TORSTAI 11.07.2019

TORSTAI 11.07.2019
01. Tämän vanhan savimaljan harsiminen käyttökuntoon edes siihen asti, kunnes Messias tulee ja asettaa kaiken kohdalleen, näyttää pahasti sotkevan normaalirutiinia, mikä tarkoittaa sitä, että artikkeli on myöhässä myös tänään.

02. Arviot Israelin syyskuun vaaleista näyttävät nekin sotkevan aiemmat kuviot, kuten ynet.news julkaisemassa Yuval Karnin kirjoittamassa artikkelissa todetaan.

”Syyskuun vaalit ovat vastoin odotuksia epäselvät”, kirjoittaa Yuval Karni.

”Netanyahun poliittisen tulevaisuuden ollessa vaakalaudalla piittaamattomat Likudin äänestäjät voivat ironisesti motivoitua kääntymään pääministerin arkkivihollisen Ehud Barakin puoleen, jonka paluu politiikkaan sekoittaa keskusta/vasemmiston” Karni kirjoittaa.

Vaalikampanjan, joka johti syyskuun pikavaaleihin, piti olla Bibin ja hänen Likud-puolueensa heiniä, mutta pari kuukautta ennen äänestystä uuden hallituksen muodostaja ja kokoonpano ovat jokaisen arvailujen varassa.

Parin viikon sisällä puolueitten vaaliehdokkaitten listat täytyy olla valmiit esitettäviksi keskusvaalikomitealle. Odotukset edellisten vaalien ehdokkaat tulisivat toistumaan uusissa vaaleissa, mutta puoluekenttä on kokemassa arvaamattomia muutoksia, mikä voi aiheuttaa uusien ehdokkaitten ja ohjelmien nousemisen kansan tietoisuuteen.

Oikeistosiipi on nyt hajaantunut, eikä vasemmiston kenttä ole sen selvempi.

Naftali Bennett ja Ayelet Shaked eivät onnistuneet läpäisemään edellisten vaalien äänikynnystä ”Uusi Oikeisto” puolueellaan, mutta ovat nyt kokoamassa rivinsä yhdistelemällä useita pieniä oikeistopuolueita, joista useilla yksinään olisi heikot mahdollisuudet edes ylittää äänestyskynnystä.

Kenraalijuntan ja yhden siviilin johtama SiniValkoinen puolue on kokemassa uusien haastajien nousemisen sen äänestäjien alueille.
Voisiko Amir Peretzin johtama Labour olla uhka heille? Tai Ehud Barakin perustama ”Israel Democratic Party” aiheuttaa äänestäjäkatoa?

Gallubit pyrkivät haarukoimaan tilannetta, mutta nekin ovat neuvottomia.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5547326,00.html,

03. SiniValkoinen puolueen yksi johtajista entinen IDF:n komentaja ja ehdokas vaaleissa Gabi Ashkenazi analysoi tilannetta todeten, ettei poliittisen kentän ihmemies Netanyahu (Bibi) tällä kertaa pysty ylittämään hänen tielleen kasaantuneita esteitä, eikä korruptio- ja muista syytteistä heikentynyt Bibi kykene muodostamaan toimintakykyistä hallitusta.

Ashkenazi suosittelee omaa puoluettaan todeten, että se pystyy yhteistyöhön ultraortodoksien kanssa, jotka eivät automaattisesti tue Netanyahua ja Likudia. Bibin viimeinen hallitus oli äärioikeiston ja uskonnollisten muodostama hallituskoaliittio, hän selittää.

Ashkenazi sanoo puolueensa johdon käyvän keskustelua ultraortodoksien kanssa, eivätkä he siten ole välttämättä Bibin käytettävissä.
Hän myös vihjaa, että Likudin ja SiniValkoinen puolueiden ohjelmat yhtyvät 75 % kysymyksistä. Tämä antaa hyvät lähtökohdat yhteistyölle Likudin kanssa – ilman Netanyahua, jos hän joutuu syytettäväksi oikeudessa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5547410,00.html,

04. Israel Beitenu kansanedustaja Oded Forer syyttää SiniValkoinen puoluetta, että se on jo kiinni puolueen lopettamismyynnissä.

Hän haastoi maanantaina SiniValkoinen puolueen kilpailemaan Likudin kanssa ultraortodoksien äänistä.

”SiniValkoinen puoluekansa ahkeroi myydessään haredi-puolueille, ja kilpailua käydään Bibin johtaman Likudin ja Gantzin johtaman puolueen välillä, kumpi antaa eniten Yakov Litzmanin johtamalle UTJ- puolueelle ja Aryeh Derin johtamalle Shas-puolueelle”.

”Ääni Gantzille on siten ääni Litzmanille ja Derille; ääni Israel Beitenulle on ääni normaalille hallitukselle”, Forer tulkitsi tilannetta.

Avigdor Libermanin johtama Israel Beitenu on muotoutumassa uudelleen ”kuninkaan tekijäksi”, kuten monissa edellisissäkin hallituskuvioissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265776,

05. Walla news tekemän mielipidetiedustelun mukaan, joka julkaistiin tänään torstaina, Ayelet Shaked on suosituin ehdokas johtamaan oikeistolaisten pienpuolueiden muodostamaa yhdistelmää ”oikeistosiiven blokkia”.

Tiedustelun mukaan Shaked sai 31 % kannatuksen johtamaan sellaista oikeistolaista koostumusta; Naftali Bennettiä kannatti 16 % vastanneista;
Bezalel Smotrich sai 6 %; 25 % ei kannattanut ketään edellisistä.
Oikeistolaisiksi tunnustautuneitten parissa jako on vielä selvempi:
Ayelet Shaked 36 %, Bennett 21 %, Peretz 6 % ja Smotrich 7 %.
Gallupin mukaan puolueitten kannatus on nyt tämä:
Likud ja SiniValkoinen kumpikin 30 edustajaa; Joint List 11; Israel Beitenu 9; UTJ 8; Shas 7; Labour 6; United Right, New Right ja Mertz kukin 5 edustajaa, Israel Democratic Party 4 edustajaa. Oikeistopuolueiden muodosta blokki voi saada yhteensä jopa 19 edustajaa Knessetiin, kuten ennustetaan.

Right Wing /Haredi-puolue ilman Israel Beitenua saisi vain 55 edustajaa Knessetiin, joten Avigdor Liberman on tarpeen hallitusta muodostettaessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265816,

06. Jos ei voidakaan puhua varsinaisesta vaalikuumeesta - helteestä kylläkin ennustusten uhatessa 34 asteen huippulämpöä tänään, paine syyskuun 17. päivän vaaleista alkaa tuntua puoluejohtajien puheissa, joihin kuuluvat kilpailijan saavutusten väheksyminen kuten myös vaalilupausten antaminen, joissa kilpaillaan siitä, kuka uskaltaa luvata enimmin.

Gantz totesi ”pääministeri Netanyahun keskittyvän FB-sivujensa hoitamiseen sen sijaan, että hän hoitaisi kansansa asioita”.

Gantz väittää Bibin antavan vääriä lupauksia hämätäkseen kansaa sen ongelmien ratkaisemisen sijasta, ratkaisten kriisin toisensa perästä.
”Mutta ei kriisejä ratkota sanoilla vaan teoilla. Vielä sitäkin parempi on, ettei muodosteta kriisejä ollenkaan.”

Gantz moitti myös runsaitten pienpuolueitten muodostamisesta, mikä vaikeuttaa suuria puolueita muodostamaan hallitusta maahan. ”Muutamat ihmiset edelleenkin keskittyvät blokkien kertomuksiin, jotka ovat vääriä ja suuresti virheellisiä. Pienpuolueet ovat niitä, jotka esittävät blogi-satuja pyrkimyksissään kalastella ääniä kansan edun asemesta.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265799,

07. Pääministeri Netanyahu osallistui Samarian alueneuvoston 40-vuotisjuliin keskiviikkona Samariassa, pitämässään puheessa jossa hän totesi näin:

”Tämä on sitoumus – ei aikaan sidottu – ettei yhtään yhteisöä tuhota Israelin maassa minkään poliittisen suunnitelman yhteydessä, ei juutalaisten eikä arabien. Tosiasiassa nuo vuorenhuiput avustavat meitä puolustaman koko Israelin maata ja varmistamaan turvallisuuden ja tasapainon alueella”.

Bibi jatkoi todeten, että ”ilman Samariaa jokainen paikka olisi selvässä ja ainaisessa vaarassa”.
”Nämä ovat perusperiaatteita, tämä maa on meidän kotimaamme. Me jatkamme sen kehittämistä ja rakentamista. En salli missään poliittisessa suunnitelmassa karkotettavan yhtään yhteisöä tai asukasta. IDF jatkaa koko Länsirannan ja Jordanin laakson valvontaa. Työskentelen noitten periaatteiden tunnustamiseksi kansainvälisesti.”

Bibi kuitenkin pidättyi edellisissä vaalilupauksissa lupaamastaan Israelin itse-määräämisoikeuden ulottamisesta Juudeaan ja Samariaan.
Keskiviikon tilaisuuteen osallistui n. 6 000 ihmistä, mukaan lukien hallituksen ministereitä ja Knessetin jäseniä myös oppositiosta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265795,

Tässä Bibin puheessa hämmästyttää se, miten hän suhtautuu arabien laittomaan rakentamiseen Juudean ja Samarian C-alueilla, joissa on n. 25 000 laitottomasti rakennettua arabitaloa, useat niistä EU:n varoilla ja tuella? Tästä on huippuesimerkki Khan Al-Ahmarin beduiinikylä Jerusalemin ja Maale Adumimin välissä, joka tehokkaasti estää näiden yhdistämisen. Bibi on useaan kertaan luvannut sen purkamista, mutta perääntynyt siitä.

Onkohan Netanyahu nähnyt NWO:n valon, vai mistä lienee kysymys?

08. Gazan kaistaa hallitseva terrorijärjestö Hamas järjesti yllättävän massiivisen harjoituksen simuloiden IDF:n eliittijoukkojen marraskuussa 2018 suorittamaa pahasti epäonnistunutta ratsiaa Gazan kaistalle, jossa sai surmansa joukon johtaja everstiluutnantti ja sen jäseniä haavoittui.

Hamasin ja Israelin välillä on Egyptin välityksellä neuvoteltu tulitauko, minkä johdosta jännittynyt tilanne osapuolten välillä on hieman laantunut.

Artikkelissa todetaan, että ”keskellä jännittynyttä tilannetta Israelin ja Hamasin välillä Hamas järjesti hyvin epätavallisen ”armeijansa” harjoitukset tiistai-iltana simuloiden IDF:n ratsiaa Gazaan”.

”Aseistautuneita armeijan henkilöitä tuli kaduille, ja myös lähelle Israelin rakentamaa turva-aitaa ennen kuin Hamasin sisäministeri ilmoitti sen liittyvän sotilasharjoituksiin.”

”Kaikki Gazan turvallisuusjärjestöt olivat äkillisessä hälytystilassa, yleisen reservin mobilisoiminen turvallisuusjärjestöihin, tiesulut, sekä kaikkien Hamasin rajan ylityspaikkojen ja satamien sulkeminen, mitkä olivat osa massiivista harjoitusta.”

”Harjoituksiin osallistuivat poliisit, tiedusteluyksiköt ja Izz ad-Di al-Qassam, Hamasin sotilaallinen siiven pataljoonat. Harjoitusten tarkoituksena oli hätä-tilaharjoitus simuloiden äkillistä turvallisuusuhkaa”, totesi sisäministeriön tiedottaja Iyad al-Bozm.
https://www.timesofisrael.com/hamas-conducts-massive-surprise-drill-simulating-idf-incursion-into-gaza/,

09. Pääministeri Netanyahu sanoo Israelin valmistautuvan yllätystilanteen varalle Gazasta, mutta uskoo tulitauon ja rauhantilan säilyvän.

Bibi vakuuttaa, ettei kysymys ole vaalipropagandasta, vaan siitä, että hän haluaa Gazan rajan pinnassa olevien juutalaisyhteisöjen tuntevan olonsa turvallisiksi.

Bibi myös vakuuttaa, ettei hän arkaile tehdä kaiken, mitä tilanne vaatii. Hän vakuuttaa ”mahdollisen kampanjan olevan sekä yllättävän että laajan”. https://www.timesofisrael.com/pm-says-preparing-for-possible-surprising-gaza-offensive-but-prefers-calm/,

10. Israel lisää työlupien määrää Gazasta Israeliin, koska epävirallinen tulitauko näyttää pitävän. Työlupia on lisätty nykyisestä 3000 viiteen tuhanteen ja ikärajan alentuneen 30:stä 25:en.

Tämän vahvistaa Gazan Kauppakamarin johtaja Maher Tabaa, kertoen siitä myös Al-Quds Al-Arabi päivälehdelle viime viikonloppuna. https://www.timesofisrael.com/israel-said-to-quietly-increase-gaza-work-permits-as-part-of-unofficial-truce/.

11. Hamas valittaa IDF:n sotilaan ampuneen yhden sen upseereista, joka pyrki estämään kahta gazalaista nuorta ylittämästä turva-aitaa. https://www.timesofisrael.com/palestinians-say-idf-shoots-injures-hamas-operative-on-gaza-border/,

12. Englantilaiset miehittivät tankkialuksen Gibraltarilla, sen ollessa kuljettamassa raakaöljyä Iranista Syyriaan vastoin Iranille asetettuja sanktioita.

Iran uhkasi vastata siihen samalla mitalla, ja viisi Irani pientä sotilasalusta yrittivät miehittää brittitankkeri Hormuzan salmella. Aluksista kehotettiin tankkeria muuttamaan suuntaansa ja pysähtymään Iranin merialueella.

USA:n lentokone kuvasi tilanteen, kertoi CNN.
Englannin Kuninkaallisen laivaston fregatti HMS Montros turvasi tankkeria ja se karkotti iranilaiset alukset, jotka luovuttivat suosiolla. https://www.jpost.com/Breaking-News/Iranian-armed-boats-try-to-seize-British-tanker-595288,

Iranin itsemurhataktiikkaa on vaikea ymmärtää, ellei tunne sen uskonnollista kaiken kattavaa otetta ihmisiin.

Shock Letter.com toimittaja John Little kertoo 80-luvulla julkaistusta artikkelista, jossa Ranskassa vielä silloin maanpaossa asuva Iranin tuleva diktaattori ja ylin kaitsija Ruholla Khomeini totesi:

”Me iranilaiset emme palvo Irania, me palvomme Allahia. Jos Allah haluaa, että Iran palaa islamin levittämiseksi maailmaan, Iran saa palaa.
Iran palakoon, että Allahin tahto tapahtuu.”

Iranin ylin kaitsija Ali Khameney sanoo nähneensä näyssä 12. imaamin, mahdin, jonka tuloa he kiihkeästi odottavat.
http://www.omegashock.com/2019/06/23/iran-is-completely-insane-the-details-confirm-it/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 20 -34; Tiberias 24 -40; Suolameri 27 -41; Eilat 27 -43 +C-astetta; aurinkoista, ei muutoksia lämpötiloissa.

PA/PLO jatkaa hyökkäyksiään tuulimyllyjä vastaan väittäen historian tosiasioita kuvitelluiksi, eikä Pyhiinvaeltajien tietä”, jonka arkeologit ovat avanneet, ole koskaan ollutkaan, koska ”ei ollut Temppeliäkään”. https://www.jpost.com/Opinion/You-cant-Judaize-Jerusalem-595272, *

Israelilainen yhtiö näyttää todella keksineen pyörän uudelleen. He kehittivät autonrenkaita, jotka toimivat sekä moottorina, jousina, vetoakselina, sensoreina, jarruina, lämpöjärjestelminä että sähköä tuottavina renkaina, luoden matalan perustan. Katsokaa vaikka kuvista.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israeli-firm-truly-reinvents-the-wheel-to-power-electric-vehicle-future-595083,
























Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019