Thursday, July 04, 2019

TORSTAI 04.07.2019

TORSTAI 04.07.2019
01. Uutisraportit eivät ole pystyneet antamaan selkeä selvitystä, mitä kuukauden ensimmäisenä päivänä tapahtui Alaskan edustalla ja mahdollisesti Barenskin merellä, vai oliko kysymys samasta venäläistä ja mahdollisesti amerikkalaista sukellusvenettä Alaskan edustalla USA:n aluevesillä kohdanneesta katastrofista.

Debkafile kertoo 03.07. päivätyssä artikkelissaan, että ainakin 14 Venäjän laivastoupseeria ja merimiehiä saivat surmansa tulipalossa huippusalaisessa venäläisessä AS-12 syvänveden sukellusveneessä maanantaina 01.07.

Muutamat heistä saivat Venäjän kunniamitalin ”Venäjän Federaation sankari”.
Mutta Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kieltäytyi antamasta suoraa vastausta kysymykseen, mitä oikein tapahtui sukellusvenettä kohdanneessa katastrofissa todeten, ettei informaatiota veneestä voida julkistaa, koska se on ”classified”, valtionsalaisuus kansallisen turvallisuuden takaamiseksi.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu paljasti vain, että veneen henkilöstöön kuului tärkeitä sotilasasiantuntijoita ja korkeasti erikoistuneita asiantuntijoita, jotka suorittivat tärkeää tutkimusta maan hydrosfääristä.

Kumpikaan ei maininnut sukellusveneen oikea nimeä. Debkafile:n sotilas- ja tiedustelulähteet kertoivat, että AS-12 toiminta on niin salaista, että virkailijat käyttävät siitä peitenimeä ”Loshark”, jolla on kaksoismerkitys.

70-luvulla Venäjän TV esitti animaation, joka perustui hevoseen, joka oli rakennettu pienistä palloista. Vaurioitunut sukellusvene on myös rakennettu suurista palloista, joiden ansiosta se kestää vedenpainetta paljon enemmän kuin normaali sukellusvene ja sukeltaa paljon syvemmälle.

Venäjän puolustusministeriön salaisin osasto, jonka toiminnasta tietävät vain harvat sisäpiirin jäsenet, kantaa myös peitenimeä ”Loshark”, mikä vain vahvistaa sukellusveneen salaisiksi luokiteltuja toimintoja.

Yhden olettamuksen mukaan alus suoritti testejä Venäjän salaisella vedenalaisella aseella, tai salaista operaatiota Amerikan huippusalaista kohdetta vastaan.
Aluksen tarkka sijainti ja tulipalon aiheuttaja – räjähdys tai hyökkäys - pysyvät ainakin toistaiseksi salaisina, ja voivat pysyä useita vuosia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin peruutti tärkeän osallistumisensa voidakseen osallistua kiireesti kokoon kutsumansa Venäjän johdon neuvottelutilaisuuteen.
USA:n presidentti Donald Trump kutsui varapresidenttinsä Mike Pencen Valkoiseen Taloon tai pentagoniin kiireellisiin neuvotteluihin.
https://www.debka.com/the-mystery-of-the-ultra-secret-russian-losharik-submarine-disaster/,

02. Uutisraporttien mukaan sekä Venäjä että USA näyttävät pyrkivän selvittämään sukellusveneitä koskeneen tilanteen ilman dramatiikkaa, eikä kummankaan maan tiedotteissa mainita USA:n sukellusveneen upottamista Balkan torpedolla syntyneen tulitaistelun aikana, kuten eräs taho raportoi.

Jotakin tärkeää on kuitenkin tapahtumassa sekä USA:n että Venäjän korkeimman johdon käsitellessä asiaa. Tilanne näyttää syntyneen Alaskan edustalla USA:n vesialueella, ja oletetaan, että USA:n ydinsukellusvene oli lähetty karkottamaan sen vesialueelle tunkeutunut vieras sukellusvene.

Venäläinen alus vastasi USA:n aluksen ampumiin varoituslaukauksiin laukaisemalla Balkan torpedon USA:n alusta kohti upottaen sen. Oliko tilanne tämä, selvinnee myöhemmin, mutta tapaus halutaan pitää onnettomuutena.
https://beforeitsnews.com/v3/alternative/2019/3690879.html,

Jeffery Pritchett tarkastelee sukellusveneasiaa ”Beforeitsnews” artikkelissaan todeten, että vaurioitunut venäläinen sukellusvene AS-12, peitenimeltä Loshark, on vakoilualus, joka kykenee kuuntelemaan vedenalaisten kaapelien sanomia.

Venäläisaluksessa syntyneessä tulipalossa tai räjähdyksessä sai surmansa 14 miehistön jäsentä – osa heitä korkeita upseereita ja eri alojen asiantuntijoita - kokonaisvahvuudesta 25. Sitä kuljetetaan ”emolaivan” alle kiinnittyneenä (sling towed) ja päästetään suorittamaan tutkimuksiaan syvällä meren sisällä.

Vaurioitunut sukellusvene hinattiin Venäjän lähimpään satamaan. Venäjän tiedotteessa väitetään veneen AS-12 olleen sen omalla vesialueella.

Amerikkalaisesta ydinsukellusveneestä ei sen sijaan ole annettu tietoja, ei sen mallista rekisterinumeroista, eikä myöskään sen miehistöstä.
https://beforeitsnews.com/v3/prophecy/2019/2506792.html,

03. BBC käsittelee myös Venäjän sukellusveneonnettomuutta todeten, että edellinen Venäjän laivastoa kohdannut onnettomuus tapahtui 19 vuotta sitten.

Elokuussa vuonna 2000 kaksi räjähdystä upottivat 17 000 tonnin ydinsukellusveneen ”Kursk” Barentsin merellä vieden mukanaan meren syvyyteen 118 merisotilasta ja merimiestä. Vladimir Putin oli silloinkin Venäjän presidenttinä. Hallitus toimi silloin hitaasti pelastustoimissaan.

Tuoreessa Venäjän ydinsukellusvenettä kohdanneessa onnettomuudessa sai surmansa 14 veneessä ollutta henkilöä myrkyllisten savukaasujen johdosta.
Haavoittuneet kiidätettiin sairaalaan, heistä osa kuoli matkan aikana.
Nyt Venäjän hallitus toimi ripeästi, tehden sen, mitä se pystyi tekemään.

Steve Rosenberg valittaa BBC:n julkaisemassa artikkelissaan, etteivät Venäjän viranomaiset kerro kaikkea tietämäänsä. ”Tietysti armeijan komentaja (Putin) tietää kaiken tapahtuneesta” sanoo tiedottaja Dmitry Peskov journalisteille.

”Mutta kaikkea ei tietenkään voida kertoa julkisuudessa. Tämä on täysin salaista informaatiota, joten on normaalia, ettei kaikkea kerrota. Kysymys on valtion salaisuudesta, ja koskee valtion turvallisuutta” Peskov sanoo.

Peskov ei ota kantaa kysymykseen, vahingoittuiko veneen ydinreaktori, mutta toisen lähteen mukaan ydinreaktori oli suljettu pois veneen patteriosastosta, jossa tulipalo syttyi, eikä siten mitään vaaraa ollut sen vahingoittumisesta.

BBC:n mukaan minisukellusvene AS_12 pystyy sukeltamaan 6 000 metrin syvyyteen (19 685 ft). Ne operoivat Venäjän armeijan Syvän Veden Tutkimuksen päädirektoraatin alaisina – Gugi – josta käytetään myös nimeä ”Vedenalainen Tiedustelupalvelu”.

Sotilaslähteisiin vedoten RBK uutislehti totesi, että GUGI:n päätehtävä on kuunnella vieraita vedenalaisia tietoliikennelinjoja, pelastaa syvän veden mielenkiintoisia asejärjestelmiä ja sotilaallisia laitteita sekä suojella Venäjän omia vedenalaisia tietoliikennekaapeleita.

Presidentti Putin lähetti puolustusministerinsä Sergei Shoigun armeijan pohjoisen haaran päämajaan St Petersburgiin, jossa sijaitsee sukellusveneiden tukikohta lähellä St Petersburgia alueellisen kuvernöörin Alexander Beglovin johdossa.

Surmansa saaneen 14 sukellusveneessä olleen uhrin nimet ja kuvat julkaistiin julisteissa tekstillä: ”Ikuinen kunniasankareille! Me muistamme teitä aina sydämessämme”.
https://www.bbc.com/news/world-europe-48858781,

04. Maailman pyöriessä omien kriisiensä ja ongelmiensa kimpussa Israelin sisäistä rauhaa jäytävät jo neljättä päivää kestäneet mielenosoitukset, jotka ovat paikoin kehittyneet väkivaltaisiksi.

Israelin Etiopiasta muuttaneiden juutalaisten mielenosoitukset alkoivat siitä, että vapaalla ollut poliisi sekaantui Haifassa tappelunnujakkaan. Hän joutui kivityksen kohteeksi ilmaistessaan olevansa poliisi, joka lopulta katsoi henkensä olevan vaarassa ja avasi tulen käsiaseellaan haavoittaen yhtä Etiopiasta muuttanutta juutalaista Salomon Tekahia (19) kuolettavasti.

Mielenosoittajat eivät ole käyttäneet aseita, vaan kokoontuvat suurin laumoin teille ja kaduille, etenkin vilkasliikenteisinä aikoina, estäen työpaikoilleen meneviä ja sieltä koteihinsa palaavia työntekijöitä jatkamaan matkaansa.

Valtaviin ruuhkiin joutuneet ihmiset autoilijat ja muut osoittavat harvinaista malttia, muutamien jopa osoittaessa myötätuntoa mielenosoittajille soittaen autojensa äänitorvea. Poliisi myös pyrkii sopeutumaan tilanteeseen.

Ynetnews-com artikkelin arvion mukaan tämä osoittanee monien tuntevan syyllisyyttä tavasta, millä hallitus on kohdellut Etiopian siirtolaisia.
Sangen monet heistä tuntevat olevansa toisen asteen kansalaisia, eivätkä rasistiset mielikuvat ja – huudot ole harvinaisia julkisuudessa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5542555,00.html,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5542688,00.html,

05. Yleisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan sanoo, ettei mielenosoitusten yhteydessä esiintynyttä väkivaltaa voida sietää ja antoi käskyn poliiseille hajottaa pahimmin järjestystä häirinneet kokoontumiset.

Poliisi ilmoittaa 111 poliisiupseerin haavoittuneen hajottaessaan mielenosoituksia, ja pidättäneensä 136 mielenosoittajaa.
Monet Etiopian juutalaiset sanovat, että 40 vuoden aikana järjestetyt hiljaiset mielenosoitukset eivät ole tuottaneet tulosta, ja siksi taktiikkaa on muutettava. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5542427,00.html, http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/24108,

06. UUTISIA ISRAELISTA

Satoja palvojia kokoontui torstaina Länsimuurille kunnioittaakseen uuden kuukauden alkamista nimeltään Tammuz.
Heidän joukossaan oli tuore opetusministeri ja Jewish Home puolueen puheenjohtaja rabbi Rafi Peretz, joka kehotti läsnäolijoita kunnioittamaan paikan pyhyyttä. ”Muistakaamme, että me olemme uuden syntymisen sukupolvi, jolla on etuoikeus nähdä omin silmin Jumalan palaaminen Siioniin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265498,

07. Valtion edustaja ilmoitti Korkeimmalle Oikeudelle, ettei se vastusta reformoidun rabbin (rabbah) johtavan sotilaallisia hautajaismenoja. Kuuleminen pidettiin asianajaja Uri Regevin v. 2017 esitykseen Hiddush yhteisön uskonnollista vapautta ja tasa-arvoa vastoin IDF:n käytäntöä selittäen, että reformisotilaita syrjitään sotilashautajaisten yhteydessä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265499,

08. Entinen tietoliikenneministeri Ayoub Kara sanoo, että hänen osallistumisensa Nationality lain hyväksymiseen asetti hänet kuolemanuhan alle.

09. ”Mielenosoittajat kokoontuivat taloni lähelle, heittivät kiviä talooni, he jopa löysivät kaksi aseistettua arabia lähellä taloani”, kuten Kara kertoi Yehuda Schlsingerille Israel HaYom lehdestä. Hän ilmoitti, ettei halua Israelin lähettilääksi Egyptiin, jota hänelle tarjottiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265494,

10. Rabbit vaativat, että Yhdistynyt Oikeisto tulee olla rabbin johdossa. Kysymys on tullut ajankohtaiseksi seurattaessa entisen oikeusministeri Ayelet Shakedin pyrkimyksiä löytää hänelle sopiva asema poliittisessa kentässä.

Shakedin poliittiset ansiot ja hänen antamansa kansansuosio tunnustetaan useissa puolueissa, mutta esim. Likudissa muutamat pelkäävät menettävänsä potentiaalisen edusajanpaikkansa, jos hänet liitetään ehdokaslistaan.

Tämän johdosta on nostettu esiin malli, jossa Shaked johtaisi viiden oikeistolaisen pienpuolueen muodostamaa ”teknistä liittoa”: Jewish Home; Tekuma National Union; Har Hamor ja muita ilman uskonnollista ilmettä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265496,

11. Juutalaisen Lain mukaan juutalaisen miehen tulee puhdistautua punaisen 3-vuotiaan naudan tuhkavedessä ennen nousuaan Temppelivuorelle. Nyt punaisia nautoja on löydetty jo 10, joten olisi aika alkaa toteuttaa Lakia. INN käsittelee asiaa otsikolla ”Kaksi iskua kallioon, ja olet ulkona”, kuten Moses koki, iskiessään sauvallaan kalliota kahdesti, kun hänen tuli vain puhua sille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265488,

12. 20-vuotiaan Jerusalemin arabin Samir Obeidin saatua surmansa poliisin ampumasta laukauksesta - ammuttuaan ilotulitusrakettinsa suoraan poliisia kohti aivan käsituntumassa - sai aikaan väkivaltaiset mielenosoitukset, ei vain Isawiyan arabilähiössä, jossa hän asui, vaan läheisessä Silwanissa ja Shuafatin pakolaisleirissä, aloittaa JP pääkirjoituksensa otsikolla ”Pelasta Jerusalem”.

Isawiyan asukkaat valittavat tulleensa väärin kohdelluiksi, ja syyttävät, että tämän kaltainen poliisin toiminta on voimassa vain Jerusalemin itäosassa.
Poliisin ja arabiasukkaitten väliset yhteenotot ovat jatkuneet usean päivän ajan ilman, että ratkaisu olisi näköpiirissä.

Väkivaltaisuuksista otetuissa videokuvissa poliisi meni lähiöihin suurina joukkoina täydessä mellakka-asussa raskaine aseineen, ampuen kovilla, mikä herättää mielikuvan, että ne oli otettu Gazasta tai Libanonista.

”Isawian asukkaat valittavat aiheellisesti, että poliisi kohtelee heitä väärin”, arvioidaan pääkirjoituksessa, ja ”niitä sovelletaan vain Jerusalemin itäosissa”.

Vertailukohteena JP esittää tapaa, jolla poliisi suhtautui Etiopian juutalaisten mellakointiin, vastustaen poliisia, sulkien liikenteen ja sytyttäen autonrenkaita tuleen, jopa hyökäten poliisiasemalle.

Eikä polisi mennyt sinne panssarivaunuineen, mellakka-asuinen ja automaatti-aseineen, vaikka väkivaltaa esiintyi molemmissa. JP kysyy: Miksi Jerusalemin arabeja kohdellaan eritavalla?(Jerusalemin itäosan asukkaat eivät ole Israelin kansalaisia, vaikka useimmilla on Israelin sininen ID-kortti, ja vapaa liikkumis-oikeus maassa).

Israel vapautti Jerusalemin itäiset osat 1967 sodassa liittäen ne osaksi Israelia. Israelin valtion ja vapautettujen arabiasukkaitten välillä vallitsee luottamus-pula ja epäluuloisuus, mikä estää suhteiden parantumisen.

Lisäksi PA:n johtama kouluissa, laitoksissa ja mediassa harjoittama mieletön vihakampanja juutalaisia ja kaikkea juutalaisuutta vastaan on myrkyttänyt arabien mielen ja ohjannut heidät tuhoon vievälle polulle.

Tämä on vaikuttanut myös juutalaisten mieleen, jotka näkevät tilanteen toivottamana ja alkavat vaatia arabiasukkaitten poistamista maasta. Lisäksi heitä ei nähdä enää ihmisinä, vaan kylminä lukuina ja tilastoina. https://www.jpost.com/Opinion/Save-Jerusalem-594551,

Sunnuntaina on lääkäri heti aamusta, joten artikkeli voi siirtyä myöhemmäksi.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -31; Tiberias 22 -37; Suolameri 24 -38; Eilat 24 -40 +C-astetta; aurinkoista tänään ja huomenna, lämpötilat lähes samat.

Strombolin tulivuori Italiassa purkautui väkivaltaisesti surmaten yhden turistin ja pakottaen muut pakenemaan, paremman puutteessa mereen.
Purkaus aiheutti useita paloja ympäristössä, joita palokunnat sammuttavat. http://strangesounds.org/2019/07/stromboli-volcanic-eruption-kills-tourist-italy-video-picture.html,

Satelliiteista otetuissa videoissa näkyy havainnollisesti USA:n vilja-vyöhykkeen muuttuminen ruskeaksi, paljastaen samalla, miten tuhoisasti keväällä vallinnut kauhea sää on vaikuttanut viljan ja soijapavun kasvukauteen. https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7211243/Farmers-woes-seen-SPACE-Corn-Belt-appears-brown-extreme-weather.html,


Tuesday, July 02, 2019

TIISTAI 02.07.2019


TIISTAI 02.07.2019
01. Tämä tiistaipäivä on niitä repaleisia aikoja, jolloin on käytävä kuvauksissa, koska lekuri haluaa kurkistaa vatsanahan alle.

Ennen kuvausta täytyy juoda litran verran vettä, minkä johdosta tässä tuntee olevansa kuin pesusieni. Mutta aikansa kutakin, vaikka raportin laatiminen siitä kärsiikin. Tulokset ”serkkutytön” (arabihoitajan) havainnoista saadaan viikon päästä.

02. Mutta paljon uhkaavampaa ilmenee HalTurnerin raportissa Iranista, mikäli siihen voidaan luottaa.

”Jos USA hyökkää Iraniin, Israelin elinikä lyhenee tunnin mittaiseksi” sanoi Iranin parlamentin kansallisen turvallisuus- ja ulkopolitiikan komitean puheenjohtaja Mojtaba Zolnour maanantaina 27.06.2019, jona päivänä Iran ilmoitti rikkoneensa kansainvälistä JCPOA-sopimusta ja jatkavansa uraanin rikastamista yli sopimuksen määrittelemän rajan 300 kg.

Toisten raporttien mukaan Iran myös rikastaa uraania yli 3.6 %:n rajan saavuttaakseen 20 %:n rajan, josta on vain lyhyt hyppy yli 90 %:n tasoon, jonka tasoista ydinpommin rakentaminen edellyttää.

On syytä selvittää eräs kysymys. JCPOA-sopimus on edelleen voimassa, vaikka USA siitä erottautuikin Trumpin hallituksen havaittua, että se ei estä Irania rakentamasta ydinpommia 10 -15 vuoden kuluttua sopimusvuoden 2015 jälkeen, eikä siinä myöskään estetä Iranin ballististen ohjusten suunnittelua ja rakentamista, joilla se pystyy uhkaamaan sekä lähialueitten, että Euroopan ja jopa USA:n pääkaupunkeja.

USA haluaa korjata sopimuksen heikot kohdat, ja siksi vaatii Iranin neuvottelupöytään. Koska Iran vastustaa sitä, USA asetti aiemmat sanktiot uudelleen voimaan jopa lisäten niihin uusia.
Sopimuksen muut allekirjoittajamaat vastustavat sen uusimista. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/israel-life-span-will-be-only-a-half-hour-if-u-s-attacks-iran,

03. Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoo, ettei Israel tule sallimaan Iranin islamilaisen tasavallan rakentaa ydinaseita, Iranin ilmoitettua jatkaneensa uraani rikastamista JCPOA-sopimuksen asettaman 300 kg:n määrän jälkeen.

Netanyahu vaati maanantaina Eurooppaa asettamaan Iranin vastaiset automaattiset sanktiot sallitun määrän ja rikastusasteen ylittämisen vuoksi.

”Toistan, ettei Israel salli Iranin kehittävän ydinaseita” hän vakuutti. ”Tänä päivänä kehotan myös Euroopan valtioita seisomaan vahvoina vastuunsa takana. Te suostuitte toimimaan heti Iranin rikkoessa sopimusehtoja, ja suostuitte aktivoimaan mekanismin automaattisista sanktioista, jotka vahvistettiin YK:n turvallisuusneuvostossa” Netanyahu muistutti.

Eurooppalainen diplomaatti kertoi REUTERSILLE, että sopimukseen kuuluu mekanismi, jolla hoidetaan kaikkia poikkeamat siitä, ja että allekirjoittajien yhteiskomitean velvollisuutena on sopia jatkotoimista.
Uranin rikastaminen 3.6 %:n tasoon en ensimmäinen aste prosessissa, joka sallii Iranin rikastavan tarpeeksi uraania pommin rakentamiseksi.

Kaksi iranilaista lähdettä vahvistivat aiemmin maanantaina, että Teheran oli rikkonut sopimuksen asettaman määrän 300 kg. ”Kuten ilmoitimme sanoessamme askeleittemme jatkuvan, varastomme ylitti 300 kg” toinen iranilaisista lähteistä vahvisti.

Aiemmin maanantaina Israelin energiaministeri Yuval Steinitz sanoi Iranin käyttävän rikastetun uraanin varastojaan kiristääkseen muita Lähi-Idän maita ja vain kansainvälinen painostus voi pakottaa Iranin luopumaan siitä.

Perjantaina Viinissä pidettyjen keskustelujen jälkeen Iranin edustaja sanoi, että Euroopan maat lupasivat liian vähän kaupan elvyttämiseksi voidakseen suostutella Irania luopumaan sovitun rajan ylittämisestä, vastapistoksi presidentti Trumpin päätökselle viime vuonna erota sopimuksesta ja asettaa Iranille uusia sanktioita.

Kuuden osapuolen sopima JCPOA sopimus Iranin kanssa poisti useimmat Iranin vastaiset sanktiot ja vapautti samalla kansainvälisissä pankeissa jäädytetyt Iranin varat, arvoltaan satoja miljardeja USD. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5541138,00.html,

04. YK:n pääsihteeri Antonio Guterrez ilmoitti maanantaina huolensa Iranin ilmoitettua rikkoneensa osan 2015 sovitusta JCPOA-sopimuksesta.

Guterrez kehotti Irania jatkamaan sopimuksen sille asettamia velvoitteitaan.
”Islamilaisen tasavallan suorittamat toimet eivät avusta säilyttämään sopimusta, eivätkä turvaamaan Iranin kansan kouriintuntuvia taloudellisia etuja. Tämä kysymys tulee käsitellä JCPOA-sopimuksen määrittämässä mekanismissa” hän selitti Reutersin välittämänä.

USA:n presidentti Donald Trumpin hallituksen (Valkoisen Talon) lehdistö-sihteeri sanoi: ”Iranin hallitus päätti tänään lisätä uranin rikastamista, millä Iran rikkoi ydinasesopimuksen asettaman määrän. On selvä, jo että ennen sopimuksen solmimista Iran rikkoi sen sääntöjä. Meidän tulee palauttaa pitkän tähtäyksen ydinaseen levittämisen valvonta”.

Trump esitti Iranin johdolle vakavan varoituksen: ”he leikkivät tulella”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265379,

05. OmegaShock.com omistaja/toimittaja John Little kyselee 13.06. julkaisemassaan artikkelissaan: Miksi ihmiset vihaavat juutalaisia?

Hän toteaa aluksi, että ihmiskunta usein vihaa heikkoja ja erilaisia, mistä inhimillinen historia on täynnä: painostus, kansanmurha ja orjuuttaminen.
”Tiedän heidän selittävän, etteivät he ole juutalaisia, vaan pelkästään sionismia vastaan” Little sanoo.

”Mutta sionismi on vain juutalaisten ilmaus heidän halustaan elää rauhassa ja turvallisesti omassa maassaan. Siten selitys, ettei anti-sionismi ole antisemitismiä on valhe.”

Little kertoo artikkelissaan, että kansainvälisen lain mukaan Israelin itsenäisyys ulottuu kaikkiin osiin Luvattua Maata.

”Israel sai maansa oikeutetusti ja laillisesti. Lisämaan he saivat puolustautuessaan myös kansainvälisen lain mukaan täysin laillisesti.”
Seuraavaksi Little esittää todisteita mielipiteistään.

Tri Jacques Gauthier on tunnustettu kansainvälisen lain asiantuntija. Hän sanoo suoraan, että Israelilla on kaikki oikeudet maahan, jota se valvoo. Siten anti-sionististen väitteet ovat kokonaisesti ja täysipainoisesti valheellisia.

Entä palestiinalaiset? Ovatko he väärin kohdeltuja, kuten jotkut väittävät?
Gauthier ottaa esimerkin rikollisista vankilassa.
”Kuten kaikki tuomitut rikolliset vankilassa, palestiinalaiset väittävät, että heidät on tuomittu epäoikeudenmukaisesti. Voi olla joitain kiinnostavia tarinoita, mutta älkäämme sotkeuduta niihin.”

”Muutamia erityistapauksia lukuun ottamatta rikolliset kuuluvat vankilaan. Sama koskee myös palestiinalaisia. Israelilla on oikeus hallita koko Israelin maata, mukaan lukien Gaza, Judea, Samaria ja Golanin kukkulat. Laki on täysin selvä ja se on verifioitu.”

”Olen henkilökohtainen todistaja tosiasiasta, etteivät israelilaiset kohtele palestiinalaisia väärin.”
Mutta eivätkö he joudu haavoitetuiksi ja jopa surmatuiksi?

”Kyllä, samalla tavoin kuin rikolliset ja heikkolahjaiset, jotka osallistuvat aseelliseen ryöstöön, haavoittuvat heidän uhriensa puolustautuessa. Kerta toisensa jälkeen olen nähnyt palestiinalaisten käyttäytyvän älykääpiön tavoin, tuhoten oman yhteisönsä, taloutensa ja tulevaisuutensa, koska he vihaavat Israelia enemmän kuin rakastavat lapsiaan, perheitään tai omaa elämäänsä.”

”Miksi siis juutalaisia vihataan? Voisiko sen aiheuttaa ihonväri? Little kysyy.
Mutta juutalaisia on kaiken värisiä: Valkoisia, ruskeita, oliivinvärisiä, ja jotkut jopa muistuttavat ItäAasialaisia. Ei tosiaankaan, mutta entä heidän ulkoasunsa?”

”Juutalaisia on kaiken muotoisia, ja kaiken kokoisia ja värisiä.
Vaaleatukkaisista, sinisilmäisistä viikingeistä Afrikan runsaisiin väreihin; ItäAasiaan, josta Kaipong-juutalaiset periytyvät; yksi legendaarinen Ming-dynastian kenraali oli juutalainen, mutta hyvin aasialainen.”

Ei löydy perustetta juutalaisvihaan heidän vaatetuksessaan eikä tuoksussaan, tai käyttäytymisessään.

Artikkelissa käsitellään kysymystä edelleen monelta näkökulmalta, mutta koska aikapula ahdistaa, esitän kirjoittajan laatiman yhteenvedon.
- Antisionismi on sama kuin antisemitismi.
- Juutalainen kansa on luotettavampi ja rehellisempi kuin toiset ei-kristityt tai jopa kristityt ihmisryhmät.
- Juutalaisten korkea moraali perustuu Raamattuun.
- Juutalaiset eivät halua integroitua tai kääntyä muihin ihmisryhmiin.
- Saatana haluaa tuhota juutalaisen kansan.
- Antisemitismi kiihottaa kaiken muotoisia ja – kokoisia sortajia.
- Sortajat keskuudessamme vihaavat aina heikkoja ja avuttomia.
- Juutalaiset keskuudessamme ovat kuin ”canary kultakaivoksessa”, jotka testaavat yhteisön terveyden suhtautumisellaan juutalaisiin.
https://twitter.com/omegashock1,
06. Syyria syyttää Israelia valtion terrorismista YK:n turvallisuusneuvostolle lähettämässään valituksessa väitettyihin asevarastoihin Damaskoksen ja Homsin läheisyydessä todeten: ”Jerusalemin vaaralliset ja vihamieliset toimet eivät olisi voineet olla mahdollisia ilman Washingtonin tukea”.

Times of Israelin julkaiseman artikkelin mukaan Syyria tuomitsee Israelin suorittamat ilmaiskut, joissa sai surmansa 15 ihmistä, heistä 6 siviiliä ja 9 ulkomaalaista. Uhriluku on sittemmin noussut 18:aan.

Syyrian ihmisoikeuksien tarkkailijajärjestö, jonka päämaja on Lontoossa, sanoi lausunnossaan, että ainakin 12 iranilaiseen kohteeseen iskettiin, 2 niistä lähellä Homsia ja 10 lähellä Damaskoa, mukaan lukien tukikohta, jossa sijaitsivat Iranin vallankumousarmeijan päämaja ja aseiden tutkimuskeskus.

Yksi sotilashenkilö oli syyrialainen, loput muita kansallisuuksia, kuten tarkkailijajärjestön johtaja Rami Abdel Rahman totesi.

”Israelin viranomaiset harjoittavat kasvavassa määrin valtion terrorismia” sanoi Syyrian valtion virallinen uutistoimisto SANA. ”Israelin viimeisin kauhea hyökkäys liittyy Israelin pyrkimyksiin viivyttää Syyrian kriisiä.”

”Maanantain vastaisen yön aikana Israel suoritti sarjan ilma- ja merivoimien hyökkäyksiä sotilaallisiin laitoksiin kaikkialla maassa” SANA jatkoi.

Israel ei ole tapansa mukaan kommentoinut syytöksiä osallisuudesta sarjaan kiivaimpiin iskuihin kuukausien aikana, jotka tehtiin vain viikko kolmikanta-keskusteluja Israelin, USA:n ja Venäjän edustajien välillä.

Israel on huolissaan Iranin levittäessä vaikutusvaltaansa, rakentaessa tukikohtiaan ja siirtäessä niihin nykyaikaista aseistustaan Syyrian eteläosassa lähelle Israelin pohjoisrajaa, joista se voisi iskeä Israelin Golanille.
https://www.timesofisrael.com/syria-accuses-israel-of-state-terrorism-for-alleged-iran-linked-sites-strikes/,

07. Syyrian ilmaiskujen aikaan Kyproksen turkkilaisella tapahtui voimakas räjähdys, jonka syytä ja alkuperää puntaroitiin uutislähteissä.

HalTurner arvioi raportissaan, että räjähdyksen aiheutti Syyrian ilmatorjunnan pudottama F-35 hävittäjä, mutta uutista ei ole vahvistettu muissa lähteissä.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-military-aircraft-shot-down-over-cyprus-possibly-israeli-after-bombing-syria,
Toisten lähteiden mukaan se oli Syyrian ampuma S-200 ilmatorjuntaohjus, joka harhautui kohteestaan ja iski maahan.

08. UUTISAIHEITA ISRAELISTA

Siviilipukuinen poliisi ampui tappelunnujakkaan osallistuessaan yhtä Etiopian juutalaista siirtolaista, joka menehtyi haavoihinsa. Tämä aiheutti rajut mellakat eri puolilla maata Etiopian juutalaisten vaatiessa oikeuksiaan.
https://www.jpost.com/Israel-News/Police-investigation-suspects-officer-was-wrong-in-shooting-Ethiopian-boy-report-594355,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265403, ’

SiniValkoista puoluetta johtavan kenraalijuntan siviili Yair Lapid epäilee, että ”jotakin outoa on tapahtunut Netanyahulle, ja että jos hän saa jatkaa, Israel muotoutuu teokratiaksi, uskonnollisten johtamaksi maaksi”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265402,

Bulgarialaisen lentoyhtiön Electra Airways Boeing 737-400 menetti osan pyörästään noustuaan ilmaan Colognen lentokentältä Saksassa 152 matkustajaa mukanaan kohti Ben Gurionin lentokenttää. Kone jatkoi lentoaan ja Ben Gurion valmistui potentiaaliseen hätätilanteeseen. Kone laskeutui kuitenkin ilman vaikeuksia turvallisesti 16.00 aikaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265356,

Davidin kaupungin säätiön ulkomaanasioitten johtaja Zeev Orenstein toteaa, että äskettäin avattu ”Pilgrims Way”, Pyhiinvaeltajien tie, jota pitkin Shiloan lammikolla puhdistautuneet juutalaiset nousivat Temppeliin, tien löytyminen ei ole uskon asia, vaan historiallinen tosiasia, joka todistaa modernin aikamme luutalaisten liittymistä muinaisten juutalaisten historiaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265374,

PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat, joka toimi PA/PLO:n rauhanneuvottelijana, ei pysty nielemään arkeologisten kaivausten paljastamia muinaisia juutalaisia kohteita, jotka liittyivät Temppeliin ja juutalaisten juhlien viettoon.

Erekat kutsui korkeiden ulkomaisten vieraiden todistamana avatun pyhiin-vaeltajien tien avaamista ”setlerien projektiksi, millä ei ole mitään tekemistä historian kanssa”, kuten hän sanaili AFP:n toimittajalle.

Pilgrims Way, jota käytettiin 2000 vuotta sitten, mutta joka oli hautautunut maa- ja rakennusjätteiden alle ja kaivettiin esiin ja avattiin juhlallisesti, kulkee Jerusalemin Silwan arabilähiön talojen alle päättyen muinaisen Shiiloan lammikon lähelle.

Erekat vähätteli löydön merkitystä todeten, ettei sillä ole mitään tekemistä uskonnonkaan kanssa, se on setlerien keksimä juoni puhuessaan AFP:n toimittajalle Ramallahissa. PA/PLO:n johdon historian tosiasioiden kieltäminen alkaa muistuttaa patologista mielenhäiriötä. Hän syytti samalla Friedmania ja Greenblattia osallisuudesta rasistisiin, kolonialistisiin intresseihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265378,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 16 -31, Tiberias 22 -38; Suolameri 25 -38; Eilat 24 -39 +C-astetta, aurinkoista, huomenna vähän viilenee.

USA:n presidentti Donald Trump Tweetasi PohjoisKorean presidentille Kim Jong Unille: Olen matkalla G-20 konferenssista EteläKoreasta Japaniin, jospa tapaisimme maitten välisellä demarkaatiolinjalla. Un oli valmis tapaamaan vanhaa kamuaan, ja niin he kättelivät hymyillen toisilleen aurinkoisesti. Un veti sitten Trumpin PK:n alueelle, jossa hän tepasteli 20 askelta todeten, että ensimmäinen USA:n presidentti teki pikavierailun PohjoisKoreaan. Hän kutsui Kim Jong Unin vierailulle Washingtoniin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265376,

Sunday, June 30, 2019

SUNNUNTAI 30.06.2019SUNNUNTAI 30.06.2019
01. Heinäkuu näyttää alkavan terveyteen ja muihin kiireellisiin asioihin liittyvien kysymysten hoitamisessa, mikä alkoi lääkärille näyttäytymisellä tänä aamuna, minkä johdosta raportti myöhästyy hieman.

Toinen terveysasia on magneettikuvaus tiistaina, joka sekin sotkee normaali-rutiinia, jatkuen ensi viikon alussa näkökyvyn ja sydämen tilan tarkastus sekä kuun lopussa kuuloelinten tutkimuksella.

Mutta se on sen ajan murhe, nyt keskitytään tämän sunnuntaipäivän uutisaiheitten selaamiseen ja raportin laatimiseen.

02. Bahrainin konferenssi Lähi-Idän tilanteen rauhoittamiseksi loppui aikanaan, eivätkä raporttien laatijat näytä arvostavan sen merkitystä ja tuloksia.
PA/PLO:n kantaa ei kannata edes mainita, se uskoo jäävänsä sivuun.

PA/PLO:n arabeja matkusti konferenssiin hyvässä uskossa, että rauhanasia on tärkeämpi kuin Mahmoud Abbasin antamat kiellot alaisilleen välttää rauhan-tekemistä kuin ruttoa. Mutta odotettu paluu kotikaupunkiinsa ei sujunut rauhanomaisesti, vaan PA:n USA:n CIA:n kouluttamat ja aseistamat poliisit odottivat käsiraudat valmiina Pomon kiellon rikkoneita liikemiehiä.

PA:n lähteet raportoivat AFP:n välittämänä, että PA:n poliisit pidättivät Hebronista kotoisin olevan liikemiehen Saleh Abu Mayalan.

70-vuotias Abu Mayala, jolla on terveysongelmia, oli palaamassa kotiinsa Bahrainin konferenssiin tekemältään matkalta, poliisin iskiessä perjantaina. JP:n artikkelin mukaan Mayala on 49-vuotias, mutta hengissä kuitenkin.

Abu Maylan perhe sanoo, ettei sillä ole mitään tietoja perheenisän pidätyksestä.
PA:n lähteen mukaan Mayalan pidätti PA:n yleinen tiedustelu, jota johtaa kenraali Majed Faraj. Raportti kertoo, että hänet vapautettiin tänään.

Toinen Hebronista Bahrainiin matkustanut PA:n arabiliikemies Ashraf Jabari, joka osallistui Bahrainin konferenssiin Juudean ja Samarian kauppakamasin edustajana. Hän kertoi journalisteille Mayalan pidätyksestä kotinsa lähellä.

Japbari kertoi, että kaikkiaan 15 PA:n arabiliikemiestä osallistui konferenssiin.
BBC:n haastattelussa Jabari oli selvästi peloissaan ja hikoili runsaasti. Hän kertoi osallistuneensa voimistaakseen PA:n liike-elämää, ja kielsi ehdottomasti toimineensa poliittisista lähtökohdista, eikä suostunut puhumaan PA:sta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265265,

03. Jerusalemin Issawiyan arabilähiön asukkaat mellakoivat perjantaina saatuaan tietää, että poliisien avatessa tulen arabien heitä ilotulitus-raketteja heittäneitä vastaan, yksi heistä, 22-vuotias arabi Muhamad Samir Obeid sai surmansa poliisien ja rajapoliisien luodeista.

”Obeid heitti aiemmin syntyneitten mellakoiden aikana Ilotulitusraketteja suoraan poliiseja kohti, jotka turvautuivat aseisiinsa puolustautuakseen.
Obeid haavoittui pahoin, ja hänet kiidätettiin Hadashan Scopusvuoren sairaalaan, jossa hän kuoli elvytyksestä huolimatta” poliisi raportoi.

Mellakat Issawiyan arabilähiössä jatkuivat lauantain vastaisen yön aikana ja edelleen lauantaina. INN:n raportin mukaan ainakin 80 arabiasukasta haavoittui lievästi mellakoitten aikana. Mellakoitsijat heittivät poliiseja kohti kivien lisäksi erilaisia esineitä sekä sytyttämiään ilotulitusraketteja.
Kaksi poliisiupseeria haavoittuivat heitellyistä esineistä ja kivistä.

Poliisin mukaan mellakat tapahtuivat Simon HaTzedek-Bar Lev katujen risteyksessä sapattina Jerusalemissa. Poliisi pidätti viisi epäiltyä arabia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265286,

04. Hamas ja muut Gazan terrorijärjestöt ovat omaksuneet uuden taktiikan, jossa ne pyrkivät hyödyntämään Israelissa syntynyttä poliittista tyhjiötä voidakseen painostaa Netanyahun hallitusta, joka ”rämpii kriisistä toiseen rampautuneen ankan tavoin”, kuten sanonta kuuluu.

Hamasin poliittisen toimiston jäsen Mahmoud al-Zahar valehtelee, että ”miehittäjät jatkuvasti rikkovat vastarinnan alekirjoittamia aselepoja ja muita sopimuksia” lisäten, että ”jatkuvan painostuksen tarkoituksena on pakottaa Israel tunnustamaan palestiinalaisen kansan vaatimukset”.

”Palesteen al-Yom” websivulle, joka on lähellä Islamic Jihadia, antamassaan haastattelussa Zahar totesi pääministeri Netanyhaun tunteneen tappionsa palestiinalaisten taistelujärjestöjen asetettua hänelle ehtoja, viitaten eritoten arvokkaasta sisäisestä tilanteesta Israelissa (poliittisesta kriisistä Israelissa, joka johti uusiin vaaleihin)”.

”Tästä syystä tulemme jatkamaan painostusta aina, kun Israel ei täytä sille asetettuja velvoitteita” Zahar lisäsi. Hän yksilöi käytettäviä keinoja mainiten:

- Yksi on viikoittaiset mielenosoitukset Gazan turva-aidan varrella.
- Toinen on ”ilmapalloterrorismi”, jossa Gazasta lähetetään lähes päivittäin kymmeniä syttyvillä aineilla varustettuja palloryppäitä Israelin puolelle, jotka polttavat suuria alueita Israelin puolella turva-aitaa.

Zahar kutsui Bahrainin konferenssia ”poliittiseksi lahjonnaksi pyrkimyksissään suostutella palestiinalaisen kansan luopumaan pyhistä paikoistaan ja perus-periaatteistaan. Siksi neuvottelut maasta, pyhistä paikoista ja uskosta eivät ole mahdollisia”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265276,

05. Trumpin nimittämä Lähi-Idän koordinaattori Jason Greenblatt tuomitsi PA:n esittämät syytökset USA:n osallistumisesta Jerusalemin juutalaistamiseen puhuessaan Davidin kaupungin tilaisuudessa, jossa kunnioitettiin ja avattiin ns. ”pyhiinvaeltajien tie”, jota pitkin Shiloan lammikolta puhdistautuneet juutalaiset nousivat Temppelivuorelle, kuten arkeologit ovat vahvistaneet, tuodakseen uhrilahjansa Jumalalle juutalaisten juhlapyhien aikana.

”PA:n syytökset, että osallistumisemme tähän historialliseen tilaisuuteen liittyy Israelin pyrkimyksiin Jerusalemin juutalaistamisesta, jotka osoittavat vihamielisyyttä palestiinalaisia kohtaan, ovat naurettava” Greenblatt sanoi.

”Emme voi juutalaistaa niitä, mitkä historian ja arkeologian mukaan ovat juutalaisia. Voimme tunnustaa sen ja lopettaa teeskentelyn, ettei se ole totta.
Rauha voidaan rakentaa vain tosiasioiden perustukselle”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265288,

06. Diplomaattiset lähteet varoittavat, että Israelin poliittinen johto alkaa vähitellen uskoa puolustusministeriön kantaan, että poliittisesta jähmeydestä johtuen tilanne Gazan rajoilla luisuu käsistä ja kehittyy hallitsemattomaksi.

Israelin välittömiin toimiin kuuluvat uudelleen vahvistetut sanktiot; kalastus-oikeuksien, polttoaineen ja sähkötoimitusten rajoitukset.
Viikon aikana on rekisteröity ainakin 100 ilmapalloterrorin aiheuttamaa maasto-paloa Gazan rajaan rajoittuvilla alueilla.

Viimeisten päivien aikana IP-terrorismi sytytti ainakin 15 paloa päivässä; perjantaina rekisteröitiin 14 maastopaloa. Yhteen maatilan pellolle pudonneeseen palloryppääseen oli yhdistetty miinoitettu kirja, jonka pioneerit tuhosivat, ja samankaltaisia ansoja on ollut useita.

Tämä kaikki tapahtuu ilman, että IDF toimisi periaatteittensa mukaan ja aloittaisi lopultakin maansa asukkaitten suojelemisen ulkoista hyökkäystä vastaan. Perjantaina ainakin 7 000 gazalaista osallistui ”paluumarsseihin” turva-aidan varsilla pommittaen sotilaita kivillä ja palopommeilla. Yksi niistä osui IDF:n jeeppiin, joka syttyi palamaan ja tuhoutui.

Torstaina IP-terrorismi sytytti 25 maastopaloa; yksi syttyvillä aineilla varustettu pallorypäs osui asuntorakennukseen, mutta onneksi kukaan ei haavoittunut. Keskiviikkona maastopaloja oli 19 Eshkol-alueella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265268,

07. IDF on kokeillut joitakin uusia laitteita IP-terrorismin rajoittamiseksi.
IP-ryppäitä on tulitettu maasta käsin, ja eräs yhtiö kehitti miehittämättömiä pienkoneita (drone), joista niitä voidaan tulittaa. Ongelman muodostaa se, että IP-ryppäitä lähetetään kymmenittäin päivässä. IDF on tuhonnut muutamia IP-ryppäitä lähettäviä nuorisojoukkoja, mutta se ei tunnu hyvältä.

Paras keino olisi ehkä pienitehoinen Iron Dome Beam, laser-ase, joka automaattisesti laukaisisi korkeajännitteisen elektronisuihkun IP-ryppääseen.
Puolustusministeriö on tiettävästi kiirehtinyt sellaisen aseen kehittämistä, ja rapotit sanovat sen olevan lähes valmiin. Sitä tarvitaan myös pohjoisrajalla.

IDF raportoi äskettäin pienestä moskiitto-Iron-Dome järjestelmästä, joka näyttää kuvaruudussa sääsket asunnossa, mutta ei tuhoa niitä. Tappojäljet ovat rumia seinissä ja katossa.

Kun meidän Odeya tyttäremme oli pieni, he asuivat vanhassa kerrostalossa, jonka seinät homehtuivat talvella kosteuden noustessa niihin, satojen sääskien lisääntyessä. Paras tapa tuhota niitä oli käyttää pölyimuria, jonka imuriputkea sääsket eivät osaa pelätä, vaan imuri imaisee ne jonnekin.
https://en.globes.co.il/en/article-defense-ministry-speeds-up-laser-missile-defense-system-development-1001263,

08. Avigdor Liberman toimi Israelin puolustusministerinä Netanyahun erotettua edellisen Moshe Yaalonin ilman keskusteluja.

Lopulta Libermankin katsoi turhauttavaksi tehdä esityksiä turvallisuuden ja ennen kaikkea Gazan tulehtuneen tilanteen parantamiseksi pääministeri Netanyahun lakaistessa ne paperikoriin ilman keskusteluja, ja ilmoitti eroavansa.
Netanyahu on siitä lähtien hoitanut pääministerintoimensa ohessa myös ulko- ja puolustusministeriön asioita, vaikka ne vaatisivat täysipäiväistä ministeriä.

Tämä on ollut varsin onnetonta aikaa maan valmistautuessa monen rintaan sotaan ilman sotilaallista edustusta hallituksessa.
https://yle.fi/uutiset/3-8905710,
https://yle.fi/uutiset/3-10507852,

09. Presidentti Donald Trump jatkaa ennen kokeilemattomia diplomaattisia otteitaan kutsumalla PohjoisKorean yksinvaltiaan Kim Jong Unin Etelä- ja Pohjoiskoreaa erottavalle demilitarisoidulle vyöhykkeelle vain vaihtaakseen hyvän päivän toivotukset ja puristaakseen toistensa kättä.

Trump on ehkä leikkimielessä kutsunut Kim Jong Unia nimellä ”Fat Boy” (lihava poika), mutta heidän välilleen syntynyt outo henkinen side näyttää kestävän tuollaiset pikkumaisuudet.

Iranin johtaja sen sijaan kutsuu Trumpia ilkeillä nimillä, kuten ”henkisesti jälkeen jäänyt”, tai vastaava, josta leikkimieli on kaukana. https://www.timesofisrael.com/trump-steps-into-north-korea-for-symbolic-meeting-with-kim/,

10. Chilin presidentti Sebastian Pinera aiheutti tietämättään pienen diplomaattisen kärhämän Israelin kanssa noustuaan Temppelivuorella PA:n virallisen edustajan kanssa. Hän pyyteli anteeksi, mutta vahinko oli jo tapahtunut.

Israel pyrkii äärimmäisen huolellisesti valvomaan, ettei PA:n edustaja saa ansaitsematonta huomiota Vuorella, joka kuuluu Israelille, mutta jonka päivärutiinin hoito annettiin lapsellisen hyväuskoisesti Jordaniassa pää-majaansa pitävälle islam säätiölle.

Säätiö on sittemmin käyttäytynyt ikään kuin se omistaisi Temppelivuoren, suorittaessaan siellä useita rakennusoperaatioita ja kieltäessään Jerusalemin arkeologien valvonnan, kuten säännöt ja hyvä tapa edellyttävät.
Rakentaessaan moskeijan ”Salomon Talleille” säätiö tuhosi korvaamattoman arvokasta muinaisjäämistöä Israelin pyöritellessä peukaloitaan.

Israelin turvallisuusjoukot pidättivät sunnuntaiaamuna PA:n nimittämän Jerusalemin asiain ministerin Fadi al-Hadamin hänen kodistaan. Hän oli se PA:n edustaja, joka seurasi Chilen presidenttiä Temppelivuorelle.
https://www.timesofisrael.com/israel-detains-palestinian-authoritys-minister-for-jerusalem-affairs/,

11. Gazan rajan pinnassa asuvat israelilaiset aikovat valittaa YK:lle, että Hamas polkee heidän inhimillisiä oikeuksiaan.

He valittavat, että lukuisista toisiaan seuraavista tulitauoista ja sopimuksista huolimatta Hamazin &co kanssa tuhopoltot jatkuvat kaiken aikaa, ja rakettiuhka on ainainen pelotteluväline, jota ne käyttävät hyväkseen.
https://www.timesofisrael.com/southern-residents-to-accuse-hamas-of-violating-their-human-rights-in-un-appeal/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -31; Tiberias 24 -37; Suolameri 25 -38; Eilat 24 -40 +C-astetta, aurinkoista, pohjoisessa pieniä pilvenhattaroita, hieman viilenevää.