TORSTAI 06.12.2018

TORSTAI 06.12.2018
01. Kunpa pian koittaisi aika, jolloin uutisraporttien pääaiheina eivät olisi tiedot sodista ja sodan valmisteluista, eivätkä kansat opettelisi sotimaan! Se aika on tulossa, mutta vasta sitten kun Rauhan Ruhtinas perustaa kuningaskuntansa maan päälle. Siihen mennessä ja sitä odoteltaessa meidän on tyydyttävä siihen, mitä media meille syöttää. Meidän on kuitenkin pidettävä huoli siitä, ettei se päivä yllätä meitä kuin varas yöllä.

02. Hal Turner kertoo radioshow-julkiasussaan, että tilanne kiristyy entisestään Azovin merellä.

Ukrainan ulkoministeri Pavlo Anatoliyovych Klimkin julkaisi yllättävän lausunnon, jonka mukaan Ukraina ja NL:n entinen liittolaisvaltio Georgia liittyvät PohjoisAtlantin Sopimusjärjestön NATO:n jäseniksi.

Raportin mukaan geopoliittiset asiantuntijat sanovat, että Ukrainan lausunto annettiin pahinten mahdollisten kehityssuuntien aikana maailman asioissa.

USA:n ulkoministeriön nimettömänä pysyttelevä virkailija huomauttaa vastoin hallituksensa asennetta: "Se tarkoittaa varoitusta Venäjälle – sillä NATO on hyökkäävästi saartamassa Venäjää selvänä päämääränään: joko pakottaa Venäjä polvilleen – tai sen suoranaista miehitystä."

Nimetön ulkoministeriön virkailija lisäsi: "Venäjän presidentti sanoi aiemmin julkisesti: Jos tiedät sodan olevan väistämätön, sinun tulee lyödä ensin.
Ukrainan julkaisema lausunto liittymisestä NATO:on voi olla sellainen, jonka Venäjä tulkitsee NATO:n ensimmäiseksi iskuksi."

NATO-maiden ulkoministerit tapasivat Georgian ja Ukrainan ulkoministerit tiistaina 04.12.2018 sopiakseen yhteisestä taktiikasta tilanteesta Mustan-meren alueella, ja allianssin antamasta tuesta molemmille maille.
NATO on merkittävästi lisännyt kiinnostustaan Mustanmeren ympäristöön, merellä, ilmassa ja maalla, ja haluaa vahvistaa siteitään molempiin maihin.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo lisäsi löylyä kiukaaseen todetessaan: "Venäjän toistuvien keskimatkan ydinohjusvoimien (INF) sopimusrikosten ja laajempien laittomien kuvioiden valossa USA katsoo Venäjän rikkoneen sopimusta ja tulee poistamaan velvollisuutensa sopimukseen 60 päivän aikana, ellei Venäjä palaa sopimuksen täyteen ja todettaviin velvoitteisiin."

Venäjän presidentti Vladimir Putin kieltää sopimusrikkomukset ja varoittaa: "Jos USA peruuttaa osallisuutensa sopimukseen ja aloittaa uusien keskimatkan-ohjusten rakentamisen, Venäjä rakentaa myös uusia ohjuksia."
Putin painottaa, että "NATO rikkoi INF sopimuksen vaatimuksia asentamalla ohjussuojauksen Romaniaan ja Puolaan ensiksi. Venäjällä on siten oikeus uusien keskimatkan ohjusjärjestelmien rakentamiseksi. Nyt NATO syyttää Venäjää, ikään kuin jokainen ei olisi tietoinen todellisuudesta."

Venäjän ulkoministeriö tiedottaa: "USA ei anna mitään todisteita Venäjän INF:n sopimusrikoksista; syytökset ovat perusteettomia." http://halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/3540-ukraine-and-former-soviet-georgia-to-join-nato-sending-nato-naval-forces-to-azov-sea-russia-says-no-entry,

03. Toinen huolestuttava kehitys on meneillään Donetskin Kansantasavallassa, jonka tiedottaja Novohuilos raportoi merkitsemättömien ukrainalaisten tankkien saapumisesta Mariupoliin, ja niitä voitaneen käyttää väärän lipun alla (false flag) operaatiossa siviilejä vastaan.

Tämä voinee tarkoittaa sitä, että Venäjän liittolaiset (proxyt) ovat hyökkäämässä. Tämä on vastoin Minskin sopimusta, joka kieltää raskaiden sotilasaseiden käytön 40 km:n päässä novovenäläisestä rajasta.

Samaan aikaan Ukraina laukaisi onnistuneesti Neptune ohjuksensa, joka osui merimaalin 280 km:n päässä harjoituksissa lähellä Odessaa. Ukraina testasi myös 8 ohjusta S-125 uudistetusta ilmatorjuntajärjestelmästä osuen ja upottaen kahdeksan merelle sijoitettua maalikohdetta.

Breaking Story:

Ukrainan armeijan korkea upseeri vahvistaa NATO:n jäsenmaiden sopineen keskenään marivoimien lähettämisestä Azovinmerelle. Sitä koskeva paperityö on valmisteilla.
Tämä tarkoittaa sitä, että NATO:n sota-aluksia ovat nyt sijoitettu Ukrainan merialusten kanssa kiistanalaiselle merialueelle.

NATO:n ja Ukrainan alusten täytyy – päästäkseen Azovinmerelle – navigoida Venäjän Kerch salmen yli rakentaman sillan kautta – joka on kauttaaltaan Venäjän aluetta. Venäjä jo ehti ilmoittaa: Naton aluksia ei tulla päästämään Azovinmerelle.
Tänään Kreml ilmoitti Venäjän kansalaisille:

Kremlin nopein propagandahaukkuja Solovyov totesi: Naton alukset voivat tulla, mutta ne eivät voi ohittaa Kerchsalmen siltaa, sillä sen molemmat puolet ovat Venäjän aluetta. Jos NATO haluaa sotaa, se saa sen. https://twitter.com/lennutrajektoor,

Solovyov lisäsi radio-ohjelmassaan edelliseen: "Venäjän toimet Azovinmerellä ovat verrattavissa yleisesti hyväksyttyyn, Israelin harjoittamaan Palestiinan kansainväliseen marisaartoon. (itse asiassa se koskee vain Gazan aluetta). NATO:n aluksilla ei ole mitään tekemistä siellä. Sitä voidaan pitää sodan julistuksena", hän sanoo Twitter-sivullaan uhmaavasti.
Edelliseen liittyvä linkki on vain venäjäksi. https://twitter.com/lennutrajektoor/status/1069980010688200707?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1069980010688200707&ref_url=http%3A%2F%2Fhalturnerradioshow.com%2Findex.php%2Fnews%2Fworld-news%2F3540-ukraine-and-former-soviet-georgia-to-join-nato-sending-nato-naval-forces-to-azov-sea-russia-says-no-entry,

04. Venäjä paljasti kehittämänsä "laserkanuunan, joka pystyy tuhoamaan kohteitaan sekunnin murto-osassa, ja jonka asentaminen armeijan käyttöön on aloitettu".
Järjestelmä, jota kutsutaan 16-vuosisadalla eläneen munkkisoturin mukaan nimellä Peresvet, on valmis palveluun, ja sitä on jo testattu ja käytetty Venäjän armeijassa Venäjän hallituksen ilmoituksen mukaan.

Voimakkaan Peresvet laser-järjestelmän esittelyvideo julkistettiin keskiviikkona Venäjän puolustusministeriön sosiaalisen median sivulla.
Videossa laser oli sijoitettu lentokonesuojaan. Sotilas aktivoitti aseen kauko-ohjauksella. Sen ominaisuuksista ei ole kerrottu tarkemmin.

Paljon ei tiedetä Venäjän armeijan aseistuksesta ja sen kyvyistä verrattuna länsimaiden vastaaviin järjestelmiin. Laseraseita on kehitetty myös lännessä, ja niitä on asennettu lentokoneisiin ja sota-aluksiin. Niillä on pudotettu drone-koneita ja eliminoitu ohjuksia mailien päässä.

Venäjän apulaispuolustusministeri Yuri Borisov kertoi ministeriön uutislehdessä Krasnaya Zvezda maanantaina: "Voimme puhua paljonkin laseraseesta, ja elokuvissa niitä käytetty jo kauan sitten, kuten jokainen tietää. Mutta tosiasiassa nämä järjestelmät ovat astumassa aktiivi-palvelukseen, mikä on aikamme todellisuutta. Viime vuodesta lähtien laserjärjestelmät ovat astumassa palvelukseen, ja niillä on kyky riisua potentiaalinen vihollinen aseista ja iskeä maalikohteisiin sekunnin murto-osissa."

Venäjän Peresvet laserjärjestelmästä ei ole paljon tiedetty, sillä sitä on kehitetty salaisuuden verhon alla, eikä Vladimir Putin ole halunnut paljastaa korttejaan ennen aikaisesti. Hän kuitenkin raotti pikkuisen verhoa maaliskuun 1. päivänä puheessaan kansalle todetessaan, että "merkittävää edistystä on saavutettu laseraseistus-ohjelmassa, ja on kaikki syyt otaksua, että olemme askeleen edellä kilpailijoitamme tällä alueella".
"En halua paljastaa enempää yksityiskohtia, koska aika ei ole vielä valmis, mutta asiantuntijat ymmärtävät, että sellaisen aseen johdosta Venäjän puolustuskyky on moninkertaistunut."

Puolustusministeriön uutislehdessä Krasnaya Zvevda raportoitiin keskiviikkona, että "laserase on ollut käytössä jo jonkin aikaa.
Peresvet laserjärjestelmät, jotka perustuvat uusiin fysiikan periaatteisiin, astuivat aktiivipalvelun testivaiheeseen Venäjän asevoimissa 2017 lähtien."

"Näitä järjestelmiä käyttävät Venäjän armeijan yksiköt saivat erityiskoulutusta Mozhaysky Sotilas-avaruusakatemiassa Venäjän toiseksi laajimmassa kaupungissa St. Petersburgissa (Pietarissa). Taisteluyksiköt harjoittelivat käyttäen näitä pitkälle kehitettyjä aseita, opetellen ja harjoitellen niiden ottamista käyttöön ja valmistellen niiden käyttämistä". https://www.dailymail.co.uk/news/article-6462561/Russia-unveils-LASER-CANNONS-destroy-targets-fractions-second.html,

05. UUTISIA LYHYESTI

IDF:n paljastama Hizbullahin louhima hyökkäystunneli, joka alkoi Kafr Kilan, kylästä Libanonissa ja jatkui rajan ali 40 metriä Israelin puolelle, oli 2 x2 metriä laajuudeltaan sekä varustettuna ilmanvaihdolla, sähkökaapeleilla, tiedotusjärjestelmällä sekä putkistolla. Koska maaperä on kallioinen, sen seiniä ei tarvinnut vahvistaa betonilla. Sen louhimisen arvioidaan kestäneen parin vuoden ajan. Se oli km. 25 metriä maanpinnan alapuolella.

IDF arvioi, että sen suunnasta voi päätellä, että sen tarkoituksena oli miehittää Metullan alue. Ehkä sitä oli tarkoitus jatkaa pitemmälle. Sotilaat asensivat salaisen kameran tunneliin, ja siinä nähdään kahden Hizbullahin miehen liikkuvan kameraa kohti. Kameraan asetettu pieni pommi karkotti miehen takaisin omalle puolelleen. (Ehkä olisi ollut viisasta pidättää heidät saadakseen tietoja tunnelien sijainnista.)
IDF arvioi artikkelin mukaan, että tunnelityö oli 7 kuukauden päässä sen ottamiseksi aktiivikäyttöön.

Artikkelissa puhutaan useasta tunnelista, eikä paljasteta, mihin nuo arviot perustuvat. IDF:n Pohjoisen haaran korkea upseeri sanoo, ettei yksikään tunneleista ollut valmis otettavaksi käyttöön. Hän selittää, että IDF on täysin kartoittanut Hizbullahin tunneliverkoston, eikä usko löytyvän uusia yllätyksiä.
"Jotkut paikat tunnemme hyvin, toiset vähemmän, mutta meillä on keinoja, joilla voimme seurata louhimisoperaation alkamisesta sen loppuun saakka – tarkoituksemme on löytää ne kaikki ja tuhota ennen käyttöön ottamista".

Upseeri paljasti IDF:n käyttävän seismisiä, maan sisään asennettuja
sensoreita. "Audio-järjestelmää käyttäen voimme kuunnella maasta tulevia
ääniä ja identifioida epäilyttävät toiminnot." (Ei enää uskota, että ne ovat vain hevosten kavioitten kapsetta, kuten Yaalon arvioi 3 vuotta sitten)

Hizbullah perusti 7 vuotta sitten erikoisyksiköt, nimeltään Radwan Unit, joiden tarkoituksena oli soluttautua Israeliin ja aiheuttaen mahdollisimman paljon sekaannusta ja tuhoa sekä Israelin imagon tuhoamiseksi, että joukkojen moraalin nostamiseksi uskoen voivansa saavuttaa voiton Israelista.
Vuoden 2006 sodassa Hizbullahin erityisyksikön jäsenet pystyivät soluttautumaan Israelin puolelle, surmata 7 IDF:n partion jäsentä ja kaapata kaksi muuta, joiden ruumiit he veivät Libanoniin käytettäviksi Israelissa vangittujen Hizbullahin jäsenten vapauttamiseksi.

Pääministeri Netanyahu sanoi tiistaina, että hyökkäystunnelit olivat osa laajempaa suunnitelmaa Galilean pohjoisosan miehittämiseksi. Osa miehistä lähetettäisiin tunnelien kautta, osa maahyökkäyksenä merkittävän suuren maa-alueen miehittämiseksi. IDF:n komentaja Gadi Eisenkot sanoi tiistaina, että IDF on saanut käsiinsä Hizbullahin tunnelisuunnitelman. Robotin ottamassa videossa nähdään kahden Hizbullahin miehen lähestyvän sitä, ennen kuin pieni räjähdyspanos karkotti ne pois. https://www.timesofisrael.com/all-may-not-be-as-it-seems-as-idf-hezbollah-play-hide-and-seek-over-tunnels/,

EU:n diplomaatit tuomitsivat Libanonissa toimivan terrorijärjestön Hizbullahin sanoen sen rikkovan räikeästi YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiä hyökkäävällä toiminnallaan Israelin pohjoisosassa.
Saksan ja Englannin diplomaatit vakuuttivat keskiviikkona tukevansa Israelin oikeutta puolustautua tuhoamalla Hizbullahin louhimat hyökkäystunnelit, ja tuomitsivat voimallisesti Hizbullahin hyökkäyksen valmistelutoimet.

Saksan Israelin lähettiläs Susanne Wasum-Rainer sanoi Saksan hallituksen tuomitsevan Hizbullahin hyökkäävän toiminnan, mistä ovat todisteina sen louhimat tunnelit Israelin maaperällä. Hän lausuntonsa yhtyy USA:n kansallisen turvallisuuden neuvonantajan John Boltonin lausuntoon, jossa hän esittää voimallisen tuen Israelin oikeudelle puolustaa itsenäisyyttään. https://www.timesofisrael.com/london-berlin-condemn-hezbollah-tunnels-back-israeli-border-operation/,

BESA:n laatimassa artikkelissa käsitellään Ruotsin ja Venäjän välisiä suhteita. Ruotsi on joutunut historiansa aikana 12 sotaa puolustautuessaan itäistä hyökkääjää vastaan 12. -19. vuosisatojen aikana. Viro ja Suomi olivat Ruotsin vallan alla ennen joutumistaan Venäjän (NL:n) vallan alle, Viro 1712, Suomi 1809. Ruotsi omaksui puolueettoman asenteen vuoteen 2000, jolloin se solmi erilaisia sopimuksia EU:n ja skandinaavisten naapuriensa kanssa, kertaa BESA.
Venäjän laajentumishaluinen, entinen KGB:n virkailija, nykyinen presidentti Vladimir Putin harmittelee NL:n kaatumista ja miehittämiensä reuna-valtioitten menetystä, mitä hän pitää NL:n yhtenä suurimmista virheistä.
Hän suunnittelee kaiken aikaa Venäjän laajentumista reunoiltaan Euroopan ja Skandinavian suuntaan, mitä hän pitää helppoina saaliina.

Venäjän laajentumishaaveet ovat vaikuttaneet Ruotsin turvallisuuden lisäämiseen etsimällä turvaa EU:n ja NATO:n taholta, mikä ei miellytä Putinia.
Ruotsi vastusti ehdottomasti Venäjän laajentumista Georgiaan ja Ukrainaan karkottaen joukon venäläisiä diplomaatteja, joista lähes kolmannes olivat venäläisiä vakoojia.

Jännitys nousi maaliskuussa 2013 Venäjän hävittäjälaivueen lentäessä 30 km Gotlannin ilmatilasta. Gotlannin saari on 3183 neliökm., asukasmäärä 58 000, se on 190 km:n päässä Tukholmasta, ja 500 km Venäjästä. Seuraavana vuonna Venäjän uhkaavat lennot lisääntyivät viisinkertaisiksi.
Venäjä varoittaa Ruotsia vastatoimilla, jos se lähestyy NATO:a, sanoen Ruotsin seuraavan natsien esimerkkiä.

Ruotsin armeijan komentaja Micael Byden lähetti saarelle pysyvästi 150 miehen kivääripataljoonan todeten: Se vastaa reaalisesti ympäröivää maailmaa. Syyskuussa 2017 Ruotsi piti suuret sotilasharjoitukset, Aurora 17, joihin NATO ja USA osallistuivat.
Ruotsi lisäsi puolustusbudjettiaan 2016 -2020 periodilla yhdellä miljardilla USD, mutta NATO:n edellyttämä 2 %.n osuus GDP:stä toteutuu vasta 10 vuoden kuluttua, ja sen armeijan sotilasmäärä kasvaa 120 000:en.

Venäjällä on pieni tukikohta Kaliningrad, jonka se on vahvasti linnoittanut Iskander ballistisilla ohjuksilla, joilla se yltää Tukholmaan ja osaan Eurooppaa; Bastion rannikko-ohjusjärjestelmällä sekä Kalibr-risteilyohjusjärjestelmällä. Ilmapuolustuksesta vastaavat Venäjän S-400 IT-ohjuspatteristot.
Venäjän mielenkiinnon kohteena on Nord Stream1 kaasu- ja öljyputkisto Eurooppaan, joista osa asennetaan Ruotsin Baltianmeren kautta Ruotsin vastalauseista huolimatta.

Ruotsin suhteet Venäjään kiinnostavat suuresti myös Suomea, joka on perinteisesti toiminut puskurivyöhykkeenä ja puolustuksen ensivaiheena Ruotsille ja Norjalle Venäjää vastaan.
https://besacenter.org/perspectives-papers/is-war-looming-baltic-sea/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 08 -13; Tiberias14 -17 sadetta; Suolameri 16 -23 sadetta; 15 -23. Huomenna sataa monin paikoin, lauantaina selkenevää, lämpötila pysyttelee alhaalla.

Uusi Kaledonian alue Tyynenmeren eteläosassa koki 3 maanjäristystä kooltaan M7.5; M6.0 ja M6.6, aiheuttaen tsunamivaroituksen, joka on osoittautunut vähäiseksi. Jälkijäristykset kuitenkin jatkuvat. http://strangesounds.org/2018/12/bang-bang-bang-m7-5-m6-0-and-m6-6-earthquakes-hit-off-new-caledonia-within-3-hours-small-tsunami-waves-observed-aftershocks-ongoing.html,


















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021