Thursday, July 18, 2019

TORSTAI 18.07.2019

TORSTAI 18.07.2019
01. Egyptistä Israeliin siirtynyt lämpöaalto nostatti lämpötilat useissa paikoissa yli 40 C-astetta, mitä pahensivat alhaiset kosteuspitoisuudet. Rannikkoalueilla kosteusasteet alenivat alle 40 %, sisämaassa ne laskivat alle 25 %, mitä ilmaston asiantuntijat pitävät harvinaisena keskikesän ilmastossa, mutta ”tarjosivat mitä parhaan pyykinpesuilman”.

Helteen mukana tulivat tulipalot keskiviikon iltapäivän aikana.
Laaja palo syttyi lähellä Moshav Aderetia Beit Shemeshin alueella.
Toinen massiivinen pensas- ja metsäpalo raivosi Barta´an arabikylässä Wadi Arassa. Näille alueille lähetettiin suuret määrät palokuntalaisia sekä sammutustöihin erikoistuneita lentokoneita.

Kaikkiaan pari sataa kotia jouduttiin evakuoimaan Wadi Aran yhteisöissä Barta´a, Arara ja Katzir, sekä Moshav Aderetissa ja Roglit, joiden asukkaita jouduttiin myös evakuoimaan.

Haifan alueella tulipalo roihusi vuoristossa Check Post risteyksen ja Neve Sha´anan välillä sekä läheisessä Nesherin kaupungissa.

Or Yehudan lähiön Ramat Pinkasissa Israelin keskiosissa syntyneet palot sytyttivät tuleen useita koteja. Lähiön sisäänkäynnin vierellä ja lähinnä lähestyvää tulirintamaa olleiden talojen asukkaat evakuoitiin ja liikenneyhteydet niihin suljettiin. Palo saatiin pian hallintaan ja sammumaan.

Erillisiä paloja syttyi Modi´inissa, Petah Tikvassa, Kfar Savassa ja Kfar Yonassa maan keskiosissa, sekä Ashdodissa maan eteläosassa lähellä Gazaa. Jerusalemin Malhan kanjonissa (supermarket) paloi 10 autoa, mutta palo saatiin hallintaan 45 minuutissa ennen sen leviämistä ympäristöön.

Terveysministeriö kehotti tiistaina etenkin korkeaan ikään päässeitä kansalaisia ja niitä, jotka kärsivät kroonisista sairauksista, välttämään tarpeetonta helteessä ja auringon valossa oloa ja fyysisiä rasituksia, sekä pyrkien pysymään ilmastoiduissa tiloissa ja juomaan runsaasti vettä.

Ilma oli tulipalojen johdosta pilvinen ja tuulet voimistuivat päivän aikana, mikä aiheutti seuraavan aamun sumuisen ja epäselvän ilman.
Lämpö alkoi heiketä iltapäivän kuluessa kosteuspitoisuuden noustessa. Varokeinona avoimen tulen sytyttäminen maastossa kiellettiin. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5552268,00.html, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266099,

Korkein lämpötila mitattiin Israelissa Suolameren alueella muinaisen Sodoman alueella, jossa elohopea kipusi ennätysmäiseen lukuun 49.9 +C-astetta.
Korkein koskaan mitattu lämpötila mitattiin kesäkuussa 1942 Kibbutz Tirat Txvissa Jordan joen laaksossa: 54 +C-astetta (129 F-astetta).

Maastopalojen yhteydessä on aina ollut mukana mahdollisuus, että niitä sytytettiin tahallisesti. Varmaan sitä tutkitaan näissäkin tapauksissa.

https://www.timesofisrael.com/israel-bakes-as-temperature-climbs-to-near-record-49-9c/,

02. Helteistä välittämättä poliittinen ilmapiiri alkaa vähitellen lämmetä sekin, vaikka syyskuun 17.päivän vaaleihin onkin vielä aikaa.

Arutz Shevan teettämän viimeisen gallupin suositusten mukaan, jossa mitattiin sekä puolueiden sisäisiä että niiden välisiä voimasuhteita,
Entinen oikeusministeri Ayelet Shaked on suosituin ehdokas johtamaan oikeistopuolueiden koaliittiota, jos sellainen saadaan aikaan.

Gallupin suoritti Dialog Instituutti prof. Camil Fuchsin johdolla.

Ayelet Shakedia suosittaa 45 % vastanneista, jotka edellisissä vaaleissa äänestivät United Right, New Right tai Zehut puolueita.

Entinen opetusministeri Naftali Bennett sai 19 % kannatuksen;
Liikenneministeri Bezalel sai 12 % kannatuksen;
United Right puheenjohtaja Rabbi Rafi Peretz sai vain 5 %:n kannatuksen.

10 % ei halunnut vastata; 7 % haluaa jonkun muun; 2 % ei äänestä.

Puolueiden välinen kannatus on tällä hetkellä:
Likud saa 31 edustajaa Knessetiin;
SiniValkoinen 28 edustajaa;
Joint Arabilista 11 paikkaa;
Israel Beitenu 8 paikkaa;
Labour 8 paikkaa;
Shas 8 paikkaa
UTJ 7 paikkaa, kuten myös Meretz;
Ehud Barakin perustama Israeli Demokcratic Party 4 paikkaa;
United Right ja New Right saisivat 4 paikkaa kumpikin;
Zehut puolue ei ylitä vaalikynnystä.

(Gallupissa ei tutkita mahdollisuutta oikeistopuolueitten yhtymistä vaaliliittoon, mutta toisissa gallupeissa sille luvataan jopa 12 paikkaa.)

Oikeistopuolueet saisivat ilman Libermanin Israel Beitenua 54 paikkaa,
kun vasemmistoblokki saisi 58 paikkaa Meretzin ja arabipuolueitten kanssa, joten kumpikaan ryhmittymä ei saisi yli 61 paikkaa, joka tarvitaan toimintakykyisen hallituksen muodostamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266136,

03. Maailma on menossa entistäkin oudompaan ja sekavampaan suuntaan päätellen aamupäivän artikkeleista.

Japanista artikkeli kertoo tuntemattoman miehen hyökkäyksestä Animation produktion studiotiloihin Kyotossa kirkuen ”Te kuolette”, ja kaadettuaan jotain nestettä lattialle, sytytti studiotilat tuleen tänään torstaina, kuten hyökkäyksessä hengissä säilyneet kertoivat.

Syntyneessä infernossa oletetaan ainakin 20 ihmisen saaneen surmansa ja mahdollisesti tusinan verran jääneen loukkuun rakennukseen.
Useita ihmisiä haavoittui tulipalossa, jotkut heistä hengenvaarallisesti, kertoivat japanilaiset viranomaiset.

Yksi ihminen kuoli pian palon alkamisen jälkeen palovammoihin, sanoi palokunnan virkailija Satoshi Fujiwara. Pelastajat löysivät ainakin 20 ihmistä kuolleina ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa, hän lisäsi. Rakennuksessa arvioidaan olleen noin 70 ihmistä hyökkäyksen alkaessa.

Tusinoittain ihmisiä uskotaan jääneen loukkuun kolmanteen kerrokseen. Hyökkäyksen tekijä haavoittui myös, ja hänet vietiin toisten haavoittuneiden kanssa sairaalaan.
Poliisi aloitti epäillyn miehen kuulustelut, häntä syytetään tuhopoltosta. Silminnäkijät kertovat, ettei mies kuulunut studion henkilökuntaan.

Japanin NHK kansallisen TV:n ottamissa videoissa harmaa savu nousee palavan rakennuksen ikkunoista, jotka särkyivät kuumuudessa.
Naispuolinen läsnäolija todistaa TBS TV:lle kuulleensa ihmisten huutoja, toisten huutaessa apua. ”Musta savu nousi ikkunoista, ja yksi mies pyrki raahautumaan ulos ikkunasta rakennuksen ylimmissä kerroksissa.”

Joitakin ihmisiä raahautui ulos palavasta talosta avojaloin ja pahoin palaneina.
Kyoyo Animation, tunnettu nimellä KyoAni, perustettiin 1981 animaatio- ja koomillisten kirjojen tuottajana; sen erityisesti yläkoulutytöille tarkoitettuja; menestysteoksia ovat ”Lucky Star”, ”K-On!” ja ”Haruhi Suzumiya”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5552958,00.html,

04. WND kertoo julkaisemassaan artikkelissaan, että presidentti Trump on luoteeltaan taistelija, ja hän tarvitsee vastustajakseen taistelijan, joka on pelottavampi kuin hän itse on. Hän aloitti taistelun Washingtonin eliittejä vastaan, jonka hän voitti 2016 vaaleissa.

Trumpin viimeaikaiset sanalliset hyökkäykset Demokraattisen puolueen neljää, äärimmäistä, hajottavaa ja radikaalia jäsentä vastaan, joiden ympärille demokraatit kokoontuvat, ovat itse asiassa hyökkäyksiä Demokraattista puoluetta vastaan, sanoo Rush Limbaugh radiolähetyksessä keskiviikkona.

Hän selittää, että Trumpin päämääränä on paljastaa nämä neljä radikaalia ja sen kautta Demokraattinen puolue koko maailman nähtäväksi. Hän käyttää lausunnoissaan heitä loukkaavaa kieltä, pakottaen heidät tulemaan ulos kuorestaan reagoidakseen siihen.

Sitten he alkavat hyökätä alahuoneen puheenjohtajaa Pelosia vastaan, syyttäen häntä ja presidenttiehdokas Bideniä rasisteiksi, kuten kaikkia muitakin: Trump on rasisti, samoin kaikki muut, jotka ovat eri mieltä heidän kanssaan.

Limbough kutsuu Trumpin taktiikkaa nerokkaaksi. Näitä neljää radikaalia vasemmistonaista; Rashida Tlaib ja Ilhan Omar – molemmat muslimeja – sekä Alezandria Ocasio Cortez ja Ayanna Presley, presidentti Trump käyttää hyväkseen hajottaakseen demokraattisen puolueen, jonka julkisen imagon nämä neljä naista ovat tuhonneet Amerikan kansan silmissä.

Mitä tällä on tekemistä Israelin kanssa? Paljonkin, kuten seuraavat artikkelit selittävät.
https://www.wnd.com/2019/07/trump-wants-to-run-against-something-scarier-than-he-is/,

05. Ilhan Omar esitti tiistaina kongressin alahuoneelle pro-BDS lakiesityksen, jossa vakuutetaan amerikkalaisten oikeutta protestoida; tämä samaan aikaan, kun Senaatissa keskustellaan anti-BDS lain hyväksymisestä.

Omarin lakiesityksen päämääränä on mitätöidä lakeja, jotka säädettiin Israelin vastaisen boikotoinnin poistamiseksi, vaikka esityksessä ei erikseen mainita Israelia.
Hänen esitystään kannattaa Rhasida Tlaib,(M-D) jonka perhe on palestiinalainen, sekä John Lewis Georgiasta, joka in tunnettu ihmisoikeuksien puolustaja.
https://www.timesofisrael.com/fresh-from-row-with-trump-ilhan-omar-pushes-pro-bds-resolution-in-house/,

06. USA:n Demokraattisen puolueen kaksi radikaalijäsentä Ilhan Omar ja Rashida Tlaib suunnittelevat propagandamatkaa Israeliin ja PA/PLO/HAMASIN valvomille alueille ensi kuussa.

Pääministeri Benyamin Netanyahu on joutunut visaisen kysymyksen eteen: Miten suhtautua USA:n demokraattisen puolueen kahden radikaalijäsenen vierailuun.

Omar kertoi Jewish Insider keskiviikkona, että hän ja Tlaib suunnittelevat matkaa Israeliin ja Länsirannalle lähiviikkojen aikana.
Pääministeri harkitsee ilmoittavansa heille, etteivät he ole tervetulleita Israeliin.

Syyksi hän voi ilmoittaa kongressin kahden radikaalijäsenen ilmeisen Israelin vastaisuuden, sekä heidän antamansa tuki Israelin vastaiselle liikkeelle.
https://www.timesofisrael.com/pm-to-decide-if-bds-supporters-omar-and-tlaib-allowed-to-visit-israel-report/,

USA:n demokraattien kannatus on Israelilla erittäin tärkeä, mutta nämä neljä radikaalia ovat ottaneet sen edustajat kongressin alahuoneessa panttivangeikseen uhaten radikalisoivansa koko puolueen.

”Demokraatit pyrkivät irrottautumaan neljästä edistyksellisestään, mutta nyt he ovat pakotetut syleilemään heitä” kirjoitti Tweet sivullaan maanantaina. ”Tämä merkitsee sitä, että he kannattavat sosialismia, Israelin ja USA:n vihaamista! Eikä se ole hyvä Demokraateille”.

”He puhuvat pahaa maastamme. He haluavat murskata perustuslain, eliminoida arvot, jotka rakensivat tämän mahtavan maan” Trump kirjoitti.

07. USA:n puolustusministeriö harkitsee Israelissa valmistetun HERO-120 miehittämättömän koneen hankkimista ”etäisammuksiksi” Amerikan erityisoperaatioille.

Inside Defense, puolustusosasto, hakee Kongressin lupaa 6.9 miljoonalle USD välittömäksi hankinnaksi määrittelemättömän määrän kanisteri-ammuttujen taktisten antistruktuuri/anti-armor loiter-ammusten hankkimiseksi, joita valmistaa UVision. (loiter: paikallan pysyvä, vetelehtijä).

HERO 120 pystyy kantamaan erilaisia taistelukärkiä, 1,3 kg -4.5 kg.
Se pystyy nousemaan 1500 jalan korkeuteen; se on varustettu GPS/INS navigaatiolla sekä sähkö-optisella/infrared tiedustelu ja ohjauspaketilla. https://www.jpost.com/Israel-News/US-Department-of-Defense-eyeing-Israeli-suicide-drone-596083.

08. USA uhkaa poistaa Turkin F-35 ohjelmasta, vaikka se haavoitta strategisia yhteyksiä. Turkin presidentti Erdogan on ehdottomasti päättänyt jatkaa Venäjän toimittamien S-400 IT-ohjusten hankkimista ja asentamista taistelukuntoon. Kaksi ensimmäistä lähetystä ovat jo Turkissa.

Israel saa lähipäivinä kaksi uutta F-35 konetta 14 lisäksi. https://www.jpost.com/Breaking-News/US-removing-Turkey-from-F-35-program-596016,

09. Iran miehitti ulkomaisen öljytankkerin, joka kuljetti 1 miljoona litraa raakaöljyä, sekä otti sen 12 miehistön jäsentä panttivangeiksi. Iranin armeija ei kertonut aluksen nimeä tai identiteettiä eikä sen omistajamaata. Aluksen kapasiteetti on 2 miljoonaa litraa.

IRGC ilmoitti, että he miehittivät aluksen iranilaisen Larak-saaren eteläpuolella Hormuzan salmella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266158,


SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -32; Tiberias 24 -37; Suolameri 27 -41; Eilat 27 -43 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, vähän viilenevää.

Jouduin yllättävästi hammaslääkäriin, jonka vuoksi artikkeli on myöhässä.
Tuesday, July 16, 2019

TIISTAI 16.07.2019

TIISTAI 16.07.2019
01. Opetusministeri, Oikeistopuolueiden Unionin johtaja rabbi Rafi Peretz aiheutti homoterapiaa koskevalla myönteisellä lausunnollaan Israelissa liikehdinnän, jolla voi olla vaikutusta syyskuun 17. päivän vaaleihin, mutta myös diplomatiaan.

Välittömänä seurauksena Luxenbourgin pääministeri Xavier Bettel peruutti osallistumisensa Israelin lähetystön jäähyväisillallisiin Luxenbourgista Brysseliin vastauksena rabbi Rafi Peretzin journalistille antamaan lausuntoon käännytyshoidosta samaa sukupuolta olevien vetovoimasta toisiinsa(SSA).

TV12 raportoi, että Xavier Betel, joka on naimisissa miehen kanssa, on Israelin suuri ystävä, ja vieraili Israelissa edellisenä vuonna. Hän selitti, että huolimatta lähettilään arvostuksestaan ja työstään lähettiläänä, hän ei voi osallistua Israelin lähettilään jäähyväistilaisuuteen, koska sen hallituksen yksi ministeri tukee SSA-käännytyksiä.

Pääministeri Xavier Bettelin jääminen pois tilaisuudesta, jossa hän oli kutsuttu kunniavieras, aiheutti suurta hämmennystä kutsuttujen parissa.
Rabbi Peretz aikoo tavata joukon SSA opettajia, ja opasti henkilökuntaansa järjestämään tapaamisen vakuuttaen, ettei tarkoitus ollut loukata ketään.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266011,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5550540,00.html,

02. Tunnettu historioitsija Yuval Harari ennustaa Alexander Maistrovoyn laatimassa artikkelissa että ”21.vuosisata voi merkitä holokaustia LGBT yhteisöille. Itse asiassa se on jo alkanut juuri lännen linnoituksessa”, hän toteaa.

Harari tunnetaan monien suosittujen ”Bestsellers” kirjoittajana ja häntä kunnioitetaan edistyksen guruna. Hänen mielestään ”pahin uhka LGBT yhteisöjä vastaan tulee valtioista, joissa he ovat saavuttaneet etsimänsä vapauden, mutta jotka muuttavat heidät syntipukeiksi. Eikä se ole uutta”.

”Silti on mielenkiintoista todeta, miten lännen eliitin lahjakkaimmat ja näkyvimmät edustajat toistavat sitä. Se todistaa, miten syvästi lannistuneita ja ulkona todellisuudesta nuo ihmiset ovat. Eivät edes sellaiset ilmeiset ja shokeeraavat tapaukset kuin Orlandon massamurhat, ole saaneet heitä näkemään maailmaa todellisena” Maistrovoi kirjoittaa.

”Google search (etsi) antaa useita esimerkkejä hyökkäyksistä homoja vastaan Puolassa, Unkarissa ja Venäjällä, jotka ilmaisevat vihan, mitä noiden maiden virkailijat tuntevat heitä kohtaan”.

”Ne muistuttavat Hararin tavoin Venäjän Gay propaganda laista, ja pelottavista otsikoista kuten: ”Unkari ja Puola homophobian pääkaupunkeja”, ”Victor Orbanin valistuksen vastainen kampanja ja nationalismi aiheuttavat homophobiaa Unkarissa”.

”Miten LGBT:n vastaiset hyökkäykset Puolassa vahvistivat maan LGBT-järjestöjä. Puolan populistit löysivät uuden vihollisen: Gay- kansan. Puolassa ei pitäisi olla homoja, eikä poikkeavia; Puolan kaupungit ovat LGBT-vapaita.”

”Puolassa ei ole viime vuosina julkistettu tilastoja hyökkäyksistä homoja vastaan. Unkarissa viimeisin vakava väkivalta ”Gay-Pride” marssiin osallistuneita vastaan tapahtui maaliskuussa 2008.”

Venäjällä European Yliopiston sosiologi St.Petersburgissa Aleksandr Kondakov paljasti tilaston (ilman Chechnyan muslimeja): ”Ennen 2013 oli keskimäärin 32 vihatapausta homoja vastaan, vuonne 2015 niitä oli jo 65” Kondakov sanoo.

Artikkelissa käydään läpi useissa Euroopan maissa todettuja hyökkäyksiä homoja vastaan. Erikoisuutena mainitaan: ”Maahanmuuttaja murhaa gay-miehen ja kietoo käärmeennahan hänen kaulaansa. Tätä voidaan pitää moni-kultturismin riemuvoittona”.
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/24159,

03. Hamasin poliittisen toimiston jäsen Gazassa Fathi Hammad varoitti perjantaina: ”Jos Israel ei poista Gazan saartoaan viikon sisällä, palestiinalaiset kaikkialla maailmassa tulevat räjähtämään vihollistensa kasvoille.”

”He kuvittelevat, että me olemme järkiperäisiä ihmisiä. Well, emme ole sitä” Hammad sanoi ”March of the Return” yhteydessä Al-Aqsa TV:n julkaisemassa puheessaan perjantaina MEMRI:n kääntämänä.

Hammad uhkasi, että ”maailman 7 miljoonaa palestiinalaista ovat lämmenneet asialle ja valmistautuneet hyökkäykseen. Tarpeeksi on jo tehty lämmittelyä-, meidän tulee hyökätä maailman jokaista juutalaista vastaan maaplaneetalla, sekä lahdata ja surmata heidät” hän uhosi.

”Sanomme sionisti-vihollisellemme: Tasan viikko – seuraavaan perjantaihin
saakka. Jos se ei poista saartoa silloin, eikä toteuta sopimuksiaan Hamasin kanssa, meillä on useita metodeja ja keinoja liiveissämme, ja ne vain odottavat vihreää merkkivaloa räjähtääkseen voimalisesti vihollisen silmille”, Allahin tahdon mukaan.

Hammad totesi edelleen, että 70-vuoden ajan Israel on pyrkinyt vaihtamaan heidän geeninsä, mutta ilman tulosta. ”Geenimme eivät ole vaihtuneet; päin vastoin olemme edistynet entistä enemmän, ne ovat valmiit räjähtämään, ja se tulee olemaan maailmanlaajuinen”, Hammad ennusti. https://www.wnd.com/2019/07/israel-warned-lift-siege-or-well-kill-every-jew-on-earth/,

04. Terrorijärjestö Hamasin johto Gazassa pyrki maanantaina irrottautumaan sen korkean virkailijan Fathi Hammadin puheessaan perjantaina antamista kommenteista todeten: ”Hamas ei ole vastoin maailman juutalaisuutta, eikä myöskään juutalaista uskontoa vastaan.”

Hammadin esittämät teesit herättivät kiivasta kritiikkiä palestiinalaisten keskuudessa sekä territorioissa että ulkomailla, minkä johdosta Hamas katsoi välttämättömäksi selventää järjestön kantaa.

Ahmed Yosef, jolla on läheiset suhteet Hamasin poliittisen johtajan Ismail Haniyhen kanssa, julkisesti tuomitsi Hammadin kommentit. ”Veitsien ja pommi-vöiden kieli ei sovi valtiomiehelle. Ja puheet juutalaisten surmaamisesta tällaisin termein ovat vastoin uskontoa ja moraalia”.

YK:n lähettiläs Lähi-Itään Nickolay Mladenov tuomitsi puheen Twitter-sivullaan: ”Vaaralinen, vastuuton ja kiihottava lausunto. Kaikkien tulee selvästi tuomita se. Ei ole mitään mieltä tuollaisissa lausunnoissa. Ever! UN. Never again”. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5550806,00.html,

05. PLO:n pääsihteeri, entinen PA/PLO:n rauhanneuvottelija Saeb Erekat tuomitsi maanantaina Fathi Hammadin vetoomukset surmata juutalaisia maailmalla.

”Palestiinan asian arvot sisältävät rakkauden vapauteen, oikeuteen ja tasa-arvoon. Hamas-johtajan mr. Fathi Hammadin vastuuttomat lausunnot juutalaisista eivät edusta yhtään niistä. Uskontoa ei saa käyttää poliittisiin tarkoituksiin” Erekat julisti.

”Nähdessäni lausunnon, oli vaikea suhtautua siihen. Minun täytyi sitten mennä Tweet-sivulleni, arabiaksi ja englanniksi, kutsuen sitä vastuuttomaksi.” Hän kertoi ToI:n haastattelijalle tunteneensa halua antaa ylen.

Erekat on aina osoittanut kunnioitusta juutalaisuutta kohtaan, kutsuen sitä ”yhdeksi Jumalan suurista uskonnoista”.
https://www.timesofisrael.com/erekat-slams-senior-hamas-officials-repugnant-remarks-about-killing-jews/.

06. Dave Hodges selvittää neljässä artikkeleissaan, joita hän on julkistanut viime viikon aikana, tärkeimmän syyn, miksi Kiina haluaa miehittää Amerikan sadoilla miljoonilla kiinalaisilla kolonialisteilla.

Hodges esittelee niissä Kiinan sotasuunnitelmia, joita ollaan toteuttamassa Yhdysvaltoja vastaan. Suuri osa informaatiosta on saatu Kiinan maailmalle vuotaneista dokumenteista, joihin sisältyvät Kiinan puolustusministerin kommentit Kiinan puolueen keskuskomitealle.

Tutkimustensa aikana Hodges kertoo havainneensa, että YK on siirtänyt taloudellisen sekä sosiaali-kulttuuri-opetusohjelmansa Kiinalle, ja lisäksi YK neuvottelee kiinalaisten kanssa ihmisoikeus-käsitteen uudelleen muokkaamista yksityisen vapauden suojaamisesta taloudellisen osallisuus-oikeuden ansaitsemiseen.(pedon ja sosiaalisen luottojärjestelmän merkki)

”Globaalisesti katsottuna USA täytyy tuhota, koska se on pahin este saatanallisesti inspiroidun NWO:n toteuttamiseksi. Toiseksi amerikkalaiset täytyy myös tuhota heidän taipumuksensa vuoksi uskoa yksilön vapauteen, ja heidän antautumiseensa puolustaa oikeuksiaan 300 miljoonalla aseella, joiden uskotaan olevan yksityisten käsissä”.

”Sekä Kiina että YK ovat ottaneet Amerikan ja amerikkalaiset täydellisen tuhoamisen kohteiksi”, Hodges kirjoittaa. Hän myös kirjoittaa, että yleinen usko USA:n vararikkotilasta ei pidä paikkaansa, sillä 400 amerikkalaisella on enemmän varoja kuin puolella kaikista amerikkalaisista.

Energiatutkimuksen instituutti, teollinen ryhmä, toteaa, että heidän laskelmiensa mukaan hallitus totea, että ”sen varallisuus on arvoltaan 128 triljoonaa USD, lähes 8 kertaa kansallinen velka. Näillä voidaan käydä kauppaa. Laajat luonnonvarat on luvattu kiinalaisille, ja he aloittavat omistus-oikeutensa toteuttamisen sen jälkeen, kun he ovat suorittaneet amerikkalaisten kansanmurhan”, kuten Wei Fenge kertoo julkisuuteen vuotaneessa dokumentissaan.
https://thecommonsenseshow.com/agenda-21-conspiracy-economics/number-one-reason-china-wants-occupy-america-hundreds-millions-colonists,

07. UUTISIA LYHYESTI

- Arkeologit löysivät neoliittisen ajan asutuksen, joka laajuudeltaan on yksi suurimmista maailmassa. Se löydettiin infrastruktuuritöiden yhteydessä lähellä Jerusalemia, Motsa risteyksen rakennustöiden yhteydessä http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266038,
- Rekan ja henkilöauton yhteen törmäyksessä saivat surmansa 28-vuotias Sophie Rostaksi ja hänen 2-kuukauden ikäinen poikansa Itai. Perheen isä taistelee hengestään Petah Tikvan Rabin lääkintäkeskuksessa.

Rekan kuljettaja on pidätetty, hän ei ollut huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alainen onnettomuuden sattuessa tiellä 7 lähellä Gederaa torstaina.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266037,
- Entinen Israelin pääministeri Yehud Barak tunnustaa, että hän tapasi lapsi-trafiikista syytetyn ja pidätetyn, New Yorkista kotoisin olevan rahoittajan Jeffrey Epsteinin useita kertoja, mutta ei tavannut lapsia, joita Epsteinin uskotaan käyttäneen hyväkseen lukuisissa asunnoissaan ja Karibianmerellä sijaitsevalla luxussaarellaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266040,
- Terrorijärjestö Hizbullah siirsi osan joukoistaan Syyrian puolelle Libanonin rajaa, kertoo Asharq Al-Awsat. Raportin mukaan joukoilla on mukanaan raskasta aseistusta, ja että sillä on useita tukikohtia rajan pinnassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266032,
- Rauha Lähi-Idässä on mahdoton, ennen kuin Iran ja muslimiveljeskunta on tuhottu, sanoo Ken Abramowitz, tunnettu aktiviti ja philantropisti. Hän määrittelee 10 haastetta Israelille, sen osallistuessa demokratioiden ja diktatuurien välisiin taisteluihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266033,
- USA:n ulkoministeri Mike Pompeo toteaa USA:n asettamien Iranin vastaisten sanktioitten vaikuttavan vaistoin kielteisiä raportteja. Pompeo kutsuu tilannetta rohkaisevaksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266024
- EU:n ulkoministeri vähättelee Iranin suorittamia Uraanin rikastamisen määrän ja rikastusasteen ylityksiä merkityksettömiksi. USA ja Iran tunnustelevat maapohjaa keskustelujen aloittamiseksi.
https://www.debka.com/,
- USA ja Gulfmaiden turvallisuuslähteet raportoivat UAE:n omistaman MT RIAH öljytankkerin katoamisesta. Tankkeri katosi tutkan ja radioyhteyden ulkopuolelle viikonvaihteen aikana. Jotkut sanovat aluksen kärsineen mekaanisia ongelmia, ja IRGC komensi aluksen Iranin aluevesille ja sulkemaan radioyhteydet ulos. Viimeksi se nähtiin Qeshm saaren lähellä. https://www.debka.com/mivzak/missing-uae-tanker-suspected-taken-to-iranian-port/,
- Presidentti Trump taistelee neljää demokraatista alahuoneen jäsentä vastaan sanoen heidän – muiden radikaalien demokraattien ohella – olevan Israelia ja Yhdysvaltoja vihaavia antisemitistejä, ja anti-amerikkalaisia kommunisteja. He kiistävät myös Pelosin oikeuden toimia kongressin alahuoneen puheenjohtajana.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265994,
- Venäjä on toimittanut Turkille ainakin kaksi lastillista S-400 ilmatorjunta patteristoja huoltorekkoineen. Erdogan sanoo niiden olevan täysin käyttökunnossa huhtikuussa 2020, jos Allah niin haluaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266027,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 21 -31; Tiberias 23 -37; Suolameri 29 -38; Eilat 29 -41 +c-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, rajusti lämpenevää.

Sunday, July 14, 2019

SUNNUNTAI 14.07.2019

SUNNUNTAI 14.07.2019
01. IDF esitti anteeksipyynnön tulittaessaan erehdyksessä Hamasin operaattoria, mutta Hamas torjuu anteeksipyynnön todeten, että häneen kuolemansa kostetaan joka tapauksessa. IDF puolustautui sanoen, että se oli erehtynyt turva-aidan varteen menneen miehen henkilöllisyydestä, joka Hamasin selityksen mukaan yritti estää mielenosoittajia lähestymästä aitaa.

Koska Hamasin aktivisti oli aseistettu, sotilaat luulivat häntä terroristiksi.
IDF aloitti tutkimukset tapauksen johdosta.

Gazasta ammuttiin kaksi rakettia Israelin puolelle Eshkolin alueneuvoston alueelle, mutta ne eivät aiheuttaneet vahinkoa.

IDF vahvisti ohjustorjunta-kapasiteettiaan tuoden alueelle perjantaina useita Iron Dome IT-patteristoja vastauksena Hamasin uhkaukseen.

Perjantain viikoittaisiin mielenosoituksiin osallistui yli 6 000 mielenosoittajaa ”Paluumarssin” yhteydessä Gazan turva-aidalla.
Mielenosoittajat heittivät kiviä ja räjähdyspanoksia sotilaita kohti. He myös kuvasivat IDF:n jeeppiin heittämänsä Molotovin koktailin seuraukset.

Hamasin ja IDF:n välille Egyptin välittämä tulitauko oli tullut voimaan vähän aiemmin. Ennen sopimusta Gazasta ammutut ilmapallo-terroristit sytyttivät yli sata tulipaloa Israelin puolelle. Niiden määrä on kuitenkin pienentynyt 2019 alku-kuukausina verrattaessa samaan aikaan 2018.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5548930,00.html,

02. Knessetin ulko- ja puolustuskomitean jäsenet saapuivat lähelle Gazan turva-aitaa tilaisuuteen, jossa paikallisille aluejohtajilla ja liikemiehillä oli tilaisuus kertoa omista kokemuksistaan elämästä jatkuvan uhan alaisina.

Paikalliset liikemiehet ja yhteisöjohtajat painottivat ongelmiaan, jotka ovat sekä taloudellisia että tunnepitoisia ilmaisuja, joita hallitus ei noteeraa.

Paikallinen ravintolanomistaja Nir Shochat kertoi komitean jäsenille. ”Me perustimme liiketoimemme, mutta nyt me tunnemme tulleemme petetyiksi, koska meille luvattiin talousapua, emmekä pysty maksamaan laskujamme. Olemme menettäneet motivaatiomme, sillä Israel on hylännyt meidät”.

Ashkelon Beach alueneuvoston johtaja Itamar Revivo kertoi komission jäsenille, etteivät hallituksen ministerit vastaa hänen puhelinsoittoihinsa. ”Minun 12-vutias tyttäreni kärsii PTSD kompleksista. Hän saa itkukohtauksia jokaisena yönä ilman näkyvää syytä”.

Toisen kaupungin pormestari sanoi, että hänen yhteisönsä perheet ovat huolestuneet tulleensa leimatuiksi, eivätkä edes yritä saada apua ongelmiinsa.

Sderotin pormestari Alon Davidi kertoi puolustusministeriön ja kotirintaman mukana olleille johtajille: ”Teillä ei ole suunnitelmaa antaa suojatiloja ja turvaa kaupunkini kasvavalle väestölle”. Hän ehdotti vuoden 2014 ”Protective Edge” tapaista kampanjaa menetetyn pelottelukyvyn palauttamiseksi rajalle.

”Lyhyet taistelukosketukset eivät tuota tulosta. Rakennan asuntoja tänne muuttaville ihmisille, mutta hallitus ei suojele meitä”.

Shaar HaNegev pormestari Ofir Libstein sanoi: Me olemme etulinja ja pyrimme laajentumaan ja kasvamaan, mutta elämme vaikeaa aikaa.”

Likudin jäsen Gideon Saar vaati vastauksia asukkaitten tarpeisiin: ”Hamas voimistuu jokaisen taistelun jälkeen. Komitean tulee käsitellä kysymystä seuraavan yhteenoton valmisteluista.”
Asukkaita ärsytti se, ettei pääministeri ollut itse saapunut paikalle.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5548299,00.html,

03. USA:n presidentti Donald Trump keskusteli puhelimessa pääministeri Benyamin Netanyahun kanssa keskiviikkona, kertoi Valkoinen Talo. Keskustelun pääaiheena oli Iran. Trump uhkasi keskiviikkona lisätä Iranin vastaisia sanktioita rajoittaakseen sen ydinaktiivisuutta,

Raporttien mukaan Iran ylitti uraanin rikastamisessa 4.5 %:n rajan viime viikolla ja aikoo jatkaa siitä edelleen 20 %:n tasoon. Rikastustoiminta siitä 90 %:n tasoon, jota ydinpommi vaatii, tapahtuu paljon nopeammin.

Valkoisen Talon tiedottaja Judd Deere sanoi torstaina kahden johtajan keskustelleen yhteistoiminnasta USA:n ja Israelin välillä kansallisissa turvallisuusintresseissä, mukaan lukien Iranin kierot toimet alueella. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5548465,00.html,

04. Palestiinan Auktoriteetti (PA) kutsui USA:n torstaina esittämiä syytteitä terroristeille maksettujen ”stipendien” lisäämisestä 11 prosentilla täysin vääriksi ja tekopyhiksi.

PA:n johto, joka painii suurissa talousvaikeuksissa, kiisti USA:n syytökset torstaina Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsiville terroristeille tai heidän perheilleen maksettujen palkkojen nostamisesta todeten, että pääeste rauhasta Israelin kanssa on Palestiinan maan miehittäminen.

”PA lisäsi ”pay to murderers” (maksu murhaajille) 11 % samaan aikaan kun he laskevat hallituksen työntekijöitten ja poliisin palkkoja” Greenblatt Tweettasi sivullaan keskiviikkona. ”Enemmän vahinkoa palestiinalaisille ja rauhalle”.

PA:n talousministeriö tyrmäsi syytökset täysin väärinä ja tekopyhinä lisäten, että – kuten jokainen tietää – ”Israelin laittomat kolonialistiset setlementit, joita USA:n veronmaksajat rahoittavat, ovat suurin este rauhalle”.

PA:n taloustilasto ei osoita lisäystä osiossa ”avustus vangeille ja pidätetyille”. Kuukausimenot olivat 42 miljoonaa NIS joulukuussa 2018, vähennystä 38.4 miljoonasta NIS huhtikuusta 2019.

Menot nousivat maaliskuussa 2019 75 miljoonaan NIS, jonka ministeriön tiedottaja sanoi koostuvan eri maksuista ja bonuksista muslimien pyhän kuukauden Ramadan aikana.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5548475,00.html,

05. Koulun uudistustöihin Ashdodissa osallistunut palestiinalaisen arabin uskotaan viekoitelleen 13-vuotiaan juutalaistytön yhteen asunnoista, joiden korjauksiin hän osallistui, ja raiskanneen hänet siellä.

Epäilty arabi, jonka oletetaan olevan iältään kolmekymppinen, asui silloin Ashdodissa, jossa koulu hänet palkkasi suorittamaan rakennuksen korjauksia.

Ashkelonin piirioikeus päätti jatkaa hänen pidättämistään keskiviikkoaamuun, ja antoi luvan asian julkistamiseen ilman syytettyä tai uhria koskevien yksityis-kohtien paljastamista. Syytteen teki poliisi maaliskuun lopulla.

Syytetty pakeni Ashdodista peläten asian tulemista julki, mutta poliisi etsi häntä PA:n valvomilta alueilta ja lopulta pidätti hänet.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5547455,00.html,

06. Uusi Oikeisto puolueen johtajakaksikon Naftali Bennett ja Ayelet Shaked tulevaisuus on edelleen epäselvä, mutta aikaraja ehdokkaille syyskuun 17. päivän vaaleihin lähenee armotta.

Pääministeri Netanyahu lähetti Bennettille viestin kehottaen häntä pidättymään ehdokkuudestaan ensi vaaleissa, sillä hän haluaa nimittää Bennettin Israelin YK:n lähettilääksi, kuten Knessetin lähde kertoo.

Bennettin toimisto vastasi tähän: ”Uusi oikeisto tuo Naftali Bennettin johdolla viestin totuudesta, moraalista ja liberaalista oikeistosta sekä Israelin juutalaisuudesta ilman pakotusta. Me menemme vaaleihin kaikin voimin osoittaaksemme olevamme vahva ja voimallinen tekijä seuraavassa hallituksessa. Mikä tahansa muu tarjous ei ole ajankohtainen.”

Ayelet Shaked ei jäänyt odottamaan tarjouksia, vaan esitti Oikeistopuolueiden Unionille (URP) vaatimuksensa puolueen johtajasta ja varauksen 50 % puolueen listan vaaliehdokkaista hänen omista seuraajistaan.

Sunnuntaina käydyissä neuvotteluissa Shaked suostui pudottamaan yhden vaatimuksistaan, kuten lähde kertoo.
”Tarjoan URP:n jäsenille oppitunnin, miten työ tehdään, eikä pitää neuvotteluja vain median nähtäviksi”.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Netanyahu-to-Bennett-Dont-run-in-elections-will-be-offered-Amb-to-UN-595594,

07. Debkafile käsittelee artikkelissaan Irania, Syyriaa ja Hizbullahia.
Hizbullahin pääsihteeri Hassa Nasrallah vastasi Bibin äskeiseen varoitukseen, että IAF:n F-35 stealf hävittäjäkoneet ulottuvat kaikkialle Lähi-Idässä.

Hassan Nasrallah sanoi perjantaina 11.07. videoidussa puheessaan, että sen täsmäohjusten kantomatka ulottuu etelässä Israelin eteläkärkeen Eilatiin.
Raportissa vihjataan, että Nasrallah halusi tällä varoittaa sekä Israelia että Saudi Arabiaa alueista, jotka ovat sen ohjusten kantomatkan sisällä.

Nasrallah antoi vihjeen uhkasta Saudi Arabian siteistä USA:n tiedustelun tietoihin, joista DF raportoi, että Jemenin Houthi-kapinalliset ovat tulleet entistä haluttomammiksi Iranin toimittamien ohjusten ampumiseen saudien kaupunkeihin.
Hizbullah-johtajan varoitus voidaan ymmärtää siten, että hän oli valmis ottamaan vastuulleen Iranin johtaman Saudi Arabian vastaisen kampanjan Jemenistä tukikohtiinsa Syyriassa ja Irakissa.

Tämä muutos tulisi puremaan syvälle USA/Israel strategiaan länsiarabien ja Israelin puolustuslinjaan Iranin vastaisessa taistelussa, DF arvioi.
Kummatkin näistä osoittautuisivat voimattomaksi suojelemaan liittolaisiaan.

DF toteaa, että sekä Nasrallah että Bibi ovat kokeneita strategisteja, jotka antaessaan varoituksiaan, ovat tietoisia voimiensa rajoituksista, eivätkä halua kiristää vyötä vaarallisen tiukalle.

Nasrallah esitti puheessaan kartan Israelista, jossa näytetään hänen täsmäohjustensa ulottuvuus, mukaan lukien Ben Gurion lentokenttä, ja voima-asemat Välimeren rannikolla, ja miten ne tulisivat saattamaan Israelin tuhon partaalle. Tämän katsotaan tarkoittavan, että Israel voi vapaasti iskeä iranilaisiin ja Hizbullahin kohteisiin Syyriassa, mutta ettei Nasrallah eivätkä iranilaiset päätä Syyrian lopullisesta kohtalosta, eivät myöskään Bibin pommit.

Venäläiset ovat ääntä pitämättä 2 kuukauden ajan, kuten DF tiedustelu kertoo, rajoittaneet Iranin ja Hizbullahin operaatioiden rajoja Syyriassa. He karkottivat heidät Syyrian/Israelin raja-alueilta ja Qalamoun vuorilta Libanonin rajalla jättäen vain kapean käytävän Damaskos-Beirut valtatielle ja Zabadanin etuvartioasemalle.

Syyrian taistelujen ollessa hiipumassa Nasrallah katsoi oikeaksi vetää 2/3 joukoistaan pois Syyriasta takaisin Libanoniin.
Taistelujen ollessa huipussaan ja Assadin taistelevan hengestään, Hizbullahilla oli enimmillään 10 000 sotilasta Syyriassa.

Nasrallah varoo kritisoimasta Venäjää, kuten Israel Yhdysvaltoja, kummankin osapuolen pyrkiessä huomioimaan päätukijansa kansalliset intressit.
Venäjä karkotti iranilaiset lentotukikohdistaan, mutta antoi niille luvan palata suureen T-4 lentotukikohtaan, eikä Iran viivytellyt lähettäessään sinne suurten Segheh-2 stealth drone laivueensa, mutta IAF kävi tuhoamassa ne 01.07.

Hizbullah - eikä IDF- ole reklamoinut tätä iskua, mutta Nasrallahin epäselvä lausunto vihjaa, että sillä voi olla ilmatorjuntaohjuksia.
https://www.debka.com/netanyahu-warns-iran-nasrallah-saudi-arabia-iran-redeploys-big-saegheh-2-drones-at-t-4/,

08. Libanoniin sotaa pakoon mennet arabit alkavat hiljalleen palata koti-kunnilleen, vaikka monet heistä tuskin tuntevat taistelujen runtelemia alueita omikseen. Tuhansia on paennut ulkomaille, ja vain 10 000 ihmistä - kymmenesosa ennen sotaa asuneista, on palannut kotiseudulleen.

Qusayrin alue 10 km Libanonin rajalta on turvallisuusaluetta, jonne vain erityisluvan saaneet voivat mennä. Assadin hallitus haluaa antaa kuvan muutoksesta, ja sunnuntaina armeija ohjasi 1000 ihmistä kaupunkiin.
Kaupunki kuuluu alueeseen, jossa Hizbullahin vaikutus tuntuu selvemmin.

Monet kaupunkiin tulleet olivat enemmän uteliaita nähdäkseen omin silmin, voiko sinne palata pysyvästi. Jokunen kauppa oli auki, ja ihmiset juhlivat joka tapauksessa paluutaan kotikaupunkiinsa. 6.2 miljoonaa ihmistä on edelleen Syyrian sisäisessä pakolaisuudessa, mitä Assad pyrkii poistamaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5545391,00.html,

09. Libanonissa Hadatin kristittyjä kielletään myymästä tai vuokraamasta kiinteistöjään muslimeille. Ostaja/vuokraaja ehdokkaita tutkitaan, eikä muslimeille myydä eikä vuokrata mistään hinnasta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5537606,00.html,

10. Abbasin neuvonantaja uskontoa koskevissa kysymyksissä, Mahmoud al-Habbash ylistää entistä Jerusalemin muhtia Haj Amin al-Husseinia, joka avoimesti jumaloi Hitleriä ja natseja ja Hitlerien avustamana suunnitteli keskitysleirejä Israeliin, kun natsiarmeija miehittäisi Israelin alueet.

Amin al-Husseinin pyynnöstä 5 000 juutalaisten lasta, jotka oli tarkoitus vapauttaa, lähetettiin kaasukammioihin. Siinä on PA/PLO:n idoli. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265928,

11. Leviathan luonnonkaasun porauslautan uusi taso on matkalla Israelin vesille. Se rakennettiin Texasissa viimeisen 26 kuukauden aikana. Se ylittää Atlantin valtameren ja saapuu Israeliin kesän lopulla.

Alusta on 102 m pitkä ja 80 m leveä, painoa on 38 000 tonnia, se asennetaan 10 km:n päähän rannikosta. Sen alapää ulottuu 86 metriä ja korkeutta sillä on 47 metriä. Korkeimmillaan sen huippu ulottuu 130 metriä meren pinnasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265933,

12. Uudet hallituksen ministerit laukovat suustaan kaikenlaista, mitä ei ole harkittu loppuun asti. Opetusministeri rabbi Rafi Peretz totesi, että homojen käännytys-terapia toimii, mistä hänellä on omakohtaisia kokemuksia. Siitäkös se riemu alkoi, kaikenlaiset kuppikunnat hyökkäävät rabbipolon kimppuun.

Ilmeisesti suurin osa kansasta katsoo, etteivät LGBT kansalaiset tarvitse terapiaa, ovat ihan OK sillään, vaikka Tora sen kieltääkin kauhistuksena. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265930.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265914,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -30; Tiberias 23 -37; Suolameri 26 -38; Eilat 24 -39 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna; lämpötila nousee hieman.