Tuesday, February 18, 2020

TIISTAI 18.02.2020

TIISTAI 18.02.2020
01. Olemme edellisissä artikkeleissa tutkineet Coronavirusta, sen syntyä ja seurauksia, mutta maailmassa leviää toinen vitsaus, jota pidetään vaarallisena uhkana maailman ruokatarpeiden tyydyttämiselle, ja jonka vuoksi monet siitä kärsivät maat ovat julistaneet valtioonsa kansallisen hätätilan.
Kysymys on heinäsirkkaparvista, joita Al Jazeeran/Youtube julkaisemassa artikkelissa kutsutaan maailman vaarallisimmiksi vaeltaviksi tuhohyönteisiksi.
(Suomalainen sana ”heinäsirkka”, engl. Locust, ei anna oikeaa kuvaa näistä
hyönteisistä, jotka täysikasvuisina ovat miehen sormen mittaisia ja
kokoisia.)
02. Nämä heinäsirkat kokoontuvat tammikuussa laajoiksi parviksi, joissa on miljardeja yksilöitä, aiheuttaen niin tiheän näkymän, että Etiopian Airlines joutuivat ohjaamaan matkustajakoneensa uusille reiteille.
Ne ovat tunkeutuneet Etiopian lisäksi Somaliaan, Keniaan, Ugandaan ja Pakistaniin sekä myös Intiaan. Tämä heinäsirkkaparvien syntyminen on pahin 20 vuoteen ja Keniassa 70 vuoteen. Ne voivat levitä nopeasti, ja monet lähimaat ovat vaarassa.
10.02.2020 julkaistun artikkelin mukaan ne ovat jo tuhonneet viljakasveja kymmenien tuhansien hehtaarien alueilla. Vitsauksen kohteeksi joutuneet maat kärsivät ennestään ruokapulasta, minkä johdosta miljoonia ihmisiä uhkaa nälänhätä.
”Valtavat heinäsirkkaparvet uhkaavat tuhota koko ItäAfrikan”, otsikoi artikkelin kirjoittaja artikkelinsa.
”Mitä heinäsirkalta jäi, sen söivät parveilevat sirkat; mitä niiltä jäi, sen söivät hyppysirkat; mitä täydensivät tuhosirkat”, kuten eräs asukas totesi. ”Ihmisten on korkea aika tehdä parannusta, sillä ei tämä ole normaalia” hän jatkoi. Hän sanoi ihmisten pyrkivän metsästämään parvia, mutta ne liikkuvat aina valiten tiensä, mikä vaikeuttaa etsintää.
Ne lentävät suurina mustina ja keltaisina parvina, minkä vuoksi ihmiset kutsuvat niitä nimellä ”tuulen hampaat (teeth of the wind) ”, kuunnellen parvien lennon ääntä odottaessaan levottomina, missä ne päättävät laskeutua maahan alkaakseen tuhotyönsä.
( Vertaa: ”Mitä kalvajasirkalta jäi, sen söi heinäsirkka, ja mitä heinäsirkalta jäi, sen söi syöjäsirkka, ja mitä syöjäsirkalta jäi, sen söi tuhosirkka”. Joel 1:4)
https://www.youtube.com/watch?v=PG-3pr1s304, heinäsirkkavitsaus Egyptissä.
https://www.youtube.com/watch?v=hykp3u42v08, täydellinen dokumentti.
03. Israelin terveysministeriö on tarkentanut aiempia sääntöjä ja ohjeita pyrkiessään valvomaan Coronaviruksen mahdollista puhkeamista maassa.

Ei-kansalaisia, jotka ovat viettäneet aikaansa viimeisen kahden viikon aikana Makaussa, Singaporessa, Hong Kongissa tai Thaimaassa, estetään pääsy maahan ministeriön suositusten mukaisesti. Sääntö koskee myös Kiinassa vierailleita, missä Coronavirus-epidemia sai alkunsa.

MannerKiinassa virus surmasi edellisenä päivänä 98 ihmistä, mikä nosti epidemiaan menehtyneitten lukumääräksi 1 868 ihmistä.
Uusien tartuntatapausten määrä on 1 886 tapausta, kokonaismäärän noustessa 72 436 uuteen tapaukseen tähän mennessä.

04. Hubein provinssissa kuolleitten luku/päivä on 93, kokonaismäärä 59 989.
Wuhan kaupungin johtavan sairaalan johtava lääkäri Liu Zhiming menehtyi viruksen aiheuttamaan pathogeniaan, toinen huomattava lääkäri Kiinassa.

Kiinan ulkopuolella on todettu 827 tartuntatapausta 30 maassa, 5 tartunnan saajaa on kuollut.

Israel valmistautuu 15 kansalaisensa vapauttamiseen Diamond Princess laivalta, heistä kolmen on todettu saaneen tartunnan, he ovat Japanissa.

Terveysministeriön apulaisjohtaja prof. Itamar Grotto on Japanissa. Hän sanoi työskentelevänsä 12 laivaan jääneen israelilaisen vapauttamiseksi ennen karanteenikauden loppumista 19.02.2020.
https://www.ynetnews.com/article/U3WHPN5YO,

05. Shai Bazak arvioi mielipidekirjoituksessaan, että Israelin vaalien tulisi keskittyä enemmän muihin, kuin ”sodan ja rauhan – kysymyksiin”.

Toisinaan tradition johdosta, velttouden (inertian), tai oman edun vuoksi entinen käytäntö sitoo harkintakyvyn, joka on jo kauan sitten menettänyt ajankohtaisuutensa.

Linjat oikeiston ja vasemmiston välillä sekä kysymykset turvallisuudesta ja diplomatiasta ovat hämärtyneet siinä määrin, että äänestäjä joutuu tekemään valintansa kysymyksistä, kuten elinkustannus, terveyshoito ja yksityiselämä pudottaessaan äänestyslippunsa 02.03.2020, vaikka niistä puhutaan vähemmän vaalipuheissa.

PA:n arabien myöntymättömyys, Iranin uhka, Hizbullah ja terrori-järjestöjen aiheuttama uhka ovat muotoilleet lähes yhteneväisen kannan useimmissa poliittisissa ja turvallisuus-kysymyksissä, vähäisin poikkeamin.

Palestiinalaiskysymyksessä Israelin kansan enemmistö – ehkä toisinaan ehdollisena – on päätynyt ratkaisuun Trumpin julkistaman rauhan-suunnitelman mukaisesti, vaikka sitä ei ehkä koskaan toteuteta.

Oikeistossa Likud hyväksyy Palestiinan valtion määrätyin ehdoin, Avigdor Libermanin esitys maan vaihtamisesta on uinut Trumpin suunnitelmaan. Kolmannes SiniValkoisten äänestäjistä hyväksyy Länsirannan liittämisen.

Vasemmistossa Labor-Gesher-Meretz vastustavat sekä YK:n turvallisuus-komitean päätöstä boikotoida yhtiöitä Juudeassa ja Samariassa, että myös Naftali Bennettin päätöstä antaa rahaa terrorijärjestö Hamasille voidakseen päästä sen kanssa sopimuksen pitkäaikaisesta tulitauosta.

”Meidän tulisi kysyä itseltämme, miten puolueitten rivistö ehdottaa käsittelevänsä näitä kysymyksiä, ja mitä edellytyksiä ja kokemusta heidän ehdokkaillaan on näiden kysymysten toteuttamiseksi. Nekin ovat tärkeitä”.
https://www.ynetnews.com/article/r1eKkE007U,

06. Kiinan talouden yskiessä viruksen aiheuttaman tartuntapelon vuoksi ja sulkiessa rajojaan kaiken varalta, Juudean ja Samarian PA:n arabi-kauppiaat pelkäävät menettävänsä hyvät sopimuksensa.

Monet arabikauppiaat ja jälleenmyyjät ovat perustaneet taloutensa halpoihin kiinalaisiin tuotteisiin varastojensa täydentämiseksi, ja heidän vaihtamisensa toisiin toimittajiin nostaa myyntiartikkeliensa hintoja.

Hebronin kaupunki on 4000 mailin päässä Coronaviruksen COVID-19 epidemian keskuksesta, mutta sen aiheuttamat taloudelliset tsunamit alkavat tuntua myös Juudeassa Hebronin kaupungin taloudessa.

Kiinan Wuhanin kaupungissa joulukuussa alkanut COVID-19 hengityselin epidemia – jonka aiheutti artikkelin mukaan uudentyyppinen Coronavirus - on levinnyt 30 maahan, tartuttanut 73 000 ihmistä ja surmannut 1 800 ihmistä.

Yhtään epidemia-tapausta ei ole havaittu Israelissa eikä PA/PLO:n valvomilla alueilla, mutta kauppiaat pelkäävät pahimman olevan edessä.

Useimmilla PA/PLO:n kauppiailla on Israelin myöntämä lupa lentää Ben Gurionin kautta Kiinan Guangzhoun provinssiin kahden kuukauden välein uudistaakseen tilauksensa ja valvoakseen sen toteutumista.

Business Kiinan kanssa koki täyspysähdyksen viime kuussa. Israel ja Jordania peruuttivat kaikki lentonsa Kiinaan, ja yhtiöiden asiamiehet Kiinassa ovat myös joutuneet karanteeniin.

Kauppiaat pelkäävät, että hinnat voivat nousta 30 %, mikä aiheuttaa heille ongelmia. Turkki on yksi vaihtoehto Kiinalle, mutta se ei ole sama.
https://www.timesofisrael.com/with-china-closed-palestinian-traders-fear-losing-a-good-deal/.
https://www.timesofisrael.com/israel-bans-foreigners-coming-from-east-asian-countries-over-virus-fears/.

07. Puolustusministeri Naftali Bennett puhui tiistaiaamuna Ofer Hadadin kanssa Radio Jerushalaim ohjelmassa Gazasta uhkaavasta terrorismista.

Bennett kertoi Israelin operoivan kahdella rinnakkaisella polulla Gazassa: Ensimmäisessä vastustajan toimet päättävät vastatoimet.
”Jos käyttäydyt korrektisti, se hyödyttää Gazan asukkaita, jos teet pahoin, Gazan asukkaat tuntevat sen seuraukset. Tätä ohjelmaa toteutamme nyt”.

”Kolme rauhanpäivää eivät kiinnosta meitä, testi on pitkäaikainen.” Bennett sanoi olevansa epäuskoinen lupauksista, joita Hamas tarjoaa, josta esimerkkinä on Gazasta johdettu ilmapalloterrori, jonka se lupasi lopettaa mutta ilman tuloksia, terrori jatkuu.

Toinen polku on valmistuminen toiseen optioon, kivuliaaseen kevääseen Hamasille, mutta siihen on valmistauduttava kunnolla.
Bennett selitti, että sellaisen suunnitelman päämääränä on ”kestävä rauha etelän juutalaisasukkaille”, mutta estäen vihollista voimistumasta.

Naftali Bennett ei halunnut kertoa yksityiskohtia, kuten sisältyykö siihen Hamasin hallinnon kaataminen Gazassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276145,

08. Poliisi pidätti Temppelivuorella ryhmän Temppelivuoren aktivisteja, joiden joukossa oli entinen Likud kansanedustaja Yehuda Glick, joka poistettiin vuorelta kuvien perusteella arvioiden raakaa väkivaltaa käyttäen.

Glick oli nousut Vuorelle kahden amerikkalaisen vieraansa kanssa, molemmat kongressin jäseniä.
Poliisi syytti Glickiä Vuoren sääntöjen rikkomisesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276134,

09. Yamina-puolueen vaaliehdokas Sara Beck kritisoi Israelin poliisia entisen kansanedustajan Glickin väkivaltaisesta pidättämisestä sanoen, että virkailijat vainoavat juutalaisia Pyhällä Vuorella.

”Vallitseva käytäntö, jossa Israelin itsenäisyyden valvonnassa juutalaiset eivät voi vierailla Temppelivuorella ilman poliisin valvontaa, on naurettava ja järjetön”.

”Käytäntö juutalaisten vainoamiseksi ja vain heitä koskevat rajoitukset rohkaisevat ääri-islamilaisia elementtejä”. Hän totesi lisäksi, että ”Israelin valtion tulisi estää vain tuhoisten ja väkivaltaisten elementtien toimet, mutta ei rauhallisia juutalaisia täyttämästä uskonsa mukaisia käskyjä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276143,

10. Egypti kehotti Israelia luopumaan Hamasin puheenjohtajan Fahya Sinwarin ja Hamasin sotilassiiven komentajan Deifin teloittamisesta heidän Egyptin vierailunsa aikana. Sinwaria pidetään Hamasin johtavana terroristina Gazassa, Al-Araby Al-Jadeed kertoi Lontoossa tiistaiaamuna.

Israelin suunnitelmissa oli teloittaa Yahya Sinwar ja Hamasin sotilaallisen siiven Izz ad-Din al-Qassam komentaja Mohammed Deif. Egyptiläinen dalegatio vaati vieraillessaan Israelissa luopumaan teloituksesta.

Bibi ja Bennett ovat uhanneet Hamasin johtoa tuskallisilla iskuilla, elleivät raketti-iskut ja ilmapalloterrori Gazasta Israelin siviilikohteisiin lopu.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276150,

11. Turkin sulttaaniksi pyrkivä presidentti Recep Tayyip Erdogan jatkaa poliittisten vastustajiensa tuhoamista. Viimeisen putsauksen aikana hän antoi tiistaina käskyn pidättää lähes 700 kansalaistaan Turkissa, syyttäen heitä osallisuudesta 2016 epäonnistuneeseen vallankaappausyritykseen.

Syytteiden keskushenkilö on USA:ssa maanpaossa asuva Muhammad Fethulla Gylen, joka oli aiemmin Erdoganin liittolainen.
Pidätettyjen joukossa oli 101 armeijan upseeria ja 71 siviiliä, jotka pidätettiin Ankarassa. Lisäksi 460 muuta henkilöä ovat pidätettävien listalla epäiltyinä korruptiosta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276141,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 07 -15; Tiberias 12 -22; Suolameri 16 -23; Eilat 14 -25 +C-asteta, puolipilvistä, huomenna ja ylihuomenna sadetta, lämpötilat laskevat.
Sunday, February 16, 2020

SUNNUNTAI 16.02.2020

SUNNUNTAI 16.02.2020
01. Ajattelin aloittaa aamun raporttien selvittelyn paikallisista uutisista, mutta Coronavirus 2019-nCoV näyttää näyttelevän edelleen johtavaa asemaa, joten käydään ensin lyhyesti läpi viimeiset näkymät sillä rintamalla.

02. USA:ssa virustartunnan saaneiden lukumäärästä annetaan somessa ja yleisissä uutisissa tietoisesti vähätteleviä lukuja – ”ettei herätettäisi paniikkia kansassa”.

Julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan tartunnan saaneita on yli 1000, vaikka hallituksen virallisen tiedon mukaan vain 15 tapausta on voitu vahvistaa.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/alleged-c-d-c-text-messages-say-over-1-000-infected-with-coronavirus-in-u-s-a-being-deliberately-concealed,

2019-nCoV näyttää sairastuneiden lukumäärien perusteella iskevän miehiin, ja heillä munuaisiin ja kiveksiin, mikä vie heiltä kyvyn suvun jatkamiseksi. Lisäksi jo vähäinenkin tartunta voi olla heille kohtalokas. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/bulletin-testicular-cells-are-the-potential-targets-of-2019-ncov,

Japanin terveysministeriö kertoi Diamond Princess aluksella kolmen Israelin kansalaisen saaneen tartunnan, ja että 2 heistä siirretään maihin hoitoa varten. Terveysministeri Litzaman lähettää lääkärin hoitamaan heitä. Japani ei suostunut päästämään 12 muuta israelilaista poistumaan laivalta. https://www.timesofisrael.com/in-first-israelis-test-positive-for-coronavirus-on-quarantined-cruise-ship/,

Muutamat tutkijat epäilevät Coviruksen leviämisellä olevan yhteyksiä 5G tiedon-välitysjärjestelmän yleistymisen kanssa, tai jopa demoneihin, se vanha kehveli kun on valloillaan maan päällä.

BBC:n välittämän tiedon mukaan Kiinassa on yli 68 000 tartunnan saanutta, kuolleiden lukumäärä on 1 665 tapausta. Sunnuntaina viranomaiset ilmoittivat 2 009 uutta tartunnan saanutta, ja 142 kuolemantapausta.

Kiinan ulkopuolella on rekisteröity yli 500 tartunnan saanutta lähes 30 maassa. Neljä ihmistä on menehtynyt Ranskassa, HongKongissa, Filippiineillä ja Japanissa.
Kiinan ulkoministeri Wang Yi sanoi tapausten vähentyneen ja tulleen hallituksi.
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51519055,

Julkisuudessa on liikkunut epäilyjä, että virus oli kehitetty käytettäväksi biologisena aseena Kiinan ja USA:n välisessä taloussodassa.

HalTurner on kaivanut esiin Kiinan sotilaskomitean varapuheenjohtajan kenraali Chi Haotian v. 2005 pitämän puheen, jossa hän paljastaa Kiinan pitkän tähtäyksen suunnitelman elintilan saamiseksi MannerKiinan ulko-puolelta.

Hän mainitsi nimeltä USA:n, Kanadan ja Australian, joilla on suuria heikosti asuttuja alueita, joita olisi mahdollista kolonisoida kiinalaisten massamuuttoa varten. Nämä toimisivat osana Kiinaa, tai itsenäisinä valtioina.

Kenraali Haotian puhuu ”Amerikan puhdistamisesta käyttäen ei-tuhoavia, kuten biologisia aseita, jotka surmaavat asukkaat, mutta säilyttävät rakenteet, joita he voisivat hyödyntää”. Hän uskoo, että elintilaongelman selvittäminen helpottaisi kotoisten ongelmien selvittämistä.

Kerroin tästä suunnitelmasta useita vuosia sitten israelupdaten sivulla.
En löytänyt tekstiä, mutta joutoajan lukemiseksi kelpaa alla oleva linkki: ”Mitä todella tapahtui”
http://israelupdate.achlak.net/kirjoja/mita-todella-tapahtui/,
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/2005-china-defense-minister-speech-bio-weapons-will-clean-up-america-for-china-invasion,

03. Intiassa Gujaratin osavaltion Bhujin kaupungissa tapahtui erikoinen uskonnolliseen rituaaliin kuuluva toimenpide, joka järkytti opiston opiskelijoitten mielenrauhaa.

Naisten on kuukautisvuotojen aikana noudatettava tarkkoja sääntöjä:
He eivät saa astua sisään temppeliin tai keittiöön, eivätkä saa koskettaa toisia opiskelijoita. Ruokailun aikana heidän tulee istua erillään muista opiskelijoista, pestä omat astiansa, ja luokkahuoneissa heidän tulee istua viimeisellä penkillä.

Yksi opiston opiskelijoista kertoi BBC:n Gujaratin Prashat Guptalle, että asuntola pitää yllä rekisteriä, johon naisopiskelijoitten tulee kirjoittaa nimensä ja kuukautisvuodon ajankohta, jotta virkailijoiden on helpompi valvoa heitä.

Viimeisen kahden kuukauden aikana yksikään opiskelija ei ollut täyttänyt vaadittavia tietoja rekisteriin, ehkä peläten rajoitteita, jos he sen tekevät.

Maanantaina asuntolan virkailija valitti johtajalle, että menstruoivat opiskelijat rikkoivat sääntöjä tullen keittiöön ja lähelle temppeliä, sekä sekoittuen toisiin opiskelijoihin.

Opiskelijat sanoivat, että seuraavana päivänä asuntolan virkailijat ja johtaja solvasivat heitä ennen kuin pakottivat heidät riisuutumaan. Heidät pakotettiin WC-tilaan ja riisumaan pikkupöksynsä osoittaakseen tilansa.

Opiskelijat sanovat kärsineensä henkisestä kidutuksesta ja olevansa traumatisoituja. Heidän vanhempansa julkistivat asian, ja poliisi tutkii heidän kärsimäänsä julkista häpäisyä.

Opiston ja sitä valvovan yliopiston johtajat sanovat, että opiskelijat rikkoivat sääntöjä ja että muutamat heistä ovat jo pyytäneet anteeksi.
https://www.bbc.com/news/world-asia-india-51504992,

04. Lauantaina Gazasta ammuttiin kaksi rakettia Israelin puolelle. Niiden aiheuttamista vahingoista tai uhreista ei ole vielä tietoja.

IDF ei viivytellyt, vaan lähetti hävittäjä ilmaan ennen aamunkoittoa kohdistaen iskunsa Hamasin installaatioihin Gazan keskiosassa. Raketit oli tarkoitettu kibbuts Kissufimin yhteisöön Eshkolin raja-alueella.

IDF:n tiedottajan mukaan iskut pienentävät terrorijärjestö Hamasin isku-kykyä lisäten, että Israelin armeija on korkeassa valmiustilassa useiden kehitysnäkymien varalta.
IDF peruutti 500 liike- ja työlupaa Gazasta Israelin puolelle, pienensi kalastusoikeutta ja kielsi sementin viemisen Gazaan.

Rakettien ampuminen oli hieman nöyryyttävää puolustusministeri Naftali Bennettille, joka oli kehunut puheessaan, että hyökkäykset sieltä olivat vähentyneet 80 % hänen ministerikautensa aikana.
https://www.timesofisrael.com/idf-said-to-carry-out-airstrikes-in-gaza-after-two-rockets-fired/,

05. Terrorijärjestö Hamasin virkailija sanoi libanonilaiselle lehdelle, että rauhantila palaa Gazan raja-alueelle vasta, kun Israel hyväksyy heidän vaatimuksensa. Neuvotteluja pitkästä tulitauosta käydään Kairossa Egyptin valvonnassa, mutta ne edistyvät kovin hitaasti Hamasin lisätessä vaateita.

Hamasin edustaja Kairossa lupasi aiemmin, että ilmapalloterrori loppuu. Hamasin virkailija kertoi Libanonissa, että ilmapallo-ja muu terrori loppuu vähitellen, seuraten Israelin tekemiä myönnytyksiä.

Hamas ilmeisesti noudattaa pitkän tähtäyksen suunnitelmaansa rajan pinnassa olevien juutalaisyhteisöjen terrorisoimiseksi päämääränään heidän karkottamisensa.
Israelilaiset asukkaan valittavat lastensa kärsivän elinkautisesta traumasta toistuvien hälytysten vuoksi etenkin lasten nukkumaanmenon ja ylösnousemisen aikaan valmistautuakseen koulua varten.

Sekä pääministeri Netanyahu että puolustusministeri Bennett toistuvasti lupaavat suurella iskulla poistavansa hyökkäykset, mutta terrori jatkuu.
https://www.timesofisrael.com/hamas-official-warns-will-reduce-not-stop-balloon-borne-bombs-report/,

06. ”Israelin valtapuolueitten johtajien soittaessa suutaan, Gazan kaistan rajan pinnassa olevat juutalaisyhteisöt palavat” jatkuvan terrorin vuoksi.

Pari viikkoa on enää aikaa kolmansiin vaaleihin vuoden sisällä – ja virkailijoitten valmistellessa jo neljänsiä – SiniValkoisten johtajaksi muotoutunut entinen IDF:n komentaja, kenraaliluutnantti Benny Gantz pallottelee edestakaisin: Ottaako arabit hallitukseen vai eikö.

Hän vakuutti viimeiseksi, ettei hän lopulta tarvitsekaan arabeja: Hän rakentaa joko puhtaan juutalaishallituksen (tarkoittaen vähemmistö-) tai yhteyshallituksen Likudin ja pienpuolueitten kesken ilman Netanyahua.
Puheissaan hän on vakuuttunut, että SiniValkoinen voittaa vaaleissa ja säilyy suurimpana puolueena. Viha Bibiä vastaan roihuaa valtoimenaan.

”En tarvitse Joint Listan arabeja tai heidän tukeaan. Kuulin Libermanin sanovan, että hän hyväksyy Laborin ja Meretzin ja myös meidät, eikä meillä nyt ole sopimusta Libermanin kanssa” Gantz analysoi tilannetta.

”Meillä oli hyvä sopimus ennen Knessetin hajottamista. Olimme saavuttaneet hyvän yhteisymmärryksen uskonnon ja valtion välille” tarkoittaen haredikansan asevelvollisuutta ja osallistumista työelämään.

Israelin arabien Joint Listan johtaja Aymen Odeh sanoo ryhmänsä olevan valmis mihin hyvänsä hallitukseen, ja sanoo olevansa parempi kulttuuri-ministeri kuin nykyinen Miri Regev.

Liberman sanoi lauantaina olevansa valmis Gantzin johtamaan hallitukseen, ja että ”äärivasemmistolaisen Meretzin poistuminen kartalta liityttyään Labor-Gesheriin helpottaa tilannetta”.

Gantz antoi lauantaina seuraavan lausunnon: ” Haluamme bussiliikenteen shabattina sopivissa paikoissa, siviilivihkimistä, rukouspaikkojen järjestelyä Länsimuurilla, ja hyväksyttävää lakia pienkauppojen aukioloajoista”.
Näitä kysymyksiä myös Liberman on halunnut, joten Gantz meni nyt kalastelemaan oikeistolaisten ääniä.
https://www.timesofisrael.com/in-media-blitz-gantz-vows-that-joint-list-wont-be-part-of-future-coalition/,

07. Paikoilleen jähmettynyt – liekö pelosta vai saamastaan shokista – toimenpidehallituksen pääministeri Benyamin Netanyahu alkaa osoittaa uusia elämänmerkkejä, mitä on pidettävä positiivisena kehityksenä.

Pääministeri esitteli hallituksen sunnuntai-istunnossa niiden henkilöitten nimet, jotka muodostavat Israelin tiimin toimenkuvanaan toimia yhdessä Trumpin hallituksen tiimin kanssa itsenäisyyskarttojen muotoilemiseksi USA:n julkistaman ”Deal of the Century” antamien raamien puitteissa.

”Äskeisten viikkojen aikana olemme kokeneet valtavia saavutuksia Israelin maalle ja Israelin valtiolle” Bibi selitti ministereilleen kiittäen presidentti Donald Trumpia tunnustaessaan Israelin oikeuden ulottaa itsenäisyytensä Jordan Joen laaksoon sekä juutalaisyhteisöihin Juudeassa ja Samariassa.

”Olemme muodostaneet Israelin tiimin, johon olen nimittänyt ministeri Yariv Lavinin, prikaatinkenraali Meir Ben Shabatin, PMO:n vt.pääsihteeri Ronen Peretzin, ja jota avustaa Israelin USA:n lähettiläs Ron Dermer”, Bibi kertoi.

”Tiimi toimii läheisesti ”setlereitten” ja turvallisuusjoukkojen kanssa voidakseen saada työnsä valmiiksi nopeasti”.
(Israelin pääministeri käyttää ”setleri”-sanaa, vaikka USA pudotti sen pois.)
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276048,

08. Lieneekö kukaan varoittanut herroja Trump ja Netanyahu, mitä Israelin Pyhä sanoo niistä, jotka jakavat Hänen maansa (Jumala seuraa entistä tiukemmin tilanteen kehittymistä Israelin kansan palatessa kotimaahansa).

”Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun Minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon, Minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne Josafatin laaksoon (Herra tuomitsee) ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin tähden, sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet Minun maani, ja heittäneet Minun kansastani arpaa, ovat antaneet pojan porttoa vastaan, ja myyneet tytön viinistä, jotka ovat itse juoneet”. (Joel 3:1 -3)

Jumala antaa myös nopean tuomion Tyyron ja Sidonin sekä filistealaisten maan asukkaille: ”Kiivaasti, Minä annan koston kohdata päätänne siitä, mitä olette tehneet, te jotka olette varastaneet hopeani ja kultani, vieneet ihanat kalleuteni (pakana) temppeleihenne, sekä myyneet Juudan ja Jerusalemin lapsia javanilaisille, poistaaksenne heidät kauas omalta maaltaan. (Joel 3:4 – 6)

09. Israelin turvallisuusjoukot estivät Hamasin teknologian pahansuovan cypber-hyökkäyksen, joka oli tähdätty saastuttamaan IDF:n käsipuhelimia sosiaalisen median kautta.

Turvallisuusjoukot poistivat useita Hamasin servereitä viikonvaihteen aikana IDF:n sotilaitten kännyköitten saastuttamisesta, IDF paljasti sunnuntaiaamuna. Operaation nimenä oli ”Operation Rebound”.

Telegram viestejä lähetettiin somen kautta esittäen kuuroja ja henkisiltä kyvyiltään turvattomia henkilöitä välttääkseen ääni- ja videokeskustelut, matkien uusien maahanmuuttajien naisääntä, joiden hepreankieli on vielä puutteellinen, sekä lyhyitä yleisiä naisääniviestejä aitouden lisäämiseksi.

Sotilaat, joiden käsipuhelimet on saastutettu, pyydetään tulemaan kyseltäviksi ja laitteittensa puhdistamiseksi viruksista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276048,

10. Israelin aiheellisena pelkona on, että vihamielisesti Israeliin suhtautuva EU tulee tunnustamaan Palestiinan valtion, jolla ei ole rajoja, ei vaadittavia instituutteja, eikä hyväksyttäviä suhteita naapuriensa kanssa, joita itsenäiseltä valtiolta vaaditaan, ja jonka talous keikkuu vararikon partaalla.

Israelin pelkona on, että tämä on EU:n vastaus USA:n hallituksen laatimaan rauhanaloitteeseen, eli EU potkii kaikin tavoin aisan yli.
EU:n aloitteen taustalla luuraa Luxembourgin ulkoministeri Jean Asselborn, virkailijat kertoivat lisäten, että sunnuntain istunnon tarkoituksena oli varmistaa Portugalin, Suomen, Espanjan, Belgian, Ranskan, Maltan, Ruotsin ja Slovenian liittyminen aloitteeseen.
https://www.ynetnews.com/article/BkJyc00LXL,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -12; Tiberias 09 -19; Suolameri 14 -21; Eilat 13 -24 +C-astetta, puolipilvistä, paikallisia sateita voi ilmetä monin paikin, huomenna yleisemmin sadetta, tiistaina selkenevää. Lämpötila alenee hieman.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276041,
Thursday, February 13, 2020

TORSTAI 13.02.2020

TORSTAI 13.02.2020
01. Sateet näyttävät menneen tältä erää, aurinko paistaa tällä hetkellä kauniisti, mutta ilma tuntuu kuitenkin viileähköltä useita päiviä kestäneiden sadekuurojen jälkeen. Lämpömittarin näyttö osoitti aamulla 9 asteen lämpöä, joka noussee iltapäivään mennessä 14 asteen tienoille.

Tänään ennusteet lupaavat aurinkoista säätä. Huomisesta lähtien sää muuttuu puolipilviseksi, mutta ”sateet lienevät loppuneet, menneet menojaan”. (Taisi olla ennenaikaista, tulevat takaisin)

02. Japani antoi luvan senioreille, joiden kunto on kohtalainen eikä tartuntaa ole heissä havaittu, sekä 15 Israelin kansalaiselle, jotka Israel pyysi vapauttamaan, poistua Diamond Princess risteilyaluksesta perjantaina.

Japanin terveysministeri Katsunobu Kato sanoi, että seniorimatkustajat, jotka on majoitettu ikkunattomiin hytteihin, saavat luvan poistua perjantaina ja jatkaa karanteeniaan maissa, eikä odottaa alkuperäistä päivää 19.02.

Aluksessa on kaikkiaan 3 500 matkustajaa, joista 218 + yksi virkailija, ovat olleet tartunnan saatuaan tehostetussa karanteenissa. Heidän tilansa – erityisesti seniorien osalta koko aluksen jouduttua karanteeniin - on herättänyt huolta.

Diamond Princess julistettiin karanteeniin sen saavuttua Yokohamaan, lähellä Tokiota, helmikuun 3. päivänä sen jälkeen, kun yhden miehen, joka poistui aluksesta HongKongissa, todettiin saaneen COVID-19 virus-tartunnan, joka on tähän mennessä surmannut 1350 ihmistä MannerKiinassa.

Noin 80 % aluksen matkustajista ovat yli 60-vuotiaita, heistä 215 yli 80-, ja 11 yli 90-vuotiaita. Henkilökuntaa on yleensä 1 100 ja matkustajia 2670.

Ministeri Kato vakuutti Japanin tekevän kaikkensa matkustajien turvallisuuden ja mielenrauhan varmistamiseksi. Hän ei kertonut kuinka monta pääsee poistumaan aluksesta ennen sovittua päivämäärää 19.02.

Japanin kesäolympialaisten on määrä alkaa 24. kesäkuuta 2020.
Tokyo 2020 Olympialaisten presidentti Yoshiro Mori vakuutti torstaina, että kisat tullaan järjestämään alkuperäisten suunnitelmien mukaan.
https://www.ynetnews.com/article/H1n11ZOG7U,

03. Taiwanilla asuva John Little kertoo the Shock Letter artikkelissaan, että Wuhanin coronavirus-epidemiasta levitetään maailman hysteerisessä mediassa puoli-totuuksia ja suoranaisia valheita, jotka aiheuttavat pelkoa ja turvattomuutta.

John Little mainitsee useita tunnettuja web-sivujen kirjoittajia, jotka nämä hyvää tarkoittavat ihmiset ovat jakaneet lukijoilleen totuuksina tutkimatta tarkemmin uutislähteittensä taustoja, muutamat niistä yleisesti luotettavina pidettyjä.

Otan tässä joitakin shokki-kirjeen kohteita käymättä läpi koko repertuaaria, mutta alla olevan linkin kautta englantia taitavat voivat selata sitä.

04. John Little esittelee vaimonsa Mrs. Littlen, joka syntyperäisenä mandarini-kiinaa puhuvana ja jossain määrin Taiwanin Terveyspalvelun osallisena saa raportteja terveyspalvelun henkilöiltä MannerKiinassa. Tämän perusteella hän toteaa:

”Kiinan hallitus valehtelee, minkä näkee siitä, että heidän huulensa liikkuvat”.

Little sanoo, ettei heidän lausuntoihinsa tai julkisten kanavien välittämiin tietoihin voida luottaa, sillä he valehtelevat tuntematta mitään omantunnon tuskia siitä; ainoa mistä he välittävät on valtansa säilyttäminen.(Kiina on valtaosin pakanamaa, kristittyjä on 100 miljoonaa.)

Siksi Kiinan hallitus ponnistelee valtavasti viruksen hallitsemiseksi, Little jatkaa. ”Heidän ensi sijainen huolensa ei ole kuka kuolee virukseen, eikä kansalaisten terveys, he huolehtivat vain siitä, ettei heitä voida syyttää, miten epidemia sai alkunsa, tai miten sitä käsitellään”.

”Kiinasta annettuihin lukuihin ei voida luottaa; ei kuolleitten lukumääriin, ei selviytyneitten eikä tartunnan saaneiden määrään; emme tiedä mikä on totuus”.
Little sanoo, että yksityisten ihmisten haastattelut antavat vain hyvin suppean näkökulman tilanteesta MannerKiinan valtavan laajalla alueella.

Toinen ongelma on Kiinassa valitseva uskomaton korruptio.
Varkaus on yleistä, pienet virkailijat varastavat elintärkeitä tarvikkeita.
Kaiken, mikä lähetetään yksityisesti Kiinan nälkää näkeville, varastetaan.
He varastavat voidakseen myydä sen mustilla markkinoilla voiton saamiseksi, tai nostattaakseen sillä asemaansa Kiina Kommunistisessa Puolueessa.

Little kehottaa välttämään julkisia palveluja avustuksia lähettäessään, vain hyvin yksityisten kanavien, tai henkilön kautta, johon voit luottaa.
Hän ei luota punaiseen Ristiin, eikä sokeasti ns. ”kristillisiin” järjestöihin.

Little käy artikkelissaan läpi valtavia ongelmia, jotka estävät tehokkaan taistelun viruksen hallitsemiseksi. ”Jolla on rahaa ja valtaa, saavat etusijan sairaalapaikoista ja hoidoista lähtien, muut saavat sen, mitä jää jäljelle”.

Lopuksi Little tutkii, ketkä ovat suurimmassa vaarassa, ja siitä on enemmän tietoja, kuin muista kohderyhmistä. Hän luettelee seuraavat:
- Lääkärit, sairaanhoitajat ja sairaalan henkilökunta edustavat suurinta riskiryhmää virustartunnan saamiseksi tai sairastumisesta ja kuolemasta. Tämä aika ei suosi terveyspalvelun henkilöitä Kiinassa. Suojavarusteiden käyttäminen aloitettiin liian myöhään Wuhanin sairaaloissa.
- Toinen suuri riskiryhmä ovat huonossa fyysisessä kunnossa olevat vanhukset. Monet sairaalat ovat havainneet, että potilaitten valtaosa on yli 50 vuotiaita.
20- ja 30-vuotiailla oireet näkyvät heikommin ohittaen seulonnan, mutta sairastuen myöhemmin.
- Huolemme tulisi ensi sijaisesti kohdistua lastemme turvallisuuteen.
Little kehottaa pesemään kätensä aina, silmiä ei tulisi hieroa sormillaan, ja jos on yskää tai nuhaa, käyttämään suojia aina. Silmälasien käyttäminen on myös ongelmallista, koska ne tarvitsevat ajoittaista puhdistamista.
Lopuksi Little esittää huolensa olosuhteista Afrikassa, jossa sairaudet ovat yleisiä eikä hygienian taso ole kehuttava. Hän näkee painajaismaisena tilanteen, jossa Coronavirus saisi esteettä levitä Afrikan mantereelle.
https://omegashock.com/2020/02/12/the-wuhan-coronavirus-some-real-truth/,
05. Tämän hetken tietojen mukaan Japani viranomaiset kieltäytyvät vapauttamasta Diamond Prinscess risteilyaluksella olevat ainakin 15 israelilaista matkustajaa.

Ulkoministeri Israel Katz esitti pyynnön päiviä sitten, mutta Japanin Israelin apulaislähettiläs Kazuhiko Nakamura sanoi armeijan radion lähetyksessä, ettei heitä vapauteta ennen 19.02. määräaikaa, ellei Japanin terveysministeri muuta aiempaa päätöstään.

Nakamuro sanoi, että aluksella on havaittu 44 uutta COVID-19 virustapausta.
https://www.timesofisrael.com/foreign-minister-defends-japans-refusal-to-release-israelis-on-coronavirus-ship/,

06. Israelin Rafael aerospace yhtiön kehittämä puolustusjärjestelmä Drone Dome C-UAS testattiin keskiviikkona vaikeissa olosuhteissa vaativimpia kohteita vastaan.

Järjestelmä pystyi eliminoimaan useita samanaikaisesti lähettyjä droneja, miehittämättömiä pienkoneita, lasersäteellään.

Järjestelmä soveltuu sekä sotilaalliseen että siviilikäyttöön kutsumattomien ja vahingollisten dronien eliminoimiseksi esim. lentokenttien lähellä, kuten tapahtui Gatwickin lentokentällä Englannissa 2018, jossa tuntematon drone pystyi estämään lentoliikenteen kentältä 36 tunnin ajaksi aiheuttaen kaaoksen matkustajaliikenteessä.

Drone Dome C-UAS käyttää joko kovaa (hard) tuhoamista sulattaen dronen, tai pehmeää (soft) tuhoa, ottamalla dronen valvontaansa ja ohjaten sen maahan.
https://www.timesofisrael.com/israeli-laser-defense-system-successfully-intercepts-multiple-drone-targets/,
07. USA:n entinen lähettiläs Jason Greenblatt kutsui YK:n laatimaa ”mustaa listaa”112 yhtiöistä, jotka käyvät kauppaa Juudeassa ja Samariassa sijaitsevien juutalaisyhteisöjen kanssa, ”törkeäksi loukkaukseksi”, ja ”tehden sen juuri nyt USA:n julkistettua laatimansa ”Deal of the Century ” rauhan-suunnitelman luonnoksen”.

”YK vahingoittaa rauhan mahdollisuuksia tehdessään toimia, jotka murentavat maata rauhansuunnitelmien alta” hän sanoi.

Greenblatt kehotti kansalaisia tekemään juuri päinvastoin: Ostamaan ”mustan listan yhtiöiltä” entistä enemmän.
Hän hämmästeli myös PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kantaa USA:n laatimaan suunnitelmaan, voiko hän elää sen kanssa?

”Hänellä on valta ja arvovalta sen toteuttamiseksi. Tiedän hänen voivan täyttää suunnitelman asettamat kriteerit: Israel tarvitsee turvallisuutta ja PA:n tulee juurruttaa pois terrorismi alueeltaan”.

Greenblatt kielsi tiedot, että USA haluaa vähittäistä hallituksen muutosta PA:n alueella: ”USA ei halua hallituksen muutosta; PA:lla on 4 vuotta aikaa täyttää suunnitelman asettamat kriteerit”.
Israel lopetti kaikki yhteydet YK:n ihmisoikeusjärjestön kanssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275948,

08. Kinneretin vedenpinta nousi viikon ajan sateitten johdosta 3.5 sm, ja on nyt 116 sm ylimmän varoituslinjan alapuolella. Hermonvuoren lumien sulaminen voi nostaa vedenpinnan tasolle, jossa sulkuportti avataan veden juoksuttamiseksi Jordanin jokeen ja Suolamerelle, jossa sitä odotetaan hartaasti.

Vedenkorkeus on Kinneretissä nyt 209.96 metriä Välimeren pinnan alapuolella.
Sääennuste lupaa tänään puolipilvistä säätä, ilman lämpötilan noustessa lähemmäs ajankohdan normaalilämpötilaa. Yöllä on pilvistä tai osittain pilvistä, alavilla mailla ja Negevissä voi olla aamusumua.

Yön aikana ukkossateet voivat levitä maan pohjois- ja keskiosiin, joissa ne vähitellen voimistuvat. Sunnuntaiksi ennustetaan sateita ukkosten seuraamina. Tulvia odotetaan Jordanin laaksossa, Juudean erämaassa, ja Suolameren alueilla. Sateet siirtyvät Negevin pohjoisosiin heiketen paikallisiksi kuuroiksi. Lämpötilat alenevat uudelleen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275949.

09. Puolueet järjestelevät vaalien jälkeisen hallituksen muodostamista. SiniValkoinen ei halua arabien Jointlistaa hallitukseen, mutta hyväksyy hallituksen ulkopuolisen tuen. Liberman lupaa, että hän voi tulla samaan hallitukseen Meretzin kanssa, jos tarvitaan.

Netanyahu jatkaa pienpuolueitten eliminoimista, joista Yamina on hänen tuhoamisvuorossaan. Hän ei maininnut puolustusministeriä Bennettiä
lainkaan esitellessään keskiviikkona turvallisuusuhkaa etelässä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275931,

10. Iranin armeijan komentaja uhkaa uudelleen Israelia tuholla, ja sanoo odottavansa tekosyytä Tel Avivin raunioittamiseksi kokonaan.

23 ihmistä sai surmansa ennen aamunkoittoa tehdyssä ilmaiskussa Damaskoksen lentokentälle, josta syytetään Israelia. 3 olivat iranilaisia.
https://www.ynetnews.com/article/By9I2jWmU,

Israelin arabi sanovat, että he ovat israelilaisia, eivät palestiinalaisia, ja ovat tohkeissaan puheista, että kolmion arabikaupungit liitetään Palestiinan valtioon, jota he halveksivat jälkeenjääneenä reliikkinä.
https://www.ynetnews.com/article/Hk4ZXKpMU,
https://www.ynetnews.com/article/HyvqhJGmL,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -14; Tiberias 10 -22; Suolameri 14 -23; Eilat 14 -27 +C-astetta, pohjoisoissa puolipilvistä, etelässä aurinkoista, huomenna puolipilvistä, lämpötilat nousevat hieman.

Voivatko ei juutalaiset kansat liittyä sopimukseen Israelin Jumalan kanssa?
Artikkelissa selvitetään, miten se onnistuu: ympärileikkaus, kaste ja uhri. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275927,

Tuesday, February 11, 2020

TIISTAI 11.02.2020

TIISTAI 11.02.2020.
01. Israelin ensimmäinen pääministeri David Ben Gurion, jota – marxistisella taustallaan- ei voida pitää erityisen uskonnollisena, seuratessaan johtamansa maan ponnisteluja luodakseen raunioituneesta maastaan uudenaikaisen, teknisesti huippuun kehittyneeksi maaksi, joutui toteamaan: ”Israelissa ei voi ajatella järkevästi, ellei usko ihmeisiin”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275840,

Vain pari vuotta sitten, vuonna 2018, Israelin Vesihallituksen tiedottaja Schor totesi, että Galileanmeri (hepreaksi Kinneret) on kuivumassa veden vähyyden vuoksi, mikä vain pahenee väestön kasvusta ja muista syistä johtuen.
Syyttäen ilmaston muutoksesta hän sanoi: ”Saamme keskimäärin vähemmän sadevettä vuosittain, ja ennen viime vuotta maata kohtasi viisi vuotta kestänyt kuivuus, joka tuntui etenkin pohjoisessa ja Galilean merellä”.
Schor selitti, että ”Onnistunut hallinto yhdessä hyvien sateitten kanssa, ovat saaneet ilmiön, jota pidetään ihmeenä. Kuivuuskauden aikana Vesihallinto otti tavallista vähemmän vettä Galilean merestä: 30 miljoonaa kuutiometriä (vähän yli miljardi kuutiojalkaa) vuodessa – vain 12:s osan normaalista”.
02. Tiberiaan kaupungin asukkaat hämmästelevät iloisina: ”Se on Tu Bishvat unelma meille. Galileanmeren vedenpinta on korkeammalla kuin monet meistä muistavat”.
Yksi onnellisista Rami Ben-Tzwi, 72, sanoi seisoessaan johtamansa soutuklubin lähellä: ”Kansa täällä on saavuttanut kiihtymyksensä korkeimman tason. Viimeksi todistimme tällaisen näyn Galilean merellä, Israelin laajimmalla juomavesilähteellä, suurten myrskyjen aikana vuonna 1992. Näkymä on uusi useimmille asukkaille”.
”Tammikuun alusta lähtien sateet ovat olleet niin runsaat, että jos viikonvaihteesta lähtien loppuviikoksi ennustetut sademäärät toteutuvat, venepinta voi nousta 1,25 metriä, jonka jälkeen alamme huolehtia tulvista”.
”Siinä vaiheessa viranomaiset tulevat väliin. Jos vedenpinta saavuttaa ylimmän punaisen linjan 208.8 metriä alle merenpinnan, he aukaisevat padon Kibbuts Deganiassa, joka sallii veden juoksemisen Jordanin jokeen, kuten vuonna 1992”.
https://www.timesofisrael.com/as-sea-of-galilee-fills-to-bursting-israelis-joy-overflows/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275840,
03. Lumimyrskyt ja alle nolla C-astetta painuneet lämpötilat ovat koetelleet asukkaitten kestävyyttä maan pohjoisosissa etenkin Golanilla, ja jopa Hebronissa, jossa myös satoi lunta, sekä maan keskiosan vuoristoisilla alueilla.

Epätavallisen kylmä rintama tunkeutui Venäjän aroilta Turkkiin - aiheuttaen siellä tappavia lumenvyörymiä – ja sieltä edelleen Välimerelle ja myös Israeliin.
Golanin pohjoisosissa lumet alkoivat arvaamatta pakkautua maahan nollarajan alittavassa lämpötilassa yllättävän sankan lumisateen johdosta.

Maantiet pysytettiin avoinna sakeista lumituiskuista huolimatta, mutta viran-omaiset päättävät jatkotoimista säätilan kehityksen mukaan.

Hermonvuoren hiihtokeskus avasi ovensa maanantaina lämpötilan pysyessä -5 C-asteen tienoilla. Paksujen hankien ja jään muodostumisen johdosta kaikkia rinteitä ei kuitenkaan pidetä auki, kuten oli tarkoitus.

Vuoristoisten osien lumisateitten ohella paikallisia heikohkoja sateita ennustetaan viikon aikana pohjoisesta Negeviin saakka.

Välimerellä luoteesta puhaltavien tuulen voimakkuus on 40 kph (25 mph), tuulen-puuskien nopeuden noustessa 50 kph (31 mph), aaltojen korkeus 240 sm.

Safedissa lämpötila on 0 -04 C-astetta; Katzrinissa 0 -06 C-astetta. Kovan tuulen vaikutus voi aiheuttaa ongelmia, ellei ole valmistautunut siihen.
https://www.ynetnews.com/article/rJsspqAM8#autoplay,

04. Sateita pidetään Israelissa yleisesti siunauksena, jopa siinä määrin, että niiden saaminen on sidottu Torassa kansan käyttäytymiseen: ”Herra voi sulkea taivaan, ettei tule sadetta, tai muuttaa sateen rakeiksi, jopa tomuksi ja tuhkaksi”.(5Ms28.24)

Aina sateet eivät tuo mukanaan vain siunauksia, vaan myös tuhoa ja kuolemaa. Suomessa totuttujen ”lempeiden kevätsateitten” asemesta ne tulevat usein runsaina kaatosateina, aiheuttaen tulvia ja maanvyörymiä sekä teitten ja siltojen luhistumista, aiheuttaen jokakeväisiä vahinkoja ja ihmisuhreja.

Israelin ilmavoimat (IAF) kokivat nämä yllätykset lähellä Ashkelonia sijaitsevissa maanalaisissa F-16 koneittensa suojatiloissa, jotka muutamia päiviä sitten täyttyivät tulvavesistä turmellen kymmenkunta huippuhävittäjää, kolme niistä todella pahoin, aiheuttaen ainakin 30 miljoonan USD korjauskustannukset.

05. Israelin kärsivällisyys Gazasta toistuviin väkivaltaisuuksiin, raketteihin ja ilmapallo-terrorismiin, alkaa nousta tasolle, jossa IDF uhkaa aloittaa suuren sotilaallisen operaation Gazan terrorihallituksia vastaan USA:n tukemana, kuten puolustus-ministeri Naftali Bennett sanoi palattuaan USA:n matkaltaan.

Egyptin tiedustelu-upseerien delegaatio välitti saamansa viestin Gazan johtavalle terrorijärjestölle Hamasille sunnuntai, kuten raportissa kerrottiin. (Abbas haluaisi käydä Gazassa, mutta hän pelkää, ettei Israel päästä häntä takaisin Gazaan, jos hän toteuttaa haaveensa. Hänellä on palatsi Gazan kaupungissa)

Viestissä viitattiin erityisesti ilmapalloterrorismiin, jossa värikkäisiin ilmapallo-ryppäisiin sidotaan pommeja tai jopa RPG-panssariammuksia alaikäisten lasten houkuttelemiseksi koskemaan niihin.
”Sitä ei tulla sietämään; jos Hamas jatkaa ilmapallopommien lähettämistä Israeliin, IDF tulee tekemään suuren sotilasoperaation Gazan kaistalla kansainvälisen ja Amerikan tuen turvin”.

Hamasin vastauksessa todetaan, ettei ryhmä halua tilanteen kiihtymistä, mutta ”jatkuva gazalaisiin kohdistuva taloudellinen paine johtaa painostuksen lisäämiseen raja-alueella ja turva-aidan varrella”. Peläten teloitusta ulkomailla asuva Hamasjohtaja ei uskalla matkustaa Kairoon.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275844,

06. SiniValkoisten kansanedustaja Ram Ben Barak selitti Radio 103FM lähetyksessä maanantaina, miksi puolueen kansanedustajat marssivat joukolla järjestämästään Knessetin keskustelutilaisuudesta koskien Gazasta harjoitettua Israelin vastaista terrorismia, joka jatkuu toistuvista uhkauksista huolimatta.

”Me tulimme istuntosaliin, ja se oli tyhjä puolustusministeriä lukuun ottamatta. Likud boikotti tilaisuutta, vaikka keskustelun aihe on tärkeä. Jo Parlamentin kohteliaisuus vaatii Israelin hallitusta, ettei se unohda etelän asukkaita, kuten se on tehnyt viime vuosina” Barak selitti, jatkaen myöhemmin.

”On syytä sanoa rehellisesti, että 2014 Operaatio Protective Edge jälkeen oli mahdollisuus saavuttaa sopimus, jolla tilanne olisi muuttunut, mutta Israelin hallitus ei tehnyt sitä, mikä oli tarpeen. Näyttää kuin joku olisi tyytyväinen Hamasin jatkuvaan hallintoon Gazassa, eikä siksi puuttunut ongelman ratkaisemiseen”.

Barak myös kritisoi Netanyahun vihjausta, että Israel oli vaikuttanut siihen, että Iranin yritys satelliitin ampumiseksi sunnuntaina epäonnistui.
”Netanyahu on menettänyt kansallisen vastuuntuntonsa. Hän tekee vahinkoa Israelille paljastamalla asioita, jotka haluamme pitää salaisina”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275827,

07. Fil. tri Micah Goodman, ”Catch-67” bestseller-kirjan kirjoittaja, esittää uuden näkymän Trumpin Peace of the Century sopimustekstiin: Hän kehottaa näkemään sen presidentti George W Bushin Roadmap (Tiekartan) jatkeena, joka laadittiin toisen intifadan raadellessa Israelia.

Hän hyväksyy Trumpin esittämän lähes itsenäisen ”Palestiinan”, kuten myös sen tarjoaman taloudellisen osan sopimusta, mutta jättää toistaiseksi kysymyksen alueiden liittämisestä sopimuksen loppuosaan. Goodman esittelee em. kirjassaan kaikkiaan 17 sopimusmallia rauhan saavuttamiseksi.

Tiekartta Rauhaan, jolla nimellä olen sitä esitellyt Israelupdate websivuilla, on viimeisin kansainvälisesti hyväksytty rauhansopimus kahden kansan välillä –molempien osapuolten allekirjoittaessa sen – mutta se hajosi pian liitoksistaan.

Ariel Sharon katsoi sen osoittavan, ettei PA:n arabeista ole neuvottelu-kumppaneiksi, ja turhaantuneena päätti yksipuolisesti vetää sotilaat ja juutalais-asukkaat Gazasta ja kolmesta juutalaiskylästä Samariassa aiheuttaen Hamasin valtaannousun Gazassa ja jatkuvan terrorin Gazan rajakyliin ja kaupunkeihin.

Goodman ihastelee Bushin Tiekarttaa, sillä ”se järjesteli hajanaiset ja puutteelliset yritykset selkeään järjestykseen, ja Trumpin suunnitelma on Tiekartta2, joka järjestelee sen kakkososaa, kuten Tiekartta1 loppuosan tarkoituksena oli tehdä”.

Goodman jakaa suunnitelman neljään osaan: Konfliktin lopettamisosa; alueiden liittämisosa; lähes itsenäisen Palestiinan osa ja taloudellinen osa.
Hän esittää Trumpille seuraavaa muutosta: ”Perustetaan Palestiina nyt, ilman keskusteluja; Seuraavaksi taloudellinen osa, toteutetaan sekin; Lopuksi alueiden liittämis-kysymykset, niistä tulee neuvotella”.

Lopuksi Goodman viittaa ”juutalaiseen lakiin, joka ei salli Israelin hallita muita kansoja, ja siksi juutalaisten tulee tehdä kaikkensa sen lopettamiseksi”.
”Meidän tulee ymmärtää ja kunnioittaa PA:n arabien kieltäytymistä suostua myymään identiteettinsä vapauden kustannuksella”, Goodman sanoo.

”Tiekartta2 ei lopeta konfliktia, se organisoi sen uudelleen, hän selittää, ja vaatii annettavaksi arabeille 3 keskeistä vapautta: kotimaista liikkumista- ja ulkomaista matkustusvapautta, luonnollista kasvua, ja taloudellista vapautta ja laajentumista”.
https://www.timesofisrael.com/listen-rebrand-trump-plan-as-road-map-phase-2-says-catch-67s-micah-goodman/,
Filosofisena ongelmapähkinänä käsitellen Goodman torjuu kaikki turvallisuus-kysymykset, uskonnolliset painotteet ja vaatimukset, jotka Lähi-Idässä ovat osa ihmistä kehdosta hautaan, eikä niitä selvitetä filosofisin päätelmin tai ratkaisuin.
Jospa se kuitenkin antaisi uuden näkökulman ikuisuuskysymyksen käsittelemiseksi.
https://www.jpost.com/Opinion/Israeli-Arabs-say-no-to-Palestine-616460

08. YK:n turvallisuuskokouksen oli tarkoitus päättää sille tehdystä päätöslauselma-esityksestä, mutta PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, joka lensi New Yorkiin asian käsittelyyn, pyysi siirtämään äänestystä, koska ”se ei ole saanut taakseen yhdeksää ääntä viidestätoista, jolla se tulisi sitovaksi”, edellyttäen ettei kukaan viidestä pysyvästä jäsenestä käytä veto-oikeuttaan..

Joku nimetön YK:n virkailija paljasti, että USA on käyttänyt kovaa painostusta päätöstä kannattavia valtioita vastaan, uhaten jopa taloudellisilla seurauksilla.

Mahmoud Abbas aikoo kuitenkin esittää puheensa tänään, mutta hänen Ramallahin neuvonantajansa ja Fatahin jäsenet varoittavat kiihottavien ja tuomitsevien termien käyttämisestä puheessaan YK:ssa, koska ilmapiiri YK:ssa on muuttunut kuten laajemminkin Lähi-Idässä.

Saeb Erekat väittää, ettei äänestyksen siirtämistä pyydetty kannatuksen puuttumisesta, vaan puhtaasti teknisistä syistä johtuen. Alkuperäisen esityksen laativat Tunisian ja Indonesian edustajat, molemmat kiihkoislamilaista maata.
https://www.timesofisrael.com/diplomats-say-palestinians-pull-request-for-un-vote-against-trump-plan/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05 -09; Tiberias 09 -14; Suolameri 13 -17; Eilat 10 -19 +C-astetta, tänään ja huomenna puolipilvistä, pohjoisosissa maata sateita. Torstaina aurinkoista.
Hieman lämpenevää.

Tiedemiehet nimesivät Brasiliasta löytämänsä uuden viruksen Tupi vesijumalattaren mukaan nimellä ”Yara”. Yli 90 % viruksen geeneistä ovat aiemmin tuntemattomia ihmisille, kertoo bioRxiv.org. tällä viikolla. Niitä kutsutaan myös orpogeeneiksi, koska sukulaisia ei ole olemassakaan.
https://www.jpost.com/International/Scientists-find-goddess-Brazilian-virus-with-multiple-unknown-genes-617109,

Israelilainen 5 lapsen ortodoksi äiti Beatie Deutsch, 30, kävi voittamassa Miamin puolimaratonin. Hän juoksee uskontonsa vaatimusten mukaan peittäen ihoaan mahdollisimman paljon ja huivi päässä. Hän voitti yhden maratonin raskaana ollessaan. Ihan ihmenainen, aina iloinen, eikä näytä rasittuneelta juoksunsa jälkeen siinä, missä monet hoippuvat maaliin läkähdyksen partaalla.

Vaikka hänet oikeutettaisiinkin Tokion olympialaisiin, hänen osanottonsa on epävarmaa, koska ne juostaan sapattina, mitä hän ei halua rikkoa.
https://www.jpost.com/Diaspora/Orthodox-mother-of-5-from-Israel-wins-Miami-half-marathon-race-617192,

Uusi konflikti on muhimassa Syyrian ja Turkin välille, Syyrian armeijan yksiköitten edettyä Idlibissä Turkin perustamiin tarkkailupisteisiin piirittäen niistä useita ja surmaten viisi (kaikkiaan 11) turkkilaista (tai Turkin rekrytoimaa) sotilasta 3-10.02. välisenä aikana kahdessa vakavassa yhteenotossa.
Turkki vannoo kostavansa menetykset.
https://www.jpost.com/Middle-East/Turkey-vows-response-after-more-soldiers-killed-617211,

Monday, February 10, 2020

PERINTÖOSA

PERINTÖOSA
Miksi Suomen Kirkon vihityt papit eivät tajua, että noustessaan Jumalan Ilmoitusta ja Sanaa vastaan he vetävät Jumalan vihan ja tuomion itsensä ja kaitsemansa lauman ylle? (1Ms.12:1 -3)
Miksi he kuitenkin – vaikka heillä on hallussaan tiedon avaimet – ”eivät itse mene sisälle Jumalan valtakuntaan ja sisälle pyrkiviä he estävät”, eli polkevat tietoisesti Jumalan Sanaa?
Ovatko he todella sitä mieltä, että Juutalaisen kansan paluu omaan maahansa galutista, pakanakansojen erämaasta, on verrattava mihin tahansa pakanakansan julistamaan miehitykseen valtaamillaan alueilla? Eihän juutalainen kansa voine miehittää maata, joka jumallisella päätöksellä on sen omaa, annettu ikuiseksi perintöosaksi? (1Ms. 17: 1 -8)
Juutalaisten kotimaan perustaminen brittien mandaatin alueille perustuu Balfourin julistukseen 1917, jonka Kansainliitto hyväksyi 1922, ja myöhemmin perustettu YK vahvisti päteväksi, antaen Englannille sen toimeenpanon.
Tämä ”luvattu maa” oli vuosisatojen aikana taantunut hoidon puutteessa piikkipensaita ja ohdakkeita kasvavaksi joutomaaksi, jota hallittiin vuoroin Damaskoksesta, vuoroin Kairosta. Vaikka sinne oli vaeltavien beduiiniheimojen ohella muuttanut muutamia hajanaisia edomilaisia ja kanaanilaisia kansoja harvojen juutalaisten ohella, maa muistutti kelvotonta erämaata.
Seuraavassa muutamia esimerkkejä, joissa Israelin Jumala ilmoitti tahtonsa.
”Sinä päivänä Herra teki liiton Abrahamin kanssa sanoen: Sinun jälkeläisillesi Minä annan tämän maan. Egyptin purosta aina suureen Eufratvirtaan saakka: Keeniläiset, kenissiläiset, kadmonilaiset, heettiläiset, perissiläiset, refalaiset, amorilaiset, kanaanilaiset ja jebusilaiset.” (1Ms.15:18 -21)
Kaikki nuo edellä luetellut kansat, joiden syntimitta ei ollut vielä täyttynyt, mutta täyttyi niiden 430 vuoden kuluessa, jotka juutalaiset asuivat Egyptissä, nämä kansat oli ajettava pois tai tuhottava, koska maa oli saastunut heistä, etteivät he saastuttaisi myös juutalaisen kansan.
”Ja Mooses nousi Moabin arolta Nebon vuorelle, Pisgan huipulle, vastapäätä Jerikoa. Ja Herra näytti hänelle koko maan: Gileadin Daaniin asti; koko Naftalin, Efraimin, ja Manassen maan aina Länsimereen saakka; Etelämaan sekä Lakeuden, se on Jerikon, Palmukaupungin, laakson aina Soariin saakka”.
”Ja Herra sanoi hänelle: ”Tämä on se maa, jonka Minä valalla vannoen olen luvannut Abrahamille, Iisakille ja Jacobille sanoen: Sinun jälkeläisillesi Minä annan sen”. Minä olen antanut sinun nyt omin silmin nähdä sen, mutta sinne sinä et mene”. (5Ms.34:1 -4)
Pakanakansojen harjoittaman sorron ja syrjinnän vuoksi niiden keskuudessa asuneet juutalaiset alkoivat herätä huomaamaan, ettei heitä huolittu toisten kansojen joukkoon, ja siksi he alkoivat toteuttaa vuosisataista haavettaan: ”Ensi vuonna Jerusalemissa”, kuten he galutissa asuessaan tervehtivät toisiaan erotessaan.
Hyljätty maa kuin vain odotti juutalaisen kansan paluuta, ja näin yhden miehen haaveellinen näky Israelin maasta muuttui vähitellen kansanliikkeeksi, joka 1948 julistautui itsenäiseksi Israelin demokraattiseksi tasavallaksi, joka nopeasti järjestäytyi länsimaisen mallin mukaan itsenäiseksi valtioksi, jonka tuli rakentaa kaikki alusta lähtien.
Tehtävä oli valtava, mutta juutalainen luovuus ja innovatiokyky pystyivät ohittamaan pahimmat karikot, vaikka valtiolaitoksen luominen tyhjästä vaatii vielä vuosikymenien työn voidakseen huomioida kaikista maailman kansoista ja usein täysin vastakkaisista olosuhteista, erilaisine uskonnollisina vaateineen, tulleet kansanosat muotoiltua ”yhdeksi Aaronin sauvaksi”.
Maailman kansojen hämmästyneitten silmien edessä juutalainen valtio on 75 vuodessa pystynyt kehittymään monilla aloilla maailman johtavien maiden rinnalle. Juutalaiset pyrkivät asuttamaan vain alueet, joilla ei asunut arabeja, mutta arabikansojen hyökättyä yhä uudelleen pienen maan kimppuun, maan asuttaminen kaikilta osin katsottiin maan turvallisuuden kannalta lopulta välttämättömäksi.
Näin syntyivät ns. ”setlementit”, juutalais-yhteisöt Juudeassa ja Samariassa sekä Gazan kaistalla, joita länsimaat pitävät laittomina, mutta eivät näe mitään pahaa arabien laittomasta rakentamisesta vastoin Oslon ja sen jälkeen tehtyjä sopimuksia. Israel veti asukkaansa ja sotilaansa pois Gazasta 2015, mitä voidaan pitää typerän haaveellisena toimena, josta Israel on saanut maksaa kalliin hinnan.
Arabien usein mainitsema ”1967 raja”, ei ole raja, vaan 1949 Israelin itsenäisyyssodan tulitaukolinja, johon toisiaan vastaan taistelleet armeijat olivat pysähtyneet. Arabimaat ovat yleisesti kieltäytyneet solmimasta rauhaa Israelin kanssa; vain Egypti ja Jordania solmivat rauhan juutalaisvaltion kanssa, mikä hyödyttää niitä suuresti, mutta ne edustavat ”kylmää rauhaa”.
Israelia vaaditaan taas kerran suostumaan haaveelliseen yhdessäoloon arabien kanssa, jakaen pienen ”Jumalan oman maan, jota ei saa pysyvästi myydä”, arabien kanssa, joiden muodostamien järjestöjen perustamisdokumenteissa vaaditaan Israelin tuhoa ja juutalaisten karkottamista mereen.
Entinen pääministeri Ehud Barak – liikemiehen tavoin – kehotti ottamaan harkitun riskin tarjoten arabeille lähes 100 prosenttia Juudeasta ja Samariasta.
Onneksi PA/PLO:n arabit hylkäsivät tarjouksen. He haluavat koko Israelin maan.
Maoz Zion 10.02.2020
Gavriel

Sunday, February 09, 2020

SUNNUNTAI 09.02.2020

SUNNUNTAI 09.02.2020
UUTISIA MAAILMALTA
01. Käydään näin viikon ensimmäisenä päivänä läpi hälyttävimpiä uutisia, jotka voivat koskea meitä kaikkia. Oppaana on HalTurner radio show ja BBC-NEWS, joita seuraan muiden uutislähteiden ohella.

02. Kiinassa, jossa havaittiin ensimmäiset Coronavirus-tapaukset, taudin leviäminen on saanut katastrofaaliset mittasuhteet, sikäli kuin raportteihin on uskomista.

Viikkojen ajan Kiinan antamia viruksen uhrilukuja on epäilty peukaloiduiksi, mitä vahvistavat tiedot, että joissakin kohteissa viranomaiset takavarikoivat ihmisten kännyköitä ja ipodeja estääkseen epävirallisten tietojen levittämistä.

Uutispalvelujen äskettäin julkistamien kuvien ja videoiden perusteella arvioidaan, että viranomaiset käyttävät puskutraktoreita tuhansien ruumis-pussien hautaamiseksi suuriin kaivantoihin. Operaation lähellä otetun kuvan mukaan maahan oli tielle valunut verta ilmeisesti ruumispusseista.

Toiset uutispalvelut paljastavat viranomaisten varastoineen satoja ruumiita ruumispusseissa maanalaisiin tiloihin Guandongissa Kiinassa, kuten TV News raportoi. Eräs uutinen kertoo, ettei Kiinan presidenttiä XI:tä ole näkynyt julkisuudessa useaan päivään; hänen oletetaan ehkä esikuntineen menneen maanalaiseen bunkkeriinsa suojaan kaiken varalta rajujen mellakoiden pelossa.

Nämäkin paljastukset osoittavat todellisten uhrilukujen ylittävän suuresti Kiinan viranomaisten ilmoittamat 800 kuollutta.

Shanghain lääkintäviranomaiset vahvistavat, että Coronavirus voi levitä tartunnan saaneesta ihmisestä ilman kautta satojen metrien päässä. Yskinnän tai muiden ruumiintoimintojen kautta levinneet pisarat joutuvat esineiden pinnoille, joita koskettamalla voi saada tartunnan.

Suodatinmaskit kuten NIOSH N-95 ja N-100 (USA:ssa) pystyvät suodattamaan pois nuo vaaralliset pisarat hengitysilmasta.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/caught-video-shows-china-bulldozing-piles-of-body-bags-into-giant-pit-photos-show-thousands-of-corpses-in-body-bags-stored-underground,

03. BBC-NEWS julkistamia tietoja Coronavirus-epidemian 2019-nCov leviämisestä.

Tähän saakka rekisteröityjä viruksen tartunnan saaneita on 34 000.
Coronavirus uhrien lukumäärä on jo ylittänyt Sars-epidemian uhriluvut v.2003. Sars-epidemia v. 2013 surmasi 774 ihmistä yli 12 maassa.

Kiinan Hubein provinssin pääkaupunki Wuhan on ollut suljettuna ulkopuolisilta 2019-nCov johdosta karanteenissa viikkojen ajan.
Yli 34 800 ihmistä on saanut tartunnan globaalisti, valtaosa niistä Kiinassa.
Maailman Terveysjärjestö (WHO) julisti viime kuussa ”globaalin terveyshätätilan” 2019-nCov puhkeamisen johdosta.

Hubein terveysviranomaisten viimeisen tiedotteen mukaan Hubeissa raportoitiin 81 uudesta uhrista lauantaina, nostaen uhriluvut siellä 780 kuolleeseen.
Uhriluvut Kiinan alueella ovat nyt 801 kuollutta, 1 Hongkongissa ja 1 Filippiineillä.

Hongkong julisti äskettäin pakollisen 2-viikon karanteenin jokaiselle, joka saapuu kaupunkiin Kiinan mantereelta. Vierailijoita kehotetaan pysymään omaehtoisessa karanteenissa hotellihuoneessaan tai hallituksen valvomissa keskuksissa; asukkaiden tulee pysytellä sisätiloissa kodeissaan.

Määräysten rikkomisesta seuraa sakko ja vankeusrangaistus.
Hongkongissa on todettu 26 vahvistettua virustartuntaa.
Torstaina 60-vuotias USA:n kansalainen kuoli Wuhanin Jinyintan sairaalassa. Hän oli ensimmäinen ei-kiinalainen uhri.

Lauantaina Ranska raportoi 5 uutta tartuntatapausta Haute-Savoie alueella, mukaan lukien 9-vuotias poika, nostaen maan uhriluvun 11. Ranskan terveysministeri Agnes Buzyn sanoi, että kaikki viisi uutta tapausta ovat brittejä, asuen samassa alppimajassa, jossa oli asunut Singaporesta tullut britti. Heidän tilansa ei ole vakava, mutta 6 muuta ihmistä tarkkaillaan.

Tohtori Li Wenliangin, joka ensimmäiseksi varoitti Corona-viruksesta, kuolema Corona-virukseen aiheutti laajaa suuttumusta ja surua Kiinassa.
Hän sai tartunnan hoitaessaan potilaitaan Wuhanissa, Hubein provinssissa.
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51431087,

04. Useat maat ovat asettaneet omia matkustusrajoituksia Kiinaan ja sieltä tuleville matkustajille, mutta globaalia matkustusrajoitusta ei ole vielä julistettu maitten välille, mikä edellyttää WHO:n antamia suosituksia eri maiden hallituksille.

WHO:n antaman ohjeen mukaan itämis- (incubation) aika on 2 – 10 päivää. Viranomaiset varoittavat, että tartunnan voi saada ihmisestä, jolla ei ole tunnettuja oireita.
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51176409,

05. Organic Prepper raportoi, että 400 miljoonan kiinalaisen asettaminen karanteeniin olisi pohjalukema, mutta lukuisat raportit kertovat muuta.

Näiden raporttien mukaan Kinan viranomiaset kulkevat ovelta ovelle testatakseen potentiaalisia tartunnan saaneita.

Jos jollakin perheen jäsenellä on kuumetta tai osoittavat muita oireita, heidät viedään viranomaisten valvomiin karanteenikeskuksiin, joissa heidät asetetaan niiden joukkoon, joilla on jo todennettu tartunta. (Artikkelissa varoitetaan, että raportit ja videot näistä leviävät salaisesti, ja niitä levittävät asettavat itsensä alttiiksi vaaralle joutua pidätettäviksi).

Kiinan varapresidentti Sun Chunlan sanoo, että Kiina, ja erityisesti Wuhan, elävät sodankaltaisissa olosuhteissa.

”Siksi hallituksen ja viranomaisten antamien määräysten tulee olla kaikkein sitovimpia, mitä voi kuvitella, ja kansalaisten tulee suostua noudattamaan niitä ilman poikkeusta. Karkureita ei suvaita, ja rikkurit naulitaan iäksi historian häpeäpaaluun” Sun sanoo.

Sun tähdentää, että ”hoitoa tarvitsevat kootaan talteen, ja jos on välttämätöntä, heidät pakotetaan valvottuun karanteeniin”.

Wuhanissa, virusepidemian keskuksessa, kiireellä järjestetyissä karanteenikeskuksissa, hoidetaan sairastuneita minimaalisin lääkintä-hoidoin. Keskuksia on perustettu julkisiin rakennuksiin kuten kilpakentille ja kokouskeskuksiin, joihin viedään pakolliseen karanteeniin määrätyt.

Koska lääkintähoito niissä on puutteellista, noissa olosuhteissa tauti voi pahentua, ja muutkin sairaudet kasvaa ja levitä heikentyneitten potilaiden keskuudessa.
https://www.theorganicprepper.com/chinese-mandatory-quarantine-camps/, https://www.naturalnews.com/,

06. Kiinan julistettua Shenzhen kaupungin Guandongin provinssissa karanteeniin, se aiheutti asukkaitten mielettömän paon Hongkongiin, josta asukkaat pakenevat muihin maihin.

Asiantuntijat tunnustavat, että Coronavirus epidemia on jo edennyt valvonnan ulkopuolelle, ja että se tulee leviämään globaalisti.
https://www.naturalnews.com/2020-02-08-do-the-math-china-press-conference-admits-coronavirus-mortality-17-percent.html,

07. Thaimaassa taloudelliseen ahdinkoon joutunut sotilas ampui ensiksi kaksi ihmistä sotilaallisessa tukikohdassa, ja jatkoi sitten paljon verisemmissä olosuhteissa lauantaina iltapäivällä, avaten tulen kauppa-keskuksessa, jossa ostajat etsivät kauhuissaan suojaa luodeilta.

Poliisin tarkka-ampujilta kului 16 tuntia, ennen kuin he saivat sotilaan lopullisesti taltutettua.
Sotilas ehti surmata 26 ihmistä ja haavoittaa 57 maan koillisosassa.
https://www.timesofisrael.com/thai-soldier-shot-dead-after-killing-21-in-mall-rampage/,
UUTISIA ISRAELISTA
01. Sotilaita aasialaisesta maasta – nimeä ei paljasteta – jossa tappava Coronavirus on puhjennut, harjoittelevat yhdessä IDF:n sotilaitten kanssa Israelin eteläosassa.

Tzachi Dabush ”Galei Tzahalista” raportoi, että huolimatta vaarasta viruksen leviämiseksi, IDF päätti sallia sotilaitten osallistua yhteisiin sotilasharjoituksiin suunnitelman mukaisesti, sillä suhteitten säilyminen maan kanssa katsotaan tärkeämmäksi kuin potentiaalinen virus-riski.

Raportin mukaan vieraat sotilaat aasilaisesta maasta saavat liikkua vapaasti tukikohdassa, ja olla suorassa kontaktissa IDF:n sotilaitten kanssa tärkeän harjoituksen aikana.

Kaiken varalta vieraita sotilaita testataan useita kertoja päivässä mahdollisten oireiden vuoksi. Osastossa on valmistauduttu karanteeniin, mikäli syytä siihen ilmenee.

IDF:n taholta vakuutetaan, että ”kaikki vaadittavat lääkintätarkastukset suoritetaan ja niitä jopa lisätään. Tällä hetkellä ei ole huolta Corona-virus infektiosta yhteisten harjoitusten aikana”.
”IDF toimii terveysministeriön ja johtavan lääkintäupseerin valvonnassa, voidakseen turvata sotilaitten terveyden tartunnan välttämiseksi, sekä ylläpitää heidän terveytensä ja hyvinvointinsa”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275744,

02. USA:n Israelin lähettiläs David Friedman varoittaa tarpeettomasta, yksipuolisesta hätäilystä ”Suunnitelma Varallisuuteen” toteuttamiseksi, sillä se voi vaarantaa sekä Suunnitelman että USA:n tunnustamisen.

”Presidentti Trumpin näky rauhasta on tulos yli kolme vuotta kestäneestä tiiviistä konsultoinnista presidentin, Netanyahun ja vastaavien korkeiden viranomaisten välillä. Kuten olemme todenneet, Israelin lain ulottaminen territorioihin, jonka Suunnitelma tarjoaa Israeliin liittämiseksi, on suoritettava Israelin ja Amerikan perustaman komitean kartoittamis-prosessin yhteydessä”.

”Yksipuoliset toiminnot ennen komitean prosessin valmistumista vaarantavat Suunnitelman ja Amerikan tunnustamisen.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275745,

03. Juudean ja Samarian juutalaisalueiden johtajat miettivät ponnistelujensa kiihdyttämistä itsenäisyyden ulottamiseksi (Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin) peläten, että viivyttely voi aiheuttaa sen, että ”Kansallinen Yhteisö menettää hallintavaltansa”.

Juudean ja Samarian hallintaviranomaiset päättivät kiihdyttää toimiaan, mukaan lukien mielenosoitukset ja protestit, nälkälakot ja jopa aktivistien hillitsemistä ennen maaliskuun 2. päivän vaaleja.

Samarian alueneuvoston puheenjohtaja Yossi Dagan kieltäytyi antamasta lausuntoa ”Plan for Prosperity” suunnitelmasta.

”Israelin kansa odottaa itsenäisyyttä. Pahaksi onneksi tilanteen kehitys viime päivinä tuntuu kuin petokselta. Karttoja on laadittu jo 1.5 viikon ajan, ja on olemassa vakava huoli historiallisen tilaisuuden menettämisestä”.

”Kansa haluaa muutosta. Emme anna kenenkään, ei edes hänen, josta pidämme, menettää historiallinen tilaisuus. Jos se ei onnistu, ponnisteluja täytyy lisätä” Dagan kertoi oman huolensa.

He järjestävät mielenosoituksen pääministerin kanslian edessä vaatien itsenäisyyden ulottamista omistamaansa maahan. Neuvosto kampanjoi sekä Israelin että USA:n evankelisten kirkkojen parissa tuen saamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275743,

04. Bennett kehottaa pääministeriä kiirehtimään: ”Ulota nyt Israelin itsenäisyys Juudeaan ja Samariaan, tai me saamme palestiinalaisen terrorivaltion”.

Hän vaatii äänestystä itsenäisyydestä välittömästi, sillä ”koskaan emme saa otollisempaa tilaisuutta kuin se, mikä meillä nyt on”.

Puolustusministeri Naftali Bennett (Yamina) vaatii pääministeriä tuomaan kysymyksen itsenäisyydestä hallituksen äänestykseen välittömästi odottamatta ulkovaltojen reaktioita

Netanyahu sanoi Likudin konferenssissa lauantai-iltana Maahle Adumimissa, että ”Ilman Juudeaa ja Samariaa hengissä säilymisemme vaarantuu”.
”Ilman kotimaata me emme ole olemassa, riipumme kuin tyhjän varassa – ei menneisyyttä eikä tulevaisuutta. Tämä on identiteettimme ja perintömme, tulevaisuutemme on täällä. Olemme täällä nyt ja aina”.

”Vihollisemme pyrkivät riistämään meiltä kotimaamme sydämen, mutta eivät he tule siinä onnistumaan”. Bibi heitti piikin vasemmiston suuntaan, joka ”haluaa antaa vihollisillemme maata rauhaa vastaan”.

”He sanovat maata rauhaa vastaan. Me annoimme maata terroria vastaan: bussit räjähtivät, samoin ravintolat ja hotellit. Satojen lasten ja nuorten elämä päättyi nuppuunsa tunteettomien terroristien käsissä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275732,

05. PA/PLO/HAMAS ovat selvästi kiihdyttäneet väkivaltaansa USA:n ”Deal of the Century” johdosta, kuten Abbas väittää, vaikka eivät terroristit ole koskaan tarvinneet syytä terrorismiinsa, sillä se on niiden elinkeino.

IDF joka tapauksessa vahvistaa joukkojaan sekä Jerusalemissa ja etenkin Temppelivuorella, että Juudeassa ja Samariassa sekä Gazan turva-aidalla, odottaessaan väkivaltaisuuksien nopeaa nousua ennen maaliskuun 2.päivän vaaleja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275706,

06. Israelin hartaan malttamattomaan odotukseen lienevät vaikuttamassa sisäiset aavistukset, että presidentti Donald Trumpin aika alkaa olla lopussa. Hän teki Israelin hyväksi sen, mitä Israelin Pyhä häneltä vaati.

Hänellä on kuitenkin vastassaan George Sorosin johtama kansainvälinen mafia loppumattomine varoineen, jolle katolinen kirkko on paavinsa johdolla antanut täyden siunauksensa ja tukensa.

Tämä mafia pyrkii toteuttamaan suunnitelmansa maapallon väkiluvun alentamiseksi kolmasosaan nykyisestä, missä Egyptin vitsausten kaltaiset epidemiat, säänhallinta, kuivuus, maanviljelyksen epäonnistuminen runsaiden sateiden ja rajuilmojen vuoksi näyttelevät ratkaisevaa osaa suursodan ohessa, joka voi alkaa tänä vuonna.

USA:n perinteiset länsimaat ovat kääntyneet Saksan johtaman EU:n myötä USA:ta vastaan, kuten myös islamin yhä enemmän valvoma YK, joka avoimesti vastustaa Yhdysvaltain johtoasemaa maailmassa.

USA:n demokraatit ennustavat, että Trump kaadetaan ennen lokakuuta, ja ovat panostaneet siihen kaiken tarmonsa, huolimatta Senaatin oikeusistuimen antamasta vapauttavasta päätöksestä kaikista syytteistä. Näyttää melkoisen ilmeiseltä, että Trump on hän, joka vielä pidättää, ettei AK ole saanut vielä täyttä valtaansa, mutta aika loppuu pian.

SAÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 00 -06; Tiberias 03-13; Suolameri 09-15; Eilat 08 -17 +C-astetta, sateista tänään ja ainakin huomenna, lämpötila voi nousta hieman.
https://www.ynetnews.com/article/SkzBUVpzI,

Thursday, February 06, 2020

TORSTAI 06.02.2020

TORSTAI 06.02.2020
”Ja me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme (Jumalan Sanassa) Jumalan kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme Hänen kaltaisekseen (image) kirkkaudesta kirkkauteen, sillä tämä tulee Herralta, joka on Henki.” (2Kor.3:18 Amplified Bible)
Useissa Raamatun käännöksissä käytetään tässä yhteydessä ilmausta ”Jumalan kuvaksi”, mikä mielestäni ilmaisee huonosti Sanan tarkoituksen, sillä ”Jumala on elävä ja toimiva Persoona”, joka Jeesuksen todistuksen mukaan tekee yhä työtä, kuten Hänkin.
Parempi ilmaisumuoto on ”Jumalan kaltaisuus” (image), kuten yllä oleva teksti kuvaa.
Jeesus oli Isänsä kaltainen, joka pyrki kaikessa toteuttamaan Isänsä tahtoa. Kirjanoppineillakin oli vaikeuksia ymmärtää Jeesusta, sillä ”Hän, joka on taivaasta puhuu taivaallisia, joka on maasta, puhuu maallisia”, kuten Johannes Kastaja todisti. ”Hän tuli omiensa luo, mutta hänen omansa eivät tunteneet Häntä”.
Olisi jotenkin helpompi antautua yleiseen mielipiteeseen: koska ”Herramme tulo viivästyy, aloittaa lyödä kanssa palvelijoitamme, syödä ja juoda ja päihdyttää itsemme kuten tavalliset ihmiset tekevät”, ja tässä piilee vakava ansa. (Lk.12:42 -48)
Koska me kuitenkin olemme sidottuina tähän rapistuneeseen maljaamme (vessel), meidän tulee pitää huolta siitä, koska se on Jumalan temppeli, jossa Pyhä Henki asuu. (1Kor.3:16 -17)
Siksi minunkin tulee enenevässä määrin käyttää aikaani - joka tuntuu juoksevan pois käsistäni - myös tämän maljani hoitamiseen, kunnes Messias tulee noutamaan omansa. Tämä näkyy raporttieni laatimisessa, mitä täytyy sovitella maljani hoitamisen kanssa.
UUTISIA ISRAELISTA
01. Maailman median keskittyessä yhä enemmän seuraamaan Kiinassa puhjennutta corona-viruksen hallitsematonta leviämistä, ja sen uhrilukujen kasvaessa yhä suuremmin joukoin, Israelissa seurataan toistaiseksi – Israel on vielä säästynyt lähes kokonaan sen seurauksista – kotoisempia aiheita, kuten USA:n presidentti Donald Trumpin julkistama ”Vuosisadan Sopimus” ja sen käytännön sovellukset.

02. Sopimus on myös levinnyt kansainvälisille markkinoille YK:ta myöten, jossa keskustellaan suhtautumista siihen, ja koska YK on perinteisesti hyvin Israel-vastainen, sen laatimaa lausuntoa odotetaan määrätyllä mielenkiinnolla. YK:n yleiskokouksen päätökset eivät ole sitovia, mutta YK:n turvallisuusneuvoston tekemät päätökset ovat sitä.

Washingtonin hallitus onkin jo hyvissä ajoin ilmoittanut, että USA tulee käyttämään veto-oikeuttaan Israelia tuomitsevan päätöslauselman estämiseksi.

YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma-luonnoksessa, joka kiersi YK:ssa tiistaina Tunisian ja Indonesian jäsenten keskuudessa, tuomitaan Israelin suunnitelma Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen liittämiseksi Israeliin, kertoo Reuters. Tämän katsotaan tarkoittavan Trumpin Sopimuksen arvostelemista.

Päätöslauselman pohjalta käytävät keskustelut YK:n jäsenmaiden kesken aloitettaneen tällä viikolla.
PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas haluaa olla mukana ja hänen uskotaan puhuvan YK:ssa ensi viikolla, mikä sattuu yhteen lauselman äänestämisen kanssa.

Keskusteluihin osallistuu myös Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon ja muita neuvoston jäseniä. Myös Jared Kushner puhunee YK:ssa.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres ilmoitti YK:n kannan, että se tukee kahden valtion periaatetta. ”Kantamme on selvä: YK toimii päätösten ja kansainvälisen lain vartijoina Palestiinan kysymyksessä. Me tuemme ehdottomasti kahden valtion periaatetta”. Lisäten siihen, että rauhan-suunnitelman tulee perustua ennen 1967 rajoihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275579,

03. Sudanin armeija tukee johtajiensa tapaamista pääministeri Netanyahun kanssa Ugandassa. Muslimimaat alkava sulaa Israelin suuntaan.

Armeija lausunnossa todetaan, että ”Kenraali al-Burhanin ja Netanyahun tapaaminen Ugandassa oli Sudanin turvallisuus-intressien mukainen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275610,

04. Arabit tunkeutuivat Jerusalemin itäosassa papukaijojen turvattuun asuinpaikkaan tunkien tusinoittain papukaijoja pieniin kuljetus-häkkeihin. 5 lintua kuoli ennen kuin varkaat saatiin kiinni ja heidän varastamansa värikkäät linnut vapautettua.

Varkaat rikkoivat ikkunan, särkivät useita ovia, tuhosivat hälytys-mekanismin ja tekivät suuren aukon kahteen muuriin päästääkseen papukaijojen ruokintapaikkoihin.

Poliisi pysäytti kaksi autoa, joissa lintuja kuljetettiin, valtatiellä no 6 matkalla etelään.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275614,

05. Viisi israelilaista pidätettiin Moskovan Sheremetyevo lentokentällä keskiviikkona.

Heidät suljettiin kolmen tunnin ajaksi lukittuun tilaan, eikä ketään päästetty pesuhuoneisiin eikä annettu syötävää tai juotavaa. Heitä kuulusteltiin, otettiin sormenjäljet ja heidän DNA:nsa testattiin.

Lopulta heidät lastattiin Israeliin menevään koneeseen ilman selitystä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275612,

06. IDF:n sotilaita pommitettiin palopommeilla heidän ajaessaan sotilas-autoilla Al-Bireh-kylän lähellä Ramallahin itäpuolella.

Sotilaat eivät vastanneet siihen eivätkä pysäyttäneet ajoaan. Arabien ottamissa videopätkissä näytetään hyökkäys sotilaita vastaan. Niitä levitettiin sosiaalisessa mediassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275601,

07. Tulevasta säästä kerrotaan, että viikon kestäneen miellyttävän kauden jälkeen viikonvaihteessa ennustetaan sateita, rakeita ja varmaan myös salamointia. Osa sateista voi tulla lumena.

Torstaina on puolipilvistä tai pilvetöntä, sateet alkavat perjantain vastaisen yön aikana. Paikallisia sateita ennustetaan pohjois- ja keskiosiin maata.
Ilma kylmenee tuntuvasti, ja kova tuuli lisää epämukavuuden tuntua. Sekalainen säätila jatkuu sapattina, ja ukkosmyrskyt lumituiskuineen voivat yllättää etenkin vuoristoisissa osissa maata.

Lauantain iltapäivän kuluessa säätila palautunee lähes normaaliksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275602,

08. IDF:n sotilaat tuhosivat purettavaksi määrätyn terroristin kotitalon Jeninissä aikaisin torstaiaamuna.

Kaupungin arabit vastustivat joukolla purkua. Syntyneen mellakan aikana 19-vuotias PA:n poliisikadetti Yazan Abu Tabikh sai kuolettavan luodin rintaansa ja menehtyi vammoihinsa.
IDf aloitti tutkimukset välittömästi selvittääkseen, joutuiko arabi ristituleen, vai ottiko hän aktiivisesti osaa mellakointiin.

IDF:n sotilaat haavoittivat toista PA:n poliisia, Tareq Badwania, arabien mellakoidessa lähellä purettavaa rakennusta.
IDF:n tiedottaja Hidai Zilberman sanoo, että tapaus sattui epäselvässä tilanteessa, ja että IDF aloittaa asian tutkimukset.
https://www.timesofisrael.com/palestinian-shot-dead-in-clashes-with-idf-in-jenin-during-home-demolition/,

09. 12 IDF:n sotilasta haavoittui, yksi heistä vakavasti, ilmeisessä auto- terrorismissa aikaisin torstaina Jerusalemissa, kertoo poliisin tiedottaja.

Tilanne syntyi vähän ennen kahta aamuyöstä Jerusalemin David Remez kadulla lähellä suosittua First Station huvittelupaikkaa. Iskuun osallistunut auto löydettiin pian Beit Jalasta, lähellä Betlehemiä.
Autonkuljettaja oli paennut paikalta, ja suuri joukko sotilaita etsii häntä.

IDF:n tiedottaja Hidai Zilberman kertoi saatuaan luvan julkistaa tilanne omaisten informoinnin jälkeen, että sotilaat kuuluivat Golani Prikaatiin, jotka olivat First Station alueella perinne-kiertomatkan aikana ennen Länsimuurilla tapahtuvaa valan vannomisseremoniaa.

MDA:n taholta kerrottiin, että pahoin haavoittunut oli heidän tullessaan paikalle vakavassa kunnossa, tajuton ja kärsi suuresta traumasta.
Toinen sotilas haavoittui jalkoihinsa, muut haavoittuivat lievemmin.

Aluksi IDF kertoi 14 haavoittuneen, mutta korjasi luvun kahteentoista.
https://www.timesofisrael.com/12-wounded-1-seriously-in-suspected-car-ramming-attack-in-jerusalem/,

10. Terroristit Gazassa ampuivat keskiviikkoyön aikana kaksi granaattia Israeliin kiihdyttäen siten jännitystä edelleen. Granaatit putosivat ilmeisesti aukealle pellolle aiheuttamatta vahinkoa.

Hälytyssireenit eivät ilmoittaneet granaattien lähestymisestä, vaikka hälytys oli annettu käsipuhelimiin hyökkäysalueen läheisyydessä.

Parin viimeisen viikon aikana Gazasta on ammuttu lähes päivittäin raketteja ja granaatteja sekä lähetetty tusinoittain pommeilla varustettuja ilmapalloja Israelin siviilikohteisiin.

Pian puolenyön jälkeen IAF:n hävittäjät iskivät Hamasin tunneliverkoston infrastruktuuria vastaan yhteisenä vastauksena useisiin iskuihin Israelissa.
https://www.timesofisrael.com/idf-2-mortar-shells-from-gaza-strike-field-in-southern-israel/,

11. Poliisiupseeri haavoittui lievästi torstaina puolen päivän aikaan Temppelivuorelle johtavalla Faisal portilla.

Poliisin raportin mukaan 20-vuotias mies haavoittui ilmeisessä hyökkäys-yrityksessä poliisiupseeria vastaan Faisal-portilla lähellä Temppelivuorta. Iskuun osallistunut terroristi ”eliminoitiin”, ilmoittamatta yksityiskohtia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275657,

12. Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu uhkaa uudelleen Gazan kaistaa sodalla ennen maaliskuun 2. päivän vaaleja, ”elleivät raketti, granaatti- ja ilmapallohyökkäykset Israelia vastaan lopu”. Hän uhkaili samoin ennen syyskuun vaaleja ja uudelleen joulukuussa, jolloin hänet poistettiin puhujapöntöstä rakettiuhan vuoksi.

Netanyahun ajatusjuoksua on vaikea seurata, sillä hyökkäykset Israelin siviilikohteita vastaan ovat jatkuneet 2014 kesäsodasta lähtien, välillä laantuen, mutta jatkuen pian entistä intenssiivisemmin.

Mitä Bibi odottaa, joka vahvistaisi hänen uskoansa, että tilanne on paha?
Netanyahu kutsui Gazan raja-alueiden pormestarit neuvonpitoon keskiviikkona, mutta kutsui vain Likudin pormestari-jäsenet, mikä aiheutti pahaa verta niiden pormestarien joukossa, joita ei kutsuttu mukaan.

13. Netanyahu heitti keskiviikkona pienen piikin kilpailijansa Gantzin suuntaan todeten: ”Gantz on kyllä nokkela, mutta johtajaksi hänestä ei ole”. Gantz vastasi siihen: ”Ehdotan Bibille itsenäisyyden ulottamista Netivotiin, Sderotiin ja Gazan raja-alueille ennen Juudeaa ja Samariaa”.

IDF:n tiedottaja ilmoitti IDF:n pienentäneen Gazan kaistan kalastus-oikeuden 15 merimailista kymmeneen vastauksena jatkuviin hyökkäyksiin Israelin siviilikohteisiin.

Juudean ja Samarian territorioita valvova COGAT järjestö pitää Hamasia vastuullisena kaikkiin Gazasta Israeliin kohdistuvaan väkivaltaan.
Hamasin tarkoituksena lienee myös kiristää lisää myönnytyksiä Kairossa jatkuneisiin pitkän aikajakson tulitaukoneuvottelujen asialistaan.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-said-to-warn-gaza-war-possible-before-march-2-elections/,

14. Kaksi israelilaista on niiden 179 haavoittuneen joukossa, jotka vammautuivat matkustajakoneen luistellessa Istanbulin liukkaalla lentokentällä. Kolme henkilöä kuoli koneen riistäydyttyä ohjauksesta, hajotessa kolmeen osaan ja syttyessä tuleen kertoi Ulkoministeriö.

Boeing 737 Kone oli Turkin ”halpahintaisen” Pegasus Airlines omistama, ja lensi Istanbulin Sabiha Gokcen lentokentälle Aegeanmeren satama-kaupungista Izmiristä keskiviikkona, raportoi NTV televisio.

Kone taisteli Istanbulin kentällä kovaa tuulta ja sadetta vastaan, mutta lopulta häviten sen.
Koneessa oli kaikkiaan 177 matkustajaa ja kuuden hengenmiehistö, kertoi Turkin uutistoimista Anadolu. 12 matkustajista olivat lapsia.
https://www.timesofisrael.com/2-israelis-among-dozens-hurt-after-plane-skids-breaks-into-3-parts-in-istanbul/,

15. Ylellinen matkustaja-alus Diamond Princess risteili Japanin rannikon edustalla, kun matkustajissa havaittiin coronavirus-tartunnan saaneita. Keskiviikkona lääkintähenkilöt evakuoivat aluksesta 10 virustartunnan saanutta, mutta aluksen tuhannet matkustajat asetettiin karanteeniin, heidän joukossaan 8 -14 Israelilaista.

Aluksen kaikki matkustajat on komennettu pysymään hyteissään 14 päivän ajaksi, mikä on aiheuttanut pelon aluksen lääkintä-aineiden loppumisesta.

Laivan henkilökunta tuo heille ruokaa hytteihin, mutta he eivät saa poistua hyteistään. Alus pysyy toistaiseksi ankkurissa Japanin rannikolla, ja on Japanin viranomaisten ja laivayhtiön velvollisuuden alainen.
Testejä on tehty 273 ihmiselle laivan 3 711 matkustajasta. 10 henkilöä 31:tä ovat testien mukaan saaneet virustartunnan.

Samanlaisia risteilyaluksia on ankkurissa HongKongissa, ja tuhansia matkustajia on testattu.
Coronavirus on levinnyt yli 20 maahan, Kiinan mantereella sairastuneita on yli 24 000. WHO on julistanut globaalin sairaus-hätätilan.
UUTISIA ULKOMAILTA
01. USA:n presidentti Donald Trump piti eilen Unionin tilaa koskevan vuosiraportin Kongressin molempien kamarien yhteisistunnossa.

Trump kävi läpi presidenttikautensa saavutukset, mitä läsnä olevat seurasivat kätten taputuksin ja nousten ylös osoittaakseen suosionsa. Demokraatit istuivat paikoilleen jähmettyneinä, mutta osallistuen ajoittain myös yleisiin kunnianosoituksiin.

Trump ojensi puheensa kopion edustajainhuoneen puheenjohtajalle Nancy Pelosille, mutta jätti huomiotta Pelosin ojennetun käden, mitä voidaan pitää tarpeettomana loukkauksena.

Pelosi kosti sen välittömästi tyypillisen naisellisesti. Trumpin lopettaessa puheensa Pelosi nousi seisomaan ja mielenosoituksellisesti repi Trumpin puheen kaksois-kappaleen sivu sivulta kahtia.

Lieneekö kukaan opastanut Pelosia, että hän lapsellisen oikullisen teon ohella teki siinä suuren rikoksen:

Unionin tilaa koskeva kirjoitus on valtion omistama dokumentti, jonka turmelemisesta tai häpäisemisestä seuraa kova rangaistus: Teon suorittaja joutuu maksamaan kovan sakon, hänet voidaan tuomita linnaan aina kolmen vuoden ajaksi, ja hän saa elinikäisen kiellon toimia valtion virkamiehenä.
https://beforeitsnews.com/libertarian/2020/02/nancy-pelosi-could-face-3-years-in-prison-and-be-permanently-removed-from-office-for-ripping-up-trumps-speech-2748578.html,

02. Kongressin Senaatin oikeusistuin vapautti presidentti Donald Trumpin kaikista syytteistä, mikä oli tiedossa jo syytteiden nostamisesta alkaen.

Siinä oli toinen katkera kalkki nieltäväksi Demokraattisille edustajille.

Ei ole mitenkään miellyttävää seurata demokraatteja, jotka ovat nielleet marxistisen koukun niin syvälle, ettei sitä voi irrottaa vahingoittamatta kantajaansa.

Tämä näkyy suomalaisdemarien suhtautumisessa Trumpin Unionin tilaa koskevaan puheeseen, jossa he eivät näe mitään hyvää. Turhaan he syyttävät Trumpia menestysteologian edustajaksi. Trump on liikemies, tuskin hän on ottanut ohjeita miltään uskonnolliselta ryhmältä.

Trumpin rakkaus Israeliin on Jumalan ihme, jossa kylmän liikemiehen sydäntä hallitsevat laskelmat on työnnetty syrjään.

Demarit muistuttavat ”vastarannan kiiskeä”, jota koukun nieltyään on tuskallista irrottaa koukusta nieltyään sen hyvin syvälle ja vastustaen kaikkia irrottamisyrityksiä kaikilla pientä ruumistaan suojaavilla terävillä piikeillään.
https://beforeitsnews.com/opinion-conservative/2020/02/q-anon-what-happens-when-people-learn-the-truth-must-see-video-3507243.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 07 -17; Tiberias 14 -23; Suolameri 16 -24; Eilat 15 -25 +C-astetta, puolipilvistä pohjoisessa, etelässä aurinkoista. huomenna lämpötila laskee km. 6 astetta, ja sateita luvataan huomiseksi ja sapatiksi.TORSTAI 06.02.2020

TIISTAI 04.02.2020
UUTISIA ISRAELISTA
01. Israelin pyrkimykset suhteitten lämmittämiseksi Afrikan maihin jatkuvat, useimmiten salaisina kuin julkisina, sillä useimmilla niistä on perinteisiä liitto-suhteita PA/PLO:n suuntaan.

Tällaisissa olosuhteissa niiden lähentyminen Israelia koetaan petturuutena, mikä asettaa niiden johtajat kallion ja kovan paikan väliin.

02. Pääministeri Benyamin Netanyahu lensi maanantaina Ugandaan presidentti Yoweri Musevenin kutsusta.

Uganda tuli median palstoille Israelin 1972 suorittaman huikean uskaliaan pelastus-operaation aikana Entebben lentokentälle terroristien Ugandaan viemiensä panttivankien vapauttamiseksi. Netanyahun veli Joni sai surmansa operaatiossa, joka muuten onnistui lähes täydellisesti.

Presidentti Musevani oli kutsunut Netanyahun lisäksi Sudanin Sudanin Itsenäisyysneuvoston puheenjohtaja Abdel Fattah Abdelrahman Burhanin, jonka kanssa he sopivat yhteistoiminnan aloittamiseksi suhteitten normalisoimiseksi.

”Pääministeri Netanyahu uskoo, että Sudan siirtymässä uuteen ja positiiviseen suuntaan, josta hän informoi myös USA:n ulkoministeri Pompeota”, sanotaan pääministerin kanslian julkaisemassa lausunnossa. Pompeo soitti Burhanille pyytäen häntä vierailemaan Yhdysvalloissa.

Aiemmin Netanyahu ilmoitti, että Uganda harkitsee lähetystönsä muuttamista Jerusalemiin. Jos se toteutuu, Israel avaa lähetystönsä Ugandan pääkaupunkiin Kampalaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275512,

03. Sudanin hallituksen tiedottaja Faisal Mohammed Salih sanoi, ettei hallitusta ollut informoitu kenraali Abdel Fattah al-Burhanin tapaamisesta Netanyahun kanssa, vaan se sai tiedon siitä mediasta.

Hän sanoi hallituksen odottavan kenraalin paluuta Ugandasta selvittämään tilannetta.

Palestiinan edustajat katsovat tapaamisen merkitsevän puukoniskua selkään, koska se tapahtui muutama päivä sen jälkeen, kun Sudan antoi äänensä arabiliiton jäsenten kanssa tuomitessaan Trumpin rauhansuunnitelman.

Sudanin armeijan upseeri sanoi nimettömänä, ettei hänellä ole oikeutta puhua asiasta, mutta että al-Burhan suostui tapaamiseen, koska sen uskotaan voivan vaikuttaa USA:n asettamien sanktioitten helpottamiseen ja Sudanin poistamiseen terrorijärjestöjen listalta. Sudanin talous kärsii pahoin sanktioista.
https://www.timesofisrael.com/sudan-government-says-not-notified-of-leaders-meeting-with-netanyahu/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275525,

04. Pääministeri Netanyahu sanoo useaan otteeseen kahden vuoden aikana pyrkineensä järjestämään kolmikanta-neuvottelut USA:n ja Marokon kanssa, mutta Trumpin turvallisuusneuvonantaja John Bolton vastusti sitä kiivaasti, kertoo TV-kanava 13.

Netanyahu ehdotti sopimusta, jolla USA tunnustaisi Marokon itsenäisyyden kiistanalaisesta LänsiSaharan alueesta, ja vastalahjaksi Marokko tulisi aloittamaan suhteiden normalisoimisen Israelin kanssa.

Netanyahu puhui asiasta Washingonissa, mutta USA ei ollut valmis siihen.
Boltonin poistuttua syyskuussa Valkoisen Talon vahvuudesta asia on syytä nostaa uudelleen esiin.

Eräs israelilainen virkailija sanoo marokkolaisten olevan hyvin tyytymättömiä Netanyahun lupauksiin, joita ei ole toteutettu käytännössä, ja että Netanyahu käytti Rabatin suhteitaan poliittisten ongelmiensa helpottamiseksi.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-sought-deal-with-us-morocco-to-allow-normalization-of-ties-report/,

05. Netanyahu hallitus ei hyväksy Trumpin suunnitelman mukaisia rajoja. joihin sisältyy 3 israelilaisen kaupungin, ns triangelin, liittäminen PA/PLO:n alueisiin. Kaupunkien arabiasukkaat vastustavat sanoen mieluummin jäävänsä Israeliin.

Toiseksi hallitus haluaa hyväksyä sopimusversion, jossa ei mainita Palestiinan valtiota.
Triangelin alue sijaitsee kaakkoon Haifasta lähellä Jeninin arabikaupunkia, siihen kuuluu 14 kaupunkia ja kylää, joissa asuu yli 260 000 Israelin arabia.
https://www.timesofisrael.com/pmo-dismisses-notion-of-redrawing-borders-moving-arab-towns-to-palestine/,

Netanyahu suunnittelee Sopimuksen käsittelyä hallituksessa, ensiksi vaikka symbolisena, tunnustellakseen puolueiden suhtautumista siihen. Häntä kiinnostaa erityisesti Libermanin asennoituminen siihen, jos Israel Beitenu saa maaliskuun 4.päivän vaaleissa edelleen ”kuninkaantekijän” aseman.

Likud ja Yamina liittolainen sanovat äänestävänsä sitä vastaan hallituksessa, jos sinä mainitaan Palestiinan valtio.

06. Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen johtajat ovat pyrkineet pysyttelemään yhtenäisenä blokkina saadakseen äänensä paremmin kuuluville. He sanovat, ettei yhteistä kantaa ole vielä virallisesti laadittu, mutta että he vastustavat sopimuksen muutamia kohtia, joissa puhutaan Palestiinan valtiosta.

Arielin kaupungin pormestari sanoo irtautuvansa juutalaisyhteisöjen ryhmästä, koska se vastustaa sopimusta nykyisessä muodossaan. Hän sanoo, että lausunto oli laadittu ilman, että Arielin edustaja olisi voinut vaikuttaa siihen.
https://www.timesofisrael.com/ariel-mayor-quits-settlement-umbrella-group-over-its-opposition-to-trump-plan/,

07. Israelin terveysviranomaiset valmistautuvat Kiinassa puhjenneen corona-virus epidemian ilmenemiseen myös Israelissa.

Viranomaiset varoittavat yhtiöitä pakottamasta työntekijöitään takaisin töihin ilman määrättyä karanteeniaikaa.

Kiinasta palaavia ihmisiä kehotetaan jäämään kotiinsa 14 vuorokauden ajaksi varmistaakseen, etteivät he ole saaneet tartuntaa Kiinassa ollessaan. Kaikkia ei kuitenkaan pystytä tarkastamaan, kuten lähetystöjen henkilökunta.
https://www.timesofisrael.com/health-ministry-says-illegal-to-require-israelis-returning-from-china-to-work/,

08. IDF:n hyökkäysjoukkojen harjoitusosaston entinen komentaja sanoo, että Israelin maajoukkojen täytyy muuttaa asennettaan ja harjoituksiaan voidakseen taistella voitokkaasti vihollisiaan vastaan.

Puhuessaan 103 FM Radiossa Amidror sanoi: ”Ensiksi tulee ymmärtää, että yksi etu vihollisilla on siinä, että he toimivat kotiseudullaan”.

”Arvostan Hizbullahin ja Hamasin taistelijoita, että he ovat laadultaan parempia kuin IDF:n sotilaat, sillä he ovat vanhempia, palvelevat pitempään kuin ase-velvolliset, ja harjoittelevat pitempään kuin IDF:n sotilaat”.

”Terroristeilla on taisteluhenki, mitä heillä ei ollut aiemmin, eivätkä IDF:n sotilaat uskalla ylittää turva-aitaa mennäkseen Gazan kaistalle.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275554,

09. Israelin laivasto yhdessä Shabakin (Turvallisuusjärjestö) kanssa estivät aseiden salakuljetusyrityksen Gazan kaistalle Siinain pohjoisosasta.

Merisotilaat pysäyttivät epäillyn aluksen ja pidättivät sieltä löydetyt kaksi epäiltyä. He tunnustivat aseitten olleen matkalla Hamasin merijoukoille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275547,

10. Israelin puolustusministeri Naftali Bennett matkustaa Yhdysvaltoihin, jossa hän tapaa USA:n puolustusministeri Mark Esperin.

Heidän uskotaan puhuvan uhkakuvista Lähi-Idässä, mukaan lukien Iranin agressiivisuus sekä Iranin pyrkimys linnoittautua Syyriaan pyrkimyksissään saada ydinaseita.

Bennettin uskotaan myös pyytävän USA:ta pitkälle kehitettyjä aseita voidakseen vastata Iranin laajennuspyrkimyksiin. Yuval Steinitz toimii puolustusministerinä Bennettin matkan aikana.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275544,

11. Voisiko ”Jordanian optio” palvella Israelin turvallisuustarpeita paremmin kuin Deal on the Century? Siitä on useampia versioita, mutta paras lienee suunnitelma, jossa Jordania valvoo Juudean ja Samarian arabeja.

Tämä poistaisi Israelin niskasta epäluotettavan naapurin ja korvaisi sen Jordanialla, johon Israelin voisi asettaa luottamuksensa. Se myös vahvistaisi USA:n näkemystä, että Jordania on palestiinalaisten valtio.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275522,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05 -13; Tiberias 11 -19; Suolameri 14 -21; Eilat 11 -23 +C-astetta, tänään puolipilvistä; huomenna aurinkoisempaa.

Olen ollut aamusta lähtien huonovointinen, kuumetta lienee ollut, mutta nyt se tuntuu hellittävän. Raukeus ja raskas olo pysyvät vielä.

Hamas uhkaa viedä meritse kyynelkaasutynnyreitä Israelin rannikolle. Räjähteillä varustettuja ilmapalloryppäitä Gazasta lähetetään yhtenään.
https://www.ynetnews.com/article/SJ11WI18fU#autoplay,

TIISTAI 04.02.2020

TIISTAI 04.02.2020
UUTISIA ISRAELISTA
01. Israelin pyrkimykset suhteitten lämmittämiseksi Afrikan maihin jatkuvat, useimmiten salaisina kuin julkisina, sillä useimmilla niistä on perinteisiä liitto-suhteita PA/PLO:n suuntaan.

Tällaisissa olosuhteissa niiden lähentyminen Israelia koetaan petturuutena, mikä asettaa niiden johtajat kallion ja kovan paikan väliin.

02. Pääministeri Benyamin Netanyahu lensi maanantaina Ugandaan presidentti Yoweri Musevenin kutsusta.

Uganda tuli median palstoille Israelin 1972 suorittaman huikean uskaliaan pelastus-operaation aikana Entebben lentokentälle terroristien Ugandaan viemiensä panttivankien vapauttamiseksi. Netanyahun veli Joni sai surmansa operaatiossa, joka muuten onnistui lähes täydellisesti.

Presidentti Musevani oli kutsunut Netanyahun lisäksi Sudanin Sudanin Itsenäisyysneuvoston puheenjohtaja Abdel Fattah Abdelrahman Burhanin, jonka kanssa he sopivat yhteistoiminnan aloittamiseksi suhteitten normalisoimiseksi.

”Pääministeri Netanyahu uskoo, että Sudan siirtymässä uuteen ja positiiviseen suuntaan, josta hän informoi myös USA:n ulkoministeri Pompeota”, sanotaan pääministerin kanslian julkaisemassa lausunnossa. Pompeo soitti Burhanille pyytäen häntä vierailemaan Yhdysvalloissa.

Aiemmin Netanyahu ilmoitti, että Uganda harkitsee lähetystönsä muuttamista Jerusalemiin. Jos se toteutuu, Israel avaa lähetystönsä Ugandan pääkaupunkiin Kampalaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275512,

03. Sudanin hallituksen tiedottaja Faisal Mohammed Salih sanoi, ettei hallitusta ollut informoitu kenraali Abdel Fattah al-Burhanin tapaamisesta Netanyahun kanssa, vaan se sai tiedon siitä mediasta.

Hän sanoi hallituksen odottavan kenraalin paluuta Ugandasta selvittämään tilannetta.

Palestiinan edustajat katsovat tapaamisen merkitsevän puukoniskua selkään, koska se tapahtui muutama päivä sen jälkeen, kun Sudan antoi äänensä arabiliiton jäsenten kanssa tuomitessaan Trumpin rauhansuunnitelman.

Sudanin armeijan upseeri sanoi nimettömänä, ettei hänellä ole oikeutta puhua asiasta, mutta että al-Burhan suostui tapaamiseen, koska sen uskotaan voivan vaikuttaa USA:n asettamien sanktioitten helpottamiseen ja Sudanin poistamiseen terrorijärjestöjen listalta. Sudanin talous kärsii pahoin sanktioista.
https://www.timesofisrael.com/sudan-government-says-not-notified-of-leaders-meeting-with-netanyahu/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275525,

04. Pääministeri Netanyahu sanoo useaan otteeseen kahden vuoden aikana pyrkineensä järjestämään kolmikanta-neuvottelut USA:n ja Marokon kanssa, mutta Trumpin turvallisuusneuvonantaja John Bolton vastusti sitä kiivaasti, kertoo TV-kanava 13.

Netanyahu ehdotti sopimusta, jolla USA tunnustaisi Marokon itsenäisyyden kiistanalaisesta LänsiSaharan alueesta, ja vastalahjaksi Marokko tulisi aloittamaan suhteiden normalisoimisen Israelin kanssa.

Netanyahu puhui asiasta Washingonissa, mutta USA ei ollut valmis siihen.
Boltonin poistuttua syyskuussa Valkoisen Talon vahvuudesta asia on syytä nostaa uudelleen esiin.

Eräs israelilainen virkailija sanoo marokkolaisten olevan hyvin tyytymättömiä Netanyahun lupauksiin, joita ei ole toteutettu käytännössä, ja että Netanyahu käytti Rabatin suhteitaan poliittisten ongelmiensa helpottamiseksi.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-sought-deal-with-us-morocco-to-allow-normalization-of-ties-report/,

05. Netanyahu hallitus ei hyväksy Trumpin suunnitelman mukaisia rajoja. joihin sisältyy 3 israelilaisen kaupungin, ns triangelin, liittäminen PA/PLO:n alueisiin. Kaupunkien arabiasukkaat vastustavat sanoen mieluummin jäävänsä Israeliin.

Toiseksi hallitus haluaa hyväksyä sopimusversion, jossa ei mainita Palestiinan valtiota.
Triangelin alue sijaitsee kaakkoon Haifasta lähellä Jeninin arabikaupunkia, siihen kuuluu 14 kaupunkia ja kylää, joissa asuu yli 260 000 Israelin arabia.
https://www.timesofisrael.com/pmo-dismisses-notion-of-redrawing-borders-moving-arab-towns-to-palestine/,

Netanyahu suunnittelee Sopimuksen käsittelyä hallituksessa, ensiksi vaikka symbolisena, tunnustellakseen puolueiden suhtautumista siihen. Häntä kiinnostaa erityisesti Libermanin asennoituminen siihen, jos Israel Beitenu saa maaliskuun 4.päivän vaaleissa edelleen ”kuninkaantekijän” aseman.

Likud ja Yamina liittolainen sanovat äänestävänsä sitä vastaan hallituksessa, jos sinä mainitaan Palestiinan valtio.

06. Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen johtajat ovat pyrkineet pysyttelemään yhtenäisenä blokkina saadakseen äänensä paremmin kuuluville. He sanovat, ettei yhteistä kantaa ole vielä virallisesti laadittu, mutta että he vastustavat sopimuksen muutamia kohtia, joissa puhutaan Palestiinan valtiosta.

Arielin kaupungin pormestari sanoo irtautuvansa juutalaisyhteisöjen ryhmästä, koska se vastustaa sopimusta nykyisessä muodossaan. Hän sanoo, että lausunto oli laadittu ilman, että Arielin edustaja olisi voinut vaikuttaa siihen.
https://www.timesofisrael.com/ariel-mayor-quits-settlement-umbrella-group-over-its-opposition-to-trump-plan/,

07. Israelin terveysviranomaiset valmistautuvat Kiinassa puhjenneen corona-virus epidemian ilmenemiseen myös Israelissa.

Viranomaiset varoittavat yhtiöitä pakottamasta työntekijöitään takaisin töihin ilman määrättyä karanteeniaikaa.

Kiinasta palaavia ihmisiä kehotetaan jäämään kotiinsa 14 vuorokauden ajaksi varmistaakseen, etteivät he ole saaneet tartuntaa Kiinassa ollessaan. Kaikkia ei kuitenkaan pystytä tarkastamaan, kuten lähetystöjen henkilökunta.
https://www.timesofisrael.com/health-ministry-says-illegal-to-require-israelis-returning-from-china-to-work/,

08. IDF:n hyökkäysjoukkojen harjoitusosaston entinen komentaja sanoo, että Israelin maajoukkojen täytyy muuttaa asennettaan ja harjoituksiaan voidakseen taistella voitokkaasti vihollisiaan vastaan.

Puhuessaan 103 FM Radiossa Amidror sanoi: ”Ensiksi tulee ymmärtää, että yksi etu vihollisilla on siinä, että he toimivat kotiseudullaan”.

”Arvostan Hizbullahin ja Hamasin taistelijoita, että he ovat laadultaan parempia kuin IDF:n sotilaat, sillä he ovat vanhempia, palvelevat pitempään kuin ase-velvolliset, ja harjoittelevat pitempään kuin IDF:n sotilaat”.

”Terroristeilla on taisteluhenki, mitä heillä ei ollut aiemmin, eivätkä IDF:n sotilaat uskalla ylittää turva-aitaa mennäkseen Gazan kaistalle.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275554,

09. Israelin laivasto yhdessä Shabakin (Turvallisuusjärjestö) kanssa estivät aseiden salakuljetusyrityksen Gazan kaistalle Siinain pohjoisosasta.

Merisotilaat pysäyttivät epäillyn aluksen ja pidättivät sieltä löydetyt kaksi epäiltyä. He tunnustivat aseitten olleen matkalla Hamasin merijoukoille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275547,

10. Israelin puolustusministeri Naftali Bennett matkustaa Yhdysvaltoihin, jossa hän tapaa USA:n puolustusministeri Mark Esperin.

Heidän uskotaan puhuvan uhkakuvista Lähi-Idässä, mukaan lukien Iranin agressiivisuus sekä Iranin pyrkimys linnoittautua Syyriaan pyrkimyksissään saada ydinaseita.

Bennettin uskotaan myös pyytävän USA:ta pitkälle kehitettyjä aseita voidakseen vastata Iranin laajennuspyrkimyksiin. Yuval Steinitz toimii puolustusministerinä Bennettin matkan aikana.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275544,

11. Voisiko ”Jordanian optio” palvella Israelin turvallisuustarpeita paremmin kuin Deal on the Century? Siitä on useampia versioita, mutta paras lienee suunnitelma, jossa Jordania valvoo Juudean ja Samarian arabeja.

Tämä poistaisi Israelin niskasta epäluotettavan naapurin ja korvaisi sen Jordanialla, johon Israelin voisi asettaa luottamuksensa. Se myös vahvistaisi USA:n näkemystä, että Jordania on palestiinalaisten valtio.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275522,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05 -13; Tiberias 11 -19; Suolameri 14 -21; Eilat 11 -23 +C-astetta, tänään puolipilvistä; huomenna aurinkoisempaa.

Olen ollut aamusta lähtien huonovointinen, kuumetta lienee ollut, mutta nyt se tuntuu hellittävän. Raukeus ja raskas olo pysyvät vielä.

Hamas uhkaa viedä meritse kyynelkaasutynnyreitä Israelin rannikolle. Räjähteillä varustettuja ilmapalloryppäitä Gazasta lähetetään yhtenään.
https://www.ynetnews.com/article/SJ11WI18fU#autoplay,