Thursday, March 14, 2019

TORSTAI 14.03.2019

TORSTAI 14.03.2019
”Minä sanon teille, ystäväni, älkää peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, eivätkä sen jälkeen voi yhtään enempää tehdä, vaan Minä osoitan teille, ketä teidän tulee peljätä: Peljätkää häntä, jolla on valta tapettuansa syöstä helvettiin. Niin. minä sanon teille: häntä te peljätkää”. (Lk12:4-5) Tämä tarkoittanee ihmistä, joka ei halua luopua kaikesta, mitä Herra vaatii. (Lk14.33)
01. Useat räjähdykset, joiden syytä ei tiedetä, raunioittivat Petro San Felix öljyn-jalostuslaitoksen Venezuelassa 03.00 PM itäistä päiväaikaa. Laitos on nyt tulessa ja se pyytää hätäapua hallitsemattoman tulen johdosta.

Jalostuslaitos sijaitsee Venezuelan keskustassa. Vielä ei tiedetä, aiheuttiko räjähdys ihmisuhreja tai loukkaantuneita, eikä sitä, miten palokunnat voivat taistella tulta vastaan ilman sähkövirtaa veden pumppaamiseksi paloposteista.

Sähkövirran saannin elpymiseksi on tehty kaikki mahdollinen, mutta uudet palot ja räjähdykset korjatuissa muuntajissa vaikeuttavat työtä.

Presidentti Nicolas Maduro syytti kahta USA:n kaupunkia, Houston TX ja Chicago IL, cyber-hyökkäyksistä sähkölaitoksia vastaan. ”Tulen pyytämään apua kansainvälisiltä asiantuntijoilta YK:sta, Venäjältä, Kiinalta ja Iranilta, mailta, joilla on aiempia kokemuksia cuber-hyökkäyksiä koskevissa asioissa”.

Useissa paikoissa Venezuelassa vesihanoista vuotaa vedensekaista raakaöljyä.
Ei tiedetä, onko saastunut vesi vain 07.03. lähtien putkissa seisonutta vettä, vai onko vesiputkistoihin pumpattu vahingossa raakaöljyä. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/multiple-explosions-rock-venezuela-oil-refinery, https://www.dailymail.co.uk/news/article-6806853/China-steps-help-President-Maduro-lights-looters-ran-riot.html,
USA kehottaa kaikkia kansalaisiaan poistumaan Venezuelasta välittömästi, mitä muutamat pitävät sodan valmisteluna.

02. USA:ssa hurrikaani pakottaa idästä Texasista tulevat tuulet Dakotan pohjoisosaan.

Voimakkaat myrskytuulet saavat valoilleen raivokkaat lumi-, vesi- ja tuulen-puuskat torstaina USA:n mantereen keskiosissa. Metereologi Ryan Maue weathermodels.com toteaa tuulten voiman muistuttavan kategori 1 hurrikaania.

”Pahimmat ennakot kohdistuvat tasankoalueille, Texasista Dakotaan. Arvioimme suurten lumimyrskyjen lähenevän tuulenvoimaltaan hurrikaania, sakeaa lumisadetta ja massiivisia lumikinoksia” ennustaa AccuWeather metereologi Alex Sosnovski. "Keskiviikkona 1 -2 jalkaa lunta, kovaa tuulta, tulee osiin Coloradoa, Wyomingia, EteläDakotaa ja Nebraskaa, mutta myös lumimyrskyjä ja kelivaroituksia. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/blizzard-warning-with-hurricane-force-winds-from-texas-to-north-dakota,

03. Hawaiin suurimman saaren asukkaat saivat varsin pelottavan ja epämukavan herätyksen 5.5R-asteen maanjäristyksen ravistellessa koko saarta.

Järistys luokitellaan matalaksi n. 6.7 kilometrin päässä Kilauea tulivuoresta, joka purkautui viime vuonna.

Maanjäristys tapahtui saarella lähellä Hilina Slump nimellä tunnettua epävakaista aluetta, jonka häiriintynyttä maamassaa irrottelivat edelliset maanjäristykset.
Jos tämä maalaatta jatkaa liukumistaan rysähtäen voimalla mereen, se tulee aiheuttamaan massiivisen Tsunamin, joka tulee iskemään Hawaiin saariin 300 metrin aalloilla jatkaen sieltä matkaansa USA:n länsirannikolle.

Se voisi pahimmillaan iskeä USA:n rannikolle 30 metrin aalloilla aiheuttaen massiivista tuhoa länsirannikon kaupunkeihin, eikä se olisi ensimmäinen kerta.

Hilina Slamp sijaitsee Kilauea tulivuoren rinteellä Hawaiin suurimman saaren kaakkois-rannikon edustalla. Se on tunnetuin epävakainen maansiirtymä Hawaiin saarilla.
Nämä maanvyörymät ovat tulivuoren tyhjentäessä vuoren sisään kertynyttä painetta ja materiaaliaan, joka saavutettuaan määrätyn tason alkaa vyöryä alaspäin ja lopulta mereen. Tavallista suurempi purkaus voi sytyttää suuren maanvyörymän.

Kilauean eteläinen rinne ulottuu Cape Kumukahiin; se jatkaa hiljaista liukumistaan kohti merta, sen keskiosien liukuessa n. 10 sm vuodessa, vuoresta valuvan magman voimasta.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/hawaii-volcano-m5-5-earthquake-again,

04. Beforeitsnews.com kertoo artikkelissaan ”Murskattu! Hämmästyttävää informaatiota koskien Hillary Clintonia, Angela Merkeliä ja miljardööri George Sorosia”. Lisäksi siinä käsitellään ”Pizza-Gate” toimintaan liittyvää homoerotismia ja satanismia.

Artikkelin tiedot on saatu sveitsiläiseltä, joka ei paljasta nimeään eikä osoitettaan.
Hänen lähettämässään E-mailissa, johon ei voi vastata, väitetään, että Soros on oleellinen osa ”Pizza-Gate” teoriaa, joka alkoi äärioikeistolaisten (vasemmistolaisten?) järjestöjen keskuudessa.

Pizza-Gate jäsenten tapa ajatella vihjaa, että globaali saatanallinen pedofilia verkosto operoi Washingtonissa sijaitsevassa pizza-ravintolassa USA:n Demokraattisen puolueen korkeiden jäsenten parissa, ja Soros kuului siihen.

Uskomattomasti E-mail väittää, että ”Saksan uusi ulkoministeri on juutalaista sukujuurta olevan biljardööri George Sorosin sätkynukke”, ja että ”hänen kaverinsa haluavat orjuuttaa Euroopan väestön”.

Siinä myös väitetään, että ”George Soros itsekin useitten muitten kuuluisuuksien kanssa kidutti ja murhasi lapsia useissa tilanteissa”.
11.03.päivätyssä E-mailissa vakuutetaan, että ”George Soros on Euroopan salainen johtaja”.

Sonja Waltersin historian arkistoidussa Reddit blog E-mailissa yksilöidään hänen oikeistolainen poliittinen agendansa. Näyttää, että molemmat E-mailit ovat osa pitkää listaa E-maileja, jotka on lähetetty saman välittäjän kautta.

Seuraamassani artikkelissa tunnustetaan, että toistaiseksi on epäselvää, miten tiedot liittyvät ajankohtaisiin tilanteisiin, tai miten Sonja Walters hyökkäsi Alternative News mediaa vastaan, mutta: ”Rikollisesti korruptoituneet hallituksen jäsenet, kuuluisuudet, uskonnolliset johtajat, media henkilöt ja yritysjohtajat tullaan viemään oikeuteen ja rankaisemaan rikoksista, joihin kuluvat petos, ihmiskauppa, rituaalinen uhraaminen sekä sanoin kuvaamattomat perversiot”.
https://beforeitsnews.com/v3/blogging-citizen-journalism/2019/2624120.html,
https://www.breitbart.com/entertainment/2019/03/13/roseanne-barr-democrats-ignoring-the-trafficking-and-slavery-on-the-border/,

05. Brasilian presidentti Jair Bolsonaro, joka tulee vierailemaan Israelissa lähiaikoina, lupasi tavatessaan pääministeri Netanyahun muuttaa maansa lähetystön Tel Avivista Jerusalemiin.

Bolsonaro toteuttanee virallisen Israelin vierailunsa loppukuusta, mutta Israelin hartaista toiveista huolimatta hän ei voine toteuttaa haluaan lähetystön muuttamisesta, sillä hänen hallituksensa sotilasjohtajat vastustavat sitä.

Brasilian hallituksen virkailija kertoi Reutersin kysymykseen asiasta keskiviikkona, ettei mitään päätöstä lähetystön muuttamisesta ole tehty. On selvää, että pääministeri Netanyahun toivelistalla se olisi korkealla, sillä hän tarvitsee lisäpontta hiipuvalle vaali-työskentelylleen useitten haikalojen vaaniessa hänen jokaista askeltaan.

Em. virkailija sanoi, että jotakin presidentin täytyy kuitenkin sanoa vierailunsa aikana, jonka aikatauluksi arvioidaan 31.03 -02.04. välistä aikaa.
Brasilian varapresidentti Hamilton Mourao, reservin kenraali, totesi haastattelussa helmikuussa, että muutto on huono asia, koska se tulisi häiritsemään Brasilian suhteita ja vientiä arabimaihin, joihin se vie mm. halal-lihaa 5 miljardin USD arvosta.

Bolsonaro lupasi myös sulkea PA/PLO:n lähetystön Brasiliassa, koska ”se ei ole valtio”. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5478483,00.html,

06. Etiopiassa Boeing 737 MAX matkustajakoneen koneen tuhoutuessa heti lähtökiitonsa jälkeen surmaten kaikki koneessa olleet, on aiheuttanut laajoja toimenpiteitä kaikkialla maailmassa. Sen molemmat mustat laatikot on löydetty ja ne on toimitettu asiantuntijoiden käsiin. Niiden uskotaan voivan selvittää, mikä meni vikaan.

Kone nousi ilmaan torstaiaamuna Addis Abeban lentokentältä, mutta murskautui kuten siinä olleet 157 ihmistä, lennettyään 60 km pääkaupungista. Tällä onnettomuudella on yhtäläisyyksiä indonesiassa tuhoutuneen Lion Air koneen tuhoutumisen kanssa, ja viranomaiset pyrkivät löytämään, oliko vika moottoreissa, kuten joku matkustaja epäili lennettyään aiemmin samanlaisessa koneessa, tai jossain muualla.

Etiopialaisessa koneessa oli 2 israelilaista, joiden jäännökset on tunnistettu, ja 8 amerikkalaista. Matkustajien ja henkilöstön tunnistaminen vie viikkoja/kuukausia.

USA:n Federal Aviation Administration (FAA) antoi keskiviikkona komennon kaikkien Boeing 737 MAX koneitten lentokiellosta toistaiseksi.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5478528,00.html,

07. IDF aloittaa rikostutkimukset ”March of the Return” projektin mielenosoituksissa saaneen 11 Hamasin arabin kuolemasta.

Israelin virkailijat informoivat journalisteja Genevessä pyrkien selvittelemään YK:n ihmisoikeusneuvoston viime viikolla julkaisemasta raportista, jossa Israelin sotilaitten väitetään tarkoituksellisesti ampuneen siviilejä kohti syyllistyen sotarikokseen.

Hamasin terveysministeriön rekisterin mukaan surmansa sai 189 ihmistä ja haavoittuneita on yli 6 000.
Netanyahu tuomitsi YK:n ihmisoikeusneuvoston raportin todeten, että sen 47-jäsenen neuvosto on valmiiksi tuominnut Israelin huomioimatta tosiasioita kentällä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5478275,00.html,

08. Israelin ISI tiedustelujärjestön ottamien satelliittikuvien perusteella näyttää ilmeiseltä, että Iran rakentaa uutta ohjustehdasta Syyriaan. Satelliittikuvien mukaan rakennukset muistuttavat muista Iranin rakentamista ohjustehtaista otettuja satelliittikuvia.

Nyt rakenteilla olevat rakennukset ovat viimeistelyvaiheessa.
Kuvissa näkyvät turvallisuusaita, ajoneuvot, kolme hangaria ja uusi vesitorni.
Se sijaitsee Safitan kaupungissa Tartusin kaupungista itään Välimeren rannikolla.

ISI myöntää, ettei satelliittikuvista voida täysin päätellä, onko Iran sen rakentaja. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5478335,00.html,

09. USA:n ulkoministeriö on pudottanut kaikista uusista Juudean ja Samarian sekä Golanin ylänköä koskevista lausunnoistaan ja raporteistaan pois määritelmän ”miehitetty”.

USA:n ulkoministeriö kuitenkin kiirehti korjaamaan, ettei vuosittain julkaistussa ihmisoikeusraportissa annettu ”miehitys” päätös tarkoita poliittista muutosta.
Ulkoministeri Mike Pompeo käyttää omissa lausunnoissaan sanontaa ”Israelin valvoma alue” antaen siten vihjeen, että kysymys on edelleen kiistanalainen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5478178,00.html,

10. Vaarallinen ja sivusta katsoen lapsellinenkin sanailu Turkin ja Israelin johtajien välillä käy edelleen kuumana molempien johtajien pyrkiessä löytämään eniten solvaavia nimityksiä toisistaan - kuitenkin ilman sodanjulistusta

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan, jonka haaveena ja pyrkimyksenä on palauttaa Ottomaanihallituksen aikainen loisto ja valta, ja Turkin sulttaani, kutsui Netanyahua keskiviikkona vähemmän mairittelevilla nimityksillä ”varas” ja ”tyranni”.

Erdoganin sanavalinnassa on usein maininta lastenmurhaajasta muistamatta, miten monta lasta ja naista on tapettu hänen käskystään.
Hän ilmeisesti kokoaa sitä 1.5 miljoonan miehen muslimiarmeijaa, joka ennen pitkää tunkeutuu Syyrian kautta Juudeaan ja Samariaan pyrkien Temppelivuorelle.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5478206,00.html,

11. IDF:n tiedottaja kertoi keskiviikkona, että Hizbullah oli asettanut terroriyksikön Syyrian Golanille, jonka tarkoituksena on valmistella hyökkäyksiä Israelin puolelle Golania.

Golan filen löysi IDF:n pohjoisen komennuskunnan tiedusteluyksikkö.
”Golan File” nimellä kutsuttu Hizbullahin suunnitelma oli niin salainen, ettei presidentti Bashar Assadia informoitu siitä vuotojen pelossa.

Ali Musan johdolla toimiva hyökkäysyksikkö on suoraan Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin alaisuudessa ja vastaa vain hänelle.

IDF:n Bashan divisioonan komentaja eversti Amit Fischer raportoi, että terroriyksikön rakentaminen on vielä kesken, ja että se kokoaa kaiken aikaa tietoja iDF:n liikkeistä ja asemista Israelin Golanilla.

IDF:n suorittama Golanin yksikön paljastaminen on yhteydessä USA:n suunnitelmiin poistaa Iranille myötämieliset militaristit Irakin ja Syyrian väliseltä rajalta.

https://www.debka.com/the-idfs-exposure-of-hizballahs-golan-unit-ties-in-with-us-plans-to-deal-with-pro-iranian-militias-around-iraqi-syrian-border/,

12. Iranin puolustusministeriö ilmoitti torstaina, että se oli aloittanut massiivisen harjoituksen, johon osallistuu 50 Iranin USA:lta 2011 varastamansa Sentinel dronen mukaan rakentamaa miehittämätöntä konetta.

IRGC:n ilmoituksen mukaan harjoitus on suurin erikoisalallaan, jolle annettiin komealta kalskahtava nimi ”Beit al-Maqdis”, joka tarkoittaa Jerusalemin temppelivuorta. Konferenssiin osallistui IRGC:n komentaja Hossein Solemani ja sen ilmatilan yksikön johtaja Amir Ali Hajizadeh.

FarsNews raportoi, että ensimmäistä kertaa harjoituksiin osallistuu 50 Iranin RQ-170 (US Sentinel) mallin dronea operoiden yhdessä hyökkäys-ja taistelu-koneitten kanssa. https://www.jpost.com/Middle-East/50-Iranian-drones-conduct-massive-way-to-Jerusalem-exercise-report-583387,

13. Jerusalemin Temppelivuoren päivärutiinia valvoja wagf, islamsäätiö, ilmoitti aloittavansa Vuoren itämuurin Kultaisen Portin lähellä sijaitsevan holvatun tilan korjaamisen ja uudistamisen välittömästi. Tiedotus annettiin Israelin ja Jordanian sovittua keskenään Bab al-Rahmanin portin luona syntyneen kriisin, joka uhkasi ryöstäytyä käsistä.

Turvallisuusministeri Gilad Erdan vakuuttaa, ettei siitä tehdä uutta moskeijaa, mutta aikaisempien kokemusten valossa tilan korjaaminen tarkoittaa, että se tulee toimimaan moskeijana. PA:n nopeasti muodostama ”Al-Aqsa uudelleen rakentamiskomitea” valvoo rakennustöitä. Arkeologien ja kunnan valvonnasta ei mainita mitään.

Temppelivuorella toimivat Hamasin agentit hyvin aktiivisesti. He saavat avustusta Turkilta, joka on satsannut runsaasti varoja saadakseen jalansijan Jerusalemissa.
Tiistaina Vuorella sijaitseva poliisiasema sytytettiin tuleen palopommilla, joka tuhosi tilan korjauskuntoon.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Wakf-says-it-will-start-renovating-Golden-Gate-site-583327,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 07 -11; Tiberias 13 -18; Suolameri 16 -22; Eilat 13 -23 +C-astetta. tänään sadetta, huomenna puolipilvistä, lauantaina sadetta, lämpenevää.
israelweather.co.il,
.


Tuesday, March 12, 2019

TIISTAI 12.03.3019

TIISTAI 12.03.2019
01. Israelin ja Egyptin välinen rauhansopimus viettää tänään 40-vuotisjuhlaansa. Se on Jordanian kanssa solmitun rauhansopimuksen ohella ainoa arabimaan ja Israelin kesken solmima vakuutus säilyttää maitten välit rauhallisina.

Nämä sopimukset ovat myöskin pitäneet, vaikka sekä Egypti että Jordania ovat lähes täysin unohtaneet kansansa kasvattamisen rauhaan, mikä tuntuu toistuvina Israelin vastaisina mielenosoituksina pienenkin aiheen saatuaan.

Smadar Perryn laatimassa ja ynetnews.com julkaisemassa artikkelissa kerrotaan Egyptin ja Israelin välisen sopimuksen taustoja ennen sen solmimista.

Artikkelin otsikossa todetaan Egyptin siiloisen presidentin Sadatin sanoneen: ”Kukaan ei uskonut, että minä todella halusin rauhaa”.
Kun Sadat ilmoitti olevansa valmis matkustamaan Jerusalemiin valmistelemaan rauhaa Israelin kanssa, harvat uskoivat hänen olevan tosissaan.

Artikkelin kirjoittaja Smadar Perry oli silloin aloitteleva journalisti, joka aloite-kykynsä ja rohkeutensa ansiosta pystyi saamaan haastattelun Egyptin parlamentin puhemieheltä Sayed Mareyltä, joka ilahtuneena tavatessaan israelilaisen journalistin Kairossa, järjesti tapaamisen myös presidentti Sadatin kanssa.

Annettuaan avauspuheenvuoron parvekkeelta Marey palasi Perryn luo, joka odotti aulassa. Marey paljasti silloin Perrylle, että Sadatin neuvonantaja Hassan Tuhami tapasi Israelin kenraalin Moshe Dayanin Marokossa.

”Ilman sitä tapaamista, presidentti Sadat ei olisi matkustanut Jerusalemiin, ettekä te israelilaiset voisi vapaasti samoilla Kairossa”. Hän kertoi myös, että pyrkimyksissään saada arabimaita mukaan, Sadat matkusti Syyriaan vähän ennen Jerusalemin matkaansa tavaten Syyrian presidentti Hafez Assadin, joka oli vimmoissaan kuultuaan Sadatin Israelin matkasta.

”Sadat toivoi voivansa taivutella presidentti Assadin liittymään hänen Jerusalemin matkaansa, mutta Assad oli raivoissaan ehdotuksesta ja järjesti salaliiton Sadatin teloittamiseksi Syyriassa.” Onneksi se ei toteutunut.

Smadar Perry kertoo pitkähkössä artikkelissaan tapaamisestaan presidentti Anwar Sadatin kanssa Kairossa, rauhan solmimiseen liittyvistä keskusteluista vaiheista Israelin pääministeri Menachem Beginin kanssa Camp Davidissa.
Artikkelin jatko-osan joudun kuitenkin jättämään toiseen kertaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5477019,00.html,

02. Israelin ja Egyptin välisestä rauhansopimuksesta käytiin USA:n presidentti Jimmy Carterin välityksellä vaikeita ja salaisia neuvotteluja, joissa Carter useimmiten tuki enemmän Egyptin kuin Israelia vaatimuksia.

Rauhansopimus Israelin ja Egyptin välillä allekirjoitettiin syyskuun 17. päivänä 1978 USA:n presidenttien maaseutukompleksissa Camp Davidissa.

Sopimuksella lopetettiin Israelin perustamisesta lähtien vallinnut sotatila.
Israel palautti 1973 sodassa miehittämänsä Siinain niemimaan Israelin sinne kunnostamine öljylähteineen, lentokenttineen, ja Siinain eteläosaan lähelle Gazan rajaa rakentamansa Jamitin kaupungin ilman korvauksia.

Egypti tunnusti Israelin valtion itsenäisyyden.
Presidentti Anwar Sadat sai surmansa islamilaisten järjestämässä teloituksessa sotilasparaatin aikana v. 1981.

Menachem Begin sai vasta myöhemmin tietää, että Jimmy Carter oli valuttanut Israelin salaisia tietoja Egyptille, sekä sallinut USA:n hävittäjien toimittamisen Saudi Arabialle. Tämä yhdessä vaimonsa sairauden ja kuoleman johdosta masensi Beginin siinä määrin, että hän pyrki vetäytymään julkisuudesta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5477019,00.html,

03. Syyrian presidentti Bashar Assad on HalTurner.radioshown mukaan, jonka WND julkaisi, ilmoittanut YK:n diplomaattikanavien kautta, valmistautuvansa sotaan Israelia vastaan, ellei Israel luovuta Golanin kukkuloita.

Syyrian apulaisulkoministeri Faisal Mikdad raportoi, että hän on lähettänyt asiaa koskevan Syyrian hallituksen päätöksen YK:n asettaman aselepoa valvovan organisaation (UNTSCO) johtajan Christine Lundin kautta YK:n johdolle.

Lyhytsanaisessa viestissä todetaan: ”Syyria hyökkää Israeliin, ellei se luovuta Golanin kukkuloita”.

Faisal Mikdad varoitti Lundia, että ”Syyria tulee vastaamaan voimalla, jos Israel jatkaa hyökkäyksiään Syyrian alueelle, joita se on tehnyt yli tusinan verran viime vuoden aikana”. Israel on kuitenkin hillinnyt ilma- ja ohjusiskujaan Iranin ja Hizbullahin rakentamia sotilastukikohtia ja asekolonnia vastaan sekä Venäjän antaman varoituksen että sen Syyrialle toimittamien S-300 IT-ohjusten vuoksi.

”Emme arkaile nousta vastustamaan Israelia” Mekdad vakuutti. ”Emme myöskään anna niiden Israelin tukijoiden, jotka avustavat Israelia sen miehittäessä Golanin kukkuloita, pelotella meitä pois”.

Damaskoksen julkistama lyhyt varoitus lienee saanut virikkeitä USA:n kongressin republikaanien senaattorien Ted Cruzin ja Tom Cottonin sekä demokraattien edustajan Mike Gallagherin laatimasta lakiluonnoksesta, jonka tarkoituksena on tunnustaa virallisesti Israelin omistusoikeus Golanin kukkuloihin.

Israelin poliittiset johtajat ovat reagoineet Syyrian uhkauksiin aloittaa sota Israelia vastaan, ellei se luovuta Golanin kukkuloita Syyrialle, ja tunnusta niiden historialliset yhteydet Damaskokseen, omilla varoituksillaan.

Mielipidetiedusteluja johtavan SiniValkoinen-puolueen johtajanelikko, kenraalijuntta, Benny Gantz, Moshe Yaalon, Gabi Ashkenazi, ja ainoa siviili Yair Lapid, vakuuttivat käydessään Golanilla: ”Se on meidän, ja pysyy sellaisena”.
Likudin johtaja Benyamin Netanyahu on usein vakuuttanut samaa, ettei hänen valvonnassaan niitä luovuteta Syyrialle, mitä muutkin puoluejohtajat vakuuttavat.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/syria-issues-ultimatum-to-israel-leave-the-golan-heights-or-be-attacked,

Tuntuu oudolta, että 11 vuotta verisestä sisällissodasta palautuva maa, joka on raunioitunut suurelta osin, valmistautuu uuteen sotaan – ehkä Venäjän antaman aseellisen ja diplomaattisen tuen kiihottamana, jota Iran ja Hizbullah vahvistavat. http://theeconomiccollapseblog.com/archives/damascus-to-become-a-ruinous-heap-syria-threatens-to-attack-the-golan-heights-and-israel-prepares-for-war,

04. Venezuelassa sähkökatkos jatkuu edelleen. Se alkoi viime viikon perjantaina, poistaen 70 %:lta asukkaita voimavirran joko kokonaan tai osittain. Katkos on pitkäaikaisin ja vakavin Venezuelan historiassa.

NPR:n Philip Reeves raportoi Caracasista: ”Ajaessani kaupungissa näin pitkiä autojonoja, odottaen tuntikausia muutamille bensa-asemille, jotka vielä toimivat. Autoilijat paikottavat valtateille, käsipuhelimet valppaina odottaen signaalia. Varakkaat ovat paenneet ajoissa luxury-hotelleihin.
Köyhät jonottavat kaduilla.”

Ainakin 17 ihmistä on kuollut voimanpuutteen johdosta sairaaloiden ponnistellessa operoimaan ilman sähkövirtaa. Oppositiojohtaja Juan Quaido syyttää presidentti Maduroa kansalaistensa murhaamisesta.

Kilpaileva presidentti Juan Quaido toteaa CNN:lle: ”Venezuela on jo romahtanut.
Sairaaloissa ei palvella, vaikka ne olivat maan parhaita. Tilanne pääkaupungissa on sama kuin kaikkialla maassa, jossa on vähän, tai ei ollenkaan bensiiniä, sähköt katkeilevat ajoittain, ei ole välttämättömyystavaroita, joukkoliikenne on tehoton. Voi hyvällä syyllä sanoa, että Venezuela on jo romahtanut”.

Quaido jatkaa selittäen, ”ettei sitä voi muuksi kutsua ilman sähkövoimaa.
Kuvittele, jos heräät omassa maassasi uutisiin, ettei neljään päivään ole ollut sähköä, koska he varastavat voima-asemilla ja 17 ihmistä kuoli. Se on murha”.

BBC raportoi näin: ”Ei ole internetiä, ei taskupuhelimia, ei pankkeja, ei luotto-korttiautomaatteja, ei sähköliesiä eikä ilmastointia. Tavallinen elämä on tullut lähes sietämättömäksi useille ihmisille, etenkin alhaisen tulotason alueilla.”

Presidentti Maduro syyttää USA:ta voimakatkoksista.
”Kansallinen sähköjärjestelmä on joutunut useitten cyber-hyökkäysten kohteeksi”, Maduro twiittasi sivullaan. Teemme kuitenkin kaikkemme suurin ponnistuksin voidaksemme palauttaa tasaisen ja jatkuvan voimavirran tulevien tuntien aikana ”.
https://www.breitbart.com/national-security/2019/03/11/venezuelan-power-blackout-continues-humanitarian-crisis-rages-on/,https://www.dailymail.co.uk/news/article-6793585/Venezuelans-turn-looting-Caracas-fourth-day-power-outages.html,

05. UUTISIA LYHYESTI

USA:n republikaanien senaattori Lindsey Graham, joka vierailee Israelissa ja Golanin kukkuloilla saadakseen pätevämmän kuvan tilanteesta pohjoisessa, sanoi lobbaavansa Trumpin hallitusta tunnustamaan, että Golanin kukkulat kuuluvat Israelille.

”On järjetöntä edes ajatella, että Israel voisi koskaan luopua niistä nykyisten Israelia uhkaavien vaarojen aikana”, Graham selitti näkemystään maanantaina luvaten samalla ponnistella saadakseen USA:n tunnustamaan niiden aseman. Hän kutsuu sitä ”Trumpin hallituksen uudeksi kiistanalaiseksi lahjaksi Israelille”.

Etelä Carolinasta kotoisin oleva senaattori Graham vieraili alueella yhdessä pääministeri Netanyahun kanssa. Golanin kukkulat ovat Genessaretinjärven yläpuolella olevat ylänkömaat, jonne Syyria rakensi sotilasasemia, ja joista se pystyi valvomaan kaikkea, mitä tapahtui Israelin puolella tulittaen ajoittain siviilejä sekä järvellä että sen vastarannalla.

IDF valtasi kukkulat kiivaiden ja lähes ylivoimisten ponnistelujen jälkeen vihollisen suoran PST- ja kivääritulen alla 1967 puolustussodan, ”kuuden päivän sodan”, aikana.

Israel liitti Golanin kukkulat virallisesti Israeliin 1981, mitä kaikki maat eivät ole tunnustaneet.

Trumpin hallitus on USA:n kaikkien aikojen suosiollisin hallitus Israelia kohtaan. USA tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, muutti lähetystönsä sinne, ja viimeksi siirsi USA:n Jerusalemin konsulaatin asiat osaksi lähetystöä, mikä tietenkin vihoitti PAS/PLO:n johtoa. Se palveli vain PA:n arabien asioita.

Obaman hallituksen aikainen epäluottamus ja jopa vihamielisyys Israeliin, on muuttunut lämpimäksi ja läheiseksi luottamussuhteeksi.
Trumpin nimittämän rauhantiimin laatima rauhansuunnitelma ”deal of the century”
julkaistaneen aikaisintaan vuoden loppukaudella, jos silloinkaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5477144,00.html,

Israel on maailman 8. laajin aseitten viejä, sanotaan SIPRI:n raportissa. Se laajeni vuoden aikana 60 %; USA:n asevienti kasvoi 30 %, Venäjän asevienti väheni 17 %.

Maailman laajempien aseviejien – USA, Venäjä, Ranska, Saksa ja Kiina – osuus oli yhteensä 75 % kaikesta aseviennistä.
https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3758095,00.html,

Oikeuskansleri Avichai Mandelvlit suostui pääministerin asianajajien pyyntöön siirtää Netanyahun tutkimusmateriaalin julkistaminen huhtikuun 9. päivän vaalien jälkeen.
Päätös toimitettiin kaikkien 1000, 2000 ja 4000 tapausten asianosaisille. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5477039,00.html,

Uusi todiste paljastaa, että rabbinaatti vaatii israelilaisilta DNA-testejä todistaakseen juutalaisuutensa. Tällä hetkellä tämä vaatimus koskee vain entisen NL:n alueilta muuttaneita kansalasia.

Avigdor Liberman, joka on yksi asianosaisista - joskin hänen tapauksensa lienee selviö ilman testejäkin - tuomitsee rabbien päätöksen ehdottomasti, ja vaatii koko rabbinaattia eroamaan välittömästi.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5476939,00.html,

PA:n aiempi pääministeri Rami Hamdallah erosi virastaan jokin aikana sitten.
PA/PLO:n puheenjohtaja nimitti uuden pääministerin, uskollisen tukijansa talous-tieteilijä Mohamed Shtayyehin uudeksi pääministeriksi, hän kuluu Fatahiin.
Hamas ilmoitti välittömästi, että nimitys torpedoi viimeisetkin yhdistymis-ponnistelut Hamasin ja Fatahin välillä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5476570,00.html,

SiniValkoisen puolueen sisällä alkavat johtajuuskiistat tulla esille. Yesh Atidin jäsenet syyttävät, että puolueen kannatuksen pieneneminen johtuu siitä, että vaalitaistelu on liian tasapaksu ja lepsu, ja vaatii siihen dramatiikkaa.

Gantzsin kannattajat sanovat puolestaan, että kampanja meni hyvin siihen saakka, kun Yesh Atid tuli näyttämölle.

SiniValko johtaa edelleen 33 edustajalla, mutta Likud on noussut 29:än, 4 jäsenen tuntumaan. Toisen gallupin mukaan SiniValko johtaa 31 jäsenellä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5476443,00.html,

Turkin sulttaaniksi pyrkivä presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo, että Israel on avoimesti rasistinen valtio sanoessaan, että se on juutalainen maa.
Kysymys on siitä IsraelValtio Knessetin hyväksymästä laista, jolla Israel todetaan juutalaiseksi maaksi. Pääministeri Netanyahu määritteli äskettäin, että Israel on juutalainen maa, ennen muita uskontoja tai rotuja. Erdogan hylkää tämän. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5476443,00.html,

PA:n arabi yritti tiistaina Hebronissa puukottaa sotilaita, mutta sotilaat ehtivät ensiksi ja avasivat tulen puukottajaehdokasta kohti surmaten hänet. https://www.timesofisrael.com/reports-palestinian-tries-to-stab-soldiers-in-hebron-is-shot-dead/,

Poliisi paljasti anonyymin kannabisyhtiön Telegrass managerit, murskaten kannabis-salakuljetus-verkoston pidättäen 42 sen korkeaa jäsentä USA:ssa, Ukrainassa ja Saksassa. Pääministeri, joka julkisti uutisen, on samaan aikaa harkitsemassa kannabiksen käytön laillistamista Israelissa.
Yhtiö toimi pääasiassa, kuten nimikin sanoo, telegram instant messaging app kautta.
https://www.timesofisrael.com/police-bust-major-cannabis-trafficking-network-arrest-42-top-members/,

Entinen IDF:n komentaja Moshe Yaalon, joka ei hyväksynyt Libanonin rajan pinnassa asuvien valituksia, että tunnelien kaivaminen sotkee heidän yöunensa. Yaalon sanoi vain, että ne kaivausäänet ovat hevosten kavioitten kapsetta lähikylästä. Tämä tapahtui ennen kuin IDF paljasti 6 Hizbullahin kaivamaa tunnelia Libanonista rajan ali Israeliin.
Nyt Yaalon väittää, että Netanyhau on vaaraksi Israelin turvallisuudelle.

”Mies, joka hylkää etelän asukkaat 500 kranaatin ja raketin armoille joka päivä, joka jokainen päivä torjuu päivittäisen Israelin turvallisuuden polkemisen Gazan rajalla, ja joka sulkee silmänsä aineiselle pelolle, jota pallo-ja leijaterrorismi aiheuttaa, sellainen mies vaarantaa Israelin turvallisuuden” Yaalon tykitti pääministeriä.
https://www.jpost.com/Israel-Elections/Yaalon-Netanyahu-is-a-threat-to-Israels-security-583181,

Terroristin murhaamaa tytärtään sureva isä Rafi Levengrond sanoo perustaessaan uuden puolueen, ettei politiikka kiinnosta häntä, mutta terrorismi on saatava loppumaan, ja oikeusistuinten käsittelyssä tyytyväisinä hymyilevät terroristit tulee teloittaa. Joulukuussa 2018 Asam Barghouti ampui Givat Asafin kuolettavat laukaukset, ja osallistui Ofran terrori-iskuun. Häntä syytetään sotilastuomioistuimessa kahden sotilaan murhasta ja usean muun haavoittamisesta joulukuussa 2018.

Rafi Levengrondin tytär sai surmansa Barkan teollisuuslaitoksessa kahden lapsen vanhempien ohella yhden haavoittuessa.
”Vaadimme terroristien teloittamista, heidän perheensä karkottamista ja heidän talonsa tuhoamista, mutta hallitusten heikkouden vuoksi näin ei tapahdu” hän sanoo.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260237,

Ministeri Erdan vakuuttaa, ettei Temppelivuorelle sallita uuden moskeijan rakentamista entisen kahden lisäksi. Kalliomoskeija ei palvele moskeijana, se on rakennettu sen kallion suojaksi, jolla Abraham oli vähällä surmata poikansa uhrina Jumalalle.

Gilad Erdan tarkoittanee sitä Kultaisen Portin muurin sisäpuolella olevaa holvattua tilaa, jonka ovet avautuvat Vuorelle. Muslimit vakuuttavat korjaavansa sen moskeijaksi.
Al-Aksan lisäksi Salomon talleille muslimit rakensivat ilman valvontaa 10 000 hengen moskeijan, jota käytetään vähän.

Erdan ei antanut suoraa vastausta, koska Khan Al-Ahmar beduiinikylä poistetaan, hän vain varoittaa uskonnollisen sodan vaarasta Temppelivuorella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260209,

Mormonikirkko sanoo, että sillä on Roomassa 5000 jäsentä, ja kaikkiaan 23 000 Italiassa.
Sen rakentama 10 vuotta kestänyt Rooman temple rakennustyöt valmistuivat äskettäin. Rooman temppeli on 156 jalan korkuinen, se avattiin 2 viikkoa sitten. Se on 162. mormoni temppeli maailmassa ja 12. Euroopassa.

Paavi Frances I tapasi mormonikirkon johtajia lauantaina Vatikaanissa osana paavin ohjelmaa maailmanlaajuisen uskonnon perustamiseksi, jonka ytimenä on katolinen kirkko. Kirkolla on myös suunnitelma päästä hallinnoimaan Jerusalemin vanhanosan pyhiä paikkoja. Israel lupasi sille rakennuksen, jonka kattokerroksessa on viimeisen aterian yläsali cenacle, ja pohjakerroksessa Davidin hauta. Toiseksi Vatikaani haluaa öljyvuoren hallinnon.
https://www.breitbart.com/europe/2019/03/09/pope-francis-meets-with-top-mormon-leaders/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 10 -20; Tiberias 14 -26; Suolameri 16 -25; Eilat 18 -28 +C-astetta, pohjoisosassa maata sataa, muualla puolipilvistä, kuten myös huomenna, mutta torstaiksi luvataan sateita ja ukkosta. Hieman viilenevää.

Israelweather.co.il

Coloradossa ennustetaan keskiviikkona todellista, sensaatiomaista bomb cyclone räjähdystä, joka voi aiheuttaa 10 -20 jalan vahvuisia lumikinoksia. http://strangesounds.org/2019/03/colorado-denver-bomb-cyclone-march2019.html,
Sunday, March 10, 2019

SUNNUNTAI 10.03.2019

SUNNUNTAI 10.03.2019
01. Perjantain viikoittaisissa mielenosoituksissa Gazan turvallisuusaidan lähelle kerääntyi IDF:n tiedottajan mukaan 8 400 Hamasin arabia heitellen kiviä ja kotitekoisia pommeja sotilaita vastaan sekä polttaen autonrenkaita.

Hamasin ”terveysministeriön” mukaan yksi Gazan arabi sai surmansa ja 40 haavoittui IDF:n sotilaitten vastatessa arabien mellakointiin.
Ministeriön tiedottaja Ashraf al-Qudra sanoi, että kaikkiaan 42 Gazan arabia on haavoittunut IDF:n tulistuksesta 50. viikon aikana mielenosoituksissa, kuten AFP raportoi. Haavoittuneiden joukossa oli 4 lääkintämiestä.

IDF:n tiedottajan mukaan sotilaat vastaavat mielenosoittajien mellakointiin normiksi kehittyneen käytännön mukaisesti.

”Paluumarssin” nimellä tunnetut mielenosoitukset alkoivat Gazan ja Israelin välisen turva-aidan varrella 30.03.2018 toistuen perjantaisin, mutta usein myös muina arkipäivinä, sekä viime aikoina myös öisin.

Mielenosoitusten aikana muutamat arabit ovat yrittäneet soluttautua aseineen Israelin puolelle aitaa, sekä lähettäneet tuulen mukana leijoja ja ilmapallo-ryppäitä, joihin on kiinnitetty tulena palavaa ainetta tai pommeja.

Hamasin edustaja tunnusti jokin aika sitten, että useimmat mielenosoituksissa surmansa saaneet ovat olleet Hamasin aktiivijäseniä. Viimeiseen pallo-ryppääseen oli kiinnitetty RP-granaatti, jonka IDF:n pioneerit eliminoivat. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260100,

02. Lauantaina löydettiin Gazasta lähetettyyn palloryppääseen kiinnitetty raketti-granaatti (rocketpropelled granade) lähellä israelilaista kaupunkia Sdot Negev neuvoston alueella. IDF:n pioneerit laukaisivat sen ilman vaurioita.

Lauantain vastaisena yönä IDF:n hävittäjät ja UAV-koneet tekivät useita ilmaiskuja sotilaallisiin kohteisiin Hamasin rajatuilla alueella Gazan eteläosissa sekä maanalaisiin rakenteisiin Gazan pohjoisosissa.

”Ilmaiskut olivat vastauksena Gazasta Israelin puolelle turva-aitaa ammuttuun rakettiin aiemmin illalla, sekä Gazasta harjoitettuun jatkuvaan väkivaltaan, mihin kuuluvat räjähteillä varustettujen ilmapalloryppäitten lähettäminen tarkoituksella vahingoittaa turvallisuuslaitteita viime päivien aikana” sanotaan IDF:n julkiasemassa lausunnossa.
”IDf katsoo Israelin siviilejä vahingoittavat yritykset mitä suuremmalla vakavuudella, ja jatkaa operoimistaan päättävästi näitä terroritoimia vastaan”.

”IDF katsoo terrorijärjestön Hamasin vastaavan kaikista tapahtumista, joita suunnitellaan ja toteutetaan Gazan kaistalla (Israelin vahingoittamiseksi)”.

Perjantaiaamupäivän aikana turvallisuusjoukot löysivät epäilyttävän palloryppään, johon oli kiinnitetty Islamic Jihadin johtajaa Ziad al-Nakhalehia muistuttava variksenpelätin, mikä sen tarkoitus lieneekin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260104,

03. Perjantaina iltapäivällä kaksi Gazan arabia pääsi soluttautumaan perjantain mielenosoitusten aikana autonrenkaitten muodostaman savuverhon avulla Israelin puolelle Gazan kaistan pohjoisosassa.

IDF aloitti välittömästi laajat etsinnät heidän löytämisekseen, missä avustivat paikalliset turvallisuushenkilöstöt.

Heidät löydettiin ennen kuin he ehtivät vahingoittaa ketään.
IDF ilmoitti aluksi, että arabit olivat aseettomia, mutta myöhemmässä tiedotteessa kerrottiin heidän aseistautuneen granaatilla ja puukolla, jotka löydettiin heiltä heidän riisuttuaan vaatteensa.

He olivat turvallisuusaidan ylitettyään olleet Israelin puolella puolisen tuntia, ennen kuin heidät löydettiin ja pidätettiin. ”Epäillyt arabit pidätettiin sen jälkeen, kun IDF sulki alueen ja aloitti tarkan tutkinnan alueella, jossa he liikkuivat. He eivät olleet aseistettuja”, kertoi IDF:n tiedote, jota korjattiin myöhemmin.

Gazassa toimivat terrorijärjestöt Hamas, Islamic Jihad ja pienemmät järjestöt kuten Al-Qaidan alajärjestöt, väittivät viikoittaisia mielenosoituksia luoteeltaan rauhallisiksi vaatien paluuoikeutta kotiseuduilleen pakolaisten jälkeläisille, jotka pakenivat Gazaan Israelin itsenäisyyssodan aikana 1948, asuen siellä pääosin pakolaisleireissä.

Israel ja Egyptin sulkivat YK:n päätöksen mukaisesti Gazan vastaisen rajansa sekä meriyhteydet, etteivät terrorijärjestöt voisi salakuljettaa aseita ja ohjuksia sekä rakettien valmistamiseen tarkoitettuja materiaaleja Gazan kaistalle.

Israel veti joukkonsa ja karkotti kaikki asukkaansa Gazan Gush Katifista hallituksensa päätöksen mukaisesti 2005 jättäen menestyvät, ATK- ohjatut kasvihuoneensa ja yrityksensä uskoen Gazan asukkaitten voivan jatkaa heidän toimintaansa. Käytännössä arabit ryöstivät niistä kaiken, millä katsoivat olevan merkitystä, sekä tuhosivat Israelin jättämät synagogat ja muut laitokset.

Israelin tulkinnan mukaan terrorijärjestö Hamas vastaa kaikesta, mitä Gazassa tapahtuu ja vastaa mielenosoitusten järjestämisestä tukien niitä sanallisesti ja lähettäen busseja kokoamaan Gazan kansaa mielenosoitukseen, joille se myös on järjestänyt huollon, ruokaa ja internetin sekä rahakorvauksia haavoittuneille.

Kaiken tämän tarkoituksena on toimia verhona Hamasin aktivistien soluttautumis-yrityksille ja pommien sijoittamiseksi turvallisuusaidan viereen sekä aseellisille hyökkäyksille IDF:n sotilaita vastaan.

Mielenosoitukset turvallisuusaidalla ovat viime viikkoina lisääntyneet Gazan arabien kehitellessä uusia keinoja Israelin kansalaisten vahingoittamiseksi.
Hamasin kaivattamien tunnelien rakentaminen on vähentynyt Israelin kehitettyä uusia menetelmiä tunnelien löytämiseksi, mutta niitä kaivetaan edelleen.

Hamasin terroristien tuhansien hehtaarien suuruiset pellot ja metsäalueet ovat talven tavallista runsaampien sateitten ansiosta elpymässä hyvää vauhtia. Luonto näyttää kiirehtivät peittääkseen ihmisen pahuuden tuhansin kukkasin.

Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu, joka taistelee häntä vastaan nostettuja petos- ja korruptiosyytteitä vastaan sikäli kuin vaalitaistelu antaa tilaa, on pyrkinyt pysyttelemään ajan tasalla käyden tutustumassa tilanteeseen paikan päällä Gazan kaistan tuntumassa.

Torstaina pääministeri, joka toimii myös puolustusministerinä, sai armeijan komentajan Aviv Kochavin ja korkeiden kenraalien laatiman tilanneselvityksen.
Netanyahu varoitti Hamasia vakavilla vastaiskuilla Hamasin väkivaltaan.

Hän sanoi tiedostavansa Hamasin harjoittaman väkivallan voimistumisesta kehitellen kaiken aikaa uusia muotoja. ”Hamasin tulisi tiedostaa, että mihin tahansa väkivaltaiseen toimintaan IDF vastaa kaksinkertaisella voimalla. Olisi parempi tiedostaa se nyt eikä jälkeenpäin” hän selitti.

Torstain aamun kuluessa IDF ampui tykistöllä Hamasin rakentamaa suoja-rakennelmaa (pillbox) vastaan, jonka suojassa sala-ampuja tulitti sotilaita.

Pääministeri ei malttanut olla ihastelematta Israelin ja Egyptin Siinain välille rakentamaa turvallisuusaitaa: ”Tämä aita on ilmiömäinen onnistumistarina.
Se on pysäyttänyt satojen tuhansien soluttautumisen Afrikasta ja estänyt Siinaille pesiytyneitten terroristien pääsyn Israeliin”.
242 km pitkä turvallisuusaita Gazan kaistalta Eilatin lähelle valmistui vuonna 2014. Israel aloitti samankaltaisen aidan rakentamisen 65 km pitkälle Gazan kaistan ja Israelin väliselle rajalle.
https://www.timesofisrael.com/2-unarmed-gazans-nabbed-after-infiltrating-into-israel-sparking-panic/,

04. Avi Issacharoff sanoo ynetnews.com artikkelissaan, ettei Israelilla ole mitään aihetta kiirehtiä myönnytysten tekemiseksi ja pitkäaikaisen sopimuksen laatimiseksi Hamasin kanssa ennen 09.04.2019 vaaleja.

Egyptiläinen valtuuskunta oli vierailulla Israelissa jännityksen nousemisen vuoksi, mutta he saivat eväikseen Israelissa matkallaan Gazan kaistalle, että on parasta panna jäitä hattuun ja odottaa.
Pieniä tilanteen parantamistoimia voidaan suorittaa – kalastusoikeuden laajentaminen, sähkönjakelun lisääminen neljästä kahdeksaan tuntiin päivässä sekä joittenkin kulutustavaroiden viennin lisääminen, jotka voidaan toteuttaa kuluvan viikon aikana – voidaan hyväksyä, kuten Al-Akhbar sanoi Libanonissa.

Nämä lienevät niitä pieniä eleitä ”luottamuksen lisäämiseksi”, eikä enempää.
Mielenosoitukset jatkuvat, palloterrorismi jatkuu, samoin ”hämmennyksen lisäämisprojektit” yöaikaan Israelin puolelle, kuten tähänkin asti.

Egyptin haluama pitkäaikainen aselepo saa odottaa Israelin vaalien yli.
Tämä näyttää sopivan myös Hamasin korkeimmalle johdolle, Ismail Haniyhelle, Yahua Sinwarille ja muille johtoryhmään kuuluville, vaikka sen pääasiallisin tukijamaa Iran vaatisikin toimia puheitten sijaan.

Hamas on myös korvannut Fatahin aikaisemmin nimittämät virkailijat Kerem Shalomin ja Rafahin sekä muissa rajanylitysterminaaleissa, mikä nostaa sen arvoa ja merkitystä, eikä Hamas haluta häiritä sitä.
https://www.timesofisrael.com/keep-the-calm-and-carry-on-long-term-truce-in-gaza-put-on-ice-until-elections/, https://www.timesofisrael.com/egyptian-mediator-progress-in-mediation-talks-between-israel-hamas/,

05. UUTISIA LYHYESTI

Väliin vähän rauhoittavampia asioita Gazan jännityksen vastapainoksi.
Tuoreen gallupin mukaan pahin rieha SiniValkoisen rynnistyksen jälkeen alkaa tasaantua ja ihmiset ajatella omilla aivoillaan.
Jos vaalit pidettäisiin tänään, Gantzin johtama puolue saisi 31 jäsentä, ja Moshe Feiglinin johtama Zehut puolue ylittäisi vaalikynnyksen 3.25 %. https://www.haaretz.com/israel-news/elections/.premium-haaretz-election-poll-support-for-gantz-drops-dramatically-right-wing-bloc-leads-1.7002703, https://www.timesofisrael.com/election-poll-shows-drop-in-support-of-blue-and-white/,

Israelin poliisi avasi tulen palestiinalaista murtovarasta kohti, joka yritti päästä poliisin häthätää asettaman tarkastuspisteen läpi maantiellä no 90 Jordan-joen laaksossa sunnuntain aamuyön tunteina.

Poliisin ollessa tarkastamassa yhtä autoa sen takana odottanut auto yritti ohittaa tarkastuksen ajamalla sivusta ohi. Kuljettajalla oli kasvonaamari. Vauhtiaan lisäävä auto oli vähällä ajaa poliisin yli, joka kehotti autoilijaa pysähtymään. Kun näin ei tapahtunut, hän ampui pistoolillaan kuljettajaa surmaten hänet. Autossa istuneet kaksi matkustajaa pakenivat paikalta.

Poliisi löysi autosta murtovälineet ja todennäköisesti varastettuja tavaroita. Autosta paenneita matkustajia etsitään ja asiaa tutkitaan. https://www.timesofisrael.com/palestinian-driver-shot-dead-while-trying-to-run-checkpoint-reports/,

IDF:n äskettäin täysin palvelleena eronnut yleisesikunnan komentaja Gadi Eisenkot pyysi lyhentämään hänen vuoden pituista lomaansa vuoden lopussa, mikä antaa aiheen olettaa, että hän haaveilee poliittisesta urasta.
Eisenkotin loma kestää tammikuuhun 2020, minkä jälkeen hänellä on 3 vuoden jäähdyttelykausi ennen valtion virkaan nimittämistä.

Hän voisi säännön mukaan saada virkanimityksen tammikuun 2023 jälkeen.
”Omasta pyynnöstään 21. yleisesikunnan evp. komentaja kenraaliluutnantti Gadi Eisenkot eroaa IDF:stä 31.03.2019, ja luopuu samalla 300 000 NIS palkasta lyhennettyään lomansa” sanoo IDF:n tiedottaja. Eisenkot voisi olla ehdokkaana nykyisen vaalikauden jälkeen, ehkä jo vuoden sisällä järjestettävissä uusissa vaaleissa. https://www.timesofisrael.com/ex-idf-chief-cuts-short-army-leave-in-possible-preparation-for-political-bid/,

Berliinistä 40 km etelään, Zossen lähiössä, sijaitsee massiivinen sotilaskompleksi, kielletty kaupunginosa, jossa ovat toimineet Saksan keisari, Hitler ja sen jälkeen Neuvostoliitto, kertoo opas Werner Borchert opastaessaan journalistia valtavassa rakennuskompleksissa, joka seisoo nyt tyhjänä ja autiona.

Se otettiin käyttöön 1916 Saksan keisarin Wilhelm II:n aikana, ja palveli natsien komennuskunnan keskuksena toisen maailmansodan aikana. Neuvostoliiton korkea komennuskunta ItäSaksassa toimi natsien jälkeen samoissa tiloissa.
Se toimi neuvostoliittolaisten sotilaitten kulttuurikeskuksena ItäSaksassa.

NL:n joukot poistuivat 1994 rautaesiripun noustua ja Saksan valtion yhdistyessä kompleksin 2 neliökm:n pinta-alainen ja 17 km:n pituisen betonimuurin ympäröimä kompleksi odottaa uutta tulemistaan.

Kompleksi kuuluu Brandenburgin valtiolle, mutta sen omistajaa ei tiedetä, eikä kukaan ole halunnut investoida sen entisöimiseksi.
https://www.timesofisrael.com/germanys-massive-forbidden-city-haunted-by-countrys-military-past/,

Puolueitten kannatus on nyt ToI:n julkaiseman haaretzin gallupin mukaan tämä:
- SiniValkoinen saisi 31 edustajaa,
- Likudin saalis olisi 28 edustajaa,
- Labour saisi 10 edustajaa,
- Hadash-Taal (arabipuolue) 8,
- United Right puolueet 8,
- Uusi Oikeisto 7;
- UTJ 7:
- Shas 5,
- Meretz 4,
- Kulanu 4,
- Raam Balad (arabipuolue) 4,
- Feiglinin Zehut 4,
- Israel Beitenu (Liberman) ja Gesher(Orly Levy-Abakasis (eivät ylitä vaalikynnystä.
https://www.timesofisrael.com/election-poll-shows-drop-in-support-of-blue-and-white/,

Etiopialainen matkustajakone, joka oli matkalla Nairobista Addis Ababaan, tuhoutui surmaten kaikki siinä matkustaneet 149 matkustajaa.
Netanyahu tarjoaa apuaan selvittelyissä.
https://www.timesofisrael.com/election-poll-shows-drop-in-support-of-blue-and-white/,

Lento ET 302 tuhoutui lähellä Bishoftun kaupunkia, 62 km etelään maan pääkaupungista Addis Ababasta. Kone oli Boeing 737-800 MAX.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Ethiopian-Airlines-flight-from-Addis-Ababa-crashes-582960,
Venezuelassa jatkuu sähköntoimitusten katkos ihmisten protestoidessa ja nahistellessa poliisien kanssa.
”Me kaikki olemme suunniltamme koska meillä ei ole mitään virtaa, ei puhelinta, ei vettä, ja he haluavat saartaa meidät”, sanoi Rossmary Nascimiento, 45-vuotias ravintotieteilijä Caravasin mielenosoituksessa. ”Me haluamme normaalivaltion”.

OPEC-maa Venezuela pimeni torstai-iltana, mukaan lukien presidentin Miraflores-palatsi, joka turvautui generaattoreihin. Presidentti Maduros syyttää Yhdysvaltoja sähkönjakelun sabotoinnista.
Julio Castro, joka johtaa ei-valtion valvomaa järjestöä Doctors for Healf, kirjoitti Twitter-sivullaan, että 13 ihmistä on kuollut, mutta on epäselvää, johtuiko heidän kuolemansa sähkökatkoksesta.
https://www.jpost.com/International/Opposition-protesters-scuffle-with-police-as-Venezuela-blackout-continues-582921,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 04 -18; Tiberias 09 -24; Suolameri 11 -26; Eilat 12 -28 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, tiistaina puolipilvistä, vähän viilenevää.
https://www.google.co.il/search?client=opera&hs=1EK&nfpr=1&biw=632&bih=607&tbm=isch&q=israelweather.co.il&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwifh87HuvfgAhUBsXEKHW46AY4QBQgjKAA,