TORSTAI 04.07.2019

TORSTAI 04.07.2019
01. Uutisraportit eivät ole pystyneet antamaan selkeä selvitystä, mitä kuukauden ensimmäisenä päivänä tapahtui Alaskan edustalla ja mahdollisesti Barenskin merellä, vai oliko kysymys samasta venäläistä ja mahdollisesti amerikkalaista sukellusvenettä Alaskan edustalla USA:n aluevesillä kohdanneesta katastrofista.

Debkafile kertoo 03.07. päivätyssä artikkelissaan, että ainakin 14 Venäjän laivastoupseeria ja merimiehiä saivat surmansa tulipalossa huippusalaisessa venäläisessä AS-12 syvänveden sukellusveneessä maanantaina 01.07.

Muutamat heistä saivat Venäjän kunniamitalin ”Venäjän Federaation sankari”.
Mutta Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kieltäytyi antamasta suoraa vastausta kysymykseen, mitä oikein tapahtui sukellusvenettä kohdanneessa katastrofissa todeten, ettei informaatiota veneestä voida julkistaa, koska se on ”classified”, valtionsalaisuus kansallisen turvallisuuden takaamiseksi.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu paljasti vain, että veneen henkilöstöön kuului tärkeitä sotilasasiantuntijoita ja korkeasti erikoistuneita asiantuntijoita, jotka suorittivat tärkeää tutkimusta maan hydrosfääristä.

Kumpikaan ei maininnut sukellusveneen oikea nimeä. Debkafile:n sotilas- ja tiedustelulähteet kertoivat, että AS-12 toiminta on niin salaista, että virkailijat käyttävät siitä peitenimeä ”Loshark”, jolla on kaksoismerkitys.

70-luvulla Venäjän TV esitti animaation, joka perustui hevoseen, joka oli rakennettu pienistä palloista. Vaurioitunut sukellusvene on myös rakennettu suurista palloista, joiden ansiosta se kestää vedenpainetta paljon enemmän kuin normaali sukellusvene ja sukeltaa paljon syvemmälle.

Venäjän puolustusministeriön salaisin osasto, jonka toiminnasta tietävät vain harvat sisäpiirin jäsenet, kantaa myös peitenimeä ”Loshark”, mikä vain vahvistaa sukellusveneen salaisiksi luokiteltuja toimintoja.

Yhden olettamuksen mukaan alus suoritti testejä Venäjän salaisella vedenalaisella aseella, tai salaista operaatiota Amerikan huippusalaista kohdetta vastaan.
Aluksen tarkka sijainti ja tulipalon aiheuttaja – räjähdys tai hyökkäys - pysyvät ainakin toistaiseksi salaisina, ja voivat pysyä useita vuosia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin peruutti tärkeän osallistumisensa voidakseen osallistua kiireesti kokoon kutsumansa Venäjän johdon neuvottelutilaisuuteen.
USA:n presidentti Donald Trump kutsui varapresidenttinsä Mike Pencen Valkoiseen Taloon tai pentagoniin kiireellisiin neuvotteluihin.
https://www.debka.com/the-mystery-of-the-ultra-secret-russian-losharik-submarine-disaster/,

02. Uutisraporttien mukaan sekä Venäjä että USA näyttävät pyrkivän selvittämään sukellusveneitä koskeneen tilanteen ilman dramatiikkaa, eikä kummankaan maan tiedotteissa mainita USA:n sukellusveneen upottamista Balkan torpedolla syntyneen tulitaistelun aikana, kuten eräs taho raportoi.

Jotakin tärkeää on kuitenkin tapahtumassa sekä USA:n että Venäjän korkeimman johdon käsitellessä asiaa. Tilanne näyttää syntyneen Alaskan edustalla USA:n vesialueella, ja oletetaan, että USA:n ydinsukellusvene oli lähetty karkottamaan sen vesialueelle tunkeutunut vieras sukellusvene.

Venäläinen alus vastasi USA:n aluksen ampumiin varoituslaukauksiin laukaisemalla Balkan torpedon USA:n alusta kohti upottaen sen. Oliko tilanne tämä, selvinnee myöhemmin, mutta tapaus halutaan pitää onnettomuutena.
https://beforeitsnews.com/v3/alternative/2019/3690879.html,

Jeffery Pritchett tarkastelee sukellusveneasiaa ”Beforeitsnews” artikkelissaan todeten, että vaurioitunut venäläinen sukellusvene AS-12, peitenimeltä Loshark, on vakoilualus, joka kykenee kuuntelemaan vedenalaisten kaapelien sanomia.

Venäläisaluksessa syntyneessä tulipalossa tai räjähdyksessä sai surmansa 14 miehistön jäsentä – osa heitä korkeita upseereita ja eri alojen asiantuntijoita - kokonaisvahvuudesta 25. Sitä kuljetetaan ”emolaivan” alle kiinnittyneenä (sling towed) ja päästetään suorittamaan tutkimuksiaan syvällä meren sisällä.

Vaurioitunut sukellusvene hinattiin Venäjän lähimpään satamaan. Venäjän tiedotteessa väitetään veneen AS-12 olleen sen omalla vesialueella.

Amerikkalaisesta ydinsukellusveneestä ei sen sijaan ole annettu tietoja, ei sen mallista rekisterinumeroista, eikä myöskään sen miehistöstä.
https://beforeitsnews.com/v3/prophecy/2019/2506792.html,

03. BBC käsittelee myös Venäjän sukellusveneonnettomuutta todeten, että edellinen Venäjän laivastoa kohdannut onnettomuus tapahtui 19 vuotta sitten.

Elokuussa vuonna 2000 kaksi räjähdystä upottivat 17 000 tonnin ydinsukellusveneen ”Kursk” Barentsin merellä vieden mukanaan meren syvyyteen 118 merisotilasta ja merimiestä. Vladimir Putin oli silloinkin Venäjän presidenttinä. Hallitus toimi silloin hitaasti pelastustoimissaan.

Tuoreessa Venäjän ydinsukellusvenettä kohdanneessa onnettomuudessa sai surmansa 14 veneessä ollutta henkilöä myrkyllisten savukaasujen johdosta.
Haavoittuneet kiidätettiin sairaalaan, heistä osa kuoli matkan aikana.
Nyt Venäjän hallitus toimi ripeästi, tehden sen, mitä se pystyi tekemään.

Steve Rosenberg valittaa BBC:n julkaisemassa artikkelissaan, etteivät Venäjän viranomaiset kerro kaikkea tietämäänsä. ”Tietysti armeijan komentaja (Putin) tietää kaiken tapahtuneesta” sanoo tiedottaja Dmitry Peskov journalisteille.

”Mutta kaikkea ei tietenkään voida kertoa julkisuudessa. Tämä on täysin salaista informaatiota, joten on normaalia, ettei kaikkea kerrota. Kysymys on valtion salaisuudesta, ja koskee valtion turvallisuutta” Peskov sanoo.

Peskov ei ota kantaa kysymykseen, vahingoittuiko veneen ydinreaktori, mutta toisen lähteen mukaan ydinreaktori oli suljettu pois veneen patteriosastosta, jossa tulipalo syttyi, eikä siten mitään vaaraa ollut sen vahingoittumisesta.

BBC:n mukaan minisukellusvene AS_12 pystyy sukeltamaan 6 000 metrin syvyyteen (19 685 ft). Ne operoivat Venäjän armeijan Syvän Veden Tutkimuksen päädirektoraatin alaisina – Gugi – josta käytetään myös nimeä ”Vedenalainen Tiedustelupalvelu”.

Sotilaslähteisiin vedoten RBK uutislehti totesi, että GUGI:n päätehtävä on kuunnella vieraita vedenalaisia tietoliikennelinjoja, pelastaa syvän veden mielenkiintoisia asejärjestelmiä ja sotilaallisia laitteita sekä suojella Venäjän omia vedenalaisia tietoliikennekaapeleita.

Presidentti Putin lähetti puolustusministerinsä Sergei Shoigun armeijan pohjoisen haaran päämajaan St Petersburgiin, jossa sijaitsee sukellusveneiden tukikohta lähellä St Petersburgia alueellisen kuvernöörin Alexander Beglovin johdossa.

Surmansa saaneen 14 sukellusveneessä olleen uhrin nimet ja kuvat julkaistiin julisteissa tekstillä: ”Ikuinen kunniasankareille! Me muistamme teitä aina sydämessämme”.
https://www.bbc.com/news/world-europe-48858781,

04. Maailman pyöriessä omien kriisiensä ja ongelmiensa kimpussa Israelin sisäistä rauhaa jäytävät jo neljättä päivää kestäneet mielenosoitukset, jotka ovat paikoin kehittyneet väkivaltaisiksi.

Israelin Etiopiasta muuttaneiden juutalaisten mielenosoitukset alkoivat siitä, että vapaalla ollut poliisi sekaantui Haifassa tappelunnujakkaan. Hän joutui kivityksen kohteeksi ilmaistessaan olevansa poliisi, joka lopulta katsoi henkensä olevan vaarassa ja avasi tulen käsiaseellaan haavoittaen yhtä Etiopiasta muuttanutta juutalaista Salomon Tekahia (19) kuolettavasti.

Mielenosoittajat eivät ole käyttäneet aseita, vaan kokoontuvat suurin laumoin teille ja kaduille, etenkin vilkasliikenteisinä aikoina, estäen työpaikoilleen meneviä ja sieltä koteihinsa palaavia työntekijöitä jatkamaan matkaansa.

Valtaviin ruuhkiin joutuneet ihmiset autoilijat ja muut osoittavat harvinaista malttia, muutamien jopa osoittaessa myötätuntoa mielenosoittajille soittaen autojensa äänitorvea. Poliisi myös pyrkii sopeutumaan tilanteeseen.

Ynetnews-com artikkelin arvion mukaan tämä osoittanee monien tuntevan syyllisyyttä tavasta, millä hallitus on kohdellut Etiopian siirtolaisia.
Sangen monet heistä tuntevat olevansa toisen asteen kansalaisia, eivätkä rasistiset mielikuvat ja – huudot ole harvinaisia julkisuudessa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5542555,00.html,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5542688,00.html,

05. Yleisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan sanoo, ettei mielenosoitusten yhteydessä esiintynyttä väkivaltaa voida sietää ja antoi käskyn poliiseille hajottaa pahimmin järjestystä häirinneet kokoontumiset.

Poliisi ilmoittaa 111 poliisiupseerin haavoittuneen hajottaessaan mielenosoituksia, ja pidättäneensä 136 mielenosoittajaa.
Monet Etiopian juutalaiset sanovat, että 40 vuoden aikana järjestetyt hiljaiset mielenosoitukset eivät ole tuottaneet tulosta, ja siksi taktiikkaa on muutettava. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5542427,00.html, http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/24108,

06. UUTISIA ISRAELISTA

Satoja palvojia kokoontui torstaina Länsimuurille kunnioittaakseen uuden kuukauden alkamista nimeltään Tammuz.
Heidän joukossaan oli tuore opetusministeri ja Jewish Home puolueen puheenjohtaja rabbi Rafi Peretz, joka kehotti läsnäolijoita kunnioittamaan paikan pyhyyttä. ”Muistakaamme, että me olemme uuden syntymisen sukupolvi, jolla on etuoikeus nähdä omin silmin Jumalan palaaminen Siioniin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265498,

07. Valtion edustaja ilmoitti Korkeimmalle Oikeudelle, ettei se vastusta reformoidun rabbin (rabbah) johtavan sotilaallisia hautajaismenoja. Kuuleminen pidettiin asianajaja Uri Regevin v. 2017 esitykseen Hiddush yhteisön uskonnollista vapautta ja tasa-arvoa vastoin IDF:n käytäntöä selittäen, että reformisotilaita syrjitään sotilashautajaisten yhteydessä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265499,

08. Entinen tietoliikenneministeri Ayoub Kara sanoo, että hänen osallistumisensa Nationality lain hyväksymiseen asetti hänet kuolemanuhan alle.

09. ”Mielenosoittajat kokoontuivat taloni lähelle, heittivät kiviä talooni, he jopa löysivät kaksi aseistettua arabia lähellä taloani”, kuten Kara kertoi Yehuda Schlsingerille Israel HaYom lehdestä. Hän ilmoitti, ettei halua Israelin lähettilääksi Egyptiin, jota hänelle tarjottiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265494,

10. Rabbit vaativat, että Yhdistynyt Oikeisto tulee olla rabbin johdossa. Kysymys on tullut ajankohtaiseksi seurattaessa entisen oikeusministeri Ayelet Shakedin pyrkimyksiä löytää hänelle sopiva asema poliittisessa kentässä.

Shakedin poliittiset ansiot ja hänen antamansa kansansuosio tunnustetaan useissa puolueissa, mutta esim. Likudissa muutamat pelkäävät menettävänsä potentiaalisen edusajanpaikkansa, jos hänet liitetään ehdokaslistaan.

Tämän johdosta on nostettu esiin malli, jossa Shaked johtaisi viiden oikeistolaisen pienpuolueen muodostamaa ”teknistä liittoa”: Jewish Home; Tekuma National Union; Har Hamor ja muita ilman uskonnollista ilmettä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265496,

11. Juutalaisen Lain mukaan juutalaisen miehen tulee puhdistautua punaisen 3-vuotiaan naudan tuhkavedessä ennen nousuaan Temppelivuorelle. Nyt punaisia nautoja on löydetty jo 10, joten olisi aika alkaa toteuttaa Lakia. INN käsittelee asiaa otsikolla ”Kaksi iskua kallioon, ja olet ulkona”, kuten Moses koki, iskiessään sauvallaan kalliota kahdesti, kun hänen tuli vain puhua sille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265488,

12. 20-vuotiaan Jerusalemin arabin Samir Obeidin saatua surmansa poliisin ampumasta laukauksesta - ammuttuaan ilotulitusrakettinsa suoraan poliisia kohti aivan käsituntumassa - sai aikaan väkivaltaiset mielenosoitukset, ei vain Isawiyan arabilähiössä, jossa hän asui, vaan läheisessä Silwanissa ja Shuafatin pakolaisleirissä, aloittaa JP pääkirjoituksensa otsikolla ”Pelasta Jerusalem”.

Isawiyan asukkaat valittavat tulleensa väärin kohdelluiksi, ja syyttävät, että tämän kaltainen poliisin toiminta on voimassa vain Jerusalemin itäosassa.
Poliisin ja arabiasukkaitten väliset yhteenotot ovat jatkuneet usean päivän ajan ilman, että ratkaisu olisi näköpiirissä.

Väkivaltaisuuksista otetuissa videokuvissa poliisi meni lähiöihin suurina joukkoina täydessä mellakka-asussa raskaine aseineen, ampuen kovilla, mikä herättää mielikuvan, että ne oli otettu Gazasta tai Libanonista.

”Isawian asukkaat valittavat aiheellisesti, että poliisi kohtelee heitä väärin”, arvioidaan pääkirjoituksessa, ja ”niitä sovelletaan vain Jerusalemin itäosissa”.

Vertailukohteena JP esittää tapaa, jolla poliisi suhtautui Etiopian juutalaisten mellakointiin, vastustaen poliisia, sulkien liikenteen ja sytyttäen autonrenkaita tuleen, jopa hyökäten poliisiasemalle.

Eikä polisi mennyt sinne panssarivaunuineen, mellakka-asuinen ja automaatti-aseineen, vaikka väkivaltaa esiintyi molemmissa. JP kysyy: Miksi Jerusalemin arabeja kohdellaan eritavalla?(Jerusalemin itäosan asukkaat eivät ole Israelin kansalaisia, vaikka useimmilla on Israelin sininen ID-kortti, ja vapaa liikkumis-oikeus maassa).

Israel vapautti Jerusalemin itäiset osat 1967 sodassa liittäen ne osaksi Israelia. Israelin valtion ja vapautettujen arabiasukkaitten välillä vallitsee luottamus-pula ja epäluuloisuus, mikä estää suhteiden parantumisen.

Lisäksi PA:n johtama kouluissa, laitoksissa ja mediassa harjoittama mieletön vihakampanja juutalaisia ja kaikkea juutalaisuutta vastaan on myrkyttänyt arabien mielen ja ohjannut heidät tuhoon vievälle polulle.

Tämä on vaikuttanut myös juutalaisten mieleen, jotka näkevät tilanteen toivottamana ja alkavat vaatia arabiasukkaitten poistamista maasta. Lisäksi heitä ei nähdä enää ihmisinä, vaan kylminä lukuina ja tilastoina. https://www.jpost.com/Opinion/Save-Jerusalem-594551,

Sunnuntaina on lääkäri heti aamusta, joten artikkeli voi siirtyä myöhemmäksi.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -31; Tiberias 22 -37; Suolameri 24 -38; Eilat 24 -40 +C-astetta; aurinkoista tänään ja huomenna, lämpötilat lähes samat.

Strombolin tulivuori Italiassa purkautui väkivaltaisesti surmaten yhden turistin ja pakottaen muut pakenemaan, paremman puutteessa mereen.
Purkaus aiheutti useita paloja ympäristössä, joita palokunnat sammuttavat. http://strangesounds.org/2019/07/stromboli-volcanic-eruption-kills-tourist-italy-video-picture.html,

Satelliiteista otetuissa videoissa näkyy havainnollisesti USA:n vilja-vyöhykkeen muuttuminen ruskeaksi, paljastaen samalla, miten tuhoisasti keväällä vallinnut kauhea sää on vaikuttanut viljan ja soijapavun kasvukauteen. https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7211243/Farmers-woes-seen-SPACE-Corn-Belt-appears-brown-extreme-weather.html,














Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021