Thursday, May 23, 2019

TORSTAI 23.05.2019

TORSTAI 23.05.2019

01. Juutalaisen tradition mukaan Omar-laskennan 33. päivää, Talmudin kuuluisan rabbin Rashbin kuolinpäivää tulee kunnioittaa hänen hautapaikallaan musisoiden, tanssie ja rovioita polttaen.

Keskiviikkoiltana klo 20.30 aikaan Boyan Hassidic lahkon johtava rabbi Nahum Dov Breier sytytti traditionalisen rovion aloittaen Lag BaOmer juhlalisuudet, 33. Omer –päivänä (jonka aikana uskonnolliset juutalaiset laskevat 7 viikkoa pääsiäisestä Shavuot (viikot) loma-aikaan) juutalaisen oppineen rabbi Bar Yochain (Rashbi) hautapaikalla Meronvuorella pohjoisIsraelissa.

Boyan Hassidic rabbi sytyttää ensimmäisenä valtavan rovion (kokon) ja tanssien aloittamisen nuotion ympärillä sata vuotta vanhan tradition mukaisesti. Hänen jälkeensä muiden uskonnollisten lahkojen johtavat rabbit sytyttävät omat rovionsa ja aloittavat tanssinsa niiden ympärillä.

Meronvuorelle johtavat tiet olivat tungokseen asti juhliin meneviä pyhiin-vaeltajia, kuten tapahtuu joka vuosi, arviolta 500 000 pyrkiessä ajoissa juhlille, ettei vain jää mistään osattomaksi.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5513811,00.html,

Viranomaiset ovat pitkin alkuviikkoa varoitelleet nuotioiden sytyttämisestä ja ne kiellettiin kokonaan toistaiseksi jatkuvan helteen vuoksi, mutta Meronvuoren juhlallisuudet täytyy voida suorittaa vaaroista välittämättä.

Juhlien onnistumista valvovat 5 000 poliisia, 100 palomiestä, 200 ambulanssia ja tusinoittain lääkintähenkilöitä juhlien aikana. 4 000 bussia kuljettavat juhlavieraita ja pyhiinvaeltajia määrätyille parkkipaikoilleen kaikkialta maassa. He tuovat mukanaan omat eväänsä grilleineen, jotka lisäävät palovaaraa.

Euroopassa yleistyneet yhteisvessat eivät tule kuuloonkaan näissä juhlissa. Naisille ja miehille on varustettu tarkoin toisistaan erotetut tilat. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5513811,00.html,

02. Belaruksessa (Valkovenäjällä) löydettiin 1 214 Holokausissa menehtyneitten juutalaisten ruumiit (tai jäännökset), jotka huolellisesti asetettiin arkkuihin ja haudattiin kunniallisesti uudelleen maanantaina.

Heidän massahautapaikansa löydettiin lähellä rakennuskohdetta lähellä Puolan rajaa. WJC esitti vastalauseensa siksi, ettei rakennusprojektia keskeytetty. Ruumiiden tai jäännösten tunnistamisessa ja käsittelyssä auttoivat ZAKA:n vapaaehtoiset.

Valkovenäjällä asui ennen holokaustia laaja ja elinvoimainen juutalaisyhteisö, ja siksi 1214 juutalaisen jäännösten massahaudan löytyminen järkytti kansaa.
Juutalaisjohtajien mielipahaksi viranomaiset eivät peruuttaneet rakennustöitä löydön lähellä, sillä he epäilevät, että juutalaisten hautoja voi löytyä lisää.

Massahauta löydettiin aiemmin tänä vuonna. Sotilaat kutsuttiin kokoamaan luut ja muut jäänteet. He kertoivat löytäneensä pääkalloja, joiden läpi oli ammuttu.
Eräs niistä oli nainen, joka kuoli pidellen lasta sylissään. Uhrit olivat juutalaisia.

Brest (Brisk) oli ensimmäinen NL:n kaupunki, jonka natsit miehittivät 1941. Natsien omaksuman käytännön mukaan kaupungin juutalaiset eristettiin ghettoon. Arviolta 28 000 asukasta asuivat siellä, kunnes se hävitettiin lokakuussa 1942. Lokakuussa tuona vuonna 17 000 ghetton asukasta vietiin kaupungin ulkopuolelle ja teloitettiin.
Vain 19 juutalaisen tiedetään selvinneen hengissä massamurhasta.

Breskin kaupungissa asui myös Israelin tuleva pääministeri Menachem Begin, joka lähetettiin vankileirille Venäjän pohjoisosaan. Hän pääsi pakoon ja kulki monien vaiheitten jälkeen Venäjän kautta Israeliin. Hänen isänsä oli Breskin ghetton asukas ja hänet teloitettiin toisten mukana.

Breskin juutalaisyhteisön johtaja Regina Simonenko murehtii sitä, että viranomaiset kiirehtivät hautamaan löydettyjen uhrien jäännökset ilman DNA-testejä uhrien identiteetin määrittämiseksi. ”Meille kerrottiin, että DNA-testit ovat kalliit ja kestävät kauan” Simonenko kertoi AP:n toimittajalle.

Kaupungin viranomaiset sanovat, etteivät asuntokerrostalojen perustukset ulotu hautaamisalueelle, ja lupasivat pystyttää monumentin hautapaikalle.
”Siellä ei tule olemaan muuta kuin siistitty ruohokenttä. Emme tee sinne edes parkkipaikkoja tai lasten leikkikenttiä” lupasi Breskin pormestari Alexander Rogachuk” jalomielisesti. Tämä ei tyydytä juutalaisjohtajia.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5513592,00.html,

03.”Passenger” (matkustaja) ooppera holokaustin muistolle on rakennettu ja sävelletty puolalaisen journalistin, kirjailijan ja WWII:n vastarintataistelijan Zofia Posmyszin romaanin pohjalta.

Ooppera ”Matkustaja” kertoo keskistysleirin asukkaitten kärsimyksistä, jotka päättivät kieltää natsien harjoittaman inhimillisen mielen alistamisen.
Ooppera on melankolinen, kaksiosainen kertomus naisista kaikkialla Euroopassa, vangittuina Auschwitzissä, jossa he yrittivät säilyttää inhimillisyytensä natsien harjoittamista kauheuksista huolimatta.

Oopperan juoni perustuu romaaniin ”Passenger” ja Puolan radiossa v. 1959 esitettyyn näytelmään ”matkustaja hytissä no 45”, jonka laati puolalainen journalisti ja kirjailija, WWII vastarintataistelija Zofia Pozmysz.
Oopperan muotoili suurelle näyttämölle sopivaksi Mieczyslav Weinberg.

Pari vuosikymmentä sodan jälkeen, saksalainen pariskunta, Walter (David Danholt) ja Lisa (Daveda Karanas) seilaavat Brasiliaan, jossa Walteria odottaa diplomaattinen virka. Kun Lisa – entinen natsivartija – tunnistaa yhden matkustajista Marthan (Adrienn Miksch) entiseksi leirin asukkaaksi, jonka hän uskoi kuolleen leirissä, hän ahdistuu ja kertoo salaisuutensa miehelleen, joka on enemmän huolissaan, miten asia vaikuttaisi hänen diplomaattiseen uraansa.

Lisa, entinen natsi, elää peloissa, että entiset uhrit tunnistavat hänet. Hänen täytyy myös varoa, ettei hänen miehensä saa tietää hänen mustasta taustastaan.
Entinen metsästäjä on nyt metsästettävä entisen natsin vavistessa pelosta joka kerran, kun mystinen matkustaja lähestyy.

Matkustajan henkilöllisyys pysyy kuitenkin mysteerinä, ja näytelmä päätyy kaksiselitteiseen nuottiin.
Keskitysleirissä Lisa manipuloi uhrejaan ollen joskus ystävällinen uhreilleen voidakseen paremmin valvoa heitä. Mutta uhrit pitävät kiinni inhimillisestä luoteestaan ja onnistuvat joskus toimimaan natsien vaatimuksia vastaan.

Eräässä tilanteessa yhtä naista kidutettiin, koska häneltä löydettiin viesti, jonka vartijat uskoivat olevan viesti vastarintajoukoilta. Martha valittiin kääntämään puolankielinen viesti, ja hän tietoisesti ja uskottavasti käänsi sen olevan rakkauskirjeen, mikä säästi naisen hengen.

Passenger ei ole ensisijaisesti tarina kostosta tai surusta, vaan muistoista. Martha ei pysty irrottautumaan menneisyytensä rikoksista, minkä katsomo tiedostaa katsoessaan, miten menneisyys kiduttaa Marthaa.
Näyttämö on jaettu kahtia; ylempi osa kirkkaasti valaistu; alempi osa on synkkä - harmaat parakit ja rautateiden verkosto symboloiden holokaustia. Näytelmän lopussa Marha laulaa kauniin kappaleen elämästä ja kuolemasta, muistuttaen, ettei uhrien kärsimyksiä tule koskaan unohtaa, tai antaa anteeksi kiduttajille.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5513592,00.html,

04.Liberman näyttää enasimmäisenä puolueena suostuvan hallitukseen, jos hän saa puolustusministerin salkun.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5513979,00.html.

05. Turvallisuusvuoto on paljastanut pääministertin matkustussuunnitelmat hakkerin päästyä pääminiterin kanslian tai Shin Betin internet sivuille.
https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3762693,00.html.

06. Israelissa katsotaan maan hallituksen ja turvallisuudesta vastaavien insituutioiden antautuneen muslimien paineen alla, mistä todisteena pidetään itä, että juutalaisilta estetään nousuTemppelivuorelle Jerusalem päivänä viitaten siihen , että nyt on muslimien Ramadan ja jännitys muutenkin korkealla. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5513466,00.html.

07. Poliisia syytetään – taas kerran – kohtuuttoman ja tarpeettoman väkivallan käyttämisestä poikaa kohtaan, joka kärsii mielenterveysongelmista. Poika kärsii lisäksi autismista, mikä ei näytä heilauttavan poliisin inhimillistä tuntoa.
Poika kuuluu ultraorodokseihin, joita poliisi (ja IDF) vihaavat. https://www.timesofisrael.com/police-accused-of-using-excessive-force-on-autistic-ultra-orthodox-teen/,

08. Sota USA:n ja Irann välillä näyttäisi raporttien mukaan voivan syttyä koska vain, jonkun todistellessa, että se on jo syttynyt.
https://www.timesofisrael.com/trump-officials-to-congress-goal-is-deterring-iran-not-war/, https://www.youtube.com/watch?v=26llKLY4wD8,

Katselin eilen englantilaisen matkailijan retkiä Iranin sydänalueille, ja tunsin tuskaa sydämessäni kuvitellessani, millaista tuhoa täsmäpommit, ohjukset ja muut sotavälineet voisivat aiheuttaa noille lähes neitseelisille alueille, ikivanhoine kansoineen ja perinteineen, jotka ovat säilyneet kaukana aikamme sivilisaation turmelevasta vaikutuksesta.

Noita alueita tulisi säilyttää – ei Kansan – vaan maailman perinnekohteina, todisteina ihmiskunnan historian rikkaudesta ja monimuotoisuudesta. https://www.youtube.com/watch?v=HgEqlOFs56Q&t=690s,
https://www.youtube.com/watch?v=5TWNXneUrMY,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 22 -37; Tiberias 34 -43; Suomaeri 28 -43; eilat 28 -42 +C-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna, lämpenevää (18 -38 +C-astetta)

Kuumuudesta vai mistä johtunee, että kone nielaisi taas osan tekstistä, jonka jouduin uusimaan.


Tuesday, May 21, 2019

TIISTAI 21.05.2019

TIISTAI 21.05.2019
01. Me kuvittelimme, että 33 asteen päivähelteet ovat jo sitä itseään, mutta nyt raportteja seuratessa alkaa selvitä, että se oli vain alkulämmittelyä, ja että varsinaiset helteet ovat vasta tulossa.

Eilen mittari osoitti enimmillään 33 +C-astetta, tänään 34 ja viikonlopuksi lähelle +40 C-astetta. Mutta ei tämä vielä mitään. Katsotaanpa uutisia rapakon takaa.

HalTurner raportoi, että tornado condition (TorCon) on julistettu pohjoisTexasiin ja länsiOklahomaan. Kansallinen sääpalvelu (NWS) varoittaa, että tämä on korkein ja ankarin saatavilla oleva TorCon varoitus, jota ei ole julistettu 10 vuoteen. Asukkaita kehotetaan pysyttelemään lähellä suojatiloja tänään ja huomenna, sillä pitkäaikaiset ja väkivaltaiset tornadot ovat varmasti kehittymässä.

Satelliittikuvat näyttävät suunnattomia, pyöriviä ”super-cell” ukkosmyrskyjä – jotkut niistä 100 mailin levyisiä – jo pohjoisTexasin ja länsiOklahoman yllä. Ne kehittävät suorasuuntaisia 90 mailin nopeudella puhaltavia tuulenpuuskia samaan aikaan moukaroiden maata golfpallon kokoisilla rakeilla.

Nämä myrskyt kasvattavat voimaansa kaiken päivää ja yötä. Useita erillisiä (TorCon) tornadoja ennustetaan varoituksen alaisille alueille.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/deadly-emergency-warning-torcon-10-declared-for-texas-oklahoma, https://youtu.be/8lZrQIrDEP4.

02. HalTurner radioshow.com raportoi edelleen, että Iran näyttää keskisormeaan koko maailmalle ilmoittaessaan, että Iranin islamilainen tasavalta on rikkonut JCPOA-sopimuksen ja aloittanut uraanin rikastamisen neljä kertaa suuremmalla määrällä kuin mitä sopimus sallii.

Iran ilmoittaa, ettei sopimuksen mukaisen 300 kg:n suuruisen määrän rikastaminen sido sitä. Iran ilmoittaa virallisesti rikastavansa tarpeeksi korkeaan tasoon rikastettua uraania usean ydinpommin rakentamiseksi, vaikka maailmalla on liikkunut huhuja jo aiemmin, että Iran on jatkanut kaiken aikaa uraanin rikastamista salaisissa rikastuslaitoksissaan yli sallitun tason ja määrän.

Sopimuksen mukaan Iranilla oli oikeus rikastaa uraania 3.67 %:n tasoon, kun ydinpommin rakentamiseen tarvitaan 90 %:n tasoon rikastettua uraania.
Iran katsoo myös, etteivät sitä sido aiemmat sopimukseen liittyneet ehdot. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/iran-announces-it-has-breached-nuclear-agreement-increased-uranium-enrichment-four-fold,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5512442,00.html,

03. Iranin presidentti Hassan Rouhani sanoi maanantaina, että Iranin islamilainen tasavalta pitää parempana diplomaattista puhumista, mutta että nykyisessä tilanteessa se on mahdotonta, ja siksi maa on valinnut ”vain vastarinnan”.

”Suositan puhetta ja diplomatiaa, mutta nykyisessä tilanteessa en hyväksy sitä, koska hetken tilanne on sopimaton puheille ja siksi valintamme on yksinomaan vastarinta” islamilaisen tasavallan uutistoimisto raportoi hänen sanoneen.

Rouhanin lausunto tuli julkisuuteen muutama tunti sen jälkeen, kun USA:n presidentti Donald Trump sanoi, että Iranin harjoittamaan provokaatioon vastataan voimalla – todeten samalla, että ovi neuvotteluihin on vielä avoin.

Iranin puolivirallisen uutistoimiston IRNA:n mukaan Rouhani kertoi maansa uskonnollisille johtajille, että maan johtajiston parissa on yksimielisyys siitä, että Iran vastustaa Yhdysvaltoja ja sen asettamia sanktioita.

Hän kuitenkin täsmensi, ettei Iran virallisesti luovu JCPOA-sopimuksesta, koska se poikii uusia sanktioita. ”Jos me luopuisimme JCPOA-sopimuksesta USA:n provokatiivisten toimien johdosta, se aiheuttaa sanktioita myös YK:n taholta”.

Jännitystä Persianlahden alueella nosti se, että Trump päätti lähettää lentotukialuksen USS Abraham Lincolnin ja muita sotilaallisia vahvistuksia alueelle. USA veti ei-välttämättömän henkilökuntansa kotiin Irakin lähetystöstään ja raketin räjähdettyä lähellä rakennusta, jonka ampujasta ei ole tietoa.

”Ei meillä ole vihjeitä tai todisteita provosoivista toimista, että jotain on tapahtunut tai tapahtumassa” Trump sanoi journalisteille ennen lähtöään Valkoisesta Talosta puhujamatkalle Pennsylvaniaan. ”Meillä ei ole vaihtoehtoa”.

Trump kutsui - tyynnyttelevistä lausunnoistaan huolimatta - Irania ”hyvin viha-mieliseksi ja no 1 terroriin provosoivaksi tässä maassa”. Hän vakuuttaa haluavansa keskustella vähätellen konfliktin potentiaalista nousua viime päivien aikana.
”Otan yhteyttä heihin, jos he ovat valmiit; jos eivät, ei heillä ole syytä huoleen.”

YK ei ole vielä reagoinut Iranin ilmoitukseen uraanin rikastamisensa nelin-kertaistaimisesta vastauksena USA:n vetäytymiseen JCPOA-sopimuksesta. Iran vakuuttaa muuten pysyvänsä sopimuksen puitteissa YK:n pelossa.

USA:n keskeisin kritiikki sopimusta kohtaan koskee sitä, ettei siinä rajoiteta Iranin ohjustuotantoa tai ballistisia ohjustestejä, minkä johdosta Iran on kehittänyt useita ballistisia ohjusmalleja, joilla se uhkaa sekä USA:n että Euroopan maita, ja voi käyttää niillä uhkaamiseen ylivaltapyrkimyksissään alueen maita kohtaan.

Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Zarif tapasi Omanin ulkoministeri Yusuf bin Alawin maanantaina, mutta ei tiedetä, mistä he sopivat. Oman toimii välittäjän asemassa maiden välisissä kiistoissa.

Trump kirjoitti Twitter-sivullaan varoittaen Irania uhkailemasta Yhdysvaltoja, sillä siitä voi olla sille kohtalokkaat seuraukset. ”Sitä kohtaa virallinen loppu. Jos Iran haluaa taistella, se merkitsee Iranin virallista tuhoutumista. Älä koskaan enää uhkaa Yhdysvaltoja”.
Englanti varoitti Irania aliarvioimasta USA:ta.

Iranin ulkoministeri Zarif kutsui Trumpin lausuntoa Twitter-sivullaan ”kansanmurhalla uhkaamiseksi. Trump toivoo voivansa saavuttaa sen, missä Aleksanteri Suuri, Genghin Khan ja muut seikkailijat epäonnistuivat. Iran on pysynyt vuosituhannen ajan, mutta kaikki sitä vastaan hyökänneet ovat hävinneet”.
https://www.timesofisrael.com/rouhani-says-in-current-situation-iran-chooses-path-of-resistance-only/,

04. On syytä pyrkiä selvittämään, mitä USA:n ja Iranin johtajien välisellä konfliktilla on tekemistä Israelin kanssa?

Melkein jokaisessa Israelia vastaan esittämässään uhkauksessa Iran uhkaa sitä ”täydellisellä tuholla, poistamiseksi sen nimenkin kokonaan Lähi-Idän kartoista”, kuten Psalmi 83 sanoo:

”Älä ole vaiti, oi Herra, älä ole niin hiljaa Jumalani”.
”Katso, vihollisesi pauhaavat, ja vihamiehesi ylpeilevät. Heillä on kavalat hankkeet Sinun suojaamiasi (hidden ones, valittua kansaasi) vastaan”.
”He sanovat: Tulkaa estäkäämme heitä olemasta kansa, ettei Israelin nimeä enää muistettaisi. He neuvottelevat yksimielisesti, ovat solmineet keskenään liiton.”
(Kuningas Jaakon englantilaista käännöstä soveltaen suomalaisen tekstin kanssa).

Iran valvoo Syyrian ja suurelta osin Irakin hallituksia ja niiden päätöksentekoa, ja Iran on terrorijärjestöjen, kuten Hizbullah, Hamas, Palestiinan Islamic Jihad ja Al-Qaida, tärkein tukija ja rahoittaja.
Nämä terrorijärjestöt pienempien ohella ovat vakaasti päättäneet tuhota Israelin valtion, ja tähän kuoroon ovat Juudean ja Samarian arabiheimot tunteneet suurta vetoa; Hamas on aktiivinen siellä. Israelin arabien asenteista ei ole täyttä varmuutta, miten lojaaleja he ovat Israelille kriisitilanteessa.

Persianlahden pientä öljyvaltiota Qataria kutsutaan ”pahaksi pojaksi”, joka katsoo voittavansa siinä, että se rahoittaa runsaskätisesti Hamasin ja Palestiinan auktoriteettia, pyrkimyksissään näytellä merkittävää osaa alueella. Se on joutunut terrorismin tukemisensa vuoksi Persianlahden muiden maiden ja länsivaltojen mustalle listalle.

Ironisesti Israel antaa Qatarin rahavirtojen vuotaa runsaina kuin keväiset purot potentiaalisille vihollisille rauhantilan säilyttämiseksi huomioimatta sitä, että niillä rahoilla valmistetaan myös aseita ja raketteja ja kaivetaan tunneleita Israeliin. Hamas ja Jihad torjuvat YK:n yritykset Gazan kaistan jälleen rakentamiseksi.

Toivottomissa pyrkimyksissään löytää liittolaisia alueella Israel on joutunut turvautumaan Egyptin apuun, joka toimii välittäjänä Israelin ja Gazan terrori-järjestöjen välisissä tulitaukoneuvotteluissa; ”Israel ei neuvottele suoraan terrori-järjestöjen kanssa”, kuten hallituksen omaksuma kanta edellyttää.

Raamatun Sanassa kuitenkin varoitetaan luottamasta Egyptiin, siihen korteen, joka katketessaan pistää siihen nojaavaa käteen. Israelilla on rauhansopimus Egyptin ja Jordanian kanssa, mutta Egyptin (eikä Jordanian) asema ole vakaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5507983,00.html,

05. Jordanian ulkoministeriö vaati maanantaina Iranin Jordanian lähettilästä, antamaan selityksen kommenteista, jotka antoi Iranin ulkoministeriön tiedottaja, joka julkaisemassaan lausunnossa kutsuu ”kuningas Abdullah II tyhmäksi ja vastuuttomaksi”.

Washington Post lehdelle 06.04. antamassaan haastattelussa Abdullah sanoi Iranin aiheuttavan strategisia ongelmia alueelle todeten, että Teheran pyrkii muodostamaan maantieteellisen linkin, eli maasillan, Irakin, Syyrian ja Hizbullahin välille Libanoniin.

”Iranin leviävä vaikutus tuovat Israelin ja arabimaat lähemmäs toisiaan Iranin aiheuttaman uhan vuoksi, luoden tilaisuuden paremmille suhteille alueen naapureitten välille. Mutta ongelman Israelin ja arabimaiden välille muodostavat palestiinalaiset. Jos pystymme ratkaisemaan sen aiheuttaman ongelman, alueelle tulee uusi tasapainon aika, jossa israelilaiset ovat todella osa alueen yhteisöä”.

Iranin ulkoministeriön tiedottaja Bahram Qassemi sanoi: ”—Jordanian kuninkaan hölmöt ja vastuuttomat lausunnot ilmaisevat kuninkaan tietämättömän ja heikon ymmärtämisen alueella tapahtuvista muutoksista.”
https://www.jpost.com/Middle-East/Iran-envoy-to-Jordan-summoned-after-Tehran-calls-kings-statement-stupid-and-irresponsible-486716,

Jordanian kuningas tuntee jääneensä yksin painiskelemaan maansa ylivoimaisten taloudellisten ja poliittisten ongelmien kanssa. Maassa on 1.5 miljoonaa Syyrian pakolaista, jotka aiheuttavat maalle sekä poliittisen että taloudellisen taakan, joka vaarantaa monarkian säilymisen Muslimiveljeskunnan aiheuttaman paineen alla. Ilman Israelin ja USA:n antamaa tukea Jordanian monarkia olisi jo kaatunut.

06. Irakin Bagdadin lähellä sijaitsevalla vihreällä vyöhykkeellä lähellä USA:n laajaa lähetystökompleksia raportoitiin useista kovista pamauksista, joiden uskotaan aiheutuneen räjähtäneistä ohjuksista.

Uutisraporit ovat kovin niukkasanaisia siitä, kuinka monta niitä oli ja kuka ne ampui, vaikka Jemenin Houthi-kapinallisia epäillään.
Bagdadin tarkasti vartioidulle vihreällä vyöhykkeellä sijaitsee USA:n ja muiden maiden lähetystö-rakennusten lisäksi valtion virastoja.

Yleisökommenteissa pidetään selvänä, että se oli Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein viesti presidentti Trumpille ja muille ulkopuolisille, että Irak kuluu Iranin valtapiiriin.
https://www.debka.com/mivzak/huge-explosions-reported-near-us-embassy-in-baghdads-green-zone/,

07. Palestiinan Auktoriteetin epäillään vääristävän todellisen taloudellisen kriisin, johon sen väitetään joutuneen tarkoituksellisen politiikkansa vuoksi.
PA:n kokonaistulot kasvavat – jopa senkin jälkeen kun Israel vähentää kokoamistaan vero-ja tulli saatavista PA:n terrorin tukemiseen käyttämien varojen määrän. (Raportista ei selviä, miten paljon varoista siirretään virkailijoitten yksityistileille ulkomaisiin pankkeihin.)

Palestinian Media Watch (PMW) teki yhteenvedon PA:n taloudellisesta tilanteesta julkaisten sen jokaisen arvioitavaksi. PMW:n mukaan kriisi on Abbasin itsensä aiheuttama ja suora seuraus PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin tekemästä päätöksestä saattaa PA:n talous vaikeuksiin voidakseen osoittaa PA:n politiikan kannattavan terroria ja palkitsevan terroristeja runsailla palkoilla, jotka ovat paljon suuremmat kuin keskivertotyöntekijöillä.

Israelin hallitus teki päätöksen vähentää kuukausittain Israelissa työskentelevien PA:n arabien palkkojen verosaatavista terroristeille maksettu osuus. Tämä päätös tehtiin helmikuussa 2018 nuoren juutalaistytön Orit Ansbacherin raakalaismaisen murhan jälkeen, joka järkytti koko juutalaista kansaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263461,

08. UUTISOTSIKOITA

Lakiesityksen kansanedustajan immuniteetista teki Miki Zohar.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263465,

Viikonvaihteeksi ennustetaan todellista lämpöaaltoa. Tänään lämpötila on pääkaupungissa 17 -33 +C-astetta, huomenna lämpenee ja keskiviikosta perjantaihin asti mittarin lukemat nousevat yli 40 C-asteen (104 F-astetta). Kansalaisia varoitetaan sytyttämästä Lag B`Omer nuotioita tulen leviämisen vuoksi. Maanantaista lähtien se on kielletty koko maassa.

Ikääntyneitä kehotetaan välttämään fyysistä rasitusta ja juomaan vettä, sekä pysyttelemään ilmastoiduissa tiloissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263463,

Jerusalemissa puukotettiin mieshenkilöä kuoliaaksi. 60-vuotias mies löydettiin kuoliaaksi puukotettuna Bar Yohaikadun asunnosta. Yksi epäilty pidätettiin. Murha ei poliisin mukaan ole terrorismia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263466,

Ruotsalainen ABC Nyheter päätoimittaja Daniel Lilja väittää kivenkovaan, että Tel Aviv on Israelin pääkaupunki, kuten YK:n tiedotteissa kerrotaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263472,

IDF on nöyrtynyt modernismin(LGBT:n) alle ja pudottaa pois isän ja äidin, on vain vanhempi 1 ja vanhempi 2. Ketä lapsi huutaa apuun joutuessaan hätään?
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263458,

19-vuotias amerikkalaisnainen Michaela Levit, joka palveli IDF:n hyökkäys-joukoissa, surmasi itsensä. Hänen vanhempansa asuvat ulkomailla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263453,

Avokadoja työpaikkansa kibbutsissa varastelleet arabit joutuivat kiinni itse teossa. Kaikkiaan 4 PA:n arabia pidätettiin epäiltyinä varkauteen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263462,

Sekä Israel että Hamas kieltävät solmineensa 6 kuukauden aselevon. Arabi-journalisti kutsuu sitä nimellä Otzma, väärä uutinen (häpeällinen antautuminen). https://www.jpost.com/Israel-News/Hamas-Israel-agree-to-a-six-months-cease-fire-agreement-590216,

USA:n erityisedustaja kansainvälisissä neuvotteluissa Jason Greenblatt totesi tavattuaan PA/PLO:n ilman mandaattia toimivan puheenjohtajan, että historia tule tuomitsemaan Abbasin tämän ilmoitettua, ettei PA/PLO osallistu kesäkuun 25 -26 päivien konferenssiin Bahrainissa, jossa USA:n tiimin laatiman rauhanprosessin taloudellinen osa esitetään julkaistavaksi. Poliittinen osa esitetään myöhemmin.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Greenblatt-History-will-judge-PA-harshly-for-passing-up-opportunity-590218,

BGU Yliopiston tutkijat kehittivät ajettavan, muotoaan muuttavan ja siirtävän drone-järjestelmän. Se pystyy tunkeutumaan läpi ahtaista paikoista, lentämään vasten muureja ja kiipeämään suurten esteitten yli.
Sitä esiteltiin kv. Robotics ja automaatio-konferenssissa tiistaina. https://www.jpost.com/Jpost-Tech/BGU-researchers-create-flying-driving-shape-shifting-drone-590266,

Hebronissa asua ja toimiva palestiinalainen liikemies Ashraf Jaabari sai kutsun Bahrainin konferenssiin kesäkuussa, ja hän hyväksyi kutsun mielihyvin. Hän edustaa Bahrainissa Juudean ja Samarian kauppakamaria, jonka perustajajäsen hän on. Se on juutalaisten tuottajien ja arabiliikemiesten yhteinen kauppakamari. https://www.jpost.com/Israel-News/Hebron-Palestinian-bucks-PA-boycott-accepts-Trumps-Bahrain-invitation-590228,

Israelin korkein oikeus päätti, ettei se voi paljastaa Juudean ja Samarian alueilla työskentelevien arkeologien nimiä, koska se voi vaikeuttaa heidän akateemista toimintaansa. Kaksi vasemmistolaista NGO-järjestöä, Yesh Din ja Emek Shaveh vaativat informatiolain vapauden nimissä paljastamaan arkeologien nimet.

1954 Hague Convention kieltää miehittäjää siirtämästä arkeologisia löytöjä miehitetyltä alueelta. Israelin hallitus kiistää, että Juudea ja Samaria olisivat miehitettyä aluetta, sillä mitään väestön pakkosiirtoa ei ole tapahtunut, viitaten Geneva-Convention tulkintaan, jonka mukaan miehitetty alue edellyttää aiempaa laillista itsenäisyyttä, mitä Juudean ja Samarian alueella ei ole koskaan ollut.

Tämä tukee Edmond Levyn tekemää tutkimusta, jossa osoitetaan, ettei Judea ja Samaria ole miehitettyä aluetta, eikä siten ole mitään esteitä rakentaa sinne. Pääministeri, joka teetti tutkimuksen, piilotti sen, eikä halua julkistaa sitä.
https://www.jpost.com/Israel-News/High-Court-rules-archaeologists-identities-and-digs-in-West-Bank-remain-undisclosed-590167,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -33; Tiberias 21 -39; Suolameri 25 -40; Eilat 25 -41 +C-astetta. Aurinkoista, huomenna lämpenee. Keskiviikosta perjantaihin lämpötila kipuaa lähelle 40 +C-astetta tai yli pääkaupungissa riippuen paikasta.
www.accuweather.com/en/il/jerusalem/213225/daily-weather-forecast/213225,Sunday, May 19, 2019

SUNNUNTAI 19.05.2019

SUNNUNTAI 19.05.2019
01. Euroviisut on sitten laulettu onnelliseen loppuun ilman suurempia häiriötekijöitä. Israel pyrki pitämään viisut vapaina politikoinnista, vain Islannin antikapitalistinen Hatari yhtye herätti pientä ärtyisyyttä vetämällä esiin useita Palestiinan nimellä ja lipulla kirjailtuja viirejä juontajan ilmoitettua Islannin saaman äänimäärän 186.

Tuntia ennen sitä esiintynyt Madonnan yhtyeen kaksi esiintyjää toivat mukanaan lavalle Israelin ja Palestiinan liput. Kilpailujen loputtua EBU tuomitsi Palestiinan lipun käyttämisen kummassakin tilanteessa.
Kilpailujen voittajaksi selviytyi Alankomaiden yhtye Duncan Laurencen laulamalla kappaleella ”Arcade”, joka sai 492 ääntä.

Toiseksi EUROVIISU 2019 kilpailussa päätyi Italian yhtye, ja kolmanneksi Venäjä. Israelin yhtyeen laulaja Kobi Marimi sai vain 47 ääntä päätyen sijalle 23.
Kehitysvammaisten yhtye Shalva herätti ansaittua huomiota erikoisuudellaan, vaikkei se varsinaisesti ollutkaan kilpailemassa äänistä.
https://www.timesofisrael.com/politics-mostly-kept-off-center-stage-as-israel-hosts-eurovision-mega-event/,

02. Kloriinia ja muita puhdistusaineita valmistava teollisuuslaitos syttyi tuleen New Jerseyn Kearnyssä perjantai-iltana aiheuttaen katastrofin.

Viranomaiset Jersey Cityssä, Hoboken ja New York Cityssä kehottivat asukkaita pysyttelemään sisätiloissa sulkien ovet ja ikkunat. Vaikka varsinaista vaaraa ei enää olekaan palon ollessa hallinnassa eivätkä läheiset kloorikaasutankit syttyneet tai vaurioituneet, viranomaiset haluavat asukkaita varovaisuuteen.

Palosta aiheutuneet savukaasut kulkeutuvat paloalueelta lännestä tulevien tuulten mukana itään ja kaakkoon, saavuttaen osittain Staten Islandin New Yorkissa.
Tehdaspalo Hudsonin piirikunnassa jatkui lauantaina, mutta palokuntien hallissa.
Pulanski Skyway (Truck Routes 1 ja 9) suljettiin molempiin suuntiin.

Viranomaiset eivät sulje pois mahdollisuutta, että palon olisi sytyttänyt joko Iranin tai sen kanssa liittoutunut järjestö pyrkimyksenään aiheuttaa ehkä satojen tuhansien ihmisten tuskallisen kuoleman. Onneksi kloorikaasutankit pysyivät ehjinä, mutta viranomaiset jatkavat ilman laadun tarkkailua kaiken varalta.

Hoboken ja Bayonnen asukkaille annettiin lupa avata ikkunat, koska vaara on tältä osin ohi.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/breaking-news-fire-at-chlorine-plant-in-new-jersey-may-have-been-iranian-terror-attack-intended-to-kill-thousands,

03. HalTurner raportoi erittäin korkeasta sotilaallisesta lentotoiminnasta koko Persian-lahden alueella, minkä aiheuttavat sekä USA:n että muiden maiden elementit, mukaan lukien Iranin, joka varustautuu maasta ilmaan että maasta meri-maaleihin aseittensa aktivoimiseen tarvittaessa.

Persianlahden GULF-maat, GCC, jossa Saudi Arabia on johtava maa, äänestivät lauantaina esityksestä, jolla USA voi sijoittaa joukkojaan alueelle, sekä meri- että maa-alueille.

USA:n turvallisuusvirkailijat informoivat Kuwaitin kansallisen turvallisuus-neuvoston jäseniä perjantaina 17.05, jotka sen jälkeen tekivät päätöksen maan asettamisesta sotatilaan Iranin uhkaa vastaan.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/,

04. Vasemmistolaiset johtajat Kubassa ja Venezuelassa tervehtivät ilolla Kiinan virkailijan Zhao Bentangin saapumisen maahan tällä viikolla Kiinan mahdollisesta tuesta hallituksille taloudellisen kriisin hallitsemiseksi.

Venezuelan diktaattori Nicolas Maduro ilmoitti Twitter-sivullaan Bentangin saapumisesta torstaina. ”Molempien maiden edustajat keskustelivat itsevaltaisesta hyökkäyksestä Maduroa vastaan”, jolla hän tarkoitti presidentti Juan Guaidon kansainvälisestä tunnustamisesta maansa lailliseksi hallitsijaksi.

”Miellyttävä tapaaminen Zhao Bentangin, Kiinan valtionvarain kanslerin kanssa”, Maduro kirjoitti Twitter-sivullaan. ”Keskustelimme monista asioista koskien kahdenvälistä yhteistoimintaa, ja kiitimme Kiinaa sen voimallisesta tuesta, ja solidaarisuudesta ja imperialistisesta hyökkäyksestä kotimaatamme vastaan”.

Venezuelan propaganda verkoston VTV:n ohjelmassa kerrottiin, että maiden edustajat keskustelivat 600:ta yhteistoiminta-projektista, sekä Kiinasta saapuneesta 71 tonnin lääkintäaineitten ja kirurgisten välineitten lahjoituksesta, joka, kuten Kiinan Venezuelan lähettiläs totesi: ”-edustaa Kiinan kansan ystävyyttä Venezuelan kansalle”.

Kiina, joka on ollut yksi Maduron hallituksen vakavin tukija, on pitkään avustanut sitä lainojen ja sotilaallisten avustusten muodossa.

Viime viikolla senaattori Marco Rubio (R-FL) kertoi Breitbart News toimistolle, että Kiina on aktiivisesti auttanut hallitusta valvomaan, sensuroimaan ja sulkemaan osia internetistä, jonka se koki uhkaavan sosiaalisen hallituksen vakavuutta.

Kubassa valtion paikallinen tiedotustoimisto Granma raportoi kommunistisen puolueen johtajan Raul Castron ja Kiinan sotilaallisen edustajan amiraali Miao Huan tapaamisesti torstaiaamuna.

Julkaistun tiedotteen mukaan ”erinomaiset suhteet maitten, osapuolten, hallitusten ja armeijan joukkojen välillä, olivat ilmeiset koko tapaamisen aikana”.

Kiina on Kuban tärkein kauppakumppani osapuolten toistuvasti suostuen lisäämään taloudellisia siteitä kapallisten sopimusten muodossa. Kiina tarjoaa Kuballe avustuksia, lainoja, ja tukiasia miljardien USD arvosta.

Viime joulukuussa Kiinan valtion uutistoimisto Global Times raportoi Kuban kommunististen hallitsijoitten ”hylänneen individualismin ja esittävät kopioivansa Kiinan taloudellisen mallin nostaakseen maansa tulevaa varallisuutta”.

”Mitä tulee Kiinan kokemukseen tai kiinalaiseen malliin, ei kukaan voi jättää huomiotta Kiinan mallia” Global Times kirjoiti. Aikamme liberalismin ja individualismin maailmassa Kuban kansa pitää edelleen uskonsa sosiaalisen tasa-arvoisuuteen ja sosialismiin. 40-vuoden uudistusten ja aloitusten jälkeen Kiina on kehittänyt lukuisia kokemuksia, jotka ovat oppimisen arvoisia”. https://www.breitbart.com/national-security/2019/05/17/chinese-officials-swarm-venezuela-cuba-amid-ongoing-domestic-crises/,

05. Vasemmistolainen aktivisti Emily Ratajkowski tekee oudon tieteenvastaisen väitteen oikeuttaakseen syntymättömien mustaihoisten lasten murhan vankien määrän alentamiseksi USA:ssa.

Artikkelin kirjoittaja John Nolte selittää käyttävänsä ”tieteenvastaista” termiä, koska Ratajkowskin rasistinen vetoomus vankiloitten mustan asukkaitten määrän alentaminen kansan palvelemiseksi on puhtaasti supramasistinen, eikä sillä ole mitään tekemistä tosiasioitteen tai tilastojen kanssa.
”Tällä viikolla 25 vanhaa miestä äänestivät abortin kieltämisestä Alabamassa, myös raiskauksia ja insestiä koskevissa tapauksissa”.

Nämä valtaa-edustavat miehet käyttävät tahtoaan naisten ruumiiseen voidakseen pitää patriarkaattisen ja teollisen vankilakompleksin alhaisen palkkatulon naisille oikeuden valita kieltäytymisen synnyttämästä. Valtioitten yritykset kieltää abortit ovat suhteellisesti korkeimmat niissä asuvien mustien naisten keskuudessa.

”Kysymys on luokasta ja rodusta ja suora hyökkäys USA:n naisten keskeisiä ihmisoikeuksia vastaan, joka heille kuuluu ja on suojeltu Reo v Wade-lailla.” https://www.breitbart.com/entertainment/2019/05/17/nolte-emily-ratajkowski-believes-killing-black-babies-is-a-public-service/,

06. Korkein oikeus teki sunnuntaina päätöksen, jonka mukaan on lähes olematon se mahdollisuus, että 16 vuotias juutalainen nuori - jota syytetään raskaan kiven heittämisestä palestiinalaisen auton tuulilasiin, minkä seurauksena PA/PLO:n arabiäiti Aisha Rabi sai surmansa - tulisi uusimaan tekonsa. Oikeuden tuomari teki päätöksensä vapauttamisesta vastoin valtion syyttäjäviraston vetoomusta.

Aisha Rabi ajoi miehensä ja tyttärensä kanssa autossaan Länsirannan Tapuah-risteyksen lähellä lokakuun 12. päivänä, kun kivi tuli tuulilasin läpi osuen äitiin surmaten hänet. Nuorukaisen DNA löydettiin kivestä, mikä tuntuu omituiselta.

Nuorukainen, jonka nimeä ei saa julkaista, vapautetaan oikeuden päätöksellä hänen isovanhempien kotiin Kfar Sabassa, jossa hän joutuu kantamaan sähköistä nilkkarengasta ja olemaan kahden aikuisen valvonnassa 24/7, eikä hänellä saa olla mitään kontakteja perheen ulkopuolisiin.
https://www.timesofisrael.com/supreme-court-okays-house-arrest-for-teen-accused-of-killing-aisha-rabi/,

07. Saudi Arabia kutsuu Persian Gulfmaat ja arabiliiton jäsenmaat kiireiseen kokoukseen käsittelemään jännityksen kohoamista Persianlahdelle.

Saudi Arabian virallinen uutistoimisto vahvisti lauantaina vaatineensa Gulfmaiden GCC-järjestöä ja arabiliittoa hätäkokoukseen käsittelemään nousevaa jännitystä alueella.

Saudi Press järjestö (SPA) sanoi, että ”kuningas Salman on kutsunut Gulfmaiden johtajat ja arabimaat kahteen kiireiseen huippukokoukseen Mekkassa 30. 05. käsittelemään äskeistä vihollisuutta ja sen aiheuttamia seurauksia alueella”.

USA lähetti Persianlahdelle yhden emälaivansa Abraham Lincolnin saattue-aluksineen, ja GCC-maat antoivat luvan USA:lle lähettää joukkojaan Persianlahdelle ja niiden alueille.

Saudien ulkoministeri Adel al-Jubeir vakuutti, ettei hänen maansa halua sotaa Iranin kanssa, mutta on valmis puolustamaan intressejään.
UAE ilmoitti mielellään osallistuvansa saudien järjestämiin kokouksiin.

Neljää tankkilaivaa vastaan, 2 niistä saudien, hyökättiin UAE:n Fujairahin rannikon edustalla, ja vähän sen jälkeen Jemenin houthi-kapinalliset iskivät drone-koneillaan Saudi Arabian tärkeintä öljyjohtoa vastaan, joka tarjoaa vaihtoehtoisen reitin öljyn kuljettamiseksi Hormuzan salmen ohi, jo Iran sulkee sen.

UAE aloitti tutkimukset hyökkäyksistä tankkilaivoja vastaan. https://www.timesofisrael.com/saudi-arabia-calls-urgent-gulf-arab-league-meetings-over-tensions/,

08. Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif vähättelee sodan mahdollisuuksia USA:n kanssa todeten, että Iran ja USA ovat keskellä tiedustelusotaa.

IRGC:n (Iranin Vallankumouskaartin) äskettäin virkaansa nimitetty uusi komentaja Hossein Salami sanoo ”USA:n poliittisen järjestelmän muistuttavan New Yorkin WTC:n tuplatorneja, jotka luhistuivat äkillisen iskun vuoksi”.

Iran siirsi keskimatkan ballistisia ohjuksiaan laivoihin siirtääkseen niitä lähemmäs USA:n tukikohtia, jotka saartavat Irania joka puolelta.

USA puolestaan evakuoi lähetystöjensä ei-välttämätöntä henkilökuntaa Irakissa voidakseen välttää Teheranin lähetystönsä v.1979 valtauksen toistumisen, jonka seurauksena 52 henkilökunnan jäsentä pidettiin panttivankeudessa Teheranissa 444 päivää. Lisäksi USA siirtää merivoimiaan Persianlahdelle ja raskaita B-52 pommittajakoneitaan lentokentilleen Persianlahden alueella.
https://www.timesofisrael.com/zarif-plays-down-tensions-as-irgc-chief-says-iran-us-in-midst-of-intel-war/,

09. Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät Hamasin jäsenet kieltäytyvät muuttamasta uuteen siipeen puhelinoikeuksista syntyneen ongelman vuoksi.
Vangit lopettivat uhkaamansa syömälakon Ramonin vankilassa saatuaan tahtonsa läpi, ettei vankila estä eikä sensuroi vankien puheita ulkopuolelle.

Israel suostui asentamaan yleiset puhelimet vankilaan. IPS:n mukaan 300 käsi-puhelinta oli salakuljettu vankilaan. 14 tapauksessa vangit pyrkivät järjestämään terrori-iskuja vankilan sisältä. Kullakin vangilla on oikeus puhua perheensä vanhimman kanssa kolme kertaa viikossa. Kestoaika 15 -20 minuuttia.
https://www.timesofisrael.com/hamas-prisoners-said-to-refuse-to-move-to-new-ward-amid-spat-over-phones/,

10. Tamran kaupungissa suoritettiin amerikkalaistyylinen murha. Wissam Jawdat Yasin, 44, puhui puhelimessa, kun auto pysähtyi lähelle ja siitä tuli ulos kasvonsa peittänyt mies ampuen häntä useita kertoja ajaen sitten pois. Yasin kiidätettiin Haifan sairaalaan, mutta siellä hänet todettiin kuolleeksi.

Polisi ei tiedä murhan syytä. Tusinoittain ihmisiä tuli kaduille protestoimaan, ettei poliisi pysty estämään rikollisuutta kaupungissa.
https://www.timesofisrael.com/man-shot-dead-in-northern-city/,

11. Yavnessa monikerroksien työmaan torninosturi kaatui surmaten neljä ihmistä.
Lisäksi kaksi muuta haavoittui.
https://www.timesofisrael.com/three-killed-as-crane-collapses-at-construction-site-in-yavneh/,

12. Pääministeri Netanyhaun toivoman immuniteetti-lain runnominen Knessetissä herättää vastustusta paitsi kansanedustajissa myös kansassa ja asianajajien keskuudessa, joista pari sataa ilmoittavat estävänsä lain säätämisen.
Likud puolustautuu, ettei laki sisälly koaliittion sopimuksiin. https://www.timesofisrael.com/veteran-former-likud-mk-blasts-netanyahus-corrupt-immunity-bid/,

13. Ranskassa Le Pen ennustaa historiallisesta äänestyksestä populistien hyväksi. Eurooppa alkaa olla kurkkua myöten täynnä maahan tunkeutujia vastaan osoitettuun ansiottomaan myötätuntoon, ja halavat sulkemaan rajat, jos sillä nyt enää pystytään estämään Euroopan maiden romahtaminen.

Äänestys pidetään Italiassa ja Itävallassa, joissa oikeiston uskotaan voittavan. https://www.timesofisrael.com/frances-le-pen-predicts-historic-vote-for-populist-parties/,

14. Ilmapalloterrorismi jatkuu Gazassa, vaikka tulitauon mukaan sen tuli loppua. Viimeisin räjähteillä varustettu pallorypäs laskeutui IDF:n tukikohdan kynnykselle.
Pioneerit kävivät purkamassa sen, eikä se aiheuttanut vahinkoja. https://www.timesofisrael.com/suspected-incendiary-device-tied-to-balloon-cluster-lands-in-idf-base/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 11 -27; Tiberias 17 -32; Suolameri 21 -35; Eilat 21 -37 +C-astetta. Aurinkoista tänään ja huomenna, lämpenevää.

Oroville pato on joutumassa kriisiin huolimatta yrityksistä pelastaa se ennen
luhistumista, mutta niitä on kaikkiaan kolme patoa luhistumisvaarassa runsaitten
sateitten johdosta. Ne vaarantavat miljoonien ihmisten hengen Kaliforniassa.
https://thecommonsenseshow.com/activism-agenda-21-conspiracy/oroville-dam-crisis-worsens-last-ditch-effort-save-dam-underway,