TIISTAI 13.08.2019


TIISTAI 13.08.2019
01. Israelin kansan onnettomuutena on ollut kautta vuosisatojen ja tuhansien jättiläisten pelko, joka perustuu epäuskoon Israelin elävään Jumalaan.

Se alkoi siitä, kun Mooseksen lähettämät 12 vakoilijaa palasivat Pyhästä Maasta, joista kaksi antoivat positiivisen raportin ja suosittelivat etenemistä Luvattuun Maahan, etenkin kun Jumala lupasi taistella heidän puolestaan.

Mutta 10 heistä antoivat pelon sekaisen raportin: ”Maa on kyllä ihana ja rehevä, mutta siellä asuu voimakkaita kansoja, jotka asuvat vahvasti linnoitetuissa kaupungeissa, ja näimmepä siellä jättiläisiäkin, joiden rinnalla olimme kuin heinäsirkkoja”. (Ms4:13:27 -34)

Tämä jättiläisten ja toisten kansojen pelko on sävyttänyt juutalaisten johtajien päätöksiä aiheuttaen kansalle vakavia jälkiseurauksia.

Tämän pelon johdosta Israelin kansallissankarina pidetty Moshe Dayan antoi voittoisan kuuden päivän sodan jälkeen juutalaisten pyhimmän paikan, Temppelivuoren, Jordaniassa päämajaansa pitävälle Islamin Säätiölle, wagf Vuoren päivärutiinin hallinnan pitäen kuitenkin omistusoikeuden Israelille.

Dayanin pelkona olivat arabimaiden vastatoimet, vaikka Israel oli voittanut kuuden päivän sodassa kaikkien kuuden arabimaan armeijat. Dayan ei ollut uskonnollinen, eivätkä sen symbolit merkinneet hänelle mitään.
Hän oli enemmän kiinnostunut arkeologiasta. Jos hän olisi tiennyt Temppelikalleuksien olevan piilotettuina Temppelivuorella, hän olisi pitänyt kiinni siitä kynsin ja hampain.

Tämä sama jättiläisten pelko sai kansallissankarin Ariel Sharonin tuhoamaan Gazan kaistalla toimineet 21 kukoistavaa juutalaisyhteisöä ja antamaan maan, sekä Samariassa sijaitsevat kolme juutalaiskylää PA/PLO:n arabeille, jotka Oslon sopimusten perusteella kuuluivat Israelin valvomiin alueisiin.

Sekä Gazan kaista ja Samarian luovutetut kylät että Temppelivuori ovat todella tulleet piikiksi Israelin kylkeen:
”Jos ette karkota sen maan asukkaita tieltänne, niin ne, jotka heistä jätätte jäljelle, tulevat okaiksi silmiinne, ja tutkaimiksi kylkiinne, ja he ahdistavat teitä siinä maassa, jossa te asutte. Ja Minä teen teille, niin kuin aioin tehdä heille.” (4Ms33:55).

Israelin hallitukset eivät ole uskaltaneet ulottaa omistusoikeuttaan enempää Juudeaan ja Samariaan kuin Temppelivuoreenkaan, mikä on rohkaissut siellä
asuvia ja toimivia arabimuslimeja käyttäytymään ikään kuin he omistaisivat maat ja ikuiset kukkulat Juudeassa ja Samariassa ja Temppelivuorella.

Wagf rakensi ilman Israelin lupaa ja arkeologien valvontaa Lähi-Idän suurimman moskeijan Temppelivuoren itäosaan ns. Salomon Talleille, tuhoten 450 rekkalastillista arvokasta muinaisjäämistöä 1. ja 2. Temppelin ajoilta, jota vapaaehtoiset haravoivat löytäen sieltä arkeologisia kalleuksia. .

Wagf, jonka tulisi huolehtia järjestyksen noudattamisesta Temppelivuorella, kiihottaa arabeja hyökkäyksiin sekä poliiseja että Vuorelle nousseita pyhiin-vaeltajia vastaan, minkä johdosta poliisi joutuu usein sulkemaan Vuoren kokonaan tai ainakin juutalaisilta ja myös muilta ihmisiltä.

Tyydyttääkseen arabimuslimien vaatimuksia rukoileminen Vuorella on täysin kielletty - kaikilta muilta paitsi muslimeilta. Tämä on taas sitä jättiläisten pelkoa, mikä estää juutalaisia käyttämästä sille kuuluvia oikeuksiaan.

Pääministeri Netanyahun kerrotaan nyt harkitsevan Juudean ja Samarian C-alueitten liittämistä Israeliin ja lain ja oikeuden ulottamista niihin, kuten myös Temppelivuoren hallinnan hoidon poistamista wagfilta ja Vuoren ottamista Israelin suoraan hallintaan. Silloin rukoileminen vuorella tulisi sallituksi muillekin kuin muslimipalvojille.

”Koska sinä olet sanonut: ”Ne kaksi maata ovat minun, me otamme ne omiksemme, vaikka siellä on Herra”.
”Sen tähden, niin totta kuin Minä olen Herra, Minä teen sinulle sinun kiukkusi ja kiivautesi mukaan, teen sen, minkä sinä olet heille vihassasi tehnyt. Ja Minä teen itseni heille tunnetuksi, kun niin tuomitsen sinut ja sinä tulet tietämään, että Minä olen Herra”.

”Minä olen kuullut kaikki sinun pilkkasi, jotka olet puhunut Israelin vuoria vastaan sanoessasi: Ne ovat autioina, ne ovat annetut meidän syötäviksemme.”(Hes35:10 -12),

02. AP:n julkaisemassa artikkelissa tarkastellaan haurasta rauhantilaa, joka vallitsee Temppelivuorella, mutta joka on jännittynyt lähelle räjähdyspistettä PA/PLO:n arabien sunnuntaiaamuna järjestämien mellakoiden vuoksi, joiden tarkoituksena oli estää juutalaisten pääsy vuorelle.

Jännitystä lisää se, että muslimien paastokuukauden Eid al-Adha ensimmäinen päivä sattuu yhteen juutalaisten Tisha b´Av-päivän kanssa.

Perinteisesti juutalaiset ovat halunneet nousta juuri sinä päivänä muistaakseen kaikkia niitä onnettomuuksia, joita juutalainen kansa on kokenut vuosisatojen aikana, ja etenkin juutalaisten I ja II Temppelin hävitystä vuosisatoja sitten.

Kymmeniä tuhansia muslimeja kokoontui Temppelivuoren aamurukouksiin, mutta ”mullahit kehottivat palvojia jatkamaan palvontaansa estääkseen juutalaisten nousun vuorelle”. He kivittivät järjestystä valvovia poliiseja, jotka vastasivat niihin kyynelkaasulla ja tainnutuskranaateilla.

Netanyahu antoi silloin poliiseille ohjeet kieltää juutalaisten nousun. Heitä odotteli Mughrabiportille johtavan jalankulkuluiskan edustalla sadoittain. Lopulta poliisi tyhjensi Vuoren ylätasanteen muslimeilta ja antoi juutalaisten nousta Temppelivuorelle lyhennetyllä ajalla, mutta varoittaen rukoilemasta.

Kovempaa politiikkaa arabeja kohtaan haluavat katsovat saaneensa voiton, ja Netanyahun uskotaan koventavan arabien vastaista politiikkaansa vaalitaktiikan vuoksi, joka unohdetaan vaalivoiton myötä.

Assaf Fried, joka edustaa kovanlinjan ryhmiä, kehottaa rakentamaan kolmannen Temppelin. Hän viittaa ylpeänä nousemiseensa Vuorelle todeten: ”On syytä muistaa, ettei muslimien Jerusalemin valloituksesta lähtien (637 AD) yksikään juutalainen ole asettanut jalkaansa Temppelivuorelle muslimien paasto-kuukauden aikana”. Tämä tapaus on siksikin historiallinen. https://apnews.com/04c82bdb58e24c348a88694637e71a7f,

03. PA/PLO:N puheenjohtajan vanhanmiehen itsepäisyydellä kieltäydyttyä ottamasta vastaan Israelin keräämiä verovaroja, joista on vähennetty PA:n terroristeille tai heidän omaisilleen maksetut ”kuukausipalkat”, konkurssin partaalla keikkuvan PA:n talousvaikeudet tuntuvat jo tavallisen ihmisen hyvinvoinnissa.

Siviilivirkailijoitten palkkoja on leikattu puoleen normaalista, eikä paasto-kuukauden yöajan mässäilyynkään ole saatu tavanomaista ylellisyyttä. Lampaanliha maksaa 65 -75 NIS/kilo, ja kokonainen elävä lammas voi maksaa 2000 NIS. Vain perheellisillä on varaa ostaa kokonainen lammas.

Perinteisesti Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt ja maatilat joutuvat yön aikaan tapahtuvien varkauksien uhreiksi, jopa kokonaisia lammaslaumoja lastataan kuorma-autoihin ja kuljetetaan arabikyliin, mitä rahanpuute lisää.

Muslimien paastokuukautta nimitetään ”uhrin kuukaudeksi”, mutta sillä tarkoitetaan muslimien uskoa, että Abraham oli vähällä uhrata poikansa Ismaelin, eikä Isakia, kuten Torah opettaa.

PA/PLO:n johto ei voi muuta, kuin muistuttaa kansalaisiaan taloudellisista vaikeuksista, jotka kestävät niin kauan kuin poliittinen jännitys säilyy.
”Poliittisen tilanteen jatkuessa taloudellinen tilanne on vaikea” sanoo liikkuvan kioskin omistaja Abed Malah, joka palvelee myös kahvilana työntekijöille, jotka kulkevat Qalandia valvontaportin kautta Israeliin työpaikoilleen.

Monet muutkin puhuvat samaa, mutta varovat huolellisesti suoraan syyttämästä PA/PLO:n johtoa, koska se voi johtaa välittömään vankilatuomioon. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5568001,00.html,

04. UUTISIA LYHYESTI
Ohessa otsikonkaltaisia otteita uutistapahtumista.

05. Entinen oikeusministeri ja Oikeistopuolueitten Unionin puheenjohtaja Ayelet Shaked sanoo, että Likud-ministeri Miri Regev työskenteli hänen liittymistään vastaan Likudin jäseneksi. ”Hän pelkää minua” sanoo Shaked.

Urheilu- ja kulttuuriministeri Miri Regev vastaa Shakedin syytöksiin todeten, että ”Shaked suorastaan kerjäsi lupaa saada liittyä Likudiin” todeten, että Regev on opportunisti.

”Miri Regev keksi sanan opportunisti politiikkaan” Shaked sanoi Galei Zahal Armeijan radiossa. ”Regev harkitsi liittymistä joko Likudiin tai Labouriin tullessaan politiikkaan, sillä siihen aikaan hän oli kiihkeä Gazan karkotusten kannattaja, ja valehteli liittohankkeista Bennettin ja Lapidin välillä. Regev pelkäsi eikä halunnut, että minä liittyisin Likudiin”.

Ayelet Shaked paljastaa, että New Right puolueen epäonnistuttua ylittämään vaalikynnystä, hän halusi liittyä Likudiin, mutta Regev esti sen. ”Kehotan kaikkia jättämään huomiotta hänen puheensa. Ne ovat vain taustamelua”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267321,
Shaked käyttää johtamastaan Oikeistopuolueitten Unionista nimitystä ”Jemina”.

06. Israel harkitsee satojen laittomasti maassa asuvien karkottamista takaisin kotimaihinsa. Useimmiten syynä on oleskeluluvan ylittyminen.

”Israel karkotti filippiiniläisen äidin ja hänen Israelissa syntyneen lapsensa, koska äidin työskentelyviisumi oli vanhentunut eikä valitus onnistunut” sanoivat lasten oikeuksien ryhmän edustaja ja viranomaiset tiistaina.

Kaikkiaan 600 ulkomaista työntekijää odottaa vastaavanlainen karkotus heidän työviisuminsa vanhentuessa tai muista syistä johtuen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267323,

07. Perheen vanhemmat sanovat, että ”alaikäisen lapsen sitominen vanhempien poistuessa kodista on täysin normaalia”, mutta perheen isä sanoo hämmästyneensä kuullessaan, että hänen 5-vuotias tyttärensä löydettiin sidottuna kylpyhuoneesta.

Perheen isän asianajaja Hai Uzan kertoi 103 FM-radion lähetyksessä, että syytteet heitteillejätöstä ja väärinkäytöstä ovat perättömiä.

”He lähtivät asunnosta 3 nuorimman lapsensa kanssa jättäen 3-vuotiaan työn nukkumaan luottaen, että naapurit huolehtivat hänestä. Johonkin aikaan hän sai soiton naapurilta, joka oli saapunut rakennukseen. Hän oli soittanut isälle sanoen kuulleensa kirkumista asunnosta. Isä ryntäsi heti kotiinsa, jonne poliisit olivat jo tulleet”.

Viranomaiset kysyivät Uzanilta, miksi lasta ei ollut merkitty muuttajien ja kansan yleiseen rekisteriin, Uzan sanoi radiossa: ”Perheen tilanne ei ole selvä minulle. Se on tavallinen perhe, isä on uusissa naimisissa. Heillä on 4 lasta eivätkä he ole poliisin rikosrekisterissä, eikä valituksia ole tullut”.

Israelin media kertoo tytön kärsineen haavoista ja heitteillejätöstä.
Hai Uzan sanoo kuullensa siitä vain mediasta, eikä tytöllä ole erityistarpeita. ”Hän opiskelee koulussa; jos erityistarpeita olisi, terveysvirkailijat olisivat tietoisia siitä. Hän pitävät hänestä ja huolehtivat hänestä. Ehkä viranomaiset eivät tiedä hänestä, koska häntä ei ole rekisteröity heidän kirjoihinsa”.

Lodin kunta selvitti, että tyttö kuuluu PA:n hallintovaltaan. ”Kyseinen perhe on yhteisön arabisektorilta eikä hän kuulu Israelin terveyslainsäädännön piiriin. Äiti on PA:n asukas eikä tyttöä ole merkitty kansan rekisteriin. Odotamme kuulustelujen tuloksia ja teemme kaikkemme varmistaaksemme lasten turvallisuuden ja hyvinvoinnin.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267324,

08. Israelin oikeistosiiven äänestäjät haluavat Benyamin Netanyahun pysyvän pääministerinä vaikka häntä vastaan nostettaisiin syytteitä, väittää Sam Sokol INN:n julkiasemassa artikkelissa perustuen Israel Democracy Instituutin maanantaina julkaisemaan mielipidetiedusteluun.

Netanyahun virallinen syytekuuleminen tapahtunee lokakuussa, viikkoja syyskuun 17.päivän Knessetin vaalien jälkeen.

Oikeuskansleri Avichai Mandelblit ilmoitti maaliskuussa, että hän aikoo syyttää pääministeri Netanyahua kolmessa eri tapauksessa: Lahjonnasta, petoksesta, luottamuksen väärin käyttämisestä kolmessa lahjontatapauksessa.

Tästä huolimatta hänen halutaan jatkavan pääministerinä, kuten gallup osoittaa, jonka suoritti Rafi Smith Instituutti kesäkuun lopussa kartoittaen 1063 israelilaista, jotka äänestivät oikeistopuolueita.
55 % haluaa Bibin jatkavan, 21 % haluaa hänen siirtyvän syrjään tilapäisesti, ja 18 % haluaa hänen eroavan, jos rikossyytteet esitetään häntä vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267308,

09. Kolmea juutalaista vastaan hyökättiin väkivaltaisesti Brooklynissa Williamsburgin kaduilla maanantaina, kertoo CBS New York.

Raportin mukaan kolme hassidi-juutalaista, iältään 56- ja 71, vastaan hyökättiin tunnin sisällä heidän kävellessään New Yorkin kadulla matkallaan synagogaan. Nämä lienevät niitä metsästäjiä, jotka metsästävät juutalaisia galutissa.

Hyökkääjät lähestyivät uhriaan takaapäin, iskivät uhriaan kasvoihin ja samalla kävivät läpi hänen taskunsa, kertoo poliisi CBS New York.
Hyökkääjät olivat luultavasti kasvuikäisiä poikia. Uhrit ovat kärsineet henkisiä traumoja keskellä ihmisvilinää tapahtuneiden hyökkäysten vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267314,

10. Estääkseen terroristien soluttautumisen Gazan kaistalta Israelin puolelle puolustusministeriö harkitsee uuden aidan rakentamista Israelin ja Gazan kaistan välille, tällä kertaa sellaisen, ettei kettukaan pääse sen läpi.

TV-12 News mukaan muuri tulee olemaan 9 metrin korkuinen ja pituudeltaan 9 kilometriä. Se kulkee Israelin asuntoyhteisöjen Gazan vastaisia reunoja seuraten pitkin valtatietä 34 Yad Mordechain ja Nahal Ozin välillä.

Tämä on ainakin kolmas projekti, jolla Gaza pyritään eristämään kokonaan Israelista. Muurin hinnaksi arvioidaan kymmeniä miljoona NIS.

Gazan kaista kuuluu kuitenkin juutalaisille luvattuun maahan, joten onko kovin mielekästä rakentaa tuollaisia esteitä?

Toiseksi, eikö olisi parempi karkottaa terrorijärjestöt Gazasta, kuin antaa niiden kasvaa ja kehittyä Iranin tukikohdaksi lähellä Israelin taloudellista keskusta? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267301,

Ketuista puhuen, Jerusalemin temppelivuoren ulkopuolella olevilla raunioilla kettuperheet leikkivät ja temmeltävät, mitä rabbit pitävät Messiaan tulon ennusmerkkinä. (Val.5:18)

Iran uhkaa Israelia vakavilla seurauksilla, jopa sodalla, jos se osallistuu Persianlahdella käytävään Iranin vastaiseen koaliittioon. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/iran-threatens-war-if-israeli-warships-enter-the-persian-gulf,

Japanissa on luvallista kasvattaa ihmisen ja eläimen välinen hybridi. Kiinasta kerrotaan, että sellainen on jo kasvatettu.
https://www.naturalnews.com/2019-08-12-human-animal-hybrids-now-legal-to-grow-in-japan-gmo-biologicals.html,

Venäjä tunnustaa, että viime viikon suuri räjähdys johtui uuden ohjuksen testistä, jossa ydinreaktori oli osallisena. Räjähdyksessä sai surmansa 5 ydintutkijaa ja muutamia muita haavoittui. Heikkoa radioaktiivisuuden nousua havaittiin läheisessä kaupungissa, mutta se tasaantui pian normaaliksi.
https://americanmilitarynews.com/2019/08/russia-admits-nuclear-reactor-blew-up-during-missile-test-250-miles-from-moscow/,
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/confirmed-russia-missile-test-with-nuclear-reactor-exploded-radiation-released,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 21 -33; Tiberias 24 -39; Suolameri 28 -39, Eilat 27 -40 +C-astetta, aurinkoista, ehkä hieman lämpenevää joillakin alueilla.















.


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021