MAANANTAI 03.12.12


MAANANTAI 03.12.12

1. SYYRIAN sisällissodan taustalla käydään kokonaan toisenlaista kampanjaa, josta maailman media ei hiisku sanaakaan. Valtamedian välittämien uutisten ja raporttien mukaan taisteluja Syyriassa käydään presidentti Bashar Assadin laillisen hallituksen joukkojen ja heitä vastaan taistelevien kapinallisten välillä. Vain ajoittain selvitetään, että kapinallisten joukossa on ulkomailta, kuten Libyasta ja Persianlahden maista tulleita pyssymiehiä, joita voitaneen kutsua palkkasotureiksi, joiden motiivina on rahallisten ansioitten ohella uskonnollisia tai ideologisia motiiveja, jotka muslimiyhteisöissä ovat lähes yhteneväiset.

WND käsittelee Syyrian vähän tunnettuja taustatekijöitä artikkelissaan nimellä The Inconvenient Truth (Epämiellyttävä Totuus), jonka kynäili veteraanijournalisti Michael Carl.
Hän aloittaa kertomalla autopommista enimmäkseen kristittyjen druusien asuttamassa Jaramanan kylässä Syyriassa, joka surmasi 38 siviiliä ja haavoitti 83. Pommi-isku sai jotkut arvioimaan, että hallitus käytti tulitaukoa hyväkseen iskeäkseen ”kapinallisiin” kätkeäkseen ilkeämmän kampanjansa kristittyjen lahtaamiseksi, kuten Carl toteaa.
Ihmisoikeusjärjestö Open Doors (Avoimet Ovet) kuitenkin raportoi, että Syyrian hallitus syytti pommi-iskusta kapinallisia, mutta lisää raportissaan, etteivät Damaskoksen lähiön asukkaat ole liittyneet kumpaankaan osapuoleen. Vaikka kapinalliset ovat kieltäneet osallisuutensa pommi-iskuun, Open Doors uskoo, että kapinallisten suorittaman pommi-iskun tarkoituksena ei ollut iskeä hallituksen joukkoja vaan kristittyjä vastaan.

Jotkut syyrialaiset uskovat Open Doors tietojen mukaan, että isku oli henkilökohtainen kosto. Amerikassa asuva syyrialainen kertoo nimettömänä turvallisuuden vuoksi, että isku tehtiin hänen Syyriassa asuvia (kristittyjä) perheenjäseniään vastaan. Hän katsoo, että isku osoittaa ilman epäilystä, että se oli kohdistettu kristittyjä vastaan.
”Miksei tosiasioita pystytä näkemään tässä ilman epäilyksiä? Eikö ole ilman muuta selvää, että nämä suhteettomat iskut kohdistuvat kristittyihin? Syytökset, että hallitus tekee näitä vähentääkseen heidän kannatustaan kapinallisille on naurettava”, hän toteaa.
Tämä Amerikassa asuva syyrialainen esittää kovaa arvostelua USA:n politiikasta Syyriassa.
Hän sanoo, että  USA antaa Gulfmaiden ja Turkin politiikan sanella toimiaan Syyriassa kokonaan syrjäyttäen todelliset elementit tämän kansannousun taustalla.
”Muslimiveljeskunta on ottamassa vallan, ja he ovat varmasti valmiit käyttämään ääriaineksia, eivätkä heidän ideologiansa ole kaukana toisistaan. Tätä polkua nyt kuljetaan,” hän tyoteaa.
Hän esittää vakavan ennustuksen: ”Voimme odottaa, että tulevien vuosien aikana vähän jää kristittyjä pyhään maahan.”

Open Doors toteaa, että USA:n edustaja tunnusti mediatilaisuudessa, että Syyriassa on meneillään etninen puhdistus. Aiemmin kristityt joutuivat druusien ja kurdien ja muiden vähemmistöjen tavoin sodan jalkoihin, osan kristityistä kannattaen hallitusta.
Open Doors katsoo kuitenkin viimeisten tapahtumien paljastavan kapinallisten selkeän tendenssin hyökätä kristittyjä siviilejä vastaan, mukaan lukien pappeja. Erityisen huolestuttava on ulkomaisten radikaalien islamin taistelijoiden toiminta maassa ja monien islamilaisten prikaatien osallistuminen taisteluihin FSA:n (Vapaan Syyrian armeijan) rinnalla.
Artikkelissa todetaan edelleen, että hallitukset joukot iskevät myös kristillisiin kohteisiin, mutta se johtuu siitä, että kapinalliset soluttautuvat kristittyjen keskelle vetääkseen hallituksen joukkojen tulen kristittyjen omistamiin kohteisiin. Islamilaiset ovat käyttäneet tätä taktiikkaa kaikkialla – myös palestiinalaisten ja Israelin välisissä konflikteissa  - propagandassaan.

WND kuten muutkin uutistoimistot julkistivat videokuvan tilanteesta, jossa kerrottiin kapinallisten teloittavan syyrialaisia sotilaita. Mutta uskonnollisen vapauskoaliittion presidentti William Murray totesi, että kaksi teloitetuista kuului avustusjärjestöön, ja että loputkin kymmenestä teloitetusta olivat paikallisia asukkaita ja luultavasti kristittyjä, aseettomia, eivätkä olleet millään tavoin osallistuneet taisteluihin. Murray totesi, että tästä syystä FSA alkoi suojella kristittyjen asuinalueita kapinallisjoukoilta. Hän sanoo, että tämä taktiikka oli yleistä Israelissa toisen intifadan aikana, pyssymiesten tulittaessa IDF:n sotilaita kristittyjen asuinalueilta – kuten kristitystä Beit Yalan kylästä Gilon lähiöön - , koska se veti IDF:n sotilaitten tulen kristittyjen alueille, mitä voitiin käyttää hyväksi propagandassa. http://www.wnd.com/2012/12/syrias-civil-war-a-cover-for-killing-christians/

2. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu alkaa vähitellen puheissaan käyttää tosiasioita, jotka ovat tavalliselle kansalaiselle olleet – tai ainakin niiden tulisi olla – selviä alusta lähtien.
Netanyahu totesi puhuessaan erityisteema-tilaisuuden yhteydessä hallituksen viikko-istunnossa, etteivät maaomistussuhteet ole konfliktin juuret, vaan perimmäinen syy on palestiinalaisten kieltäytyminen tunnustamasta Israelin olemassa oloa.
PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin YK :n yleiskokouksessa torstaina 29.11.12 pitämä puhe sai pääministerin järjestämään erityisen informaatiotilaisuuden, jossa käsiteltiin PA:n harjoittamaa Israelin vastaista kiihotusta.

STRATEGISTEN  asiain ministeriön pääjohtaja Yossi Kuperwasser, kiihotusta tarkkailevan tiimin koordinoija, totesi hallituksen ministereille, että viimeisten kuukausien aikana on nähty negatiivinen tendenssi vihalausuntojen ilmaisuissa Israelia vastaan, mitä on ilmennyt PA:n johtajien puheissa, virallisessa mediassa ja web-sivuilla sekä PA:n opetusjärjestelmässä.
Pääministerin toimiston julkaisema lausunto ei puuttunut yksityiskohtiin, vaan viittasi palestiinalaisen mediatarkkailun PMW kokoamaan aineistoon ja julkaisuihin.

YKSI käytetyistä metodeista on ns. ”Hitler-aihe”, muita ovat itsemurhapommittajien ylistäminen, antisemiittiset pilapiirrokset, Israelin valtion eliminoiminen kartoista ja vaatimus pakolaisten oikeudesta palata alkuperäisille asuinsijoilleen, ”koteihinsa” Jaffassa ja Haifassa.
Natsiaiheen käyttö esiintyi Tulkarmin Ikataban tyttökoulun Facebook websivun seinälle laaditussa antisemiittisessä lausunnossa, joka perustui Hitlerin natsien esittämiin lausuntoihin. Pääministeri totesi tästä, että se osoittaa palestiinalaisten tendenssin, etteivät mitkään rajat ole heille hyväksyttäviä. Kun he kartoissaan eliminoivat Israelin valtion kokonaan, se osoittaa, että heidän päämääränään on Israelin tuhoaminen. Tällä PA myrkyttää kansansa mielen.
Netanyahu totesi edelleen, että rauhanneuvotteluilla näissä oloissa olematon mahdollisuus.
”He kasvattavat nuoren polvensa vihaamaan, he opettavat tuhoamaan Israelin valtion.
En näe mitään rauhanmahdollisuuksia tässä, ei millekään yhteiselolle, siinä näkyvät vain viha ja Israelin tuhoaminen.”
Abbas sanoi torstain puheessaan Israelin harjoittavan sotarikoksia ja etnistä puhdistusta: ”Israelin hallitus jatkaa räikeästi hyökkäävää politiikkaansa ja sotarikoksiaan kuvitellen olevansa lain yläpuolella ja vapaa vastuustaan ja seurauksista. Tätä uskomusta tukee joittenkin kieltäytyminen tuomita ja vaatia näiden rikosten lopettamista ja tapaa tasavertaistaa uhri ja sen sortaja”, sanoi Abbas puheessaan maailman kansoille.
Strategisten asiain ministeri Moshe Yaalon totesi, ettei ole rauhaa Israelin ja PA:n välillä niin kauan, kuin se opettaa kansansa vihaan ja Israelin tuhoamiseen. ”Ne lähettävät syviä viestejä, ja kaikki kansakerrokset – varsinkin nuoret – imevät tämän opetuksen”. http://www.timesofisrael.com/pm-says-palestinian-incitement-against-israel-reflects-root-of-the-conflict/

3. JP:n vakiokalustoon kuuluva kolumnisti Barry Rubin, joka johtaa Herzliassa toimivaa kansainvälisten asian globaalia tutkimuskeskusta (Gloria), tutkii artikkelissaan mihin Lähi Itä on menossa. Siitä muutamia poimintoja.
Rubin toteaa, ettei mielenkiintoisinta ole uutiset, vaan se, mitä niiden analyysi paljastaa.

Hän käsittelee ensiksi Syyrian tilannetta todeten, että muslimiveljeskunnan valvoman Syyrian kansallisen neuvoston (SNC) varoista 50 % tulee Libyan hallitukselta, ja koska USA valvoo Libyan asioita, se on luultavasti rohkaissut Libyan hallitusta siihen. Mutta tällä rahoitetaan Muslimiveljeskunnan peitejärjestöä. Paljon aseita virtaa Libyasta Gazaan ja radikaaliryhmille Syyriassa. Jotkut väittävät, että USA koordinoi tämän asevirran, mistä Richard Stevensin lynkkaus USA:n hallituksen kokoustiloissa Benghazissa todistaa. Rubin toteaa, että tämä tarkoittaa sitä, että USA rahoittaa ja tukee radikaalin muslimijärjestön vallankaappausta Syyriassa. Se, että tämä ryhmä on anti-USA, antisemiittinen ja haluaa juutalaisten kansan-murhaa, ei merkitse mitään USA:n ulkoministeriön harjoittamassa politiikassa. Koska SNC on nyt hajonnut, USA:n ponnistelut välittää osapuolten välillä Syyriassa ovat rauenneet tyhjiin.

AL-QAIDA ei ole kuollut, vaan toimii tehokkaasti varsinkin USA:ssa, sillä 95 % kolmen viime vuoden aikana USA:ssa tehdyistä terrori-iskuista on Al-Qaidan suorittamia, kuten senaatin tiedusteluvaliokunta toteaa. Fort Hoodin tukikohdassa tehty massamurha oli sen suorittama.

PLO:n jäsen Ahmer Zaki totesi ennen Abbasin esitystä YK:n yleiskokouksessa, että kun se tapahtuu, se tulee mitätöimään Oslon sopimukset ja samalla rauhanprosessin, toteaa Rubin.
Tämä on nyt tosiasia, josta Israel ja USA yrittävät nyt koota jäljelle jääneitä palasia. 

Hyökkäys Libanonista Israeliin on hyvin epätodennäköinen, sillä se painiskelee sisällissodan partaalla, eikä sen valvojilla Iranilla ja Syyrialla ole varaa laajentaa konfliktia tässä vaiheessa. Jos Muslimiveljeskunta kaappaa valan Syyriassa, seuraavana on Libanon.

NEW YORK TIMES omaksuu varsin oudon asenteen käsitellessään Egyptin tilannetta. NYT:n mukaan Egyptiä käytännössä hallitseva muslimiveljeskunta ei voi tehdä mitään väärää, eikä sen valvonnassa laadittava perustuslaki tule muuttamaan tilannetta maassa miksikään. Raportti ei ota huomioon sitä, että presidentti Mursi, jonka juuret ovat Muslimiveljeskunnassa, on todennut useaan kertaan, että sharia-laki tulee olemaan lainsäädännön ja oikeus-käytännön perusteena. Lehti toteaa, että vapaamieliset ja kristilliset jäsenet perustuslakia laativassa paneelissa totesivat, että annetut ohjeet olivat tarpeeksi väljät heidän näkökohtiensa huomioimiseksi. Rubin muistuttaa, että työskentelyn aikana he kuitenkin protestoivat useita kohtia luonnoksessa ja lopulta erosivat vastalauseeksi paneelista. Hän sanoo, ettei sharia-laki sinänsä ole pahin, vaan miten instituutit ja oikeus sitä tulkitsevat.
Arabiliiton pääsihteeri Amr Moussa totesi, että uusi perustuslaki ennustaa katastrofia Egyptin kansalle. Mursin yksinvaltaiset otteet ja päätökset ovat sen alkusoittona. http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=294338

4. UUTISOTSIKOITA
-          Englanti harkitsee lähettiläänsä kutsumista kotiin Israelista vastalauseena hallituksen päätökselle rakentaa 3000 asuntoyksikköä Juudeaan ja Samariaan. Pääministeri totesi selvitykseksi, ettei päätös koske rakentamista vaan suunnittelun aloittamista. Varsinkin E-1 alueen sisällyttäminen rakennuskohteisiin saa länsimaiden vihan pintaan. Kanada kutsui myös lähettiläänsä Israelista ja Ramallahista, mutta päinvastaisista syistä. Kanada äänesti PA:n esitystä vastaan.  http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=294387
-          Poliisi pidätti kolme miestä Dahariyan arabikylän läheltä heidän sytytettyään yhden auton palamaan ja töherrettyään muuriin sanat ”hintalappu”. Poliisi julkisti kuvan, jossa näytetyt aseet kuuluivat pidätetyille miehille. He pyrkivät pääsemään myös Samoan kylään. Miehet ovat kotoisen Beit Elistä, Kiryat Arbasta ja Yakirista. http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=294388
-          Australialainen yhtiö Woodside ostaa 30 %:n osuuden Liviatanin kaasukentästä. Käsiraha on 696 miljoonaa USD. Välimerellä sijaitseva kaasuesiintymä pyritään saamaan käyttökuntoon mahdollisimman pian, sillä Egyptistä tilattu kaasujohto on poikki ainakin 16 terrori-iskun seurauksena, ja se joudutaan korvaamaan kalliilla dieselillä. http://www.jpost.com/Business/BusinessNews/Article.aspx?id=294377
-          Cyber-hyökkäysten yleistyessä Iran päätti perustaa päämajan, jossa hyökkäysten vastaiset toimet koordinoidaan ja suunnitellaan vastaiskut. http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=294372
-          Hamas on periaatteessa hyväksynyt fiktiivisen Palestiinan valtion, jonka YK:n yleiskokous ”perusti” torstaina. Hamasin johto ei ole tässä yksimielinen, mutta se lisää muodolliseen hyväksymiseensä ehdon, että sen tulee aseistautua vastarintaa varten. Hamasin peruskirjan mukaan Israel on tuhottava. Abbas ja Mashaal suunnittelevat yhteistä vierailua Gazassa tällä viikolla Abbasin pyrkimyksissä saada Hamas ja Fatah samaan ruotuun. Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh esittää, että EU poistaisi Hamasin terrorijärjestöjen listalta. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=294367
-          Arabi rysäytti autonsa Shavei Somronin lähellä Samariassa IDF:n jeeppiin  kääntäen sen kyljelleen. Mies hyökkäsi kirveellä aseistautuneena sotilaitten kimppuun. Sotilaat haavoittuivat lievästi ja kohtalaisesti auton kääntyessä kyljelleen. Sotilaat vastasivat miehen hyökkäykseen avaten tulen, joka surmasi hänet. Tutkimukset ovat kesken. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162782#.ULxzXGJHT-k
-          IDF:n sotilaat tekivät ratsian arabitaloon lähellä Hebronia. He piirittivät talon ja ryntäsivät sisään miehen pyrkiessä pakoon ikkunasta, mutta saatiin kiinni. Hänen talostaan löytyi suuri asekokoelma, pistooleja, ammuksia tarkkuuskivääriin, M-16 kivääri ja paljon muuta. IDF tehostaa valvontaansa Juudean ja Samarian alueilla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162703#.ULx0TWJHT-k








Comments

Anonymous said…
"Hamasin peruskirjan mukaan Israel on tuhottava"

Guardian UK kirjoittaa erilailla,
http://www.guardian.co.uk/world/2006/jan/12/israel mukaan hamas pudotti tuon jo 2006 pois manifestistaan, vaikka muuten ei aikomukset ole muuttuneet lainkaan.

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021