TORSTAI 16.08.2018

TORSTAI 16.08.2018
01. Vasenta silmää kunnostettiin vuorostaan poistamalla pölyttynyt ja naarmuuntunut linssi ja sen tilalle asennettiin uusi keinotekoinen linssi, joka näyttää hopeanhohtoista valoa. Operaation suorittanut lääkäri oli ilmeisen taitava ja nopea, sillä hän suoriutui tehtävästä tunnissa, kun edellisen operaation tehnyt värkkäsi sen kanssa yli kaksi tuntia.
Yön ajaksi silmän päälle tulee asettaan muovinen suoja, ja päivisin tulee tiputtaa silmään 4 kertaa päivässä seuraavien 14 -30 päivien aikana.
Operaatio on tuskaton, joskaan ei erityisen miellyttävä.
En uskalla vielä antautua täydellisen raportin laatimiseen, sillä silmä rasittuu helposti. Tämä on eräänlainen väliraportti tilanteesta.

02. Gazan kaistalla on myös meneillään rauhallinen aika, eikä raketteja ole ammuttu Gazasta eikä leijaterrorismi ole jatkunut. Tämä osoittaa, että joku Gazassa valvoo tilannetta ja antaa käskyjä ja kieltoja.
Puolustusministeri Liberman yrittää taas kerran tarjota porkkanaa ohjusten asemesta määräten tavaratoimitukset Gazaan -500 rekkaa päivässä- ja lupasi laajentaa kalastusoikeuksia 3 mailista 9 mailiin, jos rauhatila jatkuu. Tulotauko sopimusta ei ilmeisesti kirjoitettukaan, mutta sen sanotaan jatkuvan vuoden ajan. Kairossa sen sijaan jatketaan 5 -10 vuoden aselepoa, jolla gazalaistaen elinoloja ja liikkumista pyritään lisäämään tuntuvasti. Kyprokseen suunnitellaan jatkuvaa konttikuljetusta lautoilla.
Egyptin tiedustelujohtaja käväisi Israelissa ja Ramallahissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/250606

03. Hamas-johtoinen lehti Palestina esittää – taas kerran – että Jerusalemin Temppelivuoren Länsimuuri kuuluu muslimeille, ja että Israel on tehnyt sotarikoksia sitä vastaan. Artikkelin mukaan juutalaisilla eikä Israelilla ole mitään uskonnollisia eikä historiallisia siteitä Temppelisuoreen tai Jerusalemiin, siinä todistellaan ilman todisteita.
Kukahan heille opettaisi historian tosiasioita, jonka myös muslimien omat pyhät ja vähemmän pyhät kirjoitukset myöntävät. Länsimuuri on vain Al-Aksa moskeijan etummainen puolustuslinja, ei muuta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/250631

04. Israelin lainakuljetusyhtiölle ZIM kuuluvia tavaroita kuljettanut kontti alus ei saanut ankkuroitua Tunisian satamaan, sen Israelin yhteyksien vuoksi. Kansainvälinen BDS toiminta esitti valituksen aluksesta Tunisialle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/250621.

05. Entinen Jordanian ministeri Salah Jarrar vaatii, että kaikkien 1917 jälkeen Israeliin muuttaneiden juutalaisten tulee muuttaa takaisin sinne, mistä tulivat. Lisäksi Israelin, USA:n ja Englannin tulee maksaa korvauksia aiheuttamistaan vahingoista arabeille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/250620.

06. Kaksi israelilaista yliopistoa ovat saaneet arvostetun paikan maailman 100 johtavan yliopiston joukossa Shanghai Ranking mukaan. Ne kaksi ovat Techtion ja Hebrew Universities. Technion – Israel Teknologian Instituutti on 77. ja Hebrew Yliopisto on Jerusalem 95. arvostetuin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/250610,

07. PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas jatkaa USA:n vastaista kampanjaansa. Hän hylkää täysin USA:n suunnitelman; hän sanoo yhdistävänsä Israelin arabien ja PA/PLO:n arabit yhteiseen rintamaan taistellakseen Israel - kansa-valtio lakia, jota hän kutsuu sietämättömäksi; hän vakuuttaa palkkojen maksamisen jatkuvan terroristien omaisille; hän ei hyväksy suunnitelmia Gazasta itsenäisenä valtiona, mutta tuntuu vielä pahemmalta se, että Gaza luovutettaisiin holokaust-kieltäjälle ja Israelin Mynchenin olympiajoukkueen murhan taloussuunnittelijalle. Abbas puhui PLO:n kokouksessa Ramallahissa keskiviikkona. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/250608

08. USA:n rauhantiimi vihjaa, ettei pian julkistettava rauhansuunnitelma tule täysin tyydyttämään ketään, mutta se on ainoa tie rauhaan Lähi-Idässä. Rauha voidaan saavuttaa vain, jos perustuu todellisuuteen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/250597

Kaunis helteinen sää näyttää jatkuvan lähipäivien aikana 21 -31 lämpötiloin.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021