TORSTAI 13.02.2020

TORSTAI 13.02.2020
01. Sateet näyttävät menneen tältä erää, aurinko paistaa tällä hetkellä kauniisti, mutta ilma tuntuu kuitenkin viileähköltä useita päiviä kestäneiden sadekuurojen jälkeen. Lämpömittarin näyttö osoitti aamulla 9 asteen lämpöä, joka noussee iltapäivään mennessä 14 asteen tienoille.

Tänään ennusteet lupaavat aurinkoista säätä. Huomisesta lähtien sää muuttuu puolipilviseksi, mutta ”sateet lienevät loppuneet, menneet menojaan”. (Taisi olla ennenaikaista, tulevat takaisin)

02. Japani antoi luvan senioreille, joiden kunto on kohtalainen eikä tartuntaa ole heissä havaittu, sekä 15 Israelin kansalaiselle, jotka Israel pyysi vapauttamaan, poistua Diamond Princess risteilyaluksesta perjantaina.

Japanin terveysministeri Katsunobu Kato sanoi, että seniorimatkustajat, jotka on majoitettu ikkunattomiin hytteihin, saavat luvan poistua perjantaina ja jatkaa karanteeniaan maissa, eikä odottaa alkuperäistä päivää 19.02.

Aluksessa on kaikkiaan 3 500 matkustajaa, joista 218 + yksi virkailija, ovat olleet tartunnan saatuaan tehostetussa karanteenissa. Heidän tilansa – erityisesti seniorien osalta koko aluksen jouduttua karanteeniin - on herättänyt huolta.

Diamond Princess julistettiin karanteeniin sen saavuttua Yokohamaan, lähellä Tokiota, helmikuun 3. päivänä sen jälkeen, kun yhden miehen, joka poistui aluksesta HongKongissa, todettiin saaneen COVID-19 virus-tartunnan, joka on tähän mennessä surmannut 1350 ihmistä MannerKiinassa.

Noin 80 % aluksen matkustajista ovat yli 60-vuotiaita, heistä 215 yli 80-, ja 11 yli 90-vuotiaita. Henkilökuntaa on yleensä 1 100 ja matkustajia 2670.

Ministeri Kato vakuutti Japanin tekevän kaikkensa matkustajien turvallisuuden ja mielenrauhan varmistamiseksi. Hän ei kertonut kuinka monta pääsee poistumaan aluksesta ennen sovittua päivämäärää 19.02.

Japanin kesäolympialaisten on määrä alkaa 24. kesäkuuta 2020.
Tokyo 2020 Olympialaisten presidentti Yoshiro Mori vakuutti torstaina, että kisat tullaan järjestämään alkuperäisten suunnitelmien mukaan.
https://www.ynetnews.com/article/H1n11ZOG7U,

03. Taiwanilla asuva John Little kertoo the Shock Letter artikkelissaan, että Wuhanin coronavirus-epidemiasta levitetään maailman hysteerisessä mediassa puoli-totuuksia ja suoranaisia valheita, jotka aiheuttavat pelkoa ja turvattomuutta.

John Little mainitsee useita tunnettuja web-sivujen kirjoittajia, jotka nämä hyvää tarkoittavat ihmiset ovat jakaneet lukijoilleen totuuksina tutkimatta tarkemmin uutislähteittensä taustoja, muutamat niistä yleisesti luotettavina pidettyjä.

Otan tässä joitakin shokki-kirjeen kohteita käymättä läpi koko repertuaaria, mutta alla olevan linkin kautta englantia taitavat voivat selata sitä.

04. John Little esittelee vaimonsa Mrs. Littlen, joka syntyperäisenä mandarini-kiinaa puhuvana ja jossain määrin Taiwanin Terveyspalvelun osallisena saa raportteja terveyspalvelun henkilöiltä MannerKiinassa. Tämän perusteella hän toteaa:

”Kiinan hallitus valehtelee, minkä näkee siitä, että heidän huulensa liikkuvat”.

Little sanoo, ettei heidän lausuntoihinsa tai julkisten kanavien välittämiin tietoihin voida luottaa, sillä he valehtelevat tuntematta mitään omantunnon tuskia siitä; ainoa mistä he välittävät on valtansa säilyttäminen.(Kiina on valtaosin pakanamaa, kristittyjä on 100 miljoonaa.)

Siksi Kiinan hallitus ponnistelee valtavasti viruksen hallitsemiseksi, Little jatkaa. ”Heidän ensi sijainen huolensa ei ole kuka kuolee virukseen, eikä kansalaisten terveys, he huolehtivat vain siitä, ettei heitä voida syyttää, miten epidemia sai alkunsa, tai miten sitä käsitellään”.

”Kiinasta annettuihin lukuihin ei voida luottaa; ei kuolleitten lukumääriin, ei selviytyneitten eikä tartunnan saaneiden määrään; emme tiedä mikä on totuus”.
Little sanoo, että yksityisten ihmisten haastattelut antavat vain hyvin suppean näkökulman tilanteesta MannerKiinan valtavan laajalla alueella.

Toinen ongelma on Kiinassa valitseva uskomaton korruptio.
Varkaus on yleistä, pienet virkailijat varastavat elintärkeitä tarvikkeita.
Kaiken, mikä lähetetään yksityisesti Kiinan nälkää näkeville, varastetaan.
He varastavat voidakseen myydä sen mustilla markkinoilla voiton saamiseksi, tai nostattaakseen sillä asemaansa Kiina Kommunistisessa Puolueessa.

Little kehottaa välttämään julkisia palveluja avustuksia lähettäessään, vain hyvin yksityisten kanavien, tai henkilön kautta, johon voit luottaa.
Hän ei luota punaiseen Ristiin, eikä sokeasti ns. ”kristillisiin” järjestöihin.

Little käy artikkelissaan läpi valtavia ongelmia, jotka estävät tehokkaan taistelun viruksen hallitsemiseksi. ”Jolla on rahaa ja valtaa, saavat etusijan sairaalapaikoista ja hoidoista lähtien, muut saavat sen, mitä jää jäljelle”.

Lopuksi Little tutkii, ketkä ovat suurimmassa vaarassa, ja siitä on enemmän tietoja, kuin muista kohderyhmistä. Hän luettelee seuraavat:
- Lääkärit, sairaanhoitajat ja sairaalan henkilökunta edustavat suurinta riskiryhmää virustartunnan saamiseksi tai sairastumisesta ja kuolemasta. Tämä aika ei suosi terveyspalvelun henkilöitä Kiinassa. Suojavarusteiden käyttäminen aloitettiin liian myöhään Wuhanin sairaaloissa.
- Toinen suuri riskiryhmä ovat huonossa fyysisessä kunnossa olevat vanhukset. Monet sairaalat ovat havainneet, että potilaitten valtaosa on yli 50 vuotiaita.
20- ja 30-vuotiailla oireet näkyvät heikommin ohittaen seulonnan, mutta sairastuen myöhemmin.
- Huolemme tulisi ensi sijaisesti kohdistua lastemme turvallisuuteen.
Little kehottaa pesemään kätensä aina, silmiä ei tulisi hieroa sormillaan, ja jos on yskää tai nuhaa, käyttämään suojia aina. Silmälasien käyttäminen on myös ongelmallista, koska ne tarvitsevat ajoittaista puhdistamista.
Lopuksi Little esittää huolensa olosuhteista Afrikassa, jossa sairaudet ovat yleisiä eikä hygienian taso ole kehuttava. Hän näkee painajaismaisena tilanteen, jossa Coronavirus saisi esteettä levitä Afrikan mantereelle.
https://omegashock.com/2020/02/12/the-wuhan-coronavirus-some-real-truth/,
05. Tämän hetken tietojen mukaan Japani viranomaiset kieltäytyvät vapauttamasta Diamond Prinscess risteilyaluksella olevat ainakin 15 israelilaista matkustajaa.

Ulkoministeri Israel Katz esitti pyynnön päiviä sitten, mutta Japanin Israelin apulaislähettiläs Kazuhiko Nakamura sanoi armeijan radion lähetyksessä, ettei heitä vapauteta ennen 19.02. määräaikaa, ellei Japanin terveysministeri muuta aiempaa päätöstään.

Nakamuro sanoi, että aluksella on havaittu 44 uutta COVID-19 virustapausta.
https://www.timesofisrael.com/foreign-minister-defends-japans-refusal-to-release-israelis-on-coronavirus-ship/,

06. Israelin Rafael aerospace yhtiön kehittämä puolustusjärjestelmä Drone Dome C-UAS testattiin keskiviikkona vaikeissa olosuhteissa vaativimpia kohteita vastaan.

Järjestelmä pystyi eliminoimaan useita samanaikaisesti lähettyjä droneja, miehittämättömiä pienkoneita, lasersäteellään.

Järjestelmä soveltuu sekä sotilaalliseen että siviilikäyttöön kutsumattomien ja vahingollisten dronien eliminoimiseksi esim. lentokenttien lähellä, kuten tapahtui Gatwickin lentokentällä Englannissa 2018, jossa tuntematon drone pystyi estämään lentoliikenteen kentältä 36 tunnin ajaksi aiheuttaen kaaoksen matkustajaliikenteessä.

Drone Dome C-UAS käyttää joko kovaa (hard) tuhoamista sulattaen dronen, tai pehmeää (soft) tuhoa, ottamalla dronen valvontaansa ja ohjaten sen maahan.
https://www.timesofisrael.com/israeli-laser-defense-system-successfully-intercepts-multiple-drone-targets/,
07. USA:n entinen lähettiläs Jason Greenblatt kutsui YK:n laatimaa ”mustaa listaa”112 yhtiöistä, jotka käyvät kauppaa Juudeassa ja Samariassa sijaitsevien juutalaisyhteisöjen kanssa, ”törkeäksi loukkaukseksi”, ja ”tehden sen juuri nyt USA:n julkistettua laatimansa ”Deal of the Century ” rauhan-suunnitelman luonnoksen”.

”YK vahingoittaa rauhan mahdollisuuksia tehdessään toimia, jotka murentavat maata rauhansuunnitelmien alta” hän sanoi.

Greenblatt kehotti kansalaisia tekemään juuri päinvastoin: Ostamaan ”mustan listan yhtiöiltä” entistä enemmän.
Hän hämmästeli myös PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kantaa USA:n laatimaan suunnitelmaan, voiko hän elää sen kanssa?

”Hänellä on valta ja arvovalta sen toteuttamiseksi. Tiedän hänen voivan täyttää suunnitelman asettamat kriteerit: Israel tarvitsee turvallisuutta ja PA:n tulee juurruttaa pois terrorismi alueeltaan”.

Greenblatt kielsi tiedot, että USA haluaa vähittäistä hallituksen muutosta PA:n alueella: ”USA ei halua hallituksen muutosta; PA:lla on 4 vuotta aikaa täyttää suunnitelman asettamat kriteerit”.
Israel lopetti kaikki yhteydet YK:n ihmisoikeusjärjestön kanssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275948,

08. Kinneretin vedenpinta nousi viikon ajan sateitten johdosta 3.5 sm, ja on nyt 116 sm ylimmän varoituslinjan alapuolella. Hermonvuoren lumien sulaminen voi nostaa vedenpinnan tasolle, jossa sulkuportti avataan veden juoksuttamiseksi Jordanin jokeen ja Suolamerelle, jossa sitä odotetaan hartaasti.

Vedenkorkeus on Kinneretissä nyt 209.96 metriä Välimeren pinnan alapuolella.
Sääennuste lupaa tänään puolipilvistä säätä, ilman lämpötilan noustessa lähemmäs ajankohdan normaalilämpötilaa. Yöllä on pilvistä tai osittain pilvistä, alavilla mailla ja Negevissä voi olla aamusumua.

Yön aikana ukkossateet voivat levitä maan pohjois- ja keskiosiin, joissa ne vähitellen voimistuvat. Sunnuntaiksi ennustetaan sateita ukkosten seuraamina. Tulvia odotetaan Jordanin laaksossa, Juudean erämaassa, ja Suolameren alueilla. Sateet siirtyvät Negevin pohjoisosiin heiketen paikallisiksi kuuroiksi. Lämpötilat alenevat uudelleen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275949.

09. Puolueet järjestelevät vaalien jälkeisen hallituksen muodostamista. SiniValkoinen ei halua arabien Jointlistaa hallitukseen, mutta hyväksyy hallituksen ulkopuolisen tuen. Liberman lupaa, että hän voi tulla samaan hallitukseen Meretzin kanssa, jos tarvitaan.

Netanyahu jatkaa pienpuolueitten eliminoimista, joista Yamina on hänen tuhoamisvuorossaan. Hän ei maininnut puolustusministeriä Bennettiä
lainkaan esitellessään keskiviikkona turvallisuusuhkaa etelässä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275931,

10. Iranin armeijan komentaja uhkaa uudelleen Israelia tuholla, ja sanoo odottavansa tekosyytä Tel Avivin raunioittamiseksi kokonaan.

23 ihmistä sai surmansa ennen aamunkoittoa tehdyssä ilmaiskussa Damaskoksen lentokentälle, josta syytetään Israelia. 3 olivat iranilaisia.
https://www.ynetnews.com/article/By9I2jWmU,

Israelin arabi sanovat, että he ovat israelilaisia, eivät palestiinalaisia, ja ovat tohkeissaan puheista, että kolmion arabikaupungit liitetään Palestiinan valtioon, jota he halveksivat jälkeenjääneenä reliikkinä.
https://www.ynetnews.com/article/Hk4ZXKpMU,
https://www.ynetnews.com/article/HyvqhJGmL,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -14; Tiberias 10 -22; Suolameri 14 -23; Eilat 14 -27 +C-astetta, pohjoisoissa puolipilvistä, etelässä aurinkoista, huomenna puolipilvistä, lämpötilat nousevat hieman.

Voivatko ei juutalaiset kansat liittyä sopimukseen Israelin Jumalan kanssa?
Artikkelissa selvitetään, miten se onnistuu: ympärileikkaus, kaste ja uhri. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275927,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019