MAANANTAI 11.06.12


MAANANTAI 11.06.12

1. IDF:N apulaiskomentaja Yair Naveh varoitti keskiviikkona, että Syyrian runsaita ei-tavanomaisten aseitten varastoja voi joutua kapinallisten käsiin ja kehotti Israelia varautumaan mahdollisuuteen, että niitä voidaan käyttää Israelia vastaan. Naveh totesi tähän tapaan: ”Syyrian kemiallisten aseitten varastot ovat maailman suurimmat, ja sillä on ohjuksia, jotka kattavat koko Israelin maan alueen”. Naveh puhui Sultanin Yacub-taistelun 30-vuotismuisto-juhlassa. Taistelu käytiin Libanonin ykkössodan aikana kesäkuun 11. päivänä 1982. Kolme IDF:n sotilasta, USA:n kansalainen Zachary Baumel, Tzwi Feldman ja Yehuda Katz joutuivat kadoksiin tuon päivän taistelun aikana, eikä heidän kohtalostaan ole saatu mitään tietoja. Baumelin isä kuoli tietämättä poikansa kohtaloa. Seremoniaan osallistuivat myös kotirintaman puolustusministeri Matan Vilnai, Baumelin äiti Mirjam, sekä IDF:n päärabbi Rafi Peretz. Muslimit eivät kunnioita kuolemaa, joskin surevat omaistensa menetyksiä.

NAVEH puuttui myös Syyrian nykyisiin taisteluihin todeten, että seuratessa sitä, miten he kohtelevat omia kansalaisiaan, voidaan olettaa, mitä he tekivät Sultan Yacubin taistelussa kadonneille sotilaille, ja mitä he tulisivat tekemään tänään, jos saisivat siihen tilaisuuden.
Kapinallisten edustajat väittivät, että Assadin armeijan lentokoneet olivat levittäneet jotain tuntematonta ainetta kapinallisten valvomiin kyliin.
Apulaisministeri Ayoub Kara sanoi tavattuaan druusien edustajia pohjoisessa druusikylässä, että he olivat antaneet hänelle todisteita kaasun käyttämisestä Syyriassa.

IDF:n pohjoisen lohkon komentaja kenraalimajuri Yair Golan varoitti samoin Syyrian taisteluista todeten, että niillä voi olla vaikutusta Israelin tilanteen kehitykseen, ehkä ei heti huomenna, mutta pitkällä aikajaksolla. Hän muistutti, että al-Qaidan vaikutus ja kannatus on nousemassa Syyriassa, ja että Syyrian ohjus- ja kemiallisten aseitten joutuminen sen ja Hizbullahin käsiin asettavat Israelin suureen vaaraan, mihin on syytä varautua. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156748#.T9WDETJHTFw

2. ISRAELIN hallitus varautuu tosissaan mahdollisuuteen, että maa voi joutua yllättävien kemiallisin asein tehtyjen hyökkäysten kohteeksi. Hallituksen asettama kotirintaman asioitten ministerikomitea aloittaa ensi viikolla keskustelut kanasalaisten massasiirrosta Aravan erämaahan ja Eilatin alueelle sellaisten hyökkäysten uhan alla. Massasiirrot tulisivat koskemaan kokonaisten kaupunkien asukkaitten siirtoa. Kotirintaman puolustusministeri Matan Vilnai vihjaa, että Aralin kaupunki ympäristöineen Negevissä voisi myös toimia tilapäisenä vastaanottokeskuksena.
Tällaista kansan massasiirtoa voidaan tarvita myös suuren luonnollisen katastrofin, kuten massiivisen maanjäristyksen, iskiessä maahan. Ihmisiä suunnitellaan majoitettaviksi maan pohjois- ja keskiosissa kouluihin, opintolaitoksiin ja jopa sisäoppilaitoksiin, joissa heille tarjotaan vuode ja aamiainen kansallisen hätätilan yhteydessä.

Talonrakennus-ministeriö valmistelee evakuoitavia kansalaisia varten telttoja ja nopeasti pystytettäviä siirrettäviä parakkeja (caravans). Paikalliset kuntaneuvostot toimivat isäntinä tarjoten evakuoiduille viikon oleskelun. Jokaiselle evakuoidulle annetaan 150 NIS (39 USD) hätäapuvaraa talousministeriön toimesta, kuten myös ilmainen kuljetus ja turvallisuus-palvelut. Neljä siirrettävää toilettia ja kolme suihkua asennetaan jokaista 100 hengen ryhmää varten. He saavat myös vaatteiden pesupalveluja ja lapsille 100 NIS (26 USD) kullekin  opetustarvikkeisiin.

KOTIRINTAMAN puolustusministeri Matan Vilnai totesi, että suunnitelma on esitelty pääministeri Netanyahulle, joka näytti sille vihreää valoa. Suunnitelman kustannusten arvioidaan nousevan satoihin miljooniin NIS. Hän olettaa, että kansainvälisen käytännön mukaisesti Israel tulisi saamaan kansanvälistä apua luonnollisen katastrofin aikana, mutta ettei se koskisi sotatilannetta, eikä sellaisen varaan voida laskea. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4240696,00.html

3. USA:n kongressille esitettyjen dokumenttien mukaan Venäjän sotilaallisia varusteita valmistavat, myös valtion omistamat, yhtiöt toimittavat Iraniin satelliittivarusteita, joilla on myös sotilaallista käyttöä. Raportin mukaan tämä osoittaa sen, ettei Venäjän hallitus pysty valvomaan laitonta kauppaa, mitä myös sen alaiset yhtiöt käyvät ulkomaitten kanssa.
Venäläinen yhtiö Rosoboronexport toimitti Iranille puolustustarkoituksiin valmisteltuja ohjuksia v. 2006 ja on jatkanut ohjusten ja niiden osien vientiä Iraniin, todetaan raportissa.
”Käsityksen mukaan Venäjä ei ole omaksunut politiikkaa, jonka nojalla se tukisi Iranin ohjus-teollisuutta,” dokumentissa todetaan, ”mutta siitä huolimatta sitä jatketaan, eivätkä venäläiset katsoneet kauppasopimustensa Iranin kanssa sen kaupallisella satelliittisektorilla olevan vastoin (rajoittavia) sitoumuksiaan ohjusteknologian alalla”.

USA:n kongressi on huolissaan siitä, että Venäläisten yhtiöitten Iranille kaupalliseen käyttöön toimittamia tarvikkeita voidaan käyttää myös sen ballististen ohjusten kehittämiseen. Raportissa todetaan, että Venäjä on pyrkinyt rajoittamaan tällaisten tarvikkeitten myyntiä Iranille, mutta ettei se oli täysin onnistunut siinä.
Konservatiivinen web-sivu Free Bacon (chk) kertoo artikkelissaan, että kansainvälinen ohjus-teknologian valvontahallitus (MTCR) on aivan liian avokätinen seuratessaan ohjusteknologian siirtymistä maasta toiseen. MTCR:n ohjeen mukaan yli 300 km:n kantomatkan ohjusten, jotka pystyvät kuljettamaan yli 500 kg:n kuorman, myynti toiseen maahan on kielletty.
Republikaaniset kongressin jäsenet syyttävät Obamaa, että hän yrittää haudata esitetyt dokumentit, etteivät ne häiritsisi USA:n ja Venäjän välisiä kauppa- ja avaruusohjelmia.

USA:n ja Venäjän väliset suhteet ovat kärjistyneet presidentti Vladimir Putinin ottaessa ohjakset Venäjän asioissa. Päällimmäisenä on kiista NATO:n rakentamasta ohjuspuolustus-järjestelmästä joihinkin Itä Euroopan maihin, koska Venäjä katsoo sen toimivan sitä vastaan.
Obama päätti Venäjän kirpeän vastustuksen vuoksi muuttaa suunnitelmia ja rakentaa Euroopan ohjuspuolustusta laajemmalle sektorille, johon kuuluvat Espanja, Turkki ja Romania ja johon Venäjä on kutsuttu mukaan. Israel on mukana siinä Negeviin rakennetun tutkavalvonta-aseman johdosta, jota hoitaa ja valvoo amerikkalainen miehistö.

4. APULAISAMINISTERI Ayoub Kara sanoo lisätessään pääministerin lausuntoon, jossa hän luonnehti Iranin Syyrian ja Hizbullahin muodostavan pahan akselin - josta maailma on ollut kauan tietoinen, mutta joka vasta Syyrian tapahtumien valossa on näyttänyt oikeat kasvonsa -  että Assadin hallituksen armeijan upseerit on koulutettu Iranissa ja että vaikka Assad päättää luopua vallasta Syyriassa, sen armeija on siinä määrin sidoksissa Iraniin, ettei tilanne juuri muuttuisi, vaan kapinallisten vastainen toiminta tulisi entisestään voimistumaan.

”BASHAR ASSAD on viimeinen, joka tukee Iranin ayatollahien hallitusta”. Kara analysoi ja lisää: ”Ne jotka viiltelevät auki syyrialaisten lasten kurkkuja, ovat Hizbullahin jäseniä.”
Hän vakuutti saaneensa todisteita Golanilla asuvilta kurdeilta, joilla on sukulaisia Syyriassa ja joihin he pitävät jatkuvaa kontaktia, että Assadin hallitus käyttää kemiallisia kaasuja kapinallisjoukkoja vastaan. Hän kertoo videokuvista, joissa näkyy kylän yllä leijaileva musta pilvi, eikä kylän asukaita näy missään, ei aina kasvillisuuttakaan, mikä osoittaa myrkyllisten kemikaalien käyttämisestä.
Kara totesi, että Israelin hallitus pyrkii seuraamaan tilannetta Syyriassa sivusta ottamatta kantaa kumpaankaan suuntaan, mutta että se pyrkii levittämään saamaansa tietoutta tilanteesta siellä maailmalle, mutta samalla pyrkien auttamaan haavoittuneita antamalla heille lääkintäapua Turkin pakolaisleireillä. Hän esitti mahdollisuuden saada kemiallisen saasteen uhreja Israeliin tutkittaviksi todetakseen, onko ja mitä kemiallisia aineita käytetty.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156747#.T9WgyDJHTFw

5. UUTISOTSIKOITA
-          Yli 600 valittua tietokonetta Iranissa saastuttanut Flame-virus on asiantuntijoitten mukaan saanut käskyn häipyä tietokoneista jättämättä jälkeäkään. Ilmeisesti se oli täyttänyt tehtävänsä ja välittänyt tarvittavat tietokannat isännilleen. Jos näin on, sitä voisi kutsua täydelliseksi rikokseksi. Viruksen tehtävänä oli varastaa Iranin ja Venäjän välisten suunnitelmien ydinlaitoksia koskevat kopiot, minkä se on ilmeisesti tehnyt, kuten AFP arvioi. Iranin asiantuntijat tunnustivat viruksen iskeneen joihinkin tietokoneisiin, mutta että virus on nyt eristetty ja eliminoitu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156751#.T9WleTJHTFw
-          Ke. Zevulun Orlev (NU) esitti Knessetille lakiluonnoksen, jolla estetään sosiaalisten etujen maksaminen terroristien omaisille. Esitys sai alkunsa tapauksesta, jossa terroristin nähtiin videossa osallistuvan terrorismiin. Asiaa hoitava tuomari kuitenkin katsoi, ettei oltu tyhjentävästi osoitettu, että tapaus oli kansallisesti suoritettu ja päätti terroristin voivan saada edelleen valtion etuisuuksia. Esityksen voidaan katsoa suuntautuvan sekä väkivaltaa harjoittaviin että tuomareihin, joilla voi olla omia poliittisia päämääriään tuomioita antaessaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156744#.T9WnUDJHTFw
-          Jerusalemin ympäristössä sunnuntaina viidessä kohteessa samaan aikaan syttyneet tulipalot oli sytytetty tahallisesti, arvioivat viranomaiset. Tulipaloja havaittiin Armon HaNatziv, Har Homa ja Jabel Mukabar alueilla muiden ohessa. Poliisi aloitti tutkimukset tuhopolttojen sytyttäjien löytämiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156723#.T9WoyDJHTFw
-          IDF:n sotilas eksyi vahingossa palestiinalaiseen Nur a-Shams kylään. Kylän vanhimmat ohjasivat sotilaan kiireesti IDF:n tukikohtaan, jossa häntä kuulustellaan tapauksen johdosta. Kylän johtajat pelkäsivät, että sotilas olisi voinut joutua lynkkauksen uhriksi, kuten usein vastaavissa tapauksissa on käynyt. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156742#.T9WqBjJHTFw
-          Iranin viranomaiset varoittavat, että Moskovan neuvottelut P5+1 maitten ja Iranin välillä 17. – 18. kesäkuuta voivat epäonnistua virheellisten valmistelujen vuoksi. Sanasota Iranin ja länsimaitten välillä ei lupaa hyvää kummankin osapuolen syyttäessä toista Viinin keskustelujen hedelmättömyydestä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156749#.T9Wq3TJHTFw
-          Jad Vashem holokaust-museon virkailijat saivat shokin nähdessään museon seiniin ja ikkunoihin kirjoitettuja anti-semitistisiä iskulauseita, joissa ylistettiin Hitleriä. Jotkut todisteet vihjaavat, että sionismin vastaiset juutalaiset ovat voineet tehdä tuhotyön. Poliisi aloitti tutkimukset välittömästi virkailijoitten siivotessa paikkoja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156756#.T9WsBDJHTFw

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019