Thursday, July 11, 2019

TORSTAI 11.07.2019

TORSTAI 11.07.2019
01. Tämän vanhan savimaljan harsiminen käyttökuntoon edes siihen asti, kunnes Messias tulee ja asettaa kaiken kohdalleen, näyttää pahasti sotkevan normaalirutiinia, mikä tarkoittaa sitä, että artikkeli on myöhässä myös tänään.

02. Arviot Israelin syyskuun vaaleista näyttävät nekin sotkevan aiemmat kuviot, kuten ynet.news julkaisemassa Yuval Karnin kirjoittamassa artikkelissa todetaan.

”Syyskuun vaalit ovat vastoin odotuksia epäselvät”, kirjoittaa Yuval Karni.

”Netanyahun poliittisen tulevaisuuden ollessa vaakalaudalla piittaamattomat Likudin äänestäjät voivat ironisesti motivoitua kääntymään pääministerin arkkivihollisen Ehud Barakin puoleen, jonka paluu politiikkaan sekoittaa keskusta/vasemmiston” Karni kirjoittaa.

Vaalikampanjan, joka johti syyskuun pikavaaleihin, piti olla Bibin ja hänen Likud-puolueensa heiniä, mutta pari kuukautta ennen äänestystä uuden hallituksen muodostaja ja kokoonpano ovat jokaisen arvailujen varassa.

Parin viikon sisällä puolueitten vaaliehdokkaitten listat täytyy olla valmiit esitettäviksi keskusvaalikomitealle. Odotukset edellisten vaalien ehdokkaat tulisivat toistumaan uusissa vaaleissa, mutta puoluekenttä on kokemassa arvaamattomia muutoksia, mikä voi aiheuttaa uusien ehdokkaitten ja ohjelmien nousemisen kansan tietoisuuteen.

Oikeistosiipi on nyt hajaantunut, eikä vasemmiston kenttä ole sen selvempi.

Naftali Bennett ja Ayelet Shaked eivät onnistuneet läpäisemään edellisten vaalien äänikynnystä ”Uusi Oikeisto” puolueellaan, mutta ovat nyt kokoamassa rivinsä yhdistelemällä useita pieniä oikeistopuolueita, joista useilla yksinään olisi heikot mahdollisuudet edes ylittää äänestyskynnystä.

Kenraalijuntan ja yhden siviilin johtama SiniValkoinen puolue on kokemassa uusien haastajien nousemisen sen äänestäjien alueille.
Voisiko Amir Peretzin johtama Labour olla uhka heille? Tai Ehud Barakin perustama ”Israel Democratic Party” aiheuttaa äänestäjäkatoa?

Gallubit pyrkivät haarukoimaan tilannetta, mutta nekin ovat neuvottomia.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5547326,00.html,

03. SiniValkoinen puolueen yksi johtajista entinen IDF:n komentaja ja ehdokas vaaleissa Gabi Ashkenazi analysoi tilannetta todeten, ettei poliittisen kentän ihmemies Netanyahu (Bibi) tällä kertaa pysty ylittämään hänen tielleen kasaantuneita esteitä, eikä korruptio- ja muista syytteistä heikentynyt Bibi kykene muodostamaan toimintakykyistä hallitusta.

Ashkenazi suosittelee omaa puoluettaan todeten, että se pystyy yhteistyöhön ultraortodoksien kanssa, jotka eivät automaattisesti tue Netanyahua ja Likudia. Bibin viimeinen hallitus oli äärioikeiston ja uskonnollisten muodostama hallituskoaliittio, hän selittää.

Ashkenazi sanoo puolueensa johdon käyvän keskustelua ultraortodoksien kanssa, eivätkä he siten ole välttämättä Bibin käytettävissä.
Hän myös vihjaa, että Likudin ja SiniValkoinen puolueiden ohjelmat yhtyvät 75 % kysymyksistä. Tämä antaa hyvät lähtökohdat yhteistyölle Likudin kanssa – ilman Netanyahua, jos hän joutuu syytettäväksi oikeudessa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5547410,00.html,

04. Israel Beitenu kansanedustaja Oded Forer syyttää SiniValkoinen puoluetta, että se on jo kiinni puolueen lopettamismyynnissä.

Hän haastoi maanantaina SiniValkoinen puolueen kilpailemaan Likudin kanssa ultraortodoksien äänistä.

”SiniValkoinen puoluekansa ahkeroi myydessään haredi-puolueille, ja kilpailua käydään Bibin johtaman Likudin ja Gantzin johtaman puolueen välillä, kumpi antaa eniten Yakov Litzmanin johtamalle UTJ- puolueelle ja Aryeh Derin johtamalle Shas-puolueelle”.

”Ääni Gantzille on siten ääni Litzmanille ja Derille; ääni Israel Beitenulle on ääni normaalille hallitukselle”, Forer tulkitsi tilannetta.

Avigdor Libermanin johtama Israel Beitenu on muotoutumassa uudelleen ”kuninkaan tekijäksi”, kuten monissa edellisissäkin hallituskuvioissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265776,

05. Walla news tekemän mielipidetiedustelun mukaan, joka julkaistiin tänään torstaina, Ayelet Shaked on suosituin ehdokas johtamaan oikeistolaisten pienpuolueiden muodostamaa yhdistelmää ”oikeistosiiven blokkia”.

Tiedustelun mukaan Shaked sai 31 % kannatuksen johtamaan sellaista oikeistolaista koostumusta; Naftali Bennettiä kannatti 16 % vastanneista;
Bezalel Smotrich sai 6 %; 25 % ei kannattanut ketään edellisistä.
Oikeistolaisiksi tunnustautuneitten parissa jako on vielä selvempi:
Ayelet Shaked 36 %, Bennett 21 %, Peretz 6 % ja Smotrich 7 %.
Gallupin mukaan puolueitten kannatus on nyt tämä:
Likud ja SiniValkoinen kumpikin 30 edustajaa; Joint List 11; Israel Beitenu 9; UTJ 8; Shas 7; Labour 6; United Right, New Right ja Mertz kukin 5 edustajaa, Israel Democratic Party 4 edustajaa. Oikeistopuolueiden muodosta blokki voi saada yhteensä jopa 19 edustajaa Knessetiin, kuten ennustetaan.

Right Wing /Haredi-puolue ilman Israel Beitenua saisi vain 55 edustajaa Knessetiin, joten Avigdor Liberman on tarpeen hallitusta muodostettaessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265816,

06. Jos ei voidakaan puhua varsinaisesta vaalikuumeesta - helteestä kylläkin ennustusten uhatessa 34 asteen huippulämpöä tänään, paine syyskuun 17. päivän vaaleista alkaa tuntua puoluejohtajien puheissa, joihin kuuluvat kilpailijan saavutusten väheksyminen kuten myös vaalilupausten antaminen, joissa kilpaillaan siitä, kuka uskaltaa luvata enimmin.

Gantz totesi ”pääministeri Netanyahun keskittyvän FB-sivujensa hoitamiseen sen sijaan, että hän hoitaisi kansansa asioita”.

Gantz väittää Bibin antavan vääriä lupauksia hämätäkseen kansaa sen ongelmien ratkaisemisen sijasta, ratkaisten kriisin toisensa perästä.
”Mutta ei kriisejä ratkota sanoilla vaan teoilla. Vielä sitäkin parempi on, ettei muodosteta kriisejä ollenkaan.”

Gantz moitti myös runsaitten pienpuolueitten muodostamisesta, mikä vaikeuttaa suuria puolueita muodostamaan hallitusta maahan. ”Muutamat ihmiset edelleenkin keskittyvät blokkien kertomuksiin, jotka ovat vääriä ja suuresti virheellisiä. Pienpuolueet ovat niitä, jotka esittävät blogi-satuja pyrkimyksissään kalastella ääniä kansan edun asemesta.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265799,

07. Pääministeri Netanyahu osallistui Samarian alueneuvoston 40-vuotisjuliin keskiviikkona Samariassa, pitämässään puheessa jossa hän totesi näin:

”Tämä on sitoumus – ei aikaan sidottu – ettei yhtään yhteisöä tuhota Israelin maassa minkään poliittisen suunnitelman yhteydessä, ei juutalaisten eikä arabien. Tosiasiassa nuo vuorenhuiput avustavat meitä puolustaman koko Israelin maata ja varmistamaan turvallisuuden ja tasapainon alueella”.

Bibi jatkoi todeten, että ”ilman Samariaa jokainen paikka olisi selvässä ja ainaisessa vaarassa”.
”Nämä ovat perusperiaatteita, tämä maa on meidän kotimaamme. Me jatkamme sen kehittämistä ja rakentamista. En salli missään poliittisessa suunnitelmassa karkotettavan yhtään yhteisöä tai asukasta. IDF jatkaa koko Länsirannan ja Jordanin laakson valvontaa. Työskentelen noitten periaatteiden tunnustamiseksi kansainvälisesti.”

Bibi kuitenkin pidättyi edellisissä vaalilupauksissa lupaamastaan Israelin itse-määräämisoikeuden ulottamisesta Juudeaan ja Samariaan.
Keskiviikon tilaisuuteen osallistui n. 6 000 ihmistä, mukaan lukien hallituksen ministereitä ja Knessetin jäseniä myös oppositiosta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265795,

Tässä Bibin puheessa hämmästyttää se, miten hän suhtautuu arabien laittomaan rakentamiseen Juudean ja Samarian C-alueilla, joissa on n. 25 000 laitottomasti rakennettua arabitaloa, useat niistä EU:n varoilla ja tuella? Tästä on huippuesimerkki Khan Al-Ahmarin beduiinikylä Jerusalemin ja Maale Adumimin välissä, joka tehokkaasti estää näiden yhdistämisen. Bibi on useaan kertaan luvannut sen purkamista, mutta perääntynyt siitä.

Onkohan Netanyahu nähnyt NWO:n valon, vai mistä lienee kysymys?

08. Gazan kaistaa hallitseva terrorijärjestö Hamas järjesti yllättävän massiivisen harjoituksen simuloiden IDF:n eliittijoukkojen marraskuussa 2018 suorittamaa pahasti epäonnistunutta ratsiaa Gazan kaistalle, jossa sai surmansa joukon johtaja everstiluutnantti ja sen jäseniä haavoittui.

Hamasin ja Israelin välillä on Egyptin välityksellä neuvoteltu tulitauko, minkä johdosta jännittynyt tilanne osapuolten välillä on hieman laantunut.

Artikkelissa todetaan, että ”keskellä jännittynyttä tilannetta Israelin ja Hamasin välillä Hamas järjesti hyvin epätavallisen ”armeijansa” harjoitukset tiistai-iltana simuloiden IDF:n ratsiaa Gazaan”.

”Aseistautuneita armeijan henkilöitä tuli kaduille, ja myös lähelle Israelin rakentamaa turva-aitaa ennen kuin Hamasin sisäministeri ilmoitti sen liittyvän sotilasharjoituksiin.”

”Kaikki Gazan turvallisuusjärjestöt olivat äkillisessä hälytystilassa, yleisen reservin mobilisoiminen turvallisuusjärjestöihin, tiesulut, sekä kaikkien Hamasin rajan ylityspaikkojen ja satamien sulkeminen, mitkä olivat osa massiivista harjoitusta.”

”Harjoituksiin osallistuivat poliisit, tiedusteluyksiköt ja Izz ad-Di al-Qassam, Hamasin sotilaallinen siiven pataljoonat. Harjoitusten tarkoituksena oli hätä-tilaharjoitus simuloiden äkillistä turvallisuusuhkaa”, totesi sisäministeriön tiedottaja Iyad al-Bozm.
https://www.timesofisrael.com/hamas-conducts-massive-surprise-drill-simulating-idf-incursion-into-gaza/,

09. Pääministeri Netanyahu sanoo Israelin valmistautuvan yllätystilanteen varalle Gazasta, mutta uskoo tulitauon ja rauhantilan säilyvän.

Bibi vakuuttaa, ettei kysymys ole vaalipropagandasta, vaan siitä, että hän haluaa Gazan rajan pinnassa olevien juutalaisyhteisöjen tuntevan olonsa turvallisiksi.

Bibi myös vakuuttaa, ettei hän arkaile tehdä kaiken, mitä tilanne vaatii. Hän vakuuttaa ”mahdollisen kampanjan olevan sekä yllättävän että laajan”. https://www.timesofisrael.com/pm-says-preparing-for-possible-surprising-gaza-offensive-but-prefers-calm/,

10. Israel lisää työlupien määrää Gazasta Israeliin, koska epävirallinen tulitauko näyttää pitävän. Työlupia on lisätty nykyisestä 3000 viiteen tuhanteen ja ikärajan alentuneen 30:stä 25:en.

Tämän vahvistaa Gazan Kauppakamarin johtaja Maher Tabaa, kertoen siitä myös Al-Quds Al-Arabi päivälehdelle viime viikonloppuna. https://www.timesofisrael.com/israel-said-to-quietly-increase-gaza-work-permits-as-part-of-unofficial-truce/.

11. Hamas valittaa IDF:n sotilaan ampuneen yhden sen upseereista, joka pyrki estämään kahta gazalaista nuorta ylittämästä turva-aitaa. https://www.timesofisrael.com/palestinians-say-idf-shoots-injures-hamas-operative-on-gaza-border/,

12. Englantilaiset miehittivät tankkialuksen Gibraltarilla, sen ollessa kuljettamassa raakaöljyä Iranista Syyriaan vastoin Iranille asetettuja sanktioita.

Iran uhkasi vastata siihen samalla mitalla, ja viisi Irani pientä sotilasalusta yrittivät miehittää brittitankkeri Hormuzan salmella. Aluksista kehotettiin tankkeria muuttamaan suuntaansa ja pysähtymään Iranin merialueella.

USA:n lentokone kuvasi tilanteen, kertoi CNN.
Englannin Kuninkaallisen laivaston fregatti HMS Montros turvasi tankkeria ja se karkotti iranilaiset alukset, jotka luovuttivat suosiolla. https://www.jpost.com/Breaking-News/Iranian-armed-boats-try-to-seize-British-tanker-595288,

Iranin itsemurhataktiikkaa on vaikea ymmärtää, ellei tunne sen uskonnollista kaiken kattavaa otetta ihmisiin.

Shock Letter.com toimittaja John Little kertoo 80-luvulla julkaistusta artikkelista, jossa Ranskassa vielä silloin maanpaossa asuva Iranin tuleva diktaattori ja ylin kaitsija Ruholla Khomeini totesi:

”Me iranilaiset emme palvo Irania, me palvomme Allahia. Jos Allah haluaa, että Iran palaa islamin levittämiseksi maailmaan, Iran saa palaa.
Iran palakoon, että Allahin tahto tapahtuu.”

Iranin ylin kaitsija Ali Khameney sanoo nähneensä näyssä 12. imaamin, mahdin, jonka tuloa he kiihkeästi odottavat.
http://www.omegashock.com/2019/06/23/iran-is-completely-insane-the-details-confirm-it/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 20 -34; Tiberias 24 -40; Suolameri 27 -41; Eilat 27 -43 +C-astetta; aurinkoista, ei muutoksia lämpötiloissa.

PA/PLO jatkaa hyökkäyksiään tuulimyllyjä vastaan väittäen historian tosiasioita kuvitelluiksi, eikä Pyhiinvaeltajien tietä”, jonka arkeologit ovat avanneet, ole koskaan ollutkaan, koska ”ei ollut Temppeliäkään”. https://www.jpost.com/Opinion/You-cant-Judaize-Jerusalem-595272, *

Israelilainen yhtiö näyttää todella keksineen pyörän uudelleen. He kehittivät autonrenkaita, jotka toimivat sekä moottorina, jousina, vetoakselina, sensoreina, jarruina, lämpöjärjestelminä että sähköä tuottavina renkaina, luoden matalan perustan. Katsokaa vaikka kuvista.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israeli-firm-truly-reinvents-the-wheel-to-power-electric-vehicle-future-595083,
Tuesday, July 09, 2019

TIISTAI 09.07.2019

TIISTAI 09.07.2019
01. Israelin entinen pääministeri ja puolustusministeri, maan runsaimmilla ansiomitaleilla palkittu Ehud Barak yrittää päästä mukaan Israelin poliittiseen peliin usean vuoden poissaolon jälkeen.

Hän perusti uuden puolueen nimeltä ”Israel Democratic Party”, varsin kömpelö nimi puolueelle, kuten monet ovat moittineet.

Olisi luullut, että Barak olisi tietoinen Israelin politiikan armottomuudesta käsitellessään tärkeimpien vaaliehdokkaitten kelpoisuutta, eikä Ehud Barak näytä jäävän siitä millään muotoa osattomaksi.

Nykyinen pääministeri Benyamin Netanyahu latasi Tweet sivullaan sunnuntai-aamuna varsin näyttävän salvon kilpailijaansa Ehud Barakia kohti.
Bibin sivuunsa lainaamassa hepreankielisessä kuvaruutuotteessa raportoidaan biljonääri Jeffrey Epsteinin pidätyksestä, ja hänen siteistään Ehud Barakiin.

”Ja kuten arvata saattaa”, kirjoittaa Bibi, ”Israelin media on hiljaa”.
Barak oli Israelin pääministerinä 1999 -2001.

”Epäluotettavana” pidetty News1 raportoi, että yksi Epsteinin pääasiakkaista on Wexner Säätiön perustaja, joka myönsi Barakille 2.3 miljoonaa 2004 -2006 välisenä aikana, ja että Epstein oli ollut Wexner säätiön hallituksen jäsen sen ojentaessa hänelle 1 miljoona USD vuonna 2004.

Sen jälkeen Netanyahu sanoo sunnuntain Tweetissään Likudin toistuvasti väittäneen Barakin osallistuneen Epsteinin isännöimiin kutsuihin 2016.

Barak vastasi Bibin Tweetiin sunnuntaina viitaten Bibin itsensä kietoutuneen useisiin rikollisiin tapauksiin ja odottavan kuulemista ja korruptiosyytteitä kolmessa tapauksessa.

”Tunnen kipua kuullessani, että tuntemani henkilöt ovat joutuneet vaikeuksiin odottaen rikossyytteitä. Ensin Netanyhu, sitten Epstein”, Barak Tweettasi. ”Toivon molemmissa tapauksissa totuuden paljastuvan”.

103FM radion haastattelussa Barak kielsi osallistuneensa Epsteinin kutsuihin.
”Donald Trump ja Bill Clinton tunsivat myös Epsteinin” todeten, ”ettei hän ollut ainoa henkilö, joka oli ystävällisissä suhteissa tämän pohatan kanssa” lisäten: ”Minut esitteli Epsteinille Israelin entinen presidentti Shimon Peres.

Daily Beast raportoi Ebsteinin pidätyksestä uudelleen avatusta salaisesta sopimuksesta, jolla lopetettiin liittovaltion tutkimukset häntä kohtaan.

Oikeuden raportissa Floridassa v. 2008 tapauksessa, virkailijat kertovat ainakin 40 alaikäisen tytön tuomisesta Epsteinin Palm Beach kartanoon seksuaalista toimintaa varten, naisjärjestäjien etsiessä sopivia paikallisia tyttöjä ja lisäksi ItäEuroopasta ja muista maista.

Jotkut tytöt tuotiin Epsteinin koteihin New Yorkissa, New Mexikossa ja yksityisiin Caribianmeren saariin, kuten oikeudenpäätöskirjat kertovat.
Pidätys suoritettiin liittovaltion vetoomusistuimen toimesta, joka vaati 2000 sivuiset oikeudenpäätösdokumentit vapautettaviksi salailusta.
https://www.timesofisrael.com/epstein-case-oozes-into-israeli-political-mud-as-netanyahu-barak-trade-barbs/,
https://www.thegatewaypundit.com/2019/07/whoa-clinton-library-refuses-to-hand-over-information-on-bill-clintons-ties-to-jeffrey-epstein/,
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-48912797,

02. Israelin armeijan sotilaat löysivät uuden Gazasta Israelin puolelle kaivetun tunnelin asentaessaan maan sisään kehittämiään tunneliestoja eteläosassa maata.

IDF löysi niitä ainakin 15 vuoden 2014 operaation aikana, jonka tarkoituksena oli rakettitulen lopettamisen lisäksi löytää ja tuhota Hamasin kaivamat tunnelit.

Ei ole vielä selvää, onko maanantaina löydetty tunneli äskettäin kaivettu, vaiko jäänne edellisistä tunneleista, joita ei ollut vielä löydetty.
IDf sanoo aloittaneensa tutkimukset asiassa ja ilmoittaa tuloksista myöhemmin.

Eshkolin piirineuvosto on ollut yhteydessä IDF:n kanssa, mutta tunnelista ei ole vaaraa lähiseudun asukkaille.

Maanantaina löydetty hyökkäystunneli rajan ali Israeliin on järjestyksessä 18., jotka IDF on löytänyt ja poistaa käytöstä tai tuhoaa ne.

Maanalaisen teräsesteen asentaminen aloitettiin puolustusministeriön johtamana projektina. Hamas on käyttänyt tunneleita taistelijoittensa soluttamiseksi rajan ali, sekä maanalaisena aseitten ja räjähteiden kätköpaikkana.

Gazassa tunneleista on muodostettu tunneliverkosto, jotka aktivoidaan potentiaalisen sodan aikana hyökkäyksissä vihollista vastaan. Niiden tuloaukot on useimmiten piilotettuina julkisiin rakennuksiin: sairaaloihin, kouluihin, moskeijoihin, puistoihin jne. ja jopa yksityiskoteihin.

65 km:n pituisen tunneliesteen kaivaminen aloitettiin 2016, ja se valmistunee kuluvan vuoden loppuun mennessä. Se on kokonaan Israelin puolella rajaa; 50 metriä rajalinjasta lähimmillään, 300 metriä kauimmillaan.

Sadoittain kaivajia sekä Israelista että ulkomailta osallistuvat projektiin, pitäen yllään luodinkestävää liiviä ja kypärää, sotilaitten valvoessa turvallisuutta. Kaivaukset suoritetaan ns. liukumenetelmällä: kapea pystysuora kaivanto tehdään saksalaisella kaivauskoneella (hydromill).

Kaivanto täytetään teräsbetonilla, johon asennetaan sensorit, esteen toimiessa sekä fyysisenä että havaintoesteenä.

Kaivauksen ohella hydomill löytää aiemmin kaivetut tunnelit. Kaivurin ja tunnelin välinen tila täytetään bentoniitilla (absorbent clay), joka paisuu kostuessaan. Aine estää kaivausta romahtamasta, mutta myös tunnelin päälle pantuna se imeytyy nopeasti pystysuorasti tunneliin estäen sen käytön.

Gazan turvallisuusjärjestelyt tulevat maksamaan 3 miljardia NIS (877 miljoonaa USD), josta tunneliesteen osuus on 2.4 miljardia NIS (700 Milj. USD).

https://www.timesofisrael.com/idf-uncovers-cross-border-attack-tunnel-from-southern-gaza/,

03. Hamasin terrorijärjestön julkaiseman vastineen mukaan - IDF:n äskettäin julkaisemaan raporttiin IDF:n kommandojoukkojen epäonnistuneesta ratsiasta Gazan kaistalle v. 2018 – ”miehittäjän tiedustelupalvelut epäonnistuivat täysin”.

Korkea IDF:n sotilastiedustelun johtajiston komentaja erosi virastaan ratsian vuoksi, hän oli toinen korkea-arvoinen upseeri, joka joutui eroamaan.

Yedioth Aharonit lehden mukaan prikaatinkenraali ”G” erosi tehtävistään saatuaan tiedon median kautta pari kuukautta sitten, että IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Aviv Kochavi pyysi hänen edeltäjäänsä ottamaan hänen paikkansa voidakseen palauttaa eliittiyksikön maineen.

Hamas tuntee voitonriemua todeten epäonnistuneen operaation osoittavan, että ”Gazan maaperä on kielletty juutalaisilta”.

PA:n media viittasi siihen, että Israelin johtavat turvallisuusvirkailijat olivat mukana operaatiossa, mukaan lukien entinen IDF:n komentaja ja Shin Betin johtaja.
https://www.jpost.com/Israel-News/Hamas-The-occupation-intelligence-services-utterly-failed-594995,

04. Lähes puolet Gazassa asuvista arabeista uskovat, että paras tapa lopettaa ”Gazan kaistan miehitys”, tapahtuu aseellisen konfliktin kautta, todetaan maanantaina julkaistussa Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR) suorittamassa tutkimuksessa.

Tutkimuksen mukaan 46.3 % gazalaisista ja kolmannes Länsirannan arabeista uskovat, että aseellinen taistelu on paras tapa lopettaa konflikti.

Tutkimuksessa kuitenkin todetaan, että 48.9 % heistä uskovat kahden valtion periaatteeseen, heistä 52.9 % on Gazasta ja 46,9 % Juudeasta ja Samariasta.

Tutkimuksen johtaja tri Khalil Shihaki suoritti kysellen Juudeassa ja Samariassa sekä Gazassa asuvia arabeja.
Hän totesi, että kahden valtion periaate on hieman suositumpi, kaikkiaan 55 %, jos molemmissa maissa huomioidaan samat oikeudet kansalaisille ja tehdään tarvittavat reformit rauhan hyväksi.
https://www.jpost.com/Middle-East/50-percent-of-Gazans-support-armed-conflict-to-end-occupation-594988,

05. Entisen oikeusministerin Ayelet Shakedin kohtalo alkaa huolestuttaa, hän etsii sopivaa jatkoa suosituille uudistuksille oikeuslaitoksessa oikeusministerinä ollessaan, mutta hän jatkaa tilanteensa haarukoimista, jossa aika alkaa lipua käsistä ja on vaara, että hän jää soittelemaan lehdellä.

Shakedin on tehtävä ratkaisunsa pian, ennen elokuun 1 päivää puolueiden Knessetin ehdokaslistan esittämistä keskusvaalikomitealle.

Sekä Uusi Oikeisto että Zehut eivät pystyneet ylittämään 3,25 %:n äänikynnystä; Jewish Home, National Union ja Otzma Yehudit saivat 5 paikkaa.
Bennettin ja Shakedin johtama Uusi Oikeisto oli tuntematon äänestäjille, mitä perustaja/johtajat eivät olleet huomioineet, ja jäi ilman edustajaa.

Pienet oikeistopuolueet ovat tietoisia, että jokaisella pienpuolueella on vaara pudota kyydistä kuin eno veneestä, mutta näiden puolueitten yhteinen rintama voisi saada jopa 19 edustajaa Knessetiin.

Esteiksi ovat nousseet epäluulot ja henkilökohtaiset kaunat johtajien välillä, mikä jarruttaa yhteisen rintaman perustamista.

Jewish Home lupaa antaa Shakedille kakkospaikan United Right listassa luvaten hänelle oikeusministeriön, ja lisäksi yhden, joko 7. tai 8. paikan listassa. Jewish Home ei halua Bennettiä, mikä jumiutti keskustelut.

Israel Beitenu johtaja Avigdor Liberman tarjosi Shakedille puolueensa johto-paikkaa, mutta se ei ole hänelle sopiva optio.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265714,

Netanyahu sanoo, ettei hän vastusta Shakedin tuomista Likudiin, mutta puolueen konkarijäsenet, niiden mukana Sara Netanyahu, vastustavat sitä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265717,

SiniValkoinen puolueen kiistaton upseerijuntan johtaja Benny Gantz liittää puolueensa strategian luojaksi Obaman vaalikampanjan johtajan Joel Benensonin, joka toimi myös Hillary Clintonin presidenttikampanjan neuvon-antajana ja strategian suunnittelijana.

Maarivlehti raportoi tiistaina, että Benny Gantz rekrytoi Joel Benensonin, 66, ”toimimaan puolueen neuvonantajana keskittyen saadun datamateriaalin analysoimiseen tuoreitten mielipidetiedustelujen pohjalta”.

SiniValkoisen sisällä huomioidaan, että vaalikampanja on erilainen Israelissa kuin Amerikassa, jonka vuoksi työ tulee tehdä täällä.
Benenson on työskennellyt lähempänä demokraatteja kuin republikaaneja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265712,

06. SiniValkoisen kenraalijuntan jäsen Moshe Yaalon paljastaa, että juntan sisällä vain sen ainoa siviili Yair Lapid kannattaa pääministerin paikan vaihtoa.

Lapidin toiveen mukaan Benny Gantz toimisi 2.5 vuotta pääministerinä, ja seuraavat vuodet Yair Lapid. Lapidin suurin toive on päästä pääministeriksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265710,

07. Työ- ja terveysministeriöitten alaisuudessa toimivassa päivähoito-järjestelmässä on havaittu suuria puutteita ja ongelmia, jotka johtivat kriisiin.

Järjestöt, jotka pyrittivät valvottua ja rahoitettua päivähoito-järjestelmää, esittivät maanantaina muotoillun toimintamallin kriisin hoitamiseksi.

Päivähoitolaitoksissa työskentelevien palkat ja työolosuhteet olisivat samat kuin esikoulujärjestelmän opettajilla (6 350 NIS, eli 1779 USD), ja hoitaja/lapsi suhdetta lisätään rekrytoimalla lisätyöntekijän kuhunkin ryhmään.
Järjestelmä vaatisi 1 miljoonan NIS lisäyksen vuosibudjettiin.

Emunah-järjestön puheenjohtaja Liora Minka kertoi Maariv-lehdelle, että viimeisen vuosikymmenen aikana lastenpäivähoito on ajautunut kriisiin.

Toisaalta on kasvava puute tukijoista ja työntekijöitten liikkuvuudesta; toisaalta kohoava puute budjettivaroista, jotka kasvavat vuosittain ja pahentavat nykyistä kriisiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265713,

08. Israelin johtava musiikkiyhtye Hatikva 6 rabbi Shmuel Eliyahun johdolla liittyivät terrorin vammauttamien lasten kesäleiriin, jonka oli organisoinut Onef-perhe.

Israelin johtava järjestö, joka tukee terrorin uhreja ja heidän perheitään, toi yhteiseen tapahtumaan yli kolmesataa nuorta Hermonin kenttäkouluun Snir Kibbutsiin, viikon kestävään leiriin.

Osanottajat, joiden ikä vaihtelee 8 -18, kokivat joukon aktiivisuutta, jotka huipentuivat Shabatin viettoon yhdessä sekä gala-konserttiin viimeisenä iltana.

Safedin rabbi Shmuel Eliyahu liittyi leiriläisiin kuullakseen heidän kertomuksiaan, jakaen heille inspiroivia sanoja ja mikä tärkeintä, juhlimaan Shabatin kokemista yhdessä heidän kansaan.

”Saatuani kutsun, suostuen ilman muuta. Minne menenkin, ihmiset haluavat minun siunaavan heitä”.
”Mutta täällä teidän kanssanne, haluan teidän siunaavan minua.
Kokemistanne kärsimyksistä huolimatta teidän tahdonvoimanne jatkuu Jumalan täydellisessä uskossa Jumalaan – mikä merkitsee, teillä on suurin voima siunata toisia.”

Kesäleisi loppui gala konsertilla Tel Hai aukiolla maanantai-iltana Hatikva6 esityksellä. Hatikva on yksi Israelin johtavista Reggae-yhtyeistä, joka esiintyi ilmaiseksi. Musiikki yhdisti koko leirin, mukaan lukien 80 valmistunutta, jotka ovat parhaillaan armeijassa tai suorittavat kansallista palveluaan ja palasivat osallistuakseen juhliin yhdessä valvojiensa kanssa.

Tunnepitoinen osa illasta sisälsi lasten esiintymispelkonsa voittamisen kertoakseen tarinansa, kaipauksensa rakkaistaan, sekä miten olla toisten kanssa heidän tavallaan, on auttanut heitä jatkamaan ja kokoamaan hajonneet palaset.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265716,

09. PA/PLO:n ulkoministeriö tuomitsi pääministeri Benyamin Netanyahun Tweet-sivullaan esittämänsä juutalaisen kansan kiinteän suhteen Israelin maahan.

Netanyahu viittasi arkeologien äskettäin julkaisemiseen tutkimukseen, jonka mukaan Gazassa asuneet filistealaiset tulivat Israelin rannikolle Euroopasta, eikä siten ole mitään yhteyttä filistealaisten ja aikamme PA/PLO:n arabien välillä.

”Palestiinalaisten yhteys Israelin maahan ei ole mitään verrattuna juutalaisen kansan 4 000 vuoden aikaisen yhteyden kanssa maahamme”.
”Ei ole mitään yhteyttä muinaisten filistealaisten ja aikamme palestiinalaisten välillä, joiden esi-isät tulivat Arabianniemimaalta maahan tuhansia vuosia myöhemmin.” Netanyhau Tweettasi sivuillaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265702,
Tässä meillä on toinen hyväkäs, joka ei tunne juutalaisten historiaa. https://www.jpost.com/Diaspora/Antisemitism/Linda-Sarsours-Jesus-was-Palestinian-ignores-Jewish-history-594875,

10. Etiopiasta tulleiden juutalaisten äidit jatkavat mielensä osoittamista viitaten edelleen Haifassa siviilipoliisin luodista surmansa saaneeseen nuorukaiseen. Ballististen tutkimusten mukaan poliisin ampui luodin maahan, josta se kimposi nuorukaiseen surmaten hänet. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5545966,00.html,

11. Arkeologit sanovat löytäneensä Raamatussa mainitun Filistealaisen Ziklagin kaupungin rauniot maan eteläosassa lähellä Kiryat Gatia, jonka kuningas antoi turvapaikan Davidille, joka pakeni kuningas Saulia. (JP. 09.07.2019)

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -31; Tiberias 28 -36; Suolameri 27 -39; Eilat 25 -40 +C-astetta aurinkoinen helteinen sää jatkuu tänään ja huomenna.

Sunday, July 07, 2019

SUNNUNTAI 07.07.2019

SUNNUNTAI 07.07.2019
01. Muinaiset Israelin alueen ”pahat pojat” Filistealaiset, joiden kanssa israelilaisilla oli jatkuvia kahnauksia, ja jotka ajoittain valvoivat juutalaisia heimoja Israelissa, tulivat Lähi-Itään Europasta 3000 vuotta sitten, kertovat filistealaisten luista saamiaan DNA-näytteitä tutkineet arkeologit.

Raamatun kertomuksista tutuksi tulleet legendaarinen taistelija Samson, jonka filistealainen nainen Delilah vietteli saaden hänet paljastamaan, mihin hänen yliluonnolliset voimansa perustuivat, oli filistealainen, kuten jättiläinen Goljat, jonka kuningas David surmasi kivilingolla ollessaan vielä poikanen.

Arkeologien v. 2016 esiin kaivamat geneettiset löydöt saatiin luurangoista, mukaan lukien vastasyntyneitä, jotka oli haudattu heidän talojensa alle, kuten arkeologit kertoivat Svience Advances lehden keskiviikkona julkaisemassa artikkelissaan.

”Tutkimuksemme osoittavat ensimmäistä kertaa, että filistealaiset muuttivat alueelle 12. vuosisadalla (BC) Kastorista”, sanoi Daniel Master, Leon Levi Expedition Ashkelonin rantakaupungista, josta filistealaisten ainoa hautausmaa löydettiin.

Arkeologi ja genetiikan tutkija Michal Feldman, joka työskenteli Max Planckin suorittamassa tutkimuksessa. sanoo, että filistealaisten esi-isät saapuivat Lähi-Itään EteläEuroopasta luultavimmin laivoilla. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5542825,00.html,

02. Entinen Mossadin johtaja Sabtai Shavit totesi äskettäin antamassaan haastattelussa, että ”Likudin kannattajat ovat päättömiä typeryksiä, joilta puuttuu moraalinen selkäranka”.

Häntä seurasi uutisankkuri Rina Matzliach, joka kutsui ”Likudin äänestäjiä sokeaksi laumaksi, typerästi seuraten johtajaansa”.
Israelin vasemmistossa näyttää olevan kilpa siitä, kuka keksii mojovimman kuvauksen noista ”typeryksistä”.

Artikkelin kirjoittajan Ben.Dror Jeminin mukaan kunnia kuuluu entiselle Laborin talousministerille Avraham Shochatille, joka kutsui heitä ”laumaksi raivokkaita koiria”. Ja tämä kaikki tapahtuu aikana, jolloin pääministeri Netanyhau on heikoimmillaan ja yleinen ilmapiiri syyttää häntä epäonnistuneeksi, joka ei pystynyt muodostamaan uutta hallitusta.

Kansallinen velka uhkaa maan taloutta, mitä lisäävät ultraortodoksien vaatimukset, vaikka talouden nostaminen on ollut yksi hänen meriittejään.
Hamas jatkaa uhittelevia väkivaltaisa mielenosoituksiaan Gazan rajalla, eikä IP-terrorismillekaan ole löydetty sopivaa vastalääkettä.

Jemin muistuttaa, että vasemmiston tulisi olla varovainen, sillä mitä enemmän Likudin äänestäjiä vähätellään, sitä suuremmin joukoin he ryntäävät äänestämään Likudia; eikä arabien ja israelilaisten uhrilukujen väheneminen osoita Netenyahun taholta heikkoutta, tai äänestäjiä koiralaumaksi.

Suurimmat PA/PLO:m nuolijat ovat olleet vasemmistolaisia tai heidän aatteittensa kannattajia, Ehud Barakista lähtien. Siellä on osoitettu suurinta arabien, ja väkivallan palaamisen pelkoa. (Barack tekee paluuta politiikkaan perustamalla oman puolueen nimellä ”Israelin Demokratia”.)

https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5542619,00.html,

03. Israelin sähköyhtiö sanoo, että se toimii korkeapaineella varmistaakseen sähkötoimitusten jatkumisen häiriöttä.

Suuret jellyfish (hyytelökala) parvet ovat tunkeutuneet Israelin rannikoille; niitä on nähty pitkin Välimeren rannikkoa, mikä osoittaa jellyfish-sesongin alkaneen.

Tuhannet hyytelökalat ovat tunkeutuneet voimalaitoksen merivedenotto- laitteisiin, mikä on ruokkinut pelkoja niiden aiheuttavan häiriöitä laitoksen toiminnassa.
Merivettä käytetään voimalaitoksen operointijärjestelmän viilentämiseksi.
Hyytelökalat eristetään niille tarkoitettuihin tankkeihin.

Vaaravyöhykkeissä ovat erilaiset infrastruktuurijärjestelmät pitkin rannikkoa, sekä Ashkelonin voimalaitos ja Haderan meriveden puhdistuslaitos.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5543676,00.html,

04. ”Olet sitä, mitä syöt”, sanoo vanha hokema Suomessa. Tämä on herättänyt tutkijat nostamaan hälyttäviä uutisia, etteivät kaikki ihmisen sisäänsä ahmimat ruokatarpeet ole hyväksi hänen terveydelleen.

USA:n ja Israelin ravintoasiantuntijat pyrkivät tiedostamaan entistä tarkemmin, mitä he syövät, mistä se tulee, ja miten paljon me heitämme sitä roskiin.
Israelilaiset ja amerikkalaiset tuhlaavat kaikesta ruuastaan 30 – 40 %, minkä asiantuntijat ovat ottaneet yhdeksi keskeisitä huolistaan: Miten vähentää haaskausta, minkä vähentäminen vaikuttaa positiivisesti ympäristöön ja vähentää kasvihuonekaasuja.

”Kansan valistaminen on välttämätön tehdäkseen tavallisen suuren yleisön tietoiseksi ruuastaan, mitä he syövät”.

Israelissa koululapsia opetetaan terveellisiin, iloisiin syömistapoihin varhais-iällä kasvattamaan omia vihanneksiaan uudelleen herätetyissä koulu-puutarhoissa, ja oppimaan terveellisiä reseptejä vanhemmilta oppilailta vanhempiensa kanssa kotona.

Professori Emily Broad-Leob Havardin Yliopiston ruokalain ja – politiikan klinikalta Havardin Yliopistossa oli avainpuhuja luennoiden ruoka-järjestelmistä ja strategista Tel Avivin Yliopistossa toukokuussa.

”Tämä on alkua mahdollisuudesta jakaa tavoista, joissa USA ja Israel ovat saman-laisia ja eriävät toisistaan ruokajärjestelmissä” Boad-Leib sanoi.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5543123,00.html,

05. Uskonnolliset naiset Lähi-Idässä pyrkivät selviytymään helteessä, unohtamatta soveliaisuutta (modesty).

Sekä muslimit että Juutalaiset uskovat naiset taistelevat saman ongelman parissa Israelin hellesäässä, miten säilyttää viileytensä traditioita noudattaen, toiset löytävät helpotusta ilmanvaihdosta, toiset taas hengellisyydestä.

Ihmiset yleensä pukeutuvat sään mukaan, ja ensimmäiset paljassääriset nuoret tytöt ilmaantuvat katukuvaan heti auringon alkaessa lämmittää.

Kuitenkin uskonnollisille nuorille ja naisille tämä ei ole sopiva optio, sillä traditio ja soveliaisuus määritelevät pukeutumistyylin, Lähi-Idässä, ja vielä enemmän PohjoisAfrikassa, jossa helteet nousevat sietokyvyn rajoille.

Ortodoksinaisille modistiin, tziut, kuuluvat hameet, jotka peittävät solisluun ja joissa on ¾ osan hihat yli kyynärpäiden. Vaimot peittävät lisäksi päänsä, joka liinalla tai peruukilla (sheitel).

Musliminaiset pitävät päässään pääliinaa (hijab), joka tunnetaan eri nimillä ja erilaisilla kuoseilla eri alueilla. Yleensä he peittävät koko ruumiinsa, kädet ja kasvot. Jotkut naiset pukevat täysimittaisen kaavun nimeltä jihab, Iranissa chador tai Afganistaissa burga, peittäen myös kasvot.

Ortodoksinaiset valittavat, että helle vaivaa suuresti, eikä pukua saa avata.

Ben Haim sanoo, että ”materiaali on avainasemassa. On todella suuri ero kangaslaaduilla, joissa tuntee viihtyvänsä helteessäkin. Käytän itse puuvillaa, koska se ei absorboi auringon kuumuutta.” https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5543386,00.html,

06. ”Israelin ulkoministeriö on ajettu Netanyahun 10 vuotta kestäneen valta-kauden aikana sivuraiteelle ja unohdettu hyödyttömänä, kertoo Itamar Eichner artikkelissaan toteamuksella, että ”Mossadin johtaja Yossi Cohen on kaikessa hiljaisuudessa alkanut täyttää syntyneen tyhjyyden”, kuten diplomaatit sanovat.

Diplomaattilähteet valittavat kasvavaa hyödyttömyyttään ja erityisesti sen jälkeen, kun tiedustelujärjestö Mossad on ottanut Israelin ulkomaan politiikassa johtavan aseman, uskoen, että se tekee sen Netanyahun tukemana.

Mossadin johtaja Yossi Cohen lisäsi diplomaattipiirien epäluuloisuutta puheessaan Herzlian konferenssissa tällä viikolla, jossa hän totesi Mossadin muotoilleen Israelin turvallisuuspolitiikan hänen johtonsa alaisuudessa, tarkoituksenaan edistää rauhantilaa Lähi-Idässä.

”Mossadilla on rooli identifioida tilaisuudet rauhaan vahvistaakseen vaikutustaan tällä alueella” Cohen sanoi konferenssissa maanantaina. Diplomaattipiireille puhe ilmaisi ulkoministeriön tulevaisuuden:

”Cohen ilmoitti viimeisen naulan Israelin ulkoministeriön arkkuun. Cohen sanoi selvästi, kuka tulee johtamaan Israelin ulkopolitiikkaa alueella, ja että Mossad on ottanut sen roolin, eikä ulkoministeriö”.

Virkailijat myös yllättyivät Mossadin ilmoitettua ulkoministeriön toimiston avaamisesta Omanissa ponnistelujensa tuloksena UAE:ssa. He sanoivat vasta Herzlian konferenssissa kuulleensa Mossain suunnitelmasta. Cohen sanoi myös puheessaan Israelin Venäjä-suhteitten parantuneen Mossadin ansiosta.

Ulkoministeriön korkeat virkailijat pelkäävät Mossadin johtajan Cohenin toimivan yhdessä kansallisen turvallisuusneuvonantajan Meir Ben-Shabatin kanssa voidakseen laajentaa Mossadin osuutta ulkoministeriölle kuuluvissa kysymyksissä. He uskovat Netanyahun tukevan näitä pyrkimyksiä.

Ulkoministeriön alasajo alkoi Netanyhaun ottaessa haltuunsa ulkoministerin tehtävät samalla vähentäen sen budjetin rahoitusta. Mossad ei enää informoi toimistaan ulkoministeriötä.

Virkailijat paljastivat Israelin lähetystöille ja konsuleille ulkomailla lähetetyn ohjeen välttää konsulin vierailuja n. 400 ulkomailla pidätettyjen israelilaisten luona kaikkialla maailmassa.

Vaikuttaakseen tilanteen parantamiseen virkailijat ovat runsaan viikon aikana kieltäytyneet antamasta passeja New Yorkin ja Washingtonin konsulaateissa ja uhaten häiritä ulkomaisten vieraiden Israelin vierailuja, sekä järjestämään Israelin viranomaisten matkoja ulkomaille.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5543364,00.html,

07. Nuoret Euroopan juutalaiset kokevat saavansa kaksi kertaa enemmän vainoa, kuin mitä heidän vanhempansa kokivat.

44 % vastasi tiedusteluun 16 -34- vuotiaista todeten joutuvansa toistuvan häirinnän kohteeksi, enimmäkseen E-mailien kautta, tekstiviestien ja sosiaalimedian sivuilla, kertoo EU:n kokoama tiedosto. Useimmat vainotuista syyttivät islamisteja vainoamisestaan.

EU:n agentuuri keskeisistä oikeuksista suorittaman tutkimuksen mukaan 44 % 16 -34-vuotiaaista nuorista juutalaisista kertovat kärsivänsä häirinnästä, yli puolet enemmän kuin yli 60-vuotiaat juutalaiset.
Yli 80 % sanoi antisemitismin nousseen internetissä viimeisen 5 vuoden aikana, ja 70 % tunsi vihamielisyyden kasvaneen julkisuudessa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5543564,00.html,

08. Eilatin hiekkarannat ovat olleet turismin suosiossa, mutta nyt lentokenttien uudelleen järjestelyn yhteydessä pääsyn vaikeutuminen voi aiheuttaa turistikatoa, ja paineita hotellien ja ravintoloiden hintakusseille, joita on jo ennestään väitetty ylihinnoitelluiksi.

Tel Avivin Sde Dov lentokentän sulkeminen uhkaa aiheuttaa turismille Eilatissa raskaan iskun. Eilat elää turismista. Kaupungin turismijärjestön manageri Liat Agassi sanoo: 70 % kaupungin työntekijöiden ansioista tulevat turismista, ja 80 % saa palkkansa suoraan sieltä.

Turistien määrä Eilatissa v. 2010 oli 2 276 100 henkilöä, hotellien käyttöaste
18 739,7 – 2 493 100, yliyön vierailijaa v. 2018 km. 19 004.7; rekisterin mukaan.
Turismiministeriö sanoo turisten määrän dramaattisesti lisääntyneen ministeriön turismilentojen tarjotessa uusia reittejä potentiaalisille turisteille Eilatiin; noin 68 USD/henkilö.

Eilatin liikennejärjestelyt kokivat merkittäviä muutoksia. Kaupungin keskustan lentokenttä, jota käytettiin pääasiassa paikalliseen liikenteeseen, ja kansainvälisen osan Ovda, IAF:n lentokentästä siirrettiin uuteen Ramon kansainväliselle lentokentälle, joka on 25 minuutin päässä Eilatista.

Agassi sanoo tämän vaikuttaneen 30 %:n vähennyksen vieraiden määrässä Ramonin lentokentän avautuessa. Ministeriö uskoo, että ajan myötä ihmiset tottuvat uusiin järjestelyihin, ja turismi elpyy ennalleen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5533324,00.html,

09. Likud ja SiniValkoinen keskustelevat edelleen yhteishallituksen muodostamisesta, mutta ilman Avigdor Libermanin (Libi) Israel Beitenua, jota pidetään nyt ”kuninkaan tekijänä”.

Likudin ja SiniValkoisen puolueiden virkailijat selkeyttävät, että jos syyskuun 17. päivän vaalien tulokset noudattelevat nykyisiä voimasuhteita, niiden yhtenäishallitus on todennäköisin vaihtoehto.

Liberman selitti aiemmin, että puolueen tehtävä on pakottaa Likud ja SiniValkoinen muodostamaan yhtenäisen hätätilahallituksen, joka on kansallinen ja liberaali. Libi sanoo sen edustavan kansan enemmistöä.

TV12 raportoi, että suurpuolueet estävät vaalien siirtyvän kolmannelle kierrokselle. Gallupien mukaan kumpikaan johtavista puolueista ei pysty muodostamaan toimintakykyistä hallitusta ilman toista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265590,

10. Liikenneministeri ja poliittisen turvallisuusneuvoston jäsen ke. Bezalel Smotrich vieraili Shilon asukkaitten kutsumana sunnuntaina tarkastaakseen arabien rakentamista lähelle Amichain juutalaiskylää.

”Havaitsin raskaan arabien rakennustyön alkaneen perustaakseen uuden arabikaupungin, minkä rakentaminen on ehdottomasti kiellettyä Shilon alueelle – se tulisi estämään yhteyden Jordanin laaksoon” Smotrich sanoi. ”Me suhtaudumme leväperäisesti arabien rakentamiseen, ja sen tulee loppua”.

”Soitan pääministerille rakentamisen kieltämiseksi välittömästi toivoen, että tämä on alkuna de facto Israelin itsenäisyyden saattamiseksi voimaan Juudeassa ja Samariassa.” Shilon asukkaat kertoivat aiemmin informoineensa turvallisuusjoukkoja, jotka saapuivat paikalle todeten rakentamisen, mutta mitään ei ole tapahtunut sen jälkeen.

Binyamin alueen alueneuvoston johtaja Binyamin Gantz sanoi: ”Vuosien ajan olemme yrittäneet saada juutalaisasukkaita asettumaan Shilon alueelle, ja nyt PA:n arabit ovat perustaneet arabikaupungin, joka uhkaa regulation prosessia, jota valtio toteuttaa, eikä mitään ole tehty sen lopettamiseksi. Vaadin hallitusta välittömästi lopettamaan tämän uhkan ja jatkamaan Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen ohjailemista”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265617,

11. ”Israelin on julistettava kansallinen hätätila PLO:n laittoman rakentamisen lopettamiseksi Israelin täyden valvonnan alla olevilla C-alueilla” sanoi Gush Etzionin neuvoston johtaja uhkaavan tuntuisella Regavim kampanjasta PA:n lippujen asentamiseksi valtatie 60 varteen sen pituudelta Gush alueella ja muilla alueilla kautta Juudean ja Samarian.

”Regavim-järjestö suoritti voimallisen ja provosoivan kampanjan saadakseen kansan heräämään rehottavan laittoman rakentamisen vuoksi, jota PA/PLO suorittaa Juudean ja Samarian Israelin täyden valvonnan alaisilla C-alueilla.”

”Tarvitaan kiireellinen ja laaja IDF:n, poliisin, Shin Betin, siviilihallituksen ja puolustusministeriön suorittama hätäoperaatio lopettamaan PA/PLO:n suorittaman laajan laittoman rakentamisen C-alueille.”

”PA/PLO perustaa C-alueille maatalousfarmeja arabeille Euroopan tuella. Tämä on mielettömyyttä, joka koskee meitä kansallisella tasolla. Hallituksen ja muiden päättäjien täytyy ymmärtää, että lähestymme kohtaa, josta ei ole paluuta”.

Kansallismielinen Regavim-järjestö asetti PA/PLO:n lippuja valtatien no 60 varteen herättääkseen kansalaiset tajuamaan tilanteen kriittisyyden.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265614,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -32; Tiberias 25 -38; Suolameri 26 -40; Eilat 25 -41 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpötilat lähes samat kuin tänään.