TORSTAI 10.08.06
1. LIBANONIN RINTAMA
Eilen keskiviikkona IDF:n reserviläisjoukot menettivät 15 miestä kaatuneina ja 34 haavoittuneina taistellessaan Hizbullahin terroristeja vastaan Libanonin eteläosassa. Yhdeksän kaatuneista kuuluivat erikoisjoukkoihin. Hizbullahin tuhoisin ase on pt-ohjus, joka toimii tappavasti sekä panssareita että jalkaväkijoukkoja vastaan. Hizbullahin pt-ohjuksista useat ovat venäläisvalmisteisia, vaikka Venäjä kieltää myyneensä niitä Hizbullahille, joka lienee saanut ne Iranilta tai Syyrialta.
Hizbullah ampui keskiviikkona 190 rakettia Israeliin, kahdeksan niistä Fajr-5 tyyppisiä (Khaibar 1). Ne aiheuttivat lukuisia tulipaloja ja tuhosivat rakennuksia, mutta henkilövahingot olivat pienet.
IDF:N JOUKOT tunkeutuivat keskiviikon vastaisena yönä Metullan pohjoispuolella oleviin libanonilaiskyliin Marjayoun, Balat ja Bourg Al-Mouluk, joista on hyvä näköala Litanijoen laaksoon, josta Hizbullah ampuu useimmat rakettinsa. IDF:n sotilaat eivät tunkeutuneet itse kyliin vaan asettuivat asemiin niiden ulkopuolelle. He kohtasivat kiivasta vastarintaa Hizbullahin terroristien taholta, mutta itse kylissä ei taisteltu.
Tämä operaatio suoritettiin ennen Israelin hallituksen eilistä päätöstä ulottaa taistelut Litanijoelle saakka ja siitä tarvittaessa aina Nabatean ja Arnoun kaupunkeihin Litanijoen pohjoispuolella. Näistä kaupungeista Hizbullah ampuu Khaibar 1 rakettinsa Haifaan, Haderaan ja Afulaan.
ISRAELIN HALLITUS PÄÄTTI eilen keskiviikkona n. 16.00 aikaan antaa pääministerille ja puolustusministerille äänin 9 puolesta, kolmen pidättyessä, valtuudet päättää sotilasoperaation laajentamisesta Libanonissa. Olmert ja Peretz päättivät odottaa toiset 48 tuntia nähdäkseen, mihin diplomaattiset ponnistelut johtavat. Päätökseen vaikutti USA:n operaation laajentamista vastustava kanta. IDF on kuitenkin koonnut joukkonsa valmiiksi operaation jatkamiseksi milloin tahansa.
USA:N ALIVALTIOSIHTEERI DAVID WELCH kävi eilen Beirutissa keskustelemassa pääministeri Sinioran kanssa pyytäen tätä käyttämään suhteitaan saadakseen Hizbullah hyväksymään USA:n ja Ranskan laatiman päätöslauselmaehdotuksen. Hän palasi Beirutista tyhjin käsin.
HIZBULLAHIN PÄÄSIHTEERI sheikki Hassan Nasrallah puhui eilen al-Manar TV:n lähetyksessä ilmoittaen, ettei hän tule hyväksymään ulkomaisia joukkoja Libanonissa ja että päätöslauselma antaa Israelille enemmän kuin se pyysikään. Hän uhosi muuttavansa koko Libanonin hautausmaaksi. Hän osoitti erityislausunnon Haifassa asuville arabeille kehottaen heitä, ”heidän marttyyreitaan ja haavoittuneitaan”, lähtemään kaupungista, ”ettei hän vuodattaisi heidän vertansa, joka on heidänkin vertansa”.
www.debka.com mukaan Hizbullah on pystyttänyt sotatoimistonsa Iranin Beirutin suurlähetystöön, jota suojelee kaksi iranilaista vallankumouskaartin komppaniaa. Hizbullah on täysin varautunut sotaan.
IDF ARVIOI, että laajempi operaatio Litanijoelle saakka kestäisi viikon, ja sen jälkeen pari viikkoa tarvitaan Litanijoen ja Libanonin rajan välisen n. 45 km syvyisen alueen puhdistamiseksi. Sotilaalliset asiantuntijat varoittavat, että operaatio tulee vaatimaan 100-200 israelilaisen sotilaan hengen.
HIZBULLAHILLA on alueella tuhansia terroristeja aseissa kutsuttuaan reservinsä palvelukseen, sekä lisäksi 1500-2000 Litanijoen pohjoispuolella. Heidät on huolellisesti koulutettu ja valmennettu, heidän taistelumotiivinsa on korkea ja heidän tavoiteltavin päämääränsä on saada ”marttyyrikuolema”. Heillä on runsaasti aseistusta, myös monimutkaisia, nykyaikaisia ohjuksia. Nasrallah on luvannut uusia yllätyksiä, jotka hän paljastanee taistelujen edistyessä. IDF:n sotilaat ovat saaneet sotasaaliikseen lukuisia aseita kaatuneilta Hizbullahin terroristeilta sekä löytämistään asekätköistä libanonilaisissa kylissä. Joukossa on myös israelilaisia aseita, jotka on joko varastettu tai jääneet sinne IDF:n vetäytyessä Libanonista 2000.
ISRAELIN SISÄLLÄ mielipiteet Libanonin sodan tarpeellisuudesta, sen mielekkyydestä tai sen jatkamisesta, lainehtivat laidasta laitaan, sotatilanteesta huolimatta. Äärivasemmisto, jota selvimmin edustaa Jossi Beilin ja Ran Cohen Meretz-puolueesta, pitävät hallituksen päätöstä taistelujen jatkamisesta surkeana ja Nasrallahin asettamaan ansaan putoamisena. Heidän mukaansa Nasrallah halusi IDF:n syvälle Libanoniin, surmaamaan paljon siviilejä, naisia ja lapsia, joista levitetään karmeita kuvia ja kuvauksia pitkin maailmaa. Tämän ansiosta Hizbullah pääsee uhrin asemaan, kukaan ei enää muista Hizbullahin kommandoiskua Israeliin, kahdeksan IDF:n sotilaan surmaamista ja kahden kaappaamista, eikä Israelin PR-koneisto osaa esittää maailman medialle kuvauksia Hizbullahin jatkuvista raketti-iskuista israelilaisiin kaupunkeihin ja kyliin, sadoista tuhoutuneista rakennuksista, palaneista metsistä ja luonnonpuistoista, kymmenistä kuolonuhreista ja sadoista haavoittuneista, eikä sitä, että yli miljoona israelilaista elää jatkuva terrorin alla, sokeitten mutta tappavien rakettien maalitauluina, lähes puolen miljoonan ihmisen pakoa kodeistaan tai elämistä päivästä toiseen ahtaissa pommisuojissa ilman yksityisyyttä tai mukavuuksia.
Maailman media ei tiedosta tai halua tiedostaa, että näiden asukkaitten lapset kärsivät jatkuvista painajaisista, nukkuvat huonosti, kastelevat vuoteensa ja alkavat antaa ylen heti hälytyssireenin alkaessa varoittaa uudesta raketti-iskusta.
Jopa maatilojen kotieläimet, naudat ja kanat, kärsivät rakettikauhusta, mikä ilmenee maidontuotannon vähentymisenä, syntyneinä keskosina tai munatuotannon pienentymisenä, luonnoneläimistä puhumattakaan.
NASRALLAHILLA on varaa jatkaa taisteluaan viimeiseen libanonilaiseen saakka. Hän elää täysin turvallisesti luultavasti Iranin Beirutin suurlähetystössä ja toimii sen sotatoimistossa, jota Iranin vallankumouskaartilaiset suojelevat. Ihmishenget eivät merkitse hänelle mitään, sillä oikeaoppiset muslimit menevät suoraan taivaaseen ja vääräoppiset tuleekin tuhota, jos he eivät suostu kääntymään.
Eräs israelilainen kirjoitti äskettäin, että jos nukkuu ohjuksen kanssa, joutuu alistumaan sen ehtoihin.
Libanonin kansa oli antanut täyden vapauden Hizbullahille rakentaa omaa valtiotaan Libanonin sisälle, antanut sen tuoda laittomasti maahan asemäärät, joista keskikokoisen valtion armeija olisi ylpeä, ja antanut vieraitten valtioitten mellastaa maassa murhaten, teloittaen ja manipuloiden koko yhteiskuntaa mielensä mukaan. Nyt Libanonin pääministeri itkee arabiliiton ulkoministereitten kokouksessa maansa tuhoutumista tajuamatta, että ”niin nukkuu kuin petaa”. Itseään he voivat eniten syyttää nykyisestä tilanteesta.
KIRYAT SHOMAN ASUKKAITA siirretään turvaan etelämmäs Hizbullahin murhakoneistolta. Valtio on luvannut kustantaa heille muutaman päivän oleskelun hotelleissa tai muissa laitoksissa, mutta siinäkin ilmenee etuilua virkailijoitten varatessa paikkoja sukulaisilleen tai ystävilleen, kuten väitetään.
Israel Beiteinu-puolueen puheenjohtaja Avigdor Lieberman on varoittanut, että Hamas aikoo muodostaa Israelin eteläosasta samanlaisen terrorialueen salakuljettamalle Gazaan raketteja ja ohjuksia, joita se voi ampua Gazaa ympäröiviin kaupunkeihin ja kyliin. Jos Olmert saa toteuttaa järjettömän realignment suunnitelmansa kymmenien tuhansien juutalaisten karkottamiseksi Juudeasta ja Samariasta, niistä tulee Gazan alueen kaltainen Hamasin ja Hizbullahin terroristien hallitsema maa, ehkä jopa itsenäinen valtio.
Onko tällä mielettömyydellä mitään loppua?
Pat Robertsonin varoitukset islamin fasismin leviämisestä Eurooppaan sai karmeaa todistusta Englannin poliisin pystyttyä äskettäin paljastamaan salaisen terrorisuunnitelman 20 Lontoon ja USA:n, Euroopan ja Lähi Idän välillä lentävän matkustajakoneen tuhoamisesta samanaikaisesti.
2. GAZAN RINTAMA
IDF:n helikopterit ampuivat keskiviikkoiltana ainakin yhden ohjuksen palestiinalaisten terroristien koulutusleiriin Gazan alueella. Iskussa kuoli kolme ihmistä, kaksi heistä aseellisia, kolmas 5-vuotias tyttö.
Ainakin 170 palestiinalaista on saanut surmansa viisi viikkoa kestäneiden IDF:n operaatioitten vuoksi, jotka alkoivat PRC:n kommandoiskun surmattua kaksi IDF:n sotilasta ja kaapattua yhden.
IAF:n ohjus surmasi viime kuussa 11-vuotiaan tytön ja hänen isoäitinsä aasinrattailla. B´Tzelemin ihmisoikeusjärjestön tutkimuksissa on osoittautunut, että lapset olivat jostain löytäneet raketin laukaisualustan ja asettaneet sen aasinrattaille, ehkä myydäkseen sen, ja IAF:n drone havaitsi sen.
3. KOLMAS RINTAMA
IAF ei tavallisesti käytä lentoasettaan Juudean ja Samarian alueilla siksi, että IDF:n sotilaat partioivat siellä ja voivat halutessaan suorittaa operaatioita.
Keskiviikkona IAF kuitenkin ampui ohjuksia kahteen taloon Jeninin lähellä, joissa tiedettiin kahden Islamic Jihadin johtajan majailevan. He olivat suunnittelemassa terrori-iskua Israeliin. Molemmat johtajat, Osama Attili, 24 läheltä Tulkarmia, ja Muhammad Atik, 26 Burkinista lähellä Jeniniä, saivat iskussa surmansa.
IDF:n sotilaitten suorittama operaatio heidän pidättämisekseen katsottiin liian vaikeaksi ja vaaralliseksi.
Israelin turvallisuusmiehet ovat pystyneet estämään 8 israelilaisten sotilaitten tai siviilien kaappausyritystä sekä 20 itsemurhayritystä Libanonin sodan aikana. Hizbullah on vaatinut palestiinalaisia kiihdyttämään omia iskujaan israelilaisia vastaan.
Hizbullahin raketti-iskut Israelin pohjoisosiin jatkuvat aiheuttaen tuhoa monissa kaupungeissa.
Dir al-Assadin arabikylässä lähellä Karmielia raketti surmasi kaksi ihmistä torstaina aamupäivällä. Toinen kuolleista oli vauvaikäinen, toinen mieshenkilö.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019