SUNNUNTAI 23.12.12


SUNNUNTAI 23.12.12

1. TÄNÄÄN joulun aaton aattona, Sennin nimipäivänä, 4:nä adventtisunnuntaina, Eurooppa käpristelee pitkästä aikaa kunnon talven kourissa, joka on Euroopan itäosissa ja Venäjällä surmannut jo lähes 200  ihmistä lämpöhukkaan (hypotermiaan), Israelissa julkaistiin  Reutersin kansain-välisen uutistoimiston toimittajan juttu viettämästään 48:sta tunnista Helsingissä voidakseen paikan päällä tutkia, miten suomalaiset pärjäävät talven kylmyydessä, pimeydessä ja viimassa päättyen toteamukseen, että suomalaiset osaavat käyttää hyväkseen talven säätä saunan ja voimakkaiden juomien avulla tai nauttien musiikista ja taiteista, elleivät ole hiihtolenkillä. Reutersin toimittajan juttu otsikolla ” 48 hours in wintry Helsinki” (48 tuntia tuulisessa Helsingissä) julkaistiin JP:n sivulla tänään. Toimittajan olisi kyllä sietänyt valita muu kaupunki tutkimukselleen, sillä pääkaupunki on tunnetusti viimainen syksyisin ja talvisin.

ISRAELISSA sen sijaan kiitellään Taivaan Isää siitä, että maa on saanut 7 vuoden kuivan ajan jälkeen vetisimmän talven vuosiin. Lämpötila pysyttelee 6-19 asteen välillä, tänään 9-16 C-astetta Jerusalemissa nousten muutaman asteen rannikolla 12-20; Suolamerellä ja Eilatissa 14-24 C-astetta. Hermonin vuorella sade tuli lumena 30 – 40 sm, minkä johdosta laskettelurinteet jouduttiin tilapäisesti sulkemaan.

ISRAELIN tärkeimmän juomavesivaraston Kinneretin (Gennesaretin) vedenpinta nousi lauantaina 18 sm korkeuteen, joka on nyt 3.21 m alle maksimirajan. Torstaista lähtien veden- pinta on noussut 24 sm ja sen odotetaan nousevan edelleen. Tutkijat selittävät, että maa on imenyt tarpeeksi kosteutta, jonka johdosta se valuttaa lisäveden alavammille maille. Veden pinta on tähän vuodenaikaan nähden noussut ennätyskorkeuteen viimeisen 10 vuoden aikana, mutta se tuskin nousee tulvarajan yli, jolloin vettä joudutaan juoksuttamaan Jordanjokeen ja maanalaisiin vesivarastoihin.
Pinchas Green Kinneretin vesihallinnosta kertoo, että vedenpinnan nousu alkoi tänä vuonna marraskuun puolivälissä; kuukautta aiemmin kuin normaalisti eli joulukuun puolivälissä. Myös tulvat alkoivat aiemmin muualla maassa, sillä maa tarvitsee 150 mm vettä kostuakseen. Hän kertoi, että alueet, Kiryat Shmona, Golanin ylängöt, Naftalivuoret, Merom Hagalil ja Ylä Galilea, joilta vesi valuu Kinneretiin, ovat saaneet runsaasti sateita.

2. IRLANNISSA Israelin lähetystön Facebookin sivulle postitettiin seuraava viesti: ”Vain ajatusleikiksi jouluna – Jos Jeesus ja Hänen äitinsä Maria eläisivät tänään, heidät luultavasti, kuten juutalaiset ilman turvallisuusjärjestelyjä, lynkattaisiin vihamielisten palestiinalaisten toimesta – vain ajatus.” Viestin liitteenä oli kuva Jeesus-lapsesta ja Neitsyt Mariasta.
Israelin ulkoministeriön edustaja Yigal Palmor tunnusti, että viesti oli sopimaton, eikä sanonut tietävänsä, kuka viestin oli julkaissut Facebookissa, mutta että se poistettiin muutaman tunnin kuluttua. Ulkoministeriö julkaisi myös virallisen anteeksipyynnön: ”Ketä asia koskettaneekin, Jeesuksen ja Neitsyt Marian kuva loukkaavalla tekstillä varustettuna ja viittauksella palestiinalaisiin julkaistiin Facebookin administratorin tietämättä. Me poistimme sen heti. Pyydämme anteeksi jokaiselta, joka katsoo tulleensa loukatuksi. Iloista joulua!”

INN:n artikkelissa todetaan, että ulkoministeriö ryntäsi pyytämään anteeksi tutkimatta ollenkaan, perustuuko viesti mahdollisesti tosiasioihin. PMW:n julkaisema raportti kertoo, että PA:n vankien asioitten ministeri piti puheen marraskuun 2. päivänä Betlehemin Syntymäkirkon edessä julistaen kansalle, että Jeesus oli palestiinalainen ja historian ensimmäinen palestiinalainen marttyyri (shahib). Ministeri puhui tähän tapaan: ”Seison nyt Syntymäkirkon edessä aukiolla, osoittaen sanani niille, jotka ovat huolestuneita inhimillisistä oikeuksista: Toimikaa ennen kuin on liian myöhäistä toimia palestiinalaisten vankien pelastamiseksi, syntyperäisten lasten ja Jerusalemin lasten ja Jeesuksen, palestiinalaisen, ensimmäisen vangin ja historian ensimmäisen islamin  marttyyrin, lasten pelastamiseksi”.  

PALESTIINALAISET ovat julkistaneet toistamiseen samantapaisia lapsellisia lausuntoja, joissa he räikeällä antisemitismillä syyttävät juutalaisten murhanneen Jeesuksen, joka itse oli juutalainen kuten myös Hänen opetuslapsensa, pyytämättä anteeksi keneltäkään.
Artikkelissa todetaan, että ulkoministeriö ei maininnut siitä, miten todistettavasti Betlehem oli v.1990 oli 60 %:lla kristitty kaupunki, mutta miten kristittyjen osuus pieneni vuoteen 2000 mennessä 40:en prosenttiin ja on tällä hetkellä alle 15 %.
Kansainvälisen inhimillisen oikeuden asianajaja Justus Reid Weiner, joka luennoi Jerusalemin  Heprealaisessa Yliopistossa, kertoi Globaalien juutalaisasiain Jerusalemin Instituutissa, että PA:n Fatahin hallituksen aikana Betlehemin kristityt ovat joutuneet toistuvien ihmisoikeuksien loukkausten kohteeksi muslimien taholta. ”On useita esimerkkejä häpäisemisestä, pieksämisestä, maan varastamisesta, kirkkojen ja kristillisten instituutioiden palo-pommittamisesta, taloudellisesta syrjinnästä, kiduttamisesta, sieppaamisesta, pakko-avioliitosta, seksuaalisesta häirinnästä ja kiristyksestä.” Weiner kertoo, että monet PA:n virkailijat ovat itse syyllistyneet niihin ja että ne muutamat muslimit, jotka ovat uskaltaneet kääntyä kristinuskoon, on surmattu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163433#.UNajF2JHT-k

3. TÄNÄÄN juutalaisen kalenterin mukaan 10. tevet-kuuta on juutalaisen kansan ns. pieni paastopäivä, joka alkoi 5.04 aamulla ja loppuu 17.03 illalla. Paasto ei siten ole täysimääräinen kuten Jom Kippur tai 9. Avkuuta, jotka kestävät 25 tuntia.
Tämä päivä on yksi neljästä paastopäivästä, joina juutalaiset surevat Temppeliensä tuhoamista. Tänä vuoden päivänä Nebukadnessar aloitti Jerusalemin piirityksen, joka päättyi kuukautta myöhemmin Jerusalemin valloittamiseen ja Temppelin tuhoamiseen Tisha B´av-kuussa. Sen seurauksena juutalaiset karkotettiin Juudeasta ja Jerusalemista, osan heistä palatessa takaisin Persian valloitettua Babylonian ja hallitsijan annettua luvan juutalaisille palata 70 vuoden maanpakolaisuuden jälkeen Jerusalemiin aloittaakseen Temppelin uudelleen rakentamisen. Jerusalemin ja Temppelin  hävityksen seurauksena Jeremia kirjoitti sydän murtuneena Valituskirjeensä.
Nebukadnessarin armeija piiritti Jerusalemia 30 päivän ajan, ennen kuin hän sai murrettua kaupungin vahvat ulkomuurit 17. tammuz-kuuta 586 eKr. (toisen tiedon mukaan 420 eKr.).
Neljäs paastopäivä on nimeltään Gedajyan paasto. Gedalya oli Babylonian asettama kuvernööri Israeliin maan valloituksen jälkeen, mutta juutalaiset oppositiossa olevat miehet surmasivat hänet 3. tishrey-kuuta.

JUUTALAISET saivat Kyyros Suuren käskykirjeen mukaan aloittaa toisen Temppelinsä rakentamisen, joka aikanaan valmistui. Israelin kuningas Herodes häpeili kiireellä ja huonosti rakennettua Temppeliä ja sai uskonnolliset johtajat suostumaan siihen, että hän rakensi koko Temppelin uudelleen luvattuaan säilyttää kaikkein pyhimmän koskemattomana. Rakennustyöt kestivät 48 vuotta, kuten evankeliumit todistavat. Temppeliä kutsutaankin myös nimellä  Herodeksen Temppeli. Kreikkalaiseen tyyliin rakennettuna se olikin yksi aikansa merkittävimmistä rakennuksista, jota opetuslapset ihaillen näyttivät Jeesukselle, joka evankeliumien mukaan itki suureen ääneen tietäessään sen tulevan hävityksen.
Roomalaiset piirittivät Jerusalemin ja valloittivat sen v. 70 tuhoten Jerusalemin kaupungin lähes kokonaan ja juutalaisten toisen Temppelin. Se lopetti juutalaisten temppelipalvelukset ja uhritoimitukset kansan hajaannuttua kaikkeen maailmaan. Juutalaisten toisen kapinan seurauksena v. 135 juutalaisia kiellettiin kuoleman uhalla astumasta jalallaan roomalaisen mallin mukaan uudelleen rakennetun Jerusalemin kaduille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163440#.UNa45GJHT-k

4. SYYRIAN kapinaliikettä on pyritty ulkovaltojen taholta pitämään uskollisesti puhtaasti presidentti Bashar Assadin hallintoa vastustavana kansaliikkeenä, mutta mitä pitemmälle taistelut etenevät, sitä ilmeisemmältä näyttää, että sekä uskonnolliset, heimokohtaiset että poliittiset ryhmittymät ovat saamassa entistä näkyvämmän osan. Länsimaiden suurimpana pelkona on se, että islamin ääriryhmittymät, al-Qaida, Islamic Jihad ja Muslimiveljeskunta ovat saamassa yliotteen kapinallisjärjestöjen SNC:n ja yhdistyneen sotilasjohdon keskuudessa. Länsimaiden pelkoa lisää se tosiasia, että Syyrian runsaat massatuhoaseet voivat joutua niiden käsiin, millä voi olla arvaamattomat seuraukset.
Nämä ääri-islamilaiset ryhmittymät ovat varoittaneet Syyrian kahta kristittyä kaupunkia, että elleivät ne asetu yhteiseen rintamaan Assadin armeijaa vastaan, kaupungit tullaan miehittämään, kuten ne ovat miehittämässä palestiinalaisten pakolaisleirejä.
Kristityt ovat pyrkineet pysyttelemään taistelujen ulkopuolella vaatien rauhanomaista ratkaisua, mutta kapinallisten strateginen suunnitelma vaati heidän liittymistään kapinaan. Se mitä seurauksia kapinallisten voitto merkitsee kristityille, ei lupaa hyvää. Heitä onkin jo peloteltu, että elleivät he liitty kapinallisiin, heidän tapetaan. He ovat myös vaatineet, että kristittyjen tulee karkottaa Assadin joukot ja tukijat kaupungeistaan. Syyrian ihmisoikeus-tarkkailija Rami Abdel Rahman totesi, että  kristityissä kaupungeissa asui kymmeniä tuhansia kristittyjä, mutta taistelujen vuoksi useat ovat paenneet. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163449#.UNbC52JHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          Egyptin äänestäjät näyttävät hyväksyneen uuden perustuslain, kuten Egyptin median julkistamat ennakkotiedot osoittavat. Niiden mukaan 63 % äänesti hyväksymisen puolesta. Toisen ja lopullisen äänestyskierroksen aikana Egyptin varapresidentti erosi sanoen antavansa näin presidentti Mursille vapaat kädet muotoilla uutta hallintoa. Ensimmäisiä toimia on uusien parlamenttivaalien järjestäminen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163453#.UNbID2JHT-k
-          Hamasin kannattajat valmistelevat Gazan vallankaappauksen kaltaista vallansiirtoa Juudeassa ja Samariassa, kertovat sekä armeijan tiedustelun että Shin Betin keräämät tiedot, kuten Sunday Times raportoi sunnuntain numerossaan. Sen mukaan Hamasin  ulkomaanasioitten johtaja Khaled Mashaal on antanut käskyn valmistella vallankaappausta, joka voisi tapahtua lähi aikoina. Fatahin ja johtaman PA:n kansan-suosio on romahtanut Juudeassa ja Samariassa ja Hamasin pääministerin Ismail Haniyehin saama kannatus ylittää Mahmoud Abbakin suosion. Fatahin korkea virkailija Tawfik Tirawi valittaa, että edessä on katastrofi, sillä Hamas haluaa intifadaa eikä sen leimahtamiseksi tarvita kuin pieni kipinä, mikä saa Juudean ja Samarian PA:n alueet sekasortoon, jonka kautta Hamas kaappaa vallan. http://www.timesofisrael.com/report-israel-fears-hamas-making-move-for-control-of-west-bank/
-          Habayit Hayehudi puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett joutui kokemattomuuttaan arvaamattomaan pyöritykseen sanoen puheessaan, ettei hän haluaisi olla mukana armeijassa, joka osallistuu juutalaisten kotien tuhoamiseen. Pääministeri tarttui tähän hanakasti – onhan vaalivuosi ja jokainen  piste tärkeä – ettei armeijan komentoa kapinoivalla ole mitään sijaa hänen hallituksessaan. Jos Benettin lausunto oli hätiköity, jota hän on joutunut parsimaan, sitä on myös pääministerin jyrkkä tuomio, jonka hän lienee antanut ulkomaita varten. Bennett palveli eliitissä Sayeret Matkal yksikössä ja on edelleen reserviläisenä sen jäsen. Hän johtamansa Habayit Hayehudi puolue on gallupeissa noussut kolmanneksi suurimmaksi Likutenun ja Labour-puolueen jälkeen. http://www.timesofisrael.com/bennett-denies-expressing-support-for-insubordination-anywhere-ever/
-          Pääministeri Netanyahu vakuutti kolmen TV-kanavan, 1, 2 ja 10, haastattelu-tilaisuudessa, ettei Länsimuuri ole miehitettyä aluetta, ja että hän tulee rakentamaan Jerusalemiin sanoivat länsimaat mitä tahansa. Hän ei suoraan viitannut E-1 alueeseen, josta häneltä tivattiin vastausta, mutta asiasisältöön se kuuluu. Juudean ja Samarian asema kansainvälisesti näyttää olevan täysin mahdoton kaikkien länsimaitten todistellessa, että juutalainen rakentaminen  siellä on laiton, kuten viimeksi Venäjän ulkoministeri Lavrov selittää. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=296989
-          PA:n ilman mandaattia ja hupenevan kansansuosionsa varassa toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas vakuuttaa naama tärkeydestä väristen, ettei PA tule koskaan sallimaan, että Israel rakentaa E-1 alueen omaan käyttöönsä. Hän vakuuttaa käyttävänsä kaikki kontaktinsa ja yhteytensä kaikilla tasoilla voidakseen estää sen. Watan palestiinalaisen uutistoimiston mukaan Abbas selitti, että koko maailma tuomitsee Israelin rakennussuunnitelmat, joita Netanyahu on äskettäin julkistanut. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=296966
-          Debkafile raportoi, että Venäjä on käytännössä ottanut haltuunsa presidentti Bashar Assadin valvomat massatuhoaseet. Tämä on Venäjän huikea siirto USA:n ja länsimaiden suunnitelmille käyttää kommandojoukkojaan niiden varastoalueiden miehittämiseksi ja varmistamiseksi, etteivät ne joudu vääriin käsiin. Venäjä on kaikessa hiljaisuudessa valmistellut omat siirtonsa, joihin kuuluvat tämän ohelle Syyrian armeijalle toimitetut huippunykyaikaiset risteilyohjukset, joita se uhkasi sijoittaa Euroopan vastaisille rajoilleen vastapainoksi USA:n ohjuspatteristoille Euroopan itäosien maihin. Näillä ohjuksilla Syyrian armeija pystyisi nopeasti eliminoimaan Turkin puolelle Syyrian rajaa sijoitetut Patriot ohjuspatteristot. http://www.debka.com/article/22627/Russian-forces-take-Syrian-chemical-biological-weapons-under-control






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019