Thursday, March 28, 2019

TORSTAI 28.03.2019

TORSTAI 28.03.2019
01. Useista rauhansuunnitelmista ja –toiveista huolimatta Israelin ja sen naapureitten – mukaan lukien Hamasin ja PA/PLO:n järjestöt – väliset suhteet ovat väistämättä luisumassa kohti Psalmin 83 esittämää sotilaallista ratkaisua.

Tämän Lähi-Idän noidankattilan kiehunta yli reunojensa on suurelta osin seurausta USA:n vetäytymisestä alueelta, joka poisti kiehumisen luotettavan valvonnan jättäen sen alueen paikallisten kokkien hoidettavaksi.

Venäjä on pyrkinyt tekemään voitavansa edes jonkinlaisen järjestyksen saamiseksi, mutta sillä ei ole vielä USA:n kaltaista voimaa ja arvovaltaa. Lisäksi Venäjällä on suoria etujaan valvottavana Syyriassa ja Irakissa, mikä vaikeuttaa sen toimia ja nakertaa sen luotettavuutta tasapuolisena vartijana.

02. YK:n julistaman Gazan kaistan kansainvälisen saarron tarkoituksena oli estää siellä toimivia järjestöjä rakentamasta tai hankkimasta uudelleen raskasta aseistusta ja ohjuksia, joilla ne voisivat uhata Israelin siviiliasutuksia.

Käytännössä saarto on epäonnistunut, mistä ovat todisteina Hamasin ja Islamic Jihadin huomattavasti tehostuneet iskut sekä lyhyen matkan raketeillaan että myös yli sadan kilometrin kantomatkan – joko Gazassa valmistetuilla tai Iranista salakuljetetuilla – raketeillaan.

Järkyttävä esimerkki on muutama päivä sitten Gazasta ammutut kaksi rakettia, joista toinen lensi 100 km:n päähän Gazasta ylittäen Tel Avivin ja putosi sen pohjoispuolella osuen omakotitaloon tuhoten sen täysin, ja haavoittaen seitsemää israelilaista siviiliä. Oli Jumalan ihme, ettei kukaan heistä kuollut. Toinen putosi joko mereen tai asumattomalle alueelle. Wolfin perheellä oli 4 koiraa, joiden uskottiin kuolleen, mutta Joy palasi kotiin.

03. IDF vastasi raketti-iskuihin – joita tehtiin Gazasta Israelin siviilikohteita vastaan myös lyhyen kantaman raketein – pommittamalla Gazassa Hamasin ja Jihadin sotilaallisia kohteita mutta myös Hamasin toimistorakennuksia.

Median välittämissä artikkeleissa on valitettu sitä, että IDF pommittaa avoimia kenttiä tai tyhjiä varastorakennuksia, ja kysellen: Miksi IDF ei iske terrori-järjestöiksi määrittämiensä Hamasin ja Jihadin sotilaisiin, kuten SiniValkoisen kenraali Gabi Ashkenazi sanoo esittäen samalla, että Iranin karkottamiseksi Syyriasta on uhattava Assadin hallintoa.

Voi tietenkin kysyä, miksei hän itse pommittanut Hamasin sotilaita johtaessaan IDF:ä?
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Ashkenazi-Must-kill-soldiers-not-strike-empty-buildings-to-deter-Hamas-584850,

Hamasin johtaja Ismael Haniyeh vakuutteli seisoessaan hajalle ammutun toimistorakennuksensa raunioilla, että vastarinta on antanut lausuntonsa ja Israel on ymmärtänyt sen. ”Siunaan kaikkia, jotka avustivat sionistisen hyökkäävyyden loppumiseen Gazan kaistaa vastaan” hän ylvästeli.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Haniyeh-after-Gaza-flare-up-The-resistance-has-made-its-statement-584890.

04. IDF kokosi Gazan kaistan turva-aidan varteen - turvallisen matkan päässä siitä – kaksi panssari- ja kaksi jalkaväkipataljoonaa odottaessaan potentiaalista komentoa aloittaa tositoimet Gazassa, tai siltä varalta, että Hamas pystyy toteuttamaan uhkauksensa lähettää miljoona gazalaista ”paluumarssin” vuosipäivänä kohti Jerusalemia. Perinteinen Israelin arabien maapäivä on lauantaina, jossa myös marssitaan.

Debkafile käsittelee kysymystä artikkelissaan todeten aluksi: ”Ilman ennaltaehkäisevää IDF:n iskua turvallisuustilanne rajalla heikkenee Hamasin paluumarssin vuosipäivänä.”

DF jatkaa todeten, ettei mikään pysty estämään Hamasia juhlimasta paluumarssinsa ensimmäistä vuosipäivää; eivät Egyptin välitysyritykset eivätkä Qatarin antelias ja Israelin taloudellinen tuki, mihin UAE ilmoitti äskettäin liittyvänsä, tai IDF:n massiiviset joukkojensa keskitykset Gazan turva-aidalle.

Hamas voi tukijoittensa Iranin ja Syyrian rohkaisemina toteuttaa kiihottamalla Gazan asukkaita veriseen yhteenottoon IDF:n kanssa, joka on yhtä päättäväinen pyrkimyksissään estää kurittomien massojen ryntäykset turva-aidan läpi Israelin puolelle.

DF:n mukaan Hamas suunnittelee vuosipäivästä eräänlaista voitonparaatia, jota edelsi keskiviikkoillan 27.03. tilanne, jossa sadat gazalaiset kivittivät iDF:n sotilaita pommein ja käsikranaatein ja laskien ilmaan ennätysmäärän pommeilla varustettuja ilmapalloja.

Egyptiläiset välittäjät ovat tietoisia tilanteen räjähdysalttiudesta, mutta katsoivat hyödyttömäksi edes yrittää Hamasia luopumaan itsemurhasta, tai saada Israel uskomaan kuluneeksi kaluttua hokemaa, että ”kun käännät katseesi sivuun ja annat heidän mesuta aikansa raja-aidalla, rauhantila palaa entiselleen”.

Koska avainhenkilö, pää- ja puolustusministeri Netanyahu, neuvotellessaan IDF:n komentajan Aviv Kochavin, turvallisuusneuvonantajan Meir Ben-Shabbatin ja Shin Bet
in johtajan Nadav Argamanin kanssa, ei pystynyt saamaan yhteistä päätöstä toimien aloittamiseksi keskiviikkoiltana, aloite jätettiin Hamasin käsiin. https://www.debka.com/with-no-pre-emptive-idf-action-security-declines-further-towards-hamas-anniversary/,

Tässä toteutunee Mooseksen esittämät varoitukset. ”Muukalainen, joka sinun keskuudessasi asuu, kohoaa sinun ylitsesi yhä ylemmäksi, mutta sinä painut yhä alemmaksi”, koska et uskonut Jumalan käskyä. (5Ms28:43; 3Ms26:17)

05. Syyrian uutisagency raportoi, että pian puolenyön jälkeen Israelin ilmavoimien ampumat ohjukset iskivät Iranin sotilaallisiin laitoksiin Sheikh Najar teollisuusalueella Alepposta ja Jibrinin kaupunkien kansainvälisestä lentokentästä pohjoiseen.

SANA raportoi, että kaupunkien sähkövirta katkesi pimentäen ne, sekä että useita Israelin ampumia ohjuksia eliminoitiin.
Syyrian oppositiolähteet lisäsivät, että Israelin iskut kohdistettiin ase- ja ammus-varastoihin, jotka kuuluivat Iranin al-Quds prikaatille Aleppon alueella, ja että iskut tärisyttivät kaupunkien rakennuksia. Iskuissa kuoli 7 ihmistä.

Iskut olivat ensimmäiset Israelin tekemät Syyriaan Netanyahun ja presidentti Putinin tapaamisen ja muutamia päiviä presidentti Trumpin tapaamisen jälkeen, jossa Trump allekirjoitti USA:n tunnustuksen Israelin omistusoikeudesta Golanin kukkuloihin.

Kuukautta aiemmin Iranin, Irakin ja Syyrian armeijoiden henkilöstöpäälliköt tapasivat Damaskoksessa, jossa he sopivat Syyrian ja Irakin välisen rajan avaamiseksi osana Iranin tavoitetta avata ”maasilta” Teheranista Irakin ja Syyrian kautta Libanonin rannikolle.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo esitti Israelin matkansa aikana peitellyn varoituksen
Al-Quds joukkojen komentajalle kenraali Qassem Soleimanille, jossa hän totesi, ”ettei Soleiman luovu koskaan sotilaallisesta toiminnasta Israelia ja Yhdysvaltoja vastaan alueella”.

DF raportoi, että Iran siirsi sotilaallisten lentokoneittensa matkoja Damaskoksen lentokentältä Aleppon kentälle. Koneet kuljettavat asejärjestelmiä ja ohjuksia Hizbullahille ja shia-armeijalle.

Teheran on myös vähentänyt sotilaittensa määrää 30 % Syyriassa, mikä johtuu suureksi osaksi Iranin taloudellisen tilanteen vaikeutumisesta USA:n uusien sanktioitten vuoksi.
DF toteaa, että iranilaiset sotilaat ovat nyt 25 km:n päässä Israelin pohjoisrajasta. https://www.debka.com/syria-idf-air-missile-attack-on-iranian-ammo-stores-at-aleppo-darkens-city/,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5485766,00.html,

06. Egyptiläiset upseerit, jotka välittävät Hamasin ja Israelin välillä, esittivät viime yön aikana pidetyssä tilaisuudessa, johon osallistuivat myös Islamic Jihadsin ja muiden ryhmien edustajia Gazasta, Israelin vaatimukset tulitauon sopimiseksi. Tilaisuus pidettiin Gazassa Yahiya Sinwarin toimistossa, koska IDF oli möyhentänyt Haniyehin toimistot.

Ynetnews.com viittaa lähteensä saamiin tietoihin, joissa esitetään Israelin suostumukset.
- Gazaan tavaroita Kerem Shalomin kautta kuljettavien rekkojen määrää lisätään.
- Gazan kalastusoikeutta lisätään 12 merimailiin
- Gazan sähköntuotantoa tehostetaan.
Hamas puolestaan suostuu:
- Hamasin yö-partioitten toiminta turva-aidan varrella lopetetaan.
- Vakuuttaa, että suunniteltu lauantain mielenosoitus on väkivallaton.
- Hamas estää ilmapalloterrorin toiminnan.
Egyptiläiset virkailijat kiirehtivät Gazaan Erez-terminaalin kautta, ja korkeat Hamasin ja Jihadin johtajat ryömivät esiin tunneleistaan havaittuaan, että epävirallinen tulitauko näyttää pitävän kaksi päivää kestäneitten taistelujen loputtua.
Hamas on tukenut sekä taloudellisesti että poliittisesti ”paluumarssin” nimellä tunnettuja mielenosoituksia, jotka jatkuvat etenkin perjantaisin. Israel torjuu Hamasin väitteet, että niillä pyritään poistamaan YK:n asettamat Gazan saartotoimet ja syyttää, että niitä käytetään Israeliin tehtyjen hyökkäysten verhona. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5485745,00.html,

07. UUTISIA LYHYESTI

Valtion tarkastusviraston johtaja Yoseph Shapira julkisti keskiviikkona tiedotteen, jonka mukaan Israelin poliisi neuvotteli sopimuksen Benny Gantzin kanssa ilman hyväksyttävää tarjouspyyntömenettelyä.

Raportin tultua julkisuuteen kilpaileva cyberturvallisuus-yhtiö vaatii rikostutkimuksia Ganztin omistaman Viides Dimensio-yhtiön toiminnasta.
Benny Gantz on yksi ”kenraalien juntasta”, joka yhdessä siviilin Yair Lapidin kanssa johtaa SiniValkoinen puoluetta. (Lapid ilmoittautui reservinpalvelukseen parantaakseen asemaansa kansan silmissä)

SiniValkoinen puolue torjuu väitteet epärehellisyydestä Gantzin yhtiön ja poliisin välillä.
Eipä tainnut kenraaliluutnantti Benny Gantz aavistaa, millaiseen hornankattilaan joutui. https://www.timesofisrael.com/ombudsman-raps-police-over-contract-talks-with-firm-once-run-by-gantz/,

Jewish Home puolueen puheenjohtaja Rafi Peretz sanoo, että ennen kuin hän hyväksyi liitosta Otzma-puolueen Meir Kahanen opetuslapsien kanssa, hän vaati Otzmalta vakuutusta olla hyökkäämättä viattomien ja PA/PLO:n arabien ja muitten ihmisten kimppuun.

Peretz kertoi Times of Israel toimittajalle Airport-citissä sijaitsevassa päämajassa sunnuntaina, että ennen puolueitten yhdistämistä käytiin läpi lukuisia keskeisiä kysymyksiä, ja että saatuaan niihin tyydyttävät vastaukset hän suostui yhdistämiseen.
https://www.timesofisrael.com/before-merger-with-jewish-home-otzma-yehudit-had-to-disavow-harming-innocents/,

Kaikki 28 EU-maata äänestivät USA:n presidentti Trumpin päätöstä vastaan tunnustaa Israelin omistusoikeuden Golanin kukkuloihin, Suomi tietenkin niiden mukana. https://www.jpost.com/Breaking-News/EU-We-do-not-recognize-Israels-sovereignty-over-the-Golan-Heights-584859,

Israelin opetusministeri Naftali Bennett (uusi oikeisto) hyökkäsi EU:n päätöstä vastaan
Todeten: ”Häpeä teille vastustaa Golanin itsenäisyyttä (omistusoikeutta) vastaan. Golanin kukkulat, Jerusalem ja Israelin maa on ollut juutalaisen kansan koti tuhansien vuosien ajan”.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israeli-politicians-to-EU-Shame-on-you-for-opposing-Golan-sovereignty-584907,

YK:n TN:n 14 jäsenmaata hylkäsivät USA:n presidentti Donald Trumpin Golanin omistus-oikeuden tunnustamisen Israelille. Venäjä ja Saksa kritisoivat päätöstä pahiten. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5485826,00.html,

Israel saavutti taas yhden maailmanennätyksen tekemättä mitään sen hyväksi.
Kansainvälisten vapaaehtoisten keräämän koosteen tutkiminen osoittaa, että Malham SaltCave ulottuu 10 km:n matkalle, yli aiemman ennätyksen Namakdan luolan Iranissa.
Karttapiirroksia luolasta luvataan lähikuukausien aikana.
Malham suolaluolasto sijaitsee Kuolleenmeren eteläpäässä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5485791,00.html,

SiniValkoinen puolue epäilee vakoilijan soluttautuneen puolueen sisälle, päätellen toistuvista arkaluonteisista vuodoista medialle. https://www.ynetnews.com/home/0,7340,L-3083,00.html,

Israel avasi koulut Gazan rajaan liittyvissä kunnissa ja kaupungeissa hauraan tulitauon pitäessä toistaiseksi. Perjantai- ja lauantaipäivät voivat muuttaa tilanteen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5485223,00.html,

Hamas ei aio luopua perjantain väkivaltaisista mielenosoituksista tulitauosta huolimatta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5485166,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 09 -17; Tiberias 13 -23, Suolameri 18 -25; Eilat 18 -27 +C-astetta, puolipilvistä, lauantaina sadetta, vähän viilenevää.
FORECA.com

Venezuelan tilanne vain pahenee ilman sotilaallista väliintuloa, mutta WND ennustaa ”alerts” ongelmia kaikkialla maailmassa, eikä aina ihmisen aiheuttamia. https://www.stevequayle.com/index.php?s=33,

Tuhansia pelikaaneja Israelin yllä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261008,

Muuttomatkalle valmistautuvat kurjet kokoontuvat Dudaim puistoon Negevissä. https://www.jpost.com/Israel-News/Storks-gather-in-Dudaim-park-in-thousands-as-they-fly-to-Europe-584195,Tuesday, March 26, 2019

TIISTAI 26.03.2019

TIISTAI 26.03.2019
01. Aikaisin maanantaiaamuna Gazasta Israeliin ammuttu kotitekoinen M-160 raketti osui Tel Avivista 60 km pohjoiseen sijaitsevassa Moshav Mishmeretissä omakotitaloon iskien asuoraan sen katon läpi ja sytyttäen sen tuleen. Raketin kantomatka on 120 km.

Talon englantilaissyntyinen Daniel Wolf sanoo yksinkertaisesti. ”Jos en olisi huolehtinut perheeni juoksemisesta talon pommisuojaan, voisitte nyt haudata minut, vaimoni ja kaksi lastani”. Hän kertoo kuulleensa sireenin äänen, joka hälyttää raketin lähestymisestä, heikosti viiden jälkeen maanantaiaamuna.

”Kuullessani sireenin äänen, ryntäsin sisään ja tempasin vanhemman tyttäreni ja sen jälkeen vaimoni ja nuoremman tyttäreni ja ryntäsin heidän kanssaan pommisuojaan hetkeä ennen raketin iskua” Wolf kertoo.

Wolfin äiti, joka oli pommisuojan ja keittiön välissä, mutta ei ehtinyt suoja-tilan sisälle, haavoittui, mutta hänen isänsä ja sisarensa, jotka seisoivat talon etupihalla, säilyivät vakavilta vammoilta.
Raketin iskussa haavoittui kaikkiaan 7 ihmistä.

”Olemme kaikki shokissa, mutta tärkeintä on se, että olemme kaikki hengissä. Se oli erittäin traumaattista. Raketin iskua seurasi hiljaisuus, sen jälkeen huutoa, pölyä, ja tuhoa kaikkialla”, Wolf kertoo TV:n uutiskanavalla. ”Siellä tapahtui useita ihmeitä” hän tiivistää.

Naapurissa asuvan perheen poika haavoittui myös raketin sirpaleista.
Asukkaat kertovat, ettei monikaan heistä kuullut sireenin ääntä, eivätkä osanneet aavistaa, että Sharonin ja Emek Heferin alueilla olisi vaaraa.
Iron Dome torjuntapatteristoa ei ole kyseisellä alueella.
https://www.timesofisrael.com/father-says-its-a-miracle-family-survived-gaza-rocket-that-leveled-their-home/,

02. IAF:n koneet tekivät maanantaipäivän aikana ohjusiskuja Gazan alueella, kuten IDF:n tiedottaja kertoi. Iskut kohdistettiin Hamasin omistamiin kohteisiin pitkin Gazan aluetta.
Tiedottaja kertoi, että tilanteen kiihtymisen ja uudistetun valmistautumisen johdosta Gazan divisioona sulki alueita ja teitä turvallisuusaidan varrella, ja maataloustyöt sen lähellä keskeytettiin toistaiseksi.

Suljettuihin alueisiin kuuluvat Givat Gobi Sderotissa, Givat HaPaamonim, Black Arrow, Givat Nazemit, Lone Horseman Hill, valtatie 4 Yad Mordechain risteyksestä Netiv HaAsaraan ja valtatie 25 Saad risteyksestä Kibbuts Nahal Oziin.
Gazan alueen virastojen palvelut peruutettiin toistaiseksi.

Eshkolin alueen neuvosto lähetti viestin asukkaille peruuttaen kaikki iltapäivän lasten tilaisuudet 15.45 saakka, kuten myös sen jälkeen tänään.

YKN erikoislähettiläs alueelle Nicolas Mladenov totesi näin: ”Raketti-iskun ampuminen, joka iski rakennukseen Tel Avivista pohjoiseen haavoittaen seitsemää ihmistä, on ehdottomasti hylättävä. Tämä on hyvin vakava tapaus. YK työskentelee Egyptin kanssa kaiken aikaa ja kaikilta puolin, mutta tilanne on edelleen hyvin jännittynyt”.

IDF ilmoitti lähettävänsä vahvistuksia Iron Dome patteristolle ja kodinturva-joukoille, ja lähetti yhden panssari- ja yhden jalkaväkiprikaatin alueelle.
Ilmapalloterrorismi jatkuu edelleen Gazasta Israeliin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260882,

03. Raportit kertoivat, että tulitauko oli solmittu Egyptissä maanantai-iltana, mutta se ei estänyt rakettien ampumista tiistainvastaisen yön aikana Gazasta Israeliin.

Maanantaina iltapäivän aikana ammutun 30 raketin jälkeen Gazan terrori-järjestöt jatkoivat ammuntaa yön aikana ampuen 60 rakettia Israelin puolelle turva-aitaa, mihin IDF vastasi iskemällä kymmeniin kohteisiin Gazassa. Raketit eivät vahingoittaneet ihmisiä, vaikka yksi räjähtämätön raketti osui Sderotissa asuintaloon vahingoittaen sitä.

Iron Dome torjuntapatteristo eliminoi useita raketteja, mutta järjestelmä ei reagoi niihin, joiden se laskee osuvan aukeille alueille. IAF:n hävittäjät, tankit ja helikopterit iskivät yön aikana 15 kohteeseen Gazassa, Hamasin sotilas-kohteeseen Deir al-Balahissa ja muualla Gazan kaistan alueella.

Vaikka näennäinen rauhantila säilyi tiistaiaamuna, koulutilat pysyivät suljettuina Gazan rajan läheisyydessä, kuten myös BeerShebassa, Ashkelonissa ja Ashdodissa turvallisuuden vuoksi.

Pääministeri Benyamin Netanyahu, joka eilen tapasi presidentti Trumpin Washingtonissa, päätti peruuttaa puheensa AIPAC:in konferenssissa ja Trumpin tarjoaman päivällisen, ja palata Israeliin tänään iltapäivällä.

”Annoimme niille hyvin voimallisen vastauksen. Hamasin tulee tiedostaa, ettemme arkaile tunkeutua Gazaan, jos tarve vaatii sitä.” Hän selitti, ”etteivät kahden viikon päästä pidettävät vaalit vaikuta päätökseemme seuraavasta askeleesta, joita tulee ottaa Israelin turvallisuuden vuoksi”.

Netanyahu tapasi presidentti Tumpin Valkoisessa Talossa samoihin aikoihin, kuin IDF aloitti tehostetut iskunsa terrorijärjestöjen tukikohtiin Gazassa. Trump allekirjoitti siinä tilaisuudessa dokumentin, jossa USA tunnustaa Israelin omistusoikeuden Golanin Israelin puoleisiin kukkuloihin.

Hamasin terveysvirkailijan mukaan kolme gazalaista haavoittui IDF:n iskuissa.
IDF kohdisti iskunsa Hamasin omistamiin kiinteistöihin, myös pääministeri Haniyehin kansliarakennukseen, josta Haniyeh oli paennut pois, sekä Hamasin salaiseen päätukikohtaan, jota sen tiedustelujärjestöt käyttivät.

IDF sanoi iskeneensä 5-kerroksiseen Hamasin sisäisen turvallisuuspalvelun käyttämään rakennukseen.
https://www.timesofisrael.com/tense-calm-in-gaza-periphery-after-night-of-rocket-barrages-idf-strikes/,
https://www.timesofisrael.com/trump-signs-proclamation-recognizing-israeli-sovereignty-over-golan-heights/,
https://www.timesofisrael.com/hamas-says-ceasefire-reached-after-heavy-barrage-from-gaza-pounds-south/,

04. Presidentti Donald Trumpin päätös tunnustaa Israelin omistusoikeus Golanin Israelin puoleisiin kukkuloihin aiheutti useita vastalauseita myös USA:n liittolaisina pidettyjen maiden taholta.

Saudi Arabia sanoi tiistaina julkaisemassaan lausunnossa, että se hylkää Trumpin päätöksen Golanin omistusoikeuksista sanoen sen rikkovan kansainvälistä lakia, kuten myös USA:n omaksumaa politiikkaa.

”Saudi Arabia esittää lujan hylkäämisen ja tuomitsemisen USA:n hallituksen päätökseen tunnustaa Israelin omistusoikeus miehitettyihin Golanin kukkuloihin” sanotaan saudilausunnossa.

Siinä selitetään, ”että Golanin kukkulat pysyvät syyrialaisena arabimaana, ja sen tunnustaminen israelilaisena rikkoo YK:n perussääntöä ja kansainvälisiä päätöslauselmia, ja että se vaikuttaa negatiivisesti Lähi-Idän rauhan-prosessiin, turvallisuuteen ja tasapainoon alueella”.

Bahrain valittaa presidentti Trumpin tekemää päätöstä, kuten sen ulkoministeriö riimitteli, vaatien keskistettyjä ponnisteluja miehityksen lopettamiseksi, sekä Israelin vetäytymistä 1967 sodassa valtaamiltaan arabialueilta.

Israelin kannalta katsoen Golanin kukkuloiden omistusoikeus on elintärkeä Israelin turvallisuuden vuoksi, sillä Syyria suoritti kukkuloilta jatkuvaa tarkkailua Israelin puolella ja rakensi sinne vahvat linnoitukset konekivääri-pesäkkeineen ja tykkiasemineen, joista se tulitti israelilaisia siviilejä.

YK on aina pitäytynyt siihen, että Golanin kukkulat kuuluvat Syyriaan, vaikka Israel vapautti ne 1967 puolustussodassa, jonka Syyria aloitti Egyptin kanssa.

Israelissa nähdään Trumpin tekemä päätös osana vastustaa Iranin laajentumispyrkimyksiä Irakin ja Syyrian kautta Libanoniin ja Välimerelle.
USA jättää muutaman sadan sotilaan joukko-osastoja Syyrian itä- ja eteläosiin Kuneitran alueille voidakseen valvoa Iranin pyrkimyksiä.

Yksi 1967 sodan syy oli se, että Israelin salainen agentti Damaskoksessa sai selville Syyrian suunnitelman muuttaa pohjoisesta tulevien jokien vedet virtaamaan Syyriaan, mikä toteutuessaan olisi pahoin häirinnyt Genessaretin järven täyttymistä sadevesistä, joka on jatkuva ongelma. https://www.timesofisrael.com/saudi-arabia-rejects-and-condemns-us-recognition-of-israeli-golan-heights/,

05. UUTISIA LYHYESTI

Kiinassa lannoitusaineita valmistavassa kemiallisessa tehtaassa tapahtunut voimakas räjähdys on tähän mennessä vaatinut 78 ihmisen hengen, ja 500 henkilön joutumisen sairaalahoitoon. Laitos sijaitsee Yanchengissä Kiinan itäosan Jiangsu provinssissa.

13 sairaalassa hoidettavista on kriittisessä ja 66 vakavassa kunnossa.
Viime viikolla sattunut räjähdys luokiteltiin maanjäristykseksi, ja se on yksi pahimmista Kiinan teollisuusonnettomuuksista.

South China Morning Post raportin mukaan kemiantehdas tuhoutui, ja 16 lähialueen tehdaslaitosta kärsivät suuria vaurioita.

Yanchengin kunnan ilmoituksen mukaan 89 kotia jouduttiin poistamaan niiden kärsittyä korjaamattomia vaurioita. Alueen juomaveden ja saastumisen aste ei kuitenkaan ole ylittänyt asetettuja normeja. Saastuneen joen veden leviäminen ympäristöön on estetty patoamalla sen juoksu.

Katastrofin tutkimukset on aloitettu selvittääkseen räjähdyksen syyn. Useita henkilöitä on pidätetty perjantaina tutkimuksia varten. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260927,

Einav Carmi filmasi itseään koiransa kanssa pommisuojassa rakettien räjähdellessä ympäristössä lähellä Gazan turva-aitaa.
Hän asuu Nir Amissa, jossa hän teki videonsa maanantaina jouduttuaan satojen toisten tapaan piileskelemään pommisuojassa code red vuoksi.

Hän kertoi TV-2 ”Morning News with Niv Raskin” ohjelmassa, ettei se ollut ensimmäinen punainen hälytys, joten hänellä oli käsipuhelin mukanaan. Siksi hän ajatteli: ”Tehdäänpä video näyttääksemme ihmisille, millaista on elämä rakettiterrorin alla”.

”Ihmiset voivat olla myötämielisiä, mutta eivät he todella ymmärrä, mitä tällä tapahtuu tällä hetkellä. Ihmiset sanovat, että siihen tottuu, mutta minä olen syntynyt täällä, enkä ole tottunut siihen. Tarvitsen traumahoitoa ja avustusta eheytyäkseni” hän sanoo.

”Sattumalta havaitsin videon saaman suosion. Ystäväni liittyi minuun (tag) ladatessaan sen eilen FB:n sivulle, ja katsellessani sitä ensimmäistä kertaa filmaamisen jälkeen, itkin uudelleen. Ehkä se toi esiin jotain epämieluista. Jos se palvelee aluetta näyttämällä, mitä kaikkea sontaa (shit) joudumme täällä kokemaan, silloin olen tehnyt oman osani. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260924,

Venäjä sanoo, että USA:n päätös Golanin kukkuloiden omistusoikeudesta johtaa uuteen jännitykseen.
Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova sanoi, että se jättää huomiotta kaikki kansainväliset proseduurit ja pahentaa tilannetta.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi USA:n ulkoministeri Mike Pompeolle, että päätös johtaa karkeaan kansainvälisen lain rikkomiseen.
Venäjän reaktio on ymmärrettävissä siksi, että se on läheisesti liitossa Syyrian kanssa, ja haluaa varmistaa, ettei sen investoinneille Syyriassa käy samoin kuin Libyassa, jossa länsimaat sotkivat sen suuret suunnitelmat.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260909,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260913.

Pääministeri Netanyahu joutui peruuttamaan AIPAC:n puheensa, mutta joitain sen avainkohtia lienee nähtävissä hänen puheessaan presidentti Trumpin kanssa järjestetyssä tilaisuudessa.

Hän käy siinä läpi Israelin lähihistoriaa, joka on täynnä sotia ylivoimaisia vihollisia vastaan, mutta jotka se vastoin odotuksia voitti kaikki.
Eikä tällä juutalaisvaltiolla ole varaa hävitä yhtäkään niistä säilyäkseen hengissä maa-alansa ja väestönsä vähäisyyden johdosta.

Vuoden 1967 ja 1973 sodat ovat siten huomionarvoisia, sillä molemmissa sodissa juutalaisvaltio, eli kolmas Temppeli, kuten Moshe Dayan sitä kutsui, oli kuolemanvaarassa.

Golanin kukkuloiden vapauttaminen Syyriasta oli Israelille tärkeä eikä sen merkitys ole vähentynyt vuosien aikana, päinvastoin. Se on nähtävä Iranin laajentumispyrkimysten valossa Syyriaan ja Libanoniin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260890,
https://www.debka.com/us-boosts-forces-in-iraq-syria-backing-recognition-of-israeli-sovereignty-over-golan/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -13; Tiberias 11 -20; Suolameri 14 -23; Eilat 13 -23 +C-astetta, puolipilvistä, etelässä aurinkoista, huomenna hieman lämpenevää.
Eteläosassa pelätään tulvia, jotka voivat olla vaarallisia.
https://www.foreca.fi/Asia/Israel/haku,

Väkivaltaiset äkilliset tulvat ovat muuttaneet kadut virtaaviksi joiksi Shirazin kaupungissa Iranissa. Tulvat ovat surmanneet ainakin 18 ihmistä ja vieneet satoja autoja jonnekin tuntemattomaan paikkaan. Tulvat sattuivat pahaan aikaan Iranin viettäessä uuttavuottaan, minkä johdosta tuhannet ovat joutuneet kärsimään niistä, myös juhlimaan tulleet turistit. http://strangesounds.org/2019/03/iran-floods-shiraz-video-march2019.html,

Ebola-virus jatkaa hengenvaarallista leviämistään Kongon Demokraattisessa Tasavallassa. Kuolonuhreja on yli 1000 ja viranomiaset taistelevat toivotonta sotaansa estääkseen sen leviämisen.
https://arstechnica.com/science/2019/03/ebola-cases-surpass-1000-in-drc-outbreak-the-second-largest-of-all-time/,

USA:ssa kongressin erityistutkija Mueller sai 22 kuukautta kestäneet ja miljoonia USD maksaneet tutkimuksensa valmiiksi, joissa todetaan, ettei mitään Venäjäyhteyksiä ollutkaan – ja annetaan vinkkejä moneen suuntaan, joita olisi aihetta tutkia tarkemmin. ”Tämä on vasta alkua”.

Muutamat pelkäävät nyt, että Trump voi aloittaa nyt hänen vihollistensa ajojahdin, jossa voi pudota useita korkean tason päitä. Trump antaa nyt vallan eläimellisille vaistoilleen, ennustaa Steve Bannon.
https://www.wnd.com/2019/03/mueller-debunked-these-9-claims-against-trump/,
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/,

Sunday, March 24, 2019

SUNNUNTAI 24.03.2019

SUNNUNTAI 24.03.2019
01. USA:n presidentti Donald Trump tunnusti Israelin omistusoikeuden Golanin kukkuloihin, jotka Israel valtasi Syyrialta veristen taistelujen jälkeen.

Korkea hallituksen virkailija sanoi, että presidentti Donald Trump tulee luultavasti allekirjoittamaan virallisen dokumentin ensi viikolla tavatessaan Israelin pääministeri Benyamin Netanyahun Washingtonissa AIPAC konferenssin aikana.

Washingtonin ilmoitus annettiin päivä sen jälkeen, kun Trump ilmoitti Tweet-sivullaan, että on korkea aika USA:n tunnustaa Israelin omistusoikeus Golanin kukkuloihin, mikä osoittaa jyrkän käännöksen USA:n politiikassa.

Päätöstä Golanin ilmoituksen edistämisestä kannusti osaksi Trumpin neuvonantajien havainto, että päätökset Jerusalemista ja USA:n lähetystön muuttamisesta Tel Avivista Jerusalemiin 2017 ja 2018 provosoivat paljon miedompia vastalauseita arabimaailmassa kuin mitä ekspertit ennustivat, kuten Reutersin asiantuntija arvioi.

Toiseksi. Vaikka Trumpin ilmoitus Jerusalemista herätti kansainvälistä kritiikkiä, se ei näyttänyt vaikuttavan negatiivisesti salaisiin turvallisuusyhteyksiin, joita Israel ja USA solmivat GULF-maiden liittolaisten kanssa, totesi em. asiantuntija.

Pääministeri Netanyahu, jota vastaan hyökätään monella rintamalla, totesi tyytyväisenä Trumpin ilmoituksen merkitsevän Purim-ihmettä, jota hän todella tarvitseekin voidakseen kestää ristitulessa, jota hän kutsuu noitajahdiksi.

Arabiliitto ilmoitti tukevansa täysin Syyrian omistusoikeutta Golanin kukkuloihin.
PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat ennusti ilmoituksen johtavan alueelliseen häiriöön ja verenvuodatukseen.

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu totesi kriittisessä lausunnossaan, että ”valtioiden alueellinen koskemattomuus on yksi kansainvälisen lain keskeisimpiä periaatteita. USA:n yritys laillistaa Israelin toimet kansainvälisen lain vastaisesti johtaa enempään väkivaltaan ja tuskaan. Turkki tukee Syyrian alueellista yhtenäisyyttä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260756,

02. Golanin kukkuloilla asuvat druusit osoittivat lauantaina mieltään Trumpin ilmoitusta vastaan Israelin omistusoikeuden tunnustamisesta.
Kymmeniä tuhansia druuseja ja muita syyrialaisia pakeni Golanin Israelin puoleisilta kukkuloilta 1967 sodan aikana sotaa pakoon. Israel liitti ne valtioonsa virallisesti 1981 tarjoten samalla kansalaisoikeutta druuseille, mutta useimmat epäröivät tilanteen epävarmuuden vuoksi peläten Syyrian hallituksen vastatoimia, ja siksi, että heillä on sukulaisia Syyrian puolella.

Golanin Israelin puoleisilla kukkuloilla asuu edelleen n. 23 000 druusia. Useimmat heistä pitävät itseään Syyrialaisina, eivätkä halua liittyä Israelin valtioon.

Lauantaina druusiperheet, miehet, naiset ja lapset, tulvivat Majdal Shamsin kaduille, heiluttaen Syyrian ja druusilippuja ja kantaen käsissään presidentti Assadin kuvia. Heidän iskulauseinaan olivat arabiankieliset ”Golan kuuluu Syyriaan”, ”Me päätämme Golanin identiteetista” kuten AFP raportoi.

Druusiyhteisön edustaja Wasef Khatar sanoi: ”Trump tekee päätöksiä arabien ja syyrialaisten maasta, joka ei kuulu Israelille. Me hylkäämme Trumpin tekemän päätöksen, koska hän puhuu jostakin, joka ei ole hänen omansa”.

Bashar Assadin hallitus Damaskoksessa vakuutti palauttavansa Golanin kukkulat, todeten, että Golan pysyy syyrialaisena ja arabilaisena lisäten, että presidentti Trump toimii välittämättä kansainvälisestä laista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260787,

03. Pääministeri Netanyahu sanoi, että hän keskustelee presidentti Trumpin kanssa Golanin kukkuloiden historiallisesta tunnustamisesta ja Iranista.

Netanyahu ylisti Trumpia: ”Ei koskaan ole ollut sellaista yhteyttä Israelin pääministerin ja USA:n presidentin välillä. Yhteistyö on ennen näkemätön”.

Netanyahu antoi häneltä harvinaisen haastattelun TV-12 NEWS lauantai-iltana todeten vastanneensa useisiin kysymyksiin. ”Kun en anna haastatteluja, kysytään: Miksi, ja kun annan niitä, kysytään taas: Miksi?”

Netanyahu tapaa Trumpin maanantaina Valkoisessa Talossa, ja tiistaina Trump tarjoaa hänelle siellä päivällisen. Hän majailee Valkoisen Talon Blair-talossa, USA:n presidentin virallisessa vierastalossa.

Netanyahun ohjelmassa on keskustelu Trumpin kanssa Iranin hyökkäävästä politiikasta, Iranin yrityksistä perustaa tukikohtia Syyrian eteläosaan, sekä pyrkimyksistä estää Irania saamasta ydinaseita.

Pääministeri Netanyahu puhuu AIPAC:n tilaisuudessa tiistaiaamuna. Puheensa jälkeen hän tapaa USA:n johtajia Capital Hill kukkulalla, joihin kuuluvat senaatin enemmistöjohtaja Mitch McConnell yhdessä senaatin johdon kanssa, senaatin vähemmistöjohtaja Chuck Schumer, sekä edustajainhuoneen edustajia johtajanaan Nancy Pelosi, ja vähemmistöjohtaja Kevin McCarthy.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260782,

04. USA:n ulkoministeri Mike Pompeo sanoo julkisesti: ”Presidentti Trump on ehkä Jumalan lähettämä henkilö pelastamaan juutalaisen kansan Iranilta.”

Christian Broadcasting Network haastattelussa hän vastasi kysymykseen: ”Voisiko hän ajatella, että presidentti Trump on nyt tavallaan nostettu tällaisena aikana, kuten kuningatar Eshter, pelastamaan juutalainen kansa Iranin uhkalta – viittauksena Purim loma-aikaan ja aikamme yhteydestä Iranin ja Israelin välillä- Pompeo vastasi: ”Kristittynä todella uskon, että se voi olla mahdollista”.

”Hallituksemme toiminta varmistaa, että tämä demokratia, että tämä juutalainen kansa pysyy, vakuuttaa minut siitä, että Herra on tämän takana”.

Äskeisen Israelin vierailunsa aikana Pompeo kävi yhdessä pääministeri Netanyahun kanssa Jerusalemin Temppelivuoren länsimuurilla.
Pompeo vakuutti, ettei Trumpin hallituksen laatima rauhansuunnitelma Israelille ja PA/PLO:lle uhraa minkään uskonnon keskeisiä periaatteita.

”Olen nähnyt suunnitelman sellaisena kuin se nyt on, eikä se todellakaan polje kenenkään perusperiaatteita, ei minkään uskontokunnan”.
Rauhansuunnitelma julkistettaneen Israelin vaalien jälkeen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260774,

05. UUTISIA LYHYESTI

Kreikkalaisortodoksisen kirkon Jerusalemin johtaja arkkipiispa Atallah Hanna sanoo: ”Setlementtitoiminta miehitetyssä Jerusalemissa (AL-Quds) muodostaa olemassaolon, historiallisen ja kulttuuriuhkan kaupungin karaktäärille.”

Uutislehden haastattelussa Hanna sanoi Israelin kiihdyttäneen toimiaan Jerusalemin itäosissa pyrkimyksissään muuttaa Jerusalemin karaktääriä, sen identiteettiä ja historiallista perintöä.

”Israel investoi satoja miljardeja USD maan ostamiseen setlementtitoiminta- projektien toteuttamiseen, joiden tarkoituksena on tuhota ”palestiinalainen arabi-karaktääri” kaupungissa, joka on suuri vaara”.

”Israelin ystävien kaikkialla maailmassa antaessa satoja miljardeja USD rakentamiseen, arabien miljardit USD uhrataan sotiin, tuhoamiseen ja terrorismiin” arkkipiispa Hanna murehtii.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260791,

IDF:n sotilaat jatkavat koskaan loppumatonta sotaansa terrorismia vastaan, missä terrorismin rahoituksen poistaminen on tärkeällä sijalla.

Sotilaat suorittivat etsintöjä Hebronissa, minkä aikana he löysivät kymmeniä tuhansia NIS, jotka oli tarkoitettu terrorismiin.

Operoidessaan PA/PLO:n valvomilla alueilla Juudeassa ja Samariassa sotilaat pidättivät 12 etsittyä henkilöä, joiden epäillään toimineen terrorismin parissa, osallistuneen kansan väkivaltaan ja väkivaltaisiin häiriöihin siviilejä ja turvallisuusjoukkoja vastaan. Pidätetyt vietiin kuulusteluihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260792,

YK:n naisten asemaa käsittelevä komissio teki harvinaisen päätöksen jättäessään käsittelemättä aloitetta, jolla olisi tuomittu Israelin arabinaisiin kohdistama painostus.

Tämä ei kuitenkaan johtunut suunnan muutoksesta Israelia kohtaan, vaan siitä syystä, että alustavassa keskustelussa, joissa Israel todettiin pääsyylliseksi, keskustelua ei saatu ajoissa päätetyksi, eikä siitä voitu äänestää komissiossa.

Vuosittaisessa raportissa palestiinalaisten naisten heikentyvässä ihmisoikeus-asemasta, kuten myös UNHRC:n jokaisessa istunnossa, tulee käsitellä Israelia tuomitsevia päätöslauselmia osiossa no 7.

Vuoden 2016 raportissa syytettiin Israelia siitä, että arabit pieksevät naisiaan. Vuotta aiemmin syytettiin, että Israel on suurin naisten oikeuksien polkija.

YK:n toiminta on mennyt naurettavuuksiin saakka pyrkiessään löytämään joka vuonna uusia aiheita Israelin syyttämiseksi.(Ei juutalainen hakkaa vaimoaan!)

Juutalaisten kansainväliset järjestöt ovat pyrkineet vaikuttamaan YK:n naurettavuuksiin meneviin päätöksiin niiden estämiseksi, mutta arabien ja muslimien varoilla ostetut eri maitten edustajat eivät voi nousta rahoittajiaan vastaan, koska ”raha ei haise”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260785,

Hamasin tarkoituksena on nostattaa 1000 000 paluumarssijaa ensi perjantaiksi, jolla juhlittaisiin vuosi sitten Gazan ja Israelin turva-aidan lähellä jokaisena perjantaina pidettäviä massahyökkäyksiä raja-aitaa valvovia sotilaita ja poliiseja vastaan. Tarkoituksena on päästä Jerusalemin Temppelivuorelle, jossa pidettäisiin massarukous ja perustettaisiin Hamasin tukiasema.

Hamas uhkaa myös lisäävänsä räjähteillä ja palavilla aineilla varustettujen ilmapalloryppäitten määrää päiväsaikaan tällä viikolla.

Hamas uhkaa myös lisätä ”yöyksiköitten” toimintaa lähellä turvallisuusaitaa, kuten haaretz raportoi. Yksikkö julkisti tiedotteen, jonka mukaan yksikön jäsenet operoivat rajan yli iltaseitsemästä aamuvarhaiseen viikon aikana, sekä
lisätä ilmapalloterroriaan Israelin siviiliasutuksia vastaan.

”Asemamme on täysin selvä: Joko Gazan saarto lopetetaan, tai alueella asuvat (rajan pinnassa asuvat israelilaiset) pakotetaan muuttamaan pois”, sanotaan yksikön julkistamassa tiedotteessa.

Hamasin terveysministeriö sanoi, että perjantain ”paluumarssin” aikana kaksi 18- ja 29-ikäistä gazalaista saivat surmansa ja 30 haavoittui yhteenotoissa IDF:n kanssa.

IDF:n tiedotteen mukaan perjantain väkivaltaan osallistui 9 500 gazalaista, jotka kivittivät sotilaita omatekoisilla pommeilla, kivillä ja kovilla esineillä. IDf vastaa näihin omaksumillaan standarditoimilla, pyrkien välttämään surmaamista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260768,

IDF tiedotti tehneensä kaksi ilmaiskua palloterroristiryhmää vastaan Gazassa perjantaina. Tämä on uusi kokeilu, mitä IDF on välttänyt tähän saakka.
Ilmapalloihin on kiinnitettynä käsikranaatteja tai pommeja, joita peitellään siten, että lapset voivat mennä peukaloimaan niitä ja laukaista ne.

IDF:n välttelevä toiminta on aiheuttanut sen, että Hamasin terroristit ovat tottuneet niihin ja niistä tulee ja on tullut jatkuvasti kiihtyvä toimintamalli heille.
(5.Ms.28:43-44)
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260769.

Jerusalem Institute of Justice lähetti kaksi kirjelmää Haagin kansainväliselle oikeudelle ICC, joissa kehotetaan aloittamaan tutkimukset PA/PLO:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia ja toisessa Hamasin johtajaa Ismail Haniyheä vastaan omaa kansaansa vastaan tehdyistä rikoksista.

Ensimmäisessä dokumentissa vaaditaan tutkimusten aloittamiseksi PA/PLO:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia vastaan rikoksista, joihin kuuluvat raaka terrorismi, summittaiset pidätykset, kidutus ja murha.

Toisessa dokumentissa vaaditaan tutkimuksia Hamasin johtajaa Ismail Haniyheiä vastaan osallisuudesta sotarikoksiin, alle 15-vutiaitten pakollinen osallistuminen Israelin vastaiseen terrorismiin, sekä raaka terrorismi.

ICC otti vastaan molemmat dokumentit luvaten tutkia perusteellisesti voidakseen päättää, ovatko tutkimukset aiheellisia.
https://barenakedislam.com/2019/03/23/disgraceful-show-of-submission-to-islam-by-new-zealand-prime-minister/
”Mikään ei ole muuttunut vuodesta 1949 lähtien, sanoi instituutin edustaja. Hän viittasi UNHRC:n perjantain Israelin vastaiseen julkilausumaan, jossa Israelia syytetään ihmisoikeusrikoksista, sotarikoksista, IDF:n toimista väkivaltaisia mielenosoituksia ja hyökkäyksiä vastaan turva-aidalla.

Instituutti syyttää ICC:tä, että se on häpeäksi ja hämmennystä herättävä YK:n imagolle maailmassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260775.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN.

Jerusalem 05 -14; Tiberias11 -23; Suolameri 14 -24; Eilat 14 -26 +C-astetta, puolipilvistä, keskiosassa maata sadekuuroja, lämpötila laskee edelleen.

Pahin tulva USA:n historiassa runtelee Nebraskaa, jossa menehtyi yli miljoona lehmää. Tuhot arvioidaan 400 miljoonaa karjalle ja 140 miljoonaa USD satojen menetyksistä. http://strangesounds.org/2019/03/nebraska-floods-million-calves-dead-video.html.

Kaliforniaa uhkaa äärimmäinen tuho metsäpalojen johdosta. Vaaditaan maan laajuista hätätilaa ja valmistautumista potentiaalista tuhoa varten, joka tulee aiheuttamaan elintarvikkeiden puutetta ja viime kädessä nälänhätää. http://strangesounds.org/2019/03/california-statewide-fire-emergency-gavin-newsom.html,

Uuden Seelannin alistuminen Islamilaisen Valtion alle on suuri varoitus USA:lle ”ajatuspoliisin toimiessa maassa täydellä teholla.
http://allnewspipeline.com/Totalitarian_China_Loves_Generation_Snowflake.php
https://barenakedislam.com/2019/03/23/disgraceful-show-of-submission-to-islam-by-new-zealand-prime-minister/,