MAANANTAI 10.03.08
1. MOSSAD JA SOTILASTIEDUSTELU arvioivat eilisessä hallituksen istunnossa, että Iran on edelleen Israelin vakavin uhka. Molemmat kuitenkin vakuuttivat, ettei Iranin odoteta hyökkäävän Israelia vastaan, vaan se käyttää muita valtioita ja järjestöjä tekemään ”likaisen työn” puolestaan. Iranin uhka kuitenkin kasvaa kaiken aikaa. Sen uskotaan saavuttavan ”ei paluuta” aseman ydinaseen kehityksessään ensi vuoden loppuun mennessä, ja se kehittelee kiireisesti ballistisia ohjuksia, joilla se yltää kaikkialle Israeliin, suureen osaan Lähi Itää ja Eurooppaa.
ISRAELIN LÄHITAVOITTEEN uhka tulee kuitenkin Syyrian taholta. Syyria aseistautuu kiireisesti Venäjän avustuksella ja usein Iranin rahoittamana. Se hankkii ja asentaa valmiusasemiin uusia ohjuksiaan ja rakettejaan, se hankkii ilmatorjunta- ja panssarintorjuntaohjuksia, jotka osoittautuivat erittäin tappaviksi Libanonin kakkossodassa, sekä kiinalaisvalmisteisia C-802 tutka-ohjattuja maalta merelle ohjuksia, joilla Hizbullah rampautti Israelin ohjusveneen Libanonin rannikolla sodan aikana surmaten neljä merimiestä. WND:n raportin mukaan Syyria ei iskenyt takaisin Israelin tuhottua Syyrian väitetyn ydinlaitoksen syyskuun 6. 2007, koska sen ohjus-arsenaali ei ollut valmis. Syyrian väitetään pyrkivän ohjusvalmiudessaan tasoon, jossa se pystyy ampumaan Israeliin 100 ohjusta tunnissa tietyn ajan. Jordanialaislähteen mukaan Iran on sopinut Venäjän kanssa jatkuvista lainatakuista Syyrian asehankinnoille Venäjältä.
Syyrian ohjuksia ja raketteja varastoidaan venäläisistä aluksista Latakiassa ja Tartusissa, jonne Venäjän laivasto rakentaa tuki- ja huoltosatamiaan.
SYYRIAN UUSIIN hankintoihin kuuluu Venäjän uusin ilmatorjuntaohjuspatteristo S-300, maasta ilmaan laukaistava ohjussuoja, jota hoitavat venäläiset teknikot. Se muistuttaa Israelin ja USA:n kehittelemää Arrow-ohjusjärjestelmää. Syyrian hankintaan kuuluu Scud C ja D raketteja, joista jälkimmäisen kantomatka on n. 400 km, sekä Alexander-raketteja WND:n mukaan. Lisäksi Syyria hankkii ja valmistaa itse lyhyemmän kantomatkan raketteja, joita Hizbullah käytti Libanonissa.
http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=58472
2. HAMASIN SOTILASJOHTAJA, jota Times online pääsi haastattelemaan paljastamatta hänen henkilöllisyyttään, vahvistaa sen, mitä Shin Bet ja Mossad ovat väittäneet: Hamasin pyssymiehiä koulutetaan Iranissa vallankumouskaartin ohjauksessa ja suojissa Teheranissa. Komentaja kertoi haastattelijalle, että Iran on kouluttanut Hamasin miehiä viimeisten kahden vuoden aikana. Miehet solutetaan Egyptiin, josta ha lentävät Syyriaan ja sieltä Iraniin siten, ettei heidän passeihinsa tule Iranin rajanylitysleimaa; tämä turvallisuussyistä. Heidän koulutuksensa kestää 45 päivästä kuuteen kuukauteen. Koulutettavat valitaan jatkokoulutukseen heidän edistymisensä mukaan. Ne, jotka osoittautuvat liian avuttomiksi taistelukentälle, liitetään järjestön tiedustelujoukkoihin.
KOMENTAJAN MUKAAN 650 miestä on koulutettu kahden vuoden aikana Syyriassa, lisäksi 62 miestä on tällä hetkellä koulutettavina Syyriassa.
IRANISSA 150 miestä läpäisi koulutusjaksonsa aivan äskettäin ja toiset 150 ovat koulutettavina. Miehet saavat peruskoulutuksen jälkeen erikoiskoulutusta joko rintamatehtäviin tai erikoistuvat korkeateknologian, pommien ja miinojen sekä sala-ampumisen alueilla, joista jotkut jopa ylittivät Hamasin tämän hetken tarpeet. Hamasin ”armeijassa” on nyt 15 000 koulutettua miestä.
KOULUTETTAVAT elävät Teheranissa tarkan valvonnan alaisina. He saavat vapaata yhtenä päivänä viikossa, mutta saavat poistua tukikohdastaan vain ryhminä ja vallankumouskaartin upseerien valvonnassa. WND:n julkaisema artikkeli on alla olevassa osoitteessa.
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article3512014.ece
3. PÄÄMINISTERI Ehud Olmert on toistuvasti vihjaillut, että Israel on valmis neuvottelemaan Syyrian kanssa rauhansopimuksesta. Tämä valmius voi perustua – paitsi siihen tosiasiaan, että kolmen rintaman sota voisi olla maan tuho – tarkoitukseen pyrkiä irrottamaan Syyria Iranin vaikutusvallasta. Iran pyrkii ilman selittelyjä ja anteeksipyyntöjä ns. radikaalien muslimi-maitten johtoon, ja Syyria irrottaminen tästä akselista on tietenkin houkutteleva mahdollisuus. Se kuitenkin edellyttää Israelin luopumista strategisesti tärkeistä Golanin kukkuloista, joitten kautta Syyria kahdesti aloitti onnistuneen hyökkäyksen Israeliin tarkoituksenaan jakaa maa kahtia.
Israelin kansa ei ole ollenkaan yksimielinen tähän uhkayritykseen, joka toisi Syyrian raketit ja ohjukset entistä lähemmäs Israelin väestökeskittymiä Välimeren rannikolla.
OLMERTILLA on kuitenkin kaksi vakavaa ongelmaa pyrkimyksensä toteuttamiseksi. Syyrian presidentti ei omaa isänsä Hafex Assadin arvovaltaa, jolla hän pystyisi ylittämään maan vahvan sotilashierarkian vastustuksen. Syyrian sotilasjohto haluaa Israelin tuhoa, ei rauhansopimusta. Toiseksi hän joutuu tässä huomioimaan Venäjän kasvavan otteen Syyriasta. Asetoimitusten ja ohjusjärjestelmien toimittamisen ohella maahan tulee koulutus- ja käyttöhenkilökuntaa Venäjältä, joka seuraa entistä tarkemmin ”vasallimaansa” käyttäytymistä.
POLIITTISET TARKKAILIJAT ovat huomioineet määrätyn muutoksen Syyrian huomion kohteissa. Se ei enää ole välttämättä Libanon, jossa Syyria on polttanut näppinsä kerran toisensa jälkeen, vaan Syyrian uutena huomionkohteena on Gazan kaista sekä Juudea ja Samaria. Se ei voi käyttää siellä suoraa vaikutusvaltaansa, mutta sillä on uskollisia käskyläisiä, jotka se voi evästää uusin ohjein ja uusin asein. Hamas, Islamic Jihad ovat PRC:n, al-Aksan ja PFLP:n käyttökelpoisia työrukkasia, jotka mielihyvin aktivoivat toimintaansa tarpeen mukaan. (JP, INN)
4. MIKÄ ON FATAHIN osuus tähän kaikkeen? Miten itsenäisen Palestiinan valtion perustaminen vaikuttaisi Syyrian ja Iranin sekä mahdollisesti Egyptin ja Turkin suhteisiin Israelin kanssa? Miten arabiliitto tulisi sopeuttamaan diplomatiansa uudessa tilanteessa?
MAHMOUD ABBASIN johtama Fatah – tai PLO, jos niin halutaan – on varsin hajanainen ja heikko. Abbas ei ole toistuvista vaatimuksista huolimatta pystynyt – tai halunnut – hajottaa terrorijärjestöksi luokiteltua al-Aksan Marttyyreita, joka avoimesti vastustaa Abbasin valtaoikeuksia eikä suostu luopumaan aseistaan. Israelin ja PA:n kesken sovittu Israelin etsimien terrorismista syytettyjen eristäminen kolmeksi kuukaudeksi PA:n tiloihin, jos he luovuttavat aseensa, ja sen jälkeen muutaman kuukauden ”tarkkailuaika” sidottuna määrättyyn paikkaan, on osoittautunut hupijutuksi. Terroristit antavat perheen vanhan mandaattiajan aseen osoitukseksi ”mielenmuutoksestaan”, mutta pitävät käyttökelpoiset kiväärinsä kotonaan. Lisäksi he saavat uudet USA:n toimittamat aseet läpäistyään tuon koeajan. IDF:n sotilaat ovat pidättäneet noita pyssymiehiä, jotka lupasivat pysytellä kaidalla tiellä ja sanoutua irti terrorismista. He ovat olleet aseistettuja ja osallistuneet juuri siihen toimintaan, mistä he lupasivat luopua. Arabiliiton viime-aikaiset lausunnot Israelin ja PA:n välisten suhteitten hitaasta edistymisestä ovat alkaneet osoittaa kasvavaa turhautuneisuutta ja saudien laatiman rauhansuunnitelman hylkäämisestä.
PA:N VIRALLINEN media välittää samaa juutalais- ja israelilaisvastaista propagandaa, josta sen aiempien lupaustensa mukaan Oslon sopimuksista lähtien olisi pitänyt luopua. Sitä opetetaan kouluissa ja laitoksissa, ja sitä puhuu Mahmoud Abbas omilleen arabiakielisissä puheissaan.
PA:N VIRALLINEN lehti Al-Hayat Al-Jedida julkaisi äskeisen Mercaz Hatora seminaariin tehdyn massamurhan jälkeen etusivullaan murhaajan kuvalla varustetun kirjoituksen, joka oli otsikoitu
”Marttyyri Abu Alaa Dhaim”. PMW, Palestiinan mediatarkkailu, joka seuraa ja kääntää arabiankielisiä artikkeleita ja TV-lähetyksiä, toteaa lausunnossaan, että koska lehti saa budjettinsa PA:n kassasta, mutta selvästi edistää ja kannustaa kansaa terrorismin hyväksymiseksi, PA ei ole USA:n lainsäädännön mukaan oikeutettu saamaan USA:n äskettäin myöntämää 150 miljoonan USD avustusta. (INN)
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/125508
5. OLMERT VANNOI viime viikolla, että IDF tulee jatkamaan operaatioitaan Gazassa,
kunnes viimeisenkin raketin ampuminen Gazasta Israelin on estetty. Nyt IDF myöntää, että Hamasin kanssa saavutettu kirjoittamaton hiljaiselo (tahadiya) on huomioitu ja kaikki IDF:n operaatiot Gazassa on jäädytetty. Kassam-tuli on tosin vähentynyt joitain yksittäisiä laukauksia lukuun ottamatta, mutta virallisesti tilanne ei ole muuttunut. Sderot, Netivot ja Ashkelon ovat yhtä suuressa vaarassa kuin ennenkin. PA:n neuvottelijat ovat uhanneet lopettaa ”rauhankeskustelut” Israelin kanssa, elleivät IDF:n operaatiot Gazassa lopu.
TOISEKSI Saeb Erekat, PA:n pääneuvottelijoita, syyttää Israelia Abbasin häpäisemisestä sillä, että, että Olmertin hallitus osoitti vihreää valoa 350 asuntoyksikön rakentamiseksi Givat Zeevin lähiöön Jerusalemissa, ja 750 asuntoyksikön rakentamiseksi Pisgat Zeevin lähiöön. Nämä ovat molemmat Jerusalemin kaupungin rajojen sisäpuolella. Ne kuuluivat alueeseen, jotka Jordania miehitti 1948 itsenäisyyssodassa, mutta Israel vapautti ne 1967 sodassa. Palestiinalaiset käyttävät tätä taktiikkaa jatkuvasti, vuoroin huutaen maailmalle, että Israel rikkoo aiempia sopimuksia eikä ole tehnyt mitään ”tiekartan” toteuttamiseksi, vuoroin uhkaillen lopettaa keskustelut, jotka muutenkaan eivät johda mihinkään, koska PA vaatii antamatta mitään.(Ynet)
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3517030,00.html
6. RABBIT KEHOTTAVAT asuttamaan Israelin maan kaikkialla, seurauksena Mercaz Hatora seminaarin massamurhasta. Samalla he vaativat, että Israelin tulee saada uusi hallitus, joka on tarpeeksi vahva toteuttamaan tätä juutalaista sionistista unelmaa. ”Olmertin hallitus ei sitä ole”. Rabbi Shapira vaati uskonnollista herätystä Israeliin. (JP)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019