SUNNUNTAI 08.03.2020

SUNNUNTAI 08.03.2020
01. Lyhyt katsaus Coronavirus-epidemian tilanteeseen maailmalla tällä hetkellä,
mikä vaihtuu kaiken aikaa, lukumäärät sen mukana.

Kiina johtaa edelleen COVID19 tartuntojen ja kuolontapausten määrää, mutta huomio on siirtymässä yhä enemmän Kiinan ulkopuolelle.

Jesajan kirjassa todetaan, että suuria onnettomuuksia edeltävät tuholaisten toiminnan yleistyminen. Kiinassa eletään nyt Rotan-vuotta.

Maailmassa on nyt testattu 102 000 positiivista coronavirus-tapausta, kuolonuhreja on rekisteröity kaikkiaan 3 480.

Italiassa viruksen kuolonuhreja on 197, ja nousi siitä edelleen 233:en.
Italia harkitsee Lombardian alueen, sen 10 miljoonan asukasta, ja 11 provinssia Italian 19 muilla alueilla, mukana taloudellinen pääkaupunki Milano, asettamista karanteeniin. Koulut ja yliopistot Lombardiassa suljetaan ainakin 03.04. saakka, jota hallitus muutti pian 15.03. saakka.

Liikenne Lombardian karanteeni-alueille on kielletty, paitsi hätätauksissa.
Tartuntojen määrä Italiassa nousi lauantaina 5 883 tapaukseen, mikä on korkein Euroopassa. Kahvilat ja ravintolat voivat olla auki, jos ne takaavat asiakkaittensa pysyvän ainakin metrin päässä toisistaan.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51787238,

Iran on kuolonuhrien määrässä kolmantena, 145 uhriluvullaan, Iran raportoi yli tuhannesta tartunnan saaneesta yön aikana. Tartunnan saaneiden määräksi ilmoitetaan lähes 6 000. Kuolleiden joukossa on kaksi parlamentin jäsentä.

EteläKorea on neljäntenä 42 kuolonuhriluvullaan.

Kaikkiaan 90 maata Kiinan ulkopuolella ovat raportoineet tartunnoista, mukana Colombia, Costa Rica, Cambodia, Malta ja Paraguai, jotka ovat raportoineet ensimmäisistä COVID19 tartunnoista viimeisen 24 tunnin aikana.

Kiinan Quanshoun kaupungissa 5-kerroksinen hotelli romahti jättäen 70 ihmistä loukkuun raunioitten alle, 2 ihmistä on löydetty kuolleina. Hotellia käytettiin tartunnan saaneiden karanteenipaikkana. 38 ihmistä kaivettiin raunioista. https://www.wnd.com/2020/03/china-hotel-used-coronavirus-quarantine-collapse-70-people-trapped/,
Kiina julisti pakolliseen karanteeniin miljoonia ihmisiä, minkä johdosta WHO kiitti Kiinan hallitusta COVID19 epidemian hallitsemisesta.

EteläKorea raportoi 93 uudesta tartuntatapauksesta. Yli puolet EteläKorean tartunnan saaneiden lukumäärästä yhdistetään salaperäiseen Shincheonjin Jeesus-kirkkoon, jossa vieraillut nainen testattiin positiiviseksi helmikuun puolivälissä.
Sen jälkeen tartuntatapausten määrä nousi suhteettomasti. EteläKoreassa tartuntojen määräksi ilmoitetaan 7 134 tapausta.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Italy-poised-to-lock-down-Lombardy-after-coronavirus-jump-620152,
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51787238,
https://www.wnd.com/2020/03/get-ready-italian-doctors-warn-europe-coronavirus-impact-hospitals, /

Italiassa harkitaan eläkelääkärien ja sairaanhoitajien kutsumista sairaaloihin COVID19 tapausten ylittäessä niiden kapasiteetin. Toiseksi Italia harkitsee intenssiivi-hoitoa tarvitsevien paikkojen rajoittamista sairaaloissa.

Tämän epäillään kohdistuvan rajoittavasti nimenomaan vanhuksiin ja niihin ihmisiin joiden immuniteetti on hoitojen tai pillereiden vuoksi heikko.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/,

02. USA:n Pentagon, joka valvoo 1.3 miljoonaa aktiivipalvelusta suorittavaa sotilasta, arvioi, että 75 000 USA:n sotilasta ovat osoittaneet COVID19 tartunnan oireita.
Se ei vielä vaaranna USA:n puolustuskykyä, mutta heikentää merkittävästi armeijan voimaa ja sen pelotteluvaikutusta maailmalla.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/word-from-the-pentagon-75-000-u-s-troops-globally-showing-signs-of-covid-19-infection,

03. Pääministeri Netanyahu arvioi COVID19 saavuttaneen maailmalla pandemian tason, mutta WHO viivyttelee taloudellisten laskelmien vuoksi sen toteamista.

Israelin Terveysministeriö harkitsee karanteenimääräysten laajentamista uusiin maihin, myös Yhdysvaltain joistakin valtioista tuleville matkustajille.
https://www.debka.com/mivzak/emergency-in-new-york-state-as-covid-19-cases-spiral-to-76/,

04. Israelissa rekisteröityjen COVID19 tapausten määrä on nyt 25, mutta Terveys-ministeriö (TM) kehottaa kansalaisia nostamaan henkilökohtaisia varotoimiaan, joista käsien peseminen on ensisijalla, ja välttämään turhan läheistä kontaktia ihmisten kanssa liikkuessaan etenkin kauppahalleissa ja busseissa.

Koska lasten ja nuorten immuniteetti näyttää kestävän paremmin viruksen tartuntayritykset, hallitus harkitsee nuorten palkkaamista yleisöpalvelujen toimiin. Toiseksi asukkaitten käyttämiä yhteisiä tiloja tulee desinfioida usein, ja muutenkin käyttäytyä organisoidulla ja huolellisella tavalla, ilman paniikkia, TM opettaa.

80 000 israelilaista ovat alistuneet omaehtoiseen karanteeniin kodeissaan, suuria ihmismääriä kokoavat tilaisuudet on peruttu tai siirretty.
Terveysminiteriö kehottaa kansalaisia rajoittamaan vähemmän tärkeitten ulkomaan-matkojen toteuttamista toistaiseksi.
https://www.timesofisrael.com/2-more-israelis-diagnosed-with-coronavirus-bringing-total-to-23/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276972,

05. UUTISIA LYHYESTI

- Paniikkia ei ole vielä havaittu Israelissa, mutta ehkä uutisraporttien leviämisen myötä kauppaketjut kertovat asteittaisesta myyntilukujen noususta, erityisesti toilettipaperit, käsien puhdistamistarvikkeet ja kasvosuojavarusteet ovat myyntilistojen nousun kärjessä.
Suuren tavarataloketjut ovat varautuneet myynnin lisääntymiseen ja lisäävät ajoissa varastojensa määrää.
https://www.timesofisrael.com/israelis-join-global-panic-buying-amid-coronavirus-fears/,
- Ala olevassa linkissä annetaan ohjeitä, miten voisi parhaiten estää COVID19 tartunnan saamisen.
https://www.timesofisrael.com/what-really-works-to-keep-coronavirus-away/,
- Risteilyalus Grand Princess, joka ei saanut lupaa ankkuroitua San Franciscon satamaan, koska sen yli 3 500 matkustajan joukosta testattiin 20 positiivista COVID19 henkilöä, sai luvan höyrytä toiseen satamaan.
Alus saa risteillä USA:n Washingtonin Oaklandin satamaan Kaliforniassa.

Kolumbian alueen pormestari Mureil Bowser sanoi testien USA:n Florensic Sciences yleisessä laboratoriossa paljastaneen ensimmäisen todennäköisen corona-virustapauksen alueella.
Perjantaina 2 israelilaista, jotka osallistuivat AIPAC-konferenssiin Washingtonissa, testattiin positiivisiksi.
https://www.timesofisrael.com/us-cruise-ship-allowed-to-dock-first-covid-19-case-reported-in-washington-dc/,

- Terveysministeriön kiellosta huolimatta järjestää suuria yleisötapahtumia Israelissa, IDF järjesti torstaina suuren seremonian armeijan tukikohdassa maan keskiosassa. Tilaisuuteen osallistui sotilaita ja siviilihenkilöitä, kuten Haaretz raportoi.
Seremonian tarkoituksena oli päättää sotilaille tarkoitettu ”Beret march” heidän koulutusjaksonsa lähestyessä loppuaan Nahal jalkaväki-prikaatissa.

Haaretz kertoo, että tilaisuuden jälkeen sotilaat ja paikalle tulleet siviilit, sotilaitten vanhemmat ja omaiset, sekoittuivat vapaasti keskenään paikallisen tavan mukaan onnittelusyleilyineen ja pusuineen.
https://www.timesofisrael.com/idf-holds-major-ceremony-despite-warnings-of-coronavirus-spread/,

- Poliittinen jännitys Israelin valtapuolueitten välillä on kärjistynyt siinä määrin, että ”kalifiksi kalifin paikalle” havittelevalle SiniValkoisten johtajalle Benny Gantzille lisättiin henkilökohtaista Knessetin henkivartiointia. Sosiaalisessa mediassa esiintyi aiemmin kiihottava kehotus: ”Gantzin surmaaminen Rabin aukiolla”, antoi aiheen henkivartijan lisäämiseksi.

Gantz syytti siitä Netanyhua sanoen: ”Netanyahu, lopeta villi kiihotus. Äläkä sano myöhemmin, ettet tiennyt”, kuten Gantzin FB-viestissä todetaan.
https://www.timesofisrael.com/security-upped-for-benny-gantz-after-online-death-threats/,

- Gantzin korkea avustaja lähetti oikeuskansleri Avichai Mandelblitille kehotuksen tutkia useita murtoja Gantzin käsipuhelimen, koska tiedot sieltä olivat vuotaneet julkisuuteen, kuten TV-kanava 13 raportoi lauantaina.
https://www.timesofisrael.com/gantz-aide-asks-ag-to-investigate-alleged-campaign-phone-tracking/,

- Israel Beitenu johtaja Avigdor Liberman sanoo halveksivansa Netanyahua siksi, että Netanyahu oli tehnyt useita nimettömiä, mutta laillisia hyökkäyksiä häntä ja hänen perhettään kohtaan. ”Ei mitään mahdollisuutta poliittiseen yhteistoimintaan Bibin kanssa” hän todisteli.

Liberman (Libi) kertoi liittolaisilleen, että 2019 hän ja hänen perheensä olivat joutuneet nimettömien syytösten kohteiksi, joista hän informoi poliisia, syyttäjiä ja verovirkailijoita: 5 niistä anonyymejä, 2 oikeistolaisen journalistin, News1 Websivun omistajan, Yoav Yitzhakin tekemiä.
https://www.timesofisrael.com/liberman-said-to-loathe-netanyahu-for-anonymous-legal-attacks-on-him-his-kids/,
- Raporttien mukaan SiniValkoisten johtaja Benny Gantz aloittaa hallituksen muodostamisneuvottelut, täysin epävirallisesti, koska presidentti Reuven Rivlin ilmoitti, ettei hän anna hallituksen muodostamistehtävää ennen kuin hän on saanut vaalien viralliset tulokset: 17.03. jälkeen.

Tuo päivämäärä on monin tavoin kohtalokas, silloin Netanyahu joutuu vastaamaan oikeudessa häntä vastaan nostettuihin syytteisiin oikeudessa.

Kan Reshet Bet raportin mukaan SiniValkoisten johtavat virkailijat sanovat – puolueen sisäisinä keskusteluina – että puolueella on vaikeuksia saada tarvittava 61 kansanedustajan tuki Knessetissä, jos se perustuu Israelin arabien Joint List kannatukseen hallituksen ulkopuolelta.

Kaksi kansanedustajaa Yoaz Hendel ja Zvika Hauser estivät Gantzia muodostamasta vähemmistöhallitusta edellisten vaalien jälkeen.
Likud pyrkii kaikin tavoin saamaan SiniValkoisten Knessetin ehdokkaita loikkaamaan oikeistoleiriin. Likud tarvitsee 3 kansanedustajaa 58 lisäksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276974,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276957,

- Liberman (Libi) esitti omat vaatimuksensa liittymisestä hallitukseen:
Hän vaatii siviilivihkimistä, koska nykyinen käytäntö pakottaa monet avioliittoon aikovat matkustamaan ulkomaille saadakseen vihkimis-todistuksen.
Toiseksi hän vaatii kuntarabbeille oikeutta suorittaa kääntymiset.
Tämä vapauttaisi entisen NL:n maista tulleet rabbinaatin pakkopaidasta.

Muita Libin vaatimuksia ovat: 70 %:n minimitulo minimipalkoista kaikille eläkeläisille, jotka elävät toimeentulotuen tai vanhuuseläkkeen varassa.
Julkisen liikenteen (sapatti) valvonta tulee antaa kuntahallituksille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276977,

- Purim-ajan COVID19 hupijuttuna Tanskalainen synagoga kehottaa seurakuntalaisia pitämään kipaa suunsa edessä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276956,

- Brasilian presidentti Bolsinaro sanoi Trumpin isännöimässä tilaisuudessa Mar-a-Lago keskuksessa Brasilian tukevan ”Peace for Prosperity” suunnitelmaa. USA:n tiimi lisäsi siihen kaksi teollisuuspuistoa.
Presidentit keskustelivat maailmaa riepottavista kysymyksistä (Venezuela ja Iran) löytääkseen maiden yhteisen kannan niiden hoitamiseksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276973,

- 13 amerikkalaista kristittyä jäivät loukkuun Betlehemiin Betlehemiin PA:n julistettua kaupungin ja Beit Jalan 14 vrk:n karanteeniin.
https://www.breakingisraelnews.com/146454/13-american-christian-pilgrims-stuck-in-bethlehem-quarantine-amid-coronavirus-fears/,

- 8 % Iranin johdosta on saanut COVID19 tartunnan, heidän joukossaan Hossein Sheikholeslam, entinen Iranin lähettiläs Syyriaan, joka oli mukana Iranin Islamilaisen Tasavallan siepattua USA:n lähetystön 52 virkailijaa 444 päivän ajaksi panttivangeikseen vuonna 1979. Hän menehtyi 68-vuotiaana.
https://www.breakingisraelnews.com/146360/iranian-leader-who-took-us-hostages-dead-from-coronavirus-8-of-irans-leadership-infected/,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 10 -21; Tiberias 3 -27; Suolameri 17 -26; Eilat 16 -29 +C-astetta. aurinkoista tänään, huomenna puolipilvistä. Lämpötila nousee parin asteen verran. Tuuli on ollut turhan voimakas, mikä aiheuttaa epämukavuutta.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019