SUNNUNTAI 28.10.2018

SUNNUNTAI 28.10.2018
01. Valkoinen 46-vuotias mieshenkilö, joka sanoo internetissä perhesuhteitaan sekaviksi, ja jolla oli yhteyksiä alRight järjestön kanssa, astui lauantaina sisään juutalaisen seurakunnan Tree of Life synagogaan Squirrel Hill lähiössä Pittsburghissa Pennsylvaniassa, jossa vietettiin normaalia sabatti-palvelua, sekä myös brit mila juutalaispojan ympärileikkausoperaatiota.

Murhaajalla oli aseinaan AR15 sekä pistooli. Hän aloitti seurakuntalaisten tulituksen synagogan pohjakerroksesta ampuen sattumanvaraisesti murhaten ainakin 11 seurakuntalaista, haavoittaen useita ja neljää poliisia.

Lopetettuaan ampumisen mies linnoittautui kolmenteen kerroksen jääden odottamaan poliisin tuloa, joille hän antautui lopulta huutaen: "Kaikkien juutalaisten täytyy kuolla". Hän kävi lyhyen tulitaistelun poliisin kanssa, ja häneen osui useita poliin luoteja, jonka johdosta hänet vietiin sairaalaan.

Poliisi teki ratsian parakkiin, missä murhaaja, tukevahko mies nimeltään Robert Bowers, asui. Seinille ja ikkunalaseihin oli liimattu republikaanien ja presidentti Trumpin vastaisia julisteita, jota hän sanoi vihaavansa, eikä ollut äänestänyt häntä presidentin valeissa. Koska mies raivosi juutalaisia vastaan, hänen murhaansa pidetään terroritekona.

Sadoittain juutalaisia ja ei-juutalaisia osallistui sunnuntain vastaisena yönä surun ja menetyksen osoituksena järjestettyyn valvontatilaisuuteen (vigil).
Ennen yövalvojaisia järjestettiin läheisessä Presbyteeri-kirkossa uskontojen välinen muistotilaisuus, "jota ei voitu siirtää toiseen päivään".

Presidentti Trump esitti kauhistuksensa tämän järjettömän massamurhan vuoksi ja kehotti poliisia vahvistamaan synagogien suojelua USA:ssa.
Tämä on myös herättänyt uuden keskustelun kuolemanrangaistuksen käyttämisestä murhaajan tuomiossa, minkä Pennsylvanian laki sallii. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253862, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5381315,00.html,

Diaspora-asiain ja opetusministeri Naftali Bennett lensi suoraan Pennsylvaniaan terrori-iskun jälkeen käyden tutustumassa synagogaan, jossa massamurha tapahtui, sekä tavaten seurakuntalaisia, joitten omaisia joutui murhaajan käsiin. Lopuksi hän osallistuu hautaustilaisuuteen.

Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoi - saatuaan tiedon terrori-iskusta juutalaiseen Tree on Life (elämänpuu) synagogaan Pittsburghissa - olevansa sydäntään myöten järkyttynyt ja kauhistunut murhaavan iskun vuoksi.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5381436,00.html,
02. Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu teki yllättävän – ja salaisen kuten ynewnews raportoi - Omaniin, muslimivaltioon, jonka kanssa Israelilla ei ole diplomaattisia suhteita.
Presidentti Shimon Peres teki myös aikoinaan vierailun Omaniin, mutta media vaikeni siitä lähes kokonaan. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas teki 3-päivän vierailun Omaniin muutamia päiviä ennen Netayahun vierailua. Sekä Abbas että Netanyahu tapasivat Omanin sulttaanin Qaboosin.

Netanyahun vierailu jälkeen Omanin ulkoministeri Yousuf bin Alawi bin Abdullah sanoi, ettei hänen maansa toimi välittäjänä palestiinalaisten ja Israelin välillä, mutta hän tarjoaa apuaan rauhanprosessissa.
"Emme voi sanoa, että tie on päällystetty ruusuilla, mutta tärkeintä on saada konflikti lopetetuksi" hän vakuutti.

Alawi totesi päivä Bibin vierailun jälkeen lauantaina, että on tullut aika hyväksyä Israelin olemassaolo. "Israel on tänään valtio alueella, ja meidän tulee ymmärtää tämä" puhuessaan Bahrainin huippukokouksessa. "Maailma on myös tietoinen tästä tosiasiasta. Ehkä on tullut aika kohdella Israelia muitten valtioitten tavoin, ja myös kantaa samat velvollisuudet".

Alawi sanoi luottavansa Yhdysvaltioihin ja presidentti Donald Trumpin ponnisteluihin "vuosisadan diilin" (Lähi-Idän rauhan) saavuttamiseksi.

Bahrainin ulkoministeri Khalid bin Ahmed Al-Khalifa tuki Omania ja sulttaanikunnan roolia pyrkiessään turvaamaan Israelin ja palestiinalaisten välisen rauhan. Saudi Arabian ulkoministeri Adel al-Jubeir sanoi maansa uskovan, että avain suhteiden normalisoimiseksi Israelin kanssa on rauhan-prosessi.
Kolmen päivä huippukokoukseen osallistuivat Saudi Arabia, Bahrain, USA:n ulkoministeri Jim Mattis, sekä Italian ja Saksan ulkoministerit. Jordanian kuningas Abdullah II joutui peruuttamaan osallistumisensa tulvan aiheuttaman tragedian vuoksi Suolameren itärannalla, jossa sai surmansa 21 nuorta jordanialaista. Israel lähetti avuksi pelastuspartion.

Trumpin nimittämä Lähi-Idän lähettiläs Janon Greenblatt "tervehti tyydytyksellä suhteiden lämpenemistä ja nousevaa yhteistyötä alueellisten ystäviemme välillä", kuten hän twiittasi perjantaina.
"Tämä avustaa rauhanponnistelujamme ja on tärkeä tasapainon, turvallisuuden ja vaurauden ilmapiirin luomiseksi Israelin, palestiinalaisten ja niiden naapureitten kesken. Odotan uusia tämän kaltaisia tapaamisia".

Israel jakaa joittenkin Gulf-maitten tavoin Iranin vaikutusvallan hillitsemisen Lähi-Idän alueella. Oman on tavallaan alueelle kuten puolueeton Sveitsi kansainvälille diplomatialle. Oman avusti sovittelemaan USA:n ja Iranin välisiä salaisia keskusteluja, jotka johtivat JCPOA-ydinsopimukseen Genevessä 2015.

Aiemmin tänä vuonna bin Alawi vieraili Jerusalemin Al-Aksa moskeijassa, ja Bibi on useissa tilanteissa vihjannut lämpimiin suhteisiin Omanin kanssa. Hän kertoi Knessetissä, että Iranin vaikutusvallan pelon vuoksi Israelin ja arabien väliset suhteet ovat lähempänä kuin koskaan.
Peres vieraili Omanissa ja Qatarissa 1996 ja Yitzhak Rabin Omanissa 1994.
Netanyahulla oli mukanaan joukko korkeita virkailijoita, myös Mossadin johtaja ja kansallisen turvallisuuden neuvonantaja. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5381264,00.html,

03. Al-Hayat arabiankielisen uutislehden mukaan Israel ja Hamas ovat saavuttaneet Kairon neuvotteluissa yhteisymmärryksen pitkäaikaisesta tulitauosta. Islamic Jihad ilmoitti hyväksyvänsä tukitauon.
Uutisraportista huolimatta 16 000 mielenosoitajaa kokoontui Gazan raja-aidan tuntumaan. IDF käytti lopulta kovia panoksia surmaten 4 Gazan arabi-miestä iältään n. 20-vuotiaita. Jabalian itäpuolella 27-vuotias arabi sai surmansa, toiset kolme 22-, 22-, 23-vuotiaat saivat surmansa Khan Younisissa.

Muutamat melakoitsijat pystyivät läpäisemään turva-aidan, mutta menivät pian takaisin Gazan puolelle.
IAF teki 3 vastaiskua Hamasin kohteisiin Gazassa.
Arabien sytyttämät autonrenkaat levittivät pistävää, pahan hajuista savua Israelin juutalaisyhteisöihin, minkä estämiseksi IDF asensi supersuuria tuulettimia savupilvien hajottamiseksi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5380566,00.html,

04. Gazasta ammuttiin perjantai-illan aikana 14 rakettia Israeliin.
Sabatin vastaisen yön aikana Gazasta ammuttiin Israeliin 30 rakettia. Niistä Iron Dome eliminoi 14; 2 putosi mereen ja loput putosivat aukeille paikoille.

IAF ei aikaillut, vaan iski lauantain aikana yli 80 kohteeseen Gazassa. Sen jälkeen komentaja Gadi Eisenkot tapasi puolustusministeri Avigdor Libermanin keskustellen hänen kanssaan, miten tästä jatketaan.
Debkafilen mukaan IAF iski 87 kohteeseen Gazassa.

Everstiluutnantti Nir, Iron Dome komentaja 947. pataljoonassa totesi, että kaikki raketit, jotka oli kohdistettu asutuille alueille, eliminoitiin täysin ja onnistuneesti. Apulaiskomentaja majuri Elad lisäsi, että pataljoona on täysin valmistautunut vuoden jokaisena päivänä, yöllä ja päivällä. Elad totesi menneen viikon olleen epätavallisen vilkas hälytyksineen, mutta ettei se muuten erottautunut muusta rutiinista, koska "olemme aina valveilla". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253845,

05. UUTISIA LYHYESTI

Hondurasista alkunsa saanut karavaani-ilmiö perustuu maailmalle levitettyyn vääristyneeseen kuvaan "Amerikkalaisesta unelmasta", joka on kärjistynyt elämän kurjistuessa lainalaisessa Amerikassa, sanovat "tavallisesti asioista perillä olevat tahot", tässä tapauksessa läheltä asiaa seuraavat.

Nämä seuraajat sanovat, että honduras on syötetty täyteen tätä unelmaa, joka ilmeisesti on ajassaan jäljessä, mutta sitä eivät heille kerro iphones - musiikkivideot - lujaa ajavat ökyautot – elokuvatähdet – paras ruoka maailmassa tai vapaa sosiaalinen turva elinajaksi, joka on osa unelmaa.
Ne eivät kerro, että USA elää paluuta omaan raakaan arkeensa, vaikka Trumpin kovienotteiden vuoksi maan talous onkin rohkeassa nousussa.

Nämä samat tarkkailijat ovat panneet merkille, että pääosa karavaaniin osallistujista ovat nuoria työkykyisiä ihmisiä, päällään hyvät vaatteet ja naisilla kaulassaan kultaketjut ja ranteissaan kultaiset renkaat.
Jos heillä on lapsia, ne on jätetty kotiin, mutta kutsutaan mukaan sitten, kun työlupa ja – paikka on varmistettu.
Pakolaisia nämä ihmiset eivät ainakaan ole, päättelevät läheltä seuraajat.
https://beforeitsnews.com/v3/alternative/2018/3644205.html,

Israeliin viikonvaihteen aikana suunnattu rakettihyökkäys Gazasta ei ollut Hamasin suunnittelema; sen oli määrännyt Iran ja Syyria.
IDF toteaa, että määräys perjantaina ja lauantaina opastettuun massa-hyökkäykseen Israelin siviilikohteisiin tuli Damaskoksesta.
"Katsomme Syyrian hallituksen ja Iranin vallankumousarmeijan vastuullisiksi viikonvaihteen tapahtumiin" sanoo IDF:n tiedottaja.

"Me lähetimme selvän viestin tässä hengessä niille, jotka sitä tarvitsivat. Kukaan ei ole koskematon, ei Gazan kaistalla, eikä sen ulkopuolella".
Tiedottaja everstiluutnantti Jonathan Conricus lisää: "Olemme havainneet ja vahvistaneet selvän linkin Gazan ja Damaskoksen välille".

"IDF:n tärkeimmät kohteet sisältävät taistelun Iranin linnoittautumista vastaan Syyriassa; kehittyneitten aseitten kuljetusten estäminen Hizbullahille, sekä turvallisuuden takaaminen asukkaille etelässä sekä Juudeassa ja Samariassa. Me otaksuimme, että suuren inhimillisen avun kuljetukset Gazaan olisivat vaikuttaneet aivan toisenlaisen perjantain.
Hamas kuitenkin testasi seurauksia, ei ponnistelujamme".

Me saavutimme tarkoituksemme perjantaina, ei mitään massaryntäystä turva-aidan yli Israelin puolelle".

IDF pitää Hamasia vastuussa kaikesta, mitä Gazassa tapahtuu ja mitä sieltä lähetetään Israelin puolelle välittämättä siitä, kuka ne teki.
IDF iskee suurella voimalla terrorihyökkäyksiin Gazan kaistalta, ja etenkin terrorijärjestöjen terroriaktiivisuuteen. IDF on valmistautunut kaikkeen.

IDF:n tiedottaja Conricus sanoi, "ettei ole havaittu merkkejä, että Hamas edes yrittäisi valvoa Islamic Jihadia. IDF iski vastauksena lähes 40 rakettiin Gazasta Israeliin lauantaina kohdistamalla vastaiskunsa Hamasin kohteisiin, joista yksi oli Hamasin yleisen turvallisuuden päämaja Gazan Al-Daraf lähiössä, joka tuhottiin".
"Lauantaiaamuna IAF:n koneet pommittivat 8 Islamic Jihadin kohdetta, niihin kuuluivat 3 sotilaskohdetta, aseiden valmistusverstas PohjoisGazassa sekä tunnelinrakentamisrakennus EteläGazassa".
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5381098,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 11 -19; Tiberias 16 -28; Sulameri 19 -29; Eilat 18 -31 +C-astetta. aurinkoista lähipäivien aikana, lämpötila vähän nousee.

Voimakas 6.8 R-asteen maanjäristys tärisytti Kreikan länsiosia perjantai-aamuna. Maanjäristyksen keskus oli lähellä mannerta merellä. Sen aiheuttamat tärähtelyt tuntuivat Libyassa, Italiassa, Maltalla ja Albaniassa. Jälkijäristykset olivat 5.6 R-asteen suuruisia. Se ei aiheuttanut tsunamia.
Se oli 13. maanjäristys kuukauden sisällä. http://www.thebigwobble.org/2018/10/powerful-mag-68-quake-shakes-western.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+thebigwobble%2FTAHY+%28The+Big+Wobble%29.'




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019