Thursday, May 02, 2019

TORSTAI 02.05.2019

TORSTAI 02.05.2019
01. Israelissa liikenne pysähtyy tänään torstaina 02.05. klo 10.00 parin minuutin ajaksi, ja sireenit soivat kaikkialla maassa holokaust-päivän muiston kunniaksi.

Saksan natsit surmasivat toisen maailmansodan aikana n. 6 miljoonaa juutalaista.
Sirenin äänen jälkeen holokaustin muistotilaisuudet alkavat kouluissa, julkisissa instituutioissa ja armeijan tukikohdissa.

Yad VaShem holokaust-museon järjestämä vuosittainen seppeltenlasku-seremonia Warsovan ghetton vastarinnan alkamisen muiston kunniaksi alkaa sireenien vaikerruksen jälkeen.
Knessetissä luetaan kaikkien menehtyneitten nimet.

Puolan Auschwitz-Birkenau tuhoamisleireissä alkavat ”March of the Living” (hengissä säilyneitten marssi) marssit tänään 13.00 iltapäivällä.

Muistopäivän viralliset seremoniat päättyvät seremonioihin kibbutz Lohamei Hagenotissa (ghettotaistelijat) ja kibbutz Yad Mordechaissa, joka sai nimensä Warsovan gheton vastarintataistelijoitten ja heidän johtajansa Mordechai Anielewiczin mukaan.

Kansallisen juhla- ja surupäivän juhlallisuudet alkoivat keskiviikko-iltana auringon-laskun aikaan eripuolilla maata surumielisien lauluineen, kynttilän sytyttämisseremonioineen ja muistoineen hengissä säilyneitten omaisten ja jälkeläisten toimesta.

TV-kanavat ja radio-ohjelmat lopettivat normaalin lähetyksenä keskittyen sen sijaan muistotilaisuuksien seuraamisen esittämiseen eri puolilta maata.
Valtion virallisessa Yad VaShem museon tilaisuudessa esitettiin kuuden Holokaustissa selvinneen soihdun sytyttämisseremonia.

Puhuessaan virallisessa seremoniassa pääministeri Benyamin Netanyahu vakuutti, ettei ”Israelin valtio tule enää ojentamaan kaulaansa uhkausten ja hävityksen murhamiesten edessä”. Hän kritisoi Iranin hallitusta ja maailmalla suuresti nousevaa antisemitismiä, joka - hänen nähdäkseen - usein puetaan kritiikin vaippaan Israelista, juutalaisten ja juutalaisvaltion suurimpana vaarana tänään.

Useat tilaisuudessa esiintyneet puhujat viittasivat tähän ilmiöön maailmalla. Tunteja ennen tilaisuutta Tel Avivin Yliopisto julkisti tilaston, jonka mukaan
vuosien 2018 -2019 aikana antisemiittiset tapahtumat ovat lisääntyneet lähes kaikissa ilmenemismuodoissaan sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

Monet diasporassa (hajaannuksessa) asuvat juutalaiset tuntevat lisääntyvää turvattomuutta, ja ovat alkaneet kysellä paikkaansa yhteisössä, kuten TA:n Yliopiston tutkimuksessa todetaan.

Tutkimuksen ”kruununa” mainitaan Pittsburghin Tree of Life (Elämänpuu) synagogaan tehty aseellinen hyökkäys, jossa surmattiin 11 palvojaa lokakuun 27.päivänä, mikä nosti juutalaisuuteen kohdistuneitten hyökkäysten määrää
13 % vuonna 2018.

Toinen, Anti-Defamation Leagen tällä viikolla julkistaman tutkimuksen mukaan antisemiittisten ilmiöiden lukumäärä osoitti laskua, mutta samaan aikaan väki-valtaiset hyökkäykset juutalaisia vastaan nousivat.
https://www.timesofisrael.com/israel-to-come-to-standstill-in-somber-remembrance-of-holocaust-victims/,

02. Puolalainen aktivisti Slawomir Dul, joka sanoo työskentelevänsä järjestössä ”Vapauta Puola Amerikan juutalaisten miehityksestä”, esitteli tiistaina ylpeänä pystyttämäänsä hirsipuutelinettä, johon hän oli ”hirttänyt” entistä Puolan juutalaista kommunistipoliitikkoa Jakub Bermania esittävän nuken Krakovan pääpoliisiaseman edustalle.

Pääpoliisiasema on rakennettu paikalle, jossa sijaitsi Lodz ghetto, kertoo Gazeta Wyborcza. ”Minä tein sen, minä hirtin juutalaisen” Dul huuteli ylpeänä.

Poliisi seurasi tilannetta sivusta, eikä tehnyt elettäkään hirsipuun poistamiseksi, mutta raivostuneet ohikulkijat poistivat sen, sanotaan Gazettan raportissa.

Lopulta poliisi kehotti Slawomir Dulia poistumaan alueelta, koska se aiheutti yleistä rauhattomuutta. Dul poistui alueelta vastustelematta.

Huhtikuun 26.päivänä Puolan eteläosan kaupungin asukkaat näyttelivät perinteisen tuomion antamisen Judas Iskariotille, joka ilmiantoi Jesuksen juutalaisten johtajille, fariseuksille ja kirjanoppineille, ohjaten heidät ja heidän kiihottamansa keihäin ja miekoin aseistetun roskajoukon öljymäelle puutarhaan, jossa Jeesus usein levähti opetuslapsineen, pidättäen Hänet.

Kaupungin asukkaat olivat tehneet Judas Iskariota esittävän ihmisen kokoisen nuken juutalaisen stereotyyppinä pidetyllä koukkunenällä ja ohimokiharoilla varustettuna.

Tapaus herätti siinä määrin kansainvälistä tuomiota, mukaan lukien Israelin taholta, että näytös peruutettiin.
Artikkelin kommenteissa todetaan, että Berman oli yleisen turvallisuus-ministeriön, puolalaisen Gestapon, johtaja. Hän hallitsi Puolaa yhdessä Boleslaw Bierutin ja Hilary Mincin (toisen juutalaisen) kanssa

Toisessa kommentissa todetaan, ettei Puolassa ole lakia vihapuhetta, yleistä kiihotusta, yleisen rauhan rikkomista, sotarikoksia tai murhaan kiihottamista vastaan.
https://www.timesofisrael.com/effigy-of-late-polish-jewish-communist-hung-on-gallows-at-former-lodz-ghetto/,

03. 8-vuoden ikäinen Noya Dahan muistelee tilannetta, joka syntyi kalifornialaisessa Powayn synagogassa, hyökkäystä seuraavana päivänä.

”Olin peloissani, todella peloissani” hän kertoo rukoustensa jälkeen liityttyään toisten lasten joukkoon leikkimään. ”En nähnyt isääni, luulin hänen kuolleen”.

”Näin rabbin huutavan kovalla äänellä ja juoksevan kohti miestä, joka ampui. Sitten luoti osui häneen ja näin, että hänen sormensa oli katkennut. Olin kauhuissani”.

Rabbi Yisroel Goldstein menetti sormen vasemmasta kädestään, ja kirurgit pelastivat leikkauksella hänen oikean kätensä haavoittuneen sormen.
”Sitten tuli uusi luoti, hän hyppäsi ja luoti kulki hänen alitseen haavoittaen hieman jalkaani ohi mennessään” Noya muistelee.

Noyan setä Almog Peretz sieppasi Noyan ja toiset lapset mukaansa ohjaten heidät ulos synagogasta veren valuessa Noyan jalan haavasta. Seurakunta pitää Almogia sankarina ohjatessaan lapset turvaan, vaikka oli itsekin haavoittunut.
”Ohjatessani lapsia ulos mies oli takanani, ja tulitti minua” Almog sanoi.

Terroristilla oli vielä 50 patruunaa aseessaan lopetettuaan ampumisensa.
https://www.timesofisrael.com/family-scarred-in-synagogue-attack-recalls-rush-for-safety-during-rampage/,

04. Israelin ja Hamasin välille Egyptin välityksellä neuvotellun tulitaukosopimuksen syntyminen näyttää varsin epätodennäköiseltä Gazasta sunnuntaina ammutun raketin valossa, mihin IAF vastasi iskemällä sotilaskohteisiin Gazassa.

Ben Yishai kertoo ynetnews.com julkaisemassa artikkelissaan. että Israelin sotilaslähteiden mukaan merkit osoittavat Palestiinan Islamic Jihadin lisäävän jännitystä Israelin ja Gazan kaistan välille.

Jihad pyrki asentamaan suuren räjähdyspanoksen turva-aidan varteen Israelin sotilaspartioitten käyttämän tien varteen, sekä ampuen sunnuntai-iltana pitkänkantaman raketin kohti Israelin satamaa. Raketti putosi rannikolle.

Nämä toiminnot Jihad on suorittanut ilman Gazaa hallitsevan Hamasin lupaa ja tietoa, ilmeisenä tarkoituksenaan häiritä Hamasjohtajan Yuhya Sinwarin ponnisteluja pitkänajan tulitaukosopimuksen valmistelemiseksi.

Sopimus, jota YK tukee ja jossa Qatar lupaa osallistua sen kustannuksiin, tulisi huomattavasti lisäämään Gazan arabien työpaikkoja sekä helpottamaan monin tavoin asukkaitten jokapäiväistä elämää, kuten myös Hamasin taloutta.

Hyvän tahdon eleenä IDF laajensi Gazan asukkaitten kalastusoikeuksia Väli-merellä, mutta veti ne pois sunnuntaina ammutun raketin vuoksi.
Islamic Jihad saa ohjeensa Iranin IRGC:n (Vallankumouskaartin) johdolta, vaikka Jihad kuuluu sunni-muslimeihin.
Islamic Jihadin johtaja Ziad Nahala haluaa pitää johtamansa järjestön Israelia vastaan käytävän jatkuvan sodan kärkijoukossa.

Jihadin motiivi on kaksitahoinen: Toisaalta se haluaa häiritä Hamasin tulitauko-neuvotteluja, ja toisaalta se uhkaa häiritä Israelin itsenäisyysjuhlallisuuksia, sekä ensi kuussa pidettäviä EUROVIISU-kilpailuja Tel Avivissa. Israel pitää Hamasia vastuussa kaikesta Gazasta tulevaan väkivaltaan, mutta muutos on tulossa.

Maanantaina IDF nimesi ensimmäistä kertaa Jihadin Gazan kaupungin sotilas-komentajan Baha Abu Atan henkilökohtaisesti vastaavan sunnuntain raketista. Tämä on pahaenteinen varoitus Atalle, että hänen toimiaan seurataan. Jos se katsotaan aiheelliseksi, hänet voidaan eliminoida Drone-iskulla. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5501651,00.html,

05. USA:n presidentti Donald Trump harkitse Muslimiveljeskunnan määrittämiseksi terrorijärjestöksi.

Egyptin presidentti el-Sisi, joka oli äskettäin vierailulla Yhdysvalloissa tavaten presidentti Trumpin, selvitti varmaan hänelle Veljeskunnan taustoja.
El-Sisi taistelee sitä vastaan Egyptissä, jossa se on julistettu laittomaksi, kuten myös UAE:ssa ja Saudi Arabiassa, mutta ei Turkissa.

Muslimiveljeskunta julistettiin laittomaksi Egyptissä joulukuussa 2013, useita kuukausia sen jälkeen, kun armeija el-Sisin johdolla kaatoi Muslimiveljeskunnan jäsenen presidentti Mohammed Morsin johtaman hallituksen.

Muslimiveljeskunnan julistaminen terrorijärjestöksi tuli ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun Trump määritteli Iranin IRGC:n terrorijärjestöksi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että henkilö, jolla on yhteyksiä MV:n kanssa, voidaan vangita.

Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Zarif vastasi tähän myrkyllisesti todeten, ettei USA:lla ole mitään oikeutta syyttää toisia terroristeiksi, koska se itse tukee Israelia, joka Iranin mielestä on suurin terroristi alueella, kuten hän sanoi Dohan konferenssin aikana Qatarissa Reutersin raportin mukaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262573,

06. USA:n kongressissa esitettiin lakia, joka estää USA:n rahoittavan armeijoita, jotka pidättävät alaikäisiä lapsia; Israelin puolustusarmeija IDF niiden mukana.

Esityksen laiksi teki Betty McCollum (D-MN), joka aivan ilmeisestä farisealaisuudesta huolimatta voidaan nähdä puhtaana antisemiittisenä ja Israelin vastaisena hyökkäyksenä.

Kongressin alahuoneen enemmistöjohtaja Nancy Pelosi (D) antoi äskettäin lausunnon, jossa hän vakuuttaa, ”ettei USA:n Demokraattisessa puolueessa ole pienintäkään antisemitismin tahraa”.

Kuten INN:n artikkelin laatija Barouch Lavy toteaa, todellisuudessa juuri päinvastainen on raaka totuus. Useisiin DP:n kanssa toimiviin, jotka pyrkivät sovittelemaan antisemitismin kanssa, ei voida luottaa Israelin suojelijoina. He eivät halua toteuttaa ”vapaus ja oikeus kaikille”, mukaan lukien juutalaiset.

”Vain pahiten jälkeenjääneet, valitettavasti heidän joukossaan osa juutalaisista, eivät pysty näkemään alahuoneen puheenjohtaja räikeän vastuuttomuuden.
Viimeisten kuukausien aikana antisemitismi ole vain luikertanut demokraattiseen puolueeseen, vaan on lisääntyvässä määrin tullut ikäväksi siteeksi Amerikan antisemitismin ja hallituksen välille, mistä Pelosin antisemitismin vähätteleminen on tullut yhä enemmän ilmeiseksi”.

Artikkelissa todetaan, että kuvaavin esimerkki antisemitismin ja USA:n hallituksen välisestä siteestä oli presidentti Obaman Kairossa pitämä puhe, jossa ensimmäistä kauttaan aloitteleva presidentti pyrki moraalisesti syyttämään Israelia ja sen juutalaisia kansalaisia useilla perättömillä syytöksillä: ”Israel on vastuussa päivittäisestä miehitetyn kansan häpäisemisestä; Israel kieltää miehittämiensä ei-juutalaisten arabien lailliset pyrkimykset arvokkuuteen ja kehitykseen”.

Toisen presidenttikautensa lopussa Obama kieltäytyi käyttämästä veto-oikeuttaan estääkseen UNSC:n päätöksen, joka kieltää juutalaisten siviilien muuttamisen alueille, joita Jordania oli miehittänyt 1948 lähtien, vaikka ne aiemman UNSC:n päätöksen mukaan kuuluvat Israelille luvattuun kotimaahan.
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/23799,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262585,

07. Lähi-Itään tekemänsä tutustumismatkansa päätteeksi senaattori Mitt Romney (R-UT) antoi lausunnon, jossa hän toteaa, ettei hän näe Israelin ja PA/PLO:n arabien välisen konfliktin ratkaisemiseksi mitään muuta vaihtoehtoa, kuin kahden valtio periaatteen toteuttaminen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262574,
Oli Israelin ja juutalaisten onni, ettei Romneystä tullut USA:n presidentti.

NYT antaa kurinpalautusta toimittajalle, joka valtuutti julkaisemaan kaksi anti-semiittistä pilapiirrosta, jotka herättivät kansainvälisiä vastalauseita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262570, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262577, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262568,

Pittsburgin rabbi sanoo, että paras vastaus antisemitismille on liittyä juutalaisuuteen. Rabbi tri Danny Schiff, suuremman Bittsburgin juutalaisen federaation perustaja ja oppinut toteaa: ”Muutamat sanovat, että antisemitismi on nousussa, mutta ehkäpä se ei koskaan mennytkään pois. Tosiasiassa se on uudelleen nousemassa esiin. Jotkut sanovat, että Pittsburg menee historiaan kaupunkina, jossa juutalaisia surmattiin koska he olivat juutalaisia”.

”Mutta totuus on monimukaisempi. On totta, että antisemitismi on nousussa. Mutta totta on myös se, että on toisia, jotka haluavat syleillä meitä, tukea meitä ja avustaa meitä rakentamaan. Jos haluamme todella taistella antisemitismiä vastaan, valitkaamme tukijamme ja tehdään työtä yhdessä. Emme me ole yksin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262554,

Shasin ke. Michael Malkieli sanoi, ”etteivät uskonnolliset puolueet Shas ja UTJ liity hallitukseen, joka ei toteuta meidän arvojamme”. Libermanille hän antaa vinkin: ”Avigdor Libermanin tulisi huomioida vaalien tulokset, jotka vahvistivat meitä”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262552,

Korkea islamin johtaja tri Mohammad Abdulkarim Al-Issa, muslimien maailman liigan pääsihteeri, liittyy Amerikan Juutalaiskomitean johtajaan David Harrisiin Auschwitzin vapauttamisen 75. vuosipäivänä tammikuussa.

Al-Issa ja Harris allekirjoittivat yhteisen muistion tiistaina. Dokumentti tulee kodifioimaan kahden globaalin instituutin muslimien ja juutalaisten välisen ymmärryksen edistämiseksi ja työskentelemään yhdessä rasismia ja ääriaineksia vastaan kaikissa niiden muodoissaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262548,

Presidentti Reuven Rivlin kehoti vaalien voittajapuolueita Likud ja SiniValkoinen, käyttäytymään voittajien arvon mukaisesti ja puhdistautumaan vaaliajan liasta. Rivlin haluaa yhteistoimintahallitusta.

Netanyahu ennakoi, ettei hän ehkä saa ajoissa valmiiksi hallitustaan, mikä antaa mahdollisuuden, että Rivlin antaa kapulan Gantzille.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5501723,00.html,

Heprealaisen Yliopiston tutkijat ovat kehittäneet embryon kantasolun ihmisen ihosolusta, ilman munasolua ja spermaa.
Tutkijat ovat innoissaan saavutuksestaan ja ennustavat sen tuottavan useita edistysaskeleita ihmisen alkion alkuaiheissa havaittujen virheiden korjaamisesi.
”Tilauslapsi” ei ole kaukana.
https://www.timesofisrael.com/hebrew-university-researchers-create-embryo-stem-cells-from-skin-cells/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 14 -30; Tiberias 19 -34; Suolameri 24 -38; Eilat 22 -39 +C-astetta. Puolipilvistä tänään ja huomenna, lämpötilassa ennustetaan suurta romahdusta, Jerusalemissa 08 -21 +C-astetta perjantaiksi.
Tuesday, April 30, 2019

TIISTAINA 30.04.2019

TIISTAI 30.04.2019
Olen pyrkinyt liittämään uutisraportteihin taustatietoja, joita useilla lukijoistani ei ole edellytyksiä tarkistaa linkkien englanninkielisistä teksteistä. Jos tämä häiritsee muita lukijoitani, pyydän hyppäämään ja – kuten Luther sanoi – ”nostamaan hattua” ja siirtymään seuraavaan kappaleeseen.
01. Tänään 30.04.2019 21. Knessetin 120 jäsentä vannovat virkavalansa juhlallisessa tilaisuudessa. 49 heistä ovat ensikertalaisia.

Knessetin jäsenet ja heidän omaisensa saapuvat Knessetiin 08.00 aamulla. Knessetin palkkaamat henkilöt valmistavat tiloja juhlallista vastaanottoa varten, joka tällä kertaa on näyttävämpi kuin koskaan.

He siirtyvät Knessetin tiloihin punaista mattoa myöten, ja heille annetaan kullekin Keskusvaalikomitean valmistaman virallisen Knessetin jäsenen valtakirja, sekä kukkanen takkinsa rintapieleen.

Heitä valokuvataan erikseen valtakirjansa kanssa ja yhdessä toisten jäsenten kanssa. Myöhemmin kansanedustajat omaisineen kutsutaan Chagall-olohuoneeseen, jossa heille tarjoillaan virvokkeita ja välipalaa.

Siirtyessään tilasta toiseen heillä n mahdollisuus tutkia valokuvanäyttelyä ”Knessetin 70 vuotta”, joka on myös BenGurionin terminaalissa, mutta joka asetettiin Knessetiin erityisesti valanvannomis-tilaisuuden kunniaksi.

Presidentti Reuven Rivlinin saapuessa 15 00 Knessetiin juhlallista avaamis-seremoniaa varten, ensimmäistä kertaa hänen kunniakseen on järjestetty kunniakaarti.
Juhlallisuudet jatkuvat pitkin päivää maljannostamissineen, ja nykyisen Knessetin puhemies Yuli Edelstein lukee istuntosalissa jokaisen Knessetin jäsenen nimet kunkin jäsenen noustessa seisomaan vakuuttaen uskollisuuttaan.

Ensimmäinen äänestys suoritetaan 21. Knessetin puheenjohtajan valinnasta, mihin ennakkoarvioiden mukaan valitaan sen nykyinen haltija Yuli Edelstein. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262454,

02. Blue and White (Sinivalkoinen) puolueen johtajakaksikko Gantz ja Ashkenazi sekä Laborpuolueen johtaja Gabbay eivät osallistuneet maanantaina järjestettyyn Knessetin avaamisseremioiden ja työskentelyn valmistelutilaisuuteen, mikä herätti pientä ihmettelyä myös kyseisten puolueitten sisällä.

Blue and Whiten jäsen ke. Yoaz Hendel tunnusti: ” En ole tietoinen, miksi he eivät ole läsnä, mutta ymmärtääkseni puolueiden johtajat eivät yleensä osallistu sellaisiin tilaisuuksiin. Uskon heidän suorittavan parlamentaarikon työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Katson itseni kansan palvelijaksi”.

Maanantaina kansanedustajille annettiin istuntojärjestys Knessetin istunto-salissa, missä tarvittiin pientä sovittelua:

Shasin edustaja Michael Malkieli pyysi istuimensa siirtoa pois naisen vierestä.
Labourin veteraaniedustaja Shelly Yachimovich sai Knessetin lakikomitean erityisluvan jäädä pois ulkomaanlomansa vuoksi. Hän vannoo valansa erikseen.

Maanantain valmistelutilaisuudessa Yuli Edelstein totesi: ”Edellisessä Knessetissä tehtiin 5977 lakiesitystä, joista 4 % hyväksyttiin laiksi, ja 77 % eivät edenneet valmistelua pitemmälle. Esittäkää uusia lakeja, mutta varmistakaa, että niillä on mahdollisuus tulla hyväksytyksi.”
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5501268,00.html,
https://www.timesofisrael.com/knesset-newbies-day-civics-lessons-car-choices-and-a-plea-to-serve-the-public/,
https://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/21st-Knesset-to-be-sworn-in-today-588240,

03. Näyttää siltä, ettei New York Timesin Trumpista ja Bibistä julkaisema pilakuva ollut vahinko, sillä tämä lehti NYT julkaisi lauantaina uuden Israel-vastaisen pilakuvan kansainvälisessä julkaisussaan.

Edellinen Trumpia ja Bibiä koskeva pilakuva julkaistiin torstaina, minkä NYT veti poisjakelusta lauantaina ja myöhemmin sunnuntaina pyysi anteeksi julkaisuaan.

Lauantaina julkaistussa uudessa pilakuvassa näytetään Bibi (Netanyahu) puettuna kauhtanaan ja- kuten näyttää – sokeana pitäen toisessa kädessään Davidin tähdellä varustettua laattaa, ja toisessa kameraa pyrkien ottamaan selfien itsestään.

Israelia kannattava yhteisö tuomitsi toisen pilakuvan suoralta kädeltä.
Anti-Defamation League (ADL) Jonathan Greenblatt repi NYT:n puolustuksen hajalle: ”Tämä on tunteeton, sopimaton ja hyökkäävä. Se osoittaa taas kerran, että NYT:n on syytä opettaa henkilöstölleen, mitä antisemitismi tarkoittaa. Vaadimme välittömiä toimia.”

Monet muut medialähteet ja poliittiset johtajat tuomitsivat samoin pilakuvan.
Israel News Agency: ”NYT:n vielä pyydellessä anteeksi edellistä pilakuvaansa, se jo julkaisi uuden kansainvälisessä julkaisussaan. NYT levittää vihaa, väkivaltaa ja terrorismia kansainvälistä juutalaisyhteisöä vastaan”.

Myös lukuisat yksityishenkilöt ovat ilmaisseet inhonsa ja vastalauseensa NYT:n aloittamaa vihakampanjaa Israelia vastaan.

Edellinen pilakuva Trumpista ja häntä ohjaavasta koirasta muistuttaa natsipropagandan julkaisemaa pilakuvaa vuodelta 1940, jossa mustapukuinen juutalainen ohjaa kädestä brittipääministeriä Winston Churchilliä.

NYT pyrki aluksi vähättelemään ensimmäistä pilakuvan julkaisua, mutta esitti anteeksipyynnön myöhemmin syyttäen siitä yhtä toimittajaa ja lupasi hoitaa sopivan seurantamenetelmän järjestämiseksi.
https://www.breitbart.com/the-media/2019/04/29/new-york-times-prints-another-anti-israel-cartoon-amid-antisemitism-scandal-rocking-newspaper/,

04. Presidentti Donald Trump on joutunut hillittömien hyökkäysten kohteeksi USA:n kongressin edustajainhuoneen taholta, joitten on mahdotonta hyväksyä Trumpin politiikkaa ja uskoa, että he todella hävisivät 2016 vaalit.

Trumpin pyynnöt varojen myöntämiseksi muurin rakentamiseksi USA:n ja Meksikon väliselle rajalle, jolla estettäisiin hallitsematon laiton maahanmuutto, on hylätty edustajainhuoneessa suoralta kädeltä.

USA:n äänestäjät näyttävät kuitenkin ymmärtävän Demokraattisen puolueen kaksinaamaisuuden ja tukevat Trumpin haluamaa muuria etelärajalleen. Pentagon tarjoutui rakentamaan osan muurista.

Washington Post julkaisi teettämänsä mielipidetiedustelun, jonka mukaan USA:n keskilännen epävarmat äänestäjät (swing-voters) tukevat Trumpin siirtolais-politiikkaa.

Keskilännen sitoutumattomista äänestäjistä 40 % sanoo luultavasti äänestävänsä Trumpia v. 2020 vaaleissa, 36 % sanoo ehkä vastustavansa; 22 % sanoo, ettei siirtolaisuus ole heille merkittävä tekijä.

Lähes 2/3 GOP:n kannattajista (63%) sanoo kannattavansa Trumpin siirtolaisuus-politiikkaa, vain 16 % vastustaa sitä. https://www.breitbart.com/politics/2019/04/29/poll-midwest-swing-voters-back-donald-trumps-immigration-policies/.

05. USA:n Demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Obaman varapresidentti Joe Biden pyrkii nyt nostamaan osakkeitaan muistelemalla menneitä ratkaisujaan voidakseen vain todeta joutuneensa heikoille jäille, mikä näin jäiden lähtöaikaan on petollista.

Obama kehottaa entistä varapresidenttiään luopumaan toiveistaan.
Biden, jota pyritään kutsumaan ”Amerikan Joeksi”, pyrkii kosiskelemaan potentiaalisia äänestäjiään pyytämällä anteeksi Anita Hilliltä, ettei hän tehnyt enempää auttaakseen Hillin todistaessa Clarence Thomasia vastaan korkeimman oikeuden nimitysasiassa.

Biden sanoi The View haastattelussa perjantaina, että hän uskoo Hillin joutuneen seksuaalisen häirinnän kohteeksi Thomasin taholta.
Senaattori Arlen Specter kirjoittaa muistelmissaan, että Joe Biden sanoi hänelle Anita Hillin valehdelleen, minkä Biden tunnusti Specterin 2000 muistelmien mukaan. Nyt Biden yrittää kirjoittaa historiaa uudelleen.
https://www.wnd.com/2019/04/senator-biden-told-me-anita-hill-was-lying/?cat_orig=politics,

06. FOX News Channel toimittajaSteve Hilton raportoi, että Peter Schweizerin tutkimusten mukaan Joe Bidenin perheyhtiön liikesuhteet Kiinan hallituksen kanssa nousivat miljardeihin USD, minkä johdosta hän on helppo saalis musta-maalaukselle ja kiristykselle, eikä siten ole sopiva USA:n presidentiksi.

Hunter Biden, Joe Bidenin toinen poika, varmisti 1 miljardin USD rahoituksen Kiinan Pankilta, joka on yksi Kiinan hallituksen käsivarsista.
Rahoitus koskee yksityistä yhtiötä, joka Hunter Biden perusti yhdessä Christopher Heinzin kanssa, joka on entisen ulkoministeri John Kerryn ottopoika.
Yhtiötä kutsutaan nimellä Bohai-Harvest RST (BHR).

Hilton sanoo, että Joe Biden on ehdottomasti korruptoitunut sisäpiirin jäsen, kieltäen vasemmiston ja partisaanidemokraattien väitteet, että Joe Biden olisi työtätekevän kansan mies. Hilton kutsuu Bideniä osaksi Trumpin kuuluttamaa suon perkaamista.
Hän antoi Joe Bidenille nimen ”Kiinan Joe”. https://www.breitbart.com/politics/2019/04/29/ssteve-hilton-china-is-funding-biden-family-businesses-with-billions-of-dollars/,

07. Pääministeri Benyamin Netanyhaun vaalipuheisiin kuului lupaus, ettei hänen hallituskautenaan evakuoida yhtään juutalaista yhteisöä, eikä tuhota yhtään juutalaista kotia.

INN raportoi aamun uutisissaan: Juudean ja Samarian siviilihallitus tuhosivat tiistaina juutalaisten rakentamat rakennukset Maoz Estherin lähiössä lähellä Kochav HaShachar yhteisöä Binyamin alueella.

Tusinoittain rajapoliiseja kuljetettiin lähiöön poistaakseen ”kapinalliset, joita oli tullut paikalle estääkseen rakennusten tuhoamisen”.

Rajapoliisit pidättivät 30 nuorta, joiden asioita hoitaa Honenu järjestön lakimies.

Maoz Estherin lähiö on toistamiseen tuhottu siviilihallinnon toimesta vuodesta 2007 lähtien. Lähiö rakennettiin Esther Galian muistoksi, jonka terroristit ampuivat kuoliaaksi hänen ollessaan matkalla kotiinsa Kochav HaShachariin.
Asukkaat rakentavat poliisin hajottamat rakennukset yhä uudelleen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262464,

08. Ranskan Israelin lähettiläs Helene Le Gal kutsuttiin maanantaina antamaan selityksen Ranskan eroavan USA:n lähettilään Gerard Araudin kutsuttua Israelia apartheid-valtioksi.

Le Gal, joka tapasi Rodica Radian-Gordonin, sai tuntuvia pyyhkeitä Araudin The Atlantic-makasiinille antaman haastattelun vuoksi, jossa tämä kritisoi USA:n presidentti Donald Trumpin rauhantiimin laatimaa ”Deal of the Century” todeten samalla, että ”voimakkaampi osapuoli asettaa siinä omat vaateensa heikommalle”.

”Se on Jared Kushnerin rauhansuunnitelman perusta”, lisäten: ”Se on esitys, joka on hyvin lähellä sitä, mitä Israel haluaa” Araud sanoi.

Hän selitti, että ”se tekee PA/PLO:n asukkaat kodittomiksi, ja että se tulee olemaan virallisesti apartheid-valtio. Itse asiassa he ovat jo sitä.”

Israelin viranomaisia on kielletty tapaamasta Araudia, joka matkustaa Israeliin lähipäivien aikana.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262469,

09. Kansainvälinen jälleenmyynti-yhtiö Amazon on tunkeutumassa Israeliin, useiden vuosien spekulaatioiden jälkeen.

Tiistaina useat israelilaiset yhtiöt raportoivat, että Amazon on ottanut yhteyttä heihin tarjoten niiden tuotteiden myymistä Amazon.com websivun kautta israelilaisille kuluttajille.

Ensimmäisen askeleena pidetään kuljetuksen tarjoamista, kuten tapahtui Australiassa, Intiassa ja nyt Amazon Turkissa. Seuraava askel on varasto-rakennusten ja kuljetuskeskusten perustaminen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262468,

10. Lontoon kosher-ruuan levittämistoiminta nimitetään Chicagossa viime vuonna surmatun kosher valvojan Eliyahu Moscowitzin mukaan, sanoo hänen veljensä rabbi Yossi Mocowitz Jewish Chronicle haastattelussa.

Kyseinen liiketoiminta operoi Chabad House liikerakennuksen kautta Wimledonissa, Lontoon eteläosassa.

Uudelleen avattu liikerakennus korvaa aiemman Chabadin pääkeskuksessa Wimbledonissa toimineen rakennuksen.
Yossi Moscowitz sanoi, että uusissa tiloissa avataan pieni kahvila, josta ihmiset voivat noutaa haluamansa, oleilla siellä ja nauttia kahvia, ja leivonnaisia.

Eliahu Moscowitz, supermarketin kosher ylivalvoja, ammuttiin kuoliaaksi Chicagossa Simchat Torah juhlien aikana tilanteessa, jota poliisi kutsuu murha-aalloksi (killing spree), Hänet murhattiin pian sen jälkeen, kun 36 tuntia aiemmin samassa East Rogers-Puiston lähiössä 73-vuotias Douglas Watts ammuttiin päähän hänet ulkoiluttaessaan koiraansa lähiössä.

Poliisi ja yhteisöryhmät ovat tarjonneet 150 000 USD palkkion tiedoista, joiden perusteella murhaaja saadaan kiinni.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262463,

11. Rabbi Yisroel Godstein sanoi, että Poway Chabad ei voi kustantaa aseistettua vartijaa, mutta jos se olisi voitu tehdä – tai hallitus olisi avustanut sellaisen hankkimiseksi – murhaava lauantai-isku olisi ehkä voitu välttää.

Yhteisön turvallisuuspalvelun (CSS) johtaja Jason Friedman sanoo, että ”turvallisuus-vartijan hankkiminen on ensiaskel turvallisuudelle, mutta jos yhteisösi ei ole perillä turvallisuusprosessista, et saa sitä, mistä maksat”.

Friedman sanoo, että yhteisön turvallisuuden rakentaminen on aloitettava kouluttamalla yhteisön vapaaehtoisia jäseniä havaitsemaan epäilyttävää käyttäytymistä, ja asettamalla heitä yhteisön tilojen sisäänkäynteihin tarkkailemaan potentiaalisia hyökkääjiä, sekä aktivoimalla jäseniä tiedostamaan ympäristönsä. Tämä ei vaadi suuria investointeja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262462,

12. Israelin poliisi ja rajapoliisit yhdessä IDF:n sotilaitten kanssa tekivät ratsian Beit Ur At-Tahta arabikylään Samariassa. He löysivät aseitten valmistustehtaan, takavarikoiden sorvipenkin sekä pidättivät 8 etsittyä ja epäiltyä asukasta.

Heidän uskotaan osallistuneen ns. ”yksinäisen suden” operaatioihin siviilejä ja turvallisuusjoukkoja vastaan. Pidätetyt vietiin kuulusteluihin.
Ratsian aikana takavarikoitiin laittomia aseita Kafr Thulth arabikylässä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262465,

13. Gazasta ammuttu raketti menetti suuntavaistonsa ja putosi mereen.
IDF päätti pienentää Gazan asukkaitten kalastusoikeuksien aluetta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262461,

14. Toukokuun toisena päivänä Krakowassa pidettävää ”March of the Living” marssia johtajat 8 USA:n hallituksen virkailijaa. Tilaisuus pidetään muistona Auschwitz-Birkenau keskitysleirien uhrien muistoksi vuosittain.

Tilaisuuteen tulee osallistumaan opiskelijoita ympäri maailman, mukaan lukien
6 000 USA:sta yksistään.
Tämä on osa kampanjaa, jolla vastustetaan maailmalla leviävää antisemitismiä ja Israel-vastaisuutta informoimalla kansalaisia, mihin viha johtaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262473,

15. ISIS johtaja Abu Bakr al-Bagdadi on ollut piilossa jossain luolassa, eikä häntä ole näkynyt viiteen vuoteen. Useasti hänet julistettiin kuolleeksi tai haavoittuneeksi.
Maailman eniten etsityksi mieheksi kutsuttu ISIS johtaja, jolla on 25 miljoonan USD hintalappu selässään, julkisti maanantaina videon, jossa hän tunnustaa ISIS:n tappion, mutta että ”islamin taistelu ristiretkeläisiä vastaan on pitkä”.

Hän sanoi haastattelussa taistelun jatkuvan antaen tunnustusta Sri Lankan hyökkääjille, kehottaen oikea-uskovia uskomaan kalifaattiin ja sen johtajaan.. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5501324,00.html,

16. Israel valmistautuu hetkeen, jolloin PA/PLO lopulta romahtaa. Jordania ja Egypti ilmoittivat välittävänsä kiistassa, jossa Israel pidättää maksamasta PA/PLO:n terroristien omaisille maksamia ”sipendejä”, eikä PA/PLO suostui ottamaan vastaan sitä, mitä jää jäljelle Israelin keräämistä vero-ym-pidätyksistä Israelissa työskentelevien arabien palkoista.
https://www.timesofisrael.com/jordan-egypt-said-to-mediate-between-israel-and-pa-over-tax-transfer-standoff/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 12 -26; Tiberias 15 -32; Suolameri 20 -33; Eilat 20 -36 +C-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna, lämpenevää.

Yli 2 miljoonaa valmiiksi maksettua luottokorttia, yhteiseltä arvoltaan yli 1,6 miljardia USD, annettiin siirtolaisille kansainvälisten hallitusten järjestöjen ja organisaatioiden toimesta, sanoo unkarilainen virkailija. Mastercard korttien maksajina ovat EU ja YK, sanotaan INFOWARS tiedotteessa marraskuussa 2018.
https://europe.infowars.com/over-two-million-prepaid-debit-cards-have-been-issued-to-migrants-official/,


Sunday, April 28, 2019

SUNNUNTAI 28.04.2019

SUNNUNTAI 28.04.2019
01. Pyrkiessäni ymmärtämään taas kerran maailman tämän hetkistä tilannetta tajusin, miten pieni rääpäle Israel todellakin on verrattuna sitä ympäröivään suunnattomaan arabimereen ja sen asukkaitten määrään.

Israel on pieni maarääpäle, vain hiekkaranta valtavan, Allahia palvovan 360 miljoonan arabimeren rannikolla vähäisine 7.7 miljoonan asukkaineen, josta siitäkin 2 miljoonaa arabia myös palvovat Allahia. Lisäksi Israelin keskeisiin osiin suunnitellaan vihamielistä 1.3 miljoonan arabimuslimin valtiota.

Mitä mahdollisuuksia tällä maapalalla olisi säilyä hengissä maailmassa leviävän tendenssin keskellä, jossa juutalaiskristillinen kulttuuri on maailmanlaajuisesti joutunut massiivisen rintamahyökkäyksen kohteeksi?
Ja mikä pahinta, tämän kulttuurin puolustajat ovat joutuneet siinä määrin herpaannuksen kouriin, että jopa hyökkääjää kuvaavien termien käyttö sellaisinaan on monissa avainmaissa julistettu ehdottomaan käyttökieltoon.

Tämä maailmanlaajuinen trendi on yhä laajemmin voittamassa mediavälineet kuten myös korkeimmat opintolaitokset yliopistoja myöten kannattamaan ja tukemaan tätä länsimaille vieraan ja tuhoisan uskonnon leviämistä.

Juutalaiskristillinen kulttuuri perustui Sinain vuorella annettuun Toraan, opetuksen käskyineen ja kieltoineen, mutta myös pelastussanomaan.
Aikamme sekavassa pyörittelyssä Sinailla annettu ohjaus on torjuttu, ja sen tilalle ovat nousseet tieteen ja tekniikan ylistys ja palvonta.

Viime kädessä siinä on kysymys kapinasta Jumalaa ja Hänen antamiaan käskyjä vastaan. Jumalan vastustaja Saatana ei pysty tuottamaan elämää, ja siksi pyrkii kiertämään tämän suuren viisautensa avulla käyttäen hyväkseen geenimani-pulaatiota sekä tieteen ja teknologian tuotteita.

Cernin kansainvälinen suuri atominsärkijän keskeisin päämäärä on ns. jumala-partikkelin (Higgs Boson) löytäminen, jonka uskotaan pystyvän tuottamaan massaa, mutta jonka toiset sanovat avaavan tien tuntemattomille ulottuvuuksille, ja josta tunnetut fyysikot ovat varoittaneet sen voivan tuhota koko tuntemamme maailman. https://www.livescience.com/47737-stephen-hawking-higgs-boson-universe-doomsday.html.

Aikamme monikultturismille on tyypillistä se, että Cernin Great Hadron Collider rakennusten eteen on pystytetty intialaisen shia-jumalattaren patsas.
Albert Einstein sanoi kerran: ”En tiedä, mitä aseita kolmannessa suursodassa käytetään, mutta 4. maailmansota käydään kepein ja kivin”.

Ilmestyskirjassa kerrotaan:
”Syntyi sota taivaassa, Mikael ja hänen enkelinsotiva lohikäärmettä vastaan, ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa.
Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.” (ILm 12:7 -9)

Aikamme tilanteita seuratessa ei ole vaikea tajuta, että tämä taistelu taivaasta on nyt siirtynyt maan päälle. ”Saatana pitää kovaa vihaa, koska se tietää, että sillä on enää vähän aikaa” sanotaan Sanassa. (Ilm 12:12)

Jeesus sanoi opetuslapsilleen:
”Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niin kuin salaman. Katso, Minä olen antanut teille vallan tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä mikään ole vahingoittava teitä”. (Lk.10:18 -19)

Missä ovat ne Jesuksen opetuslapset, jotka uskovat tämän Mestarin Sanan ja ovat sen omaksuneet toimiakseen sen mukaisesti?
Olemme uskonsodassa vihollista vastaan, kuten Paavali toteaa:

”Sillä meillä ei ole taistelu liha ja verta vastaan, vaan hallituksia vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailman valtiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.” Siksi meidän tulee varustautua sen mukaisesti.
(Ef.6:12 -17)

02. The New York Times (NYT) julkaisi viikonvaihteen lehdessään antisemittiisen piirretyn kuvan (cartoon), joka on herättänyt vastalauseiden tulvan maailman sosiaalisessa mediassa (some).

Piirroksessa kuvataan USA:n presidentti Donald Trump, joka talutushihnasta pitäen seuraa pitkävartalollista koiraa, jolla on Netanyahun kasvot. Trump pitää päässään mustaa kalottia, ja Netayahun hahmolla on Davidin tähti kaulus.

Lehden selityksestä huolimatta, että piirros oli päästetty julkisuuteen harkinnan puutteen vuoksi, ja se vedettiin pois liikenteestä lauantaina, julkaisu herätti syvää paheksuntaa sekä USA:n kongressin että juutalaisjärjestöjen taholta.

USA:n Saksan lähettiläs Richard Grenell kutsui piirrosta hävettäväksi, Amerikan juutalaiskomitea kutsui sitä ”paljaaksi antisemitismiksi ilman selityksiä”.

Kongressin jäsen Dan Crenshow sanoi: ”Vaikka tarkoittamatonkin, vasemmisto on normalisoinut antisemitismin USA:n Israelin politiikan kritiikin peittoon”. Toiset kongressin jäsenet twiittasivat shokkinsa: ”Ehdottomasti iljettävä ja mauton antisemiittinen esitys” kuten Lee Zeldin sanoi. https://www.jpost.com/Diaspora/Antisemitism/Flood-of-condemnations-of-NYT-for-anti-Semitic-cartoon-588044, https://www.timesofisrael.com/likud-minister-links-new-york-times-to-nazis-over-netanyahu-cartoon/,
Pilapiirros on poistettu myös useimmista Israelin mediaverkostoista.

03. Israelin maatalousministeriö kielsi kalastamisen Välimerestä toukokuun 30. päivään, jotta kalakanta saisi aikaa kasvamiseen.

Kielto koskee kaikkia kalastusmuotoja paitsi verkkojen pudottamista meren pohjaan sekä onkikalastusta rannoilta.
Kielto koskien kalastustroolareita jatkuu kesäkuun alusta elokuun alkuun voidakseen estää nuorten kalojen kalastamisen.

Luonto- ja puistohallituksen merialueyksikön tarkoituksena on lisätä informaatiota sen aktiivisuudesta ja tulee myös lisäämään tarkastajien määrää.

On selvää, etteivät annetut määräykset tyydytä kalastajia, jotka aikovat valittaa päätöksestä oikeuteen.
https://www.jpost.com/Israel-News/Go-fish-Israel-bans-fishing-in-Mediterranean-for-a-month-588045,

04. Hadassan sairaalan henkilökunta ja potilaat jouduttiin evakuoimaan sairaalassa syttyneen tulipalon vuoksi, joka levisi kaikkialle toiseen kerrokseen.

kertoi saaneensa hälytyksen tulipalosta Ein Karem sairaalassa lauantaina.
Kaikki saatiin sairaalasta ulos ilman vahinkoa, eivätkä sairaalan tilat ja laitteet kärsineet sanottavia vaurioita.

Jerusalemin palokunnan komentaja Moshe Suisa kommentoi pahimman säikähdyksen mentyä ohi, että aamulla alkaneella tulipalolla oli kaikki edellytykset kehittyä suuria uhreja vaativaksi tilanteeksi ja aiheuttaa suurta vahinkoa sairaalan rakennuksille.

Hän muistutti mieliin, ettei ole syytä väheksyä tällaisia tilanteita huomioiden joittenkin potilaitten liikkumisvaikeudet eivätkä pysty suojaamaan itseään, mikä koskee sairaaloiden ohella muitakin julkisia rakennuksia.
https://www.jpost.com/Israel-News/Fire-at-Hadassah-hospital-sees-patients-and-staff-evacuate-building-587997,

05. Gazan Hamasin korkea-arvoiset terroristit antoivat Juudeassa ja Samariassa asuville kaadereilleen käskyn tehdä itsemurhaisku ja valmistautua autopommi-hyökkäykseen Maaleh Adumimissa.

Shin Bet ja IDF löysivät Juudeassa ja Samariassa terroristiaktivistin, jonka Hamasin terrorijohtajat olivat evästäneet suorittamaan näyttäviä hyökkäyksiä ennen Israelin 9.päivän Knessetin vaaleja.

Terrorisuunnitelman paljastumisen yhteydessä turvallisuusjoukot pidättivät A-Zayyim arabikylästä 23-vuotiaan Yihya Abu Dian 31. maaliskuuta. Hän tunnusti kuuluvansa Hamasin terrorijärjestöön.

Shin Betin suorittamissa kuulusteluissa Abu Dia tunnusti olleensa yhteydessä korkean Hamasin aktivistin kanssa Gazassa. Hän piti yhteyttä valvojansa kanssa internetin välityksellä. Hänet rekrytoitiin sotilaallisiin operaatioihin ja palvelemaan itsemurhahyökkääjänä.

Valvoja Gazassa kehotti häntä hankkimaan auton sekä vuokraamaan varasto-tilan, jossa autopommi voitaisiin asentaa autoon. Hänen tuli myös seurata liikennettä Maale Adumimissa löytääkseen hyökkäykselle sopivimman paikan, jossa olisi runsaasti busseja, siviilejä ja sotilaita.

Abu Dia sai myös ohjeet suorittaa isku nopeasti. Häntä kehotettiin valmistamaan viimeinen testamenttinsa varustettuna Hamasin sotilaallisen siiven tunnuksilla.
Abu Dia hankki tripodin voidakseen filmata hyökkäystä edeltävät toimensa pitäen päässään Hamasin sotilaallista otsanauhaa.

Shin Bet kertoo, että tämä oli yksi useista Hamasin suunnittelemista iskuista, jotka useimmiten on pystytty paljastamaan ja estämään ajoissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262351,

06. Mossad hakee palvelukseensa cyber- ja haitek-asiantuntijoita useille aloille.
Mossad lupaa kouluttaa valitut voidakseen liittää heidät organisaation operatiiviseen cyber-osastoonsa.

Yedoth Ahronot kiinnittää huomionsa siihen, että järjestö hakee asiantuntijoita edellistä useampaan tehtävään, tällä kertaa viisi ja lisäksi Haitek tehtäviin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262343,

07. San Diegon Chabad of Poway synagogaa vastaan lauantaina tehdyssä hyökkäyksessä sai surmansa yksi nainen ja kolme muuta haavoittuivat.
Powyin synagoga on 20 mailia pohjoiseen San Diegosta.

Surmansa saanut nainen oli 60-vuotias Lori Gilbert Kaye. Hänet ja 3 muuta vietiin Palomar lääkintäkeskukseen saamaan hoitoa.
Hyökkääjä otettiin kiinni.

Daily Beast raportoi, että haavoittuneiden joukossa oli kaksi lasta.
Powayn pormestari Steve Vaus kertoi CNN:lle, että seurakunnan jäsenet saivat pidäteltyä murhaajaa estäen useammat uhrit.

Pormestari Vaus kertoi, että hyökkäyksen seurakuntaan teki henkilö, jolla oli viha sydämessään. ”Se oli viharikos, joka ei tule kestämään. Seurakunta tulee pysymään yhdessä”. Hän kertoi MSNBC:lle. Murhaajan kuulustelut aloitettiin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262329, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262344,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262336,

08. EU-maiden rabbien Konferenssi kehottaa Yhdysvaltoja seuraamaan Uuden Seelannin esimerkkiä ja kieltämään siviileiltä automaattiaseet.

Juutalaisyhteisöt ovat shokissa seuratessaan juutalaisia yhteisöjä ja heidän synagogejaan ja instituutioitaan vastaan tehtyjen hyökkäysten noususta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262346,

09. Ainakin 192 maata tulevat osallistumaan Dubai Exp 2020 innovaationäyttelyyn., Israel oli kutusuttujen joukossa.

”Olemme kutsuneet kaikkia maailman maita ilman poikkeuksia” sanoivat Dubain järjestäjät lisäten, että tilaisuus on todella kansainvälinen.
Israelin ulkoministeriö vahvisti saaneensa kutsun, ja sanoi, että he ovat innoissaan voidakseen osallistua kansainväliseen innovaatiotilaisuuteen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262328,

10. Sri Lankan turvallisuusjoukot tekivät ratsian rakennukseen, jossa ISIS jäsenet piileskelevät. Ratsia ei sujunut aivan nuottien mukaan, sillä syntyneen kiivaan tulituksen aikana 15 ihmistä saivat surmansa, heidän joukossaan 6 lasta.

Lähes viikko massamurhan jälkeen, jossa kuoli 253 ihmistä, julkistetussa videossa näytetään turvallisuuskameran kuvaa, jossa terroristi sytyttää pomminsa ruokailun aikana.
http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/455620,

11. Silmäillessäni kaikkia noita murhia, ryöstöjä, raiskauksia ja hyökkäyksiä juutalaisten ja kristittyjen yhteisöjä ja heidän omistamiaan laitoksia vastaan, on korkea aika alkaa tutkia omaa eloaan ja tekemään siitä oikeat johtopäätökset.

Jeremia profeetta välitti näitä juutalaisia koskevia varoituksia tuhansia vuosia sitten, joitten ajankohtaisuus on ilmiselvä:

”Sen tähden, katso päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota: ”Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti meidät Egyptin maasta”; vaan sanotaan: ”Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin Hän oli heidät karkottanut”.

”Katso, Minä käsken tulemaan monta kalastajaa, sanoo Herra, ja ne heitä kalastavat, ja sen jälkeen Minä käsken tulemaan monta metsästäjää, ja ne heitä metsästävät, kaikilta vuorilta ja kaikilta kukkuloilta ja kallioiden rotkoista. Sillä Minun silmäni tarkkaavat kaikkia heidän teitänsä, eikä heidän rikoksensa ole kätketty Minun silmiltäni”. (Jer16:14 -17)
https://www.jpost.com/International/No-future-for-Jews-in-Germany-says-German-Jewish-teenager-588016, http://endoftheamericandream.com/archives/the-satanic-temple-has-evolved-into-an-anti-trump-movement-and-leftists-are-flocking-to-it,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 13 -26; Tiberias 16 -32; Suolameri 21 -33; Eilat 21 -35 +C-astetta, aurinkoista, joskin pilviverhon suojaama; huomenna vähän lämpenevää, aurinkoista, maanantaista alkaen puolipilvistä.

USA vahvistaa merivoimiaan sekä Persianlahdelle että Välimerellä lähettäen kumpaankin kohteeseen lentokoneitten emälaivan saattueineen. Iran sanoo tarkoin seuraavansa ja vakoilevansa alusten liikkeitä Persianlahdella. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6968277/Video-reportedly-shows-drone-piloted-Iran-Guard-spying-U-S-warships-Persian-Gulf.html,

Paavi Franciscus I uhmaa avoimesti presidentti Trumpin tahtoa avustamalla henkilökohtaisesti kuutta laitonta siirtolaiskaravaania Meksikossa, päämääränään siirtyä USA:n puolelle.
https://www.nowtheendbegins.com/the-king-of-vatican-city-moves-against-the-united-states-government-as-pope-francis-begins-personally-funding-6-illegal-immigrant-caravans-in-mexico/.

Miljoonittain puita kuolee USA:ssa ja Euroopassa kovakuoriais-epidemian vuoksi, mitä kiihdyttivät kuivuus ja ilman lämpeneminen, mikä avaa mahdollisuudet metsäpaoille.
http://www.thebigwobble.org/2019/04/trees-dying-by-million-in-us-and-now.html?m=1, http://www.cheniere.org/clouds/index.html,

USA lahjoittaa 500 000 USD Nahum-profeetan hautakammion entistämiseen Irakissa, joka kärsi pahoin ISIS-joukkojen käsissä. https://www.timesofisrael.com/us-to-donate-500k-to-restore-tomb-of-biblical-prophet-nahum-in-iraq/,