Thursday, August 08, 2019

TORSTAI 08.08.2019

TORSTAI 08.08.2019
01. Täytyy tunnustaa aluksi, että aamun raportit kertovat siinä määrin ristiriitaisia tunteita herättävistä uutisista, että on vaikea ratkaista, mistä aloittaa, ja miten välittää uutisaiheet ilman henkilökohtaista ennakkoasennetta.

Ehkä muutamat lukijat odottaisivat selkeää kommenttia uutisaiheen jälkeen, mutta luotan lukijoitteni harkintaan erottaa jyvät akanoista, eli tajuta, miten media pyrkii ohjailemaan kansaa oman mielipiteensä mukaisesti.

02. Israelissa todellisuutta syytösten ja huhujen asemesta USA:n kongressin 41-demokraattisen puolueen jäsenen delegaatio on kiertänyt juutalaisten ikiomaa maata – myös osia, joita arabit sanovat omistavansa – tavaten myös sekä Israelin ja PA/PLO:n korkeinta johtoa.

Keskiviikkona USA:n demokraateista koostuvan delegaation jäsenet tutustuivat arabien elämään Ramallahissa ja tapasivat PA/PLO:n ilman mandaattia hallitsevan puheenjohtajan Mahmoud Abbasin hänen Mukatan hallinto-keskuksessaan Ramallahissa, joka on muotoutunut Palestiinan pääkaupungiksi.

Median videokuvien perusteella voi lukea Abbasin kehon ilmeistä hänen epämukavuutensa suhtautumisessa amerikkalaisiin, joihin hän on vetänyt etäisyyttä ja joita hän on pyrkinyt välttämään presidentti Trumpin hallitus-kauden alusta lähtien USA:n Israelia suosivan politiikan vuoksi, kuten hän uskottelee ja josta hän ilmeisesti on vakuuttunut.

Abbas kertoi amerikkalaisille vierailleen, joiden Israelin matkaa AIPAC tukee ja lienee osittain järjestänyt, ettei hän hyväksy amerikkalaisten sanelupolitiikkaa. Hän vakuutti kannattavansa edelleen kahden valtion periaatetta ratkaisuna Israelin ja PA/PLO:n välisen konfliktin ratkaisemiseksi, kuten WAFA raportoi.

Abbas syytti Israelia PA/PLO:n kanssa solmittujen sopimusten rikkomisesta. Hän vakuutti hylkäävänsä amerikkalaisten sanelun ja päätökset koskien Jerusalemia, pakolaisia, rajoja ja turvallisuutta. (Abbas ilmoitti vain pari päivää aiemmin PLO:n päätöksestä peruuttaa kaikki Israelin kanssa allekirjoittamansa sopimukset)

Trumpin hallitus on vuodesta 2017 lähtien ärsyttänyt Ramallahin hallitusta tunnustamalla Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi - määrittelemättä sen rajoja -, muuttaen USA:n lähetystön Jerusalemiin, poistaen USA:n tuen UNRWA:lle, joka tukee PA:n pakolaisia ja heidän jälkeläisiään ikuisuuteen asti, sekä sulkien PLO:n toimiston Washingtonissa.
Trumpin nimittämä Lähi-Idän rauhantiimin johtaja Jared Kushner ei ole halunnut sitoa käsiään hyväksymällä kahden valtion periaatteen todeten: ”Jos sanot kaksi valtiota, se tarkoittaa eri asiaa Israelille kuin palestiinalaisille”, hän kertoi toukokuussa Washingtonissa pidetyssä tilaisuudessa. ”Me sanomme: ei sanota sitä, työskennelkäämme yksityiskohtien parissa nähdäksemme, mitä sillä tarkoitetaan.”

USA:n kongressin enemmistöjohtajan Hoyerin johtaman delegaation jäsenet yksimielisesti vakuuttivat kannattavansa kahta valtiota, raportoi WAFA.
Delegaatio saapui Israeliin tiistaina ”oppiakseen enemmän Israelissa asioista, jotka ovat kriittisiä USA:n ja Israelin välisille suhteille ja kv. turvallisuudelle”.

Delegaatio tapaa pääministeri Netanyahun sekä oppositiojohtajan Benny Gantzin. Jerusalemissa.
https://www.timesofisrael.com/in-ramallah-abbas-tells-congress-members-he-wont-accept-us-dictates/,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267085,

03. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas lausui tiistaina tervetulleeksi Omanin ulkoministeriön lähetystön edustajat, jotka olivat matkustaneet Samariaan seuratakseen proseduuria, joka on tarpeen diplomaattisen edustuston
avaamiseksi PA:n arabeille. Raportoi PA:n uutistoimisto WAFA.

Abbas vakuutti Omanin diplomaateille sallitun tapaamisen aikana ”lähetystön avaamisen tärkeyttä Palestiinassa, koska se tulee voimistamaan kahdenvälisiä suhteita molempia maita hyödyttävällä tavalla” WAFA raportoi.

PA/PLO:n ulkoministeri, Abbasin neuvonantaja diplomaattisissa kysymyksissä, Majdi al-Khaldi totesi tyydytyksellä Omanin päätöksen lähetystön avaamiseksi Ramallahissa.

PLO:n virkailija Hanan Ashrawi kehotti silloin varovaisuuteen Muscatin päätöksen johdosta avata edustustoimisto PA/PLO:n arabeille.
”Ehkä se voi opettaa Omanin hallitukselle miehityksen todellisen luonteen työskentelemällä suoraan PA;n aravien kanssa, mutta jos tämä on ensi askel diplomaattisten suhteitten solmimiseksi Israelin kanssa, ja jos siihen on liitettynä jokin poliittinen hinta, sillä tulee olemaan jälkiseurauksia” Ashrawi varoitti.

Mossadin johtaja Yossi Cohen sanoi pari päivää Ashrawin kommentin jälkeen Herzlia-keskuksen konferenssissa: ”Äskettäin - virallisten suhteitten uudistamiseksi Omanin kanssa - julkistettiin Omanin ulkoministeriön edustustoimiston avaaminen tässä maassa”.

Oman kiirehti ilmoittamaan, ettei se ole solmimassa diplomaattisuhteita Israelin kanssa. Omanin ulkoministeriö tweettasi sivullaan, että tiedot ovat perättömiä.

Neljällä arabimaalla on lähetystönsä Ramallahissa: Jordania, Egypti, Tunisia ja Marokko. Majdi al-Khaldi sanoi Omanin operoineen diplomaattista toimistoa Länsirannalla, mutta 1990-luvulla sulki sen. PA/PLO:lla on lähetystö Muscatissa.

Israelin ulkoministeriö sanoi kesäkuussa, ettei se ole tietoinen Omanin päätöksestä avata lähetystö Ramallahissa. Vaikka Israelilla ei olekaan virallisia diplomaattisia suhteita Omanin kanssa, pääministeri Netanyahu vieraili Omanissa 2018 tavaten Omanin sulttaanin Qaboos bin Saidin Muscatissa. Hän oli ensimmäinen Israelin pääministeri, joka vieraili siellä yli 20 vuoteen.
https://www.timesofisrael.com/abbas-meets-with-omani-delegation-on-opening-west-bank-diplomatic-mission/,

04. Lontoossa ilmestyvä saudien päivälehti Asharq Al-Awsat raportoi keskiviikon julkaisussaan ”Äärilaidan Temppelijärjestöjen Juutalainen Unioni” kehotti juutalaisia miehittämään Al-Aqsa moskeijan juutalaisten Tisha B`Av uskonnollisen paastopäivän aikana, joka tänä vuonna sattuu yhteen muslimien paasto-kuukauden Eid al-Adha päätösjuhlan kanssa.

Eid al-Adha alkaa elokuun 11.päivänä ja loppuu illalla 15. elokuuta.

Juutalaisten kaikkein pyhin päivä Tisha B´Av alkaa sunnuntai-iltana 10.08. ja jatkuu maanantai-iltaan 11.08. auringonlaskuun saakka.
Juuri tänä vuoden päivänä tuhottiin juutalaisten 1. ja 2. Temppeli Jerusalemissa, ja vuosisatojen saatossa juutalaiset ovat kokeneet lukuisi onnettomuuksia tänä vuoden päivänä.

Juutalaisen tradition mukaan täydellinen paasto kestää 25 tuntia, jonka aikana murehditaan menetettyjä Temppeleitä, istutaan lattialla tai matalalla tuolilla ja luetaan Jeremian valituskirjaa (Megillat Eichah), jossa Jumalan profeetta Jeremia suree menetettyjä Temppeleitä ja kansan karkottamista Israelin maasta.

05. Jordanian säätiö waqf seuraa tarkoin Israelin poliisin kanssa, että kaikki juutalaisten rukoileminen – jopa hiljaa mielessään huulten liikkuessa – on täysin kielletty (muilta paitsi muslimeilta), eikä uskonnollisia symboleja tai vaatteita kuten rukousviittaa saa tuoda Vuorelle, kuten poliisin ohjekirjassa todetaan.

Asharq Al-Awsat kehottaa kaikkia osapuolia suhtautumaan vakavasti näihin vaatimuksiin ja ohjeisiin.

Koska ”Temppeliorganisaatioiden Yhteiset Päämajat” (TOYP) on käännetty väärin Al-Awsatin julkaisemassa tiedotteessa, sellaista sivua ei löydy SoMessa.

Sen sijaan tämä juutalainen järjestö TYOP julkaisi FB-sivullaan kehotuksen juutalaisille vierailla Temppelivuorella 9 päivän aikana ennen Tisha B´Av päivää, sekä myös itse paastopäivänä.

TYOP:n julkaisussa ilmoitetaan tunnit, joiden aikana juutalaisilla on lain mukaan oikeus nousta vuorelle rikkomatta maan lakeja.

Korkein Oikeus sanoi päätöksessään, että vaikka jokaisella juutalaisella on oikeus nousta Vuorelle ja rukoilla siellä Luojaansa, se oikeus ei ole ehdoton. ”Tämä oikeus voidaan rajoittaa, jos se vahingoittaa yleistä järjestystä ja rauhaa tai uhkaa ihmishenkiä, mikä oikeuttaa rajoittamaan mielipiteen ilmaisemisen vapautta”.

Keskiviikkona Muhannad Idris, Vuoren waqf muslimivartija, ja Raed Zghayer, joka teki viemäritöitä Vuorella, pidätettiin Israelin poliisin toimesta. Hän sai kuvien perusteella arvioiden useita haavoja pidätyksen aikana, yksi niistä päävamma.

”Rutiinitarkastuksen aikana Temppelivuorella tänä aamuna yksi paikallisista alkoi kirota ja sylkeä vierailijoita” kertoo poliisin edustaja. ”Hän vastusti pidätystä hyökäten poliisia vastaan ja haavoittaen poliisiupseeria, joka pidätetyn tavoin joutui sairaalahoitoon”.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israel-Police-arrest-2-Palestinians-on-Temple-Mount-amid-clashes-597982,

06. UUTISIA LYHYESTI

Yeshiva-opiskelija Dvir Sorek, journalisti Joav Sorekin poika ja rabbi Binyamin Herlingin pojanpoika, joka kävi armeijapalvelua Ohr Torah Mahanayimissa, meni Jerusalemiin ostaakseen kirjoja yeshivalle ja lähti illalla kotimatkalle Gush Etzioniin. Rabbi Herling menehtyi terrori-iskussa.

Koska häntä ei alkanut kuulua yeshivaan, hänestä tehtiin ilmoitus poliisille, joka löysi hänen ruumiinsa aamuyöstä lähellä Kibbuts Migdal Ozia Gush Etzionissa.

Dvir Sorek oli 19-vuotias, kotoisin Ofrasta. Häntä oli puukotettu useita kertoja. Turvallisuusjoukot aloittivat alueen haravoinnin löytääkseen murhaajan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267107,

Dvir Sorekin murhan motiivi ei ole vielä selvä, mutta turvallisuusmiehet arvioivat, että hänet murhattiin sieppaamisen yhteydessä, ja että hän on voinut pyrkiä peukalokyytiin joutuen murhaajan kynsiin.
Hän opiskeli Heder Yeshiva opiskeluohjelmassa, jolla valmistetaan asepalvelua. Siksi häntä voidaan kutsua sotilaaksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267110,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267108,

Pääministeri Benyamin Netanyahu totesi 650 asuntoyksikön peruskiven muuraus-tilaisuudessa Beit Elissä: ”Me lupasimme rakentaa satoja tuhansia asunto- yksiköitä Beit Eliin. Tänään teemme niin, sekä siksi, että lupasimme sen ja toiseksi, tarkoituksemme on asuttaa Israelin kansa omaan maahansa, varmistaaksemme itsenäisyytemme historiallisessa kotimaassamme.”

Bibi jatkoi puhettaan:
”Olemme tietoisia siitä, että Israelin maa on saatu kärsimysten kautta. Tänään taas yksi poikamme kaatui, yksi parhaista; perheestä, joka on jo maksanut kalliin hinnan Israelin maasta. Vihamieliset terroristit tulivat repimään irti – me tulimme istuttamaan. He tulivat tuhoamaan, mutta me rakennamme. Omat kätemme sen tekevät, sen, mitä haluamme, ja syvennämme juuriamme kotimaassamme, sen jokaisessa osassa.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267112,

Al-Aqsa Luonnonvarojen ja Perinne Akatemian presidentti Najah Bakhirat väitti puhuessaan PA:n newsagencyn SAFA toimittajalle, että Israel on laatinut suunnitelman Amerikan tuella poistaakseen palestiinalaiset asukkaat Jerusalemin kaupungista ja Al-Aqsa moskeijasta muuttaakseen ne juutalaisiksi pyhätöiksi.

Hän toisti väitteensä, jonka mukaan Israel on ylittänyt kaikki punaiset varoitus-linjat toistuvissa hyökkäyksissään Al-Qudsia (Jerusalem) ja Al-Aqsaa vastaan.
Hän väitti kuulleensa äärijuutalaisten kehotuksen murtautua Al-Aqsaan Eid Al-Adhan aikana.

Hän väitti Israelin haluavan juutalaistaa Jerusalemin ja poistaa arabit osana Temppelinsä rakentamisen valmisteluja.
Bakhirat sanoi suunnitelmien liittyvän Israelin syyskuun 17-päivän vaaleihin valmistellessaan Temppelinsä uudelleen rakentamista ja aikoessaan ulottaa juutalaisen itsenäisyyden näiden alueiden ylle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267099,

Iran paljastaa kotitekoisen puolustusjärjestelmän ”Bavar-373” myöhemmin tässä kuussa, kertoi Iranin puolustusministeri Amir Hatami keskiviikkona.
Hän paljasti, että Iranin pitkän matkan ilmapuolustusjärjestelmä ”Bavar-373” paljastetaan kansalle kuun loppupuolella, kuten Teheran Times raportoi.

Pitkälle kehitetty ilmapuolustusjärjestelmä paljastetaan puolustusteollisuuden kansallisena päivänä, tänä vuonna 22.08. Hän paljasti journalisteille, että Iran asettaa joitain asejärjestelmien viimeisimpiä tuotteita julkisesti nähtäville.

Iran sanoi Bavar-373 valmistuneen 2016. Sen kotitekoinen kehitelmä venäläisestä S-300 ilmapuolustusjärjestelmästä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267103,

USA:n puolustusvirkailijat sanovat Iranin asentaneen GPS-järjestelmän häirintä-laitteita Hormuzan Salmen sisääntulon lähelle samalla varoittaen kaupallisia aluksia tästä häiriöstä, joka voi vaarantaa niiden navigointikykyä.

Asiasta raportoi CNN keskiviikkona. Raportissa USA:n hallitus varoittaa tuntemattomien kohteitten valheellisesti väittävän olevansa USA:n tai koaliittion sota-aluksia.

Varoituksessa todetaan, että ainakin kahdessa äskeisessä tapauksessa on todettu Iranin armeijan häirinnästä. Yksi alus raportoi automaattisen identifioimis-järjestelmänsä sammuneen ennen Iranin sieppaamista. Myös aluksesta toiseen tapahtuneita suoria yhteyksiä ja väitteitä USA:n sota-aluksista on raportoitu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267096,

Vasemmistolainen NGO järjestö Peace Now oli pystyttänyt komean julisteen juutalaiseen yhteisöön johtavan tien alkuun, jossa sanotaan ”Laiton etäyhteisö”.

Muutamat juutalaiset katsoivat, että juliste oli pystytetty väärään paikkaan ja kävivät irrottamassa sen ja siirsivät sen Khan Al-Ahmar beduiinikylän viereen, joka todella on rakennettu laittomasti C-alueelle EU:n tuen turvin.

Israelin Korkein Oikeus määräsi kylän tuhottavaksi, mutta Netanyahun hallitus ei ole uskaltanut tai ehtinyt – miten vain – poistamaan sitä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267097,

PA:n arabi, joka riensi avustamaan terrori-iskun jälkeen lapsia perheenisän menehtyessä iskussa v. 2016, sai korvaukseksi ja kiitollisuuden osoituksena Israelin kansalaisuuden.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5565232,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -31; Tiberias 24 -38; Suolameri 26 -38; Eilat 26 -40 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, vähän viilenevää.

Hamas ja Islamic Jihad ylistävät nuoren opiskelijapojan murhaamista sankarillisessa Länsirannan hyökkäyksessä. https://www.timesofisrael.com/liveblog-august-8-2019/,
Tuesday, August 06, 2019

TIISTAI 06.08.2019


TIISTAI 06.08.2019
01. Iran jatkaa hellittämättä valmistelujaan Israelin vastaisen rintaman muodostamiseksi sen rajojen ulkopuolelle tarkoituksenaan iskeä Israelin asevoimia vastaan sekä pohjoisesta että etelästä.

Aamun raportit kertovat Iranin sijoittaneen UAV-koneitaan (drones) vastapäätä Israelin rajaa Al-Dimasiin lähelle Syyrian ja Libanonin rajaa, IRGC:n Al-Quds Prikaatin saatua ensin luvan Syyrian hallitsijalta Bashar Assadilta.

Tukikohta sijaitsee Damaskoksen länsipuolella ja 40 km:n päässä Israelin rajasta vastapäätä IDF:n Hermonin asemia, kertovat Debkafilen sotilas- ja tiedustelu-lähteet.

Uusi UAV-lentoasemaa ympäröivät sarja sotilasasemia, jotka kuuluvat Syyrian armeijan 4. divisioonalle, joka on Syyrian Republikaaninen Kaarti presidentti Bashar Assadin veljen Maher Assadin komennossa.

DF:n raportin mukaan iranilaiset muuttavat pieneen syyrialaiseen lentoasemaan Al-Sharae, vain 20 km Tal Al-Hararan kukkulasta, joka puolestaan sijaitsee 40 km Israelin Golanin kukkuloiden itärajasta.

8 kuukautta sitten Al-Dimasiin sijoitetut iranilaiset joukot joutuivat IAF:n ilmaiskujen kohteiksi. Al-Quds Prikaati vastasi siihen ampumalla ohjuksen Israelin keskiosaan. Iskut eivät aiheuttaneet ihmisuhreja, ja molemmat osapuolet Teheran ja Jerusalem pysyivät hiljaa näistä ilman julkisuutta.

10 päivää sitten Israelin maasta maahan ohjukset tuhosivat uuden havainto-aseman, jonka iranilaiset tiedustelujoukot olivat perustaneet Tal Al-Hararaan. Siitä lähtien iranilaisten dronien on havaittu nousevan ja laskevan Al Harsaen lentoasemalla.
Raporttiin liittyvässä kartassa ilmenevät Iranin tarmokkaan yritykset saadakseen Israelin rajan tuntumassa sijaitsevat asemat uudelleen käyttöönsä koko Syyrian-Israelin välisen rajan pituudelta, kertoo DF:n raportti.

Damaskoksesta tämän viikon aikana tulleet raportit paljastavat venäläisten poistaneen käytöstä S-400 ilmatorjuntajärjestelmänsä, jotka suojaavat Syyrian armeijan Masyaf asetutkimuskeskusta lännessä.

Jotkut raportit paljastavat, että Syyrialla on käytössään vain S-300 järjestelmä IAF:n taistelukoneita vastaan, jotka on varustettu tehokkailla väistö- ja suojaus- menetelmillä. Syytä tähän järjestelmän muutokseen ei ole annettu Moskovasta eikä Damaskoksesta.
https://www.debka.com/iran-brings-drones-to-two-redeployments-near-syria-israel-border/,

02. Hamasin johdon muodostama delegaatio vieraili Teheranissa pari viikkoa sitten, tavaten vierailunsa aikana Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein.

Iranin raportoidaan suostuneen lisäämään Hamasille maksamiaan kuukausi-tukiaisiaan 30 miljoonalla USD, Hamasin luvatessa koota tiedustelutietoja Israelin ohjuskapasiteetista ja kyvyistä, raportoivat Israelin TV-verkostot maanantaina.

Iran on yksi terrorijärjestöjen Hamasin ja Palestiinan Islamic Jihadin uskollisimmista tukijoista, joiden päämääränä on Israelin heikentäminen ja lopullinen tuhoaminen.

Pari viikkoa sitten Hamasin 9 virkailijan ja Iranin ylimmän johtajan ajatollah Ali Khamenin välisessä tapaamisessa Teheranissa Iran ilmaisi halukkuutensa nostaa taloudellisten kuukausiavustustensa määrää 30 miljoonalla USD, kuten TV-kanava 12 raportoi tuntematonta arabilähdettä seuraten.

Ynetnews.com raportoi, että elokuusta 2018 lähtien Iranin antama tuki Hamasille oli 70 miljoonaa USD vuodessa, eli alle 6 miljoonaa/kuukausi.

Pari viikkoa sitten Teheranin tapaamiseen osallistui myös Hamasin poliittisen toimiston apulaisjohtaja Saleh al-Arouri.

Tukensa massiivisen nostamisen vastapainoksi Teheran ilmoitti haluavansa Hamasilta tietoja Israelin ohjusvarastojen sijainnista, raportissa kerrotaan.
Ei ole varmuutta, oliko tuen nostamisen ehtona Hamasin välittämien tiedustelutietojen hyödyllisyys Iranin hallitukselle.

Hamasin delegaation jäsenet lupasivat välittää Teheranin toiveet Muslimiveljeskunnan alajärjestön Hamasin johdolle Gazassa.

Raportin mukaan Hamas pyysi Irania toimimaan välittäjänä Hamasin ja Syyrian Assadin hallituksen välisissä suhteissa, jotka häiriintyivät pahoin Hamasin osallistuessa Assadin hallitusta vastaan taistelevan järjestön toimiin.

Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon sanoi vastauksena em. raporttiin, että ”huolimatta ruuan ja lääkkeitten puutteesta Iranilla/Hamasilla on runsaasti varoja käytettäviksi terrorismiin. Israel toimii päättäväisesti Iranin terrori-operaatioiden kaikkia haaroja vastaan”.
https://www.timesofisrael.com/iran-agrees-to-increase-hamas-funding-to-30-million-per-month-report/,

03. Iranin puolivaltiollinen uutiskanava Farsnews raportoi Al-Arourin todenneen: ”Olemme Islamilaisen Tasavallan kanssa samalla polulla – taistelussa sionistista vihollista ja hyökkääjiä vastaan”.

Hamasin Iranin delegaatiossa olivat mukana mm. Moussa Abu Marzouk, Maher Salah, Husam Badran, Osama Hamdan, Ezzat al-Rishq ja Ismail Radwan. Hamasjohtaja Ismail Haniyeh Gazassa toivoi ”tapaamisen tuottavan tärkeitä tuloksia”.

Arouri valittiin Hamasin apulaisjohtajaksi lokakuussa 2017; hän on käynyt Iranissa ainakin 5 kertaa 2 vuoden aikana ylistäen sen osanottoa ja voimaa.

”Iran on ainoa maa, joka sanoo, että (Israelin) yhteisö on syöpäpesäke, joka täytyy poistaa alueelta juuriaan myöten. Se on ainoa maa, joka on valmistunut tarjoamaan todellista ja julkista tukea Palestiinan vastarinnalle ja muille sitä kokonaisuutta (entity) vastaan taisteleville”.

Haaretz daily raportin mukaan Israelin tiedustelu uskoo Hamasin ja Iranin sopineen yhteisen sotarintaman avaamisesta eteläisellä rintamalla Israelin ja Iranin johtaman allianssin välisen konfliktin johtaessa sotatilaan pohjoisessa.

Hamasin ja Islamic Jihadin taktiikkana on pakottaa Israelia muuttamaan joukkojaan ja ilmapuolustustaan etelään heikentäen sen voimia pohjoisessa.
Iran pyrkii voimistamaan otettaan Gazan tapahtumista ”voidakseen saada nuo terrorijärjestöt osaksi Iranin operatiivista kättä Israelia vastaan”.
https://www.timesofisrael.com/iran-agrees-to-increase-hamas-funding-to-30-million-per-month-report/,

”Paluumarssien” järjestäjät Gazassa sanovat, ettei perjantaisia mielen- osoituksia järjestetä muslimien paastokuukauden Eid al-Adha aikana, samalla myös kieltäen käyttämästä natsisymboleja, raportoi Hamasille läheinen lehti maanantaina. ”Eid al-Adha rukouksia pidetään Malakan pakolaisleirissä Gazan itäosassa, sekä Return-leirissä Khan Younista itään.” https://www.timesofisrael.com/weekly-gaza-border-protests-called-off-due-to-muslim-holiday/,

04. Englannin edellisen pääministeri Thereza Mayn yritysten muodostaa yhteistä Iranin vastaista merenkulun suojeluliittoa Persianlahdella ja Arabiamerellä kaaduttua EU:n haluttomuuteen (tai islamfobiaan), uusi pääministeri Boris Johnson ilmoitti ”Englannin liittyneen USA:n johtamaan allianssiin suojellakseen siviilialustensa purjehtimista kriittisellä alueella”.

Englannin puolustusministeri ei kertonut, keitä muita maita on liittynyt allianssiin. Saksa on voimallisimmin vastustanut meripuolustusliittoa.
Englannin puolustusministeri vakuutti samalla, ettei Englannin politiikassa Iranin suhteen ole tapahtunut muutoksia.

”Me olemme mukana työskentelemässä Iranin ja kansainvälisten kumppaniemme kanssa jännityksen ja tilanteen lieventämiseksi ja (Iranin kanssa tehdyn) JCPOA-ydinsopimuksen pitämiseksi voimassa” todetaan Englannin ulkoministeri Dominic Raabin lausunnossa.

Muutamaa tuntia ennen Johnsonin lausuntoa Iranin ulkoministeri Javad Zarif sanoi ”Washingtonin joutuneen entistä enemmän eristetyksi kovan linjan Teheranin vastaisen asenteensa vuoksi, ja että sen liittolaiset ovat liian häpeissään liittääkseen voimansa allianssiin Persianlahden alueella”.

”Ystävällismieliset maat ovat liian häpeissään voidakseen osallistua siihen” Zarif kertoi mediatilaisuudessa. ”USA aiheutti tämän tilanteen itselleen lainrikkomuksillaan sekä jännityksen ja kriisin kehittämisellään”.

Washingtonin ja Teheranin välit ovat kiristyneet vuodesta 2018 lähtien USA:n vetäydyttyä pois 2015 solmitusta kv. JCPOA- ydinsopimuksesta Iranin kanssa ja asettaessa sen vastaisia sanktioita Iranin öljynviennin vähentämiseksi saadakseen sen takaisin neuvottelemaan USA:n vaatimista muutoksista.

Drone-koneita on pudotettu ja useita öljytankkereita miehitetty, yksi niistä Englannin Gibraltarissa miehittämä öljytankkeri, joka vei iranilaista öljyä Syyriaan. Kesäkuussa presidentti Trump peruutti viimeisellä minuutilla ilmaiskut Iraniin IRGC:n pudotettua USA:n dronen Hormuzan salmella.

Iran kertoi IRGC:n joukkojen miehittäneen vieraan tankkilaivan, joka salakuljetti öljyä – kolmas Iranin kaappaus alle kuukaudessa Persianlahden alueella, jonka kautta kuljetetaan kolmannes maailman öljyntarpeesta.

Näitten kansainvälisten merikaupan lakien vastaisten kaappausten johdosta USA päätti perustaa koaliittion nimeltä Operaatio Sentinel varmistaakseen merenkulun vapauden alueella. Saksan liittokansleri ilmoitti maanantaina, ettei hän ole USA:n perustamaan koaliittoon liittymisen kannalla.

USA asetti sanktioita Iranin korkeinta johtoa vastaan. Ulkoministeri Zarifilla ja ylin kaitsija Ali Khameneilla on vaikeuksia matkustaa ulkomaille.
https://www.timesofisrael.com/uk-joins-us-in-gulf-mission-after-iran-taunts-american-allies/,

05. Israelin sisäpolitiikassa jatkuvat sisäiset taistelut ja jopa demonisoinnit.

UTJ:n puheenjohtaja, apulaisterveysministeri Yaakov Litzman on joutunut Israelin poliisin rikostutkijoitten erikoissyyniin.
Poliisi esitti tiistaina Litzmanin syyttämistä epäiltynä lahjusten tarjoamisesta, rikoksista ja luottamuksen rikkomisesta.

Poliisin suositukset kohdistuvat kahteen eriliseen tapaukseen.
Hänen väitetään käyttäneen valtaansa ministerinä pyrkien taivuttamaan ministeriönsä virkailijoita oman näkemyksensä alle.

Yksi tapaus koskee entisen haredi-koulun rehtorin luovuttamista Australiaan.
Rehtori Malka Leifer pakeni Australiasta Israeliin 2008, ja sen jälkeen, kun häntä syytettiin Adass Isroel koulun oppilaitten seksuaalisesta häirinnästä, muuttaen lopulta Emmanuelin haredi-kaupunkiin Samariassa.

Australiassa häntä vastaan nostettiin syytteitä 74 tapauksessa 2003 -2008 aikana. Hänen palauttamistaan vaadittiin vastaamaan syytöksiin Australiassa.

Toinen epäily koskee ravintoteollisuudessa palvelleen liikemiehen suojelemista ministeriön havaittua ensin vakavia puutteita puhtauskoodin noudattamisessa, minkä johdosta useita ihmisiä sairastui.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266996,

06. SiniValkoinen puolue on keskellä kiihkeintä vaalitaistelua joutunut vakavaan itsetutkisteluun puoluejohdon, ns. kenraalijuntan ja sen yhden siviilin, Yair Lapidin, sisällä.

SiniValkoisen virkailijat sanovat, että ”joint list”, joka toi yhteen Benny Gantzin Resilience-puolueen, Yair Lapidin Yesh Atid, ja Moshe Yaalonin Telem sirpalepuolueen, tulee hajoamaan viimeistään syyskuun 17. vaalien jälkeen.

Yedioth Ahronot tiistaisen raportin mukaan SiniValkoisen virkailijat ovat havainneet Lapidin vihjailevan, että hän luultavasti eroaa ”joint-listasta”.
”Lapidin käytös vihjaa hänen eroamisekseen liitosta vaalien jälkeen ja erityisesti, Gantzin ilmoitettua, ettei hän halua istua yhteyshallituksessa, jossa Likud ja Netanyahu ovat mukana”.

”Lapid mielellään esiintyy irrallaan SiniValkoisesta ja jatkaa haredi-kansan-edustajien vastaista taisteluaan, mitä hänen Yesh Atid puolue kävi.”

Virkailijat viittaavat Lapidin äskettäin julkaisemiin videoihin, joissa ”Lapid jatkaa haredi-kansan vastaista taisteluaan konsultoimatta ensin Gantzin, Yaalonin ja Ashkenazin kanssa. Nämä videot haavoittavat meitä, vaikka se ei olisikaan ollut Lapidin tarkoituksena”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266999,

07. United Right puolueen puheenjohtaja Ayelet Shaked puolustaa liikenne- ministeri Bezalel Smotrichin määritelmää Israelin valtion hallitsemisesta Torassa ilmoitetun halachan mukaan.

Shaked sanoo, ettei sanan ja mielipiteen ilmaisun vapaus kuulu vain yhdelle kansanosalle, vaan meille kaikille.
”Ministeri Smotrich puhui eilen illalla uskostaan, ja samaan aikaan painotti, ettei hän voi painostaa sitä toiselle, eikä ole kiinnostunut siihen.”

”Median suorittamaa lynkkausta seurasi vasemmiston hiljaisuus. Liberman ja määrätty osa mediasta ovat motivoituneet juutalaisuuden ja poliittisten intressien vihaamisesta. Ei puheen vapaus kuulu vain heille”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266994,

08. Labour-puolueen kanssa liittoutunut Gesher puolueen johtaja Levy-Abekasis, jolla on vaalilistalla kakkosasema, sanoo, ”etteivät he ole Netanyahun elämän säilyttäjiä, eikä häntä voida lahjoa asemalla hallituksessa”.

Hän ei myöskään halua liittoa Ehud Barakin perustaman ja johtaman Israelin Demokraattisen puolueen kanssa. Hän ei luota Barakin vilpittömyyteen, viitaten Jeffrey Epsteiniin ja lasten prostituutioon. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266993,

09. ”Rauhan Iranin kanssa on kaiken rauhan äiti, ja sota Iranin kanssa on kaikkien sotien äiti” runoili Iranin presidentti Hassan Rouhani Iranin Tv:ssä tiistaina, Reutersin tulkitsemana.

Hän lupaa aloittaa neuvottelut USA:n kanssa, mutta ensin USA:n tulee poistaa Iranin vastaiset sanktiot.
Maanantaina Iran uhkasi ottaa uusia askeleita vastoin v. 2015 solmittua ydinsopimusta.

Iranin atomienergisjärjestön tiedottaja Behrouz Kamalvandi lupasi, että seuraava askel otetaan kuukauden sisällä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266991,

10. Iranilainen diplomaatti Amir Al-Moussawi sanoi maanantaina, että ensimmäiset askeleet on otettu Hamasin palaamiseksi Damaskokseen.

Hamas muutti toimistonsa Ankaraan Turkkiin Damaskoksesta Syyrian sisällissodan alettua 2011, jossa Hamas otti Assadin hallituksen vastaisen kannan, ja joutui Bashar Assadin hallituksen mustalle listalle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266984,

11. PA:n pääministeri Mohammed Shtayyeh syytti maanantaina Israelia Oslon sopimusten rikkomisesta Juudeassa ja Samariassa.

”Israel jatkaa hyökkäyksiään kaupunkeja ja kyliä vastaan A,B ja C-alueilla ja käsittelee kaikkia noita alueita turvallisuus- ja siviilihallinnon alaisina. Tämän johdosta PA tutkii mahdollisuuksia pitää kaikkia noita alueita PA:n siviili- ja turvallisuusvastuun alaisina”.

Sunnuntaina PA:n pääministeri sanoi, että PA:n tulee valvoa ja suojella arabien oikeuksia Wadi al-Hummus lähiössä, jossa iDF tuhosi 12 kerrostaloa siksi, että ne oli rakennettu PA:n luvalla C-alueelle ilman COGAT siviilihallinnon lupaa, ja siksi, että ne olisivat muodostaneet turvallisuusriskin Israelille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266982,

12. PA/PLO tulee myöntämään rakennuslupia Juudean ja Samarian A,B ja C-alueille, riippumatta siitä, mitä Oslon sopimuksessa todetaan.

Israelin täydessä valvonnassa oleva C-alue on pinta-alaltaan n.60 % alueesta.
PA:n apulaisministeri kaupunginsuunnittelustaAhmed Ghoneim sanoi, että koska PA/PLO on mitätöinyt kaikki Israelin kanssa tekemänsä sopimukset, PA/PLO voi nyt laillisesti ulottaa valtansa kaikkialle Juudeassa ja Samariassa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5563959,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -30; Tiberias 23 -37; Suolameri 25 -38; Eilat 26 -40 +C-astetta, aurinkoista, ei suuria muutoksia.

Kiinan armeija tullee miehittämään HongKongin alueen muutaman tunnin sisällä johtuen lisääntyvästä väkivallasta ja laittomuudesta. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/intel-china-to-invade-hong-kong-within-hours-as-riots-turn-violent,

Intia puolestaan on peruuttanut Kashmirin alueen erikoisoikeudet ja ulottaa valtansa koko Kashmirin ja Jammun alueeseen. Pakistan kutsuu asevelvollisia aseisiin ja kokoaa armeijoitaan alueen läheisyyteen. Asukkaita varoitetaan ydinsodan mahdollisuudesta.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-india-absorbs-kashmir-war-with-pakistan-now-foregone-conclusion,Sunday, August 04, 2019

SUNNUNTAI 04.08.2019

SUNNUNTAI 04.08.2019
01. Olen aiemminkin maininnut, että maailma on muuttumassa entistä vaarallisemmaksi paikaksi asua. Mutta eipä meillä ole toista maailmaa, jonne muuttaa, tai jos jotain planeettoja onkin löydetty, ne ovat turvallisten valovuosien päässä, eikä sinne voitane päästää kuin harvat ja valitut ja niistäkin vain DNA näytteet tulevien sukupolvien päästä.

Nasa sanoo löytäneensä asuttavan planeetan, mutta se on 31 valovuoden päässä.
https://www.timesofisrael.com/nasa-discovers-possibly-habitable-super-earth-31-light-years-away-more-planets/,

Siispä jatkakaamme taivaltamme nykyisen maakamaran pinnalla, mutta varoen entistä tarkemmin selustaamme, ja ennen kaikkea pyrkien selvittämään asiamme Taivallisen Isän kanssa ollaksemme aina valmiit, tuli mitä tuli.

02. ”Tämä on valkoisten lasten viimeinen sukupolvi” sanoi Texasissa El Pasossa ainakin 20 ihmistä murhannut ja 26 muuta haavoittanut murhaaja 19 minuuttia ennen sapatin alkamista online julkaisemassaan julistuksessa, joka poistettiin myöhemmin online mediasta.

Massamurhasta epäilty on 21-vuotias valkoinen mies Allenista, jona sanotaan ”ajaneen 1000 km kodistaan Mexikon rajakaupunkiin murhatakseen ihmisiä, joiden hän sanoo uhkaavan elintapaamme”.

Online julistuksessa todetaan, miten ”laaja espanjalainen väestö Tezasissa tulee muodostamaan Demokraattisen tukikohdan, ja että maahanmuutto ja ensimmäisen sukupolven amerikkalaiset syyllistyvät kulttuurien sekoittamiseen”.

Tulituksessa sai surmansa 3 Meksikon kansalaista, kertoi Meksikon presidentti Andres Obrator CNN:n raportin mukaan. Texasin kuvernööri sanoi, että tulitus oli murhaavimpia Texasin historiassa.

Huhtikuussa Poway synagogassa valkoinen mies surmasi naisen ja haavoitti kolmea muuta, heidän joukossaan synagogan rabbi. Tämä murhaaja julkaisi online 8chan sivulla julistuksen, jossa hän syytti ”Amerikan juutalaisia eurooppalaisen rodun kansanmurhan suunnittelusta”. Hänen käyttämänsä online sosiaalinen media muistutti El Pason murhaajan käyttämää mediaa.


8chan online media muodostettiin 2013, se on suuresti suosittu ja lupaa käyttäjilleen vapaan, ystävällisen ohjelman. Käytännössä se on liitetty viesteihin, joissa kerrotaan massatulituksesta, rotuvihasta ja lapsi-pornografiasta.
https://www.jpost.com/American-Politics/Manifested-Hatred-This-is-the-last-generation-of-white-babies-597582,

Allenista kotoisin oleva 21-uotias Patrick Crusius käytti Walmartissa El Pason massamurhassaan ”AR-tapaista” kivääriä ja hänellä oli päässään sotilaskypärä. HalTurner raportin mukaan poliisi on pidättänyt murhaajan.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/active-shooter-el-paso-tx-18-shot-so-far,

ElPason massamurha tapahtui Walmartin marketissa lähellä Cielo Vista supermarkettia, muutaman mailin päässä USA:n Meksikon rajasta.
Murhasta epäilty Patrick Crusius oli pukeutunut tummaan T-paitaan ja oli suojannut korvansa kuulokkeilla, hänen aseensa oli rynnäkkökiväärin tapainen.

Presidentti Trump tuomitsi massamurhan pelkuruuden osoituksena. ”Vakuutan olevani jokaisen tukena tässä maassa tuomiten tänään tapahtuneen vihateon. Ei ole olemassa mitään syitä tai verukkeita, jotka koskaan oikeuttavat surmaamaan viattomia ihmisiä” hän kirjoitti Twitter-sivullaan.

Massamurhan uhrien nimiä ei ole vielä julkistettu, mutta heidän joukossaan on 3 Meksikon kansalaista, sanoi Meksikon presidentti Manuel Lopez Obrador. El Pason poliisipäällikkö sanoi, että uhrien joukossa oli monen-ikäisiä. Epäilty ei vastustellut pidättäessä, eikä yhtään laukausta ammuttu.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49221936, https://beforeitsnews.com/v3/global-unrest/2019/2521785.html,

03. Muutamia tunteja El Pason massamurhan jälkeen raportit kertovat tulituksesta Oregonin alueella Daytonissa, Ohiossa, ja että poliisi on paikalla pyrkien saamaan tilanteen hallintaansa. FBI:n agentteja saapui myös paikalle.

Raportin mukaan useita ihmisiä on haavoittunut, ja heitä on kuljetettu useisiin sairaaloihin paikallisen median mukaan. Paikalle saapui useita ambulansseja.

Poliisi pyytää paikalla olijoita todistamaan näkemänsä.
Sosiaalisessa mediassa julkaistu footage (video-ote) näyttää ihmisten ryntäävän pakoon kymmenien laukausten seuraamana.

Tulitus tapahtui luultavasti Ned Peppers Bar ulkopuolella E 5. kadulla. Ihmisiä kehotettiin poistumaan välittömästi alueelta ja välttämään Oregonin aluetta.
FBI:n agenttien saapuminen paikalle osoittaa, että tapaus koskee federatiivia.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49224816,

04. Tilanne on jännittynyt vaarallisesti Pakistanin ja Intian välillä Kashmirin alueella. Intian sanotaan tuoneen alueelle 80 000 sotilasta ja Pakistan on asettanut armeijansa ja ilmavoimansa hälytystilaan, kertoo HalTurner show.

Intia siirsi Jammun alueelle Kashmirissa 10 000 puolisotilaallista miestä siellä olevien 40 000 sotilaan lisäksi. Nyt 28 000 sotilasta siirretään entisten lisäksi. Intian ilmavoimat operoivat Jammun alueilla kuten normaalisti. Mirage 2000 koneet toimivat myös alueen lentotukikohdista käsin.

Komento sotilaitten siirtämiseksi Kashmiriin annettiin nykyisen turvallisuus- tilanteen johdosta. Viimeiset tiedustelutiedot varoittavat terroriuhasta erityis-kohteisiin vuosittaisen Hindujen pyhiinvaelluskauden aikana.

45-päivän vuosittaisen pyhiinvaelluskauden aikana satoja tuhansia intialaisia pyhiinvaeltajia tungeksii pyhitettyyn vuorenluolaan, nimeltä Amarnath pyhättö.

Pyhästä ajankohdasta huolimatta Intian turvallisuusjärjestöt kehottavat turisteja lopettamaan pyhiinvaelluksensa välittömästi terroriuhan johdosta.
Armeija sanoo löytäneensä ja purkaneensa useita IED-tienvarsipommeja pyhiin-vaeltajien käyttämän tien varrelta.

Myös Pakistanin armeijan asettama miina löydettiin, jota esiteltiin medialle. ”Tämän johdosta Pakistanin armeija on suoraan vastuussa terrorismista Kashmirissa,” sanoo Intian armeijan tiedottaja. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/india-massing-80-000-troops-in-kashmir-pakistan-puts-army-and-air-force-on-alert,

BBC lisää edelliseen kertoen tuhansien ihmisten pakenevan, heidän mukanaan turisteja ja hindu-pyhiinvaeltajia, jotka olivat matkalla Amarnath luolalle.
Viranomaiset varoittavat terroriuhasta pyhiinvaeltajia vastaan. ”Pakistanin tukemat militantit suunnittelevat iskuja vuosittaista pyhiinvaellustapahtumaa vastaan”. varoittavat Intian viranomaiset.

Arviolta 20 000 hindu-pyhiinvaeltajaa ja 200 000 työläistä ovat poistumassa alueelta, paikallinen hallituksen virkailija kertoi Reutersille.
Hyökkäyksiä hindu-pyhiinvaeltajia vastaan on tapahtunut ennenkin, vuonna 2017 tehdyssä hyökkäyksessä sai surmansa 7 ihmistä.

Englanti ja Saksa varoittivat lauantaina kansalaisiaan matkustamasta Kashmiriin.
Intia ja Pakistan valvovat Kashmirin aluetta, mutta rajalinja on epämääräinen. Lisäksi Kiinalla on omat intrenssinsä Kashmirin alueeseen. Israel varoitti samoin. https://www.bbc.com/news/world-asia-india-49222571,

05. USA:n ja Kiinan välillä on käyty kauppasotaa jo kuukausien aikana, ja viimeiset yritykset sodan lopettamiseksi valuivat tyhjiin intressien iskiessä yhteen.

Steve Quaylen julkaisemassa artikkeli otsikoidaan: ”Kiina on erittäin ärtynyt, ja he katsovat nyt USA:n olevan vihollisensa no 1.” (Michael Snyder)

Snyder sanoo, että pelottavinta USA:n kannalta tässä on se, ettei tavallinen amerikkalainen näytä edes olevan tietoinen kehityksestä, missä maiden väliset suhteet liikkuvat.

Kiinan viranomaiset syyttävät avoimesti USA:ta suunnattomista protesteista Hong Kongissa viime viikkoina, ja torstaina presidentti Donald Trump asetti uudet pakotteet kiinalaisille tuontitavaroille.

”Todellisuudessa kiinalaiset eivät vain puhu, vaan he suorastaan kiehuvat raivosta Yhdysvaltoja vastaan, eivätkä he kainostele ilmaista sitä julkisesti.”
Snyder ottaa esimerkiksi arvostetun kiinalaisen uutisankkurin Kang Huin, joka normaalisti siistii sanansa Kiinan perinteisen arvoperusteen mukaisesti, eikä Snyder itse voisi edes kuvitella käyttävänsä sellaista terminologiaa.

Hän tekee nyt poikkeuksen ja toistaa Huin tekstiä sensuroimatta.
”He kehittävät ongelmia ja haluavat koko maailman joutuvan kaaokseen, käyttäytyen kuin s---ta-kasaa sekoittava keppi” Kang totesi Kiinan valtion CCTV-kanavalla. Hän lisäsi tähän myöhemmin.

”Jos kourallinen amerikkalaisia aina aiheuttavat ongelmia, me pahoittelemme.
Emme enää puhu määrätyistä kysymyksistä. Me tulemme hyökkäämään. Me iskemme teitä, kunnes kasvonne ovat mudan peitossa. Me iskemme teitä, kunnes jäätte sanattomiksi”.

Kiina syyttää, että CIA aiheuttaa ja kiihottaa mielenosoituksia Hong Kongissa. Kiinan armeija harjoittelee kansanmassojen hillitsemistä. Kiinan armeijan varuskunnan komentaja Chen Daoxiang Hong Kongissa, jossa on 6000 sotilasta, vakuutti ”joukkojensa päättävästi puolustavan kansallista itsenäisyyttä, turvallisuutta ja tasapainoa sekä hyvinvointia Hong Kongissa”.

Hong Kong kuuluu teknisesti Kiinaan. Englanti palautti sen Kiinalle 1997, mutta kaupungissa on itsehallinto 50 vuoden ajan, ennen kuin se virallisesti alistetaan Kiinan keskushallinnon alle v. 2047. Siinä toteutuu kiinan määritelmä: ”yksi valtio; kaksi järjestelmää”, jota Kiina esittää Taiwanin ongelman ratkaisuksi.

Kiinan lähettiläs YK:ssa Zhang Jun sanoi Pekingin tekevän tarvittavia vastatoimia puolustaakseen oikeuksiaan; avoimesti määritellen Trumpin asettamia viimeisiä sanktioita ”järjettömiksi, vastuuttomiksi toimiksi”.

Tässä pelataan äärimmäisen kovilla panoksilla, sillä molemmat ovat ydinvaltioita, ja molemmilla on ballistisia ohjuksia ydinpommien kuljettamiseksi. Jos sota syttyy, siitä joutuvat kaikki maailman ihmiset kärsimään.

Kiinan sotilasvirkailijat ovat laatineet suunnitelmia USA:n tuhoamiseksi, mutta suunnitellen sen siten, ettei saastuteta tuhottuja alueita ydinsäteilyllä, koska Kiina tarvitsee Amerikan mannerta asukkaittensa muuttoa varten.
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/china-is-extremely-angry-and-they-now-consider-the-united-states-to-be-enemy-1,

06. UUTISIA LYHYESTI

Terrorin uhrien surevat vanhemmat kokoontuivat mielenosoitukseen iskulauseella. ”Meidän lapsemme ovat haudattuina terroristien juhliessa; emme tule vaikenemaan ennen kuin terroristien vankilajuhlat loppuvat.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266906,

Poliisi pidätti 3 arabia, jotka heittivät bensapommeja Jerusalemin kaupunginneuvoston jäsenen Aryeh Kingin asuntoon Maale Zeitimissä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266907,

7 liikemiehen delagatio Singaporesta tulivat vierailulle Israeliin. He valitsivat päivän kestävän vierailunsa tavanomaisen kaupunkikierroksen asemesta vierailun Binyamin alueella. He tutkivat mahdollisuuksia investoida yli 50 yhtiölle Tel Avivin läheisyydessä yli miljoona USD/ yhtiö.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266905,

Naftali Bennett torjuu loukkaantuneena syytökset, että se oli hän, joka esti Otzma Yehudit puolueen liittämiseksi Oikeistopuolueitten Alliansiin. Sen sijaan hän varoitti Libermanista, että hän tuo Israeliin vasemmistohallituksen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266903,

United Right johtaja Ayelet Shaked varoittaa: Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu, jos oikeisto ei saa 61 kansanedustajaa seuraavissa vaaleissa. Hän epäröi liittymistä SiniValkoisen ja Likudin johtamaan yhteishallitukseen. Oikeistopuolueitten allianssille luvataan 12 edustajaa Knessetissä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266891,

Tzahi Hanegby (Likud) tunnustaa lähestyneensä SiniValkoisia, mutta hänelle sanottiin ”kiitos vain, mutta ei kiitos”. Gantz ei halua istua samaan hallitukseen Bibin kanssa. Liberman on se kuninkaantekijä, joka ounastelee, että hän voi sopia Bibin kanssa vuorottelusta hallituksen pääministerinä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266894,

PLO:n asettama PA:n komitea kaikkien Israelin kanssa tehtyjen sopimusten mitätöimiseksi piti ensimmäisen kokouksensa Ramallahissa Abbasin johdolla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266895,

Liberman vakuuttaa, että hänen vaimonsa ja tyttärenä ovat kokonaan uskonnollisia. Kosiskeleeko Libi uskonnollisia puolueita hallituksesta vaalien jälkeen? Gallupit lupaavat hänelle 10 paikkaa Knessetissä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266890, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266886,

Iranin tukema Israel Jihad Gazassa esittelee uusia aseitaan: Uusia raketteja lisääntyneellä kantomatkalla Nedtanyan kaupungin toiselle puolelle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266889,

Kuka sytytti tuleen Petah Tikvan suuren synagogan? Palo alkoi synagogassa juuri ennen sapatin alkua perjantaina. Kukaan ei loukkaantunut, mutta Pyhä Arkki ja siellä olleet Torah-rullat kärsivät vahinkoja. Tuli sammutettiin nopeasti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266896,

Hamasin tulitauko: 6000 Gazan arabia metelöi perjantaina Gazan turva-aidan länsipuolella pyrkien tunkeutumaan aidan läpi. Asiaan kuuluivat kivien ja poltto-pullojen heittelyt kivien lomassa sekä autonrenkaitten polttaminen, 51 heistä haavoittui; 24 IDF:n sotilaitten luodeista, jotka ohjesäännön mukaan osoitetaan jalkoihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266873,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN:

Jerusalem 19.31; Tiberias 26 -38; Suolameri 28 -39; Eilat 27 -40 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, vähän lämpenevää.