Thursday, March 21, 2019

TORSTAI 21.03.2019

TORSTAI 21.03.2019
01. Tänään israelilaiset ja juutalaiset maailmalla viettävät Purim-juhlaa, minkä kunniaksi he – etenkin lapset - pyrkivät hulluttelemaan monin tavoin. Eräs artikkeli – Purim Spiel – kertoo todentuntuisesti, että ”koska Marsissa ei tiedettävästi ole ollenkaan Israelilaisten tappajia, koko kansa muutettiin sinne”. Kas kun kukaan ei kertonut!
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5482044,00.html

02. Vakavammassa artikkelissa Yair Katan pyrkii todistelemaan, ”miksi hänellä on oikeus olla äänestämättä näitä skandaalin käryisiä, juoruilevia ja kuuluisuutta hakevia diletantteja, jotka repivät koko maan hajalle”.

Yksi viisas mies kertoi hänelle, että ”hän on perfektionisti, joka unohtaa, että politiikassa valitaan pienempi kahden pahan välillä. Hän suorastaan näki vihan leimuavan viisaan miehen silmissä tämän selittäessä, miten typerää on jättää äänestämättä”. Niinpä hän pyrki selvittämään, miten suuren kompromissin hän voisi vielä hyväksyä puoluetta valitessaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5481907,00.html.

03. USA:n johtamat joukot ovat viimeistelemässä ISIS-joukoista saamaansa voittoa, mutta – kuten AP kysyy artikkelissaan – onko voitto pysyvä?

Artikkelin alussa todetaan, että USA:n presidentti Donald Trump kuulutti keskiviikkona voiton lopullisuutta, mutta lausunto voi olla ennenaikainen. Sotilaallisen voiton varmistuttua edessä on kivinen tie poliittisesta päämäärästä saada maan sisäiset kilpailevat ryhmät tasaamaan voiton hedelmät.

Tämä haaste oli Amerikalla edessä sekä Afganistanissa että Irakissa, joissa se joutui toteamaan, että yksinkertainen ratkaisu osoittautui monimutkaiseksi.

Kampanjassa, joka kesti viisi vuotta kahden USA:n presidentin aikana, käytettiin yli 100 000 pommia, ja joka surmasin tuntemattoman määrän siviilejä, USA:n armeija valvoi Islamin Valtion julistaman imperiumin tuhoamisen Irakissa ja Syyriassa. Sotilaallinen voitto on saavutettua, mutta pitääkö se? https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5482200,00.html,

04. Lawrence Rifkin kyselee Media Line julkaisemassa artikkelissa, voiko Syyria kahdeksan vuotta kestäneen sisällissodan aikana hajonneet palikat koota yhdeksi kokonaisuudeksi?

Syyriasta saadut tiedot ovat edelleen hämäriä, mutta YK:n saamien tilasto-tietojen mukaan lähes puolet maan 25 miljoonasta asukkaasta – 11 miljoonaa – on joutunut joko sisäiseen tai ulkoiseen hajaannukseen.

On ilman muuta selvää, että raunioitetun maan nostaminen uudelleen omille jaloilleen vaatii sekä suuria ponnisteluja että suuria varoja – arvioiden mukaan tarvitaan 400 miljardia USD jälleen-rakentamiseen, jos se onnistuu ollenkaan.

Syyrian tragedia alkoi 15.03.2011 rauhallisena koululasten mielenosoituksena maan lounaisosassa sijaitsevan Daraan kaduilla. He protestoivat hallituksen suorittamia koululasten pidätyksiä vastaan aiemmin samassa kuussa siksi, että muuriin oli piirretty hallituksen vastaisia graffiteja, mistä syytettiin koululaisia.

Hallitus yritti hajottaa mielenosoitukset, jotka ennen pitkää muuttuivat väkivaltaisiksi, ja surmansa saaneita oli molemmin puolin. Mielenosoitukset laajenivat ja uskonnollisia ryhmiä – sekä poliittisia että uskonnollisia ja molempia – syntyi eri puolilla maata, joiden tavoite oli sama: presidentti Bashar Assadin hallituksen lopettaminen.

Järjestyshäiriöiden taltuttamisesta sisällissodaksi kiihtynyt yhdeksättä vuottaan aloitteleva tragedia on vaatinut satojen tuhansien ihmisten hengen, miljoonien paetessa kodeistaan ja jouduttuaan pakolaisen asemaan sekä maan sisällä että sen ulkopuolelle.

Hallituksen joukot ja sitä vastaan taistelevat ryhmät ovat kulkeneet edes takaisin tuhoten maata ja estäen kaiken sisäisen järjestyksen, eivätkä kaikki ryhmät ole vieläkään suostuneet luopumaan aseistaan liittyäkseen jälleenrakentamiseen. Taistelujen aikana monet ulkovallat ovat pyrkineet osingoille.

Venäjä ja Iran sen lisäksi, että ne aseistivat taistelevia osapuolia, alkoivat lähettää omia joukkojaan ”neuvonantajiksi” intressiensä varmistamiseksi. Vaikka USA:n presidentti katsookin ”tehtävän tulleen suoritetuksi” ja vaarallisimpien kapinallistenjoukkojen murskatuiksi, kapinahenki elää voimallisena Syyriassa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5482022,00.html,

05. Israelin vaalitaistelu jatkuu edelleen kiivaana, mutta mikä pahinta, se on myös muuttunut entistäkin likaisemmaksi. Mutaa paiskitaan molemmin puolin, ja Israelin perinteinen korrektiivisuus ja henkilökohtaisten hyökkäysten välttäminen on unohdettu – onhan kysymyksessä sentään juutalaisvaltion pääministerin korkeaselkäinen pehmustettu tuoli, jonka Bibi vaihtoi kovaan puutuoliin.

SiniValkoisen puolueen ykköspuheenjohtaja entinen IDF:n komentaja Benny Gantz sai päällensä Benyamin Netanyahun syytöksen, että Gantzin kännykän hakkeroinut henkilö, jota otaksutaan iranilaiseksi, sai siitä sensitiivisiä, valtiota koskevaa salaista informaatiota, joka on valunut Iraniin.

Bibi kysyy myrkyllisesti, miten tiedonhallinta-alalla toiminut henkilö, joka ei pysty säilyttämään omia salaisia tietojaan turvallisina, voisi johtaa maan turvallisuutta?
Mitä Gantz piilottelee kansalta? Mitä iranilaiset nyt tietävät hänestä, mistä me tai edes hänen puoluetoverinsa eivät ole tietoisia?

Netanyahu arvioi, että kysymys on kansallisesta turvallisuudesta.

Likud ja SiniValkoinen taistelevat gallupeissa johtoasemasta, pari päivää aiemmin Likud oli ohittanut SiniValkoisen parilla edustajapaikalla, tänään se kääntyi taas: Likud 28, vastaan SiniValkoinen 31 edustajaa.

Gantz veti esiin tapaus 3000, joka koskee sukellusvenekauppoja Saksan Thysenkrupp laivatelakan kanssa. Oikeuskansleri Mandelblit oli jo pudottamassa sitä pois syytöstoimistaan, kun valtiontodistajaksi suostunut Miki Ganor sanoi sopimuksen irti ja haluaa antaa syyttäjille uuden todistajanlausunnon.

Ganor vihjailee, että hänellä on todisteita, jotka vahvistajat poliisin aiempia epäilyjä, että Netanyahu hyötyi kaupoista ehkä jopa 16 miljoonaa NIS.

Kotona pitämässään lehdistön tiedostustilaisuudessa Netanyahu siirtyi nopeasti kaksi israelilaista surmanneen terroristin eliminoimisesta Lapidin ja Gantzin joutumiseen paniikkiin Iraniin vuotaneiden salaisuuksien vuoksi.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5481950,00.html,

06. Ryhmä IDF:n eliittijoukkojen kommandoyksiköstä unohti tärkeää informaatiota sisältävän sylimikronsa huoltoasemalle pysähdyksen aikana. IDF:n johto toimi ripeästi ja erotti huolimattomuuteen syyllistyneen ryhmän kokonaisuudessaan.

Yedioth Ahronot raportoi torstaiaamuna, että tilanne syntyi salaisena pysyvän operaation aikana ilmavoimien kommando-laskuvarjoyksikön 5101 (Shaldag, Kuningaskalastaja) viiden sotilaan mennessä ostamaan virvokkeita matkallaan tukikohtaansa, yhden valvoessa mikroa.

Sotilaat menivät autoonsa eivätkä huomanneet mikron puuttumista.
Huoltoasemalle tullut bussin kuljettaja löysi mikron, ja huomattuaan sen sisältävän salaisia tietoja luovutti sen poliisille.
IDF:n korkea virkailija sanoo, että sylimikron tietojen joutuminen vihollisen käsiin olisi aiheuttanut tuhoisen iskun Israelin turvallisuudelle.
IDF aloitti tapauksen tutkimisen, ja erotti ryhmän sotilaat eliittijoukoista, eivätkä he saa osallistua hyökkäystoimintaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260682,

07. USA:n ulkoministeri Mike Pompeo saapui Israeliin keskiviikkona.

Hän murehtii sitä, että antisemitismi on tunkeutunut jopa USA:n pääkaupungin Washingtonin suuriin saleihin.
Pompeo julkisti heikosti peitellyn iskun USA:n demokraatteja vastaan anti-semitismistä demokraattien kansanedustajanaisen, muslimin Ilhan Omarin (D-MN) ristis-riitaisista kommenteista koskien USA:n avustuksia Israelille.

Somaliasta Yhdysvaltoihin muuttanut Omar, jolla epäillään olevan yhteyksiä muslimiveljeskuntaan, joutui ryöpytyksen kohteeksi Twiitattuaan, että republikaanit hyökkäävät häntä vastaan AIPAC:in kehotuksesta. Hän pyysi anteeksi vastahakoisesti ennen kuin poisti Tweet-lausuntonsa.

Tavatessaan pääministeri Netanyahun keskiviikkona Pompeo sanoi: ”Kaikkien kansojen, erityisesti länsimaiden, tulee nousta barrikaadeille kiihkoilua vastaan”.
Hän lisäsi siihen että ”antisemitismin synkkä aalto on hyökynyt Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, ja surullisesti antisemitismin kieli myös omiin pääkaupunkimme suuriin saleihin”.

USA:n kongressi hyväksyi myöhemmin vesitetyn lain, joka kieltää kaikenlaiset äärisuunnat. Trump kertoi journalisteille, että ”Demokraatit ovat Israelin ja juutalaisuuden vastaisia. He vihaavat juutalaista kansaa”, hän sanoi Republikaanien tukijoitten tilaisuudessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260679,

08. Pääministeri Benyamin Netanyahu tapaa USA:n presidentin Donald J Trumpin Washingtonissa ensi viikolla AIPAC:n tilaisuuden yhteydessä.

”Presidentti Donald J Trump lausuu Israelin pääministeri Benyamin Netanyahun tervetulleeksi Valkoiseen Taloon 25. -26. maaliskuuta 2019. Presidentti ja pääministeri koskettelevat maiden välisiä yhteisiä intressejä ja toimia Lähi-Idässä työtapaamisen aikana 25.03. He lounastavat yhdessä Valkoisessa Talossa 26.03.” Valkoinen Talo ilmoitti virallisesti.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260650,

09. IDF:n sotilaat tunnistivat yhden kiviä heitelleen PA:n arabin, ja aloittivat prosessin hänen pidättämisekseen.
Tiedot tapahtumasta ovat niukkoja, mutta pidätysyritys päättyi laukausten vaihtoon, jossa epäilty arabi sai surmansa.

Juudean ja Samarian divisioonan komentaja prikaatikenraali Eran Niv ja Etzion alueen prikaatin komentaja eversti David Shapira alustavan suorittivat tutkimuksen tilanteesta, joka kehittyi keskiviikkoiltana Efratin risteyksessä Betlehemiin menevällä tiellä. Sotilaitten tehtävänä oli vartioida risteystä.

Armeijan sotilaspoliisi aloitti omat tutkimuksensa. Näyttää, että IDF:n sotilaat eivät voi enää käyttää aseitaan ollenkaan kysymättä ensin asianajajaltaan. Pelkona on joutuminen vastaamaan ICC:n edessä.

Ke.Betzalel Smotrich (NU) hämmästeli: ”Mitä tutkimista siinä on; arabi heittää kiviä siviiliautoihin tarkoituksenaan murhata kuljettaja ja autossa olevat. Kivien heittäjä on terroristi; hyvä vaan, että hänet ammuttiin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260698,

Hamasin virkailija Rafiq Abu Hani sanoi: ”Ottakaa meidän toimeen tulomme ja ostakaa lisää aseita. Viekää palkkamme ja ostakaa lisää aseita”.
Hän puhui Al-Aksa TV:n ohjelmassa sunnuntaina. Hän täydensi puhettaan todeten: ”Palestiinalaisten päämäärä on Jihad Allahin hyväksi”.

Hän osoitti sanansa Mohammed Deifile, Al-Qassam Prikaatista, ja marttyyreille Juudeassa Samariassa ja Gazassa hän sanoi. ”Viekää toimeentulomme ja palkkamme ja ostakaa lisää aseita”. He valmistelevat kolmatta intifadaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260689,

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro harkitsee edelleen lähetystönsä muuttamista Jerusalemiin, sanoi Brasilian ulkoministeri Ernesto Araujo, että Jerusalem on hyvin tärkeä, ja siksi muuttoa täytyy harkita, että se olisi positiivinen tapahtuma.
Presidentti Jair Bolsonaro vierailee Israelissa lähiaikoina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260674,

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo osallistuu paikalliseen huippukokoukseen, johon osallistuvat pääministeri Netanyahu, Kyproksen presidentti Nicos Anastasiades, ja Kreikan pääministeri Alexis Tsipras.
Israelilla, Kreikalla ja Kyproksella on yhteisiä intressejä öljy-ja kaasututkimusten alueella, sekä kaasujohdon vetämiseksi Israelista Kyproksen ja Kreikan kautta Eurooppaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260673,

Tuhansia juutalaisia kokoontui Hebroniin juhlimaan Purimia, sekä osallistumaan vuotuiseen ”adeloyada” marssiin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260693,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 07 -19; Tiberias 13 -27; Suolameri 16 27, Eilat 14 -28 +C-astetta, aurinkoista. Lämpötila viilenee hieman huomenna.
https://www.foreca.fi/Israel/Jerusalem/10vrk,

Mt Zion Baptistikirkon jäsenillä McCracken alueella on tosi aihetta kiittää Jumalaa siitä, että 40 esikoululaisen ja 10 henkilökunnan jäsenen ollessa hartaustilaisuudessa kirkossa, tornado repi kirkon katon, mutta jätti lapset ja heidän valvojansa koskemattomiksi. EF2 tornado liikkui alueella 135 mailin nopeudella aiheuttaen suurta tuhoa alueella, mutta lasten laulaessa ”Jeesus mua rakastaa”, se repi kirkosta katon, mutta sillä ei ollut lupaa koskea lapsiin.
https://www.christianpost.com/news/40-children-sang-jesus-loves-me-tornado-ripped-roof-off-church-all-survived.html,

7-vuotiaan tytön näky taivaasta ja helvetistä.
https://beforeitsnews.com/v3/blogging-citizen-journalism/2019/2624454.html,


Tuesday, March 19, 2019

TIISTAI 19.03.2019

TIISTAI 19.03.2019
Agurin, Jaaken pojat sanat.
”Minä olen väsyttänyt itseni, Jumala, olen väsyttänyt itseni. Jumala ja menehdyn. Sillä järjetön olen minä mieheksi, ei ole minulla ihmisymmärrystä, enkä ole oppinut viisautta, tullakseni tuntemaan Pyhintä.
Kuka on noussut taivaaseen ja astunut sietä alas? Kuka on koonnut käsiinsä tuulen? Kuka on sitonut vedet vaipan sisään? Kuka on asettanut kohdalleen maan ääret kaikki? Mikä on Hänen Nimensä, ja mikä Hänen Poikansa Nimi, jos sen tiedät?
Jokainen Jumalan Sana on taattu, Hän on niiden kilpi, jotka Häneen luottavat. Älä lisää Hänen sanoihinsa mitään, ettet valehtelijaksi joutuisi.” (San.30:1-6)
01. Voisimme jatkaa tätä kysymysten sarjaa vaikka Psalmin 2:1 -8 sanoin: ”Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat? Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herra ja Hänen Voideltuansa vastaan: Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme Heidän köytensä.”

Näin he ajattelevat, mutta ”Hän, joka taivaassa asuu, nauraa, Herra pilkkaa heitä. Mutta ”on tuleva aika, jolloin Hän puhuttelee heitä vihassansa, peljättää heitä hirmuisuudessaan: Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, Pyhälle vuorelleni. Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt, Hän lausui minulle: ”Sinä olet Minun Poikani, tänä päivänä Minä sinut synnytin.”

”Ano minulta, niin Minä annan Sinulle pakanakansat Sinun perintöosaksesi ja maan ääret Sinun omiksesi”.
Näin Herra profetoi Pojallensa, joka oli Jumalan säätämän aikajakson täytyttyä syntyvä - ja syntyi - maailmaan Neitsyt Marian kautta.

02. Niin todellakin, miksi maailman kansainväliset järjestöt ovat liittoutuneet voidakseen yhdessä hyökätä Jumalan valittua kansaa vastaan, saattaakseen sen hyljeksittyyn asemaan, ja hyljätäkseen sen ilmoittaman ikuisen Sanoman?

Miksi nämä järjestöt sallivat kurittomien, aseistettujen joukkojen mellastaa vapaasti Afrikassa ja myös monissa muissa maanosissa varastaakseen, tappaakseen ja tuhotakseen, kuten median välittämät raportit todistavat:

Fulani muslimit murhasivat 120 Nigerian kristittyä Kaduna valtiossa kolmen viikon aikana, kuten Christian Post raportoi, jonka WND julkaisi sivullaan.
Fulani jihadistit, jotka ovat muotoutuneet suuremmaksi uhkaksi kristityille kuin Boko Haram, hyökkäsivät kyliin Inkirimissä, Dogonnomassa ja Ungwan Gorassa Kajuru paikallishallinnon alueella viime maanantaina, tuhoten 143 kotia, surmaten 52 kristittyä ihmistä ja haavoittaen tusinoittain muita.
Hyökkääjät hajaantuivat kolmeksi ryhmäksi, joista ensimmäinen tulitti ihmisiä. Toinen sytytti talot tuleen ja kolmas ryhmä ajoi takaa pakenevia ihmisiä.
Uhrien joukossa oli myös naisia ja lapsia.

Päivää aiemmin sunnuntaina Fulani jihadistit hyökkäsivät Ungwan Barde kylään Kajurussa, surmaten 17 kristittyä ja polttaen kymmeniä koteja.
Maaliskuun ensimmäisellä viikolla Faluni jihadistit massamurhasivat yli 30 kristittyä Karamar-kylässä. Sytytettyään kodit ja kirkon palamaan he tulittivat pakoon pyrkiviä ihmisiä. Helmikuussa he murhasivat 38 kristittyä Maro-kylässä.

Raportin lukeminen on karua kerrottavaa, sama taktiikka pätee kaikkialla. Hallitukset vastaavat näihin vain antamalla ulkonaliikkumiskiellon illasta aamuun, mutta eivät pysty tai edes halua poistaa näitä murharyhmiä.

Christian Post raportoi, että pelkästään vuoden 2018 aikana jihadistit murhasivat tuhansia kristittyjä operaatioissa, joita voidaan oikeutetusti kutsua kristittyjen kansanmurhaksi Nigerian keskiosissa.

Anglikaanipiispa Benjamin Argak Kwashi sanoi Fulani-jihadistie muodostavan suurimman uhkan massa, sillä Fulani paimentolaiset ovat levittäytyneet kaikkialle maassa.
https://www.breitbart.com/africa/2019/03/16/nigerian-muslim-militants-kill-120-christians-three-weeks/,

03. International Christian Concern (ICC) Washingtonissa kertoo olevansa tietoinen siitä, mitä Nigeriassa tapahtuu ja on huolestunut kristittyjen kohtalosta siellä.
Se myös kertoo niistä julkaisuissaan.

Nigerian tapauksessa on kysymys siitä, että Faluni-jihadistit, jotka ovat muslimeja, kuuluvat heimoihin, joiden pääasiallinen toimeentulo on paimentolaisuus, ja he haluavat poistaa kaikki raja-aidat ja rajoitukset, mutta maantaloutta harjoittavat haluavat aitoja ja rajoituksia peltojensa suojaksi.

Nigerian hallitus näyttää tukevan paimentolaisten asiaa, onhan maa muslimi-enemmistöinen.

www.governmentpropagansa.net, joka julkaisi em. artikkelin, kysyy retorisesti: ”Miksi MSM (keskeinen sosiaalimedia) johtajat eivät kerro muslimien suorittamista murhista kaikkialla maailmassa?” ja vastaa siihen näin:

”Koska he eivät voi painostaa asevalvontaan Amerikassa (syytä Trumpia) eivätkä internetin valvontaan. Eivät he voi kritisoida jumaliaan, jotka hyödyntävät heitä.
Transendit, laittomat muuttajat ja muslimit ovat kommunistisen vasemmiston epäjumalia, kultaisia vasikoita”.

Artikkelin ottamia esimerkkejä.
- Terroristit pakottavat kristityn naisen seuraamaan miehensä teloitusta.
- MSM ei anna totuutta asioista, koska se palvelee paholaista.
- Nigeriassa itsemurhaterroristeja estetään pääsemästä kirkkoon, jolloin he räjäyttävät pomminsa kirkon ulkopuolelle. Valtamedia kertoo mieluimmin islampelosta. Paikallisten nuorten muodostama vapaaehtoispartio esti heitä pääsemästä kirkkoon, mikä olisi aiheuttanut kaaoksen. Yksi henkilö haavoittui kahden naisterroristin lisäksi.
- Tämä on juuri heidän agendansa – hiljaisuus, kertomatta keitä ”he” ovat.
- Hiljaisuus sekä muslimi-invaasiosta että LGBTQPXYX kieroutumasta on osa heidän agendaansa.
- Malesialainen tuomittiin 10 vuodeksi vankilaan ivattuaan islamia sosiaalisessa mediassa.
- Itseteosta kiinni joutunut muslimi: Mikä rikos? toteutan vain sharia-lakia.
- Syyriassa 3 naisterroristia räjäyttävät pomminsa estääkseen perheitä pakenemasta ISIS orjaleiristä.
- Somaliassa joukko sharian puolesta taistelevia muslimeja räjäyttivät pomminsa ravintolan ulkopuolella surmaten 7 ihmistä.
- Miksi Uuden Seelannin terroristi kävi Pakistanissa 2018? Opetteli aseen käsittelyä? Tai miksi hän kävi Lontoon M16 toimistossa ennen iskuaan? Rush Limbaugh pitää iskua Uuden Selannin moskeijaan false flag operaationa.
https://www.governmentpropaganda.net/why-wont-the-msm-talking-heads-tell- you-about-the-murdering-muslims-around-the-world/,
04. PA/PLO:n ja Hamasin arabit kehottavat lahjoittajiaan nostamaan lahjoitustensa määrää, koska USA leikkaa avustuksiaan UNRWA:lle 446 miljoonalla USD. joka puuttuu sen budjetista vuonna 2019. Se avustaa 5.3 miljoonaa ”pakolaista”.

”Viime vuonna meillä oli epätavallinen kriisi mutta myös epätavallinen vastaus” sanoo UNRWA:n johtaja Pierre Krahenbuhl AP:n haastattelussa. ”Meidän nöyrä pyyntömme kaikille lahjoittajillemme on: Pitäkää lahjoitustenne määrä edes samana kuin vuonna 2018.”

Krahenbuhl esittää hartaan kiitoksen epätavallisista lahjoituksista, jotka mahdollistivat UNRWA:n 2018 1.2 miljardin USD budjetin toteutumisen kokonaisuudessaan. Hän esittää myös tälle vuodelle samaa budjettia.
USA pudotti vuonna 2017 UNRWA:lle myöntämästään lahjoituksesta 360 miljoonaa USD, joskin maksoi viime vuonna 60 miljoonaa USD hyvän tahdon eleenä.
Presidentti Trump vaatii, että PA/PLO:n tulee osoittaa vastavuoroisuutta ja palata neuvotteluihin Israelin kanssa. Trumpin tammikuussa esittämä vaatimus nostatti kansainvälisten ihmisoikeusjärjestön 21 johtajien varoituksen, että linkki poliittisen tavoitteen ja lahjoitusten välillä on vaarallinen.

Krahenbuhl sanoi UNRWA:n aloittaneen kampanjan välittömästi Trumpin ilmoituksen jälkeen, mikä onnistui erikoisesti EU-maiden parissa, joista tuli sen suurin lahjoittajayhteisö.

”40 lahjoittajamaan joukossa olivat Saksa, UK, Ruotsi, Japani, Kanada, Australia, Qatar, Saudi Arabia, UAE ka Kuwait, joista kukin antoi 50 miljoonaa USD.
Usean vuoden lahjoitussopimusten määrä nousi 19:än. Sen ansiosta tilanne on parempi kuin viime vuonna, sillä puuttuva erä on vain 200 miljoonaa USD. ”

Krahenbuhl kertoi, että UNRWA:n avustaa 280 000 tytön ja pojan kouluopintoja Gazassa ja antaa ruoka-apua miljoonalle ihmiselle vuodessa, puolet Gazan väestön määrästä. Hän varoittaa, että avustusten määrän vähentäminen lisää sodan uhkaa, joka tulisi olemanaan tuhoisa, ei vain Gazalle, vaan koko alueelle. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5480959,00.html,

05. Akex Fishman tarkastelee artikkelissaan Gazan nykytilannetta ja erityisesti Gazasta Tel Avivin suuntaan ammutun raketin aiheuttamia ristiaaltoja.

Hän analysoi, että Jerusalem tarkkailee huolellisesti Gazan kansannousua kaistaa vuodesta 2017 valvovaa terrorijärjestöä vastaan, ja on valmis hyväksymään Hamasin lapsellisen selityksen teknisestä häiriöistä rakettien tahattomasta ampumisesta, jos sillä voidaan painostaa Hamasia.

Fishman arvioi, etteivät tuhansien mielenosoitukset Gazan kaduilla ole spontaaneja tai yksittäisiä mielenosoituksia, vaan järjestäytyneen organisaation valvomia kansannousuja iskulauseen alla: ”Me haluamme elää”.

Organisaatiota johtavat – ensimmäistä kertaa Gazassa – järjestäytyneessä muodossa journalistit, akateemikot ja media-kuuluisuudet. Viranomaisten pelko on myös murrettu. Huolimatta Hamasin turvallisuusjoukkojen brutaalista toimista mielenosoittajat tulivat kaduille Jabaliyassa, Shatissa, Khan Yunissa ja Moasissa neljän päivän aikana.

Gazalaiset esiintyvät rohkeasti PA:n valvomassa TV:ssä ja sosiaalisessa verkostossa kritisoiden avoimesti Hamasin johtajia Yahua Sinwaria, Ismail Haniyehiä ja Hamasin uusia veroja sekä elinkustannusten kalleutta vastaan.

Perjantaina Hamas pidätti 150 mielenosoitusjohtajaa, mutta mielenosoitukset jatkuivat siitä huolimatta lauantaina ja sunnuntaina.
Journalistit Mustafa Ayyash ja Osama Kahalut, kaksi johtajatason henkilöä, pidätettiin ja heidän kätensä katkottiin brutaalissa kuulustelussa, mutta vapauduttuaan he palasivat taisteluun asiansa hyväksi.

Fishman spekuloi artikkelissaan eri mahdollisuuksia. Miksi Iranin toimittama Fajr-5 ja omatekoinen M-75 molemmat ajautuivat pois suunnastaan Tel Aviviin? Ehkä niiden osumatarkkuus ei ollut hyvä; ehkä myrskyinen tuuli pakotti ne useita kilometrejä pois suunnastaan; tai ehkä se tosiaan oli vahingonlaukaus?

Fishman tulee omissa arvioissaan loppupäätelmään, että Israelille sopii varsin hyvin vaikka lapsellinenkin vakuutus vahingosta. Vaalitaistelu käy kuumana, ilmat eivät suosi rämpimistä Gazan viemäriveden saastuttamissa liejuissa, eikä IDF ole saanut sotasuunnitelmaansa valmiiksi, kun armeijan komentajakin vaihtui juuri äsken.

Jos Hamasin tarkoituksena oli vetää IDF jonkinasteiseen konfliktiin Gazassa suunnatakseen kansan huomion pois Hamasin kritisoimisesta, se epäonnistui.
Terrorijärjestöt PFLP, Islamic Jihad ja myös Fatah, julkistivat äskettäin lausunnon, jossa ne vaativat Hamasia helpottamaan elinolosuhteita Gazassa.

Sunnuntaina terrorijärjestöt julkistivat uuden lausunnon, jossa ne vaativat Hamasia vetämään turvallisuusjoukkonsa pois kaduilta. Gazan kaduilla kansa uskaltaa puhua avoimesti vallankumouksesta, eikä IDF näe mitään syytä estää sitä. Hamas on vallassa Gazassa, ja sen aiheuttama ongelma voidaan hoitaa myöhemmin.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5480630,00.html,

06. Sinivalkoinen puolueen ykkösjohtaja Benny Gantz soutaa ja huopaa siitä, voisiko hän mahdollisesti hyväksyä Likudin hallitusyhteistyöhön. Hän tuli supattaneeksi neuvonantajansa korvaan, että onhan sekin mahdollista, mutta peruutti pyhät sanansa, jotka kai oli tarkoitettu luottamuksellisiksi, hän nyt sanoo, ettei siitä tule mitään, ja esittää syyksi sen, että poliisi on löytänyt uusia Bibin tekemiä rikoksia.

Gantz näyttää pitävän selvänä, että presidentti Reuven Rivlin antaa hänelle tehtävän hallituksen muodostamisesi vaalien jälkeen. Gallupit kuitenkin osoittavat pahimman kuumeen hellittäneen, ja Bibin Likud on taas johdossa.

Gantz sanoi tiistaiaamuna julkistamassaan lausunnossa: ”Aiemmat huomioni oli annettu ennen kuin sain uuden raportin, joissa selvitetään Bibin suorittamien rikosten vakavuus, ja ennen kuin sain tietää hänen saaneen 16 miljoonaa NIS sukellusvenekaupan yhteydessä, sekä valehdelleen kansalle vakavissa turvallisuuskysymyksissä.”

”Sanon nyt avoimesti ilman salaista äänitystä: En istu Netanyahun kanssa hallituksessa” Ganrz selvensi asemaansa. Hän voi joutua nielemään tämän asian.
Hän vaati valtiota tutkimaan sukellusvenekaupan yhteydessä, poliisin mukaan tapaus 3000, esiin tulleita uusia laittomuuksia, kuten hän sanoi. https://www.timesofisrael.com/gantz-scrambling-over-recording-vows-not-to-include-netanyahu-in-coalition/,

07. Sairaalan lääkärit ilmoittivat, että Samariassa terroristin laukauksista pahoin haavoittuneen sotilaan tilanne on alkanut osoittaa selviä elpymisen merkkejä.

Alezander Dvorsky, jota ammuttiin sunnuntaina, on täysin valveilla, hengittää omillaan ja keskustelee hoitajien kanssa Beilinsonin sairaalassa Petah Tikvassa.

18 -vuotiaan epäillyn terroristin Omar Abu Lailan etsinnät jatkuvat. Poliisit ja sotilaat haravoivat epäillyn arabikotikylän Zawiyan kodissa Arielin lähellä löytääkseen johtolankoja hänen piilopaikastaan, jonne hänen uskotaan paenneen sotilaalta varastamansa rynnäkkökiväärin kanssa. Hän on vaarallinen.

Terroristi Abu Laila haavoittui toisessa iskutilanteessa sotilaitten luodeista olkaan, mutta hänen tilanteestaan ei olla selvillä.

Ammuttuaan IDF:n vääpelin Gal Keidanin lähietäisyydeltä Arielin risteyksessä, terroristi Abu Laila varasti hänen rynnäkkökiväärin, ampui ohiajavaan autoon, jonka kuljettaja rabbi Achiad Ettinger haavoittui vaikeasti ja menehtyi haavoihinsa maanantaiaamuna sairaalassa.

Terroristi Laila varasti auton, jolla hän ajoi Arielin toiseen Gitain risteykseen, jossa hän avasi tulen kiväärillään osuen Dvorskiin.

Ei vielä tiedetä, toimiko hän yksin, vai oliko hänellä avustajia. Hänen uskotaan saaneen sotilaskoulutusta päätellen siitä, että hän osasi käyttää kivääriä.
Shin Bet kuulusteli epäillyn perheen jäseniä ja muita epäiltyjä, ja uskoo, että hänellä oli avustajia, jotka ohjasivat hänet salaiseen piilopaikkaan.

IDF paikansi terroristin kotitalon mahdollista tuhoamista varten, josta on tullut rutiinikäytäntö, mutta ei ole merkkejä, että se vähentää haluja terrorismiin.

Rabbi Ettinger pystyi haavoittuneena kääntämään autonsa ja ampumaan pistoolillaan neljä laukausta terroristia kohti, jolloin tämä pakeni paikalta. https://www.timesofisrael.com/soldier-wounded-in-attack-improves-as-manhunt-for-terrorist-continues/,

08. UUTISIA LYHYESTI

Korkein oikeus teki sen taas. Se päätti estää Otzma Yehudit vaaliehdokkaan Michael Ben Arin kelpoisuuden olla ehdokkaana, mutta antoi arabipuolueen yhtä äärilaidan ehdokkaiden jatkaa vaalitaisteluaan.

Otzma Yehudit on entisen Meir Kahanen perustaman puolueen raunioille muotoiltu puolue. Sen synnit asetetaan nyt uuden puolueen kannettaviksi, vaikka sillä tuskin on edeltäjänsä kiihkomielisyyttä.
Puolueen toinen ehdokas sai hyväksynnän KO:ssa.

Oikeuden päätöstä pidetään suuresti epäoikeudenmukaisena ja yksipuolisena. Kansanedustajat aikovat ohittaa sen säätämällä laki, joka oikeuttaa molemmat pääehdokkaat osallistumaan vaaleihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260577,

Juudea ja Samaria suljetaan Purimin ajaksi, kuten on tullut tavaksi kaikkien juutalaisten pyhien päivien ajaksi yhteenottojen välttämiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260579,

Jordanian lainalaatijat vaativat taas kerran Israelin Jordanian lähettilään karkottamista, mikä tarkoittaisi diplomaattisuhteiden katkaisemista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260564,

Iranin, Syyrian ja Irakin armeijakomentajat tapasivat valmistellakseen yhteistä operaatiota, jolla Syyrian ja Irakin välinen 615 km:n pituinen raja voidaan virallisesti avata.
Komentajien tapaamista edelsi Bashar Assadin hallituksen vaatimus amerikkalaisten joukkojen poistamiseksi Syyriasta, joita raporttien mukaan on edelleen n. 3000 miestä.
Tämän kokoontumisen uskotaan liittyvän Iranin toiveisiin maayhteyden avaamiseksi Teheranista Irakin ja Syyrian kautta Välimerelle. https://www.debka.com/iranian-syrian-iraqi-army-chiefs-plot-joint-operation-for-opening-syrian-iraqi-border/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 11 -22, Tiberias 12 -28; Suolameri 16 -28; Eilat 13 -29 +C-astetta. Tänään aurinkoista, huomenna puolipilvistä, lämpenevää.Sunday, March 17, 2019

SUNNUNTAI 17.03.2019

SUNNUNTAI 17.03.2019
Israelin sadekausi jatkuu edelleen, eilen satoi vettä ja ennusteet lupaavat tänään samanlaista säätä, eli sade jatkuu edelleen. Eilen se tuli myrskyisten tuulenpuuskien, ukkosen ja salamoinnin seuraamana. Siitäkö lienee johtunut vaiko tilanteen kohtalonomaisuudesta, että yön aikana oli kadottanut internetyhteyden, jonka kaikki taitava Markku pystyi rassaamaan kuntoon puoli kymmeneen mennessä, joten jatkan sikäli kuin pystyn - jos Isä sen sallii.
Tällä viikolla alkavat juutalaisten merkkipäivät uudelleen talvikauden tauon jälkeen. Keskiviikkona muistetaan kuningatar Esteriä ja torstaina riemulinen purim, jolloin lapset ja nuoretkin pukeutuvat hullunkurisiin vaatteisiin. (Ester 09:27 -32)

01. Uuden Seelannin kahteen moskeijaan tehdyissä terrori-iskuissa sai surmansa tämän hetken tietojen mukaan 50 muslimia, ja tusinoittain haavoittui eriasteisesti. Surmansa saaneiden lukumäärä voi siten vielä nousta pahimmin haavoittuneiden menehtyessä.

Viranomaiset luovuttavat joittenkin surmansa saaneiden ruumiit omaisilleen sunnuntaina, että he voisivat haudata rakkaansa. Muslimien tavan mukaan hautaaminen olisi suoritettava 24 tunnin kuluessa, mutta virkailijat viivyttivät niiden luovuttamista.

US:n pääministeri Jacinda Ardern sanoi surmansa saaneiden lukumäärän nousseen poliisin löydettyä yhden ruumiin moskeijasta.

Pääepäilty murhaaja on Australian kansalainen, 28-vuotias Brenton Tarrant, jota epäillään supremacistiksi.
Alustavan oikeuden päätökseen jälkeen häntä vastaan nostettuja syytteitä käsitellään oikeudessa viides huhtikuuta.

Pääministeri Ardern kutsui perjantaina iskua moskeijoihin terrorismiksi, rauhan aikana suurimmassa koskaan Uudessa Seelannissa tehtyä massamurhaa, joka on nostanut turvallisuus-järjestelyt mahdollisen uusinnan vuoksi ennätyskorkealle.
Poliisikomissaari Mike Bush sanoi, että 50. ruumis löydettiin Al-Noor moskeijasta, jossa sai surmansa 40 ihmistä puoliautomaattiaseella ammutuista luodeista, jonka jälkeen murhaaja jatkoi matkaansa toiseen moskeijaan.

Terroristi Tarrant pidätettiin 36 minuutin kuluttua poliisin saatua tiedon murhasta hänen ajaessaan toisesta moskeijasta Linwoodin lähiössä.

48-vuotias Abdul Aziz kuuli laukaukset moskeijasta, juostessaan sen ulkopuolella kohtasi terroristin, sieppasi yhden hänen pois heittämästään aseista ja uhkasi sillä murhaaja, joka hyppäsi autoonsa ajaen pois paikalta.

Christchurch sairaalassa hoidettiin 34 haavoittunutta, 12 heistä on intensiivisessä hoidossa; yksi lapsi siirrettiin Auklandin sairaalaan.

Al-Noor moskeijan läheiseen kouluun järjestettiin tukikeskus, jonne uhrien omaisia virtasi saamaan hoitoa ja tukea menetystensä johdosta.

Poliisi pidätti kolme muuta epäiltyä, mutta ei usko heidän osallistuneen murhiin. Kahta heistä epäillään iskujen suunnittelusta, mutta kolmas, naishenkilö, vapautettiin.
https://www.jpost.com/International/New-Zealand-mosque-shootings-toll-rises-to-50-police-to-release-bodies-583692,

02. IDF sanoi perjantaiaamuna, että torstai-iltana Gazasta ammutut kaksi rakettia kohti Tel Avivia oli laukaistu erehdyksessä, mikä tuntuu vähintään oudolta. IDF epäilee, että raketit ampui Hamas, joka kieltää sen.

Yhden raketin jäänteet löydettiin Tel Avivin lähellä sijaitsevan Holonin alueelta avoimella pellolla, mikä selittää sen, ettei Iron Dome aktivoitunut. Toinen raketti putosi ilmeisesti mereen. Iron Dome laskee lähestyvän raketin lentoradan, eikä aktivoidu, jos sen putoamispaikka ei aiheuta vaaraa.

Hamasin ohella myös Islamic Jihad ja muut terrorijärjestöt kieltävät ampuneensa ne. Hamasin tiedottaja vakuuttaa Hamasin pyrkivän estävän tilanteen eskaloitumisen luvaten toimia raketin ampuneita vastaan, koska ”rakettien ampuminen tässä vaiheessa on vastoin kansallisia intressejä”.

TV-kanava13 mukaan Hamasin militaristit näpelöivät valmiiksi asennettuja raketin alustoja, jotka oli suunnattu kohti Tel Avivia myöhempää käyttöä varten.
Raketit laukaistiin Hamas-johtajan Yahiya Sinwarin keskustellessa egyptiläisen delegaation kanssa, jotka kuultuaan laukauksista kysyivät vihaisina: ”Miksi sinä ammut raketteja Tel Aviviin keskustelumme aikana?”

Egyptiläiset soittivat sitten Israelin armeijan johdolle selityksellä, että se oli vahinko.
M-75 rakettien ampuminen hämmensi myös heitä, he sanoivat.

IDF:n tuore komentaja Aviv Kochavi sanoi IDF:n iskeneen sataan Hamasin kohteeseen Gazassa lisäten, että jos rakettituli olisi ollut tahallinen, IDF:n kohteita olisi ollut 500.

Aiemmin viime viikolla IDF avasi uuden Targeting Centerin, joka toimii polttopisteenä IDF:n hätätilanteen ja rutiini-kohteiden valinnassa. Keskus on toiminut kuukauden verran sen toiminnan keskittyessä eteläiselle rintamalle parantaakseen valmiutta Gazan kaistan taisteluissa, Aviv Kochavin antaman komennon mukaan.

IDF iski useisiin maanalaisiin ja sotilaallisiin kohteisiin Gazassa; iskuihin osallistui myös Israelin laivaston aluksia Rafahin läheisen rannikon edustalla.
Useiden ihmisten raportoidaan haavoittuneen, heidän mukanaan nainen, jonka toinen käsi jouduttiin amputoimaan.

IDF:n iskujen aikana Red Alert sireeni aktivoitui kolmesti Israelin puolella turva-aitaa. IDF:n mukaan Gazasta ammuttiin 9 rakettia, joista Iron Dome eliminoi kuusi, kolmen pudotessa Gazan kaistalle. Tuhotun raketin kappaleita löydettiin Sderotissa lähellä koulurakennusta, uhreista ei ole raportoitu.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/IDF-strikes-Gaza-in-retaliation-to-rocket-launch-at-Tel-Aviv-583480,

03. Vaarallinen tilanne kehittyi nopeasti Arielin ja Gitai Avishar risteyskohteessa Samariassa sunnuntaina.

Tilanne alkoi siitä, että PA:n arabi sieppasi pistoolin israelilaiselta mieheltä ampuen hänet sillä lähellä Arielin kaupunkia, jota Reuters, joka välitti tiedon siitä, kutsuu yli
20 000 asukkaan juutalaiskaupunkia ”setlementiksi”.

Ammuttuaan miehen, jolta arabi varasti käsiaseen, hän ampui sillä toista israelilaista, varasti hänen autonsa ja ajoi sillä toiseen risteykseen, jossa hän tulitti bussipysäkillä seisovaa bussia haavoittaen kolmatta israelilaista.

IDF:n tiedotteen mukaan ammunta tapahtui Arielin ja Gitai tienristeyksissä. Yksi israelilainen sai surmansa ja kaksi muuta haavoittui.

IDF lisäsi, että arabi pääsi pakoon varastamallaan autolla, ja että etsintä jatkuu. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5479823,00.html, https://www.debka.com/two-israelis-killed-five-injured-in-palestinian-at-terror-attack-outside-ariel/,

04. Genessaretin järven pinta nousi viikonvaihteen runsaitten sateitten ansiosta 7.5 sm; pohjoisesta järveen vettä tuovien purojen ja virtojen ollessa tulvillaan. Nousurajaa on silti kuitenkin yli 3 metriä, josta osa saataneen täytettyä Hermonin lumien alkaessa sulaa kesän alkupäivien aikana. Järven vedenpinta on nyt 212.45 metriä Välimeren pintaa alempana, vaikka se on noussut 2.2 metriä talvisateitten ansiosta.

Järven täyteen kapasiteettiin saamiseen tarvitaan vettä 3.615 metriä.
Tänään sunnuntaina taivaankansi on puolipilvinen, pohjoisessa voi sataa kevyesti kuten myös maan vuoristoisilla alueilla.

Maanantaina ilma tullee olemaan paikoittaen pilvinen lämpötilan noustessa tämän hetken viileydestä muutaman asteen.
Tiistaina ennustetaan aurinkoista säätä lämpötilan noustessa ajankohdan normaaliksi.
Keskiviikkona taivaankansi on osittain tai kokonaan pilvessä, lämpötilan noustessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260463,

Katselkaa ylläolevaan linkkiin liitettyjä kauniita kuvia.

05. UUTISIA LYHYESTI

Ynetnews.magazine kysyy otsikossaan: Ovatko miehittämättömät pienkoneet (drones) tulossa entistä yleisemmiksi Lähi-Idän taivaalla?

Israel joutuu taistelemaan tätä taivaalta tulevaa hyökkäystä vastaan monelta ilman suunnalta.
Ehkä vaarallisin niistä on Libanonissa toimiva terrorijärjestö Hizbullah, joka vannoo tarkoituksenaan olevan Israelin tuhoaminen. Muutamia viikkoja sitten IDF:n paljastamat hyökkäystunnelit Libanonista israelilaisten kylien alle ovat karmaiseva esimerkki, että kysymyksessä on jatkuva sota olemassa olosta.

Viimeisin vaihe Hizbullahin asearsenaatissa ovat dronet, ilman ohjaajaa lentävät pienkoneet, joita ohjataan maasta käsin. Ne voidaan varustaa kameroilla ilmavakoilua mutta myös ohjuksilla ja muilla aseilla hyökkäystä varten.

Niiden hallitsematon käyttö Lähi-Idän yhä tiheämmäksi kehittyvässä lentoliikenteessä muodostaa vaaratekijöitä siviilimatkustajakoneille, mutta myös sotilaskoneille.

Matiga Airport Tripolissa, Libyassa, jouduttiin hetkeksi sulkemaan viikonvaihteen aikana tuntemattoman dronen ilmestyessä lentokentän yläpuolelle. Paikalliset asukkaat Libyassa kertovat, että tällaisten pienkoneitten (UAV) lennot Tripolin yläpuolella ovat tulleet entistä yleisemmiksi.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5478687,00.html,

Edelliseen uutiseen liittyen myös Ben Gurionin lentokenttä jouduttiin sulkemaan, kunnes kutsumaton vieras taivaalta oli eliminoitu.
Artikkelissa kerrotaan, että Kiina on erityisesti kiinnostunut valmistamaan yksin-kertaisempia ja halvempia UAV-koneita, joita se myy Egyptiin, Irakiin, Jordaniaan, Saudi Arabialle ja UAE:lle.

Eivätkä enempää USA:n kuin Israelinkaan suunnittelijat ole jääneet lehdellä soittelemaan, vaan ovat rohkeasti mukana jakamassa yhteistä kakkua.

Iran valmistaa USA:lta varastamansa Sentinel-mallin mukaan rakentamia UAV-koneitaan, joilla sen uhkaa hyökätä Israeliin, mitä valmistelaan Persianlahden sota-harjoitusten kautta 50 UAV-koneen osallistuessa harjoituksiin. Iran toimittaa niitä Hizbullahille.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5478687,00.html,

Israel on valmistanut uusia englanninkilisiä, kuvitettuja karttoja niille, jotka haluavat kokeilla erämaataitojaan ennen kulkemattomilla poluilla.

Artikkelissa todetaan, että ensimmäistä kertaa Israelin luonnonsuojelua-yhdistys (SPNI) on laskemassa myyntiin 52 taitettua englanninkielistä osakarttaa helpottaakseen vain ulkomaankieltä osaavat kansallisille erämaataipaleille Danista Eilatiin ja Punaiselle-merelle. Karttoihin on liitetty erityisnähtävyyksien kuvia.
Kartastoa kehutaan kevyeksi ja helpoksi kantaa, ja se helpottaa orientoitumista maastossa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5479803,00.html,

Freedom Farmi Moshav Oleshissa tarjoaa vammautuneille tai muuten vajaasyntyisille – jopa 3-jalkaisille eläimille, paikan, jossa nauttia elämästään hoitajien hellässä huomassa, kuten kuva-aineistokin todistaa, pelkäämättä teurastajan lihakirvestä.

Tämän erityislaatuisen vapausfarmin perustivat entiset tekniikan parissa toimineet luontoaktivistit Adit Romano – 52-vuotian entinen businesjohtaja, ja Meital Ben Ari, 38 vuotias, joka työskenteli tekniikan parissa.

Paitsi sitä, että farmi tarjoaa pakopaikan vammaisille eläimille, se tarjoaa opetusta alalla farmilla vieraileville. Farmilla on 240 eläintä.

Kuvien perusteella voisi arvioida, että hoitoon kuulu myös terapeuttinen elementti, kuten musiikin soitteleminen siitä nauttiville. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5477737,00.html,

Gazassa Hamasin valvonnassa asuvat arabit ovat uskaltautuneet nousta terrori-järjestön ylivaltaa vastaan ja osoittavat mieltään kaduilla ja kujilla elinkustannusten korkeutta vastaan, eikä työtä ole tarjolla kuin muutamille.
Etenkin nuoriso kärsii suuresta työttömyydestä ja tilanne näyttää vain huononevan.

Ehkä rakettien ampuminenkin oli vain Hamasin juoni kiinnittää kansan huomio pois Hamasin harjoittamasta kansan hyväksikäytöstä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5478858,00.html,

Iran pyrkii käyttämään öljytankkereita ohittaakseen USA:n asettamat entistä tiukemmat sanktiot mullahien hallitsemaa hallitusta vastaan.
Israel uhkaili hyökätä tankkereita vastaan, mihin Iran vastasi uhkaamalla täysmittaisella sodalla. Tankkereissa käytetään eri maiden lippuja omistusoikeuden hämäämiseksi.

Trumpin sanktioitten vuoksi EteläKorea poisti 10 uutta tankkeria liikenteestä ja Panama poisti rekisteristään 21 iranilaista tankkeria pakottaen ne käyttämään Iranin lippua.
Iranin öljynviennin arvioidaan muodostavan 70 % Iranin tuloista.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5478726,00.html,

Yli 60 000 ihmistä – suurin osa siviilejä – on paennut ISIS:n vielä valvomalta alueelta Syyriassa.
Syyrian demokraattinen armeija SDF on siirtänyt suurimman osan kymmenistä tuhansista pakolaisista Al-Hol pakolaisleiriin maan luoteisosassa.

Tämän viimeisen ISIS-joukkojen vielä valvoman alueen vapauttaminen terrorijärjestön hallinnasta alkoi kaksi kuukautta sitten.
https://www.jpost.com/Middle-East/Over-60000-people-mostly-civilians-have-fled-IS-Syrian-enclave-SDF-583722,

Miten Turkin harjoittama Syyrian kurdien alueen Afrinissa, poikkeaa siitä, mistä syytetään Israelia Juudeassa ja Samariassa?

Sotilasmiehitys, oliivien varkaudet, omaisuuden varastaminen, maan rohmuaminen omaan käyttöön, demografian muutokset ja vieraat muuttajat kurdien maille, näin maailmalla syytetään Israelin sortavan Juudean ja Samarian arabeja. Nyt näitä syytöksiä esitetään turkkilaisille miehittäjäjoukoille Kurdien perinteisesti rauhallisilla alueilla.

Turkkilaiset joukot miehittivät Kurdien alueet tammikuussa 2018. Vuosi sen jälkeen USA:n ulkoministeriö julkisti tutkimustensa tulokset laajalle levinneistä ihmisoikeuksien polkemisista. YK:n ihmisoikeusneuvoston raportti 31.0.2019, valottaa 14. istunnossaan summittaisista pidätyksistä ja vangitsemisesta yleisesti koko alueella.

Luotettavien arvioiden mukaan Afrinin alueella toimii yli 50 aseellista joukkoa, niiden mukana kapinallisia ja ääri-islamilaisia ryhmiä.

Turkin operaatio Olive Branch päättyi Afrinissa 18.03.2018, kutsuen sitä taisteluksi ISIS ja kurdien YPG (kurdikansan suojeluyksiköt) vastaan, joka hallitsi kurdialuetta sisällissodan aikana. Turkki pitää YPG:tä terrorijoukkona. Suuri joukko kurdeja joutui pakenemaan Turkin ja Syyrian armeijan harjoittaman sorron ja painostuksen vuoksi.

Kurdien armeija yksiköt olivat ainoat, jotka pystyivät karkottamaan ISIS-joukot. Nyt Turkin miehitysvalta kuristaa kurdien omistamaa aluetta osana Turkin pyrkimyksiä palauttaa Ottomaanihallituksen valta Lähi-Idässä.
https://www.jpost.com/Middle-East/Why-is-Turkeys-presence-in-Afrin-Syria-any-different-than-the-West-Bank-583643,

Mainittakoon tässä, ettei Israel miehitä Juudeaa ja Samariaa, sillä kansainvälisten dokumenttien mukaan ne kuuluvat Israeliin alueeseen.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 04 -13; Tiberias 10 -21; Suolameri 13 -23; Eilat 11 -23 +C-astettan, tänään paikoittaisia vesisateita, huomenna ja ylihuomenna aurinkoista. Lämpenevää.

Weatherisrael.co.il,

EteläDakotassa kotieläimet joutuvat tarpomaan jalan vahvuisessa lumihangessa. Keskiviikkona runsas lumentulo peitti niitä kokonaan. http://strangesounds.org/2019/03/south-dakota-cows-buried-snow-video.html,