SUNNUNTAI 16.03.14


SUNNUNTAI 16.03.14
1. TÄNÄÄN juutalaisen kalenterin mukaan viikon ensimmäisenä päivänä on seuraavia otsikoita:  Krimin niemimaalla äänestetään: liittyäkö Venäjään vai ei; Malesian matkustajakoneen katoaminen vahvistuu yhä selvemmin sieppaukseksi eikä tiedetä, minne se lensi; PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas matkustaa presidentti Obaman vastaanotolle huomenna maanantaina; Abbas toisti ennen lähtöään keskeisimmät vaatimuksensa, joista ei tingitä, mukaan lukien pakolaisten paluuoikeus, 67-rajalinjat ja Jerusalemin itäosa; ministeri Moshe Yaalon vakuuttaa, että turhaan tuhlataan aikaamme Abbasin kanssa, joka toimii marxilaisten oppien mukaan: "Mikä on minun on minun, ja mikä on sinun on myöskin minun"; PA:n arabi ajoi autollaan sotilaitten yli haavoittaen neljää todeten: ihan vahingossa polkaisin kaasua jarrun asemesta; kas siinä tärkeimmät uutisotsikot. Purim alkaa tämä iltana ja jatkuu huomenna. Purim on nimenomaan lasten ilojuhla hullunkurisine asusteineen.
LÄMPÖMITTARI näytti aamulla ihan ennusteiden mukaiset 8 +astetta, aurinko paistaa heikon pilviverhon takaa eikä sateista ole enää tietoakaan. Sään ennustetaan pysyttelevän puolipilvisenä muutaman seuraavan päivän aikana. Lämpötila noussee tänään 18 asteeseen ja huomenna vähän yli 21 astetta, mutta palannee sitten takaisin 18 asteeseen. Lämpötilat tänään: Jerusalem 7 -18; Tiberias 8 -25; Suolameri 14 -26; Eilat 12 -25 +C-astetta. Kuten taisin jo mainita, taivas on puolipilvinen (englanniksi hazy) huomenna ja seuraavina päivinä lämmeten tuntuvasti eilisestä etenkin päiväsaikaan.
2. PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon lateli kovia tosiasioita TV-kakkoselle antamassaan haastattelussa PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasista. Hän sanoi - TV:n mukaan katkerasti - , että Abbas on näyttelee kumppania kuvitellessaan jotain hyötyvänsä, mutta ei silloin, kun sovitaan rauhasta todeten. "Abbas ei ole kumppani, jonka kanssa sovitaan lopullisesta ratkaisusta, jolla tunnustetaan Israelin kansan oikeudet juutalaisena kansallisvaltiona, lopetetaan vihollisuudet ja keskinäiset vaatimukset lopullisesti. Hän sanoo tämän julkisesti", Yaalon sanoi TV-2 haastattelussa lauantaina sapatin loputtua. Hän lisäsi edelliseen, ettei hän usko rauhansopimuksen syntymiseen hänen elinaikanaan.
MOSHE Yaalon kritisoi aiemmin kärkevästi USA:n ulkoministeri John Kerryn tiimin laatimaa kehyssuunnitelmaa ja varsinkin siinä esitettyjä turvallisuusjärjestelyjä Juudean ja Samarian alueilla. Yaalon vakuuttaa, että Abbas pysyy vallassa vain IDF:n voimalla. "Jos me vedämme joukkomme Juudeasta ja Samariasta, Hamas ottaa siellä vallan ja Abbas syrjäytetään". Yaalon totesi, ettei Abbas ole antanut mitään siitä, että Israel suostui vapauttamaan 104 palestiinalaista terroristia saadakseen Abbasin neuvottelupöytään. Hän sanoi seuraavasta 26 vankierän vapauttamisesta, että Abbas yrittää soluttaa heidän joukkoonsa Israelin arabi-vankeja osoittaakseen edustavansa myös heitä, mitä Yaalon ei hyväksy.
YAALON epäilee John Kerryn vilpittömyyttä voidakseen toimia puolueettomana välittäjänä. Hän epäilee, että Kerry antoi Abbasille vihjeen Israelin arabiterroristien vapauttamiseksi, mutta hallituksessa siitä ei ole keskusteltu. John Kerry on laatinut kehyssuunnitelmansa lähtien toivomuksesta, että neuvotteluaikaa voidaan jatkaa neuvotteluille alun perin varatun 9 kuukauden, eli huhtikuun jälkeen. Netanyahu arvioi, että tarvitaan ainakin vuosi lisäaikaa. PA:n kanta jatkoaikaan on ollut häälyvä, Saeb Erekat kieltää ehdottomasti, Abbas epäröi. Seuraamani Times of Israel artikkelin mukaan Abbas ilmoittanee Obamalle, ettei hän hyväksy Kerryn suunnitelma eikä suostu neuvottelujen jatkamiseen.  http://www.timesofisrael.com/yaalon-abbas-only-stays-in-power-thanks-to-israel
3. EU:n Israelin lähettiläs Lars Faaborg-Andersen sanoo samalla kun kiittelee Netanyahun rauhanponnisteluja ja valmistellessaan kansaansa välttämättömiin kompromisseihin, että hän teki väärän päätöksen suostuessaan USA:n painostuksesta vapauttaman terroristeja. EU:n lähettiläs sanoi "Times on Israel" päätoimittajan David Horovitzin haastattelussa, että jos Netanyahu olisi kysynyt EU:n neuvoa Abbasin esittämästä kolmesta vaatimuksesta suostua neuvottelupöytään – suostua 67-linjoihin neuvottelujen pohjaksi, suostua rakennuskieltoon ja vapauttaa 104 ennen Oslon sopimusta tuomittua palestiinalaisvankia – EU olisi suositellut kahta ensimmäistä, mutta ei kolmatta vaatimusta, mutta "te teitte itsenäisen päätöksen hyväksyä terroristien vapauttamisen, ja saatte myös kantaa sen seuraukset", hän sanoo pahaenteisesti.
"TOSIASIA on, että suostuessanne vapauttaa 104 terroristia, jotka vapautettuina otetaan vastaan sankareina palestiinalaisten taholta, on omaa syytänne, koska te heidät vapautitte". EU:n lähettiläs Lars Faaborg-Andersen antoi haastattelun osallistuessaan "Eurooppalaiset Israelin hyväksi" järjestön tilaisuuteen tiistai-iltana Jewish Agencyn tiloissa. Hän kiisti puheet, että EU olisi karkeasti Israelin vastainen todeten, että EU kritisoi Israelia vain suhteessa "setlementteihin", joita hän kutsuu "erityisen tuhoisiksi luottamuksellisen neuvottelu-ilmapiirin luomiseksi, mikä on välttämätöntä sopimukseen pääsemiseksi". Hän sanoi, että EU pitää "setlementtejä" laittomina, jotka eivät edistä neuvotteluja.
LARS FAABORG-ANDERSEN tuli Israeliin ensimmäiseksi vapaaehtoisena kibbutsille ja vuosien kuluttua korkeana Tanskan diplomaattina, joka laati 2002 alkuperäisen "Tiekartta rauhaan" suunnitelman G Bushin aikana Tanskan toimiessa EU:n presidenttinä. Hän sanoo, että mahdollisuudet sopimukseen olivat silloin paljon huonommat kuin nyt. Hän sanoi sekä Abbasin että Netanyahun ymmärtäneen rauhantilan välttämättömyyden, mutta että molemmilla on oma takapihansa, joka täytyy ensin saada vakuuttumaan. Hän oletti, ettei Abbas halua mennä arabihistoriaan kansansa pettäjänä suostuessaan rauhanehtoihin, tosin myöhemmin vetäen takaisin osan lausunnostaan. Hän totesi, ettei aika ole toiminut PA:n hyväksi, sillä 2002 maan jakamisesta keskusteltiin 50 -50 periaatteella, nyt 22 %. (Lähettiläs ei näytä tuntevan historiaa, sillä Englannin palestiinalaisille tarjoama Transjordania, joka miehitettyään Juudean ja Samarian 1948 omaksui nimen Jordania, on suuruudeltaan 78 % juutalaisten kotimaaksi tarkoitetusta alueesta; juutalaisille jäi Jordanin ja Välimeren välinen alkua, josta palestiinalaiset vaativat Juudean ja Samarian alueita Palestiinan valtioon.)  
EU:n lähettiläs Faaborg-Andersen väitti ymmärtävänsä Israelin turvallisuusvaatimuksia tarjoten kansainvälisiä joukkoja turvaamaan juutalaisten ja palestiinalaisten rajoja, minkä Netanayahu ja turvallisuusmiehet hylkäävät suoralta kädeltä epäluotettavina. Hän varoitti Gazan tapaisesta yksipuolisesta vetäytymisestä, viitaten määrättyjen sunni-valtioitten yhteiseen huoleen Israelin kanssa Iranin valtapiirin kasvusta, mikä voisi kehittyä yhteis-toiminnaksi jollain tasolla. Hän sanoi, ettei EU:n miljardi Euroa vuodessa PA:lle vuoda PA:n maksamille "stipendeille" tuomituille terroristeille, joskin valitti vaikeutta seurata rahan käyttöä. Hän viittasi myös demografiaan, mikä uhkaa Israelia juutalaisena ja demokraattisena valtiona, huomioimatta PA:n julkistamia vääristeltyjä väkilukuja.  http://www.timesofisrael.com/eu-envoy-to-israel-you-shouldnt-have-released-prisoners
4. USA:n ulkoministeri John Kerry kertoi USA:n kongressille, että PA/PLO on jo useaan kertaan tunnustanut Israelin juutalaisuuden eikä sitä tarvitse enää toistaa. Tämä on herättänyt pahaa närää Israelin ruuansulatuksessa, koska se katsotaan Kerryn uudeksi Israelin painostamiseksi, vaikka Kerry vakuuttaa puolueettomuuttaan ja Obama lupasi Netanyahulle painostaa nyt PA:ta siinä missä aiemmin Israeliakin.
Tietoliikenne ministeri Gilad Erdogan kritisoi Kerryn kongressille esittämiä lausuntoja juuri ennen Abbasin ja Obaman tapaamista maanantaina 17.03.14. Tätä voitaneen pitää Jeffrey Goldbergin Bloombergin laatiman Obaman haastattelun toistona juuri ennen Netanyahun tapaamista. Erdan totesi, että Kerry syyttää väärää osapuolta. Apulaisulkoministeri Zev Elkin sanoi Kerryn lausuntojen edustavan länsimaiden surullista tapaa syyttää yksin Israelia.  http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Officials-slam-Kerry-for-saying-PM-wrong-to-insist-Palestinians-declare-Israel-Jewish-state-345479
5. ALLAN Deschowitz esittää muutamia vaikeita kysymyksiä Länsi Euroopan maiden harjoittamasta kaksoisstandardista Israelia ja juutalaisia koskevissa kysymyksissä. Seuraavassa muutamia pääkohtia hänen pitkästä artikkelistaan: (ei suorana käännöksenä)
Derschowitz toteaa, että yleisesti vastuu holokaustista lasketaan yksin Saksan natsien hartioille, mutta todellisuudessa se ei olisi voinut toteutua siinä laajuudessa ilman viattomina pidettyjen Ranskan, Hollannin, Norjan, Sveitsin, Belgian ja Itavallan ja monien muiden Euroopan maiden yhteistoimintaa. Hän sanoo, että muutamien puolalaisten, ukrainalaisten, latvialaisten, liettualaisten, virolaisten antama apu ei olisi riittänyt, vaan tarvittiin edellä mainittujen Euroopan maiden natsi-mielisten antama yhteistoiminta.
DERSCHOWITZ esittää retorisen kysymyksen: "Miksi natsien ja heidän yhteistoiminta-miestensä lastenlapset, jotka avustivat holokaustin toteuttamisessa, ovat uudelleen julistaneet sodan juutalaisia vastaan? Tämän kysymyksen selvittämiseksi on välttämätöntä särkeä siihen liittyvä myytti useimpien Länsi- ja Itä-Euroopan maiden viattomuudesta yhteen ihmiskuntaa kohdanneeseen suurimpaan kansanmurhaan", hän julistaa. Hän murskaa myytin, "etteivät vasemmistolaiset voi vihata juutalaisia, sillä me vain vastustamme Israelin kansallisvaltiota. Emme me voi olla antisemitistejä". Joutavaa, sanoo Derschowitz. " Ääri-vasemmistolaisuus on täynnä juutalaisvihaajia", hän toteaa luetellen useita kuuluisuuksia, heidän joukossaan itseään vihaavia juutalaisia, jotka  jopa ylpeillen tunnustavat, että he saivat virikkeitä anti-semitismistä.
Derschowitz toteaa, miten antisemitistit viittaavat siihen, miten Israel alistaa palestiinalaisia, heittäen heille vaikean kysymyksen, miksi he eivät samalla mitalla mittaa muiden maailman kansojen harjoittamaa todellista sortoa lähiympäristössään? Hän viittaa sionismin perustajaan Theodor Herzeliin, joka näki ainoaksi ratkaisuksi päästä pakoon Euroopan anti-semitismistä perustamalla oman valtion silloiseen Palestiinaan tai minne tahansa muualle. Silloin huudettiin juutalaisille, kuten Amos Oz muistaa: Menkää Palestiinaan. Nyt Heille huudetaan: Menkää pois Palestiinasta.
Derschowitz myöntää, että oli muutamia Europan valtioita, jotka eivät menneet mukaan yleiseen trendiin. "Mutta keitä aikamme Euroopan valtiot luulevat sumuttavansa? Vain älyltään vajaamittaiset, jotka haluavat tulla sumutetuiksi vain kieltämisen vuoksi, eivät pysty näkemään, että he ilmentävät isovanhempiensa ennakkoluuloja uusissa muodoissa". Hän tunnustaa, ettei Israel ole täydellinen, mutta ettei kukaan avoimin silmin ja korvin varustettu henkilö voi olla näkemättä Israeliin kohdistuvaa ansaitsematonta kaksinaismoraalia (kristillisen) Euroopan taholta (joka väittää edustavansa korkeampaa moraalia maailmassa). http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-Contributors/Some-hard-questions-about-the-Western-European-double-standard-against-Israel-345171



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021