SUNNUNTAI 12.01.2020

SUNNUNTAI 12.01.2020
UUTISIA ULKOMAILTA
01. WND kertoo henkilöstönsä laatimassa artikkelissa ”Iranin 1 miljoonan kristittyjen muodostamasta yhteisöstä, jota pidetään maailman nopeimmin kasvavana maailmassa, ja joka valmistautuu potentiaalisen kriisin aiheuttaman tuhon ja tilaisuuden ”tsumaniin” terroristijohtaja Qassem Soleimanin surman seurauksena”, kertoo Lazarus Yeghnazar.

Yeghnazar johtaa ”222 Ministries International”, uusia seurakuntia perustavaa ja valmentavaa, verkostoa, johon kuuluvat satelliitti-TV:n ohjelmat ja yli 50 maanalaista seurakuntaa Iranissa.

Yeghnazar puhui Virginiassa palvelevalle papille ja kirjailijalle Dane Skeltonille haastattelussa, jonka julkaisi ”Christianity Today”.

Hän sanoi, että ”Iranissa on täydellinen epävarmuus ja ahdistus US drone-hyökkäyksen seurauksena, joka surmasi kenraali Soleimanin 03.01.2020.

”Kristityiltä on riistetty lähes kaikki oikeudet ja kansalaisten etuoikeudet ” Yeghnazar sanoi. ”Vapaus uskontonsa harjoittamiseen, ja vapaus yhteisiin kokouksiin ovat lähes olemattomat; työpaikat, omaisuus ja eläkkeet on poistettu heiltä, joiden havaitaan kuuluvan kristittyihin”.

”Mutta Iran on nyt räjähdysaltis sisällä tapahtuvan kehityksen vuoksi”, sanoo Yeghnazar, joka muutti Iranista Englantiin pian Iranin/Irakin välisen sodan jälkeen.

”Iran on kuin vuoritien hiusneulakaarteita ilman jarruja ajava bussi. Jokainen sitä seuraava näkee, että he tulevat kuolemaan. Jokainen ihmettelee: ”Koska kuski hyppää bussista?” Iranin olosuhteisiin sovellettuna kysymys kuuluu: Koska Ajatollah (se ylin heistä) hyppää ulos?”

”Jotkut mullahit ovat menneet Venäjälle, jonka presidentti Vladimir Putin hyväksyi heidät ystävinään, mutta ei heillä ole useita paikkoja, minne mennä. Mikään sunnimaa, kuten Saudi Arabia, ei hyväksy heitä. Irak? Ehkä, ehkä ei. Malesia ehkä” Yeghnazar aprikoi.

Hän arvioi ja uskoo, että hallitus provosoi länsimaita hyökkäämään. ”Kuka tietää, miten kauan se tulee kestämään? Mutta kun se tapahtuu, se aiheuttaa tuhon tsunamin, mutta myös mahdollisuuksien tsunamin”.
https://www.wnd.com/2020/01/irans-christians-brace-tsunami-disaster-opportunity/,

02. Robert Spencer/Jihad Watch otsikoi artikkelinsa sanoin: ”UK: islamilainen hyvän-tekeväisyysjärjestö joutui tutkimuksen kohteeksi ylistettyään Soleimania ”islamille vihkiytyneeksi sotilaaksi”, jatkaen:

”Kuvittele brittivirkailijoita, kun he havaitsevat, että tämän kaltaiset tuntemukset ovat vallitsevia, eivätkä vain reunaelementtien omaisuutta Englannin islamilaisissa yhteisöissä, mutta silloin se on jo luultavasti liian myöhäistä”.

”Islamilaisen hyväntekeväisyysjärjestö on tutkinnan alaisena Englannissa ylistettyään teloitettua iranilaista kenraalia Qassem Solemania marttyyrina”, Luke Andrews ja Phoebe Eckersley, Mailonline, tammikuun 6. 2020.

Artikkelissa todetaan, että Englannin Islamin Keskus, jonka varat ovat yli 4 miljoonaa puntaa, järjesti yövalvonnan (vigil) lauantaina Lontoossa iranilaisen sota-päällikön kunnioittamiseksi.

Tilaisuuteen osallistui yli 2000 ihmistä, heidän joukossaan Iranin Lontoon lähettiläs, The Times raportoi.

Seyed Moosavi (51) järjestön johtaja yhdessä Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein edustajan kanssa Kuningaskunnassa ”ylistivät Soleimania islamille vihkiytyneeksi sotilaaksi, joka kuoli ihmisrodun kaikkein ilkeimpien jäsenten käsissä”.

Hyväntekeväisyysjärjestöjen komitean edustaja totesi: ”Olemme tietoisia vigilistä – ja sen julkistamisesta sen web-sivulla. Tulemme ottamaan yhteyttä tähän järjestöön saadaksemme lisää tietoja”.

Suuri joukko miehiä, osa heistä nuoria poikia, kokoontui silminnäkijöitten mukaan Islamilaisen keskuksen lähelle Maida Valessaa Lontoossa lauantaina iltapäivällä, Soleimanin teloituksen jälkeen.

Islamilaisen Keskuksen johtajan kutsui julkaisemassaan osanoton ilmaisussa Soleimania ”kunnioitettavaksi islamilaiseksi komentajaksi”.

Artikkelin kommenteissa keskustellaan Soleimanin saavutuksista ja hänen henkilöönsä liittyvistä määritteistä. Kannattaa lukea.
25 minuuttia ennen muistotilaisuutta poliisi pidätti miehen, keskuksen lähellä ehkäisevänä toimena, ja syytettynä virkailijoitten häirinnästä.
https://www.jihadwatch.org/2020/01/uk-islamic-charity-under-investigation-as-praising-soleimani-as-dedicated-soldier-of-islam,
UUTISIA ISRAELISTA.
01. Knessetin lainopillinen neuvonantaja suosittaa välittömän lain laatimista, jolla edistettäisiin pääministeri Netanyahu vastaan esitettyjen syytteiden nopeaa käsittelyä Knessetin perustamassa komiteassa.

Netanyahun johtama Likud-puolue luovutti Korkeimmalle oikeudelle ke. Miki Zoharin laatiman esityksen, että se estäisi Knessetin neuvonantajan antaman mielipiteen julkaisemisen sunnuntaina, jossa hän selvittelee, voiko Knessetin puhemies estää tutkimuskomitean perustamista, joka tutkisi pääministerin immuniteettivaatimusta ennen sen käsittelyä Knessetissä.

Likudin esityksessä todetaan, että Knessetin lainopillinen neuvonantaja Eyal Yinon on vakavassa oman edun tavoittelun ristiriidassa, sillä hänen vaimonsa Amit Merari oli mukana syyttäjien tiimissä, joka käsitteli pääministeri Netanyahun rikossyytteitä.

Yinon ja Merari allekirjoittivat 2017 ”oma etu-dokumentin”, jossa he vakuuttivat, etteivät käsittele asioita, joiden kimpussa Merari työskenteli.
Yinon selittää, että hänen suosituksensa tarkoittaa vain komitean muodostamista, mutta ei suoraan immuniteetti-kysymystä.

Kysymys on myös Knessetin puhemiehen Yuli Edelsteinin asemasta, minkä SiniValkoinen puolue on asettanut kyseenalaiseksi epäillen hänen puolue-ettomuuttaan. Netanyahu haluaisi pitkittää kysymyksen käsittelyä vaalien yli.
https://www.timesofisrael.com/likud-petitions-high-court-against-knesset-lawyer-ruling-on-pms-immunity-panel/,
https://www.timesofisrael.com/liberman-netanyahu-would-form-coalition-with-hamas-if-it-meant-immunity/.

02. ToI:n henkilökunnan laatiman artikkelin mukaan Israelin Bagdadissa ollut agentti oli saanut lentokentän henkilökunnalta tietoja, joiden mukaan A-Quds joukkojen komentaja Qassem Soleimani lensi yön aikana Damaskoksesta Bagdadiin, kuten NBC raportoi.

Tämän jälkeen Soleimani seurueineen siirtyi kahteen henkilöautoon, joita Drone seurasi kaiken aikaa ja ampui tuhoiset 4 HellFire ohjusta kahden auton kolonnaan tuhoisin seurauksin.

Israelin median raportin mukaan ulkoministeri Mike Pompeo kertoi Bibille ennen hyökkäystä, että USA:n tarkoituksena on eliminoida Soleimani.

Netanyahu viittasi lähtiessään kotimatkalle Ateenasta 01.01.2020,jossa hän allekirjoitti kaasuputken rakentamissopimuksen Kreikan ja Kyproksen kanssa, että ”hyvin dramaattisia tapahtumia on tulossa alueelle”.
Muutamia tunteja myöhemmin drone iski Bagdadin lentokentällä.
https://www.timesofisrael.com/israeli-intel-helped-us-carry-out-strike-that-killed-irans-soleimani-report/,

03. USA:n presidentti Donald Trump sanoi perjantaina uskovansa tietoja, joiden mukaan Al-Quds joukkojen komentaja kenraali Soleimanilla oli valmiit suunnitelmat neljää USA:n lähetystöä vastaan, jotka hän olisi toteuttanut, ellei häntä olisi pysäytetty ajoissa. Hänen seuraajansa vakuuttaa iskujen jatkuvan.

Tiedot paljastavat myös sen, ettei Trumpin hallitus toiminut hetken mielijohteesta, kuten USA:n kongressin Demokraatit syyttävät.
Päätös ”pahan” eliminoimisesta oli tehty kauan ennen sen toteuttamista, mutta vuotojen pelossa sitä ei haluttu paljastaa kongressille.

Trump on vakuuttanut, ettei USA aio jatkaa sotilaallisia toimia Irania vastaan, vaan lisää massiivisia sanktioita mullah-hallitusta vastaan. Hän sanoo menettäneensä luottamuksensa Teheranin hallitukseen, epäillen sen rakentavan kaiken aikaa ydinasetta ja ballistisia ohjuksia.
https://www.timesofisrael.com/trump-says-soleimani-was-likely-planning-attack-on-4-us-embassies/,

Erään vahvistamattoman tiedon mukaan Soleimani kävi 2 kuukauden kurssin ennen liittymistään IRGC:n palvelukseen. Hän ei ollut saanut sotilaallista koulutusta eikä etenkään valmistautunut kenraalin tehtäviin, mutta ilmeisesti terrorismin saavutustensa vuoksi hän eteni nopeasti virkaurallaan saaden lopulta kenraaliluutnantin natsat olkapäilleen.

04. Iranin hallituksen kielto ukrainalaisen matkustajakoneen alas ampumisesta ja sitten sen pikainen peruutus, aiheuttivat uusia protesteja Iranissa.

IRGC tunnusti jäätyään kiinni kuin pikkupoika pikkuleipävarkaudesta, että sen jäsenet luulivat, että matalalla lähellä kiellettyä aluetta lentänyt kone oli risteily-ohjus ja ampuivat sen alas venäläismallisella ohjuksella.

Iranin hallitus pelkäsi uusia mellakoita ukrainalaiskoneen tuhoamisen yhteydessä, ja lähetti mellakkapoliisinsa Teheranin kaduille.

Kynttilän sytyttämisseremonia lauantai-iltana kääntyi mielenosoitukseksi satojen tilaisuudessa olleiden huutaessa hallituksen vastaisia iskulauseita. Ylin kaitsija Ali Khamenei oli myös mukana. Poliisi käytti kyynelkaasua kansan-joukon hajottamiseksi.

Poliisi suoritti summittaisia pidätyksiä vielä puolituntia mellakan jälkeen, ja pidätti myös Englannin Iranin lähettilään ”vastoin kansainvälistä lakia”.

”Teheranin hallitus on nyt risteyskohdassa: Se voi jatkaa marssiaan kohti pariah-asemaa poliittisen ja taloudellisen eristämisen muodossa, jotka siihen liittyvät, tai ottaa askeleita jännityksen lieventämiseksi ja suunnata askeleensa diplomaattiselle polulle” sanoi Englannin ulkoministeri Dominic Raab lausunnossaan.
https://www.timesofisrael.com/iran-deploys-riot-police-as-it-braces-for-further-protests-over-plane-shootdown/,

05. Kambodian kuninkaallinen perhe vietti ensimmäistä bat mitvah tilaisuuttaan kuninkaallisessa palatsissa hanukkana, menoran sytyttämisineen.

Bat Mitzvan tähti oli Elior Koroghli, kuningas Monivongin tyttären tyttären tytär. Kuningas Monivong hallitsi maataan kuolemaansa saakka 1941.

Elior Korpghli, joka asuu Yhdysvalloissa, vietti bat mitzva tilaisuuttaan v. 2018 Las Vegasissa. Hänellä oli juhlavat juhlallisuudet Kambodian pääkaupungissa Phnom Penhissä hanukkana 2019. Juhlat järjesti Chabad-Kambodia lähellä hänen 13. syntymäpäiväänsä.

Juhlissa kuninkaallisessa palatsissa Eliorin äiti, Susie, halusi paljastaa lapsilleen perheen kuninkaalliset juuret, palaten lopulta myös juutalaisille juurilleen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/274429,

06. Israelin hävittäjäkoneet iskivät yön aikana Hashed al-Shaabin (PMF:n) operoimaan tukikohtaan Syyriassa lähellä Irakin rajaa Al-Bukamal-alueella.

Libanonin Al-Mayadeen TV-verkko, joka on lähellä Hizbullahia, kertoi torstaina, että iskut tekivät israelilaiset koneet asevarikoita vastaan.
Iskuissa sai surmansa 8 ulkomaalaista, Iranille myötämielistä taistelijaa, mutta ei syyrialaisia, sanoi SOHR.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/274373,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -11; Tiberias 11 -17; Suolameri 13 -20; Eilat 10 -21 +C-astetta, puolipilvistä, pohjoiskärjessä sadetta, mikä leviää huomenna koko maahan. Hieman lämpenevää.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019