Thursday, October 10, 2019

TORSTAI 10.10.2019

TORSTAI 10.10.2019
01. Turkki aloitti eilen keskiviikkona sotilaalliset toimet Syyrian pohjoisosan kurdialueille USA:n luvattua vetää alueelta pois omat joukkonsa, joiden tarkoituksena oli suojella kurdeja ja valvoa sinne koottuja ISIS vankeja.

Turkki pyrkii oikeuttamaan hyökkäyksensä itsenäisen maan Syyrian alueelle ilman sen antamaa lupaa selittäen, että kurdit tukevat Turkissa toimivia kurdikapinallisia, joita se kutsuu terroristeiksi.

Turkin hyökkäykseen Syyrian alueelle osallistuu 50 000 sotilasta ja 500 tankkia ilmavoimien tukemina, jotka pommittivat kurdialueita surmaten useita siviilejä.
Ilmaiskujen kohteena oli myös Al-Mansour pato Eufrates-virrassa, joka antaa juomavettä 2 miljoonalla ihmiselle, kertoo HalTurner raportissaan.

Turkin ilmavoimat pommittivat ja osittain tuhosivat tarkoituksellisesti ja onnistuneesti Amerikan johtaman yhteisen terrorin vastaisen järjestön omistamia rakennuksia. (kurdish Yekineuen antiterror, lyhyesti YAT)

Turkin sotilaalliset toimet viittaavat suoraan etniseen puhdistukseen, jonka Turkki suoritti 1. Maailmansodan aikana armenialaisille surmaten heitä vedettömään erämaahan lähetetyillä päättömillä marsseilla 1,5 miljoonaa siviiliä.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/, https://www.debka.com/,

02. USA:n puolustusministeri Mike Pompeo kiistää aiemmissa raporteissa esitetyt tiedot, että USA olisi antanut Turkille vapaat kädet hyökkäykseen Syyriaan.

Pompeo puolusti USA:n päätöstä vetää omat sotilaansa pois Syyrian pohjoisosien raja-alueilta. Presidentti Trump selitti aiemmin, että USA:n sekaantuminen Lähi-Idän kiehuvaan kattilaan oli virhe, jota USA yrittää nyt korjata.

PBS:n haastattelussa Mike Pompeo puolusti Trumpin tekemää päätöstä Syyrian raja-aleilta vetäytymisestä todeten: Turkilla on oikeutettu huoli ja terroristi-uhka maan eteläosassa”, ja kiisti tiedot, että USA olisi antanut Turkille luvan hyökätä.
”USA ei näyttänyt Turkille vihreää valoa”, hän vakuuttaa.

Presidentti Trump uhkasi aiemmassa lausunnossaan tuhota Turkin talouden, jos se toimii sovittujen rajoitusten ulkopuolella. Hän sanoi vastustavansa hyökkäystä kutsuen sitä ”huonoksi ideaksi”, selittäen kantaansa näin:

”Turkki ja kurdit ovat taistelleet keskenään vuosisatoja: Kurditaistelijat eivät avustaneet Toisessa Maailmansodassa, eivätkä auttaneet meitä (D-päivän maahannousussa) Normandiassa. Siitä huolimatta sanomme: Me pidämme kurdeista” presidentti Trump määritteli omaa kantaansa.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-49995494,

03. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi, että ”offensiivin tarkoituksena on estää terrorikäytävän muodostuminen maitten väliselle rajalle”. Turkkilaisten joukkojen suunnitelmana on muodostaa ”suoja-alue” puhdistettuaan ensin kurdien sotilaalliset joukot alueelta, jossa on myös Syyrian sotapakolaisia.

Kurdit sanovat joukkojensa puolustautuvan hyökkäystä vastaan, ja yhteenottoja niiden ja turkkilaisten joukkojen välillä on jo raportoitu.

Kurdit, jotka olivat usein avainasemassa ISIS joukkojen alistamisessa toimien USA:n läheisinä liittolaisina niissä taisteluissa, vartioivat myös tuhansia pidätettyjä ISIS-taistelijoita ja heidän perheitään. Miten näiden ISIS taistelijoitten ja heidän perheensä kohtalo muodostuu, on vielä epäselvää.

USA:n armeija sanoo ottaneensa valvontaansa 2 britti-pidätettyä, El-Shafee Elsheikh ja Alenxandra Kotey, jotka kutsuivat itseään nimellä ”Beatles”, ja joiden muodostama solu osallistui 30 länsimaisten vankiensa kiduttamiseen ja murhaamiseen Syyrian sisällissodan aikana.

Nämä kaksi brittiläistä pidätettyä on siirretty kurdivankilasta Syyrian pohjoisosaan.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-49995494,

04. Sekä Syyrian että Iranin johtajat varoittavat Turkkia pysymään poissa Syyriasta.

Iranin islamilainen hallitus ja sen proxi-liittolainen Bashar Assadin hallitus Damaskoksessa julkaisivat keskiviikkona yhteisen lausunnon, jossa ne tuomitsevat Turkin presidentti Tayyip Erdoganin suunnitelman Syyrian Kurdistanin miehityksestä.

Turkki on jo vuosien ajan uhannut sellaisella miehityksellä tehden rajoitettuja iskuja People´s Protection yksiköitä (Kansan Suojeluyksiköt, YPG ja YPJ), kurdien sotilaallisia joukkoja vastaan Rojavassa (Syyrian Kurdistanissa), jotka olivat ratkaisevassa roolissa taistellen USA:n joukkojen rinnalla Islamin Valtion (IS) pääkaupungin Raqqan vapauttamisessa.

Turkin hallitus väittää, että YPG on oleellinen osa Turkissa toimivasta Kurdistanin Työväen Puolueesta (PKK), USA:n tukemasta (gesignated) marxilaisesta terroriryhmästä.

Turkin diktaattori Erdogan uskalsi aloittaa toivomansa sotilasoperaation Syyrian Kurdistanin alueen miehittämiseksi Trumpin ilmoitettua, että USA muuttaa 50 sotilastaan pois Rojavasta toisille alueille Syyriassa.

Trumpin päätös aiheutti sekä USA:n vasemmisto- että oikeistolaisten puolue-ryhmittymien tuomion Washington DC:ssä pitäen sitä kurdiliittolaisten pettämisenä – jo toistamiseen.

USA:n joukot toimivat Syyriassa v. 2001 valtuutuksella USA:n sotilasjoukkojen käyttämiseksi Al-Qaidan kaikkia alajärjestöjä vastaan; Islamin Valtio on Al-Qaidan alajärjestö. USA:n joukoilla ei siten ole laillisia oikeuksia taistella Syyriassa ketään muita ryhmittymiä vastaan.
Turkki on NATO:n jäsen, ja USA on velvollinen avustamaan, jos Turkkia vastaan hyökätään, mutta ei avustamaan, jos Turkki on hyökkääjä.

Erdogan antoi hyökkäykselleen Syyrian Kurdistaniin nimen ”Operation Peace Spring” (operaatio rauhan kevät). Hän väitti keskiviikkona, että Syyrian Kansallinen Armeija tukee sitä, ja että islamilaisen valtion (Islamic State) osat toimivat Rojavassa, mikä ei pidä paikkaansa, sillä YPG valvoo tarkoin Kurdistanin aluetta.

Erdoganin mainitsema ”Syyrian Kansallisarmeija”, tunnettu myös nimellä Free Syrian Army (RSA), ei ole Assadin hallituksen virallinen armeija Syyriassa.
https://www.breitbart.com/middle-east/2019/10/09/assad-iran-warn-turkey-to-stay-out-of-syria-as-erdogan-launches-peace-spring/,
Kurdit uhkaavat käyttävänsä inhimillistä suojaa Turkkilaisia vastaan, lähettäen ehkä pidättämiään ISIS-joukkojen jäseniä tai kannattajia etulinjaan.
https://www.wnd.com/2019/10/kurds-vow-use-human-shields-turkish-troops/,

05. USA:n tämän hetkistä sisäpolitiikkaa on ulkopuolisen vaikea ymmärtää tai edes yrittää hyväksyä, mutta valtaa pitävien toisistaan antamia lausuntoja - presidentistä hallituksen ministereihin ja kongressin jäseniin puheenjohtajista alkaen ja aina v. 2010 presidentti-ehdokkaitten puheisiin ja niitä kuvaaviin raportteihin saakka, puhumattakaan median välittämiin artikkeleihin – on vaikea kuvitella maailman johtavan länsimaan tunnetuimpien edustajien lausunnoiksi.

Yhteinen tekijä näillä näyttää olevan termi ”impeach” (asettaa kyseenalaiseksi, syyttää valtionrikoksesta tai muusta), jota käytetään surutta korkeita virkamiehiä ja valittuja kongressin jäseniä kohtaan useimmiten ilman näyttöä tai todisteita.

Usein niitä levittävät ja kiihottavat ns. ilmiantajat, whistleblowers, kukin eri syistä johtuen.

Presidentti Trumpin taistelu USA:n tiedusteluyhteisön kanssa, joka on poikinut kongressin demokraattien viralliset syytöstoimet presidenttiä vastaan Kongressissa, Federatiivisen lain ja oikeuden puolesta taistelevat viranomaiset ovat virallisesti nostaneet syytteet Tiedustelujärjestön yhtä virkailijaa eritäin salaisen informaation vuotamisesta Medialle.

Tämä syytös tuli julkisuuteen pian sen jälkeen, kun Kongressin tiedustelukomitean jäsenen syvästi henkilökohtaisesti romanttisesti virittäytynyt suhde journalistien kanssa tuli julkisuuteen, joille hän vuosi salaisia tietojaan, muistuttaa enemmän korttitalon kuin todellisen elämän episodia.

Puolustuksen Tiedustelujärjestön (DIA) virkailijaa, Henry Kyle Freese, vastaan nostettiin syyte kahdessa tapauksessa salaisen informaation vuotamisesta kahdelle journalistille, Matthew Keys ja myöhemmin Wall Street Journalistille CNBC:n Amanda Macias ja NBC News
Courtney Kube. Frese ja Amanda Macias olivat romanttisesti toisiinsa kiintyneet.

Seuraamani artikkelin loppuosassa kerrotaan yksityiskohtia tilanteen kehittymisestä, jossa nämä jollain tapaa liittyvät Trumpia vastaan nostettuihin syytöksiin Venäjä- ja Ukraina-suhteista, joilla ei sittenkään ole todellisuuspohjaa, vaan ovat osa Demokraattien sotaa Trumpin henkilöä vastaan hänen hallituksensa kaatamiseksi.
https://www.breitbart.com/politics/2019/10/09/sex-leaks-lies-and-spies-trump-takes-down-intelligence-community-leakers/,
https://www.huffpost.com/entry/christians-trump-impeachment-national-day-prayer_n_5d9deb37e4b087efdba63450,

Jotkut voivat nähdä kaikissa näissä AI:n (tekoäly) vaikutuksen, joka levittäytyy yhä laajemmalle. Yksi Israelin johtavista sairaaloista käyttää AI:n apua potilaitten sairaus-tapausten ja hoitomenetelmien määrittämisessä, mikä johtaa pelkoon ihmisen pitkälle kehittämien teknisten laitteiden johtamasta yhteiskunnasta, jossa inhimillinen syrjäytetään.

Hengellisesi virittäytynyt henkilö voisi puolestaan nähdä USA:n sisä- ja ulkopolitiikassa ja yhteiskunnassa yleensä syvälle yhteiskuntaan tunkeutuneen saatanallisen vaikutuksen, joka taitavasti ja ihmisten tietämättä manipuloi ihmisen luontaisia taipumuksia, kuten se teki Edenin puutarhassa viekoitellen Eevaa: Onkohan Jumala todella sanonut niin?

Puhuuko Jumala enää ollenkaan siten, että Jumalasta vieraantunut ihminen sitä ymmärtää? Kuten Jeesus sanoi: ”Jos ette usko minun sanojani, uskokaa edes tunnustekojeni kautta”.
”Mikä suusta lähtee ulos, se saastuttaa ihmisen, Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, Jumalan pilkkaamiset, nämä saastuttavat ihmisen (jos ne päästetään ulos), pesemättömin käsin syöminen ei saastuta”. (Jeesus puhui juutalaisesta Laista, ei bakterologiasta)
(Mt.15:18 -20).
http://beforeitsnews.com/spirit/2019/10/youve-never-seen-anything-like-this-before-great-video-2516361.html,
https://www.nowtheendbegins.com/joy-behar-the-view-hosts-mock-christians-by-setting-impeach-trump-song-to-tune-of-joy-to-world-hymn-about-birth-jesus-christ/,

06. Presidentti Trump huomauttaa seuratessaan häntä vastaan nostettuja syytteitä, ettei siinä ole kysymys syyttämisestä, vaan yrityksestä kaapata valta laillisesti valituilta johtajilta.

Kotimaata uhkaavien kehitysnäkymien vuoksi USA:n merisotilaiden reserviyksiköille annettiin MARADMINS komentokäsky no 550/19, Miesvahvuuden Suunnittelun- ja Politiikan johtajan prikaatin-kenraali Daniel L Shipleyn 03.10.2019 allekirjoittama käsky.

Komentokäsky voidaan tiivistää näin: ”Merijalkaväki on komennettu aktiivipalvelukseen siviilivirkamiehistön tukemiseksi”.
http://beforeitsnews.com/military/2019/10/us-marines-ordered-activated-for-19-october-national-emergency-as-trump-throws-cia-out-of-white-house-videos-video-2482866.html,

07. Mitä Kaliforniassa oikein tapahtuu, kysyy ”allnewspipeline” aiheellisesti.

Yli 500 000 ihmistä on ilman sähkövoimaa ja uhkana on että viikon ajan koko Kalifornian alue joutuu pimeyteen sähköyhtiöitten katkaistessa virran maanjäristys-aaltojen ja hallitsemattomien metsäpalojen riehuessa alueilla leviten kovan tuulen mukana.

Sähkövoiman katkaiseminen voisi koskea miljoonia Kalifornian asukkaita, jopa viikon ajaksi. Maanantaina virta katkaistiin 30 pohjoisessa Kalifornian kunnassa tulipalon uhan vuoksi.
http://allnewspipeline.com/What_Is_Really_Going_On_In_California.php,

08. Jom Kippur-päivänä Israelin kaupungeista otetuissa kuvissa kadut ovat tyhjillään, vain pari pienillä pyörillään seikkailevaa lasta on leveillä ajoradoilla.

Monet lapset kuitenkin kaatuivat ja törmäilivät pyörillään, ja muitakin onnettomuuksia tapahtui. Sairaaloissa hoidettiin 1 800 ihmistä, ja yksi lapsi syntyi.
https://www.timesofisrael.com/2-young-children-on-bikes-killed-one-badly-hurt-in-yom-kippur-road-accidents/,

09. Iranissa naisten osallistuminen urheilu- ja jalkapallo-ottelujen katsomiseen on kielletty.

Mullahit myöntyivät torstaina siihen, että naiset voivat mennä seuraamaan Guatemalaa vastaan pelattavaa jalkapalo-ottelua. Liput myytiin tunnissa.
https://www.timesofisrael.com/tickets-sell-out-in-minutes-as-iran-lets-women-into-soccer-for-1st-time-in-years/,

10. Arabiputkimiehet kieltäytyivät ottamasta rahaa 1000 NIS työstään saatuaan tietää, että heidän asiakkaansa, 95-vuotias Rosa Meir oli holokaustista selvinnyt.

Simon ja Salim Matari, veljekset Haifasta hälytettiin korjaamaan suurta vuotoa vesijohdoissa. Työnsä aikana Salim alkoi puhua Rosalle, joka kertoi selviytyneensä natsien kuolemanleiriltä. Veljekset päättivät sillä hetkellä ehdä työn hänelle ilmaiseksi.
https://www.timesofisrael.com/arab-plumbers-refuse-to-charge-client-after-learning-shes-a-holocaust-survivor/,

11. Iranin kenraalimajuri Mousavi painottaa Iranin armeijan puolustusluonnetta, mutta viime viikkojen aikana se on osoittanut myös hyökkäävän luonteensa.

Iranin Tasnim News Agency raportoi Iranin armeijan aloittaneen ennalta ilmoittaman laajan sotilasharjoituksen lähellä Turkin rajaa keskiviikkona. Harjoitukset tehtiin lähellä Oroumiyehin aluetta, Iranin luoteisprovinssia Länsi-Azerbaijanissa.
https://www.jpost.com/Middle-East/Iran-launches-Turkey-border-exercise-after-Erdogan-invades-Syria-604167,

12. Israelin poliisin yksiköt tunkeutuivat Jerusalemin vanhan kaupungin Armoportille (Baba al-Rahma), pidättivät viisi nuorta arabia ja poistivat arabien luvatta rakentaman puisen väliseinän torstaina, kertovat PA:n arabien raportit.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israeli-police-arrest-5-Palestinians-at-Temple-Mount-gate-report-604159,

13. Jom Kippur-seremonian aikana iltapäivällä silminnäkijät kertovat tapahtumista Hallen juutalaisen synagogan lähellä Saksassa.

Kaksi automaattiasein aseistettua miestä lähestyi synagogan aitaa heittäen useita pommeja aidan yli, jonka jälkeen he yritettyään turhaan avata pihalle johtajaa porttia, avasivat tulen aseillaan surmaten kaksi ihmistä ja haavoittaen useita muita.

Lopulta miehet katsoivat turhaksi yrittää murtaa porttia, ja ajoivat tiehensä Volkswagen Golf perheautolla North Rhine-Wetsfalian rekisterikivillä.
Saksan sisäministeri sanoi syyttäjien saaneen tarpeeksi todisteita, että yrityksen suoritti äärioikeisto. Stephen Balliet, 27-vuotias Raxon – Anhaltista on pääepäilty, joka hehkutti internet sivullaan: ”Juutalaiset ovat ongelmien juuri”. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5604988,00.html,

14. Uusi ultrasonic Pest Reject vempele karkottaa kaikki kutsumattomat vieraat, rotat, hiiret, hämähäkit, russakat ja muut ei-toivotut kodistasi, väittää antipestrepeller.com
(LifeStile & Tech)
Töpseli vaan sähkökoskettimeen ja siinä kaikki, Tekniikka hoitaa loput. Kätevää? Miten kotikissat ja koirat siihen reagoivat?
https://antipestrepeller.com/pestrepeller/pest-free.php?
adid=ggdisplay&cid=luccse5&affId=6ACC337B&c1=us&c2=deskmale65&gclid=EAIaIQobChMI1vyEvsSR5QIVRcbeCh3b2AmqEAEYASAAEgIaFvD_BwE

15. Arkeologit ovat kaivaneet esille 5000 vuotta vanhan megalopolis-kaupungin rauniot lähellä Ein Assuria lähellä Harishia , 50 km:n päässä Tel Avivista. Kaupungissa on arkeologien laskelmien mukaan asunut 6 000 asukasta, mikä pronssiaikana on ollut suuri määrä.

Kaupungin paikka on ollut suosiollinen, vesilähteitä lähellä ja laidunmaat sen ympärillä, sekä läheltä kulkevat ikivanhat kauppatiet. Eivätpä kuitenkaan voi kertoa, keitä sen asukkaat olivat, tuskin kuitenkaan PA/PLO/HAMAS arabeja, jotka omivat kaiken, ja
UNESCO määrittelee sen palestiinalaiseksi perinnekohteeksi?
https://www.jpost.com/Israel-News/5000-year-old-NYC-style-metropolis-uncovered-in-northern-Israel-603854,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 10 -28; Tiberias 18 -36; Suolameri 20 -36; Eilat 26 -38 +C-astetta, harsopilviä, ei muutoksia lämpötiloihin.

Tuesday, October 08, 2019

TIISTAI 08.10.2019

TIISTAI 08.10.2019
01. GOOGLE pyrkii kehittämään ”keinotekoisen älyn”, AI, joka tietää kaiken ja joka toimii ”jumalan tavoin”. Sitä kutsutaan ”AI Manhattan Projektiksi”, kertoo tämän teknisen jättiläisen entinen insinööri Zach Vorhies, joka muuttui ”ilmiantajaksi” (whistleblower).

”He pyrkivät kehittämään valvontaverkoston, joka sieppaa kaiken informaation - videon, audion – mitä hyvänsä käytätkin, ohjaa sen tiedostopankkiin, ja sitten tämä ”jumalankaltainen AI” selvittää, mitä olet tekemässä, kenen kanssa olet yhteydessä, ja muodostaa sinusta FC:n varjoprofiilin, jonka olemassa olosta et ole tietoinen, ja joka on vain heitä varten” Zach Vorhies kertoo ”American Family Radio”:n haastattelussa.

Vorhies sanoo, että GOOGLE pystyy selvittämän kaiken, mitä pystyt tekemään, sinun realtime informaatiosi, ketkä ovat ystäväsi, sinun perheesi jäsenesi, mieltymyksesi, kaiken sinusta.

Vorhies väittää, että ”GOOGLE kehittää jotain samankaltaista, kuin Kiinan ”sosiaalinen credit-järjestelmä”, mikä pakottaa ihmiset alistumaan poliittisesti korrektiin käyttäytymiseen ja puhumiseen”.

”He pyrkivät asentamaan Kiinan sosiaalisen credit-järjestelmän, joka rekisteröi kaiken, mitä teet – ja jos alat tehdä hallituksenvastaisia toimia, sinusta tulee silloin ”epä-persoona online” hän selittää. ”Sinun sosiaalinen mediatilisi lakkautetaan, sinun taloudelliset instrumenttisi vähitellen lopetetaan – sen jälkeen et voi enää siirtää rahaa tililtäsi online”.

Vorhies väitti WND:n mukaan elokuussa, että peittääkseen poliittisen vinoutumansa GOOGLE muunteli algoritmeja ja toimitti 950 sivun dokumentin oikeus-ministeriön antitrust osastolle. Hän sanoo näiden dokumenttien todistavan, että GOOGLE manipuloi algoritmeja.

”Project Veritas” julkaisi haastattelun Vorhiesista, jossa hän ”selittää tulleensa julkisuuteen havaittuaan, että jotain pimeää ja katalaa oli tapahtumassa yhtiössä, ja lisäksi todettuaan, etteivät he olleet vain sotkeutumassa vaaleihin, vaan peukaloimassa niitä tavalla, mikä johtaa USA:n tuhoutumiseen”.
https://www.wnd.com/2019/10/google-creating-god-like-artificial-intelligence/,

02. TRI Itai Gal kertoo ynetnews.com artikkelissa, keiden tulisi ja keiden ei tulisi paastota tänä iltana 18.20 aikaan alkavan Jom Kippur-paastopäivän 25 tunnin aikana.

Jom Kippur, eli sovintopäivä (Day of Atonement) on juutalaisen kalenterin kaikkein pyhin päivä, jolloin tulevat ilmi myös sen negatiiviset fyysiset seuraukset: Sadat ihmiset jonottavat pääsyä hätähoitoon ja monet muut ”kärsivät” paastosta.

Välittämättä siitä, onko fyysinen paasto heille sopiva vai ei monet uskovat kuitenkin pitävät kiinni traditioista lääkinnällisistä ohjeista huolimatta, kunnes heidän tilansa kärjistyy.

Tri Itai Gal antaa seuraavia ohjeita.

- Jom Kippurin tapainen paasto voi aiheuttaa useita ongelmia kroonisia sairauksia sairastaville ihmisille, kuten korkea verenpaine; sydämen vajaatoiminta; diabetes; ishemic sydänsairaus, renal ja maksan vajaatoiminta sekä pahanlaatuiset sairaudet.
- Näistä vaivoista kärsivien ihmisten tulisi pidättyä Jom Kippurin paastosta, sillä se voi aiheuttaa hengenvaarallisen tilanteen: Äkillinen verenpaineen aleneminen, ruumiin suolan ja veden tasapainon vaihteleminen; äkillinen muutos verensokerissa;
cardiaalisia rytmihäiriöitä ja jopa halvaus.
- Kroonisia sairauksia sairastaville ei suositella jatkuvan lääkehoidon keskeyttämistä ilman lääkärin suostumusta, ja ennen 25 tuntia kestävän paaston ja sen jälkeen jatkuvasta pillerien syömisestä olisi joka tapauksessa sovittava lääkärin kanssa.
- Antibioottisen hoidon keskeyttäminen ei ole sallittu, jos se aiheuttaa hengenvaaran.
- Psykiatristen potilaiden tulee jatkaa lääkehoitoa paastosta huolimatta.
- Tarttuvaa suolistosairautta potevan tulee nauttia nestettä ja välttää täyttä paastoa.
- Diabetespotilaita kehotetaan sopimaan lääkärin kanssa, koska sairautta on kahta lajia.
- Paasto voi aiheuttaa päänsärkyä verisuonten laajentumisesta johtuen dehydration seurauksena.
- On syytä huomioida, että lääkkeiden nauttiminen suoritetaan yleisesti täyteen vatsaan ja veden nauttimisen kanssa vatsakalvon vaurion estämiseksi.
- Odottavat terveet naiset kestävät paaston, mutta riskialttiiden odottavien naisten tulee välttää paastoa, tai neuvotella ensin lääkärinsä kanssa. Heikkoutta tuntevien tulisi juoda neljänneskupillinen makeaa teetä muutaman minuutin välein, kunnes se menee ohi.
- Dehydraatio aiheuttaa heikkoutta, uneliaisuutta, päänsärkyä, näköhäiriöitä, virtsaamisen estymistä yli 10 tunnin ajan, sekavuutta, tajun menetystä ja suonenvetokohtauksia.
- Pienten lasten paastoamista ei ollenkaan suositella, kuten ei raskaille naisille eikä senioreille, joista monet sairastavat useita sairauksia, joita hoidetaan lääkkeillä. Olisi myös huolehdittava, että lääkkeitä on varattu paaston ajaksi ja sen jälkeen. Hätätilanteissa on syytä ottaa yhteys hätäkeskukseen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5603424,00.html,

03. Israelin sisäpolitiikkaa on vaivannut vuosikymmenien aikana kysymys Abrahamin, Isakin ja Jaakobin jälkeläisille luvatun maan omistusoikeudesta, josta juutalaisten ohella kilpailevat maassa asuvat eri kansakunnista tai niiden rippeistä koostunut ryhmittymä, joka on omaksunut alun perin Rooman imperiumin maan juutalaisille antaman pilkkanimen ”palestiinalainen”.

Israelin valtion poliitikot ja johtajat ovat vuosikymmenien aikana varovaisesti pyrkineet saamaan jotain järkevää ratkaisua ongelmaan, joka ei näytä itsestään menevän ohi, vaan paisuvan kummankin osapuolen lisäännyttyä moninkertaisiksi niistä ajoista, jolloin vainojen karkottamat juutalaiset alkoivat yhä tarmokkaammin pyrkiä esi-isiensä maahan 1850-luvulta lähtien Ottomaanihallituksen ja myöhemmin brittien mandaattihallituksen estelyistä huolimatta.

Israelin asukasmäärän ylitettyä yhdeksän miljoonan rajan juuri ennen vuoden 5780 alkamista, on herätty huomaamaan, että jotain ”tarttis tehrä”, myöskin maassa asuvien PA:n ja Hamasin arabien hyväksi, koska ongelma ei ratkea itsestään, ja Messiaan tulo viipyy.

Israelin arabeilla on maan kansalaisuus, samat oikeudet kuin juutalaisilla, etenemis-mahdollisuudet koulutuksessa ja yhteiskunnassa ilman asevelvollisuutta, mutta he kokevat yhä raskaammin, että heitä sorretaan yhteiskunnan varojen myöntämisessä, maan lain ja oikeuden toteuttamisessa, sekä yleisessä suhtautumisessa alempiarvoisina ja epäluotettavina.

PA:n arabit ovat itse alkaneet vaatia muutosta tähän. He viittaavat rikollisuuden kasvuun heidän kaupungeissaan ja kylissään, yleiseen infrastruktuurin heikkouteen ja siisteyteen verrattuina juutalaisten vastaaviin yhteisöihin. Viime vaaleissa heidän ”Joint List” kohosi maan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi, ja voi saada johtavan oppositioryhmän aseman Knessetissä. He olivat jopa ehdolla maan hallitukseen lukkiutuneen poliittisen tilanteen solmun avaamiseksi.

Tilanne tällä rintamalla on vielä täysin auki, mutta Jom Kippurin aikana olisi syytä maan johtavien poliitikkojen paneutua ”suuresta minästä” luopumiseen ja opetella katsomaan asioita koko tämän pienen valtiorääpäleen kannalta, koskien kaikkia sen asukkaita.
”Arabikansalaiset, Israel tarvitsee teitä”, kuten ynetnews.com otsikoi artikkelinsa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5603326,00.html,

04. Israelin korkeasti pyhien päivien aikana arvioidaan 1.5 miljoonan juutalaisen vierailevan Länsimuurilla, mukaan lukien 100 000 Jom Kippurin vastaisen aattoyön aikana.

Torstai-iltana kokoontui arviolta satatuhatta ihmistä Länsimuurille erityisiin Selichot rukouksiin, joihin osallistuivat myös monet uskonnolliset ja poliittiset johtajat.
Tilaisuuden johtivat Israelin kaksi johtavaa päärabbia: Sefardien päärabbi YitzhakYosef ja Ashkenazien päärabbi David Lau.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269922,

05. Brandeis Yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan Amerikan juutalaisten lukumäärä on nyt n. 7.5 miljoonaa, eli 800 000 enemmän kuin Israelin 6.7 miljoonan juutalaisten asukasmäärä.
Seitsemän viimeisen vuoden aikana Amerikan juutalaisten määrä kasvoi 10 %.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269913,

06. Israelin poliisi asettaa 112 estettä Jerusalemin länsiosiin johtaville teille voidakseen estää arabien pääsyn pääkaupungin arabilähiöistä sen länsiosiin Jom Kippurin aikana.

Kaikki juutalaiset eivät vietä Jom Kippuria paastoten – arviolta 60 % sanoo noudattavansa Toran sääntöä, mutta useimmat kuitenkin välttävät auton käyttämistä pyhän aikana, minkä johdosta ajoradat ovat täynnä jalankulkijoita ja lapsia pyörineen.

Arabilähiöissä asuu n. 330 000 arabia, joilla useilla on Israelin sininen ID-kortti. Heidän pääsynsä juutalaisten lähiöihin on estetty yhteenottojen välttämiseksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269918,

07. Jännityksen noustessa Kyproksen ja Turkin välillä ristiriitojen vuoksi kaasuesiintymien etsimisen ja poraamisten johdosta, Kypros ostaa Israelista 4 drone valvontakonetta. Niiden hinta on n. 13 miljoonaa USD. Koneet toimittaa Aerostar Tactical UAS (TUAS), niiden siipien pituus on 8.7 metriä.

EU-maa Kypros syytti Turkin asettaneen toisen porauskoneen Kyproksen vesialueelle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269915,

08. USA:n presidentti Donald Trump antoi Turkin presidentti Erdoganille avoimen valtakirjan lähettää joukkojaan Syyrian pohjoisosaan luvaten poistaa USA:n joukot sieltä.

Trump antoi Turkille vakavan varoituksen tehdä miehittämisen yhteydessä enemmän kuin mihin sille annettiin lupa.
”Kuten mainitsen aiemmin, muistuttaakseni, jos Turkki tekee jotain, jonka minun suuren ja vertaamattoman viisauteni kautta katson ylimitoitetuiksi, tulen tuhoamaan ja murskaamaan Turkin talouden (olen tehnyt niin aiemmin)” Trump tweettasi maanantaina.

”Heidän tulee, EU:n ja muiden kanssa, valvoa pidätettyjä ISIS-sotilaita ja perheitä. USA on tehnyt enemmän kuin kukaan olisi odottanut siltä, mukaan lukien pidättäen 100 % miestä ISIS kalifaatista. On aika muiden alueen maiden, muutamat hyvin varakkaita, suojella omaa aluettaan. USA on suuri”!
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269885,

09. USA:n eteläKaliforniansenaattori Lindsey Graham (R-SC) kritisoi maanantaina presidentti Trumpin päätöstä vetää USA:n joukot Syyrian pohjoisosista, kutsuen sitä ”painajaiseksi Israelille”.

”Uskoakseni ei ole hyvä idea ojentaa ISIS joukkojen vastaista taistelua Venäjälle, Iranille ja Turkille” Graham tweettasi maanantaina. ”Amerikan etu ei ole heidän ensisijainen intrenssinsä”.

”Todennäköisin seuraus tästä impulsiivisesta päätöksestä on varmistaa Iranin keskeinen ote Syyriasta. USA:lla ei ole nyt mitään vaikutusvaltaa ja Syyriasta tulee Israelille painajainen”.

”Lopuksi tämä päätös tekee USA:lle vaikeaksi saada liittolaisia radikaalin islamin vastaisessa taistelussa. Hyljätessään kurdit lähetimme vaarallisimman viestin mahdollista – Amerikka ei ole enää luotettava liittolainen, ja on vain ajan kysymys, milloin Kiina, Venäjä, Iran ja PohjoisKorea käyttäytyvät vaarallisilla tavoilla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269909,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269895,

10. Lähi-Idän hajotessa: Miten Israel tulee toimimaan arabiuhkaa vastaan?

Journalisti Barak Ravid analysoi moninaisuutta ja juonittelua, mitä Israelia tulee kohtaamaan alueellisella tasolla. TV-13 diplomaattisena kirjeenvaihtajana hän pyrkii selvittelemään kysymystä, väittäen, että ”Lähi-Itä on ystävällisin lähiö kasvaa, etenkin Israelissa”.(lieneekö kirjoitusvirhe, koska tuskin tätä lähiötä voidaan pitää ystävällisenä)

USA on usein todettu Israelin isoveljenä, sen suojelijana ja aina uskollisena liittolaisena, mutta USA tuhansien mailien päässä, etäällä geograafisesti ja valovuosia kulttuurisesti. Siksi monia kysymyksiä: Miten Israel sopii sen kotikaupunkiin? Mikä on sen rooli Lähi-Idässä? Miten nuori sukupolvi rakentaa yhteytensä näin karmeassa ilmastossa?
Ravidin vastaus sisältyy Ravidin tekemään linkkiin alla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269912,

11. Beduiini rekankuljettaja ei toimittanut hänelle uskottua 1 800 kanan määrää, joten luonnollinen päätelmä tästä on, että hän varasti ne, ja siksi hänet pidätettiin.

42-vuotiaan kuorma-auton kuljettajan Rahatista velvollisuutena oli toimittaa 1 800 kanaa juutalaista Jom Kippur kapparot rituaalia varten, mutta niitä ei koskaan saatu.
Mies vastaa Beer Shevan maistraatin oikeudessa kysymykseen, minne kanat lensivät?
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269917,

12. IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Aviv Kochavi sanoi laskuvarjojääkärien tilaisuudessa eilen illalla tähän tapaan:

”Emme anna kenenkään vahingoittavan Israelin valtiota, ja jos niin tapahtuu, tulemme vastaamaan siihen voimallisesti. Pidämme silmämme auki, teemme päivittäisiä arvioita, ja teemme ammatillisia ja vastuunalaisia päätöksiä, jotka johtavat hyökkäykseen uhkakuvia vastaan kuitenkin säilyttäen (alueellisen) tasapainon”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269890,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -29; Tiberias 20 -37; Suolameri 24 -35; Eilat 24 -38 +C-astetta, pilvistä koko maassa tänään ja huomenna, lämmin sää jatkuu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269921,


Sunday, October 06, 2019

SUNNUNTAI 06.10.2019

SUNNUNTAI 06.10.2019
01. Uusi päivä ja uusi viikko. Uutislähteet ovat taas täynnä mielenkiintoisia aiheita, minkä johdosta on vaikea päättää, mistä aloittaa, ettei sortaisi toista.

Päällimmäiseksi nousee havainto, ettei maailma ole muuttumassa ollenkaan turvallisemmaksi paikaksi asua, sillä väkivaltaa, murhaa, sekasortoa raportoidaan monelta taholta, sekä ihmisen että luonnon aiheuttamia.
Yritetään kuitenkin sopeutua, koska ei meillä ole toista maailmaa asuttavaksi.

02. Eilen iltapäivällä sattunutta sadetta, vaikka säätiedot eivät sitä ennustaneetkaan, on pidettävä positiivisena ja miellyttävänä yllätyksenä ja poikkeuksena.

Sadetta maassa on rukoiltu monella taholla ja tasolla, sillä luonto kärsii kuivuudesta ja huutaa kostuketta kurkkuunsa. Lisäksi rukouksiin on liitetty pyyntö, että tästä talvesta tulisi tavallista sateisempi, mutta ilman lumituiskuja, koska pakkaantuneet lumet aiheuttavat tuhoa luonnonkasveille ja puille, kuten hajotti meidänkin pihaterassin.

Ennusteet lupaavat kuitenkin aurinkoista ja lämmintä koko maahan ilman pilven häivääkään, mutta nämä ovat niitä ihmisen laatimia ennusteita, eivät ilmoituksia.

03. Väkivalta rikokset ja ns. kunniamurhat Israelin arabiyhteisöjen parissa ovat lähettäneet ihmiset kaduilla osoittamaan mieltään hallituksen ja poliisin saamattomuutta vastaan.

Syyskuun alusta 18 naisen raportoidaan saaneen surmansa – useimmiten lähiomaisen kädestä – perheen kunnian likaamisesta syyskuun alusta lähtien. Tässä on syytä huomata, että arabiyhteisössä perheen kunnia tahraantuu ulkopuolisten silmissä, jos perheen jäsen rikkoo yleistä sääntöä vastaan, ei niinkään perheen sisältä katsottuna.

PA tarttui myös tähän aiheeseen luvaten säätää naisia suojaavia lakeja ja antaa naimakelpoisia naisia koskeva alin ikäraja ennen vuoden 2019 loppua. Aktivistit ovat protestoineet Juudeassa ja Samariassa ja Gazassa, sekä Jerusalemissa, Jaffassa, Arabassa ja jopa Beirutissa ja Berliinissä, joissa asuu paljon arabimuslimeja.

Naisten asiain ministeriö vahvistaa tiedon PA:n lupauksista seurauksena useista protesteista Länsirannalla perheväkivaltaa vastaan.

Sysäyksen äskeisille protesteille ja hätähuutona antoi nuoren arabinaisen Israa Ghrayebin murha Beit Sahurissa lähellä Betlehemiä, jonka perheen jäsenet murhasivat, koska hänen nähtiin esiintyvän julkisesti miehen kanssa, jonka kanssa hän oli luvannut avioitua.

Ghrayebin tarina vahvistaa väitteet ns. kunniamurhista arabiyhteisöissä.
Hänen aiheeton murhansa nostatti hätähuudon PA:n valvomilla alueilla sekä sosiaalisessa mediassa pitkin Keski- ja PohjoisAfrikkaa, joissa oikeutta vaativat aktivistit ovat protestoineet vaatien toimia väitettyjä syyllisiä vastaan, ja naisia suojaavien lakien säätämistä.

PA:n naisten asiain ministeri Amal Hamad kertoi Medialinelle, että toimet naisia suojaavien lakien ja säädösten laatimiseksi on aloitettu sen lisäksi, että alin ikäraja naisten avioitumiseksi tullaan säätämään.

Hamasin taholta kerrotaan Gazassa, että PA on integroinut tätä lain laatimista koskevan näkynsä selittäen, että ministeriö on valmistellut vuosien ajan lakien ja sääntöjen säätämistä yhdessä naisjärjestöjen kanssa saadakseen perheväkivallan poistetuksi ja käytännön muuttamiseksi Länsirannalla.

Amal Hamad kertoo pyrkivänsä varmistamaan suojaamisen seuraamisen maassa voidakseen varmentaa, että ne toimivat. ”Yhdistyneet toimet ovat hyvin tärkeitä” Hamad vahvistaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5601562,00.html

04. Riippumattoman Ihmisoikeuskomission eteläisen osan Länsirannalla asianajaja Fared al-Atrash sanoo, että naisten suojaaminen on tärkeää, mutta jopa tärkeämpiä ovat yhteiskunnan toimet naisten ahdistajia ja surmaajia vastaan.

Atrash sanoo, että on muodostettava uusi kulttuuri, sekä ohjelmia, joilla voidaan taistella naisia alentavia lakeja ja yhteiskunnan asettamia normeja vastaan.

Lauantai-iltana – kolmannen kerran viikon aikana – tuhannet naiset protestoivat Länsirannalla ja muualla lopettaakseen fyysisen, psykologisen, seksuaalisen ja taloudellisen väkivallan arabinaisia vastaan osana liikettä ”Tala´at” iskulauseen alla:
”Ei ole vapaata kotimaata ilman vapaita naisia”.

Mielenosoituksia järjestettiin PA:n valvomissa kaupungeissa Ramallah, Farah, Jish, ja lisäksi Israelin arabinaiset protestoivat Jerusalemissa, Jaffassa, Nasaretissa ja Arabassa, ja aina Beirutiin ja Berliiniin saakka.

”Me olemme ryhmä arabinaisia Jordanista Välimereen ja sen taakse, taistellen kaikenlaista arabinaisia vastaan kohdistettua väkivaltaa vastaan ”, kiteyttää Razan Quraan, Tala`at-liikkeen organisoinnin osakas.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5601562,00.html,

05. ”Israelin arabikansalaisten äänetön vallankumous”, aloittaa Medialine julkaisema makasiinin julkaisema artikkeli, koskien arabien äänestämistä Israelin vaaleissa.

Ensimmäistä kertaa vuosiin jonoja muodostui äänestyspaikoissa arabikaupungeissa.
Israelin arabikansalaisten puolueitten Hadash, Balad, Ra´am, ja Ta´al muodostaman Joint Listan puheenjohtaja Ayman Odehin johdolla päätti suositella presidentti Reuven Rivlinille Benny Gantzia maan uudeksi pääministeriksi.

Suoritetun gallupin mukaan 80 % Israelin arabeista hyväksyivät tämän toimen.

”Ajoin äsken Wadi Arassa ja näin arabiäänestäjien pitkiä jonoja äänestyspaikoilla”, raportoi absorbtioministeri Yoav Galant (Likud) äänestyspäivänä Israelin radiossa.

Monet vähättelivät hänen online raporttiaan, koska he tunsivat sen olevan suoraan meneillään olevaa Likudin harjoittamaa kiihotusta Israelin arabikansalaisia vastaan.
Muistettaneen Bibin lausunnot viimeistä edellisten vaalien yhteydessä: ”Arabit ovat kokoontumassa laumoittain äänestyspaikoille”, ja ”Arabit haluavat varastaa vaalit”, sekä kiihotushuudot: ”Arabit haluavat tappaa meidät”.

Jonoja muodostui todellakin äänestyspaikoille Israelin arabikaupungeissa; 60 % äänestyskelpoisista Israelin arabeista käyttivät oikeuttaan äänestää, vastakohtana huhtikuun vaalit, joissa heistä vain 49 % käyttivät äänestysoikeuttaan.

Äänten laskennassa selvisi, että Joint List oli saanut 13 kansanedustajaa, nousten maan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi, ja tulisi toimimaan opposition johtajana Knessetissä, jos Likud ja SiniValkoinen muodostavat yhteyshallituksen, ja tulisi siten saamaan arkaluonteista informaatiota koskien maan turvallisuutta ja ulkopolitiikkaa.

Joint Listan johtajat kampanjoivat kovasti ja hartaasti, ja samaan aikaan kunnat saivat äänestysinnon nousemaan pitäen tiedusteluja päivän polttavista kysymyksistä kuten opetusala ja paikallishallinto.

Se oli Israelin arabien ”äänetön vallankumous”, pieni askel yhteyden luomiseksi maan juutalais- ja arabikansalaisten välille vuoden 1992 jälkeen, jolloin arabipuolueet itse pidättyivät luomasta yhteyksiä sionistiryhmiin Israelissa.

Paradoksaalisesti Israelin arabeja on pidetty ”maan viidentenä kolonnana”, joita tulee varoa ja välttää. Nyt he itse ilmaisevat halunsa pelata merkittävää roolia maan politiikassa ja Israelin valtion elämässä.

Artikkeli loppuosassa käydään läpi arabien ja juutalaisten välistä historiaa, joka on ollut täynnä epäluottamusta ja pettymyksiä ja menetettyjä mahdollisuuksia sovinnon luomiseksi kansojen välille. Jospa serkukset nyt löytäisivät yhteisen sävelen, sillä kummallakaan ei ole muuta kotimaata.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5602849,00.html,

06. Yuval Karni kirjoittaa mielipideartikkelissaan, etteivät Likud ja SiniValkoinen lopultakaan halua muodostaa yhteyshallitusta, jota presidentti Reuven Rivlin suositteli, ja jota myös kansa odottaa poliittisen tasapainon luomiseksi.

Pääministeri Netanyahu sanoo haluavansa yhteyshallitusta, mutta työskentelee aktiivisesti sitä vastaan; SiniValkoisen johtaja Benny Gantz ei myöstä osoita suurta innostusta tasapainon luomistarpeesta huolimatta, mikä johdosta kolmannet vaalit muutaman kuukauden sisällä näyttävät olevan ainoa mahdollisuus, valottaa Yuval Karni.

Likudin ja Sinivalkoisten hallitusneuvottelijoiden viime hetken yritykset sovinnon löytämiseksi eivät tuottaneet tulosta, kuten eivät myöskään Libin (Liberman) ja Bibin tapaamiset samoissa merkeissä ennen uuden vuoden alkamista.

Gantz voisi järkimiehenä ehkä suostuakin vuorottelemaan pääministerinä Bibin kanssa – vaikka häntä arveluttaakin jakaa valta rikossyytös-epäilyjen alla olevan kanssa- mutta hänen puolueensa johtokumppanit Yair Lapid, Moshe Yaalon ja Gabi Ashkenazi ”katsovat enemmän omaa kuin kansansa etua”, kuten vihjaillaan.

Netanyahu jatkaa hallituksensa kanssa toimenpidehallituksena ilman valtaa tehdä ratkaisevia lakiesityksiä ja muutoksia olosuhteisiin uusiin vaaleihin ja uuden hallituksen muodostamiseen saakka aikana, jolloin maata uhkaa täydellinen tuho.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5601246,00.html,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5601527,00.html,

07. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas sen sijaan näyttää järkiintyvän – tai mistä tässä lieneekään kysymys – ja suostuu ottamaan Israelin kokoamat arabityön-tekijöitten palkoista vähentämänsä summat, joita Abbas käyttää Israelin vankiloissa terroritekojensa vuoksi tuomittujen ja vankiloissa kärsivien vankien tai surmansa saaneiden terroristien omaisille.

Nämä maksut nousevat 1.5 miljardiin (430 miljoonaa USD), ja Israel tilitti ne PA:n tileille. Ei ole selvää, paljonko siitä menee Abbasin ja muiden johtajien yksityistileille, mutta sehän ei ole Israelin asia.

PA/PLO:n sisäministeri Hussein al-Sheikh sanoi, että yhteisymmärrys saatiin aikaan Israelin talousministeri Moseh Kahlonin kanssa torstaina, ja että (ensi) viikolla aloitetaan keskustelut lukuisista talouskysymyksistä osapuolten välillä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5602571,00.html,

08. USA:n Israelin lähettiläs David Friedman totesi Makor Rishon haastattelussa, että Israel menettää diplomaattisia mahdollisuuksiaan, elleivät sen poliittiset puolueet pysty muodostamaan toimivaa hallitusta.

Hän viittasi Netanyahun lupaamiin alueliitoksiin Israelin itsenäisyyden ulottamiseksi Juudeaan ja Samariaan sekä Jordanjoen Laaksoon.
”Israel ei ole menettänyt sitä tilaisuutta vielä, mutta menettää, ellei hallitusta saada muodostettua pikaisesti”.

Friedman selitti, että ”keskustelua käydään hallitusten välillä, mutta niin kauan kuin Israel on vaaliajassa, on hyvin vaikeaa istua keskustelemaan kysymyksistä, jotka ovat sekä Israelin että USA:n tärkeinä intresseinä pitkällä tähtäyksellä, ilman jokapäiväistä poliittista hysteriaa, jos suinkin mahdollista”.

Hän sanoi, että USA:n kannalta ei ole tärkeää, kuka istuu Israelin hallituksessa tai toimii pääministerinä, eikä USA halua puuttua siihen, mutta toimivan hallituksen muodostaminen on edellytyksenä pitkän tähtäyksen poliittisille keskusteluille.

Friedman tarkensi USA:n kantaa alueliitoksiin näin:

”Havaitsimme vähän ennen Bibin lausuntoa, että hän oli antamassa sen, ja ilmoitimme, ettei se estä (sulje pois) poliittista ratkaisua. Käsitykseni on, se vaatii lisää keskusteluja paremmin ymmärtääksemme sen merkityksen; miksi Jordanjoen Laakson liittäminen Israeliin vaikuttaa Israelin turvallisuuteen, ja miten se soveltuu laajempaan strategiaan selvittää ongelmat etukäteen, eikä aiheuttaa konfliktin jatkumisen”.

Hän katsoo ”parempana keskustella Juudean ja Samarian (C-alueitten) liittämisestä Israeliin kokonaisvaltaisesti eikä osittaisella tavalla, ja odottaa mielenkiinnolla voidakseen keskustelujen jatkamista avoimella mielellä, sillä työtä on vielä paljon tekemättä” Friedman selittää.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269804,

09. Oikeistoon lukeutuva Ad Kan järjestö paljastaa, että vasemmistolainen NGO-järjestö ”Conbatants for Peace” koordinoi toimintansa PA:n estävän turvallisuuspalvelun kanssa, mikä Israelin lain mukaan on kielletty ja rangaista rikos.

Ad Kan (oikeistolainen aktivistien järjestö, joka soluttautuu Israelin vasemmistolaisiin NGO-järjestöihin) paljastaa, että PA:n estävän turvallisuuden upseeri on ”Rauhan Hyväksi Taistelevan” järjestön korkea jäsen, joka järjestön perustamisesta lähtien v. 2006 on solutettu järjestöön kootakseen tietoja Israelin toiminnasta.

PA:n estävän turvallisuuspalvelun sisäinen raportti on erittäin luottamuksellinen, jonka Ad Kan julkistaa ensimmäistä kertaa. Siitä selviää, että tämä PA:n estävän turvallisuuspalvelun upseeri pitää jatkuvaa yhteyttä Neta Hazaniin, joka on ”Combatants for Peace” järjestön korkea Israelin aktivisti.

Combatants for Peace on Israelin/PA:n arabien muodostama NGO-järjestö, joka taistelee Israelin ”miehitystä” vastaan Juudeassa ja Samariassa.

Seuraamassani artikkelissa selvitetään, miten yhteyksiä hoidettiin NGO-järjestön ja PA:n turvallisuuspalvelun välillä, enkä voi referoida sitä tässä yhteydessä.
Kysymys kuuluu käsittääkseni maanpetturuuteen, ja poliisin tutkimusten piiriin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269787,

Tämä on juutalaisen kansan ominaisuus; he ovat kysymysten molemmissa ääripäissä, eivätkä he tyydy rivijäsenen paikkaan, vaan haluavat huutaa ensimmäisten parissa, sekä hyvässä että pahassa. Jospa Messias korjaisi tämänkin ongelman palattuaan lopultakin tänne.

10. IDF:n komentaja Avi Kochavi teki tarkastusmatkan Gazan rintamalohkolle Hamasin 6 000 arabin metelöidessä turva-aidan länsipuolella kivittäen IDF:n sotilaita kallion lohkareilla, palopommeilla, käsigranaateilla ja muilla räjähtävillä esineillä.

Yksi gazalainen sai surmansa ja 40 haavoittui Hamasin tiedotteen mukaan. IDF joutui käyttämään kovia ammuksia arabien pyrkiessä murtautumaan turva-aidan läpi. Sotilaat eivät haavoittuneet.

Kochavilla on toinen testipaikka Netanyahun kutsuessa hallituksen turvallisuuskabinetin kokoon. Hän joutunee selittämään hyvin epämääräisin sanoin, ettei Iran ole ehkä se kaikkein vaarallisin kohde tällä hetkellä. Kaikkia hänen sanojaan voidaan käyttää Netayahun puolustukseksi tai häntä vastaan Bibin kuulemisprosessin edistyessä kolmanteen päiväänsä.
https://www.debka.com/mivzak/idf-chief-visits-gaza-sector-during-palestinian-riots/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 16 -28; Tiberias 22 -33; Suolameri 24 -34; Eilat 22 -37 +C-astetta, aurinkoista ilman sateita, mutta en menisi veikkaamaan sitä; eilenkin satoi ilman pilviä.

Saudi Arabian alkaessa vähitellen avautua muulle maailmalle, sen muinaiset kulttuurit – tai niiden jättämät rauniot – valottavat mystisiä sivilisaatioita, joita kukoisti arabian niemimaalla.
Arabiassa löytyvät myös parhaat paikat tähtien tutkijoille. Al-Ula Saudi Arabiassa tunnetaan paitsi kallionlohkareistaan, myös piki-mustista öistään, joissa tähdet näkyvät parhaiten. https://www.bbc.com/news/science-environment-49424036,