jossa sotilaiden ja arabien väliset kahinat ovat lähes jokapäiväisiä. Usein arabeilla on jokin ase, keittiöveitsi tai puukko, mukanaan pyrkiessään Jerusalemiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171293#.UhsPeGJHT-k
-          Bait Hayehudan puheenjohtaja Naftali Bennett, joka vastaa uskonnollista, Jerusalemin ja diasporan asioista muiden ohessa, kirjoitti Facebookin sivullaan, että hänen aloitteestaan on suunniteltu ja rakennettu uusi tasanne muutamia metrejä Kotellista itään. Hän selitti että tämä tasanne ”Ezrat Israel” on nyt avoin ja kaikkien käytössä ilman maksua ja rajoituksia. Bennett totesi kirjoituksessaan, että uudelle tasanteelle voivat tulla kaikki järjestöt, eri juutalaissuuntia edustavat ryhmät kuten myös perheet perheinä. ”Mikä on sen idea? Se on tasanne, joka on kaikkien virtausten ja ryhmittymien käytössä, 24 tuntia vuorokaudessa, kesät ja talvet maksutta. Kokonaiset perheet voivat mennä sinne rajoituksetta. Nykyinen Kotel miesten ja naisten osastoineen jatkaa kuten tähänkin asti”. Hän myöntää saaneensa kritiikkiä monelta taholta, Naiset Muurilla (WOW) sanovat, ettei se riitä, toiset sanovat, että hän on mennyt liian pitkälle. Joittenkin mielestä se on toisen luokan tasanne toisen luokan kansalaisille, mutta nykyinen kahina Länsimuurilla ei voi jatkua. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171294#.UhsRlGJHT-k
-          Onko Israelin korkeimman oikeuden rakennusryhmä suunniteltu ja toteutettu masonististen (vapaamuurarien) periaatteiden mukaan, ja nimitetäänkö siellä vierailevat ryhmät vapaamuurarien symbolinimien mukaan? Näin väittää tunnettu kirjoittaja Gilit Chomsky Maariv-lehdessä julkaistussa artikkelissaan. Hän sanoo, että vapaamuurarien käyttämien symbolien ja aiheitten käyttäminen rakennusta suunniteltaessa on vaikea kieltää, niin selvästi ne ovat havaittavissa. Rakennukset toteutettiin suunnittelukilpailun pohjalta, jonka voitti Ada Carmi ja hänen veljensä Ram Carmi 1986 ja se valmistui 1992. Sn kustannuksista vastasi Yad Hanadiv säätiö, jonka monet Rotschildt perheen jäsenet omistavat, jotka ovat ylpeitä jäseniä vapaamuurareissa. Rakennuksessa vieraileva ryhmä näkee ensimmäiseksi rakennuksen toteuttamiseen osallistuneiden nimet kaikkinäkevän silmän yhteydessä, mikä esittää vapaamuurarien symbolia Jumalan silmästä, joka on myös dollarin setelissä. Yuval Kaspin ja Lilach-Shira Gavish ovat suorittaneet tutkimuksia vapaamuurarien useista rakennuskohteista Tel Avivissa ihmisten toimesta, jotka kuuluivat vapaamuurareihin ja muihin salaisiin ryhmittymiin kuten Bnei Moshhe, Bnei Brit (erotuksena Bnai Brithista), ja Bnei Zion, jotka aiemmat vapaamuurarit olivat perustaneet ja jotka imitoivat vapaamuurarien symboleja. Vieraileva ryhmä nousee rakennuksen ylempään kerrokseen 30 askelta – vapaamuurarien symboli – josta noustaan edelleen kolme askelta kolmeen kirjastoon, jotka ovat asianajajien ja tuomarien käytössä. Täten siinä toteutuu vapaamuurarien korkein aste, yhteensä 33. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171292#.UhsVhGJHT-k
-          Syyrian presidentti Bashar Assad sanoo, että länsimaiden syytökset Assadin armeijan suorittamasta kemiallisin asein tehdystä hyökkäyksestä Damaskoksen itäosan lähiöihin sotii kaikkia järkevää ajattelua vastaan, sillä YK:n lähettämä tutkimusryhmä asuu hotellissa vain parin kilometrin päässä iskukohteesta. Assad selvitteli tilannetta venäläisessä Izvestia sanomalehdessä maanantaina. Hän kieltää ehdottomasti armeijansa osallistumisen hyökkäykseen. Hän vakuuttaa, että jos Amerikka toteuttaa uhkauksensa hyökätä Syyriaan, se tulee kohtaamaan saman kohtalon, minkä se koki Vietnamin sodasta alkaen, eli epäonnistumisen. Assad vakuutti, ettei Obama pysty vakuuttamaan edes omaa kansaansa eikä alueen kansoja hyökkäyksensä oikeutuksesta, politiikasta ja suunnitelmista. Hän pitää syytöksiä Syyrian armeijan syyllisyydestä loukkauksena tervettä järkeä vastaan. Hän sanoi hallituksensa olevan valmis avustamaan YK:n tutkimusryhmän työskentelyä. Hän syytti Israelia, että antaessaan lääkintäapua haavoittuneille ”terroristeille”, kuten hän kapinalisia nimitti, Israel asettuu heidän tuekseen. http://www.timesofisrael.com/western-military-intervention-doomed-assad-avows/



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019