TIISTAI 27.10.09
1. ”JOKA SURMAA itsensä vihollisen keskuudessa on erilainen kuin se, joka tekee sen turvallisessa paikassa,” vakuuttaa saudiprofessori Salman al-Abdali arabi-TV:n Igra satelliittilähetyksessä. ”Räjäyttäen itsensä Tel Avivissa ei ole samaa kuin räjäyttää itsensä Riadissa”, hän selvittää. ”Pommivyöt ovat laillisia, kun niitä käytetään kolonialistista hyökkääjää vastaan. Antakaa minun selvittää: Kolonialistisia hyökkääjiä, jotka ylittävät mantereita ja meriä miehittääkseen muslimien maita.”
Lähetyksen käänsi arabiasta Lähi Idän Median Tutkimuskeskus. Lähde WND.
Saudiprofessori kielsi julkisuudessa liikkuneet tiedot, että Saudi Arabia olisi antanut Israelin koneille luvan ylittää Saudi Arabian alueita pommituslennollaan Iranin ydinlaitoksiin. Tiedot tulivat ilmeisesti Egyptin tiedustelulta, ja niiden mukaan Saudi Arabia olisi antanut Israelille tiedustelutietoja Iranista. Saudit ovat erittäin kiinnostuneita siitä, ettei Iran saa rakennettua ydinaseita, koska se niiden varjolla voisi painostaa muita muslimimaita ja heikentää siten Saudi Arabian roolia muslimien pyhien paikkojen vartijana ja puolustusjana. (WND)
2. MAAILMALLA liikkuu edelleen voimakkaita ennusteita, että Israel valmistautuu iskemään Iraniin, elleivät IAEA:n ja Iranin väliset neuvottelut selkeästi ja ilman kompromisseja pysty sopimaan formulasta, jolla Iranin ydinteollisuus saadaan kansainväliseen valvontaan.
Tätä julisti viimeksi Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner. Hän selitti, ettei hänen näkemyksensä mukaan Israel tule sietämään ydinasein aseistettua Irania, ja siksi sopimus Iranin hallituksen kanssa on solmittava mahdollisimman pian, sillä aikaa ei ole hukattavana. Varsin yleisen arvion mukaan aika loppuu vuodenvaihteessa tai alkuvuodesta.
IAEA:n tutkimustiimi kävi tarkastamassa Qomin lähellä rakenteilla olevaa Fordun ydinlaitosta sunnuntaina, ja heidän tarkoituksensa oli tehdä uusi vierailu laitoksessa parin päivän kuluttua. Iranin vaikutusvaltainen kansanedustaja Alaeddin Boroujerd kertoi medialle maanantaina, että tarkastajat kävivät Qomin laitoksessa maanantaina ja lähtevät kotimatkalle maanantai-iltana, kertoo www.debkafile.com. Debkafile arvioi, että tarkastajilta kiellettiin pääsy laitoksen joihinkin osiin, ja että heidät itse asiassa käskettiin poistumaan maasta. Artikkeli selvittää edelleen, että Iranin neuvottelijat haluavat pienentää Iranin ulkomaille lähettämää uraanierää, lähettää sitä pienissä 100-200 kg:n erissä usean kuukauden tai vuoden kuluessa, ja lisäksi että Iran saa ostaa jalostettua uraania ulkomailta. Kansanedustaja Boroujerd vahvistaa, että Ahmadinejadin hallitus tarjoaa tällaista sopimusta IAEA:lle, vaikka se rikkoo YK:n asettamaa kauppasaartoa Iranin kanssa. Kansanedustaja sanoo ”tämän menettelyn hälventävän Iranin epäluuloja länsivalloista, jotka ovat toistuvasti rikkoneet solmittuja sopimuksia”. (Debkafile)
3. IDF:N KOMENTAJA kenraalimajuri Gabi Ashkenazi kertoi Saksan vierailunsa yhteydessä, ettei Israel väheksy niitä, jotka suunnittelevat Israelin vahingoittamista. Hän viittasi samalla Iraniin, joka toistuvasti ja julkisesti ilmoittaa halunsa tuhota Israel. Asia noussee esiin johtajien välisissä keskusteluissa tänään.
Ashkenazi vakuutti, ettei Israel tule luovuttamaan turvallisuuttaan muukalaisten käsiin ja tulee tekemään kaikkensa puolustaakseen kansalaisiaan, jos se pakotetaan sotaan. Hän puhui enimmäkseen hepreaksi seistessään holokaust-muistomerkin tasanteella ne 17 Grynewaldin asemalla, jonka kautta juutalaisia lähetettiin keskitysleireille. Hänen isäntänään toimii Saksan Liittovaltion Puolustusvoimien (Bundeswehr) komentaja kenraali Wolfgang Schneiderhan.
Kenraaliluutnantti Gabi Ashkenazi sanoi puheessaan mm: ”Tänään, 64 vuotta sen jälkeen, kun viimeinen juna vei juutalaisia tältä asemalta kuolemanleireille, ja 61 vuotta sen jälkeen, kun juutalaisten kotimaa oli perustettu, anti-semitismi ei vieläkään halua häipyä maailmasta. Se muuttaa kasvojaan, kieltään, teitään ja oikeutustaan, mutta se pysyy samana. Tänään on valtion johtajia, jotka avoimesti julistavat halunsa tuhota Israelin valtion ja kieltää juutalaisen kansan oikeuden kansalliseen itsenäisyyteen.”
ASHKENAZI selitti, että juutalainen kansa uudisti itsensä omassa maassaan, ja on omistautunut sen itsenäisyyden ja turvallisuuden turvaamiseen. ”IDF, juutalaisen kansan puolustaja, ei ole sotahaluinen armeija, vaan puolustusarmeija. Me emme ylistä taisteluja, mutta jos meidät pakotetaan sotaan, teemme kaiken voitavamme, että Israelin kansalaiset voivat istua turvallisina omissa kodeissaan. En suosittele ketään testaamaan voimaamme. Juutalaisten sisarien ja veljien, jotka marssivat juniin ja autoihin, pakotettuina, piestyinä ja häväistyinä, huuto kaikuu tähän päivään saakka. Olemme tehneet itsellemme selväksi, ettemme koskaan väheksy niitä, jotka suunnittelevat vahingoittavansa meitä, emmekä koskaan luovuta turvallisuuttamme muukalaisten käsiin, tai anna kenenkään ulkopuolisen valvoa juutalaisen kansan tulevaisuutta.”
ASHKENAZi, joka itse on bulgarialaisen holokaustista selvinneen jälkeläinen, vieraili aiemmin Wannsee huvilalla, jossa 1942 natsijohtajat sopivat juutalaisen kansan tuhoamisesta. Hän selitti, että jo se tosiasia, että Saksan armeijan komentaja ja Israelin puolustusvoimien komentaja seisovat rinnakkain 64 vuotta toisen maailmansodan jälkeen pitäen yllä lämmintä armeijoitten välistä yhteistoimintaa, todistaa, etteivät sellaiset kauheudet tule koskaan enää uusiutumaan.
IDF:N EDUSTAJA prikaatinkenraali Avi Benayahu kertoi journalisteille, että Ashkenazi ja Schneiderhan keskittyvät keskusteluissaan tilanteisiin Lähi Idässä ja Irakissa, unohtamatta Iranin tilannetta. Hän kiitteli armeijoitten välistä lujaa yhteistyötä. Saksa toimittaa Israelille kaksi huippuluokan Dolpfin sukellusvenettä. Hän kieltäytyi kommentoimasta saksalaisessa Hannoversche Allgeweine Zeitung lehdessä olleita tietoja, jonka mukaan Israel tilaisi kaksi sota-alusta Saksasta, luultavasti Hamburgin Blohm& Voss telakalta 600-750 miljoonan USD kappalehintaan, osaksi Saksan rahoittamana. Ashkenazi on tavannut viikon aikana useita eri valtioitten armeijoitten komentajia, mikä osoittaa niiden suuren kiinnostuksen Israelin armeijan menetelmistä, mutta myös Israelin aseteollisuuden huippusaavutuksista. (JP)
4. OBAMAN Lähi Iän lähettiläs George Mitchell sanoo puskevansa rauhankeskustelujen aloittamista huolimatta siitä epäselvästä tilanteesta, mikä on syntynyt PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin julistettua, että palestiinalaisten vaalit pidetään 24. päivä tammikuuta 2010, vaikka on epätietoista, miten ne pidetään Gazassa ja miten ne pidetään Itä Jerusalemissa, jossa palestiinalaisten poliittinen toiminta on kielletty. Hamasin edustajat vakuuttavat, että jos Abbasin toiveen mukaisesti vaalit pidetään hänen määräämänsä aikataulun mukaan, hänet valitaan Länsirannan kuvernööriksi, sillä Hamas ei tule hyväksymään vaalien tuloksia, ellei se ole mukana vaalitaistelun aikana ja vaaleissa. Hamas uhkaa, että se pitää omat vaalinsa Gazassa ja valitsee sinne omat johtajansa ja edustajansa.
Sovintoneuvottelut Fatahin ja Hamasin välillä Kairossa ovat taas kerran kriisissä, elleivät peräti kokonaan katkenneet. Hamasin päätöksentekoa hankaloittaa se, että sen ulkopoliittinen johtaja Khaled Mashaal ajaa Damaskoksessa omaa poliittista ohjelmaansa, mikä poikkeaa Gazassa asuvan ja toimivan Hamasin pääministerin Ismail Haniyehin linjasta, mikä ilmeisesti olisi sovittelevampi kuin Iranin ja Syyrian intressien mukaan räätälöity Mashaalin ohjelma. http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1256557968264&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
5. ISRAEL TAAS KERRAN, kuinkas muuten. Tällä kertaa syyttäjänä toimii Amnesty Internatiomal, joka väittää omiin laskelmiinsa ja tietoihinsa perustuen, joitten alkuperää sopii epäillä, että ”Israel varastaa Länsirannalla sijaitsevan pohjavesivaraajan vettä ja kuristaa palestiinalaisten osuuden alle kansainvälisten normien riittävästä vesimäärästä”.
Israelin vesihallitus kieltää ehdottomasti Amnesty Internationalin raportin ja valittaa, että se laadittiin ilman vesihallituksen myötävaikutusta ja sen laatimia tilastoja.
AMNESTYN raportissa väitetään, että Israel diskriminoi palestiinalaisia alueen kolmen pääasiallisen vesivaraajan, Kinneretin, sekä vuoriston ja rannikon pohjavesivaraajien, veden käyttämisessä. Siinä jopa väitetään, että Israelin viranomaiset ovat kieltäneet palestiinalaisten viranomaisten pääsyn varaajille selittäen, että ne sijaitsevat kielletyllä sotilasalueella.
Israelin vesihallituksen antamien tietojen mukaan israelilaiset saavat varaajista 408 litraa puhdasta vettä päivässä henkeä kohti, palestiinalaiset saavat 200 litraa päivässä henkeä kohti. Edelleen ennen 1967 Israelin osuus vedestä oli 500 kuutiometriä henkeä kohti vuodessa, nykyisin tuo osuus on 149 kuutiometriä, laskua 70 %. Palestiinalaisten osuus vedestä ennen 1967 oli 86 kuutiometriä henkeä kohti, kun se nyt on 105 kuutiometriä/henkilö vuodessa. Lisäksi vesihallitus antaa palestiinalaisille enemmän vettä vuodessa kuin mitä Oslon sopimuksessa määritellään, eikä PA puhdista viemärivettä kasteluvedeksi, kuten Oslon sopimuksissa sovittiin. Lisäksi palestiinalaiset kaivavat laittomia kaivoja ja liittävät putkiaan virallisiin vesijohtoihin ilman lupaa. Kaivojen kaivaminen on suurinta Gazan kaistalla.
NGO-MONITORIYHDISTYS moittii Amnesty Internationalia, että se kiirehti julkistamaan oman raporttinsa samaan aikaan, kuin yhdistyksen edustajat kiertävät USA:ssa puhematkoillaan, ilmeisesti lahjavarojen haalimiseksi. Raportin tarkoituksena on tuomita Israel apartheid-valtiona. Järjestön marraskuun 1.päivänä alkavien puhematkojen järjestäjänä toimii Palestinian Cultural Academic Boycott onf Israel (PCABI), liike, jota kutsutaan nimellä ”Israelin vedenvalvonta apartheidin aseena ja etnisen puhdistuksen välineenä”. Pääpuhujana toimii Omar Barghouti, joka johtaa järjestöä nimeltä ”Kampanja boikotin, syrjinnän ja sanktioitten asettamiseksi Israelia vastaan”. NGO-monitorin puheenjohtaja professori Gerald Steinberg sanoo Amnesty Internationalin manipuloivan vesiongelmaa kokonaan syrjäyttäen historian sekä lain ja järjestyksen monimutkaisuuden taas kerran väärin perustein esittääkseen Israelin brutaaliksi hallitukseksi. Amnesty International keskittyy palestiinalaisten ongelmaan sen sijaan, että se huomioisi veden käyttöön liittyvät ongelmat Lähi Idän alueella.
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1256557968809&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
6. UUTISOTSIKOITA
- Mea Shearimissa vierailevien naisturistien lienee syytä huomioida, että haredim vaatii naisten käyttävän eri jalkakäytävää kadulla kuin miesten.
- http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1256557968995&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
- Saudi Arabiassa naistoimittaja tuomittiin saamaan 60 raipaniskua siksi, että hän osallistui TV:n julkaisemaan keskusteluun seksistä. Kuningas Abdullah peruutti sharia-oikeuden tuomion ja armahti naisen asian julkisuuden vuoksi. http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1256557971750&pagename=JPost%2FJPArticle%2FshowFull
- Ussishkin koulu jouduttiin sulkemaan Tel Avivissa, koska oppilaitten pelättiin saaneen sikaflunssa tartunnan. Israelissa tautiin kuolleita on nyt 35. Siihen sairastuneita on H1N1 alkamisesta lähtien Israelissa rekisteröity 4300. (INN)
- Moshe Dan vakuuttaa, että rauha saavutetaan palestiinalaisten kanssa vain siten, että Israel liittää Juudean, Samarian ja Gazan valtioonsa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3795685,00.html

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021