TIISTAI 08.10.2019

TIISTAI 08.10.2019
01. GOOGLE pyrkii kehittämään ”keinotekoisen älyn”, AI, joka tietää kaiken ja joka toimii ”jumalan tavoin”. Sitä kutsutaan ”AI Manhattan Projektiksi”, kertoo tämän teknisen jättiläisen entinen insinööri Zach Vorhies, joka muuttui ”ilmiantajaksi” (whistleblower).

”He pyrkivät kehittämään valvontaverkoston, joka sieppaa kaiken informaation - videon, audion – mitä hyvänsä käytätkin, ohjaa sen tiedostopankkiin, ja sitten tämä ”jumalankaltainen AI” selvittää, mitä olet tekemässä, kenen kanssa olet yhteydessä, ja muodostaa sinusta FC:n varjoprofiilin, jonka olemassa olosta et ole tietoinen, ja joka on vain heitä varten” Zach Vorhies kertoo ”American Family Radio”:n haastattelussa.

Vorhies sanoo, että GOOGLE pystyy selvittämän kaiken, mitä pystyt tekemään, sinun realtime informaatiosi, ketkä ovat ystäväsi, sinun perheesi jäsenesi, mieltymyksesi, kaiken sinusta.

Vorhies väittää, että ”GOOGLE kehittää jotain samankaltaista, kuin Kiinan ”sosiaalinen credit-järjestelmä”, mikä pakottaa ihmiset alistumaan poliittisesti korrektiin käyttäytymiseen ja puhumiseen”.

”He pyrkivät asentamaan Kiinan sosiaalisen credit-järjestelmän, joka rekisteröi kaiken, mitä teet – ja jos alat tehdä hallituksenvastaisia toimia, sinusta tulee silloin ”epä-persoona online” hän selittää. ”Sinun sosiaalinen mediatilisi lakkautetaan, sinun taloudelliset instrumenttisi vähitellen lopetetaan – sen jälkeen et voi enää siirtää rahaa tililtäsi online”.

Vorhies väitti WND:n mukaan elokuussa, että peittääkseen poliittisen vinoutumansa GOOGLE muunteli algoritmeja ja toimitti 950 sivun dokumentin oikeus-ministeriön antitrust osastolle. Hän sanoo näiden dokumenttien todistavan, että GOOGLE manipuloi algoritmeja.

”Project Veritas” julkaisi haastattelun Vorhiesista, jossa hän ”selittää tulleensa julkisuuteen havaittuaan, että jotain pimeää ja katalaa oli tapahtumassa yhtiössä, ja lisäksi todettuaan, etteivät he olleet vain sotkeutumassa vaaleihin, vaan peukaloimassa niitä tavalla, mikä johtaa USA:n tuhoutumiseen”.
https://www.wnd.com/2019/10/google-creating-god-like-artificial-intelligence/,

02. TRI Itai Gal kertoo ynetnews.com artikkelissa, keiden tulisi ja keiden ei tulisi paastota tänä iltana 18.20 aikaan alkavan Jom Kippur-paastopäivän 25 tunnin aikana.

Jom Kippur, eli sovintopäivä (Day of Atonement) on juutalaisen kalenterin kaikkein pyhin päivä, jolloin tulevat ilmi myös sen negatiiviset fyysiset seuraukset: Sadat ihmiset jonottavat pääsyä hätähoitoon ja monet muut ”kärsivät” paastosta.

Välittämättä siitä, onko fyysinen paasto heille sopiva vai ei monet uskovat kuitenkin pitävät kiinni traditioista lääkinnällisistä ohjeista huolimatta, kunnes heidän tilansa kärjistyy.

Tri Itai Gal antaa seuraavia ohjeita.

- Jom Kippurin tapainen paasto voi aiheuttaa useita ongelmia kroonisia sairauksia sairastaville ihmisille, kuten korkea verenpaine; sydämen vajaatoiminta; diabetes; ishemic sydänsairaus, renal ja maksan vajaatoiminta sekä pahanlaatuiset sairaudet.
- Näistä vaivoista kärsivien ihmisten tulisi pidättyä Jom Kippurin paastosta, sillä se voi aiheuttaa hengenvaarallisen tilanteen: Äkillinen verenpaineen aleneminen, ruumiin suolan ja veden tasapainon vaihteleminen; äkillinen muutos verensokerissa;
cardiaalisia rytmihäiriöitä ja jopa halvaus.
- Kroonisia sairauksia sairastaville ei suositella jatkuvan lääkehoidon keskeyttämistä ilman lääkärin suostumusta, ja ennen 25 tuntia kestävän paaston ja sen jälkeen jatkuvasta pillerien syömisestä olisi joka tapauksessa sovittava lääkärin kanssa.
- Antibioottisen hoidon keskeyttäminen ei ole sallittu, jos se aiheuttaa hengenvaaran.
- Psykiatristen potilaiden tulee jatkaa lääkehoitoa paastosta huolimatta.
- Tarttuvaa suolistosairautta potevan tulee nauttia nestettä ja välttää täyttä paastoa.
- Diabetespotilaita kehotetaan sopimaan lääkärin kanssa, koska sairautta on kahta lajia.
- Paasto voi aiheuttaa päänsärkyä verisuonten laajentumisesta johtuen dehydration seurauksena.
- On syytä huomioida, että lääkkeiden nauttiminen suoritetaan yleisesti täyteen vatsaan ja veden nauttimisen kanssa vatsakalvon vaurion estämiseksi.
- Odottavat terveet naiset kestävät paaston, mutta riskialttiiden odottavien naisten tulee välttää paastoa, tai neuvotella ensin lääkärinsä kanssa. Heikkoutta tuntevien tulisi juoda neljänneskupillinen makeaa teetä muutaman minuutin välein, kunnes se menee ohi.
- Dehydraatio aiheuttaa heikkoutta, uneliaisuutta, päänsärkyä, näköhäiriöitä, virtsaamisen estymistä yli 10 tunnin ajan, sekavuutta, tajun menetystä ja suonenvetokohtauksia.
- Pienten lasten paastoamista ei ollenkaan suositella, kuten ei raskaille naisille eikä senioreille, joista monet sairastavat useita sairauksia, joita hoidetaan lääkkeillä. Olisi myös huolehdittava, että lääkkeitä on varattu paaston ajaksi ja sen jälkeen. Hätätilanteissa on syytä ottaa yhteys hätäkeskukseen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5603424,00.html,

03. Israelin sisäpolitiikkaa on vaivannut vuosikymmenien aikana kysymys Abrahamin, Isakin ja Jaakobin jälkeläisille luvatun maan omistusoikeudesta, josta juutalaisten ohella kilpailevat maassa asuvat eri kansakunnista tai niiden rippeistä koostunut ryhmittymä, joka on omaksunut alun perin Rooman imperiumin maan juutalaisille antaman pilkkanimen ”palestiinalainen”.

Israelin valtion poliitikot ja johtajat ovat vuosikymmenien aikana varovaisesti pyrkineet saamaan jotain järkevää ratkaisua ongelmaan, joka ei näytä itsestään menevän ohi, vaan paisuvan kummankin osapuolen lisäännyttyä moninkertaisiksi niistä ajoista, jolloin vainojen karkottamat juutalaiset alkoivat yhä tarmokkaammin pyrkiä esi-isiensä maahan 1850-luvulta lähtien Ottomaanihallituksen ja myöhemmin brittien mandaattihallituksen estelyistä huolimatta.

Israelin asukasmäärän ylitettyä yhdeksän miljoonan rajan juuri ennen vuoden 5780 alkamista, on herätty huomaamaan, että jotain ”tarttis tehrä”, myöskin maassa asuvien PA:n ja Hamasin arabien hyväksi, koska ongelma ei ratkea itsestään, ja Messiaan tulo viipyy.

Israelin arabeilla on maan kansalaisuus, samat oikeudet kuin juutalaisilla, etenemis-mahdollisuudet koulutuksessa ja yhteiskunnassa ilman asevelvollisuutta, mutta he kokevat yhä raskaammin, että heitä sorretaan yhteiskunnan varojen myöntämisessä, maan lain ja oikeuden toteuttamisessa, sekä yleisessä suhtautumisessa alempiarvoisina ja epäluotettavina.

PA:n arabit ovat itse alkaneet vaatia muutosta tähän. He viittaavat rikollisuuden kasvuun heidän kaupungeissaan ja kylissään, yleiseen infrastruktuurin heikkouteen ja siisteyteen verrattuina juutalaisten vastaaviin yhteisöihin. Viime vaaleissa heidän ”Joint List” kohosi maan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi, ja voi saada johtavan oppositioryhmän aseman Knessetissä. He olivat jopa ehdolla maan hallitukseen lukkiutuneen poliittisen tilanteen solmun avaamiseksi.

Tilanne tällä rintamalla on vielä täysin auki, mutta Jom Kippurin aikana olisi syytä maan johtavien poliitikkojen paneutua ”suuresta minästä” luopumiseen ja opetella katsomaan asioita koko tämän pienen valtiorääpäleen kannalta, koskien kaikkia sen asukkaita.
”Arabikansalaiset, Israel tarvitsee teitä”, kuten ynetnews.com otsikoi artikkelinsa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5603326,00.html,

04. Israelin korkeasti pyhien päivien aikana arvioidaan 1.5 miljoonan juutalaisen vierailevan Länsimuurilla, mukaan lukien 100 000 Jom Kippurin vastaisen aattoyön aikana.

Torstai-iltana kokoontui arviolta satatuhatta ihmistä Länsimuurille erityisiin Selichot rukouksiin, joihin osallistuivat myös monet uskonnolliset ja poliittiset johtajat.
Tilaisuuden johtivat Israelin kaksi johtavaa päärabbia: Sefardien päärabbi YitzhakYosef ja Ashkenazien päärabbi David Lau.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269922,

05. Brandeis Yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan Amerikan juutalaisten lukumäärä on nyt n. 7.5 miljoonaa, eli 800 000 enemmän kuin Israelin 6.7 miljoonan juutalaisten asukasmäärä.
Seitsemän viimeisen vuoden aikana Amerikan juutalaisten määrä kasvoi 10 %.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269913,

06. Israelin poliisi asettaa 112 estettä Jerusalemin länsiosiin johtaville teille voidakseen estää arabien pääsyn pääkaupungin arabilähiöistä sen länsiosiin Jom Kippurin aikana.

Kaikki juutalaiset eivät vietä Jom Kippuria paastoten – arviolta 60 % sanoo noudattavansa Toran sääntöä, mutta useimmat kuitenkin välttävät auton käyttämistä pyhän aikana, minkä johdosta ajoradat ovat täynnä jalankulkijoita ja lapsia pyörineen.

Arabilähiöissä asuu n. 330 000 arabia, joilla useilla on Israelin sininen ID-kortti. Heidän pääsynsä juutalaisten lähiöihin on estetty yhteenottojen välttämiseksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269918,

07. Jännityksen noustessa Kyproksen ja Turkin välillä ristiriitojen vuoksi kaasuesiintymien etsimisen ja poraamisten johdosta, Kypros ostaa Israelista 4 drone valvontakonetta. Niiden hinta on n. 13 miljoonaa USD. Koneet toimittaa Aerostar Tactical UAS (TUAS), niiden siipien pituus on 8.7 metriä.

EU-maa Kypros syytti Turkin asettaneen toisen porauskoneen Kyproksen vesialueelle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269915,

08. USA:n presidentti Donald Trump antoi Turkin presidentti Erdoganille avoimen valtakirjan lähettää joukkojaan Syyrian pohjoisosaan luvaten poistaa USA:n joukot sieltä.

Trump antoi Turkille vakavan varoituksen tehdä miehittämisen yhteydessä enemmän kuin mihin sille annettiin lupa.
”Kuten mainitsen aiemmin, muistuttaakseni, jos Turkki tekee jotain, jonka minun suuren ja vertaamattoman viisauteni kautta katson ylimitoitetuiksi, tulen tuhoamaan ja murskaamaan Turkin talouden (olen tehnyt niin aiemmin)” Trump tweettasi maanantaina.

”Heidän tulee, EU:n ja muiden kanssa, valvoa pidätettyjä ISIS-sotilaita ja perheitä. USA on tehnyt enemmän kuin kukaan olisi odottanut siltä, mukaan lukien pidättäen 100 % miestä ISIS kalifaatista. On aika muiden alueen maiden, muutamat hyvin varakkaita, suojella omaa aluettaan. USA on suuri”!
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269885,

09. USA:n eteläKaliforniansenaattori Lindsey Graham (R-SC) kritisoi maanantaina presidentti Trumpin päätöstä vetää USA:n joukot Syyrian pohjoisosista, kutsuen sitä ”painajaiseksi Israelille”.

”Uskoakseni ei ole hyvä idea ojentaa ISIS joukkojen vastaista taistelua Venäjälle, Iranille ja Turkille” Graham tweettasi maanantaina. ”Amerikan etu ei ole heidän ensisijainen intrenssinsä”.

”Todennäköisin seuraus tästä impulsiivisesta päätöksestä on varmistaa Iranin keskeinen ote Syyriasta. USA:lla ei ole nyt mitään vaikutusvaltaa ja Syyriasta tulee Israelille painajainen”.

”Lopuksi tämä päätös tekee USA:lle vaikeaksi saada liittolaisia radikaalin islamin vastaisessa taistelussa. Hyljätessään kurdit lähetimme vaarallisimman viestin mahdollista – Amerikka ei ole enää luotettava liittolainen, ja on vain ajan kysymys, milloin Kiina, Venäjä, Iran ja PohjoisKorea käyttäytyvät vaarallisilla tavoilla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269909,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269895,

10. Lähi-Idän hajotessa: Miten Israel tulee toimimaan arabiuhkaa vastaan?

Journalisti Barak Ravid analysoi moninaisuutta ja juonittelua, mitä Israelia tulee kohtaamaan alueellisella tasolla. TV-13 diplomaattisena kirjeenvaihtajana hän pyrkii selvittelemään kysymystä, väittäen, että ”Lähi-Itä on ystävällisin lähiö kasvaa, etenkin Israelissa”.(lieneekö kirjoitusvirhe, koska tuskin tätä lähiötä voidaan pitää ystävällisenä)

USA on usein todettu Israelin isoveljenä, sen suojelijana ja aina uskollisena liittolaisena, mutta USA tuhansien mailien päässä, etäällä geograafisesti ja valovuosia kulttuurisesti. Siksi monia kysymyksiä: Miten Israel sopii sen kotikaupunkiin? Mikä on sen rooli Lähi-Idässä? Miten nuori sukupolvi rakentaa yhteytensä näin karmeassa ilmastossa?
Ravidin vastaus sisältyy Ravidin tekemään linkkiin alla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269912,

11. Beduiini rekankuljettaja ei toimittanut hänelle uskottua 1 800 kanan määrää, joten luonnollinen päätelmä tästä on, että hän varasti ne, ja siksi hänet pidätettiin.

42-vuotiaan kuorma-auton kuljettajan Rahatista velvollisuutena oli toimittaa 1 800 kanaa juutalaista Jom Kippur kapparot rituaalia varten, mutta niitä ei koskaan saatu.
Mies vastaa Beer Shevan maistraatin oikeudessa kysymykseen, minne kanat lensivät?
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269917,

12. IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Aviv Kochavi sanoi laskuvarjojääkärien tilaisuudessa eilen illalla tähän tapaan:

”Emme anna kenenkään vahingoittavan Israelin valtiota, ja jos niin tapahtuu, tulemme vastaamaan siihen voimallisesti. Pidämme silmämme auki, teemme päivittäisiä arvioita, ja teemme ammatillisia ja vastuunalaisia päätöksiä, jotka johtavat hyökkäykseen uhkakuvia vastaan kuitenkin säilyttäen (alueellisen) tasapainon”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269890,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -29; Tiberias 20 -37; Suolameri 24 -35; Eilat 24 -38 +C-astetta, pilvistä koko maassa tänään ja huomenna, lämmin sää jatkuu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269921,






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019